Bilge Kaganin eli diyaframinda degil kalbinin üstundedir. Elini kalbinin üstune koyarak selamlaşma Eski Turklerde ve Araplardada vardir.
Elini gögüs kafesinin altina koymak ile kalbin üzerine koymak aynı şey degil bambaşka birşeydir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Şu soruya verilen yorumları okudukça okudukça sinirlendim. Gerçekten soruya verilen cevaplar bilgiden çok düşünce ve temenni üzerine. Kuyruk acısı olan masondur demiş başkası karizma demiş. Gerçekten bu pozun anlamını öğrenmek isteyenler için anlamını yazayım. Bir kişinin dahi yanlış olan fikrini değiştirsem benim için kâfidir. Bu poz, ilk olarak tarihin gördüğü en büyük komutanlardan biri olan Napolyon tarafından verilmiştir. Buyrun bu da çizdirdiği portresi: www.tarihiolaylar.com/.../...739166_1425840008.jpg
Bu pozdan itibaren özellikle Avrupalı kara subayları fotoğraf çektirirken ya da portrelerini yaptırırken bu pozu vermişlerdir ve bu zamanla gelenek haline gelmiştir. Atatürk araştırmayı çok seven gerçek bir entelektüeldir. Doğal olarak da harp akademisi dönemlerinde harp tarihi konusunda fazlasıyla okuma yapmıştır. Atatürk'ün okuduğu kitaplar serisine bakarsanız görebilirsiniz. Kısacası o dönem Avrupa subay sınıfı arasında çok popüler olan bu poz Atatürk tarafından da tercih edilmiştir. Pozun herhangi bir etnik ya da dini bir çağrışımı yoktur. Bu poz ile Atatürk'e mason damgası vurmaya çalışan cahillerin yorumlarını görmezden gelmek gerekiyor. Buna ek olarak gerçekten iyi bir müslüman olan saray damadı Enver Paşa'nın da bu pozu verirken çekilmiş fotoğrafları bulunmakta.
arkadaşlar kısaca bir anlatım yapayım. atatürk selanikli bir safarad yahudisidir aslen. ve resimde gösterilen pozda da olduğu gibi masondur ve bu masonluk simgesidir. bir cok yerde halka hitap ederken söze ermenice efendiler diye başlamıştır. sefarad yahudi liderleri öldüklerinde mezarlarına 8 gen seklinde vazolar dizilir ve bu vazolar öldüklerindeki yaşlarını simgeler. mustafa kamal öldüğünde mezarına 61 sütun vazo dikilmistir bazı insanlar o vazoların türkiyenin her ilinden gelen toprak oldugunu iddia etse de öldüğü tarihte 61 vilayet yoktur.1938 den 1881 i çıkardığımızdada sonuc 61 degildir 8 gen olması farklı diyorsakta 64 olması gerekirken bu sonuç bize gercek yaşını göstermis oluyor. kendisi zaten ingilizlere hizmet eden hayali bir halk kahramanı olduğuna göre gerisini sizin taktirinize bırakıyorum. ayrıca resmi belgelerin coğunda kemal degil kamal yazar çünki kemal arapca kamal ise ibranice dir. taktir sizin
Kulaktan dolma kıt bilgilerinle boş yapma canım cahil. Aşağıda açıkladım oku öğren.
Senin ben yalanını * mi ya kolpacisi seni Türkiye de 1936 yılında 62 tane il vardi vatan haini Arap sevicisi got veren
@Ahmet88253536 yorumun için içten dileklerimle katılıyorum fesli kadirim uşakları bu atıklar.
alışkanlık olabilir bende ellerimi hep hirkamin kolunun içine saklarim ya da masada oturunca falan çenemin altına elimi koyarım ya da bacak bacak üstüne atmak gibi alışkanlıklarım var
Ne güzel bir ayrıntı yakalamışsın. Sebebini bende öğrenmek istedim😂
@fatih6226 Senin ben yalanını * mi ya kolpacisi seni Türkiye de 1936 yılında 62 tane il vardi vatan haini Arap sevicisi got veren
Cevap
23Cevap
Gerçek bir yanıt vereyim ben. Bilmediğimiz her konuda boş yorum yapan bir milletiz biz yorumlarda da gözüktüğü üzere.
Mevzunun arka planı, klasik dönem Yunan filozofu Aeschines'e dayanıyor. Retorik okulunun kurucusuna göre, önemli biri için bir eli dışarıda konuşmak kaba bir davranıştı. Kökü bu derece eskilere dayansa da, sonraki dönemlerde kaleme alınan estetik ve retorik çalışmalarında da konu yeniden gündeme getirildi.1738 tarihli, Francois Nivelon imzalı Centilmence Davranışın Kitabı'nda bu hareket "alçak gönüllükle sarmalanmış erkek cesareti" olarak tanımlanacaktı. Yaygın olarak tablolarda ve fotoğraflarda yer alması da tam olarak bu çalışmanın devam eden yıllarında ayyuka çıkar oldu. Elbette bir dönem dünyayı avuçlarının arasına alan Napoleon'un büyük etkisiyle. Bundan sonra da Avrupa ve Amerika satıhlarına kadar önemli bir akım başlatmış oldu. Onu takip edenler genellikle kendisi gibi askeri ya da milli liderlerdi. Örnek vermem gerekirse Karl Marx, Joseph Stalin, ABD İç savaşında Konfederasyon ordusu generali William Sherman. Çağımızın akımları gibi düşünün.
Dünya'da bircok Liderin bir durusu vardir, bu hala var örnek olarak Merkelin birtane vardir.
thesevenminutestar. com/wordpress/wp-content/uploads/2012/02/01diamond. jpg
Atatürkün bu el durusu eski bir Türk toplumuna dayaniyor. Yani Türk geleneginden gelen birsey.
bunun sadece poz vermek adına yapılan bir hareket olduğunu düşünmüyorum, bikaç bişey duydum bu konu hakkında ama gerçekliği tartışılır. Ancak kesinlikle sembolik bir hareket olduğunu düşünüyorum.
Türk töresinde Bilge Kağan duruşunu benimsemesinden ötürüdür.
arkadaşlar kısaca bir anlatım yapayım. atatürk selanikli bir safarad yahudisidir aslen. ve resimde gösterilen pozda da olduğu gibi masondur ve bu masonluk simgesidir. bir cok yerde halka hitap ederken söze ermenice efendiler diye başlamıştır. sefarad yahudi liderleri öldüklerinde mezarlarına 8 gen seklinde vazolar dizilir ve bu vazolar öldüklerindeki yaşlarını simgeler. mustafa kamal öldüğünde mezarına 61 sütun vazo dikilmistir bazı insanlar o vazoların türkiyenin her ilinden gelen toprak oldugunu iddia etse de öldüğü tarihte 61 vilayet yoktur.1938 den 1881 i çıkardığımızdada sonuc 61 degildir 8 gen olması farklı diyorsakta 64 olması gerekirken bu sonuç bize gercek yaşını göstermis oluyor. kendisi zaten ingilizlere hizmet eden hayali bir halk kahramanı olduğuna göre gerisini sizin taktirinize bırakıyorum. ayrıca resmi belgelerin coğunda kemal degil kamal yazar çünki kemal arapca kamal ise ibranice dir. taktir sizin
@fatih6226 Senin ben yalanını * mi ya kolpacisi seni Türkiye de 1936 yılında 62 tane il vardi vatan haini Arap sevicisi got veren
Bütün ünlü kişiler yapmakta bu mason nizam duruşu olarak geçer Stalin de aynısını yapmakta atatürkün hocası şemsi efendi simon zvi olarak çıkmakta israilin 2. ci cumhurbaskanı simon zvi oğlu günümüzde bile süleyman demirel ilker başbuğ gibi isimler mason olduna göre normal bence ismet İnönü de var tabi
Bir rahatsızlığı vardı. Herkes masonluk diyor ama rahatsızlığından dolayı masonlukla hiçbir alakası yok!!!
@fatih6226
Ulan insan uydururken bari baska seyler uydurur. Sevmediginiz kisilere hep ayni damgalar.
O Yahudi, Mason, Siyonist bu üc sey.
Yani resmen sevmediginiz herkes Yahu, Siyonist ve Mason.
Agizinizi actiginiza cehalet akiyor. Ah bu ara Atatürk resimdeki durusu eski Türk durusudr, Türk kültürüne aittir.
Eski Türk durusuna, Türk kültürüne Yahu ve Mason demeniz zaten Müslümanlarin Türk kültürünü bilmedigini ve Türk olmadigini kanitlar.
bak sana bir örnek vereyim kardesim...
Çanakkale Geçilmez dedik ama iki sene sonra düşman 55 parça gemisiyle İstanbul’u işgal ediyor…Yanında Fransız ve İtalyan komutanlarla beraber İngiliz komutanları ve ricaya (!) rağmen bir Yunan gemisi; tam da Dolmabahçe’nin önünde...
13 Kasım 1918-4 Ekim 1923…Tam 5 sene süren bir işgal…
Şehzadebaşı’ndaki 7 şehitlik istisna hariç bir tek çatışma olmaksızın geçen 5 sene…Ve 6 Ekim 1923’te, yani Lozan’dan 11 hafta sonra kutlanan İstanbul’un kurtuluşu...
Bundan da 2 hafta sonra bir akşam yemeğinde aniden (!) ortaya atılan Cumhuriyet fikri ve 29 Ekim’de, dünyada ilk defa, gitmediği görmediği yerden milletvekili seçilen kişilerin bile arasında olduğu 157 kişiyle kurulan bir Cumhuriyet?
1 Mart’ta besmeleler, hatimlerle açılan bir meclisin açılışından 48 saat sonra kaldırılan hilafet...
@fatih6226
Biz Kemalistler bati sevicisi olsaydik, siz Ingiliz/Yunan ordusunu desteklerken biz Kemalistler o Batiyi denize dökmezdik. Ha bu ara Kemalist sözü Ingilizler tarafindan Mustafa Kemalin yönettigi Milli Mücadeleye katilanlara isim vermek icin uydurulmustur.
Kemalistler, batici Emperyalistleri denize dökerken sizin dedeleriniz "Padisahim cok yasa" diye bagiriyordu. "Ah Yunan Ordusu , Ah Islam ordusu" diye ötüyordu. Gercek Atatürk onlarin hepsini sonra hak ettikleri ipte salladi o baska.
Islama tüküreyim. Söylesene bana Islam bu ülkeye bu Türk milletine ne kazandirdi? Oglum Islami Avrupaya tasiyan, Islami ayakta tutanlar türklerdi, bugün hala Müslüman dediginde Avrupada insanlarin aklina Araplar degil Türkler gelir.
Cünkü bu Araplarin bu sapik dinini Türk soyu yüceltti, buna karsilik bu Arapoglunu Dini türklerin Tarihini bitirdi.
YUNAN TARİHÇİ TÜRKOLOG "DİMİTRİ KİTSİKİS" DİYOR Kİ:Bizi anadoluya ingilizler saldırttı. İngiliz subayların kontrolunde idik. nereye ne kadar ilerleyeceğimize onlar karar veriyordu. Ne zaman ki Ankara'ya yöneldik İngilizler bize izin vermediler. ve bizden desteklerini çekip M. Kamal'ın ordusuna destek verdiler. oyunu farkedip geri çekildik. meğer amaç M. Kamal'dan bir kahraman yaratıp onun eli ile Türklerin islamiyetle bağlarını kopartmakmış.. ben sana sadece araştırmanı söylüyorum kardesim. ayrıca milli mücadelede yunanlılar haric kimlerle nerede savaştık anlatırmısın. köylülerin fransızları italyanları ingilizleri soba borularıyla kovaladıklarınamı inanıyorsun... bak yunan abin ne demis
10 Mayıs 1902 tarihinde doğmuş olan ve Dünya Yahudi Kongresi eşbaşkanlığı yapmış olan “Joachim Prinz” bakınız The Secret Jews (Gizli Yahudiler) isimli kitabın’da mustafa kemal hakkında ne yazmakta:
“1908′deki Jön Türkler ayaklanmasının liderlerinden olan Cavit Bey ve Mustafa Kemal sıkı >yahudi Dönme’lerdi<. Sonraları Cavit Bey Maliye Bakanı, Mustafa Kemal ise yeni rejimin (TC’nin) lideri oldu ve kendi ismini ‘Atatürk’ olarak değiştirdi.”
(Kaynak: The Secret Jews (Gizli Yahudiler), Joachim Prinz, Random House, New York 1973, sahife: 122)
joahim prinz
@fatih6226
DİMİTRİ KİTSİKİS Fetullah Gülencidir. Ha bu simdi sana komik gelecek ama dediklerim ciddi git arastir. Kendisi Fetocudur, YouTube'da Fetoyu öven Videolari vardir, kendi Feto hareketinin bir parcasidir.
Fetullah Gülende, Türkiye devletinde Seriat sistemini kurabilmek icin hayatini Kemalizmi bitirmek icin harcamistir. Yani senin gibi insanlari bu ülkede Feto yetistirdi desek yerindedir.
Fetullah Gülen Atatürk düsmanliginda büyük bir önemi vardir.
Demek istedigim, kimin ne dedigine bakmadan önce, diyenlerinde kim olduguna bak.
“Atatürk’e tekbir
Atatürk ekber! Atatürk ekber! Ancak O var; Atatürk!
Evliya odur, peygamber odur, sanatkâr Atatürk.
Tarihe hâkim, zekâya önder, doğma serdar Atatürk,
Bunları geçti insan büyüğü: Kendi kadar Atatürk!
Atatürk ekber! Atatürk ekber. Bizde O var Atatürk!
Ne Evliya, ne de peygamber… Halkına yar Atatürk!”
(Betin, 1950, sonrakiler defterinden) (D. Mehmet Doğan, A. g. e. Sh.90).
@fatih6226
Joachim Prinz'in "The Secret Jews" isimli kitabinda Mustafa Kemal hakkinda dediklerin gecmemektedir.
Sen yalan söylüyorsun diyorsan git bak, "The Secret Jews" isimli kitap Internette mevcut hatta kitabin ilk baskisini online birsey indirmeden ingilizcede okuyabiliyorsun.
Atatürk hakkinda yalan uyduruyorlar kardesim, sende bu yalanlari böyle yayip böyle savunup, Kurtulus Savasinda ingilizlerin yapamadiklarini yapmaya calisiyorsun tebrikler.
Hep demisimdir hem Türk hem Müslüman olunmaz, Müslümanlar Türk düsmanidir diye.
@fatih6226
Arastirdigim icin biliyorum zaten. Yahu yalan mi söyleyecegim buyur bak kitabin Linkini bile veriyorum sana. Git kendin oku Mustafa Kemal Atatürk hakkinda orda onlar yaziyor mu diye.
scribd. com/doc/112858337/The-Secret-Jews
Al buyur bu bide Kitabin ilk baskisi. Bir Vata kahramanini kötüleyip, Vatanina ihanet ediyorsun bunu biliyormusun? Ulan alayiniz Fetonun eseri :D
Mason olduğu için vadata locasına kaydı vardır gerçi sonradan ateist olduğu için kovulmuştur
Eski Türk duruşudur. Keşke dedeleriniz zamanında sadistçe gebertilseydi de böyle saçma sorular sorulduğunu görmeseydik...
Sarı zeybek. İzleyelim izlettirelim.
Siroz olduğu için kararmıştı ellerinden biri. Belgeselde öyle diyor yani.
@MikeT baba niye yükseliyosun öyle diyodu belgeselde :)
Soruyu gördükten sonra bakındım biraz. Bilge kağan duruşu demişler. Mantıklı.
Atatürk'ün hastalığı vardı diye biliyorum onunla alakalı bir şeydir.
Mason da ondan diye okumuştum 🙂😐
bazıları da pantolon cebine sokuyor ya da yelek cebine. normal, herkesin bir stili vardır
Sebebini bilmem ama bende palto giyerken hep ellerim cebimdedir hosuma gider
Bu hareket ozel bisey olmali
Atatürk Türkiye'deki mason localarini kapatmiş adama mason demek beyinsizliktir.
Masonluk filan diyolardı bilmiyorum...
Bende merak ettim bak.
bilge kağan da böyle durumuş kesin o da masondur :D
Bilge kaganin hicbir gercek resimi yoktur. Cizilen resimler her türlü çizilebilir.
allah aşkına nasıl resmi olsun bilge kağandan bahsediyoruz çok eski bir devirden yani ayırca istediğiniz kaynaktan araştırın bunu eski bir türk duruşu olduğunu görebilirsiniz
burda atatürkte masondu mesajı vermek istemişsin ama komiksin çünkü masonluktan önce bu duruş bir türk duruşu olduğunu ve orta asya türklerinin bu duruşu benimsediğini bilmeyecek kadar araplaşmışsın az bir araştırın yahu okuyun youtube de izlediğiniz yalan yanlış videolarla konuşmayın lütfen !
Yav sizede hic soru sorulamıyor ha?
Ataturkun mason olmasi niye rahatsiz ediyor sizi?
Adam her türlü karizma !
Eski Türklerden gelen bir gelenektir bu duruş.
Bilge kagan durusudur.
Bilge Kağan' dan geliyor diye biliyorum.
@fatih6226 senin ben yalanını * mi ya kolpacisi seni 1936 da Türkiye'de 62 tane il vardi vatan haini Arap sevicisi got veren
O donemlerin bir efendi duruşu bu centilmenlik
Üşümüştğr ya da durusu öyledır
Keyfinden...
cebi yok cunku
saygıdan olabilirmi acaba
Kalp hastası olduğu için :D
Kalbi olan kalbinimi tutar yoksa diyaframinimi?
Ben de merak ettim.
Hava
Masonluktan
o bir türk duruşudur orta asya türklerinden gelir bu duruş aslen bilge kağan duruşudur cahilciğim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar