Kadın subay ve astsubaylar artık başörtüsü takabilecek?
Düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum ve lütfen sevgi saygı çerçevesinde görüşlerinizi paylaşın?
Düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum ve lütfen sevgi saygı çerçevesinde görüşlerinizi paylaşın?
Saçma sapan bir uygulama, başörtüsüne karşı değilim hayatın birçok alanında yasaklanmasına sonuna kadar karşı çıkarım hele ki başörtüsünden dolayı okuyamayan insanlara büyük haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Kamuda başörtüsü olabilir ama askeriyede olamaz. Bazı mesleklerde katı kurallar vardır ve askeriyede bunların başında gelir. Olaya başörtüsü serbestliği olarak bakabilirsiniz ama ben bir subayım ve birlik içinde neyse de okul aşamasında ve kamplarda belki yetenek olarak şüphem yok başarılı olurlar da başörtüsüyle askeri eğitim kolay değil bazı arkadaşlar baş örtüsü mü engel olacak eğitime diyebilir ama çok farklı birşey demek istediğim. Bazen yasaklar o mesleğin gücü olur bunu unutmayalım, dindar çok bayan subay var ama hiçbirinin görevini baş örtüsü ile yapacağını düşünmüyorum. Baş örtüsü kullanan kızların da dediğim gibi tercih edeceği bir meslek olduğunu düşünmüyorum açıkcası ama dediğim gibi bunun nedeni askerliğin zor meslek olduğu değil ortamının uymayacağını düşünmeleri olacaktır bunu da dediğim için yanlış anlama olmasın subayların çoğu da sivil hayatın kendimize uymadığını kabul ederiz sivil hayat bizim bize uymuyor biz emir alıp emir vermeye alışmışız umarım anlatabildim
Teşekkür ederim:)
Yerinde bir karar olarak görüyorum ama bana bir yandan da lisemdeki uygulamayı hatırlattı. İlk girdiğim sene baş örtüsü yasaktı. Ben zaten saçı açık biriyim ama benim saçlarım lisedeyken kızıl boyaydı ve sürekli saç boyamadan ötürü sıkıntı çektim disiplinler azarlamalar filan. Sonraki sene başörtüsü serbestliği hatta kıyafet serbestliği geldi "özgürlük" adı altında. Bende destekledim. Hatta okul müdürümüz karşıydı eylen filan yapmıştık ama her ne hikmetse o özgürlükler sadece başörtüsüne uygulandı. Benim saçlarım sadece boyalı olduğun için derse alınmadığım bile oldu. Madem özgürlük benim özgürlüğüm nerede?
Umarım askeriyede de benzeri bir ayrışmaya yol açmaz fakat yinede her türlüsü sadece başı kapalı diye asker olamaktan iyidir. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Lisede benim saçlarım da sarıydi. Kızıl saçlı arkadaşlarım da vardı aynen haklısın okul müdürü bize yasak getirdi bu konuda irdelemeyeyim gerisini haklısın diyeyim:)
Laikliği benimsemiş bir toplum olsak hiç sorun olmaz herkes hür iradesiyle istediği gibi yaşayabilir.. Ama laikliği dinsizlik olarak gören bir zihniyetin bence ister asker olsun ister hakim savcı hiç bir şekilde gerçekten demokrasiye inandığını söylemek imkansızdır.. Ona göre şeriat daha güzeldir... Türban siyasi bir simge olmaktan ne zaman çıkar ve insanlar tarafından din sömürüsü olarak kullanılmaz hale gelirse o zaman hiç bir sorun yaşanmaz.. Günümüz Türkiyesinde ise bence ellerine geçen ilk fırsatta Türbanı zorunlu kılmaya çalışacak zihniyetler peydah olacaktır..
teşekkür ederim eig için
En basit örnek: Bir kadın hakim düşünün başörtülü iki tane de davalı. Bu davalılar da biri açık biri kapalı. O hakim sizce hangisine içten içe bir sempati besleyecektir? O yüzdendir ki dini, işe ve devlete karıştırmak çok saçma.
O farklı bir şey bu söylediğinin tam tersi de olabilir..
Tskda ast üst ilişkisi Allaha emanet canim:)
Size bu konuda katılmıyorum çünkü her insan aynı değildir ne yani şimdi biz başımızı örttük diye açık olana haksızlık mı yapacağız herkesi aynı kefeye koymayın lütfen, ben müslüman ım Türküm Türkçüyüm Atatürk çüyüm ve çevremde arkadaş ortamım da yanlizca ben varım kapalı, aramızda hiçbir zaman bir ayrım söz konusu olmadı daha önce başka erkekler tarafından dalga geçildi elbette hakarete uğradım fakat hiçbir zaman ayrımcılık yapmadım yapmam çünkü ben saçımı örtüyorum beynimi değil!
Cevap
23Cevap
musluman bir ülkede boyle seylerin olmasi gayet normal anormal olan sey musluman olan bir ulkede bu gune kadar basortulu kardeslerimin subaybvr astsubay olmamasidir.
Hayır zaten sınırlı sayıda astsubay ve subay alimi yapılıyor her isteyen olamıyor keşke olsa da:)
Onlar için de iyi oldu
Evet duydum ve gayet doğru buldum isteyen açık isteyen kapalı olabilir ve mesleği ne olursa olsun kendi isteği dışında başı açık veya kapalı olmasına karışılmamalı. Bu arada tek tip filan diyenler olmuş kıyafetler vs yine öyle olacak sadece isteyen kapalı isteyen açık olacak hepsi bu kötü bir durum yok yani. Savaş anında ne yapacaklar diyenler buda kendilerinin bilecğei iş Osmanlıda veya işte kastım çanakkale zaferinde kapalı annelerimize ninelerimize bir baksınlar derim.
