Komik olansa o bilim yüzünden o bombalar yapıldı din savaş diyorsun da o bombalarıda gene bılım yüzünden dünya tanıdı. Din i kullanmalarının nedeni de kendı yanlarıda ınsan tutmak ıcın hala da böyle. Oysa din i insan öznelleştirmeli uygulamaya öyle koymalı ınsanlara bakarak yaşarsan hayatın bomboş geçmiş olacak öldükten sonra bilim demenin bir önemi kalmayacak. İnşallah gerçeği görebilirsiniz... Ayrıca namazlar arasında yaptıgın herşey ibadet sayılıyor ki bilimle ugraşmakta bir ibadettir o yüzden dünyaya birşeyler katmakta önemli böyle ayrımları nasıl ne şekilde yapmanız gerektiğine dikkat ediniz...
bilim mi din mi diye bir kiyaslama sacma. Islamiyette okumak , ögrenmek, arastirmak , bilimsel deneylerin bir kaci haric tecrübede bulunmak yasak degil ki? Dünya tip tarihinin en büyük adami bile bir müslüman. Simdiki insanlar ne dini yasiyor ne bilimle ugrasiyor tembellik icin bahane..
Örnekle açıklamak gerekirse Hawking demiştir ki;, “Otoriteye dayalı olan din ile fikir ve akla dayalı olan bilim arasında temel bir farklılık var. Bilim kazancaktır, çünkü bilim başarılıdır”
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
21
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Usta din savaşları diye bir şey yok haçlılar bakarsak ana nedeni doğudaki zenginlikler... biraz araştıracak bir kapasite varsa tabi arastirisan yapılan savaşlarını %11 gibi hatta bazı kaynaklar daha az olduğunu söylüyor. .. din eksenli. Sanki bilimin nebok olduğunu bilmiyormuş gibi yapilan ölüm kusan silahların biiml dışı olduğunu mu dusunuyorsun 😊😊😊😊
birbirinden çok farklı alanlarda öğretim veren mevzular bunlar din öğrenmeyi yasaklamaz ama öğrendiğimiz dine ters düşerse bilmi kabul etmez bilimse öğrenimindeki tüm neticeleri objektif bağımsız dogmatik olmadan herşeyi inceler.
Bence bilim bilim bilim bilimmmmm din evet dinimize baglı olabilir ama dinimizin gerektireceği şeyler şuanki toplumumuza ki banada biraz aptalca gelebilir yani anlatamadım neyse sjsjjsj
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bilim her zaman üstte tutulmalıdır Herkesin dini kendine olsa zaten gül gibi geçinip gidicez Biri ırkçı diğeriz yobaz diğer hiç inanmıyor Ne saçma sapan bir düzen la
Şu anda insanlığın elde ettiği ya da sana bana ulaşan bilgiler sınırlı, evreni anlamadan dünyayı anlayamayız olaya teorik açıdan yaklaşırsan öyle ama pratik acıdan sana sorum şu afrikada aclıktan ölen, ya da 9 yaşında gelin olan bir kıza bilimi nasıl ulaştıracaksın çoklu evren teorisi, kuantum mekaniği aç bir insanın umrunda mı sence?
Dunyanin parayla dondugu yuzyillardir bilinen gercek. Bunu degistirmek tum insanligin elindeyken ve herkes bir seyler satiyorken zaten bilimin satilmasi da olagan degil mi? Nukleer silah da, uzaya kombine bilet de tabii ki parasi olana gider
@Artesia benim gözümde 9 yaşındaki kızını evlendiren biri ne kadar etik değilse marsa kombine satımı o kadar etik değildir, dünya parasızda döner emin ol sen ben olmasa da döner
@Artesia senle sabaha kadar konusurum dicem de zaten sabah ben sana en iyisi bir link atayım hosuma giden bir yazı sen onu oku olur mu? Mesaj alımın acık mı
Bilimin zirvesi olan gelişmiş ülkelere bakarsan... ABD\AB\BM hepsi kendi çıkarı için savaş çıkartır ve insanları birbirine kırdırır... Bunlar istese bir günde dünyada savaş kalmaz, aç insan kalmaz..
Dinsiz bilim, bilimsiz din olmaz.. Misalen; Fatih Sultan Mehmet han Hz. leri, İstanbul'u hem bilim, hemde maneviyatla almıştır. Fetihte kullanilan topları bizzat Fatih Sultan Mehmet tasarlamıstır. Bu dinle bilimin karışımına örnektir..
kardeşim top tüfek bilim alanına girmiyor bilim neden sonuç ilişkisi kurmak sorgulamaktır. fatih sultan hazretlerin binlerce hristiyan inançlı insanın çoluk çocuk katletti kliseyi cami yaptı şimdi roma da kcamileri klise yapsalar hoş olurmuydu müslüman biri için savaşla bilimi bir tutma kendini geliştir braz
neden belli etmeyeyim ayip bişey değil utanılacak biseyde değil masallara inanacak yaşı çoktan geçtim Kuran da yazıp yazmamasi önemli değil beni ilgilendirmiyor 👍
dinin olduğu yerlerde bilim yasaklanıyor. misal ülkemizde biraz kitap okur kendini geliştirirsen dinle yönetilen ülkelerdeki bilimsel gelişmeleri takip edebilirsin.
Avrupada engizisyon mahkemelerine bakmanı ve en azından endülüs devletini biraz araştırmanı tavsiye ederim kuru kuruya sallama. bugün islam devleti yok bugünü kıyas alamazsın
din savaşları dediğin şeyleri başlatan onlar çünkü. avrupalı vahşidir asla medeni değil, tarihtede olmamıştır. sanayide ki gelişim ten rahatlığı medeniyet demek değildir. neyse bu iş uzun gider kuranda bilim adamlarının bugünkü teknolojik imkanlarla ile bulduğu birçok bilimsel gerçeğede rastlayabilirsin araştır zarar etmezsin
En İyi Cevaplar