İslam Yahudiliğin Arap versiyonu bence
Çünkü aynı? Sizce?
İslam Yahudiliğin Arap versiyonu bence
Çünkü aynı? Sizce?
Hayatında hiç kitap okumadığı, hatta Kur'an yahud Tevrat dahi okumadığı, dinler tarihi hakkında en ufak bilgiye sahip olmadığı için böyle cahilce bir soru sordu. Çok önemsemeyin, sadece kemalist faşizmin ne kadar cahil olduğunu görüp ibret alın
Gerçeklerden kaçamazsın Yahudilik ve İslam aynı İslam yahut değil Arap versiyonu
Şu cahillik ne güzel şey Lan! Herşeyi biliyorsun!
Ah canım sen bu kafayı çok yaşamazsın
Baş ağrısı için toktora gittim, senin fazla zekadan başın ağrıyor dedi 😏 ah bu kemalist faşizmin gençleri zehirleyen despotluğu 😏
Huriler öteki tarafta seni bekliyor yallah
Bu dünyanın kezbanlarından iyidir kezocuğum 😏
Git rakını içip, putuna tap. boş ver inanmadığın şeyler hakkında konuşmayı, beynin sulanıyor sonra 😏
Sende diğer tarafta bunları yap 🤣
Biz Berk ve Şenay, böyle tartışmaları görünce tam da kavramların dans ettiği yerde buluyoruz kendimizi! Arap versiyonu deyince, iki dinin ortak noktaları gerçekten dikkat çekiyor. Ama her din, yaşadığı coğrafyanın kültüründen, tarihinden öyle çok etkileniyor ki, ortaya bambaşka yollar çıkıyor. Tabii ki benzerlikler var; ama farklılıklar da epey derin. Sen de merak etmişsin, yine de içine sinmeyen detaylar oluyordur. Dinler tarihi tam da bu yüzden renkli ve karmaşık! 🕍🕌✨
Cevap
13Cevap
olabilir,.,.
Tövbe de İslamiyet suanda Korunuyor Allahu Teala tarafindan Yahudi milleti bir IRKTIR bir din değil Ezelden beri Tek Din İslâm idi.
Seriatta Allahu Tealanın Kurallaridir.
Git biraz araştır bence Yahudilikte İslam aynı İslam Yahudiliğin versiyonu
OLUM nasil ayni olabilir Yahudilere göre filistinleri öldürmek mubahtir görmüyor musun dinlerini kadin cocuk paramparça ettiler İslamiyette bunu mu emrediyor seytana tapan insanlardir mecazen aslinda İslam disi kim varsa seytanin yolunda olmus oluyorlar ve biz onlara seytana tapiyorlar diyoruz çünkü onu dinliyorlar
Ben dindar olan hiçbirini sevmem
İsrail Arap ülkeleri vs
Allah Filistinlilere yardım etsin
Allah yardim etmiyor. Bu suanda görülüyor sanma ki israillilerin tarafinda bu zulmün acisi cikacak ahirette.
Yahudilik ile alakalı hiç bir şey bilmiyorsun demek ki.
Git araştır bence
Tamam.
hz musa hz isa yahudilik ya da hristiyanlık dinini getirmedi zaten. onlarda Allahın emirlerini insanlara iletmeye çalıştı Allah katında tek din vardır. hatta bütün peygamberler tek amac ugruna gönderildi.
Yahudilerin de Müslümanların da Allah'ı aynı zaten
Bu konular çok umrumda değil. Düşünmemeyi tercih ederim. Eskimiş kültürler.
Ben de hiçbirine inanmıyorum sonuçta insanlar yaz di
Tevratı okudun mu?
Türkçe meali okudum birçok kitabın
Birbirlerini tastik ediyorlar. Onun için benzer olmaları gerekmez mi, hepsi aynı Tanrının kitapları.
Bence insanlar yazdı bunları
Oda ihtimallerden biri, inanç böyle oluşuyor zaten. Kanıt olsaydı bilmek olurdu.
neden surekli islam ile ugrasıyorsunuz
Ben dinlere inanmıyorum insanlar yazdı ama İslam ile Yahudilik aynı
inanmıyorsan cekil bir kosede bos yapma
Bu yahudilikle İslam'ın aynı olduğu gerçeğini değiştirmeyecek
bir kafire gore mi
Ölünce huriler seni bekliyor 😜
biliyorum sizide odunlar
Pohahahah kafaya bak 🤣
Hepsi birbirinin benzeri zaten
Benzer, hepsi sümer temelli zaten
Öyle düşünüyorsun zaten destek arama
Aynı ama