Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkçe okuyalım ki, Cenab-ı Allah bize neler demiş anlayalım.
Kur'an'ı hiç anlamadan okumak, ya da haşa büyü kitabı gibi içinde ne yazdığını bilmeden bizi korusun diye duvara asmak hiç bir fayda sağlamaz.
Bizler Kur'an'da yazılanları anlamakla yükümlüyüz ve hesap günü bu bize sorulacaktır50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHer ikisi de ama şu var Arapça okuyunca sadece okumuş oluyoruz ama hiçbir şey anlamıyoruz bu bilgilenme konusunda kötü oluyor ama Arapça okumak da orijinalinden okuduğumuz için iyi
02 Yorumla- +1 yıl
Arapça orijinal dublaj film gibi düşünebiliriz. Seslendirmeden anlıyoruz ama orjinali her zaman daha farklıdır
mesela dört duvar arasındasın. türkçe okusan kim duyar. sadece sen ve Allah... namazda gözü , ezanda kulağı olmayanların kuran türkçe okunmalıdırı memleket meselesi gibi hararetli hararetli savunmasını anlamıyorum. bırakında namaz kılıp dua edenler buna karar versin.
00 Yorumla
+1 yılBenim naci ane fikrim kesinlikle türk çe ama Ama buna karşıda çıkarlar arapça okunuşundaki o Ahenk verilmiyo diye ama anlaşılmıyor dediğinde kuranı öğren o zaman diyorlar bana Mantıksız geliyor
23 Yorumla- +1 yıl
Diğerlerini de oku bir ara mutfağa bak ama
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
+1 yıltürkçe okunmalı tabii ki. ilginç bir ayet var mesela. biz onu "anlayasınız diye" arapça indirdik. yani anlayasınız diye kendi dilinizde indirdik. yani anladığınız dil esastır. o kadar.
10 YorumlaOrijinal dili arapçadır ve arapça okunmalıdır.
Kendi dilimiz olduğu için, ne yazdığını daha iyi anlamak ve kavramak adına da türkçe meali alınıp okunabilir.
Lakin bir ölünün arkasından okunan ve ona gönderilen kuran-ı kerim türkçe okunamaz.024 Yorumla- +1 yıl
Bizi yaratan Allah, Kur’an-ı Kerimi Arapça olarak bize göndermiş. Elbetteki manasını öğrenmek için Türkçe, İngilizce gibi mealleri okumamız gerekir. Ancak namaz ibadetinde okuduğumuzda mutlaka aslından orjinalini okumalıyız. Çünkü onun aslı Arapçadır. Allah Kur'an’ı Arapça olarak indirmiştir; tercümesi Kur'an yerine geçemez.
- +1 yıl
Bak değerli kardeşim zeynep;
Kuran-ı Anlamak kavramak ve onun yol göstericiliğine biat etmek başkadır kuran-ı kerimi okumak ve ibadet esnasında zikretmek başkadır. Kuran-ın eşsiz iliminden faydalanmak ve anlamak isteyenler onu kendi dillerine eksiksiz ve yanlışsız bir şekilde tercüme edilmiş kitapları okuyabilirler. Ama ibadet başkadır ve ibadet müslümanlara farz hatta yaradılış amaçlarıdır nitekim iman etmeyip Allahın dini olan islama fert olmayanlar bu ibadetten sorumlu değillerdir zira iman etmeyip secdeye kapanmadıkları için onlara sonsuz bir azap bildirilmiştir. - +1 yıl
Birde şu husus var kimileri hayvanlara ya da insanlara iyilikte bulunan ama Allah'a inanmayan ateist ya da başka ilahlara inanan başka dinlerin mensubu olan insanların yaptıkları iyilikler boşamı gidecek bu kadar iyi insanlar ama cehenneme mi? gidecekler diyen, çok özür diliyorum ahmaklar var ve onlara şunu göstermek lazımdır. KEHF SURESİ
De ki: Amelleri en çok boşa gidenleri size bildirelim mi?
Onların dünya hayatında çalışmaları boşa gitmiştir. Oysa onlar güzel işler yaptıklarını sanıyorlardı.
İşte onlar, Rabblerinin âyetlerini ve O'nun huzuruna çıkacaklarını inkâr etmişlerdir de bu yüzden iyilik altında yaptıkları bütün amelleri boşa gitmiştir. Artık kıyamet günü onlar için hiçbir ölçü tutturmayız. (KEHF/103-105) - +1 yıl
guzel ayet ile gelmissin fakat turkce ibadet edemezsin ! diyerek yalan yere vaaz veriyor dine iftira ediyorsun. allah arap degildir. hasa. peygamber efendimiz araptir ve kuran oba indirilmistirm ondan tum. insanliga tabi ki. eger peygamberimiz ingiliz olsa idi ingilizce inecekti. turkce ibadet edemezsin demek aslinda derin dusunursen sen turk oldgn icin de ibadet edemezsin demek. allah araplara indirdi arap olmayan ibadet edemez. bir igiliz musluman bir fransiz muslumn olamaz. ibadet etmek icin arap olmak gerekir.. demekle ayni derin dusunurse eger. o yUzden turkce ibadet olmak diye vaaz verme derim. once ibadetin anlamina bakalim. nedir? allah a kulluk etmektir. o halde allaha kulluk her dilde olur. yeter ki dogru ve samimi olsun.
- +1 yıl
Bak asıl sıfır bilginle bana meydan okur gibi konuşup benim iyi niyeti mi suistimal ediyorsun. Ölülerin arkasından kuran okunmaz diyen sen.!
Peygamberimizin Ölülerinizin arkasından yasin okuyun hadisinden habersizsin, şimdi de yasin kuran mı diye saçma bir soru sorar ya da böyle bir düşünceye kapılırsan dini bilgini birkez daha sorgula derim gerçii büyük ihtimalle ateistsin ve milleti yanlışa sevk ediyorsun bir nevi şeytansın yani.
O zaman söyler misin? Bütün dünyada müslümanlar namaz kılarken fatihayı ihlası nası zamlı sureleri arapça okuyor bu kadar millet din adamı alim cahil sen ilim sahibi öyle mi? Vaaz verme demişsin soru sormuşsun ayrıca bu ne yaman çelişkidir? - +1 yıl
sakin ol islam hosgoru dinidir ne bu asabiyet. sifir bilgili oldgmu kabul ederim ne de olsa bildiklerim asla bilmedigime yetmez. ama turkce ibadet olmaz vaazinin da tamamen iftira oldgnu sonuna kadar savunurum. allah kuran hicbir dili ve milleti ayricalikli tutmaz. eyyy araplar eyyy mekkeliler demez. eyy insanoglu der. arti anlayasiniz diye arapca indirdik der. yani arapca degil anlamak esas. arap olmayan bir ingiliz arapcayi anlayamayacgna gore anahtar kelime arapca degil anladigin dilden okumak ne de olsa kuran dusunmek ve ogut vermek icin indirildi asil amaci bu ise. baska dilden ogut alamazsjn.
- +1 yıl
haaa arapcayi turkce kadar iyi bilirim ana dilim gibidir diyenleri tenzih ediyorum namaz arapca kiliyorum bunjn tek nedeni ise namaz esnasinda okunan ( fatiha ihlas rabbena dualari salli barik ettehiyyatu akabinde allahu ekber subhane rabbiyel ala ve selam verirken soylenen arapca selam) bunlarin anlamini ezbere bildigim allahu ekber derken allah uludur dedigimin farkinda oldugum icin arapca kiliyorum. ama yok bilmesem ezberlemesem yine turkce kilarim. tekbir getirirken allahu ekber degil de allah uludur derim. artik kabulunu de ancak allah bilir
- +1 yıl
Hişş sakin ol islam hoşgörü dinidir derken bile, fikrimde haklı olduğumu ıspatladın. Diyorsun ki anlamını biliyorumda öyle diyorum... Yav tamam olsun niye türkçe söylemiyorsun? Neden yüz milyonlarca insan hepsi arapça okuyor? Madem türkçede ibadet edilebiliyor ben neden bir tane bile türkçe namaz kılanı görmedim? ya da senin çevrende ki insanlar türkçemi namaz kılıyo
Kalkmış bana türkçe ibadet namaz kılınabilir buna eminim diyorsun ama namazda arapça okuduğunu söylüyorsun... Sen kendinle çelişiyorsun - +1 yıl
sen bana cogunlugu gostererek mi kanit getiriyorsn bak ben sana kurandan orneklerle geliyorm. bak sunda iddialiyim kim ki ne dedigini bilmeden anlamadan namaz kiliyor allhin tenzih ettikleri haric o namaz egilip kalkmaktan ibarettir. yine diyorm namazda gecen sureler kelimeler kullanilan tevhidlerin turkce anlamni bikliuorm bilen herkes arapca okur. okusun burda tek nokta anlamak anlamini bilmek ve eger bilmesem anlamini turkce kilarim. sayey yasinin bakara suresinin mealini ezbere bilmiyorm. yasin vel kuranil hakimm diye baslarken ne dedgmi bilmiyorm icimden mealini gecirwmiyorm bu nedemle turkce okurum. turkce ya da arapca degil kilit nokta ANLADIGIN DILDE OKUMAK
- +1 yıl
Kurandan örnek mi verdim dedin? Bana herkesin kendi dilinde (bak türkçeyle bile kısıtlamıyorum) namaz kılabileceğini ıspatlayan kurandan bir ayet göster hadi... Ayrıca ben sana çoğunlukla değil neredeyse tamamı ile geliyorum hatta öyle ki türkçe namaz kılınır diyen sen bile arapça kılıyorsun.
