Hakaret var engel var yine..
Kanıtı da çarpıtmalar.. Hey yavrum hey hep mi aynı olur bir kesim...
İslam birliğini yaymak ya da islamı savunmak neden arap sentezi olsun,? Dinin nedir? Türkçülük ve islam neden bir araya gelince neden yobaz hatları çizilir? Türkçü olan biri hristiyanlığı savunabilir mi? Yazıcıoğlu nun hangi politikası seni irite etti? Bir siyasetçi bundan 30 40 yıl önceki yaptığı bir konuşmayla ya da bir video ile yargılanacaksa şayrt Tayyip beyin cumhurbaşkanlığı sandalyesinden indirilip fetö grubuna dahil edilmesi gerekmez mi?
Araplaşma yolunda hızla ilerleniyor. Sorumun cevabı değildi görüşün.
Ben ilerlenmiyor demedim ki. Evet batılılaşma ve araplaşma yolunda hızla ilerleyen bir Türkiye var kabul ediyorum ama bunu yıllar önce ortaya çıkarılmış bir ses kaydı ya da videoyla kiii olayın müdavimleri hayatta değil sentezlemek ne kadar doğru olur... mhp şimdi arap sentezi yapmıyor mu? Devlet bahçeli ne kadar Türkeş in izinde? ya da müdavimleri hayatta olan kısıma bakalım 15 yıl önce Fetullah Gülen ile aynı yolda yürüyen isim cumhurbaşkanı... Ben hep sonuca bakarım sebebe değil...
Söz sende...
Haklısın bu konuda. Ama sen bir ideolojiyi savunuyorsan bir öyle bir böyle savunamazsın.
Bir videodan çıkarım yaoma dedin. Bu videoda böyke söylüyor ve sen kabul etmiyorsun ablacım. Demek ki , farklı bir şey savunmuş.
Hayir videodan yola cikma demedim. Dusunceler fikirler zamanla degisebilir dedim. Mesela 30 yasina kadar musluman olan birisi o yastan sonra ateist olabiliyor kaldı ki video cok eski bir tarihi gosteriyor... Turkes o videodaki gorusune sadik kalsaydi eminim Bahceli gibi bir adami barindirmazdi bu konuda yoruma acigim. MHP yi cikmaza sokan Bahceli nin ta kendisidir benim fikrim bu seninde fikrine saygi duyarim tabii...
Erdoğan hazretleri zaten 😅😅😅
ülkücüler son senelerde modernleştiler. yoksa daha önceden akp'den farksızdılar.
Hala eski Mhpyi yansıtanlar var maalesef...
'' Vaktiyle kendisini sorguya çekenlere “Hatamı anladım. Beni affetmenizi istirham ederim” diye mektup yazanların liderlik davası Don Kişot cakasından başka bir şey değildir. Böyle liderler ilk seçimde silinmeye mahkumdur. Yüksek tepelere kartal da çıkar, bazen yılan da çıkar ama kartal yükselerek, yılan sürünerek çıkar.''
Hüseyin Nihâl Atsız
Alparslan Türkeş'e 1944 olaylarından sonra yazdığı bir yazının bir bölümü.
İşte bu düzgün bir cevap. Hep hakaret.
Ve Orta doğu 😅
Ülkücülerin, yani bizim böyle bir sentezimiz yoktur vardır diyen kişiler ise genelde Türkçü geçinip Türkçülükle alakası olmayan kişilerdir. Bunların Türk Ocaklarına bile gittiğini düşünmüyorum zira ben Türk Ocaklarında böyleleriyle karşılaşmadım.
Senin dediğin şeyi yapanların ise daha çok eski Erbakancı olduğunu düşünüyorum, Ülkücülüğü kullanıp başka amaçlar gütme peşindelerdir..
Eig seçeceğim seni be.. Bu kadar güzel yazmışsın.. Bayıldım. İlk defa uzun yazdın ve ciddiye aldın. Gerçekten harika!
Eklemeyi unutmuşum, üstteki yazdığım yeni nesil için geçerli. Eski nesilde bunu yapanlar gizli solcudur ya da eski solcudur.
@Turkmen46 9 ilde Türk ocaklarını gezdim gördüm, ne demeye çalışıyosun anlamadım?
