Sizce CHP, Kanal İstanbul projesine neden karşı, çoğu şeye karşı olduğu gibi? İstanbul'a 3. havalimanınada karşılar bu arada?

Sizce CHP, Kanal İstanbul projesine neden karşı, çoğu şeye karşı olduğu gibi? İstanbul'a 3. havalimanınada karşılar bu arada?

Doğaya zarar vereceği için karşılarmış? Bütün dünya nükleer enerji sistemlerini, son model uzat teknolojilerini kullanıyorken, ve Türkiye de zaten binlerce alanda doğaya zarar veriliyorken, bu proje mi suç? Chp, Kanal İstanbul un yapılmaması için toplumu harekete geçireceklerini açıkladılar.

Mesela bir köşe yazarı, kendisi "hayır" oyu verdiği için, kendini "hayırcı" olarak görenlerden. Yazdığı yazıda özetle şu :

"Örneğin kendisine tümüyle HAYIR demiş bir Trakya karşısında, yönetim Kanal-İstanbul denen ‘çılgın proje’yi uygulayacak mı? Üçüncü havaalanıyla birleşerek yörenin tüm doğasının canına okuyacak, Marmara’yı alaibildiğine kirletecek ve son ormanları da yok edecek bu rant projesini? Hangi yüzle yapacak bunu?"

Havalimanınada karşılar.. O Avrupa'da gördüğümüz, mükkemmel dizaynlar, enerji fabrikaları, ulaşım harikaları, lunaparklar, konut projeleri.. Oralarda önceden kum mu vardı sanki? Neyin mücadelesi bu ben anlayamadım, birisi bu konuda kendini aydınlanmış görüyorsa, iki kelam etsin?

Gerçekten yolunda olmayan bir şey varsa onlar açığa çıksın, proje yine uygulansın. Bu proje harekete geçince, antlaşmamız olan boğazdan geçen gemilerden vergi alamadığımız yol yerine, yeni güzergah oluşturucaz, ve yeni anlaşma ortamı doğacak. Bunu neden istemiyolar? Sırf bu yolla ülkesinin ekonomisini ayakta tutan ülkeler var?

Halka bir şey anlatmadan, körü körüne inkar edenlerin ve körü körüne bağlılık duyanların zamanına denk gelmiş olmakta bizim bahtsızlığımız.

https://www.ensonhaber.com/chp-kanal-istanbula-karsi-2017-04-24.html