Cinsiyete indirgemek istemem, erkeklerden de yol vermeyen, önüme atlayan, bana zorla fren yaptiran, ben ana yolda giderken yol hakki benim olmasina ragmen aradan çıkıp benim gecmemi beklemeyen cok erkek surucu var. Bazilari kadin oldugumu görünce de daha cok atlıyor.
Ama hanimlarda farksız degil. Sola donup karsiya gececekse kornaya basip buyrun gecin isareti yapiyorum. Beyler genelde kafalariyla tesekkur ediyor. Hanimlara yol verdigim zaman zaten vermek zorundaydin tavriyla basip gidiyor. Nezaketen bir kafa sallamak, elinle tesekkur hareketi yapmak ne kadar zor olabilir?
Sinyal verip serit degistirmek isteyenleri görünce de yavasliyorum ki rahat gecsin diye. Ama bir cogu kadin- erkek sinyal vermeme ragmen sanki gecmesin der gibi daha da hizlaniyorlar aynadan görüyorum. Zorla arabanin burnunu sokacagim ki yol versinler.
Yahu bu ne hoşgörüsüzluk? Iki cinsiyette de var bu. Erkekleri trafikte begenmesemde tesekkur, nezaket konusunda hanimlardan daha iyiler. Bir de kendinden düşük kadin olunca resmen mutlu oluyorlar. Kadinlar kadinlari kariyeriyle, arabasiyla, soforluguyle bile ezme derdinde.
Ilk araba kullanmaya basladigim zamanlar arabayi zor parkediyordum. Bir tane erkek esnaf var, dukkaninin önüne parketmeye calisiyorum. Bir tane de orta yaslarda bir kadin vardi kenara oturmus, yorulmus dinleniyordu.
Esnaf amca sagolsun şu tarafa cevir, gel gel diyerek park ettirdi, tesekkur ettim indigimde. Kadinin yanindan gecerken ben cok iyi araba suruyorum, buraya ben olsam tek seferde girerdim, gercekten erkekler haklilar bazi kadinlar araba kullanmamali dedi. Gidip bogasim geldi kadini.
Herkesin yetenegi evet farkli. Erkeklerden de cok suremeyen panik olan cok var. Yahu o zamanlar 2 ay olmus trafige çıkalı. Normal degil mi parkedemem. Ana rahminde araba mi parkediyordum sanki? Simdi 3 yıldır trafikteyim süre süre öğrendim bircok seyi.
Cogu hemcinsim ne yazik ki kendi hemcinsine karsi cok sert, hoşgörüsüz her konuda. Trafikte bu daha fazla. Erkeklerde cok kufur ediyor kadinlara karsi. Onlari Allah'a havale ediyorum, onlar baska bir boyut. Ama bari hanimlar birbimize yapmayalım.
Bir hanimefendi de arabama carpmisti. Duran arabama. Ustaya goturdum masrafi ne kadardir diye. Ustayla kadini gorusturdum. Uste cikiyor sanki ben carpmisim gibi.
Beraber gitseydikte, benim ustam vardi da, ben öğretmenimde, verecegi 300 liraydı bir ton laf etti.
Yahu ne bu nefret birbirimize karsi. Sende bir annenin evladisin bende. Sende kulsun bende. O yol tum vatandasin yolu. Sana nezaketen trafikte yardimci oluyorsam kafani dikip, gozlugunu takip hava basmak yerine bir gulumse, korna çal tesekkur anlaminda, bir sey yap. Tamam yapmak zorunlu degil ama savci gibi sert suratli olmaya calisinca inanin guzel durmuyorsunuz hemcinslerim.
Ucak kullanmiyorsun araba kullaniyorsun zor bir sey degil. Otomatikte de gaz fren bitti. Ne bu afra tafra havalar bazilarinda anlamiyorum ki. Allah kibirlenmeyin der bizim insanimizin kibrinden gecilmiyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer