Günaydın canım Türkiye'm. Özellikle referandum sonrası kıskançlığı daha da artmış. Şaibeli seçimler, düşük eğitim seviyesi, insanlarda sorgulamadan inanma eğilimi kıskançlıklarının ilk nedeniymiş. Öyle miymiş?
mikro islemci uretemeyen... yazilim konusunda dunya da olmayan.. hala sanayi urunleriyle ve kanli tarihiyle dunya da varolma mucadelesi veren... kuantum fizigini anlayamayan hala klasik fizikle dunyaya bakan...33 yil savaslari donemindeki avrupa birligi ortadan catladagi abd nin ve uzak dogu ulkeleri gibi bilisim ve enfermasyon caginda yerini alamayan avrupa kiskansa ne olur kiskanmasa ne olur... avrupa arabayla elektrikli superge ithal eder.. turkiyede dometes ihrac eder turkiyenin yonu bu ab denilen b.. ok cukuru olmamali abyi artik takmamali ona ozenmemeli ama nerde tanzimatci kafa hala ulkede ust seviyede... ayriyetten evet ab turkleri sevmez cogu ronesans protestanlik.. aydinlama cagi gibi ilerici hamlelerini turk dusmanligi ve turk tehtidine karsi g. ot korkusundan yapmistir..2inci urbanusun salaklar toplulugu haclililari harekete gecirdigi 11 yuzyildan beri bu vardir... guclu turkiye hep kabusudur bu gercekleri goz ardi etmeyelim... mevcut hammaddesi.. genc isgucu potansiyeli ve yeni hareketli piyasalari arge ve inavasyonla ve iyi yurutmeyle avrupanin anasini concerde meydaninda skecek potansiyelde ama bilisim teknolojisine yatirim yapmali mikro cipler uretmeli uzay teknolojisinin pesinde gitmeli... yazilim uzerine cesitlendirmeli... yoksa hala 1000 ton yag uretme 1000 ton demiri kapi kolu yapmakla ugrasarak dometes ureterek.. universiteleri mevcut iktidarlara bilim ve akil pesinde gitmeyerek dalkavukluk pesinde gitmesiyle.. imam hatip acmakla cami yapmakla devam ederse anca 1404 lira maasla calisan koleler.. odemeler bilancosunda cari aciklar... skik hollanda gibi 2 milyar dolar fiziki ve finansal yatirimiyşa ucagini indirmeden posta koymalar gibi komik islerle ugrasir... ataturkun muasir medeniyetler seviyesini hala paristeki kokos kadinlar gibi giyinmek zannederek gecirir...
Kanlı tarih kısmı hariç söylediğiniz her şey doğru valla. Avrupalılar tarihlerinde bizden kat kat daha barbar ve canilerdi, belki ancak o konuda kıskanırlardı o da tarihte kaldı. Son kısma üzülerek güldüm. Acınası durumdayız gerçekten.
bugun latin amerikadan... afrikaya... hindistandan.. oksyanus cografyasina bak avrupa dilleri konusur... bu gittikleri ulkelerin basta altin ve petrol gibi emtialarini somurerek saniyelesen.. dinlerini zorla kilicla kursunla beninseten hacli seferlerine taniklik etmis kesislerin hatiratlarina bakildigindaki cocuklari bile oldurecek kadar hatta anadoluda oluleri mezarindan cikarip carmiha asip ikinci gunahkarlara ikinci olumu tattirdik diyecek kadar yamyamlasanlarla... bugun turkun ayak bastigi hicbir cografyada devlet ve halk dilimizin hicbiri konusulmazken.. yeralti kaynaklari ve ibadethaneleri hala ayaktayken... turkun mimarisinin eserleri kulliyeleri.. cesmeleri.. kapali carsilari.. tren yollari.. medreseleri.. kaleleri disinda birsey yokken ve bugun hala bu eserleri kullanip kendi uluslarina hala bu binalardan hizmet veren uluslar ve devletler varken bizim tarihimz asla ve asla kani olamaz eger oyle bir ima yaptiysan bosuna.. turk tarihi gokyuzu kadar masmavi ve kusursuzdur...
Evet ben de öyle dedim zaten. Kanlı tarih dediğini Türk tarihi anladım da kusura bakma. Avrupalılar 100 milyon kızılderili katletti zaten. Ermeni soykırımı da yalan. Bruce Fein'in Ermeni raporunu okuyun gerçekleri görün.
bruce fein abd de ve avrupada ne yazik ki turkiyede de sansurlenir cunku tarih bilimiyle ve hukuk bilimiyle kaynaklariyla konusan birisi... ermeni soykirimi diaspora icin.. iktisadi sirketler ve politik kariyer icin.. hatta basit roman yazarlari sozde edebiyatcilari icin bir propaganda.. rant.. makam malzemesidir... turkiye de aydin.. demokrat (!) olmaktir o yuzden bruce fein bilinmez...
:))) bir kaç seviyesiz gelip te burada hala ülkenin başkanıyla bu şekilde konuşabilme cesareti göstere biliyorsanız ben daha ne diyeyimki:)) smdi şöyle anlataym maalesef -ki benm için iyiki- siz ne yazarsanız yazın ne iftira atarsanız atın ne kadar catlarsanız catlayın. muhtar bile olamaz dediğimiz adamı önce başbakan ardından cumhur başkanı yaptık. şimdi ise koş koca başkan:)) hemde biz bunları onu hapisten çıkartıp yaptık;) hadi sizde kendi parti başkanınızı yapın :)) hırsız dediğiniz adamın bu ülke için yaptıklarını inkar etmeye devam edin elbet mevlam burnunuzdan getirecek.
Hırsızmı çaldığı için ülke 30 yıl ileri gitti çaldığı için bütün ülkeler iflas edip kemer sikarken kemer sikmadan zam yapmadan ülkeyi kalkindirdi insanlar nankor.
Tabi Avrupa kıskanıyor Dünya kıskanıyor hatta uzaylılar bile kıskanıyor. Çünkü işsizlik rekor seviyede euro 4 lira benzin 5 lira asgari ücret 1400lira milli gelir 10bin dolar taciz tecavüz hırsızlık gırla gidiyor. Samanı bile ithal ediyoruz. Kıymanın kilosu 40 lira olmuş. Her yerimiz teröristle çevrili. Bizi kıskanmaacak insanın alnını karışlarım
Düşünsene, adam yolsuzluk yapsa anında kendini mahkum elbisesi içinde buluyor. Türkiyede öyle mi? Ne kadar çalarsan o kadar baş tacısın.. Ben şimdi hollanda başkanı vs olsam çalamıyorum diye çatlardım. Orda ki halk siyasiler tapmıyor çünkü.
ayakkabı kutularını bizler doldursaydık hala gündemdeydik mavi marmaranin parasını israilden alıp biz çalsaydık vatan hainiydik :) allaha hamd olsun varya cebde gani gani para varda dert etmiyorum kim lider olursa olsun hangisi bizim hakkımızı savunuyorki kısacası allah hepsinin belasını versin hadi ahmet davut oğluydu bülent arinciydi alsana içeri:)
ağzına ALLAH ın adını alabiliyorsan ayakkabı kutularını, mavi marmaradan gelen paraları ceplerine attıklarını ya o iki gözün gördüde söylüyorsun ya da gören birini tanıyorsun ve inanmıssın. ben görmedim iftira olduğunu düşünüyorum. simdi ALLAH ın adını sözüne eklerken bir daha düşün. unutmaki o herşeyi bilen ve işitendir...
Mesela bir Almanya 1500 euro asgari ücret verir. Dun Türkiye ye gelsem mi diyen abla vardi. Ayda 1000 euro ya yakin para biriktiriyoruz esimle diyordu. Bizim asgarî ucretli ise kredi karti borçlarıyla gecinmeye çalışıyor :) biz vatandaşımızi nasıl borçlandıramiyoruz diye kıskanabilir değil mi Avrupa :) @Exogirl@sonikaz @HavinAlin :)
@AtlantistenGelenAdam Sen 15 20 yıl öncesini pek bilmiyosun belliki yaşın küçük sanırım biraz o tarihleri izle kıtlık var kriz var akşam yat sabah kalk zam var IMF tepede hergün zam var avrupadan para gelsin diye avrupa kapısında okul kitap parasi hastanelerde rehin kalma var millet ozurlusune bakmiyor sokaga atiyor şimdi ne yok zam yok kitap parası yok hastanede rehin kalmak yok ozurluleri sokağa atmak yok neden özürlü başı maaş veriyor devlet hem bakana hem özürlü kardesimize 18 Yaşına kadar ssk lı gibi bedava tedavi var ee birde ülkemin nankör insanları var 😂😂😂
bu yüzden mi avrupa kıskanıyor :) sene olmus 2017 utanmadan hala yapmasinlar istersen :D bunlar arastir bakalim Almanya da İsvicre de kac yılından beri var ;)
ayrıca Suriyeli bedava saglik hizmetinden yararlanirken kendi issiz vatandasina 53 tl gss primi kaktirmak nasil bir hizmet anlayisi diyerek kıskanıyor olabilirler :D
mesela Avrupa da oluyor mu 10 sene boyunca bir teröristin orgut üyelerini 10 sene boyunca her türlü makama yerlestirip sonra 6-8 aydan yüzlerce vatandasinin ölmesine sebep olma durumu? hanginiz sordu bu katiillleri o kurumlara siz getirmediniz mi diye? siz degil miydiniz Obama ya böyle seslenen: Abd de ölen 3musluman gencin sorumlusu siz siyasilersiniz. peki 15 temmuzda olen onca Müslüman'ın sorumlusu kim? kendi eliyle yerleştirdiklerinin kendi vatandaşını öldürmesini mı kıskanıyor olabilir Avrupa?
@AtlantistenGelenAdam kendi vatandaşı diorsun Suriyeli diorsun onlar savaş mağduru olan kişiler ve biz 2 bin 3 bin 5 bin maaş alırken onlara 600 ila 800 tl maaş verip çalıştırıyorlar. Nankörlük bukadar ileri gitmiş sözüm ona insan olduğunu söyleyen sizlerde. 15 yılda ülke 30 yıl ileri gitti batı ülkeleri iflas edip üç kuruşa yer satarken yunanistan ilaç maaş veremezken türkiyede kemer sıkma olayı diye bişey olmadı hiç etkilenmeden geçti gitti deveyi diken insanı s.. sözü aklıma geliyor bu nankorkukleri de ne yalan söyleyim içimize sizmis hainler olduğunu dusunmemi sağlıyor 2023 de lozon anlaşması bitiyor reis anlaşma yok Dior 2023 de Türkiye o ovdugun batı ülkelerini zenginlik konusunda katlayacak İnönü lozon anlaşması ile ülkeyi getirdi bu duruma anlaşmayı tazeleyelim siz usakliga devam edin denildi resti aldılar sonuç görüyoruz şimdi sonucu hainler meydanlarda neden Batı Başkanlığa hayır Dior oyunları bitecek 63 ülke Türkiye bünyesine girecek islam ordusu kurulacak Osmanlı dirlecek
iste cahilliğin bu kadari :) gss den haberi yok savunuyor. sen hangi issizin gördün 3000-5000 tl maas aldigini ;) okuman anlaman mi kit :) sen o Suriyeli ye bedava hizmet sunup kendi issizini süründuruyorsan bana burda masal anlatma. masallarla gelme 2026 sene ileri gittik diye. Avrupa nin bizi kiskandigina kanitlayan onlarda olmayip bizde olan hizmetleri goster. hangi Avrupa 90 binlik arabayi 165 bine satiyor falan bunlarla gel. verilerle gel. mesela siz yazar kasa firlatanlar dolar 4 tl ye dogru yol alırken neden hala sessizsin onu anlat? böyle mi güçlüyüz? 1euro 4 tl yken mi? Yunanistan a gittin mi hic :) ahaber in abarilarina bakip ya da sadece yunan tohumlari uzerinden gelme. :) bana masal anlatna. varsa ispatin kiskanmayi gosterecek anlat. ya da burda kimseyi aklamaya calisma.
@AtlantistenGelenAdam issizmi dedim algılama sorunu var sende belliki ☺ Maaş dedim işsizlik maaşını 400 ila 750 den 1200 1700 çıkardı Kalkıp sana yattigin yerden ne parası verecek sen devlete ne verdin ne bekliyorsun ozurlumusun git çalış özürlü vatandaşımız maaşını alıyor He varsa ozgurun alırsın Avrupa diorsun çok meraklı isen ne işin var toparaklarimizda git onlar versin sana ☺ Sen ve senin gibi hain nankör kişiler ülkenin anca olsa olsa yüz karası olurlar ☺
iste bir tane daha algilama kapasitesi olmayan cevap vermekten aciz birisi daha :) konularda saptirmakta üstüne yok. iddia bulunuyorsan ispatlayacaksin neden kiskaniyor :) hala yok :D ayrica yüreğin varsa gucun yetiyorsa gel de gonder beni :) nankör olan ben degil sen ve senin gibiler. çünkü ben sivan perver gibi pkk ya türküler okuyanlarla el ele miting yapanlari ayakta alkislamiyorum ;)
@AtlantistenGelenAdam benim yüreğim gücüm çok şeye yeter. Göndermek istediğimi istediğim yere çok gönderdim o ayrı konu meraklısı olduğun avrupaya git dedim ülkemi karalama olayları yapan hainlere dahil olan ne muslimandir nede Osmanlı evladı Pkk diorsun senin şu chp li başkanın ya da Akşener başkanın pkk ile omuz omuza kucak kucağa Hayır kampanyasindaydi hain olan belli doğru olan belli ☺ Çamur at izi kalsın olayı şu tencere tavacilar dan misin yoksa 😂😂
@HavinAlin neyse görüşünü cok kirlettim :) seni de meşgul etmeyim. ispat bulursan haber et bana @sonikaz :) bir de ne bileyim kovmak falan istersin buralardan yine ulaşırsin :) ya da ne bileyim gel kavga edelim falan dersen sıkıntı yok.
@sonikaz hala laf yapiyorsun :) bilek ve yurek sende ancak klavyeye kadar :) sözünü tut. beni hadi gonder buralardan. erkekligini gorelim. :D ne kadar erkeksin bakalim :)
Lozan antlaşmasının 2023de biteceğini ve ardından ülkenin çağ atlayacağına inanan kusura bakmasın ama baya bir saftır. Antlaşmanın maddeleri belli. Açın okuyun. Bu söyleyip sizi kandırıyorlar. Bir de Atatürkün gizli mirası varmış da yok demiş ki 2023de hilafeti geri getirin demiş de bilmem ne. Hakikaten okuma yazmanız yok mu sizin. Hangi antlaşmanın hangi maddesi va açın öğrenin. Cahillik mutluluktur sözünü desteklemeyin. Şurda 6 yıl var 2023e o zaman Lozan bitiyor mu görürüz @sonikaz
@fangoria ülkeyi yabancılara peşkah çeken chp aynı chp yine ülkeyi batılılara peşkah çekmeye kalkıyor. evet lozon anlaşması bitiyor 2023 de bak bakalım sularımızdan savaş gemileri rahatça geçe bilecekmi. toprak altı zenginliklerimizi çıkarmamıza mani ola bilecekmi. türkiye dünyanın en yüksek mor madenine sahip dünya mor madenleri bitiyor. türkiye yer altı zenginlikleriyle dünyanın en zengin ülkesi. 2023 de anlaşma bitiyor madenler çıkıyor. chp zihniyetini geçmişden bu güne izliyoruz.
tarihin yasayla maddeyle sakladıgı çekler gizli arşivler ortaya çıkdıkça siz hala anlatamıyosunuz şeklinde konuşuyosunuz ben sizin boş söz ve yorumlarınıza değil yasa maddeyle gizlenmiş tarihin arşivlerine bakarım. neyse iyi günler size. herkes kendi hayatını kendi doğrusunu yaşar.
@sonikaz hala lozon diyor lozan olacak o bir kere. Ayrıca biz boru çıkarıyoruz fakat teknolojik olarak işleme kapasitemiz olmadığından yurtdışına ham halde satıp işlenmiş halde geri alıyoruz. Her maden çıkıyor Cumhuriyetten beri ülkede. Hiç duydun mu acaba Eti bor işletmeleri fabrikaları falan var. Ayrıca kömür bakır demir her tür madeni çıkarabiliyoruz. Lozan 2023de bitecek diye kandırıyorlar sizin gibileri. Öyle bişey yok kardeşim. Aç tarihçileri oku veya dinle Boğazlardan eğer bir savaş durumu yoksa (savaşın içindebiz yoksak) savaş gemilerinin geçmesine izin verdiğimize dair antlaşma var. Bak linkini veriyorum oku. Boğazın Lozan antlaşmasıyla ilgisi yok. Biraz uyanık olun her söylenene inanmayın kardeşim.
@fangoria :) he bilader he senin eşegin dişi. öyledir biz sabahı sen ögleyi yaşa. araştır bak neler üretilip üretilmeyecegi neler olacagı konusunda bir kaç yıl öncesine kadar bizi batıya muhtaç bırakan zihnitei biliyoruz elbet üretemezdik başdakiler üretime kapı açmadıgında e şimdi her üretime kapı açıldı nükler silah çalışmalarına kadar. e türkiyenin büyüyüp güçlenmesi yabancıları rahatsız etmesi normal normalde tc kimliğini taşıyanları neden rahatsız ediyor işte bu normal değil hmm bellikşi tc kimliği taşıyan hainlerimiz çok. durum onu gösteriyor. neyse herkes hayatını doğrsunu yaşar. iyi günler. :)
Madem gizli madde var kim nasıl öğrenmiş birader. Göster gizli maddeler var işte fotoğrafları gizli maddelerin diye inanalım. Sizi uyutuyorlar. Bak biz bor çıkarıyoruz ama işleyemiyoruz.15 senedir akp iktidar ama bizim bor işleyecek teknolojimiz yok. Eskiden chp avrdı falan muhabbetine girmene gerek yok bizim teknolojimiz yok kendi madenimizi işleyecek
Hala avrupaya muhtacızyerli denilen uydumuzun sadece montajı bak dikakt et montajı ülkede yapıldı uzaya fırlatması bile yabancı ülkeden yapıldı içindeki yazılımı ve kullanılan madenler bile yabancı eseri. Yerli araba olayını girmeye bile gerek yok saabdan arabanın kasasını alıp üstüne bizim adımıza üretim yapacaklar. Hani yerli savaş uçağı falan konusuna girmiyorum bile. Elinin altında internet var aç araştır biraz
@fangoria ne diorum ne anlatıyorum şuanki iktidardan öncesi batıya kapak attı borç borç borç imf tepede aksam yat sabah kalk zam zam e neyle yapacaklar adamlar ceplerini doldurmakla meşkuldü. e 15 sene diorsun bak güzel 15 senede neler oldu ooooooo saymakla btmez en önemlisi imf başımızdan def edildi zamlara dur denildi neye zam geldi içki sigara gelsin zevki şey zevki davranan parasına kıyacak yeme içme yaşam sal gıda v. s aynı üretim teknoleji dünyanın en büyük hava alanı 3 köprü deniz altı yolu :) eee 15 yılda bukadar şey azmı 15 öncesi hiç bişey yoktu. benim beynimle senin beynin uymaz ben gerçekleri görür nankör gelmem. herkes dogrusunu yaşar kimi doğru kimi nankör. neyse iyi günler
Hayatımız içinde kullandığımız her şey gavur dedğimiz adamların icadıyken ve bu adamlar bizden en az 100 sene ilerdeyken avrupa bizimle ancak dalga geçer.
Türkiye dünyanın merkezinde Asya ve Avrupayı, Afrikayı ve ve doğrudan Ortadoğunun merkezinde olduğundan bütün bunları birbirine bağlayan dünya da tek ülkedir.
Türkiye uygulayacağı alternatif mega veya büyük projelerle avrupada ki çoğu sermayenin yerini alabilecek güçte.
Ve bu elimizdeyken hazır ekonomimiz gün geçtikçe güçlenirken şu an bazı şeylerin hemen temelleri atılması şart görünmekte.
@sonikaz ben evet dedim ama hayırcılara sizin gibi saldırmıyorum orda chpli vekil de yok muydu niye demedi bu kağıtlar mühürsüz diye tabi bitsin sonuç aleyhimize çıkarsa kullanırız dediler
Ben kimseye 1 aaldirmiyoeum. 2 asıl saldirma olayını hayricilar yapıyor Biz oyumuzu verdik kenara cekildik ülkeyi mısır gibi yapmaya çalışanların oyununa karşılık vermiyoruz ülkeyi mısır gibi yapılmasına asla müsade etmeyiz sükunet içinde sessizliğimizi koruyoruz
En İyi Cevaplar