@Turkmen46 peki :)
Hiçbir şey düşünmüyorum. Başörtüsü takanlar da insan sonuçta ve bunun haber niteliği taşımasını saçma buluyorum.
Ya hayır aslında ben neredeyim biliyo musun?
Subay ve astsubay kadın alımı çok yapıyorlar bir de başörtüsü serbest diyorlar tabikide herkes istediğini yapar..:)
Takabilir bence oda bir özgürlük ifadesi.
İsteyen istediğini yapabilmeli.
Türk'üm Türkçülügü savunuyorum ama kendini öyle iyi hissediyorsa öyle olmalı.
Tesekkurler:)
Rica ederim
Tek kelimeyle harika oldu.. Herkes her goruse saygı duymalı ysamalı uygulamalı.. su gecici dunyada hayatı zehir etemeye gerek yok.
Herkes dinini özgürce yaşamalı ama bunu siyasi malzeme yapmadan
Eskiden açılması için baskı vardı şimdi de kapanması için olmasın herkes hür iradesiyle tercihini yapsın
Hiç hoş bir görüntü olmaz ama özgürlük diyenler için iyi bir karar
Yahu insan dinini nasil yasamak istiyosa yasamali ozgur olmali
Kesinlikle:)
ne güzell ama görevde çatışırken önüne başörtü gelir bişey olur vs
Başörtü kullanma ve takma düzeni olur herkes kafasına göre ortunemezler:)
Çok saçma olduğunu düşünüyorum.
Polis/asker başörtüsü takmasın. şimdi çok tepki alacağım ama bu mesleklerde başörtü çok saçma!
Aslında kararınıza saygı duyuyorum tepkinizi merak ettim sadece özgürlük var ülkede ama hala cekimsersiniz gizli olsanız dahi işte bunların onunla geçmek lazım.
Görsel olarak hiç hoş bir görüntü değil.
Yanlış anlamayın lütfen onlara da saygım var ve belki de çoğunun hayali hu meslekler ama başörtülerinden dolayı yapamıyorlardı artık önleri açıldı.
Ama asker/polisler için başörtü nasıl olacak, bunlar saha da nasıl çalışacaklar, ne yapacaklar çok merak ediyorum..
Başörtü takma ve kullanma düzeni olacak zaten:)
Tabii ki bir düzenleme olacak ama nedense bana göre hoş bir görüntü değil. Ama sadece bu meslek için. Yoksa herkes özgürdür takan taksın :)
O ruhu taşıyan kapalı arkadaşlarımız da var onların önü açıldı hiç degilse... sanki çok alım yapıyorlar da bekliyoruz astsubay alimi alçak diye ama nerdee..
Olcak
Zaten maalesef kadınlar alım çok olmuyor.
En çok erkeklere ihtiyaç duyuyorlar. Ama kadınların önlerini bir açsalar onlarda anlayacak kadınların neler yapabileceğini.. ama ön-yargı buna müsaade etmiyor..
Erkeklerin neyine ihtiyaç duyuyorlarsa adam rütbesine güveniyor evde karısının sözünü dinliyor. :)
İşte dışarıda Aslan Evde Kedi :D
Laik bir ülkede olmaması gereken birşey ordu ve yargıya siyaset din bulaştırılamaz.
Laiklik dinsizlik degildir dinler arası ve dinsizlik arası eşitliktir ilk önce bir düzgün anlayın şu laikliği, ben de laikliği savunuyorum ama sizin gibilerin bu düşünceleri yüzünden adı çıktı resmen laikliğin
Yemin ederim aynı şu boklu arap ülkelerinden farkımız yok. Leş bişey.
Ben olumlu bakıyorum çünkü açık ve kapalı arasında bir fark olmaması gerektiğini düşünüyorum
Başını örtecekse askerde ne iş yapıyorlar? O kadar işsiz erkek varken...
O zaman o işsiz erkekler de kazansın girsin ne yani ben şimdi olmak istesem o kadar işsiz erkek var onlar kazanamıyor diyip vaz mı geçeceğim ne saçma bir zihniyet lüten daha sağlıklı düşünmeyi deneyin başörtüsünü siyasete alet etmeyi bıraktıklarında her şey daha güzel olucak
Her şey bitti bunu mu kafamıza takıyoruz. İsteyen istediğini yapabilir. İhracattan, bilimden haber ver sen. Onlar ne alemde?
Ben görüşümü açıkladığımı düşünmüyorum kime söyleniyorsun? Duyduğum haberi paylaştım bu kadar :)
Anlatmak var anlatmak var gayet güzel de anlaşılıyor.
Siz böyle devam edin :)
Ozgur ulke herkes istedigini giyer
Kesinlikle:)
Neyse bisey demek istemiyorum
Taksın takmasın beni ilgilendirmez
İnsanların görüşlerinde özgür olması taraftarıyım
gayet normal bir durum
Bence guzel birsey
Gerçekten mi?
Evet :)
Şaka gibi yaa
Olumsuz düşünüyorum.
saçma şeyler zaten bere var asker beresi
ilgilenmiyorum
Anladık bea tamam
gayet normal neden tuaf ki
Sizler normal algılamayı bilmiyorsunuz görüş mu açıkladım haber başlığı ve tepkiniz?
yorumsuz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar