Bunu izleyince ne düşüneceksiniz bakalım? Ancak çok iyi izleyin..
Cevabın nedir?
Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kuran materyalist bir yaklaşımla okununca böyle komik tespitler olmakta malesef.
Akıllanma, uslanma, iyi davranma daha çok kalbe bağlı davranışlardır. İyi huylu insanların da kötü huylu insanların da beyinleri vardır. Ama kötü davranıp başkalarına zarar veren kişiye ”beyinsiz” değil, “kalpsiz” deriz. Yanlış yapıp kendi kendisine zarar veren kimseye de ”kalpsiz” değil, “beyinsiz” deriz.
İçimizdeki beyinsizlerin yaptıklarından dolayı bizi helak edecek misin? (Araf Suresi, 155)
“Doğrusu şu: Bizim beyinsizlerimiz, Allah’a karşı ‘bir sürü saçma şeyler’ söylemişler.” (Cin Suresi, 4)
Birtakım beyinsiz insanlar: “Onları daha önceki kıblelerinden çeviren nedir?” “ (Bakara Suresi, 142)
Çerkezce’de de, aynen Arapça da olduğu gibi düşünmek ve anlamak işlemi kalbe bağlanır. Bu, dilin yapısındaki bir özelliktir. Kuran Çerkezce inseydi düşünme organı olarak “kalp” kelimesi kullanılacaktı. Ama Türkçe inseydi “beyin” kelimesi kullanılırdı.
Dünya’nın şekli ile ilgili bir çok ayette bilgiler vardır. Naziat suresindeki ayet şöyledir:
Ve yeryüzünü de yayıp yuvarlattı. (79 Naziat Suresi, 30)
Burada “yayıp yuvarlama” anlamında çevrilen kelimenin Arapça karşılığı “Davn” dır. Bu kelimenin tefsirinde, kelimeyi detaylı bir şekilde inceleyen Prof. Dr. Süleyman Ateş şöyle diyor:
“…Hasılı dahv döşemek, düzeltmek demek ise de sadece basit bir döşemek ve düzeltmek değil, yuvarlak olarak düzeltmek, döşemek anlamını verir ki bu ayetten Yeryüzünün yuvarlak yaratıldığı anlamı çıkar.” ( Yüce Kuran’ın Çağdaş Tefsiri, Süleyman Ateş, cilt 10, sy 308)
Ateş, yine tefsirinde “devekuşunun yumurtasına da “davn” kökünden türeyen “”dhiyn” dendiğini belirtmektedir.
“Dahv” kelimesinde ve bu kelimenin kökünden türeyen kelimelerde yuvarlaklık anlamı olmasına karşın bazı çevirmenler yeryüzünün yuvarlaklığını algılamaktaki zorlukları sebebiyle ayeti sadece yeryüzünün düzenlenmesi olarak algılamışlar, yazı ve çevirilerinde bunu yansıtmışlardır.36 Yorumla- +1 yıl
Oysa Dünya’nın şekli gerçekten de “dahv” kelimesinin ifade ettiği yuvarlaklığa, yumurta biçimine, devekuşu yumurtası şekline benzemekte, aynı devekuşu yumurtası gibi geoittir.
Aslında mesele inanmak ya da inanmamak ama illa bir benim düşündüğümü düşüneceksin mantığıyla yaklaşılan bir kabul ettirme çabası hep olmuş. biyoloji, embriyoloji gibi bir çok bilim olsada, Allahın varlığını fizik kanunu olan entropi açıklasada, kimseye inanacaksın diyemeyiz.
https://m.youtube.com/watch?v=-tpBiS3SqBA
Bir gün hz. Aliye birisi gelir "ben inanmıyorum, boşuna uğraşıyorsunuz, kendinizi yoruyorsunuz" deyince, hz. Ali "sorun değil haşa yoksa ben birşey kaybetmem, 5 vakit namazla idmanlı olurum, iyi insan olmaya çalışır, kimseye kötülük yapmam ve birşey kaybetmem ama ya varsa, sen ne kaybedeceğini bir düşün" der. Ben inanıyorum, inanmayana asla hakaret edip aşşağılamam, saygılıyım, benim kadarda yaşamaya hakkı var, onun iç sorunu. İşte bütün mesele bu noktada beraber yaşayabilmektir. - +1 yıl
İşte tüm konu burada bunu din alimiyim diyenler tartışmadığı ve tarikat ve cemaat şeyhi denilen cahillere bıraktıkları için İslam bu kadar dallanıp budaklanmış.. Kardeşim çok iyi dindar olmasına rağmen 3 ay görevli Mekke hava alanına gidip döndükten sonra devamlı beddua ve küfür ediyordu.. Aşağıda ki kişiyede sorfdum kim gerçek Müslüman bu kadar dal budak salmışken ve toplum dünyada sadece yamyamlardan ileri iken.
- +1 yıl
Kuranda 80 yakın ayette "düşün" der, malesef onu çok iyi bildiğini idda edenler, "ne diyorsak o." der. Halbuki ilk ayet geldiğinde Cebrail "oku" dediğinde bir kitap getirmemişti, peki okunması gereken neydi? Kainat!.. peygamberin, kalp gözündeki perde kalmış kainatı okumaya başlamıştı, bence kuranın en büyük mucizesi buydu, o gönül gözü kainatı gördüğü için bence o evladını diri diri gömen, kadınları davar gören, boş bulduğu yere mıçan, düşmanının kalbini söküp yiyen, belkide yer yüzünün en bozulmuş halkının içinden, Ömer'ler, Bekir'ler, Ali'ler alimler çıkarabildi. Mescide, şamdan kandil yağı getiren insana "gavur" icadı getirdi diye homurdananların önünde "Allahta senin mezarını nurlandırsın" dedikten sonra "ilim müslümanın yitik malıdır, onu nerede bulsa almalıdır" demiş, başka bir günde kadına ilmi çok hören zihniyete "ilim taleb etmek, her kadın ve erkek müslümana farzdır." Demiş...
- +1 yıl
... ve her hutbede bu gün her cumada okunan hutbenin sonunda, mutlaka içinde "düşün" diyen o ayeti okumuştur. Atatürk'ün dediğide hep ilim değilmiydi?
Evlatlığı Zeyd'in oğlunu çok sevmiş ve her sevdiğinde "ben usameyi çok severim, beni sevende usameyi sevsin" demiş aynı sözü Hasanı ve Hüseyini severkende sürekli söylemiş ama sonuç üçüde hakir görülmüş, üçüde o yobaz zihniyet tarafından öldürülmüş. Kendi peygamberinin torunlarını öldüren bu zihniyet, bir dini var diye ahlâkada ihtiyaç duymadığını zanneden bir zihniyet ve onun içindirki peygamberi ölünce, onun "düşünün, ilim bulun, araştırın" uyarılarına emirlerine uymak yerine siyaset çukurunda debelenmeyi seçti, tıpkı bu günkü gibi ve bu gün malesef bu zihniyetin uydurduğu şeye islam deniliyor, oysaki bizim imamı Maturidi'miz vardı.
En İyi Cevaplar
+1 yılHer zaman yaşam nehriyle birlikte git. Asla akıntıya karşı gitmeye, nehirden hızlı akmaya çalışma. Sadece mutlak bir rahatlık içinde, her an kendini yuvada, rahat ve varoluşun içinde huzurlu hissederek git.
Unutmaman gereken şey yaşamın kısa değil sonsuz olduğu ve bu yüzden de aceleye hiç gerek olmadığıdır. Acele etmek yalnızca bir şeyleri kaçırmana neden olur. Varoluşun acele içinde olduğunu gördün mü hiç? Mevsimler zamanında gelir, çiçekler zamanı gelince açar, ağaçlar hayat kısa diye hızla büyümek için koşuşturmazlar. Tüm varoluş yaşamın sonsuzluğunun farkında gibi görünür.
Biz hep buradaydık ve hep burada olacağız; tabi ki aynı biçimlerde, aynı bedenlerde değil. Yaşam evrimleşmeye, daha yüce evrelere erişmeye devam ediyor. Ama bunun bir sonu olmadığı gibi, bir başlangıcı da yok. Başlangıçsız bir yaşamla, sonsuz bir yaşamın ortasında var oluyorsun. Daima bu iki taraflı sonsuzluğun ortasında yer alıyorsun.83 Yorumla- +1 yıl
Varoluşun gizemlerini soruşturmaya bıraktığın anda varoluş kapılarını sana açar, seni buyur eder. Ve varoluşun gizemlerine bir misafir olarak girmek onurlu bir şeydir. Doğaya saldırmak, doğayı zorlamak ise barbarlıktır. Altın gelecek işte bu olacaktır; bilim varoluşla bir mücadele veya çekişme yerine bir aşk ilişkisine girdiğinde; onunla tezat olarak değil, derin bir ahenk, derin bir dostluk içinde var olabildiğinde.
