Annemden başka iyi sürebilen bir kadın göremedim. Çoğu ya yavaş gidiyor ya da çok temkinli gidip çok hata yapıyorlar. Hatta annem de kadın şoförlere çok kızıyor. Öğrenebilmeniz için 10 saat yerine 18 saat gerekiyor sanırım. Bunu direksiyon sınavında da görmüştüm. Otomatik vites olup da araba kullanamayan kadın da gördüm. Nedense çok fazla stres yapıyorsunuz.
Teyzemin basina gelmisti bu olay. Taksicinin biri üzerine kirmis direksiyonu. Üzerindeki taksi duragi numarasini alip aramis duragi adamin plakasini vermis, ve calisaninizi azarliyacaksiniz yoksa plakayi trafige veririm falan demis. Sonra teyzemin anlatigi kadariyla baya bir azarlamislar o adami (teyzem duyuyor tabi telefonda). O taksicininde o günden sonra böyle bir seye yeltwndigini sanmiyorum. Yani kisacasi demek istedigin bu tür olaylari yasadiktan sonra hizlica bir karsi atak düsünüp uygulamaniz lazim. Baskalarindan medet ummayin. Kendinizi savunabilirseniz böyle mahlukatlarin sayisi azalir.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle katılıyorum. Doğru bir davranış teyzeni tebrik ederim.
cinsiyete bağlı değil otu boku cinsiyete bağlamamak lazım herkez herkeze selam veriyor önüne kırıyor , sinirlenirse arabadan inip dövmeye kalkan var burası Türkiye :)
ama kadınlara karşı genede bir ön yargı var malesef bence bunun nedeni "çoğu"(hepsi değil genellemiyorum) trafiği yavaşlatması
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şu an bile yanlış anladınız. Trafikte kadına tacizden bahsediyorum.
bir insan sana korna çaldı diye neden kadına kötü davranılıyor diye konu açan benmiyim?
trafikte kadına taciz falan yok sadece sürücüler trafiği kitlerse , yavaşlatırsa ona kızılıyor erkeğede var kadınada bu herşeyi cinsinin üzerine çekme ilgiyi iki tarafada var sadece kadın daha fazla kitliyor trafiği ondan dolayı bir sitem var
onun dışında bana yol veren adamla bile selamlaşıyoruz adam korna çalıp selam vermiş taciz etmiş
erkeğe daha çok rahatsız etme derken yanlış söyledim kadına daha çok oluyor , ama bunun nedeni (amacı sapıklık olan hariç) trafiği yavaşlatma oluyor
ön yargı var bundan dolayı ve korna çalınıyor el kol yapılıyor her gün 10 kere görüyorum cinsiyete bağlı değil onu anlatmaya çalışıyorum
olay trafikte olman herkez gergin acelesi olan var adam en ufak yavaşlamada korna çalıp el kol yapıyor inip döven var :)
dediğim gibi kadın erkek meselesi değil bu hata yapabilirsin trafikte bu kimseye sana sataşma hakkını vermez o noktada 2 seçeneğin var ya karşı çık, şikayet et birşeyler yap ya da sus
ikincisi tabiki daha kolay gelecek sen bilirsin
ama hiçbirşey yapmayıp sosyal medyadan eleştirmeleri doğru bulmuyorum
onunla alakalı değil eskiden ehliyet almaya korkardı insanlar şimdi herkesin ehliyeti ve arabası var büyükşehirlerdeki nüfus insanları zamanla kendi stilini geliştirerek araba kullanmaya itiyor ve sonra herkes kendine göre haklı oluyor sonuç kimse kimsenin trafikte olmasını istemiyor ben geçeyim siz takılın burda oluyor biraz
cunku fren yerine gaza basani war arkasina bakmadan geri geri yola cikani mi aran solu tapulamis yawas yawas gideni mi aran benim gordugum bayan surucler hemen hemen hepsi boyle 😂😂
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yani onların trafiğe çıkması başlı başına hata zaten bende çok karşılaşıyorum.
yemişim tacizinizi asıl siz bizlerin hakkına tecavüz etmeyi ne zaman bırakacaksınız asıl... sol şeride geçip yolu kapamak da neyin nesi geç o zaman sağa nasıl gidiyorsan git.