@Turkmen46 Peki ala
Cevap
13Cevap
Türkeş'in çok sayıda İslam ile ilgili söylediği düşüncleri videolara bakma yerine bunu paylaşman manidar ki daha öncede attığım videolarda Türkeş'in talihsiz bir açıklamasıda var demiştim sana işte oda bu aslında burdaki anlatmak istediğide farklı siyaset yapıyor işte İslam birliğine karşı değiliz kurulmasına karşı değiliz vs ama hedefimiz doğrultusunda yoktur diyor burda yoruma açık diğer İslamı ön plana çıkaran ve yolumuz Allah yoludur diyen saadet partisine islami bir partiye oy isteyen Türkeş'in siyaset yapıp belli kesimlerdende oy alabilmek için yaptığı talihsiz ya da kısmen talihsiz diyelim çünkü fakrlı yönlere çekilebiliyor açıklaması olay bu yani zeki bir insandı sonuçta özellikel Türklük ve İslam üzerine yani 50 tane islam açıklamalarını bırakıp bu açıklamayı alırsak sonuç bu çıkıyor :)
Valla o talihsiz bu talihsiz adamın dediği şey açık.
Evet açık işte anlayana belli bir kesimden oy almak adına ortalama bir açıklama yapıyor :) Dİğer söyledikleri tamamen açık tekrar atmama gerek yok videoları :)
O kesim bu kesim. Ee Erdoğandan ne farkı kaldı Türkeşin
Çok farkı var Türkeş'in Erdoğan'dan. Sen bu soruyu ciddi soruyorsan zaten bu konuları hiç konuşmayalım seninle :)
Ben senin yorumundan bunu çıkardım. Ama konuşmasak da olur ümmetçi arkadaşım.
Bu sitede Faşist oldum yobaz oldum ırkçı oldum kemalist oldum sonunda bunu ilk diyen sensin ama ümmetçide oldum varsın olsun sorun değil alışkınım ben 3.5 4 yıldır böyle konuşanlara :D Kim nasıl görmek istiyorsa bende sana Türkçü dışında farklı şeyler derdim hoşuna gitmeyecek ama gerek yok. Kimsenin ne dediğine bakmadım Ülkümüzü Ülkücülüğü sonuna kadar yaşatacağız Allahın izniyle.
İslamiyet , ülkücülerd ikinci davadır. İyi günler "ülkücü"(!)
Sen öyle sanıyorsun bunu her şekilde kanıtladım uzun parmak İslamdır unutma :) Müslüman olmayan Türkte cesettir normaldede hadi ben öyle düşünmüyorum kısmende olsa diyelim :) Sen öyle istiyorsun diyede öyle olacak birşey yok hatun hanım Müslüman için önce İslam gelir böyle olmalı aksi inandığın inançlara ters zaten biraz mantıkla bile çözeriz işi ülkücülükle filanda alakalı değil bu durum böyledi hayırlı akşamlar :)
Sana da.
Sözleri gayet açık bence ırkçılık yok. O günün Türkiye'sine bakıcak olursan ilk önce kendimizi bir kurtaralım amacı var Türkeşte. Yani her müslüman ülkesi gibi bizim ülkemizde boğazına kadar batmış durumda. Ve hedefimiz kendi ülkemizi kurtarmaktır diyo. Açık ve net
Aha cevap verdim ya :D Irkçı olan adam islam birliğine karşı değilim der mi?
Ben Arap sentezi diyorum. Sen ne diyorsun...
Arap sentezi falan anlamam ben biraz daha açarsan cevaplarım.
Söylediğim olay şu. İslam birliğine karşı olmayan adamın arapmış türkmüş kürtmüş gibi bir derdi olmaz. Ülkemizde arap da yaşıyo başka ırklarda. Ne başka bir ırkı yüceltme nede aşağılama gibi bir amacı yok Türkeşin.
Türkeşin ne savunduğunu biliyor musun sen 😅
Sence bilmiyo muyum? :D
Bilmiyordum bence 😅
Bilmiyorsun*
Öğret o zaman ülkücü bir aileden gelen bu kardeşine ülkücülüğü :D Merak ediyorum sen nasıl biliyosun ülkücülüğü. Ülkücülüğün savunduğu değerleri. Sorundan anladığım kadarıyla sen ülkücülük adı altında arap milliyetciliğinin savunulmasını eleştiriyosun doğru muyum?
Sen geçen Erdoğanı savunmuyor muydun nasıl bir ülkücülük bu sen anlat ben dinleyeyim bu güzel kardeşimden 😄😄
Ben Erdoğan'ı her zaman savunurum :D doğru işler yapmaya devam ettiği müddetçe. Ben ülkücü bir aileden geldim diyorum ülkücüyüm demiyorum yanlış anlama. Ben ümmetçiyim. Yani benim için aslı olan islamdır. Zaten geçmişe bakarsan ümmetçilik ideolojisini taşıyan güçlü bir parti olmadığı için ya Mhp yi savunurdun ya Chp yi ya da diğer partileri. Şimdi ülkücülük demek vatan millet ve dinine bağlı olmak demektir.
Ülkücü olan insanda ırkçı değildir. Ne arabı yüceltir ne de türkü yüceltir. Millyetçidir, yani bu vatanda yaşayan ve vatanına bağlı olan insan onun için değerlidir. Önceliklerinden biri budur. Diğeri ise islamdır. Bu milletin dini islamdır. Temel aldığı değerler bunlardır.
Varsa bir yanlışım buyur söyle :D
Turan nedir açıklar mısın?
Türk birliğidir kısaca
Turanı savunmuyor mu ülkücüler?
Evet savunan da var savunmayan da. Ama ideolojik hedef olarak savunur doğru.
Ben de öyle düşünmüştüm 😏
Savunmasının nedeni ırkçılık değildir ama bunu da bilmen gerek haliyle. Türkün Türkten başka dostu yoktur mantığıyla savunur. Yani Türk ırkını diğer ırklardan üstün gördüğü için değil. Geçmişte Osmanlı döneminde arkadan hançerlendiğimizden dolayı. Ama şöyle bir gerçekte var. Kurtuluş savaşında kürt de türk de arap da başka ırklardan bu ülkeyi savundu. Yani Türk milletini anlamı Türk ırkını üstün gören değil, Türklerin önderliğindeki bu milletti savunan demektir.
Geçmişte mhp nin oy aldığı ümmetçi kesim de var. Örneğin benim ailem :D Taa geçen seçime kadar mhp ye oy vermiş insanlar benim ailem. Daha sonra ümmetçilik ideolojisini taşıyan güçlü bir partiye yöneldi ailem de benim gibi. Yani Ak Partiye :D
İyi etmişsiniz 😂
:D Ama şimdi seninde bazı gerçekleri görmen gerek. Irkçılığın neresi mantıklı yani? Bildiğim kadarıyla sen ırkçısın dimi?
Merak ediyorum acaba Türk doğmasan yine ırkçı olur muydun? Yani farz edelim arap doğdun, bu seferde der miydin Arap en üstün ırktır diye? :D
Ama Türküm değil mi? Şimdi sana , Hıristiyan ailede doğsan desem de tutarsın "İslamı seçerdim yine" dersin o yüzden sormuyorum 😂
Ama kıyasladığın şeyler çok farklı ki :D Birisi senin elinde olmayan bir durum diğeri ise elinde olan bir durum. Yani dinini değiştirebilirsin ama ırkını değiştiremezsin. Ama ırkçılığın mantığına bakarsan kendi ırkını üstün görmek demektir. Ben hristiyan ailede doğup müslüman olabilirim ama sen arap ailede doğup Türkler en üstün ırktır diyebilir misin :D
Keşke sohbete devam edebilseydik sarmıştı beni sohbetin :D Karşı görüşle severim konuşmayı. Sende siyasetle ilgilenen biri olarak seviyosundur sanırım.
Uyudum kanka 😂
Şahsen , profil fotoğrafı Türk düşmanı bir ünlü olan biriyle tartışmak bana göre değil...
Günaydın :D
Profil fotoğrafıma çok takılma adama aşık değilim sadece sevdiğim sporu en iyi yapanlardan biri. Ama istemiyosan konuşmak zorlamıyıcam eyvallah :D
Ben senin düşüncelerini dinledim zaten.
Benim amacım zaten düşüncemi anlatmak değil. Sen sordun diye cevapladım. Nasıl olur bir insan ırkçılığı savunur anlamıyorum. Savunulcak ne doğru tarafı var ki ırkçılığın? Irkçılık yaparak ne kazanabilirsin ki? Düşünsene annen türk baban arap :D Ne olucak şimdi :D
Araplar iki kez çağ kapatıp çağ mı açtı?
Hayır geçmişte hangi ırkın ne tür başarılar elde etmiş olması diğer ırklardan üstün olduğu anlamına mı gelir sence? Bugün Türk olan her insan 4/4 lük müdür? ya da Türk olan bir insan ne halt ederse etsin diğer ırklardan üstün müdür? Irka değiş kişinin kendisine bakmalısın. Elbette bende Türk olarak gurur duyarım soyumun geçmişteki başarılarından ama bu diğer ırklardan üstün olduğun anlamına gelmez ki. Eğer öyle olsa şu an her Türk ülkesi başka bir yere savrulmuş darma duman olmuş durumda olmazdı. şu an dünyayı yönetenler üstün görmediğin ırklar. Ve zaten ırk denilen şey günümüzde ki kalmadı ki aslına bakarsan. Her ırk birbirine karıştı. Sen arapları sevmiyo olabilirsin ama kim bilir soyunda kaç arap kaç kürt var.
Üstünlük taslamıyoruz. Sadece Türke düşman olan ırkları sevmiyoruz. Aranızda bir şeyler konuşup "hah bunlar böyle" dememiz biraz garip açıkçası.
Sadece Arap'ı değil Ermeni Rıs Fransız Yunan İngiliz de sevmem. Bu kadar basit. Sen sırf kendi kanından diye aileni sevmemezlik yapar mısın? Ben de Orta Asyadaki kardeşlerimi seviyorum bu kadar basit.
Yahu zaten insan kendine düşman olanı sever mi :D Bu ırkçılık değil. Ama ırkına göre yargılıyosun. Bu biraz mantıksız değil mi? Benim anamın babamın rus olduğunu farz edelim. Ben direkt olarak Türk düşmanı mı oluyorum? Belki ben Türkleri çok seven bir rusum. Beni tanımadan düşman ilan etmen mantıklı mı?
Öyle yetiştiriliyordun. Evet Türk düşmanısın. Rustan hayır mı gelmiş Türklere? Az bir tarihe bak gözünü seveyim.
Bak ırkçı olsam siyahileri de ayırırdım. Onlarla alıp veremediğim var mı? Hayır yok. Türk haricinde HERKESTEN nefret etsem , böyle ırkçı olurdum. Bak İtalyanları saymadım yukarıda. Neyse. Sonuç olarak benim tarihimde hep düşman olan benim geleceğimde de düşman olur. Bitti.
Neyse uzatıp sıkmıyım canını ama yanlış düşünüyosun
Yok sıkmadın canımı. Aylardır düzgün tartışan tek Müslümansın 😂😂😂😂
Bak yine ayınısını yapıyosun :D Müslümanlık ne alakası var. Kişilikle ilgili. Bende müslüman olmayan çok kişiyle tartıştım. Genelde hep hakaret küfür yediğim için bıraktım tartışmayı :D Mesela sitede Erdoğanı sevmeyen çok kişi var inadına Erdoğan la ilgili soru soruyorum etmedikleri küfür kalmıyo :D
Ben de inatlarına dini soru soruyorum 😂😂
İlerde pişman olucağın işler yapıyosun benden söylemesi. Neyse sen akıllı kıza benziyosun bulursun doğru yolu inşallah :D
Sana göre doğruysa gerçek bir doğru değildiir.
yürü be alma hatun. seni hatun yapacağım ülkeye tomris hatun gibi :D
Daha cevap alamadım. Birisi der Türkeşçisin birisi der Mhp ümmetçi birisi harika saçmalamış birisi videonun tarihini sorar 😂😂😂
bence en güzeli ziya gökalp'in sentezi. türkçülüğün esasları kitabında çok güzel değinmiş konuya.
Okudum yarısına kadar.
işte bence en güzel türkçülük yorumu odur.
Alparslan Türkeş'in tek hatası Devlet Bahçeli denen ajana güvenip partinin başına getirmesiydi.
Maalesef..
Alparslan Türkeş bir kitabinda Türkiye başkanlık sistemi ile yonetilmelidir diyor. Peki buna ne diyorsun?
Kaynak verirsen diyeceğim şeyler de olue."Bir kitabında" değil de "şu kitabında" demen daha mantıklı.
Türkeş'çi birine bunu ilk etapta soylemeye gerek duymamistim madem ogrenmek istiyorsun soyleyim. Kitabın ismi Temel Görüşler. Tamamen Alparslan Türkeşe aittir, arastırabilirsin.
Türkeşçi olduğuma da bir kanıt akabilir miyim?
Kapak fotografin yetmez mi?
Ayrica guncellemene hüzünle güldüm. Ben ilk gorusumde bu kisinin gubumuzde farkli 2 yone ayrilan yorumlarindan bahsetmez istedim. Senin paylastigin videoda islama karsi 1 adim geride duruyor ancak Türkeş gunumuzde en islamci gorunen siyasi partinin istedigi baskanlik sisteminede sicak bakan hatta isteyen birisi. Kisaca bir ironinin oldugunu sana yansitmak istedim. Ben videoda Muhsin Yazıcıoğlu nun yorumlarina katiliyorum. Islam ile ilgili olarak Türkeşin yorumlarina katilmiyorum. Ancak Türkeşin baskanlik sistemi hakkindaki goruslerinede katiliyorum. Zaten siyasette körü körüne her fikre katılmakbyanlis bir durumdur. Yerine göre hak verip yerine gore elsstirmek siyasetin kendisidir
Türkçüyüm ben. Türkeşçi değil Atsızcı sayılırım.
Güncellemeyi üstüne alındıysan gül yani çok umrumda değil açıkçası 😂
Son kez şunu soylemek istiyorum. Benim Türkesci oldugumu nereden çıkardın gibi gereksiz yorumlar yapmana luzum yoktu!.. Türkçü birisin bu net ve kotu bir durumda degil zaten. E paylaştığın videoda Türkeş her seyden ote neyi savunuyor? Türkçülüğü. E bu durumda Türkçülüğü herkesten fazla seven Türkeş'e karsi saygili ve sevgi bagin vardir. Kisaca Turkescisindir. Yetti mi Türkeşcıligini nereden cikardigim?
Ayrica kaynak ismi istemiştin ve verdim yukarda. O konuyu atlamasaydın iyiydi!..
Madem oyle kaynagi neden istedin? Mantigina ekmek baniyim emi.
Ayrica ornek aldığın insaninda Atatürk oldugunu biliyorum. Simdi sirf bana karsi cevap vermek icin yooo Atatürk ornek aldigim insan degil sadece seviyorum gibi yorum yapma luzum yok 😀
Yahu en sonunda yapacagin son cevabi yazip beni engellemek 😀 en sonunda da ben cevap verememisim goruntusu seni kendine getirir. 😀 neyse hem Atatürkcu ve Türkesci türkçu kiz iyi bak kendine. Türkçülüğe zarar verdiginide hatirlatiyim. Bu sekilde ve bu tavirla Türkçülüge bir faydan dokunmaz. Kim yorum yapmis ise o kisiyi kazanmayi bir koseye birak aksine karsina almissin. Sizler Türkçüsünüz ancak kendinize. Tipli islamciyiz diyerek arapçilar var diyorsun ya iste onun farkli bir modelisin farkinda degilsin. Kotu temsil ediyorsun Türkçülüğü. Yapma ve devam etme benim icim aciyor.
Ben de öptüm ailene selamlar 😘
Ya bak senin ilk yorumundan bir bolumu yaziyorum. Kaynak verirsen diyecegim seyler olur demissin. Ben kaynak verdim. Sen ise konuyu Türkeş'çi değilim diyerek gecistirdin. Kaynak ve baskanlikla ilgili diyecegin seyleri yazdin da ben mi okumadim? Evirip kiviran sensin sacmalayan benin :) hadi oyle olsun :)
Ha bak onu unuttum evirip çevirme değil. Konudan konuya atlayınca hızına yetişemedim.
Kitabın adını aldım. Okuyunca tartışırız tekrardan.
Senin muhalifliğin bağımlılık yaptı. Özletme kendini 😌
Komiksin 😂 Öpüldün 😙
Gök tengrici boş ver bu işleri ırkçılık yapan cennete giremez hadisi var
Hadisler de gerçek ve olmayan diye ayrılıyor. Yazılı şeylerle gelin bana... Sorumun cevabı da bu değil zaten.
ne mutlu ülkücüyüm diyene
Atatürkün sözünü çarpınman ne kadar itici...
itici olan ne biliyo musun?
Evet ülkücülerin Arap milliyetçiliğini savunması bayağı itici..
ya sana arapları savunan kim?
Ülkücüler 😂
uyudurmaaa allasen yaa
Ya Türkçüyüm ben. Ülkücüler sırf deistim diye beni Turan davasından çıkarıyor be. Neymiş Türk=Müslümanmış...
bak şimdi şöyle açık ve net ülkücülüğün ilk ilkesi nedir önce islam sonra vatan ama ben sonuçta vatanıma ihanet etmeyen kahpelik yapmayan herkes benim kardeşimdir...
Önce İslam? Hmmm...
evet islam sonuçta hepimiz müslüman doğarız ve bizi yaratan cenabı allah
Müslüman doğarız? Hımmm...
mhp nin politikası zaten islama uygun değil islamda ırkçılık yoktur her ırk birbirine eşittir
İslamda sadece bir hadis ırkçılık hakkında konuşur yalnız.
islamda dogru ırkçılık yok, lakin ümmetçilik adı altında mükemmel bir arap milliyetçiliği vardır.