- +1 yıl
Din insanların anladıkları şey değildir. Din Hıristiyanlık değildir. Hinduizm değildir. Müslümanlık değildir.
Dünyada varolan tüm dinler -ki sayıları hiç az değildir, dünyada üçyüz din vardır- ölü kayalardır. Onlar akmazlar, onlar değişmezler, çağla birlikte hareket etmezler.
Tüm sözde dinler yaşantınızı, sevginizi, sevincinizi yıkarak ve kafalarınızı Tanrı hakkında, cennet ve cehennem, reenkarnasyon (genedoğum) ve çeşitli saçmalıklar hakkında fantazilerle, kuruntularla ve halüsinasyonlarla doldurarak size mezar kazıyorlar.
Hakki dindarlığın peygamberlere, kurtarıcılara, kutsal kitaplara, kiliselere, papalara, rahiplere ihtiyacı yoktur çünkü dindarlık yüreğinizin çiçek açmasıdır. O varlığınızın en merkezine ulaşmaktır. Ve varlığınızın en ortasına ulaştığınız an bir güzellik, saadet, sessizlik, ışık patlaması olur. Tümüyle farklı bir kişi olmaya başlarsınız. Yaşamınızda karanlık olan herşey ve yaşamınızda yanlış olan herşey kaybolur.
+1 yıl"Beyin" kelimesi kuran'da geçmek zorunda değil. Zaten Kuran'ın böyle bir iddiası da yoktur. ama defalarca akletmenin önemi anlatılır. "gönül ve akıl sahipleri" denerek, bununla, hem gönlü hem aklı çalıştırmaktan söz edilir:
Gönül ve akıl sahiplerinden başkası gereğince düşünemez. -ali imran 7-
O inkarcıların durumu, bağırıp çağırma dışında bir şeyi işitmeyen varlıklara haykıranın durumuna benzer. sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. bu yüzden akıllarını işletemezler onlar. -bakara 171-
Ey akıl ve gönül sahipleri, benden sakının! -bakara 197-
Çünkü yeryüzünde debelenenlerin Allah katında en kötüsü, akıllarını işletmeyen sağır, dilsizlerdir. -enfal 22-
Ne var ki inkar edenler yalan uydurarak Allah'a iftira ediyorlar ve çokları da akıl erdiremiyorlar. -maide 103-
Allah onlar için şiddetli bir azap hazırladı. Artık Allah'tan korkun, ey iman etmiş akıl ve gönül sahipleri! Allah size bir düşündürücü indirmiştir. -talak 10-80 Yorumla
Simdi Ben bu soruya cevap Versem 🤔Dindar oldugunu söyleyenler kafir sen ne anlarsin dinden diyecek:Atayist oldugunu söyleyenlerde ☺️Seriyatci oldugumu söyleyecek simdi her iki kesimden biri cikip bu kariyi yakmak caizdir demeden 😂😂😂😂
51 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
24Cevap
Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Doğu batı derken bulunduğun her yer doğu ve batıdır ama araplar bunu bilmiyordu dolayısylada Allah'ın bunu insanların anlayabilmesi için böyle söylemesi gerekti
İlgili ayetin meali şöyledir:
“Nihayet (Zülkarneyn) Batıya ulaştığında, güneşi adeta kara bir balçıkta batar vaziyette buldu. Orada yerli bir halk bulunuyordu. Biz: “Zülkarneyn!” dedik, “ister onlara azab edersin, ister güzel davranırsın”(Kehf, 18/86). bu ayetin de bu şekilde ifade edilmesinin sebebi toplumun anlıyacabileceği bir dilde yazılmış olmasıydı çünkü insanlar bunu böyle biliyor du gerçeğini söylemiş olsaydı insanlar bunu anlıyabilirlermiydi?
nisa 33 te de gene insanların bildiği anladığı şekilde anlatılmıştır. dolayısıyla burada bir çeişki yoktur ve kur'an'da günümüz bilimnin yeni bulduğu bir sürü ayette vardır And olsun demir gökten indi meteor taşıyla gelmiştir biz göğü koruyucu kalkanlarla kıldık atmosferden bahsediyor And olsun biz insanı üç karanlık evrede yarattık zigot embiriyo fetüsten bahs ediyor ve çeşitli daha bir çok ayet var10 Yorumla
+1 yıl. Kur'an bütün insanlığa indi ve Arapça, Arapça olması sadece Araplara özgü olduğu düşüncesi oluyor ama illa bir dilden olucaktı buda Arapça oldu.
. Kur'an insan gözüyle bakılmalı, çünkü Peygamber efendimiz de bir insan. Kalp o zaman beyin gibi algılanıyor bu doğru. Doğu veya batı insanın anlayabileceği bir biçimde Allah ayetinde belirtti.
. Dünyanın düz veya Yuvarlak oluşu konusu, eğer dediğiniz gibi dünya düz veya yuvarlak olduğu Kur'an da belirtilseydi, bütün filozof ve bilimciler Kur'an'a bakıp müslüman olurdu, sınavda bu kadar kopya fazla olmaz mıydı? Sınavın anlamı ne?
. Allah bu konuda ayetlerinde bir belirti yapmadığı için, peygamber efendimize de bildirmemiştir. Yani doğu batı olayı bir varsayım olarak ele alındı Kur'an da net bir ifade olarak değil.
. Kıble olayı da sadece müslümanın dönmesi gereken nokta, düz varsayıp yanlış veya uzaya doğru kılıyorsak, ki ben inanmıyorum. Bunun sorumlusu değiliz, çünkü secdeye yatan müslüman dışında birçok dine mensup insanlar var. Müslümanı, diğerlerinden nasıl ayırt ediceksin?
Birazcık düşünüp insan gözüyle ele alırsanız, Kur'an bir kolaylıktır. İnsanın anne karnında bir suyla nasıl oluştuğuna dair ayet var, buna bakarak müslüman olan bilimci sayısı az değil. Ama fazla kopya sınavı kolaylaştırır, sınavın bir amacı olmalı, dünya yuvarlak veya düz olarak belirtilmesi açıkça, İslam'ın bütün insanların gözünde hak din olarak görülmesi demektir...00 Yorumla
+1 yılher sanat eserinin bir sanatkarı, her zanaatin bir ustası vardır. ben gözümle gördüğüm tüm bu mükemmellikleri başka türlü açıklayamam. o kadar insan, birçok şey icat ediyor. yepyeni keşifler buluyor fakat Allah'ın eserleri muazzam. birer mucize gibi. o kadar kamera icat edildi hangisi insan gözü kadar kusursuz. tüm varlık tesadüf diyen akılsızdır. ayrıca düşünmek lazım hz Muhammed peygamber oldu sonrasında birçok kişiyi ümmetine ekledi ama yoksul hayatını hiç bırakmadı. dürüstlüğünden kimsenin şüphesi yoktu. o en zor şartlara göğüs gerdi. 10 tane eşinden hiçbiri birbirini kıskanmadı. tarihte herkes hakkında kötü şeyler yazilabilir fakat peygamberimiz için yok. o bir defasında bir cümlesinde inşallah kelimesini kullanmamış ve Allah bir müddet vahiy göndermemiş. işte o öyle müstesna bir kişi
20 Yorumla
+1 yılDinleri umursamıyorum. İnsanın görüşleri ve inanışlarına saygılıyım. Yeter ki hakkı, hakkaniyeti, doğruyu, yanlışı, ilim ve irfan sahibi olması, bilimsel araştırmalar yapması... vs. yeter bana. Sadece "Tanrı vardır" diyorum.
Ateist kişiler (gerçek ateistler) tanrının varlığını bilimsel olarak kanıtlamak isterler bunu yaptıklarında beyinleri %50 tanrı var %50 tanrı yok görüşü çıktıkları için gibi bilimin üzerine yürüyorlar ama bu süre zarfında tanrı yok kuramını devam ettiriyorlar.
Tanrı var diyenlerin çoğunluğu dinlerin kutsal kitaplarını okumamıştır.
İnsanın ne kadar iyilik yapıyorsa kendi içinde yarattığı dine o kadar bağlıdır.
“Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma” taraftarıyım...11 Yorumla- +1 yıl
Din gerçek ya da sahte umurum dış...
+1 yılAslında islamdan başka bir din yoktur.
Yahudilik ve hiristiyanlık ismimleri kuranda geçsede
İnsanları verdiği insimlerdir "yahudi ve hiristiyan" ve tüm dinler insanlar vermiştir bu isimleri. En basiti
İsa'ya inananlara ilk olarak Antakya'da Hristiyan Khristianos denmeye başlanmıştır. Hristiyan sözcüğü, "Mesih'in yandaşı" ve "Mesih'e bağlı" anlamlarına gelir. Kuran'da Meryem oğlu İsa için kullanılan Arapça Mesih kelimesi de İbranice maşiah kelimesi ile kökteştir. HZ adem'den HZ Muhammed'e dinler yoktur sadece islam ve müslüman vardır.00 Yorumla
+1 yılİnanıyorum fakat olabilir de çünkü Tanrıdan gönderildiğini bilimsel olarak kimse kanitlayamaz insan ürünü de olabilir boşa da inanıyor olabiliriz ama Tanrı göndermiş de olabilir şüpheli bir durum neyse ben inanayım da inansam bile ölünce kayabedecegim bişe yok ama din gerçekten varsa inanmayanin öbür dünyada kaybedeceği çok şey var
10 Yorumla
+1 yılne kadar boş bir video eski bir agnostik olarak belki araştırırken denk gelmediğim bir bilgiye rastlarım diye açtım lakin sürekli Hz. Muhammedin dünyayı düz sandığından bahsediliyor. Madem düz sanıyordu bunu Kuran'da açık açık belirtebilirdi kuranı kendisi yazmış olsa.
012 Yorumla- +1 yıl
yazıyor mu? yaa kardeşim ben bu işleri epey araştırdım sen git kendi bildiğini sandığın bilgileri başkalarına itele
- +1 yıl
Arastirmis olsaydin Müslüman olmazdin zaten :D
Nâziat-30 “Bundan sonra da yeryüzünü döşedi.” Arapçası: “Vel arda ba’de zâlike dehâhâ.”
Gâşiye-20 “Yeryüzüne bakmıyorlar mı, nasıl yayılmıştır!”
Şems-6 “Yere ve onu yayıp döşeyene andolsun”
Kehf-90 “Güneşin doğduğu yere ulaştığı zaman onu (güneşi), ondan (güneşten) korunacak bir örtü yapmadığımız bir kavmin üzerine doğarken buldu.
Kehf-86 “Güneşin battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesinde batar buldu. Orada bir kavim gördü. “Ey Zülkarneyn! Ya cezalandırırsın ya da haklarında iyilik yolunu tutarsın” dedik.” - +1 yıl
yahu seninle münakaşaya giremem burda gidip iki Darwin okumussun biraz dawkinsi biraz hawkingi birazda Celal Şengörden biseyler dinlemişsin kalkmış Burda bana ders vermeye çalışıyorsun
- +1 yıl
yahu çıldırıyorum benim gibi bu konulara meraklı olan ateistlerin bile bütün teorilerini araştıran birene hala araştır cahil olma diyorsun :) sen sümer mitolojisinde kalmışsın senle reelde olsa güzel konuşur uzun uzun tartışırdik böyle insanlarla konuşmayı seviyorum ama Burda olmaz konular derin konu konuyu açacak çünkü
- +1 yıl
bak kardeşim onlar senin düşüncelerin hakaret etmediğin sürece saygı duyuyorum. Lakin konular derin degil demen beni şaşırttı çünkü ortada bir çok teori var ve sadece teori doğruluğu bilinmiyor. Ayrıca ben ilk sorgulamaya başladığımda agnostizm mi sevmiştim daha mantıklı geldi. çünkü yaratıcı yok demek müthiş sistemle işleyen evren için çok mantıksız ayrıca maddenin yoktan var olabilecegi kanıtlanamiyor. Şimdi bana fizikten girme sakın konu daha fazla uzamasın
- +1 yıl
Ben Islam hakkinda konustum, Evren ve yaratilis hakkinda degil ve evet Islam ve kuran okadar derin degil.
Kuran bu kitabin apacik indigini yazar ve kitap celiskiler ve hatalar ile dolludur. Evren bu ara kusursuz degildir, Evren hakkinda bilmedigimiz konularda ne kurani dogru yapar neden bir tanrinin varligina isarettir, ama dedigin gibi girmeyelim bu konulara. - +1 yıl
kardeşim o kadar manasız ki konuşmaların İslami hakkında eleştiride bulunuyorsan evrenden baslamamiz gerek kafamda bazı sorular var ve bilimde Realist cevabını bulamadım o yüzden İslami sectim ben neyse kardeş daha fazla tartışmaya gerek yok herkesin görüşü kendine
- +1 yıl
sen hangi ildesin
Evet insan ürünüdür. Kurandan bu acikca belli oluyor. Yahu bu Muhammed misafirlerini evden kovmak icin bile Ayet indirmis bu ayet bile kuranda mevcut :D
31 YorumlaBir yaratıcının varlığına inanıyorum fakat evrene müdahale etmediğini bunun yerine doğruları keşfetmemizi için insanlara akıl verdiğini düşünüyorum. Kısacası Kıyamet diye adlandırılan güne kadar yaratıcının insanlara karışmayacağını benimsiyorum.
20 YorumlaBu ülkede herkesi dinden soğutacak dereceye getirdiler.
30 YorumlaYaratıcının gönderdiği kitabın daha kusursuz olmasını beklerim. Bu yüzden, yeni basımını alacağım.
63 Yorumlaİnsandan çok daha büyük ve güçlü, hissiyattan oluşan bir varlığın ürünü olduğunu düşünüyorum ama sadece ilahi dinlerin.
10 Yorumla
+1 yılsonuç olarak inanıp inanmamak insanın kendi elinde olan birşeydir...
10 Yorumla
+1 yılBenim inancım sağlam çok şükür. Allahın varlığı için en ufak şüphe düşünce duymadım. Yanlış yapiyosunuz
20 Yorumla
+1 yılEvet insan urunu. Nerde dindar insan var hepsi ahlaksiz cikiyor.
Kuran da bana cok sacma geliyor.
Neyse uzun. lafin kisasi islam batagina girmeyin.😅😅00 YorumlaBütün duygum ve kalbimle inanıyorum yaklaşık 4-5 yıl bir zihin karmaşası yaşamama rağmen bir çok araştırma dan sonra en son da inanmaya karar verdim.
30 YorumlaAllahu teala gönderdi vahyetti bizde uyuyoruz tartışmasız
20 YorumlaYorumlarda çok güzel çelişkiler, objektif savunmalar olduğundan vaktim olunca yorumları incelemek için buraya yorum atıyorum. Güzel bir paylaşım.
00 Yorumlayav o ayetlerde anlatılmak istenen o mu allah aşkına. yok kıbleyi göstermiyomuş da yok dünyayı düz kabul ediyomuş da kuran FİZİK kitabımı...
Biraz kalp gözünüzle bakmaya çalışın21 Yorumla- +1 yıl
yine denk geldim ve bu videoyu izledim benim anladığım şey insanların dini beyinleriyle anlamaya çalışmaları halbuki kuranda beyine odaklanmamış video da dediği gibi. ne kadar inkar etseniz de kalp görüşü kalp gözü düşünüşü vardır ateistler. bunu ancak yaşayarak anlayabilrsiniz.
Paşam bana dinden bahsetme nefret ettirdiler bu ülkedeki insanlar dinden imandan.
Şu Yahudi AKP sayesinde ateizm arttı bu ülkede.30 Yorumla
+1 yılInsan ürünü olduğunu düşünüyorum ben.
102 Yorumla- +1 yıl
anlat bakalım bizde fikr verelim neye göre hangi esaslara dayanarak...
+1 yılDeğildir Allah'a ve peygamberine inanıyorum
80 Yorumla
+1 yılBen uyuyorum ölünce görürüz bakalım hayırlısı be amcası.
00 Yorumla
+1 yılGizliye kapali yoksa gerekli açıklayıcı sözler yazardim
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma düşünemeyen beyinler için yapılmış bir video.
00 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kişinin inancına kalmış
10 YorumlaKendimce olabilitesi yüksek olan ihtimal :D
10 Yorumla- Gündem konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılTabikide insan ürünü çoğu..
20 Yorumla
+1 yılBen de insan ürünü olduklarını düşünüyorum
20 Yorumla
+1 yılDinler insan ürünü değil be amca😂😂
00 Yorumla
+1 yılCenaze namazına gelmeyiz :)
05 Yorumla- +1 yıl
Bir dinsizin cenaze namazı için tercih hakkı nereden oluyor?
- +1 yıl
Kim demiş dinsiz olduğumu? Muaviye denilen deyyus köpeğin sokuşturduğu dinlemi Sünni şii diye ayrılmış 94 mezhep 152 tarikat ve saysızı cemaat hangisi gerçek Müslüman? İŞID köpeği mi, Taliban köpeğimi;Elkaide köpeği mi yoksa Hizbullah köpeği mi? Hangi Yahudi sıçırtması köpek Müslüman.. neden İslam ülkeleri sefil ve Yahudinin kucağında?
- +1 yıl
Yukarıda dinlerin İnsan ürünü olduğu konusunda şüpheye düşmüş veya öyle olduğunu düşünen biri vardı galiba biraz önce.
dayicigim iyi misin sen
00 YorumlaKesinlikle insan ürünü
00 Yorumla
+1 yılBence oyle 😌
10 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!