- +1 yıl
kendi dilinde ibadet olur. majsat anlamak ogut almaktir. kuranin inme amaci budur. ogut vermek. namaz da turkce olur. sen anlamadan ne dedgni bilmeden oku
evet okudugn icin illaki allah katinda bir sevabi vardor onu ancal allah bilir ama indirilme amaci olan ogut alma yol gosterme isik olma dusunp sorgulatma. kismina yani asil gayesine asla hakim olamicasin ki omrunun bosa gectgni gosterir. - +1 yıl
Bilindiği üzere tercüme, bir sözün anlamını başka bir dilde dengi bir sözle aynen ifade etmek demektir. Oysa her dilin, başka dillerde bulunmayan (kendine ait) ifade, üslup ve anlatım özellikleri vardır. Bu yüzden, edebî ve hissî yönü bulunmayan bazı kuru ifadeler dışında, hiçbir tercüme aslının yerini tutamaz ve hiçbir tercüme de her bakımdan aslına tam bir uygunluk sağlanamaz. O halde, Kur’an-ı Kerim gibi, ilahî belağat ve i’cazı haiz bir kitabın aslı ile tercümesi arasındaki fark, yaratan ile yaratılan arasındaki fark kadar büyüktür. Çünkü biri Yaratan Yüce Allah’ın kelamı; diğeri ise yaratılan kulun aciz beyanı. Hiç böylesi bir tercümenin, Allah kelamının yerine konulması ve aynı hükümde tutulması mümkün olur mu?
Kaldı ki, İslam dini evrensel bir dindir. Değişik dilleri konuşan bütün Müslümanların ibadette ortak bir dili kullanmaları onun evrensel oluşunun bir gereğidir. - +1 yıl
Hala ne diyorsun ben sana türkçe meailini okuyamazsın demiyorum oku anla öğren bil ezberle ama türkçe ibadet edilemez diyorum. O insan işi dediğin Alimlerde Allah'ın kitabına göre konuşuyor. Bana kurandan örnek ver dedim onuda veremedin... Senin müslüman olduğuna kesinlikle inanmıyorum... büyük bir yanlışın var ben sana yardım etmeye çalıştıkça sen bana düşmanmışım gibi yaklaştın... Buda kararmış kalbinin ıspatıdır ve bana iftira atıyorsun derken asıl sen bana iftira attım ve yine final haftasında olmama rağmen sana yardım etmeye çalışırken boşa zaman harcayan benim sana asla hakkımı helal etmiyorum senden hak davası göreceğim... sana doğru bildiğin yanlışla mutluluklar. Engellendin
- +1 yıl
sen dinini cok iyi bilsen, inceliklerini ogrensen inun bunun agzindan gitmesen muslumanim diyen insana sen musluman degilsin diye bir kufurde bulunulmayacagni bilirdin. bu sozune alinmiyorim. cahilligine veriyorum kendi aklinla dusunememene veriyorum. aamaaa beni bosver de baskalarina arap kulturu yobaz bilgilerin ile namaz kilan kuran okuyan bir insana sen muslumam degilsin dersen sayet sen cahil ve yobazin onde gideni olursun. ben sana kurandan ayet goster dedim gittin uyduruk internet bilgisi verdin. evliyaymis peeh var mi kanitin. bizde biliriz evliya nedir evliyalar kimleridr oyle evliyalar internette sual cevaplamaz. iste senin kendi bilgin bile yok su onu demis bu bunj demis ile karsimdasin.. yalan vaaz sende muslumana muslusman degilsin diye kufur sende. ibadet namaz her dilde olur. kuran i anlayarak okumak, kaideli tecvitli okumaktan bin kat iyidir.
- +1 yıl
bizim dinimizde baskasinin akliyla inanmak yok dusunmek sorgulamak var ama dusunemk icin akil gerekir sen aklini kullanamiyosan arap kulturnde yok olur gidersin koca bir omru de musluamn gecirdim sanarsin. bir gun bir adam gelmis mevlananin yanina. kuranin tum ayetlerjni sirasiyla ezberledim hepsini biliyorum demis. ( bu arada adam ile mevlananjn konusma dili farsca ama adam arapca ezberledgni soyluyor ) neyse, mevlana da adama diyor ki iyi hos cevizleri sira sira bir duzende dizmissin ne ala ama keske birde kirip icini yeseydin... artik bundan sonrasina cevap verme git muslumanligini sorgula. selametle
Anladığın dilde oku. İnsanları ne hale getirmişler...
10 Yorumla
+1 yılHer ikisi de ama illa birisini yapacak isen Türkçe okumanı tavsiye ederim Allah'ın buyruklarını ve senden istediklerini bizzat ondan öğrenmen için yoksa hocaların imanına kalır işin :)
00 Yorumla- Gündem konusunda 639 cevap paylaştı.
+1 yılhakkı layığı ve olması gerekeni arapça
fakat bilmiyorsak arapça , türkçe meali okunabilir ki arapça okuyabilsek bile çoğumuz anlamını bilmiyoruz :D00 Yorumla Gündem konusunda 306 cevap paylaştı. kuran nasil indirildiyse o sekil okunmasi lazim ha meali türkeceden okunabilir ama sirf meal yetmeyebiliyor kuranda yazilani tam olarak anlamak icin.
10 Yorumla
+1 yılOrijinalini okumak iyidir. Yani arapça. Ama öğrenene kadar ne yazdığını anlayabilmek için türkçe anlamı okunmalıdır.
10 Yorumla
+1 yılTürkçe okumak iyidir Anlıosun yorum yapabiliosun diye, Arapça okumak bilmekte başkadır özeldir Çünkü Allahın dili Arapçadır. Kuran Arapça indi.
10 Yorumla
+1 yılarpca okumak daha sevap ama sonrasinda turkcesini de okuman gerek anlaman icin
20 YorumlaArapça okursan anlamazsın ama daha çok sevap kazanırsın. Türkçesi ise tam tersi işte.
10 Yorumlaindirildiği gibi okunmalı.
Para kazanıp kariyer yapmak için ingilizce öğrenen bir milletiz biraz da takva için orjinalini öğrenelim00 Yorumlaarapca daha sevap ama turkce mealidede okumak iyidir
00 YorumlaGündem konusunda 3,7b cevap paylaştı. Ikisi de diyenlerdenim. Orjinali ve Türkçe çevirisi bence. En eski Kur ' an ve Elmalılı tercihim.
00 Yorumlakuran hatim ve sevap için arapça hayatımıza uygulamak için türkçe okunmalıdır
00 Yorumla
+1 yılikisi birlikte okunmalı bence ne yazdığını anlaman lazım çünkü
00 Yorumla- Gündem konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılToplumlar anadillerinde iman ederler. Hıristiyan arap nasıl arapça iman ediyorsa türk müslümanda türkçe ibadet edebilmelidir.. tabi izin veren olursa..
00 Yorumla kuran yol gösterici bir kitapsa mantıken türkçe okuman gerek arapça okuyup anlamamak aptallık
10 Yorumlaaslı neyse öyle ama turkcesine de bakmak gerek anlamadan okumak olur mu
00 Yorumla
+1 yılarapça okunmalı sonradan anlamak için türkçesine bakılmalı
00 Yorumla
+1 yılanlayabilen okusun dili farketmez
10 Yorumla
+1 yılTürkçesini Oku Anla Sonra Arapçasını Okursun
10 YorumlaHangi dili biliyorsan
10 Yorumla
+1 yılİki dilde de okumalı..
00 YorumlaGündem konusunda 2,3b cevap paylaştı. arapca okunmalı
Türkçe mealide okunmalı sonra00 Yorumlainkanin varsa arapca oku yoksa turkce maalini oku
00 Yorumlaher ikiside mumkunse degılse en azından türkçe
00 YorumlaArapça okunmalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılpopondan oku
00 Yorumla
+1 yılArapça
00 YorumlaArapca okunmalı
00 Yorumla
+1 yılArapca
10 YorumlaArapça
00 Yorumla
Detaylı bilgi