Veda hutbesinden bahsediyorum. ikinci bir kanıt yok , İslamın ırkçılığı reddettiğine dair.
Yazılı kanıt var mı?
Nerede Kuranda mı?
😄😄😄 tamam.
Aynen kardeşim 😄😄
Pek karışmayı sevmem yorumlara öncelikle kusura bakma ama Mhp'de ırkçılık yoktur zaten nerde mhpde ırkçılık Alparslan Türkeş'den tut Devlet Bahçeli'ye kadar ırkçı bir söylem bir girişim söyleyebilirmisin? Mhp ırkçı bir parti değilki zaten belli bir kesimce öyle biliniyor sadece yani parti görüşüne ters Mhp'de ırkçılık düşüncesi Türkeş ile Atsız'ın niye ayrıldığını vs bilmiyorsun sanırım yani Mhp politikasında İslamada Türklüğede karşı birşey yok hatta ikisinide savunur aksi olsa ben oy vermem zaten :)
@karadenizli52 Türkeş İslamcı olsa başta Muhsin Yazıcıoğluyşa ayrışmazdı. Tam ortada olduğunu kabullenmek neden zor bu kadar?
Tam ortada derken İslamıda savunur Türkilüğüde savunur burda bir problem yok ancak bozkurt işaretinde uzun parmağı İslam kısa parmağı Türkük olarak göstermesi daha öncede belirttiğim gibi %51 İslam %49 Türklük olarak yorumlanabilir. Türklük bedenimiz İslamiyet ruhumuzdur ruhsuz beden ceset olur sözündende anlaşılacağı gibi Müslüman olmayan Türk ceset olur diyo bence kabullenmeyen ben değilim herşey açık sen bazı şeyleri kabullenmek istemiyorsun atsızcıların ülkücülere zamanında islamcılar dediğini bilmiyorsun sanırım ama oda yanlış tabi biz İslamıda Türklüğüde savunuruz ortadadan kastın buysa evet ama İMüslüman olduğumuza göre İslam daha önde bunu mantıkende anlamak çok zor değil aslında olmöası gerekn bu Müslüman birinde :)
Türkeş Adamdır
Aksini iddia etmedim zaten. Soruma cevap verecwk misin?
Alnından öperim senin 👏👏👏
Her lafınaa can kurbann...
Soruma cevap verecek misin?
İslam olmadan ülkücülük sadece boş dur
Turan davası nedir?
Siyasetten hoşlanmam. Teşekkürler.
Alakasız yorum yapmayın. Teşekkürler.
video kaç senesinin?
Dublör oynamıyor videoda 😄
Gülmeye devam et öyleyse 😏Her şey ortada.
Partiler başına geçen kişi tarafından şekillenirler. Yani belli kesin çizgileri olmaz. O yüzden partinin başındaki adam değişince o parti aynı stratejiyi devam ettiremez. Öyle olsa chp'nin bugünkü çizgisi çok farklı olurdu. Mhp'nin bugünkü derdi kendi içinde parçalanmadan ayakta durabilmek çünkü çok fazla değişim isteyen kişi var. akp'nin bugün kü söyledikleri ile bir yıl önceki söyledikleri birbirini tutmaz hiç bir zaman. dün fetö dosttu bugün düşman gibi.
Yani geçmişe dönük siyaseti bugünkü siyaseti tartışmak için kullanmaya çalışmak saçmalıktan başka bir şey değil. Mesela günümüzde solcu ve sağcı olayı tamamen işlevini kaybetti hangisi olduğunun önemi yok. kimse buna dikkat etmez. açıklamalarda bu sola ya da sağ görüşe uymuyor diyen olmaz. Ancak bunun en önemli olduğu dönemdeki parti liderini getirip bugüne göre değerlendirirsen aldığın sonuç ile yalnızca insanları eğlendirirsin. Bugünki sorunlar ve istekler ne ilk önce onu düşün sonra partilerin stratejilerini gözden geçir.
Yalnız ben Alparslan Türkeş'ten bahsediyorum. Mhp geçiyor mu sorumda?
Bugünkü Mhpyi değil Mhp seçmenini eleştiriyorum. Devlet Bahçeli zaten Kemal Kılıçdaroğlu gibi , kaymııış gitmiiiş...
Keşke seviyeli bir tartışma olsaydı.
Cesaret? Konu haricinde her şeye yorum yaptın benkardeşim...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar