+1 yılBen nur 31 de geçen kelimenin Başörtü olduğuna inanıyorum. Ama emredildiğine İnanmıyorum.
Ayette ''Başörtülerini Göğüslerine vursunlar Kapasınlar''Diyor Ben buradan Saçların Örtünmesini değil Göğsün Örtünmesini anlıyorum Açıkçası. Allah ne diyor Kuranda ''Yemin olsun, biz, bu Kuran`da, insanlar için her türlü örneği değişik ifadelerle gözler önüne koyduk'' yine başka bir ayette ''emin olsun, biz bu Kuran`da, insanlar için her benzetmeden nice örnekler sıraladık.'' diyor.
Ama Nur 31de Dolaylı Yoldan Anlayabildiğimiz Emir Göğüsleri Örtmek Gizli olarak Kapalı yoldan Başörtmeninde Farz olduğunu düşünebiliyoruz. Ama Allah Kuran'da Bir emir verdiysek Onu örneklere vesaire kanıtlarla açıklarız diyor.
Size Son Olarak Bir şey Soracağım :
Eğer Allah Kuranda Böyle bir Hüküm vermiş olsa idi ( Ey inananlar, namaza durmaya başladığınızda elinizde veya ayağınızda bir kanama başlarsa çoraplarınızla kanayan yeri sarın ve kan durmuş ise namazınıza devam edin. ) Buradan Namaz Kılarken Ayağınız Kanadığında kanı durdurup devam edebileceğinizi mi anlarsınız? yoksa Namaz Kılarken Çorap giymenin farz olduğunu ve Ayağınız kanadığında Kanı durdurarak Namaza Devam edebileceğinizi mi anlarsınız?
Aynı zamanda Kuranda Başka hiç bir yerde Başörtü geçmez.11 Yorumla- +1 yıl
Peki ya hadisler?
Allah Teâlâ Ergin çağına ulaşan kadının namazını başörtüsüz kabul etmez ( ibn mace, Tahare, 132 ; Tirmizi, salât,160 ; Ahmed b. Hanbel, IV, 151, 218, 259)
Abdurrahmanın kızı Hafsa nın başında saçını gösterecek şekilde ince bir başörtüsü olduğu halde Hz. Aişe nın huzuruna girdi. Hz Aişe başından örtüsünü alarak ikiye katladı, kalınlaştırdı. ( Muvatta, Libas:4)
"Ey Esma şüphesiz kadın ergenlik çağına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir." "Hz. Peygamber bunu söylerken yüzünü ve avuçlarını işaret etmişti." ( Ebu Davud, Libas 31)
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 593 cevap paylaştı.
+1 yılEdip Yüksel bu konuda en net bilgileri veren şahıs. Kendisiyle sanmıyorum ki Türkiye'de kendini alim diye tanıtanlar bu adamla tartışabilir. Kuranda olmadığını bende okuduğumda anladım ki zaten anlamadan önce de olamayacağı aklıma yatıyordu. Tanrı böyle birşeyi neden istesin? Kimse demesin güzellikleri gizlemek.
37 Yorumla
Soran+1 yılpeki sizce neden örtün deniyor humar deniyor
- +1 yıl
Bu kafanızı örtün saçlarınız görünmesin demiyor ki. Örtünmek çok farklı boyutları olan birşey. O zamana göre ele alırsak; Kadınlar köle olarak kullanılıp sanki bir malmış gibi değer görüyorlardı. Üstleri başları açık ve erkekleri tahrik edecek şekilde gezdiriliyorlardı (Arap kültürünü araştırmak isteyen araştırabilir köleliğin 2. Şubesi Roma'dan sonra) ve Kuran mantıklı olarak tahrik etmemek için örtünmeyi emretti.
Soran+1 yılgünümüzde de öyle bir fark yok ki siz uzayda mı yaşıyorsunuz :)
- +1 yıl
Ben Sizin Gibi Öyle bir emir Olmadığına inanıyorum. Ama Humar Başörtü Anlamına geliyor.
Bakın Ayette ''Başörtülerini Göğüslerine darp etsinler, Kapasınlar'' Diyor Buradan Baş örtmeyi emir olarak çıkaramayız.
Ayete Baktığımızda dolaylı yoldan Göğüsleri Örtmenin Farz Olduğunu anlarız. Ama Gizli Kapalı Yoldan gidersek başörtününde Farz olduğunu düşünebiliriz.
Ama Kuran ''yemin olsun, biz bu Kuran`da, insanlar için her benzetmeden nice örnekler sıraladık.'' derken Biz tam Olarak Kanıtı Olmayan Sadec Gizli yoldan Farz olduğuna Ulaşabildiğimiz bir şeyi farz sayamayız. Bu Ayetler Çok fazla sayabilirim Mesela ''Yemin olsun, biz, bu Kuran`da, insanlar için her türlü örneği değişik ifadelerle gözler önüne koyduk'' Ama Başörtü Sadec nur 31 de geçer Başka hiç bir ayette geçmez. Allah ise Eğer bir şey emrettiysek Bunu Örnekler vererek açıklarız diyor.
- +1 yıl
Mesela Allah Böyle bir ayet gönderse idi ( Ey inananlar, namaza durmaya başladığınızda elinizde veya ayağınızda bir kanama başlarsa çoraplarınızla kanayan yeri sarın ve kan durmuş ise namazınıza devam edin. ) Buradan ayaklarınız kanarsa Kanı durdurup namaza devam edebilirsiniz diye mi anlardın yoksa Çorap giymenin farz olduğunu mu?
- +1 yıl
Benim Düşüncem Şu Ki Arap kadınlar O zamanda Başörtü Takıyorlardı. Ama Başörtülerini Arkaya vesaire Sarkıtıyorlardı göğüsleri açık kalıyordu. Allah ise göğüslerini örtmelerini Emretmiştir Eğer Başörtüyü Emretse idi bizim bu kadar kafamızı karıştırmaz , ''Başörtüsü olmayan taksın'' ''Olanlar Çıkarmasın'' Gibi Hitaplardan bulunabilirdi. Farz ya da değil ortada Bir kanıt yok iken İnkar etmeden böyle şeylere riayet etmek insanı dinden çıkarmaz. Allah da Ki o sonsuz merhametli olan İnsanları Böyle bir şeyden Cehenneme atmaz.
- +1 yıl
Peki ya hadisler?
Allah Teâlâ Ergin çağına ulaşan kadının namazını başörtüsüz kabul etmez ( ibn mace, Tahare, 132 ; Tirmizi, salât,160 ; Ahmed b. Hanbel, IV, 151, 218, 259)
Abdurrahmanın kızı Hafsa nın başında saçını gösterecek şekilde ince bir başörtüsü olduğu halde Hz. Aişe nın huzuruna girdi. Hz Aişe başından örtüsünü alarak ikiye katladı, kalınlaştırdı. ( Muvatta, Libas:4)
"Ey Esma şüphesiz kadın ergenlik çağına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir." "Hz. Peygamber bunu söylerken yüzünü ve avuçlarını işaret etmişti." ( Ebu Davud, Libas 31)
+1 yılAhzap Suresi ve Nur Suresi bunun delilleri
Nur 31. Ayet: Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah´a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış !! tabiki de var başörtüsü Allahın ayetini inkar edıyolarlar birde dinden cıkıyor bazıları farkında degıl bari var ama yapmıyorum de gunah kazan sadece
718 Yorumla
Soran+1 yılpeki humar örtü demek baş örtüsü demek değil nur 31 de saç yazmıyor
Soran+1 yıl@Sevgİslam hahaaa saçmalama ALLAH sorgulayalım öyle iman edelim istedi körü körüne değil
Soran+1 yıl@Sevgİslam lan yok ben kapanıcam ama emin olup kapanıcam ALLAH emrettiyse kapanacam bunun için doğru olanı bulmaya çalışıyorum, kuranı okudum humar kelimesini anlamaya çalışıyorum
Soran+1 yıl@Sevgİslam teşekkür ederim :)
Soran+1 yıl@Sevgİslam hehe teşekkür ederim :) ama kapanıcam zaten ALLAH emretmese bile namuslu gezmenin nesi zarar, ha baş ha vücut örtmek en güzeli sadece ALLAH emredince insan daha bir zevkle kapanıyor o yüzden çok sorguluyorum
Soran+1 yıl@Sevgİslam hehe :) inşallah bende iyi olurum
Soran+1 yıl@Sevgİslam :) :)
- +1 yıl
@SevgİslamBakın Ayette ''Başörtülerini Göğüslerine darp etsinler, Kapasınlar'' Diyor Buradan Baş örtmeyi emir olarak çıkaramayız.
Ayete Baktığımızda dolaylı yoldan Göğüsleri Örtmenin Farz Olduğunu anlarız. Ama Gizli Kapalı Yoldan gidersek başörtününde Farz olduğunu düşünebiliriz.
Ama Kuran ''yemin olsun, biz bu Kuran`da, insanlar için her benzetmeden nice örnekler sıraladık.'' derken Biz tam Olarak Kanıtı Olmayan Sadec Gizli yoldan Farz olduğuna Ulaşabildiğimiz bir şeyi farz sayamayız. Bu Ayetler Çok fazla sayabilirim Mesela ''Yemin olsun, biz, bu Kuran`da, insanlar için her türlü örneği değişik ifadelerle gözler önüne koyduk'' Ama Başörtü Sadec nur 31 de geçer Başka hiç bir ayette geçmez. Allah ise Eğer bir şey emrettiysek Bunu Örnekler vererek açıklarız diyor. - +1 yıl
Mesela Allah Böyle bir ayet gönderse idi ( Ey inananlar, namaza durmaya başladığınızda elinizde veya ayağınızda bir kanama başlarsa çoraplarınızla kanayan yeri sarın ve kan durmuş ise namazınıza devam edin. ) Buradan ayaklarınız kanarsa Kanı durdurup namaza devam edebilirsiniz diye mi anlardın yoksa Çorap giymenin farz olduğunu mu?
- +1 yıl
Benim Düşüncem Şu Ki Arap kadınlar O zamanda Başörtü Takıyorlardı. Ama Başörtülerini Arkaya vesaire Sarkıtıyorlardı göğüsleri açık kalıyordu. Allah ise göğüslerini örtmelerini Emretmiştir Eğer Başörtüyü Emretse idi bizim bu kadar kafamızı karıştırmaz , ''Başörtüsü olmayan taksın'' ''Olanlar Çıkarmasın'' Gibi Hitaplardan bulunabilirdi. Farz ya da değil ortada Bir kanıt yok iken İnkar etmeden böyle şeylere riayet etmek insanı dinden çıkarmaz. Allah da Ki o sonsuz merhametli olan İnsanları Böyle bir şeyden Cehenneme atmaz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
+1 yılElbette var
"Ve mü’min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü’minler, hepiniz Allah’a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz."10 Yorumlaevet yok tesetüre girmek deyimi var bunu din yorumculari çarşaf ve başörtüsü diye yorumluyo aslinda kadinlarin mahrem yerlerini örtmesi var kuranda o yüzden haci hoca geçinenlerin ağzina bakmayip kendimiz araştirmamiz yorumlamiz gerekiyo bazi huruflere kanmamak için
25 Yorumla
Soran+1 yılpeki ben açığım kapanabilirim her an araştırıp kapanmak istiyorum tam olarak kaynak verir misiniz
Soran+1 yılçok doğrusunuz
Gizli Üye(36-45)+1 yılBismillahirrahmanirrahim
Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına, dışarı çıkarken üstlerine örtü almalarını söyle; bu, onların hür ve namuslu bilinmelerini ve bundan dolayı incitilmemelerini daha iyi sağlar. Allah bağışlar ve merhamet eder. // AHZAB Suresi 59 //18 Yorumla
Soran+1 yılyani ; O örtü vücudu mu yoksa saçları mı örtüyor
Cevap sahibi+1 yılvucut hatlarını belli etmicek şekilde
yüz eller ayak bilekleri hariç
Cevap sahibi+1 yılyani çarşaf-ı şerif en uygun olanıdır
Soran+1 yılmantıklı ama neden erkeklere o ayet yok
Cevap sahibi+1 yılerkeğin tesettürü göz kapaklarıdır.
bakma diye bişe var
Soran+1 yılbravo :)
Cevap sahibi+1 yıleyvallah kardeşim
Soran+1 yıl:) :)
+1 yılBurada bunu soracağına gidip araştır böyle yerlerde arama cevabını gidip kurana bak tefsir kitaplarına bak elinde yeterince kaynak vardır eminim git cevabını orada ara burada değil burada kimse din alimi değil sonuçta herkes gönlünden geçeni yazacaktır buraya gidip kendin araştırıp doğrusunu öğrenmeni tavsiye ediyorum sana
21 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim :)
+1 yılyok diyenler işine gelmeyenler :D :D ya da yanlış bildiği seyi doğru zannedenler
25 Yorumla
Soran+1 yılbenim çarşaflı tanıdığım bile aynısı söyledi iki gün sonra açıldı beynim yandı
- +1 yıl
şeytana yenik düşmüş...
Soran+1 yılailesi red etti onu dilerim doğruyu bulur
- +1 yıl
ailesi için öteki dünyasını yaktı belki bilemeyiz ne aile ne eş ne cocuk
hiç bir şey ibadet ve tesettürden alı koyamaz...
Soran+1 yılamin
+1 yılNeden kendiniz araştırmıyorsunuz? Burdan birilerine soruyorsunuz? Herkes kendini dinci ilan ediyor bir şey bildikleri Yok. Siz kendiniz araştırıp doğru yolu bulsanız daha iyi olmaz mı? Allahın emirlerinden biri de "oku" dur. Lütfen şurdan burdan değil de siz kendiniz araştırın.
-iyi günler-01 Yorumla
Soran+1 yılkuranı ezbere biliyorum türkçesini. Ama nur 31 de örtü geçer başörtüsü değil bende bunu soruyorum
Evet yok. Cunku yaradan kadınlara basortusu takın türban takın demiyor. Sadece biliyorsunuz ki kadınlara köle muamelesi yapılıyordu kendinizi koruma adına kapanın diyordu burada kapanmaktan kastı da sadece gözleri belli olacak sekilde giyinme örtünmeydi. 21. Yüzyıla geldik hala bu bagnaz kafa devam ediyor. İnsanlar bilip bilmeden kuran i okumadan islam ile ilgili arastırma yapmadan takıyo türbanı
09 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani çarşaf mı takın diyor
Soran+1 yılbilmiyorum bütün örtünme ayetlerini okudum eğer çarşaf farz olsaydı hz. muhammedin eşlerine misafir gelince perde arkasından konuşun demezdi
Soran+1 yılyok tesettüre girecem
Soran+1 yılama başı kapatıp dar giyinenenlerden olmam, ben bos bol koyu giyinicem
Soran+1 yılsığır mısın sen ALLAH kuranı korur o değiştirelemez
+1 yılZor bir soru. Kuranda tahrik edici yerleri kapatin diyor. Sac tahrik etmiyor beni.
39 Yorumla
Soran+1 yılayak fetişisti var saç fetişistleri de baya var :D
- +1 yıl
Simdi kadinin her yeri tahrik edicidir guzel oldugu surece.
Bunu fazla abartmamak gerekir.
Soran+1 yılbu sorunun cevabını aramadıığm yer kalmadı, kuranda örtü geçiyor herkes başka bişi söylüyor kimi baş örtüsü diyor kimi yok diyor napacağımı bilemiyorum
- +1 yıl
Sen. kapanmayi mu dusunuyorsun
Soran+1 yılevet
- +1 yıl
Iyi arastir. Yani bana soracak olursan edepli sekilde giyinmen yeterli.
Soran+1 yılöyle yapıyorum bol koyu kıyafetler giyiyorum ama saçı örtmek emirse yapmak görevim seve seve yaparım yeter ki ALLAH emretsin ama emin olamıyorum ALLAH MI emretti araştırıyorum hala teüeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim. Insanlarin dini goruslerine saygi diyuyorim.
Soran+1 yıl:):)
+1 yılbaşörtüsü yok örtünmek var. Aklında evlilik var kiminle olduğu belli değil belki ahmet olacak belki mehmet. yani başörtüsü bir araç adı örtünmek olur turban olur
19 Yorumla
Soran+1 yılpeki bu örtü nereye örtü başa mı vücuda mı
- +1 yıl
elin ayağın ve yüzün hariç her yerin
Soran+1 yılerkekler neden saçını örtmüyor onlarında saçı var ama memeleri yok
- +1 yıl
araştır öğren
Soran+1 yılişte bak kaldın öyle
- +1 yıl
kalmadım ama yorgunum yazamam
Soran+1 yılben tesettüre karşı değilim başörütüsnün olduğunu biliyorum ama siz biraz daha gayret edin :)
- +1 yıl
açıp kuranı kerimi okusan anlarsın ama hazırcı kesimsiniz araştırmayı sevmiyorsunuz
Soran+1 yılhohooo kuranı ezberledim türkçesini, ama humar kelimesi tartışmalıydı bende görüş almak istedim
+1 yılVar tabi ki. Değiştirilmiş Incil'de bile hala var. Kur'an'da başörtülerini ziynetlerinin yani göğüslerinin üzerine kadar örtsünler diyor.
31 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerin örtüsü göz kapaklarıdır
Gizli Üye(36-45)+1 yılörtünme var öyle türban çarşaf falan filan bunlar hristiyan yahudi geleneği bizde yok zaten internette bunların tarihsel gelişiminı araştıra bilirsin ayrıca kurandaki ortunme inanç adına degil o dönemin cehaleti üzerine kadina zarar gelmemesi adına önerilmiştir
11 Yorumla
Soran+1 yılkuranın evrensellik ilkesini tehlikeye atar bu
Gizli Üye(36-45)+1 yıl. bir humuri-hinne onların başörtüleri cuyûbi-hinne : (onların) yakaları
ve lâ yubdîne ve açmasınlar zînete-hunne : (onların) ziynetlerini nur suresi 31 tefsirini oku arabça bilmeden sarf nahiv lugat belagat bilmeden kuranı yorumlayamazsın01 Yorumla
+1 yıl5 vakit namazda yok ben dini çok araştırdım bir çok şey yavuz sultan döneminde girmiş dine ama ne yazıkki bizim insanlar hiç birşey okumuyo
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılelin ayağın ve yüzün hariç denildiğinde ne anlıyorsun geriye kalan heryer kapalı olmalı diyor bu türban olur çarşaf olur fark edermi.
010 Yorumla
Soran+1 yılöyle denmiyor ki o kişisel yorumdur iyi araştırınız
Cevap sahibi+1 yılo zaman namaz kılarken neden kapatıyoruz. ilk araştırmaya burdan başlamak gerek.
Soran+1 yılkapatmıyorum ki kuranda öyle bir şey yok
Soran+1 yılben tesettüre girmeyi düşünüyorum ama namaz kılarken başımı kapatmam gene kimi neyden koruyosun sapık mısınız siz
Cevap sahibi+1 yılbenmi sapığım 😂 kapanmak sadece erkekler için olan bir durum deildir sana detaylı bilgi verecek kapasiteye sahip deilim ama sen durumu sadece cinsellige bağlamışsın iyi araştır derim.
Soran+1 yılla zaten tamamen cinsellik için kapanılır erkekler bakmasın diye
Cevap sahibi+1 yılsenin konuyla ilgili cidden bilgin yok bu alemde sadece insanlar yok cinler var melekler var o zaman namaz kılarken çıplak ol nasılsa yanında kimse yok.
Soran+1 yıllen sen çıplakken o görünmeyen varlıklar ne oluyor sen iyimisin aklını kullan, sen banyo ederken çıplakken giyinirken ne oluyor o cinlere imana mı geliyor harbi git kuranı oku türkçe saçma salak şeylere ibadet etme, ALLAH KURAN yollamış oku oku
Cevap sahibi+1 yıltamam bende sana çıplak namaz kıl diyorum nasılsa fark yok.
Soran+1 yılALLAH kuranda namazda güzel elbiselerinizi giyin diyor
Hakkı arayan buluyor. Aramayi tam yapmayanlar ise yalanliyor.
10 Yorumla
+1 yılkuran da başörtüsü var. türban yok.
11 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSaciniz gozukmeyecek diye bir tabir yok kuranda.
30 Yorumla
+1 yılBaşörtü simge olarak kabul et. Olayın temelini bilmek lazım. Hem erkek hem de kadınlar için usulüne göre giyinmek var
00 YorumlaGündem konusunda 592 cevap paylaştı. Muran da ayette acikca yaziyor yanii inkar eden zaten dinde degil tartisilacak bisi yok allah akil vermis acip bakin
00 YorumlaKur'an-ı kerim de örtünme var yok diyenler neye göre yok diyor acaba
10 Yorumla
+1 yılNisa suresini oku. Basini nasil ortecegini bile anlatiyor. Cahil cahil konusmayin. Araştır öyle konus
057 Yorumla
Soran+1 yılsen cahilsin
- +1 yıl
Kurani bir kere olsun okumamis ne dedigine bakmamis kisi bu konuda ahkam kesiyo ben okudugumu soyluyorum ve bana sen cahilsin diyo 😂😂😂
cahil insan cehaletini de kabul etmez zaten
Soran+1 yılkuranın 6236 ayetini ezbere bilirim
- +1 yıl
Hadi ordan bilsen bu aptal soruyu sormazdin bide hafizmis canım. Kac ayet var onu bile bilmiyo. Okusan nisa süresinde ne anlatiyo ona bakardin
Soran+1 yılörtünme ayeti sadece nur suresi değildir. Sen nisa demişsin yanıldım cahil, ahzap suresi 59 da ayettir örtünme 12 ayette geçer
Soran+1 yılharbi cahilsin sen ha
Soran+1 yılnisa suresi demişsin nur 31 dir o
- +1 yıl
Nisa suresi ayrintisiyla emreder başörtüsünu. Hem bilmiyosun hem de bu konuda kendini bilirkisi ilan ediyosun. Rezilsin
bide hafizim demiyo mu? 😂😂 insan biraz utanir bee bu kadar da olmaz
Soran+1 yılkuranda 6236 ayet vardır sığır, 6666 ayet yoktur sizin gibi dogmaların cahilliğidir o sayı al bir kuran tek tek say
- +1 yıl
Kuranda 6666 ayet vardir ve sen hafiz degil gerizekali bir yalancisin
Soran+1 yılcahil git bul getir, nisa suresinde örtünme ayeti yoktur hey gidi hey yalanlara bak bir de kuranı okumuş hahaa
Soran+1 yılben kuranı türkçe ezbere bilirim senin gibilerin inanmaması doğal herkesi kendiniz gibi türkçe bilmeden arapça seslendiriyor sanırsınız.
- +1 yıl
Nur suresi 31. Ayet
Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını
korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer) lerini
göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerine kadar salsınlar.
Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından,
yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut
erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut
müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış
hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek
çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye
ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki
kurtuluşa eresiniz!
- +1 yıl
Al sana sığır hala okumadigin kuran hakkinda sallayacakmisin utanmaz!!!
Soran+1 yıllan cahil sen nisa suresi dedin gitmiş nur 31. ayeti atmışsın bak bilmiyorsun öğreteyim; Nur suresi başka nisa suresi başkadır
- +1 yıl
Sen cahil ve yalanci utanmaz aptal birisin. Ben kurani hem arapcadan hem turkce mealinden okudum ama sen hic okumadan gelip burda iskembeden salkayip var olan ayetleri inkar edip bide bilip soyleyenlere hakaretler yagdiriyorsun hafiz oldugunu soyleyip rezil yalanlarinla insanlari susturmaya calisiyorsun. Ama şunu bil. Kurandan bir tek ayeti bile inkar ettiginde otomatikman dinden çıkarsın bu cocuk oyuncagi degil. Sen Allahin ayetini inkar etmis oluyorsun. Benden soylemesi tabi muslumansan musluman degilsen umursamazsin
Soran+1 yılben tesettürü inkar etmedim bir, ikincisi sığır sen nisa suresi dedin aptalsın ve yalancısın, tesettür nur ve hazapta geçer nisa suresinde bir kere bile geçmez. Cahilsin diye bu yüzden dedim ıspatladın. Kuranın ayet sayısı da 6236 öğren boş yapma iman hatipli yobaz
- +1 yıl
Kizim sen nasil bir sığırsin? Ne demek namazda basinizi ortmenize gerek yok? Sen millete iskembeden fetva mi veriyorsun rezil!!!
Allahin emrettigini sen mi degistiriyorsun?
Demin kuranda basortusu emri yok diyordun simdi namazda basinizi ortmeniz gerekmiyo diyosun. Kapa ceneni pislik. Bilmedigin konularda milleti yaniltma. Bunun vebali var da sende o bilinc var mi hic sanmiyorum
Soran+1 yıllan ALLAH nerede demiş namazda başı örtün diye yobaz, sapıkmısın kızım sen ALLAH'ı neyle itham ediyorsun
Soran+1 yılkimi neyden sakınıyorsun
Soran+1 yılkurana uy kurana
- +1 yıl
Kurandaki toplam ayet sayısına gelince 6666 dir senin dedigin sayiyi savunanlar kurandaki elif lam mim gibi anlami henuz cozulememis bazi ayetleri ayetten saymadiklari icin sayiyi azaltirlar.
anladin mi cahil sığır. Bilnedigin konularda kendini bilirkisi ilan etme rezil olursun böyle. Bu neyse de bu hirsin yüzünden dinden cikarsin aptal
Soran+1 yılyok öyle bir şey sığır elif lam mim ayet değil ayetlerin başlangıç hitabıdır hey gidi heyyy, hadi atamadın namazda başınızı örtün emrini seni gidi yalancı hikayelere biat eden yobaz
Soran+1 yıldiğer yorumları neden sildin değiştirdin korkak
Soran+1 yıldiğer yorumlarını gir oku habire cahiliiğini sergiledin.
- +1 yıl
Ben sana soyleyecek hakaret artik bulamiyorum gerçekten inanilmaz asagilik birisin ve cahilligin nirvanasindasin.
kuranda namaz kilin diyor peki namazi nasil kilacagimiz yaziyor mu? Hayir. Onu peygamber anlatip öğretiyor ayrintisiyla.
Sen peygamberi mi yalancilik ve cehaletle sucluyorsun? Gerci demin kuranda basortusu yok diyen de sendin sonra u donus yaptin simdi namazda başörtüsü yok diyorsun. Bence sen ya islam ve kuran dusmanlarinin kitaplarini okuyup arastirmadan inanan bir aptalsin ya da bizzat kendin kotu niyetli bir din dusmanisin.
Çünkü iyi niyetli olsan yalana basvurmazsin. Hafizmis kurani bilmeyen hafiz mi olur bisey sorsam cevap veremiycek zircahil utanmadan millet ona inansin diye hafizlik yalani uyduruyor
Soran+1 yılkuranda namaz vakti 3 vakiitr ALLAH öyle yazar, namazın nasıl kılınacağını da meryem suresinde anlatır, kuranda namaz değil salat rüku secde geçer onların da nasıl hareket olduğu yazar. Kuranda salat yani namaz sırasında ne okunacağı da yazar. hey gidi cahil, abdest nasıl alınır ve nasıl bozulur onlarda yazar
Soran+1 yılben kuranı ezbere bilirim sen ezikliğiniden inkar ediyorsun ama bu kadar büyütme kuranı ezbere bilmek meziyet değil uygulamak meziyet süslüman
- +1 yıl
Nerde yaziyor hadi getir
Soran+1 yılgel özelden facebookumu vereyim sana girer görürsün hafız olup olmadığımı
Soran+1 yılNamaz kavramı zaten Mekkeli müşriklerde de, ondan evvelki toplumlarda da mevcuttur (Bakara, 183; Tevbe, 54; Maun, 4). Namaz dendiğinde bunun rükun ve şartları bir kavram olarak kültürel bilincin içinde mevcuttur. Bunun ayrıca açıklanmasına ihtiyaç yoktur.
Soran+1 yılBuna rağmen Kuran'da namazın nasıl kılınacağı detaylı şekilde anlatılmıştır. Geleneksel Ehl-i Sünnet anlayışında namazın şartları; 1. hadesten taharet (abdestsizlik), 2. necasetten taharet (kirlilik), 3. setr-i avret (avret yerleri örtme), 4. istikbal-i kıble (Kabe'ye dönme), 5. vakit, 6. niyet olarak ifade edilir. Bu kurallar Kuran'da parçalı olarak geçer.
Kuran'da abdest, namazın şartıdır (Nisa, 43; Maide, 6). Abdest yüzün, ellerin dirseklere kadar yıkanması ve başın meshedilmesi (ıslatılması) ve ayakların topuklar dahil meshedilmesi olarak ifade edilir. Bunun dışındaki abdestin ilmihallerde geçen bütün detayları farz olmanın dışındadır. Müslüman sadece farz olan hükümlerden sorumludur, diğer detaylar istenirse uygulanır. Ağzı yıkama, burn- +1 yıl
Sen kuranda namazin nasil kilinacagini anlatan ayetleri getir bakalim :)
Soran+1 yılal attım cahil oku bilgilen hikaye süslümanı müşrik seni
- +1 yıl
Ben hicbir yorumumu degistirmedim korkak sensin. Site bazi hakaretleri otomatik degisitiriyor bahsettigin ne anlamadim ama ben senin gibi korkak bir sigir degilim senin gibi bilmedigim konularda atmam
Soran+1 yılNamazın rükunları olarak 1. tekbir, 2. kıyam, 3. kıraat, 4. rüku, 5. secde, 6. oturuş merhaleleri İlmihallerde belirtilir. Yine bunlar ayetlerde karışık olarak geçmektedir. Secde ve rüku etmekle ilgili birçok ayet (Bakara, 43-125; Ali imran, 43; Maide, 55; Hacc, 77) olmakla birlikte Hamd, Tesbih ve Tekbir gibi Kıraat'e dahil edilebilecek birçok ifade geçer. Nitekim "Hamd ve tesbih et, secde edenlerden ol" gibi (Hicr, 98) namazı özetleyen ayetler de vardır. Günümüzdeki namazda Fatiha suresi okunmaktadır ve bu Hamd kapsamında değerlendirilebilir, ayrıca farz değildir; Fatiha yerine başka bir Hamd duası/sure okunabilir. Ancak uygulama olarak Kuran'a uygundur. Ek olarak Subhaneke duası günümüzde okunur ve bu da Tesbih kapsamındadır (Ali imran, 41; Rum, 17). Tekbir getirme olarak bilinen "Allahu ekber, Allahu kebir veya Allahu azim" demek Kuran'da bahsedilen Tekbir ifadesine uygundur. Bunların hangi sırayla yapılması gerektiği ifade edilmese de, İlmihallerd
Soran+1 yıle sırasının bir önemi olmadığı ifade edilir. Uygulama olarak süregelen mevcut bir sıralama zaten olduğuna göre, Kuran'daki bu ayetlerle desteklendiğinde günümüzdeki Namaz anlayışının Kuranî olduğu anlaşılmaktadır. Bakıldığında önce Kıraat (Tekbir, Hamd, Tesbih) mi, Secde mi yoksa Rüku'nun mu yapılması gerektiği mantıki açıdan anlaşılabilir. Çünkü Namaza fiili olarak Secde ile başlanamaz, Rüku ile de başlanamaz. Kıyam ile başlanmak zorundadır, bunun Kuran'da ayrıca belirtilmesine gerek yoktur. Çünkü başka bir alternatifi yoktur. Bunu teyit eder biçimde Hacc suresi 26. ayette "Kıyam edenler, Rüku edenler, Secde edenler için" cümlesi Namaz sırasıyla verilmiştir. Demek oluyor ki, önce Kıyam (ayakta duruş), sonra Rüku (eğilme), en son Secde (yere kapanma) fiili tatbik edilmelidir ve nitekim geleneksel uygulama, tarihi kaynaklar ve hadisler de bu yöndedir.
Soran+1 yıl. Rüku ve Secdede iken bir şey okunması (subhane rabbikel ala, semiallahu li men hamideh gibi) farz değildir. Bunlar sünnettir ve sadece kişisel tercih ile okunabilir. Aynı şekilde Tahiyyat, Selam verme, Salli-Barik dualarının hiçbirisi farz değildir (Diyanet İlmihali-1, syf. 252-255). Sünnetlerin Kuran'da geçmesi gerekmez, çünkü emir değil, peygamberin bile bazen yaptığı ilave ibadetlerdir.
- +1 yıl
Eminim sen basi açık modern gecinen ve yasadigi gibi inanan bunun icin de dini kendi istedigi sekilde yorumlamak isteyen kendi keyfine uygun yazan din dusmani yazarlara bakip kendini rahatlatmaya calisan bir zavallisin
Soran+1 yılKuran'da Tekbir, Hamd (Fatiha okuma), Tesbih (Subhaneke okuma), Kıbleye dönme, Kıyam, Rüku, Secde rükunları hakkında bir şema vardır. Bunların detayları farz değildir, değişebilir, değiştirilebilir; farz değildir ve kişiye kalmıştır. Öte yandan geleneksel olarak uygulanan Namaz, Kuran'ın tüm tariflerine muvafık düşmektedir. Fatiha'dan sonra okunan Zammı sureler de "Zikir" kapsamına girer (Müzemmil, 20). Kuran ayetleri de zikir olarak tanımlanır; namazı tamamlayınca zikredin (Nisa, 103) ifadesi de Namaz sonrası ayet okunabileceğini gösterir ki, geleneksel uygulamayı destekleyen bir ifadedir.
Soran+1 yılNamazın rekatları da dikkatli okunduğunda Kuran'da anlaşılabilir. Nisa suresi 101. ayette namazın tehlike anında kısaltılmasından bahsedilmektedir. Ayetin devamında (102.) Peygamber cemaatle namaz kıldırmaktadır. Önce bir grup namaz kılar, secdeye vardıklarında nöbetçi olan diğer grup ile yer değiştirir. Görüleceği üzere demek ki, namazı parçalara ayırmaya çalışıldığında Secde bir eklem noktası olmaktadır. Bu da (sadece bu ayete) analitik olarak bakıldığında Namaz'ın Secdelerle biten parçaları olduğunu gösterir. Buna Rekat diyebiliriz (ki zaten gelenekte öyle biliriz). Secdeden sonra nöbet grubu geldiğine göre kendileri 1 rekat, peygamber 2 rekat kılmış olacaktır. Bu 2 rekat kılma durumu savaş sırasında olduğu için ve kısaltılmış versiyonu olduğundan normal namaz 4 rekattır sonucuna ulaşırız. Yani normalde 4 rekat namaz, peygambere 2'ye düşürülmüş, cemaat de nöbetleşe 1'er rekat kılmıştır.
- +1 yıl
Ben sana kuranda namazi ayrintisiyla anlatan ayetleri getir dedim sen birilerinin yazdigi kitap makale bilmem neleri kopyalayip yapistirmissin. Bu mu ayet?
Sen bu sekilde bu pisliklere uyarak dinden cikacaksin hatta belki ciktin da haberin yok. Bu isler inanc isidir. Bir kismina inanirim bir kismina inanmam diyemezsin. Isine gelene inanıp isine gelmeyen kisimlarini degistirmeye sulandirmaya kivirmaya calisamazsin. Boyle yaparsan dinden cikarsin ve sadece kendini kandirirsin. Kendini rahatlatmak icin degmez bunlara
Soran+1 yılokumadığın nasıl belli sığır çık yukarı oku
Soran+1 yılbiz kurana uyarız hikayelere değil, HZ. MUHAMMED'de kurana uyardı. Siz müşrikler gibi beşeri metinlere uyuyorsunuz
- +1 yıl
Bak yukarda ne yazmissin sigir.
eger basortmek emrolunsaydi erkeklere neden emredilmedi?
- +1 yıl
Kuranda namazin nasil kilinacagini ayrintisiyla anlatan ayetleri getir hadi bekliyorum. Yukardaki ayet degil birilerinin kitabindan alinti yazi ve dusunceler
- +1 yıl
Secde edin diyor peki secde nasil edilir anlatiyor mu? Ruku nasil edilir? Abdest nasil alinir ne durumlarda bozulur? Namazi kac rekat kilmaliyiz kac vakit kilmaliyiz? Namaz sirasinda ne okumaliyiz? Hamd edin diyor peki nasil hamd etmeliyiz? Bunlarin ayrintisi var mi?
Sen sapkinlara inanip yoldan cikmissin ve inatla kibirle bu sapkinligi savunuyorsun. Tam da seytana uyan bir tavir. Emin ol sen bunlar yuzunden dinden cikarsin da haberin olmaz. Sonra ahirette elin bos kalir yaptigini zannettigin ibadetlerin Allah katinda kabul olmaz bir tek kivilcim herseyi götürür iflas edenlerden olursun. Tabi sen bunu da inatla red edeceksin. Ben uyardim girevimi yaptim. Ne halin varsa gör
Soran+1 yılsen harbi sığırsın
- +1 yıl
Senin baskalarina yazdigin diger yorumlarini okudum ve yanilmadigimi anladim. Sen aslında kapanmak istemiyorsun ama bir yandan vicdanen rahatsizsin öbür dünyada husrana ugramaktan korkuyorsun. Ama bu dunyada da yemiyo kapanmak. O yuzden can havliyle arastiriyorsun acaba kapanmadan da dini tam yasayabilirmiyim diye. Bu asamada sapkin ve gizli ajan olan yazarlarin ya da gizli din dusmanlarinin kitaplarini ve yazilarini okuyup onlara sariliyorsun. Nefsine hos geliyo bu yazilanlar. Sen de biliyorsun gercek olmadigini. Ama böyle inanmak istiyorsun.
Bak peygamber ne diyor. "Emrolundugu gibi dostogru yasayiniz. Yoksa yasadiginiz gibi inanmaya baslarsiniz. Nasil yasarsaniz öyle ölür nasil ölürseniz öyle diriltilirsiniz".
Yani senin gidisat kötü bosuna teselli arama kendini kandirirsin
Soran+1 yılrüku secde kıyam bunların ne demek olduğu bellidir namaz bütün insanlara emridr musata isaya bütün peygamberlere emirdi herkes ne olduğunu biliyordu
Soran+1 yılben sizin gibi regl ile ilgili ayeti okumam namazda bütün ayetleri türkçe okutum duamı türkçe ederim anlayarak hamd ALLAHADIR
- +1 yıl
Yazik sana acidim başını kapatacak yürek yok sende kiviracak yer ariyorsun. Bide hafizim dini cok iyi biliyorum demez mi? 😀
yazik Sende Allah icin basini kapatacak bile fedakarlik yok sen neyin edebiyatini yapiyorsun? Cok şükür senin gibi laf muslumani degiliz elhamdullliah. Isimize gelmese de emredildiyse itaat ederiz
Soran+1 yılhahaaa gülüyoru sana o kadar tanımıyorsun ki brni eziklenmişsin kenarda SÜSLÜMAN
Soran+1 yılbeni tanımadığın için salla dur parklarda yiyişen türbanlı seni
- +1 yıl
Beni kendinle karistirma terbiyesiz
Soran+1 yılBence nokta atışı yaptım
- +1 yıl
Sen tam bir pisliksin kurani agzina bile alma hafizim diyo bide sizofren fahişe. Herkesi kendin gibi saniyosun da kaliten bak bir lafinla meydana döküldü. Keske senin gibi ahlaksız bir aptal ile vaktimi öldürmeseydim. Yazdigim tek kelimeye bile degmezsin
Yanlış çünkü örtünme var
20 YorumlaBaş örtüsü yok
Örtünmek var20 YorumlaKuranda örtünmek var. Hadisler var sonra.
10 YorumlaKuran çeliski ile dolu allah neden saça karıssın?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNur 31 e aç bak açıkca tarif edilmiş baş örtüsü
13 Yorumla
Soran+1 yılkuranı okudum bilirim ezbere orada örtü diyor ALLAH baş örtüsü değil
Cevap sahibi+1 yılBaşınızı örtün diyor dimi başını bir örtüyle örtünce o baş örtüsü oluyor :D
Soran+1 yılişte bu bravo :)
Yanlış
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYnlış
00 Yorumlayoksa yoktur
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem