Önergeye göre; tecavüze uğrayan çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi durumunda ceza ertelenecek. Önerge AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Muhalefet partilerinin açık oylama talebi üzerine yapılan ikinci oylamada yeterli sayıya ulaşamayan önerge salı günü tekrar görüşülecek. Yani ellerim titreyerek yazdım bu soruyu. Çocuğun cinsel birleşmeye iradesi mi varmış da, evlenirse ceza vermeye gerek kalmasın önerisi veriyorlar! Arkadaşlar durumu örnekleyerek sonlandırayım. 30 yaşındaki adam, 12 yaşındaki kızla ilişkiye girse, evlense cezasını erteleyecekler. Çünkü onu tecavüz değil, ilişki olarak göreceğiz, görecekmişiz! Ne diyorsunuz?
Tecavüzcü, kurban ile evlenirse cezası ertelensin mi?
Yahu her duyduğunuza çat diye inanmayın. Geriye dönük bir yasa bu. Buyrun okuyun hangi nedenle yapıldığını. "Bu geçici bir düzenlemedir. Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir. Bunun aksini iddia edenler, konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır. Tecavüzcüler kesinlikle bundan yararlanamayacak. Ortada büyük bir çarpıtma söz konusu. Türkiye'nin gerçeğinde bu yeni kanuna geçişte bir farkındalık kolay kolay oluşmadı. Yeni uygulamayı topluma tam anlatamadık. Bu arada erken yaşta evlilikler olmaya maalesef istemesek de devam etti. Şimdi aileler evlilikleri gerçekleştiriyorlar, düğünler, dernekler yapıyorlar. Evlilikler oluyor, doğum hadisesi olunca da doktorlar bunları savcılıklara bildiriliyor. Gayriresmi olarak evlenmiş olanlar için koca hapse giriyor. Anne kucağında bebekle dışarıda kalıyor. Bunlar tecavüzcü değil, cinsel istismar suçunu işlemiş kişiler değil. Ancak kanunumuzun yeni düzenlemesinde rızayı kaldırdık. Yaşı küçükse tarafların geleneklerine göre böyle bir evlilik yapıp, yapmadığına bakmıyor doğrudan ceza veriyor. Bu uygulamadan kaynaklanan hem ortaya çıkmış hem yaş küçüklüğüyle evlendirilip, mağdur edilmiş kadınlarımız var. Esasında anne babaların yaptığı büyük yanlışın cezasını hem kadın hem de erkek çekiyor. İçeride yaklaşık 3 bin civarında bu durumda vatandaşımız var. Geriye dönük bir kez uygulanacaktır, geleceğe dönük uygulanması sözkonusu değildir. Bu sadece geriye dönük bir uygulamadır."
@zihgir olum yargılanmış ve ceza almış. Suç ne? Küçük yaşta kıza cinsel istismar. Evli olduğunu nerden nileceğiz? O yaşta evlenmesi kanunen mümkün değil. Bu bir!!! İkincisi o yaşta kızla dini nikahla bile evlenmişse bu bir sapıklıktır. Bu iki!!! O yaşta birine bira satılması bile yasak. Aklı kemale etirmemiş olur. Yani kendi rızasıyla değil ailesinin kararıyla evlenmiştir. Bu da ayrıca kabahat. Burda adamı salak yerine kızın ailesini de içeri atmak gerekir. Bu da üç!!!
oğlumlu konuşamazsın kamil bu 1, evlendiklerini ispat etme şartı arıyor zaten devlet bu 2, herhangi bir tecavuz ya da cinsel istismar konusu varsa kız ya da ailesinden birinin şikayeti varsa ya da daha önce olmuşsa yine hapisde kalmaya devam ediyor bu 3, geçmişe yönelik ailelerin istekleriyle dilekçeleriyle çıkmış bir karar sana laf söylemek düşmez bu da 3, senin gibi yalan haberlere inanan ya da halkı kışkırtan kamilleride içeri atmak lazım bu da 4
@zihgir sadece ve sadece ailelerin rızasıyla bile olsa 15 yaşından küçük kızların evlenebileceğin düşünen senin gibi sapıkları hapse atmak lazım. daha geçen gün aile ve sosyal politikalar bakanlığı 16 yaşında kızdan haz duymak sapıklıktır mealinde bir açıklama yaptı konu aleyna tilki. kendinizle aynı gün içinde bir milyon kere çelişiyorsunuz ondan sonra beni hapse atmak lazım öyle mi? merak etme sen bu devir de biter o zaman senin gibi faşistler de bu kadar yüksek sesle bağıramaz.
@benimyahu Bakın, zaten yaş sınırlaması getirilmesi de söz konusu şuanda. Yani 50 yaşındaki binirin 17 yaşındaki bir kızla evlenmesinden bahsetmiyor. Yaşları birbirine yakın olan iki kişin evliliğinden bahsediyor. Anlamadığınız nokta burası. Geçersiz sayıldığı için önergede cinsel istismar yazıyor tecavüz kastettiği için değil. Şunu bir anlayın.
eve ŞU ANDA. o gün gece yarısı geçirilecek olan yasada bu yok. nesini savunuyorsunuz hala anlamıyorum. o günkü tasarı nette var açın okuyun. 16.11.2016 tarihine kadar yargılanan ve hüküm giyen herkesi kapsıyor.
Tecavüz ve çocuk istismarı neredeyse yasal hale geldi artık. Bir başka şey daha söyleyim. Gurup tecavüzlerde yani bir kıza onlarca erkeğin tecavüz etmesi durumunda ise, tecavüzcülerin herhangi biri ben bu kızla evlenecem derse o tecavüzcülerin hiçbiri ceza almayacak
Zaten Orada Yazıyor Diyor ki Zorlama Şiddet hile Olmadan Birbirini İsteyen Diyor Bu 11 Yaşında Çocuğun 50 Yaşında Adamla Evleneceği Anlamına Gelmiyor. 17 Yaşında Kız Kendi İsteğiyle 19 Yaşında Sevgilisiyle Beraber Oluyor Ama Çocuk Buyuk Olduğu İçin Tecavüz Sayılıyor Kanun Bundan Bahsediyor. Benim Anladığım Bu Bundan Ötesini Hiçbir İnsan Oğlu Kabul Edemez Etmez Zaten. Kendi İstediğiniz Gibi Yorumlamayin
@Yalniz_Men kanunları yorumlayan hakim buradaki açığı kullanıp çok rahat bir şekilde 16 yaşındaki kızın zorla 50 yaşındaki adamla evlendirilmesine engel olamaz... Kanunlar iyimser düşünülerek yapılamaz yapılırsa en kötü senaryolar gerçek olur... Çocuk gelin sayısı kesin bilinmemekle birlikte Türkiye De çook fazla eğer bir avrupa ülkesi olsaydık çocuk gelin sayısı çook az olsaydı bu yasa sıkıntı yaratmadı ama ülkemizde yaratacaktır.. Küçücük bir çocuğun kendini savunamayacağını bilmek gerekir...
Kadınların da büyük suçu var tabi bu hale gelmelerin de; Özellikle de namus kavramının sadece kendi üzerlerine yıkılmasında..., Bir kere konu zar değil ki; erkekler bir kız, 1'den fazla erkekle ilişkiye girmişse o kızı istemez, çünkü sadece kendisiyle olmasını ister, ama kadınlar erkekleri her halleriyle kabul ediyorlar geçmişinde ne yaşamış falan umurlarında bile değil belki erkek 10 kızla yatmıştır ama geçmişini kıskanmıyorlar, geçmişini kıskansa bile , birden fazla kızla ilişkiye girdiğini öğrenince bile, sırf parası evi arabası ya da ne biliyim yakışıklı diye ona tolerans gösterip evleniyorlar bunu görüyoruz> Erkekler de namus aramıyorsunuz. mesela sizde karakter arayın erkekler de, o zaman namus kavramı erkek içinde geçerli olacak baskı yapın, kadınlar erkeklere namus baskısı yapmıyor ki, zenginse yakışıklıysa tamam? Eee sonuç olarak erkekler ne kadar da kadın düşkünü olsa da onları rahat bıraktığınız için size bu namus baskısını dayatabiliyorlar, sizde bir sorun var demek ki, istediğiniz kadar güzel de olsanız erkeklerin bu ''namus süzgeç''inden geçmediğinizde sizle evlenmiyorlar, sizde bir düşünüp süzün erkekleri bence, namuslu erkek arıyorum diye gezin ortalıkta, yakışıklı olsun kaslı olsun diye aramayın. Bakın o zaman erkekler kız bulabilecek mi kendine, çünkü erkeklerin büyük kısmı kadınlardan daha namussuz.
Yorumları okudum ve istemsizce utandım. Neymiş tecavüzü değil mesela 16 yaşındaki bir kız (!) ile 30 yaşındaki adam (!) sevgili. Adam kızla birlikte oluyor ve ailesinin şikayeti üzerine kız çocuk yaşta olduğundan adam hapse gidiyor. Diyorlar ki hani bu ikisi aklı başında bunları everelim hapishaneler boşalsın. Kusura bakma öyle bir dünya yok. 16 yaşında hangimiz akıllıca kararlar verebiliyorduk? Biz o yaşlarda şirket yönetecek kadar zengin doğmadık. Bu apaçık tecavüzdür zira ergenlik döneminde hormonlar tavan yaptığından akıllıca karar verilemez.
Tecavüzcü ile evlenmek... Ulan bunu okurken bile insan utanıyor ve bu kavramlar ülkenin bu ahlaksız dinciler yüzündne geleceği oluyor. Yazıklar olsun , oy verenede , susanada.
İçeride herkesi birbirine, dışarıda dünyayı bize düşman ettiler. Ülkenin bankalarını fabrikalarını şirketlerini batıya peşkeş çektiler, yetmedi şimdi de kültürümüzü Arap kabileleri düzeyine indiriyorlar. Osmanlı'da dahil olmak üzere çocuk yaşta evlenme, kafa kesme bizim geleneklerimizde yoktu. Yasalar değerlerimize göre düzenlensin diyen alag. vatın bahsettiği değerler ! Ortaçağ Arap Kabile değerleridir ! Din adı altında Arap-Ortadoğu kabilelerinin tecavüzle kadın elde etme kültürü AKP eliyle şimdiki zamana getiriliyor. Oğuz Türkleri hakkında İbn Fadlan'ın yazdıklarını okuyun, tecavüz olduğunda neler yapıldığını okuyun bir .
"Eski çağlarda" 14-15 yaşında evlenmek normaldi, çünkü ortalama insan ömrü maksimum 45 ti. Yokluklar, savaşlar, doğa şartları... Eğitim, uzmanlaşma yoktu, ekonomi tarıma tarımda insan gücüne dayanıyordu. Bugün ! insan ömrüde sosyal hayatta üretimde çok farklı. Bu kitapsız dinciler, ortaçağ arap kabilelerinin geleneklerini kültürlerini peri masalına çevirip, bugüne uygulayarak cehaletten öte cinayet işlemektedirler.
Bu pislik radikal ve siyasal islamcılar, o kadar çük beyinliler ki, cennette huri yok deseler, seks yok deseler "allahla mücadele kanunu" çıkaracaklar. Ve dün bir programda 13 yaşındaki bir çocuğun evlenmesini savunan alag. vatı programdan atmayan sunucuda en az onun kadar y. vşaktır karaktersizdir onun bunun çocuğudur. Bu önergeye evet diyenlerde bundan daha fazlasıdır. Ekonomik yıkımı örtbas etmek için, bu kadar kansız, bu kadar aşşağılık bir "şey" olamaz. Bir de o bakanlar mv leri utanmadan bunu savunuyorlar. Bunları savunan halka ne demeli , susan anne babaya ne demeli , susan akpli kadınlara ne demeli ! bunların abilerine babalarına kardeşlerine ne demeli !
Sen kalkmış bir haber duymuş, element uyduruyorsun yok tecavüzcü ile evlen vs. vs...
ARKADAŞ, konuya tam vakıf ol, sonra kalk insanlara soru sor, popüler olmak adına sorma. Ben ki en fazla AK Parti muhaliflerindenim, ama senin anlattığın gibi değil bu olay. Bak maddede ne diyor;
"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına
Görüşülmekte olan Kanun Tasarısının Geçici 1. maddesine aşağıdaki fıkranın eklenmesini ve teklif ederiz.
"(2) Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkıdaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suçqan azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir"
Yani bu, her tecavüz eden evlenmek istiyorum dediği zaman serbest demek değildir. Ama bir kere ailesi kızı hakkında tecavüze uğramıştır der ise işte o zaman ceza alır tecavüz eden, yok kendi rızası ile birlikte olmuştu fakat ailesi davacı olduğundan dolayı ceza almış ise ve bu iki kişi evlenir ise o zaman ceza H. A. G. B olur diyor madde. Evlilikleri biter ise yine şahıs cinsel istismardan cezaevine girer diyor. Asla kalkıp da gidin tecavüz edin evlenmek istiyorum dediğiniz anda sizi serbest bırakacağız demiyor. Milleti yalan yanlış bir resim ve yazı ile kandırmayın.. ++
3
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Tekrar söylüyorum; tecavüzcüsü ile birilerini evlendirerek cezalarından kurtalaım demiyor bu kanun.
Kızın yaşı küçük yani rüştünü ispat etmemiş. hamile olarak hastaneye gittiğinde bu jinekolog için adli bir vakadır ve kolluk kuvvetlerini haberdar etmelidir. Şimdi bu hamile kızımızın ailesi biz bunları evlendirdik imam nikahı ile dese bile reşit olmayan mağdure ile ilişkiye girdiği için ERKEK cinsel istismar suçundan ceza alır ve cezaevine yollanır. Ama bunlar aileler tarafından evlendirildi, şimdi bu erkeğin ve hamile kızın günahı nedir söyler misin? İşte çıkarılmak istenilen kanun bunu anlatıyor, sadece bu güne kadar bu ve benzeri vakalardaki suçlanan gençleri serbest bırakalım ve yuvalarına dönsünler, baktın resmi nikah ile evlenmiyor ya da evlenip 5 yıl içinde karısını boşuyor ya da şiddet uyguluyor.. İşte o zaman tekrar cezaevine alalım diyor.
Tekrar tekrar yazıyorum, senin dediğin gibi 12 yaşındaki kıza tecavüz eden 30 yaşında adamı serbest bırakalım DEMİYOR !!!
İyi de bu ÇOCUKLAR neden 18 yaşın altında evlendiriliyor? Okumaları gereken yaşta bu neyin acelesidir? Aile rızası varsa her şey tamam mıdır yani sizce? Çocuk gelinlerin bu şekilde meşrulaştırılması korkunç bir insanlık suçudur
@ririririri Bu yazdıklarınızın yukarıda yazanlarla alakası yoktur. O başka bir tartışma konusu olabilir ve sizinle aynı görüşte olurum sonuna kadar hemde. Konumuz aile rızasıyla evlendirilmiş çiftlerden erkek tarafın TECAVÜZ gibi adi bir suç ile cezaevine atılması konusudur. Hükümet ki her ne kadar bir çok yaptığına muhalif olarak yaklaşmışımdır, sadece bu konu ile alakalı düzenleme yapacaklarını, aksi dışında tecavüz ya da cinsel istismar ile ceza almış insanların bu yasal düzenlemeden yararlanamayacağını belirtmiştir. Ben ne çocuk yaşta evliliklere sıcak bakmaktayım, ne de PEDOFİLİ denilen sapkınlığın hastalık kategorisine alınması yandaşıyım. Belki bir hastalıktır lafım yok, lakin hastalık ise bu tarzdaki şahısları derhal kapalı kapılar ardına alsın ve asla güneş yüzü göstermesinler, böyle bir girişime ilk oy benden gelecektir. Ben haberin saptırılması konusuna değindim, siz de lütfen konuyu farklı mecralara taşıyarak SORAN'ı desteklermişcesine görüntü sergilemeyiniz
yani sonuç kadın zar dan ibaret bir et parçası kim bozuyorsa onun üstüne kalsın bunların ben kafa yapısını seveyim böyle kural mı olur lan evlilik sevdiğin biriyle yıllarını geçirmektir o kadınların ne hale gelebilceğini kimse mi düşünmüyor düşünsene o kadar travma geçiriyorsun o kadar olay atlatıyorsun sonra her akşam o olayı yaşamak zorunda kalıyorsun bu kadınlar ne hale gelir idam gelmesi lazım hadım gelmesi gerekir ken gelene bak iyice araplara benziyelim iyi ce öldükten sonra da eşlerimizi de ikelim tam olsun bunların kafa yapısını da benzemek istedikleri topluma da ikiyim amıq çocukları
Bak ben bu haberden kendi anladığımı söyleyeyim. Tecavüz değil. Her iki tarafında iradesiyle meydana gelen cinsel ilişki yani diyelim iki sevgili cinsel bir birliktelik yaşadı, ortada bir baskı falan yok kendi iradeleri ile: işte o adamla evlenirse tecavüzcü durumuna düsmeyecek o kişi. Yani aslında sevenleri kavuşturmak gibi bir şey olmuş bu. Ama bu benim anladığım, çünkü bekir bozdağ in yazdığına Gore cinsel istismar, çocuk tecavüzü bunlara dahil değil. Umarım doğru anlamışımdır, umarım senin dediğin gibi değildir.
@banagöre111 ya bide ne biliyor musun? Evleneceğiz bahanesiyle kızları kandıran sonrada çekip giden erkeklere tecavüzcü damgası vurmak istiyorlar. Bencede saptırıyorlar.
Yasa tasarısında adı anılan (cinsel istismarcı) failin niteliği belirli değil. Doğrudan anlamı ile tecavüzcü mü kastedilmekte yoksa tecavüzcü sıfatı kazanan ancak rıza ile ilişki yaşayan (örneğin 17 yaşındaki sevgilisi ile beraber olmuş bir erkek mi) kastedilmekte, bu anlaşılmıyor. Bu sebeple insanlar arasında konuya ilişkin bir ihtilaf meydana geldi.
Kanaatime göre, eğer anılan kişi bizzat tecavüzcü ise, olacaklar hiçkimsenin inkar edemeyeceği bir vehamet anlamına geliyor. Eğer anılan kişi rızayla beraber olmuş erkek ise de bu her ne kadar mevcut mağduriyetleri gidermeyi güdüyor dahi olsa beraberinde kötüniyetli kimselerin bu kanuni boşluktan yararlanarak, suistimalde bulunacaklarını ve erken evliliklerin önünü açacağını düşündürüyor.
birşey yazacam beni içeri alacaklar sonunda. ulan çocuklarımız, kardeşlerimiz, kadınlarımız sokakta nasıl rahat gezecek. ellerinde palalarla allahu ekber demekle neyi çözeceğiz. hiç mi akl-ı selim kalmadı bu ülkede.
aklımda ne resim canlandı bak;gülerek çocukları-reşit değildi biri- dar ağacına götüren zihniyet. çok zaman geçti ama değişen ne?
Bakın yaşa göre evlilikler ayrı bir tartışma konusu ve dünyanın her yerinde tartışılıyor yaş konusu.
Yalnız burada bahsedilen tecavüzdür arkadaşlar. Bunun iki anlamı vardır:
- Tecavüze uğrayan mağdurun hayat boyu aynı mağduriyetinin devamının garantilenmesi.
- Biriyle evlenmek isteyen tecavüze kalkışabilecek ama henüz bu suçu işlememiş bir kişinin tecavüze özendirilmesi.
Bu öneriyi getiren kişilerin acilen vekillikten alınması ve uzmanlarca psikiyatrik değerlendirmeye tabi tutulması gerekir. Bir de haklarında bu konuda bir suçlama olup olmadığının savcılık tarafından incelenmesi gerekir.
Konu maalesef çok yanlış yerlere geldi ve bu yanlışı inatla kasıtlı bir şekilde sürdürüyorlar. Mevzu şu küçük yaşta evlendirilen çocukların eşleri yasa gereği cinsel istismar yasasına dayanılarak hüküm giyer. Bu yasa tasarısını açıp okursanız halen evli bulunan kişilerin cezalarının iptali ile ilgili olduğunu anlarsınız. Yani evlenenler çıkacak ya da tecavüzcüler serbest kalacak değildir bu. Bu durumun ne denli doğru olduğu tartışılır yani küçük yaşta evlenme durumunun konumuz o değil şu an. Unutmayın ve ne olur araştırmadan bir anlık sinirle fevri hareketler yapmayın.
Yasal olmayan bir yaşta evlenilsin sonra böyle bir evliliğe çocuk getirilsin. Adam hapse girsin ve kadının yaşı tutana kadar hapiste yatsın. Sonra da mağdur sayılarak serbest bırakılsın. Ne kadar güzel değil mi? Bu hali daha güzel hatta (!) Sen yasalara uyma sonra da mağdur ol ne ala dünya. Fevri davranmayın , önce anlayın diyorsun da anlayınca da pek farklı değil nedense.
@_arızalıbirey__ Sayın bayan aynı dili konuşuyoruz ama maalesef sen anlamak istediğini anlıyorsun. Bir çocuk yaşta evlenme vardır, bir de çocuk yaşta evlendirilme. Bu durum ilki için geçerli ikincisi zaten suç. Sizin semtinizde, çevrenizdeki gibi değil Türkiyenin her yeri maalesef iki tarafın isteğiyle (evleneceklerin) çocuk yaşta evlilikler olabiliyor, bu da yasa gereği hüküm giyme durumuna girer. Bu yasa tasarısı da bunu kapsar. Diğerine gelirsek çocuk yaşta EVLENDIRILME tartışmasız suçtur. Açık cinsel istismardır aynı şeyleri söylüyoruz da anlatamıyorum.
Bana çocuk yaşta evlendirilmenin cinsel istismar olduğunu söylüyorsun ve çocuk yaşta evlenme için da farklı konuşuyorsun. Sanırım önergedeki "Cinsel İstismar" ifadesinden habersizsin.
Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın, diye başlar yasa tasarısı. Hani pencereden bahsediyosun ya sizin "vicdani" pencerenizde 16 yaşında bir kız kendi isteğiyle bekaretini kaybedebilir ama kendi isteğiyle evlenirse cinsel istismar olur. Okuduğunu anlamaktan acizsin, buralarda yaygara yaparsın. Senin gibiler hep aynıydı hep aynı kalacak her şeyi anlamak istediğin gibi anlarsın.
Neyseki bizde o pencere hala var. 16 yaşındaki bir kızın kendi isteği ile bekaretini kaybetmesi hakkında bir yasa var mı? Bu kadar saçmalamak için özel bir çaba sarfetmiş olmalısın cidden.
@_arızalıbirey__ Sen önce kendinin ne yazdığını anla, işin vicdanında mısın hukukunda mı? 16 yaşında bir kız kendi isteğiyle evlilik dışı bekâretini kaybedince sana göre vicdanı bir sorumluluk gerektirmez mi?
@_arızalıbirey__ Bu durum genel olarak dini nikâhlı kişileri kapsıyor zaten tabi senin lügatında yoktur böyle şeyler bilmemen normal. Dünyadan bir habersin ama edepsizliğin diz boyu sana göre normal olan başkasına göre de mi normal olmalı? Gelmişsin burda bekâreti bizi ilgilendirmez diyosun ama evlenince sana göre cinsel istismar oluyor... Zihniyet meselesi tabi
Ne yapmamı bekliyorsun? Insanlar ilişki yaşarken gidip ayırayım mı? Sen nasıl saçma bir insansın, hayret etmemek elde değil. Konuyu nerelere getirdin ve üstelik edepsiz diyorsun. Sen ve senin gibiler böylesiniz ne yazık ki. Sizin için başkasının edebini ve namusunu sorgulamak, yargılamak dünyanın en olağan olayı. Ve edepsiz gibi yakıştırmalar yapmak da sizler için çok kolay. Bana hala abuk subuk laflarla çocuk yaşta evlenen kişilerin ceza çekmesinin yanlış olduğunu, tasarıyı savunmaya çalışıyorsun ama batıyorsun. 16 yaşındaki kendi rızası ile evleniyorsa sanane diyorsun. Burası kanunları, yasaları olan bir ülke her ne kadar uyulmasa da... Kendi isteği ile küçük bir çocuk evlilik yaşarsa , yaşa bakılmaksızın evlilik meşrulaştırılmış olur ve zorla yapılan çocuk evliliklerinin de önüne geçilemez. Bekaretini kaybediyor diyorsun, konuya o kadar körsün ki tutup buralara getiriyorsun.
@_arızalıbirey__ Yav sabahtan beri tartıştığıma değecek bir insan olsan gam yemem de aydın cahil çıktın parmaklarıma yanarım. Daha bahsettiğin konunun getirilerini, çapını, kapsamını araştırmamışsın bir kere aynı konuyu konuştuğumuzun farkında değilsin. Yazık parmaklarıma.
Sadece tecavuz degil, cocuk yasta zorla gelin edilen kizlarin da durumu ayni. Toplumda sapikligin ne boyutlara ulastiginin acik gostergesi. Daha oyun caginda olan, arkadaslariyla mahallede kosup, ziplamasi gereken yasta ayi gibi bir herifin koynuna sokuluyor. 3. dunya ulkelerine ozgu sapikliklar bunlar ki pek de farkimiz yok zaten. Asagidaki linkte cocuk yasta gelin edilen kiz cocuklariyla yapilan roportajlar var; www.internethaber.com/...foto-galerisi-1200333.htm
Bu yasa tecavüz ile zoraki evlilik ile kıyaslamayın! Yasa tam yerinde.. Ortalığı karıştıran fitneciler çok, 16 yaşında ki kız 17 yaşında ki çocuğu sevmiş kaçmıştır ve evlatları olmuştur.. Kanuna göre bu çocuk anne babası belli olmayan gayri-meşru bir çocuktur.. Yasa gereği baba 18 yaşından küçük olduğu için içeriye alınıyor. Bı durum da hem aileler , hem çocuk hem de anne mağdur. Mağduriyeti gidermek için bu yasa üzerin de çalışılıyor. Kesinlikle tecavüzcü değil bunlar , ailenin rızası olmadan küçük yaşta kaçan çocuklar içindir. Tecavüzcüler için değil..
insanları yanlış yönlendiriyorsun sorduğun soruyla. bir kere bu yasa tasarısı geçmişi kapsıyor; şuanı ya da sonrasını ilgilendirmiyor tecavüzler artar demek komik bir durum ikinci olarakta; evlenmiş fakat resmi nikah yapamamış ( yaştan dolayı ) ve bu yüzden kanunlara göre hapiste olan kişileri çıkarmaya yönelik bir tasarı. yani aile zoruyla ya da severek evlenmiş ve evliyken kanun gereği tutuklanıp hapse düşmüş erkekleri çıkarmaya yönelik tamamen. ki toplumumuz bilinçsiz genç yaşlarda çocuklarını evlendirdiklerini birde çocukları olduğunu düşünürsek, resmi nikah olmadığından dolayı çocuğu başka birilerinin nüfusuna vererek iyice çorba haline getiriyorlar, bu tasarı tamamen bunlara önlemeye yönelik yani kısaca tekrar ediyorum eskiye yönelik.
Ben anlayamiyorun. Bundaki amac ne. Erkekler tecavuzu daha kolay etsin, kadinlarda daha kolay sussun mu? Siz nasil canavarlarsiniz. bir insan bu kadar mi cinsellik uzerine dusunur kafa yorar. Hastaliklisiniz gercekten. Kendi esiniz cocugunuz annemiz var. Onu gec insansin insan. Bu ulkede kediye damacanaya tecavuz ediliyor. Kediye de desenize sort giyme diye. Tecavuzu hakli cikarmaya calismak tecavuzden daha beter bir uc unarim ahiret vardir da o cok ekmegini yediginiz din sizi olumden sonra bir carpar bir daha kendinize gelemezsiniz. Insallah orda da size tecavuz edip edip parcalarlar
@SözelHarekatçı Yalan Demedim Ki Öyle Anlatıldığı Gibi Değil Diyorum. 11 Yaşında Çocuğun 50 Yaşında Adamla Evlenmesi İçin Kanun mu Çıkıyor? Saçmalamayın Ben Okudum Anladığım Da Şu... Zaten Orada Yazıyor Diyor ki Zorlama Şiddet hile Olmadan Birbirini İsteyen Diyor Bu 11 Yaşında Çocuğun 50 Yaşında Adamla Evleneceği Anlamına Gelmiyor. 17 Yaşında Kız Kendi İsteğiyle 19 Yaşında Sevgilisiyle Beraber Oluyor Ama Çocuk Buyuk Olduğu İçin Tecavüz Sayılıyor Kanun Bundan Bahsediyor. Benim Anladığım Bu Bundan Ötesini Hiçbir İnsan Oğlu Kabul Edemez Etmez Zaten
@Yalniz_Men peki sen o kanunun dediğin amaç için mi yoksa 50 yaşındaki kıllı dedelerle 10 yaşındaki kız çocuklarını yamamak için mi uygulanacağını düşünüyorsun? Bu ülkede tecabüze ceza verilmiyor 18yaş aştı ilişkiden kim hapse girmiş
diyelım 17 yaşında bir kız ve 19 yaşında bir erkek bir birilerını cok sevdı ve evlenmek ıstedı yasalar buna izin vermıyor evlenemezsın dıyor yasa bu tur beraberlıkler ıcın cıkartılıyor dogru bişeymı aslında hayır cocuk evlılıklerını mesrulatıran bir yasa onun ıcın yanlış ama ulkemızınde bır gercegı var 18 yaşını dolduramadıgı için resmı nıkah yapamayan onbınlerce cift ver ülkemızde 18 yasını dolduramadıgı ıcın gönul rızası ıle beraber oldugu erkekten hamıle kalan kızlar var ve hamılelık ya sonlandırılıyor ya da evlı oldugu imam nıkahlı kocası istismardan hapse girip yılarca hapıste kalıyor
Bende Değilim 10 Yıldır Oy Kullanma Hakkım Var 1 Defa AKP YE oy Vermedim Ama Doğruyu Konuşmak Gerek Burada Demiyor Kİ Çocuk Tecavuzcusuyle ya da Yetişkin bir İnsan Ona Zorla Tecavüz Edenle Evlenecek Bunu Kimse Diyemez Zaten KİMSEDE Kabul Etmez
Yeni bir çarpıtma daha, nerden saldiracaginizi bilemez hale geldiniz artık. (AKP) li değilim hiçte sevmiyorum ama artık araştırmadan eleştirmeyi bırakmayan zihinlerin düşmanıyım. -Tecavüz değil! Çocuk yaşta evlilikler ülkemizde hala yasak olmasına rağmen çok büyük oranla doğuda bu evlilikler ne yazık ki devam etmekte. Yasal olmadığı için nikah yapılamamaktadır. Tespiti durumunda aileler ve yetişkin bireye yasal işlem uygulanır. Öneri çocuk yaşta evlilik yapmış bireyin 18 yaşına geldiğinde evlendiği kişi ile nikah yaparsa uygulanacak yaptırimin ertelenecegini söylüyor. Nedeni de bozdag a göre bu ilişkilerden doğacak çocukları ve aileleri koruma amacliymis sözde... Tek getireceği şey ise çocuk yaşta evliliklerin artması bence yanlış bir tutum... Ha doğrumu derseniz değil sonuna kadar karşıyım ama Cumhuriyet ve sabah gazetesi kafasında gidenleri sadece lanetliyorum diyecek birşey yok.
Mağduru tecavüzcüyle evlendirmek hayatının geri kalanı boyunca tecavüze uğramasına göz yummak anlamına geliyor. Yani devlet tecavüzcülere "Bu çocuğa daha fazla tecavüz edersen ceza alamazsın" diyor resmen. İğrenç ya.
Erkek çocukları veya ailesindeki erkeklerin tecavüzüne uğrayanlar için nasıl bir çözüm bulacaklar acaba.
Yasaya kılıf bulmaya çalışanlar, bardağın dolu (!) tarafından bakmaya çalışanlara iki çift lafım var ; UMARIM BAŞINIZA GELMEZ ama o fındık kadar beyninizi partizanlığı bırakarak düşünün. Kız kardeşinizin, ablanızın, annenizin başına böyle birşey gelirse, bu soruya tekrar gelin ve yazdığınız görüşü tekrar savunun. Mideniz ne kadar alırsa artık...
Hiçbir Aklı Başında İnsan 50 Yaşında Adamla 11 Yaşında Çocuğun Evliliğini Meşru Görmez Bunu O Kafana Sok Bence O Yüzden Kanunun Neden Çıkarılmak İstendiğini Anlamadan Dinlemeden Milletin Çocuğuna Dil Uzatmayın Ben Şahsen Bu Kanunun Böyle Olduğunu Düşünmüyorum Düşünmek İstemiyorum Tam Olarak Anlamadan Da Kimseye Birşey Demek İstemem.
Zaten Orada Yazıyor Diyor ki Zorlama Şiddet hile Olmadan Birbirini İsteyen Diyor Bu 11 Yaşında Çocuğun 50 Yaşında Adamla Evleneceği Anlamına Gelmiyor. 17 Yaşında Kız Kendi İsteğiyle 19 Yaşında Sevgilisiyle Beraber Oluyor Ama Çocuk Buyuk Olduğu İçin Tecavüz Sayılıyor Kanun Bundan Bahsediyor. Benim Anladığım Bu Bundan Ötesini Hiçbir İnsan Oğlu Kabul Edemez Etmez Zaten
Sizin Dediğiniz Şu Siz Zannediyorsunuz Ki Bu Yasa Çocuğa Tecavüz Eden İçin Bir Yetişkine Zorla Tecavüz Eden İçin Çıkartıyorlar Sanıyorsunuz Anlaşamadığımız Nokta Bu Yoksa Tecavuzu Savunmuyoruz Burada Hem Fikiriz
Burada yasayı detaylı yazmak gerekiyor eksik bilgi olduğunu düşünüyorum. 1. 16 yaşından küçük hiçbir kimsenin iradesi ile cinsel birliktelik taşıyamaz dolayısıyla bu ne olursa olsun suç. 2. 16-18 yaş arasında bilmiyorum ne gibi bir yaptırımı var.
Bu yasa 18 yaşından büyükler için olabilir ama yine de saçma sen tecavüz et zor durumda bırak ölümle tehdid edip evlen indirim al olacak iş değil. Adam zaten kötü kadının ömrünü o insanla geçirmesine engel olmalı hatta eğer bir kişi hakkında tecavüz davası var ise sanık ve makdül ün evlenmesinin yasalarca engellenmesi en doğrusu
Kimsenin itiraz etmeye hakkı yok halkın %50 si o partiyi istiyor şu an AKP ye kötüleyenlerin küfredenlerin hepsine bende küfrediyorum siz AKP ye değil AKP ye oy verenlere kızmalısınız ben AKP li değilim hiçbir parti taraftarı değilim RTE çıkıp sizi soydum sömürdüm dese alkışlayacak insanlar tanıyorum siz çıkıp onlara kızmalısınız ama merak etmeyin az kaldı şeriat gelecek gibi o zaman bu hiç bir şey olacak
Bir insan hem akpli hem iyi niyetli hem de Türk olamaz. Ya akplisindir ki o zaman asla iyi niyetli değilsindir ve Türklük damarın kesinlikle yok demektir. Ya da akpli değilsindir işte o zaman iyi bir niyetten bahsedilebilir. Bugüne kadar ülkeye gelmiş musibetlerin tamamında, şehitlerin kanında akpye oy vermiş, vermek istemiş, içinden geçirmiş herkesin eli vardır. Aksini idda edene cevap bile vermiycem
Olay bu şekilde değil. Başbakan'ın açıklamalarına bakın. Hükümet destekçisi falan değilim kesinlikle ama bazı şeylere şıp diye inanmadan bir sorgulamak lazım. Binali Yıldırım: "Tamamen gerçek dışı bir iftiradır. Olay şudur, yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Yasaları bilmiyorlar. Dolayısıyla çocukları oluyor, babaları hapse giriyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Seçim kampanyalarından partilerine önüne gelen sonuç. Bunun giderilmesi için söz verilmiştir. Maalesef CHP bir ucuz istismar aracı olarak kullanılmaya kalkıştı.
Benim anlamadigim 12 yasindaki kızla 30 yasındaki adamı evlendirmez devlet kusura bakma yanlıs biliyorsundur içerigini tam ögren öyle gel onun cezasi vardir reşitse eger öyle bir durum söz konusu olabilir bana göre her türlü istismarin hadımlık ile sonuclanmasi gerek nefsine hakim olamayan hiçbiseye hakim olamaz
Rezillik. Fazla da yorum yapmak istemiyorum, sinirlerime hakim olamıyorum gerçekten doğru düzgün diyecek söz de bulamıyorum aslında. Ağzımdan çok kötü laflar çıkacak yoksa. Ya çok kötü bir insan bile böyle düşünemez ya inanılır gibi değil ya nasıl insanlık bu anlamak mümkün değil.
11 yaşında çocuğun evlenemeyeceğini herkes bilir. Ayrıca 18 değil. 17 yaşında aile rızasıyla, 16 yaşında da mahkeme kararıyla yargısal erginlik kazanılıyor. Adalet bakanının konuşması saçmalıktı. "Çarpıttılar" diyor. Tamam bazı çarpıtmalar olabilir de resmi nikahsızları mağdur gösterip bu yolu bulmak o kadar aptalca ki yani şaka gibi. Bunu yapacağına, sözde, yasa dışı ve çoğu da zorla yapılan evlilikleri önlemeyi becersinler önce. Lami cimi yok bunun. "16 yıl hapis veriyorlar" böyle de yalan. S*lağız sanki.
Evde kalan ruh sağlığı bozuk, sapık, sübyancı erkek vatandaşlara müjdeeee. Artik sokaktan geçene tecavüz edip nikah kıydığınız taktirde birinin hayatini mahvedip cezai işlemlerden kurtuluyorsunuz. DEVLET ARKAMIZDA dostlar !
zihniyetine tükürdüğümün milleti. bir kez daha bu ülkede yaşadığım için lanet ettim!!!
Olayı çarpıtmayın arkadaş, tecavüzcüler ile mağdur evlendirilicek diye bir yasa yok, hatta 2004 yılında böyle bir yasayı kaldıran partide akpdir...
Söz konusu yasa, erken yaşta evlendirilmiş (bana göre buda yanlış) çocuklar yaşından dolayı resmi evli gözükmediği için bu yasa çıkarıldı.. olayın tecavüzle bir bağlantısı yok.
Ayrıca istismarcı ve tecavüzcülere yönelik idam yasasını yeni anayasaya madde olarak koyan bir partiden böyle birşey yapmasını düşünmek (muhaliflere şaşırmamak gerek) saçmalık...
Tekrar ediyorum erken yaşta evlendirilmeye karşıyım... olayın tecavuzcu ile mağdurun evlendirlmesi diye bir yasa yok...
Bunlara rağmen hala akp yandaşı kadınlar var ya ben en çok buna şasıyorum. Bu tecavüzüye cesaret vermektir, bu namus temizlensin diye kadının hayatını kirletmektir. Bu hukuksuzluktur, bu insan haklarına aykırı, bu vahşettir, cinayettir, suç ortaklığıdır. Kahrolsun kadını sadece iki damla kan olarak görenler.
Cidden AKP'yi sevmemelerini anladım şimdi. Ben ayrım yapmadan 3 partiyi de seviyorum yani, eşit. Ama böyle düşünenler varsa AKP'de... Yani sevmememiz gerekiyormuş, bunu anlıyorum... Rezalet bir olay, nasıl konuşulur bu konu, tartışmaya bile açık değil. İdam!
@Yalniz_Men Efendim 18 yaşından küçük birisiyle birlikte olmamak gerekir, kendi rızası olsa bile. Ben yapmam, kabul etmem. Reşit olacak ki, ondan sonra tabii ki ikimiz de isteyerek yapıyorsak, bu tecavüz olmaz ki? Tecavüz başka bir durum.
@Yalniz_Men İyi de bu kanun olmasa da, tecavüzcü mü oluyor? Yani tamam 18 yaşından küçükler, ilişki yaşamaları normal değil. Ama isteyerek yapmışlar, kime ne ki yine de?
@iştekuzukuzugeldim Doğru, orası öyle. Ama hani sevgililer var ya, burada da sorular görüyoruz. İsteyerek birbirleriyle bir şeyler yapıyorlar... Şimdi buna hangi tarafa ceza kesilecek? Yani zorla olsa tamam... Yapmışlar, çocuklar işte. Bilmiyorlar ki nereye gideceğini durumun. Anlık heveslerle yapıyorlar, gençler şimdi biliyorsun her şeyi yapıyorlar.
@iştekuzukuzugeldim Yok ben sevgililerden bahsettim. Zaten böyle bir şey yapmaz ki. Birbirlerini seviyorlar, bir şeyler yaşadıktan sonra da aynı sevgi devam eder. Kimse de öğrenmez ki aralarında yaşanılanı zaten. Farklı şeylerden bahsediyoruz sanırım.
Hayır ben onu zaten anladım. Vurguladığım kısım şu: Gerçekten istismarcı kişi dese ki ben bu kızı seviyorum, benim sevgilim, evlenmek istiyorum. Kızı da tehdit etmiş, korkutmuş. Görünüşte sevgililer ama içyüzü öyle değil mevzunun.
Rızayla ilişkiye girmek sonucu (17 ve 19 yaşındaki sevgili örneği gibi) ortaya bir mağduriyetin çıkması dar bir mesele. Bu genelleyici hükümden kötüniyetli insanların yararlanması ise geniş bir mesele. Kapsamı dar olan bir mevzuyu çözüme kavuştururken geniş anlamda mağduriyetler yaratılıyor çünkü suistimale çok açık. Tıpkı çokeşliliğin meşru olması gibi. Yasal olarak eş olan kadının rızası olmak kaydıyla ikinci üçüncü kadınla evlenebilirsin hükmü koymuşsundur ama bunu suistimal edecek o kadar çok adam var ki o kadının ağzından burnundan kan getire getire razıyım dedirtir. Bu istismar konusunda da rızası varsa evlenebilir diye hüküm koyarsın ama o tecavüzcü o kızcağıza öyle tehditler, baskılar, korkutmalarda bulunur ki sevgilisi
Ki bunların hiçbirinin gerçekleşmemesi durumunda dahi reşit olmayan birinin yahut her ikisinin evliliği kabul edilemez bir durum çünkü bugün 17 olur yarın 16, sonra 15 - 14 yaşındaki çocuğun da rızası var denir çocuk evliliklerinin önü açılır. Zaten yeterince olmaması gereken evlilik varken bir de buna zemin hazırlayacak meşruiyetin olması çok tehlikeli.
Bu öneri kabul edilirse bu saatten sonra akpye asla oy vermem bu ne iştir yahu ne güzel o zaman herkes karşılıksız aşkına tecavüz etsin sonra evlenmek zorunda kalıp alsın cezada yatmasın oh ne ala böyle bir saçmalık ben hayatımda görmedim duymadım hangi partiden olursanız olun tepkinizi ortaya koymalısınız ben akpye oy vermiş biri olarak bunu kabul etmiyorum aslada edemem
Bundan sonra çok dikkatli olun kızlar. Adam gidip göz koyduğu kızı ya da 18 den küçük çocuğu zorla becerecek hiç ceza almayıp, üstünede ödül olarak onla evlenebilecek. Çünkü yeni kanuna göre tecavüzcü eğer evlenecem onla derse hiç ceza almayacak. Üstelik bu kanunla şu an cezaevinde yatmakta olan tam 4000 tecavüzcü ve çocuk istismarcısı serbest kalıp, sokaklarda gezecek
Kanunun bir bölümü şu : "Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda... Yani burada karşı tarafın zorlaması, kandırması , tehdit etmesi vs. gibi şartlar olmayan durumlarda iki kişi bir araya gelmişse diyo yani herkes memnunsa evlenebilirler. Amaa kanunun unuttuğu birşey var. Ne mi? Mesela 12 yaşındaki bir kızın o anki aklı, olgunluğu aile kurumunun sorumluluklarını kaldırabilir mi? Hayır tabiki. Ayrıca 12 yaşındaki bir çocuk evlenmek ya da başka bişey istemez. Böyle durumdaki çocukların çoğu ailelerinin onları zengin ya da genç ama kariyer sahibi birileriyle evlendirme telaşı yüzünden hayatları karartılan gençler. İki kişinin rızası dahi olsa bir kişi yeterli olgunluğa gelmemiş ise bu durum bence suçtur.
https://i.hizliresim.com/njPn11.jpg işte bazı or*spu çocuklarıda kahvelerde orda burda böyle konuşacak ameke. böyle yasanın içine ediyim ben. 10 15 kişinin tecavüzüne uğrayan kızları kimle evlendireceksiniz am*na koduklarım
o halde bu onergeyi veren basta olmak uzere onlari destekleyen yalnizca milletvekili degil halkinda kizlarini bir meydana toplasinlar ve bakalim kabul edecekler mi? Etmezlersede zorla birseyler yapilsin diyecegim ama boyle asaglik birseyi dusmaniminda cocuguna yapilmasina razi olamam... O cocuklarin sucu yok...
yalnız olayı çok yanlış lanse etmişsiniz. bir yasayı açıp okuma zahmeyinde bulunmadınız sanırım. Bu yasa tecavüzcüler için değil, yaşı tutmadığı için imam nikahıyla evlenmiş çoluk çocuk sahibi olmuş ama kocası hapiste olan ya da ceza almış kişilerin resmi nikah yapması halinde ortadan kocanın yediği hapis cezasının kalkmasıdır. Dikkat edin tecavüzcü değil koca diyorum.
az once eski baro baskani konustu, hic de oyle akpli secmeninin dedigi gibi olmadigini , bu durumun tecavuzu mesrulastiracagini soyledi. benim aklima chpli kadinlarin cocuk tecavuzlerini protesto edip de akpli basi bagli bacilarin onlara saldirmasi geldi de, ne adaletmis a... q
Ya kurban evlenmek istemezse? Ya Kurbanın ailesi bu evliliği kabûl etmezse? Neden tecavüzcunun sonsuz iradesi ve dilemesi varmış gibi konuşuyoruz? Bu iki taraflı bir mesele. Mağdur kişi/aile, evet demedigi sürece hiçbir şey olmaz... Biraz düşünerek okuyun şu haberleri. Medyanin her dediğine atlamayin...
Not; okuma anlama ve idrak özürlüler... Uzak durun yorumumdan...
@YaramazPandacık Estağfurullah Sadece düşünmeden atlliyoruz her habere. İtirazım buna. Medya masum değildir, hiçbir zamanda ve ülkede de masum olmadı / olmayacak. Amacı; zihinleri inşa etmek. Kimin menfaatine uygun peki? Medyayı elinde tutan gücün menfaatine uygun elbette...
@EvcilÖküz Bu ülkede çoğu aile çocuğunun başına bu denli korkunç bir olay geldiği zaman evliliğe onay verecektir. Namus temizlensin bahanesi buna yol açıyor.
Kız istemese bile sırf "kirlendi" diye onu tecavüzcüsü ile evlendirecek aileler var.
Millet çocuğunu öldürüyor yahu namus için buna mı hayır diyecekler...
@аtаcоvаh buna dair elinde istatiatiki veri var mı? Kaç tane rapor okudun? Ya da ilmi araştırma? Çoğu dediğin nedir? Olay sayısı kaç, da o sayının kaçı evet demiş de, çoğu oluyor? Biliyorsak konuşalım, laf olsun babindan değil...
Tasvip eden aile de çıkacak, İtiraz edip cezasini cekmeli diyen aile çıkacak. Bu bir hukuki mesele. Ortadaki de kanun değil, tasarı.
@аtаcоvаh politik ve ideolojik cevaplarin ötesinde, bir cevabın olduğunu düşünmedim, merak etme sen. Bu ülkede en popüler şeydir, laf atıp kaçmak. Karşındaki bir kaç şey sorar da cevap veremem diye düşünerek kaçarlar hep... Neyse
@YaramazPandacık aynen. Tıpkı doğayı koruyalım menşeili toplantıya 3.0 motorlu fosil yakıt canavarı, hâliyle de kusmuk fışkırtani jeep ile gelmek gibi...
Ne kötü bu zihniyet şimdi bu seferde anne baba adımız çıkmasın diye kızıni tecavüzcüsune verir malum adımız çıkmasında ne olursa olsun diyorlar ya namus şereften bahsediyorlar çok iğrenç çok yazık bela okumak bile fayda etmiyor artık
En iğrenç bir yaklaşım. Şimdi benim 16 yaşım var diyelim bide okul aşkım ve hayallerim. Hangi sapık ve Allahsız bana tecavüz etse ceza almayacak ve üstüne bir de benimle mi ödüllendirilecek? Yani bir insanın hayatı böyle kolay mı? Kaderi bizmi yazalım yani?
öyle bişey yok kardeşim yasa 18 yasını doldurmamış ama gonul rızası ıle bırlıktelık yasayanlar ıcın çıkarılıyor yanı aslında bir nevi kızlar için iyi bir durumda oluyor biliyorsunuzdur 18 yasını doldurmadıgı halde kendısını cok sevdıgı erkege teslım edıp hamıle kalan bir suru kız cocugumuz oluyor ve cogu magdur duruma dusuyor yasalar 18 yasından önce evlenemezsın dıyor onlara cunku evlenemedıklerı ıcın cogu aile ımam nıkahına bas vuruyor yasa bunun önune gecmek ıcın cıkarılıyor yoksa öyle tenımadıgın bır kıza tecavuz et evlkenırsen ceza alamasın dıye bır sey yok
Hayir orasi sana kaliyo egerki ben seviyorum evlenmek isyiyorum derse dava ileri tarihe aliniyo ileri tarihe alinma sebebide kizin tehtitle vebenzeri unsurlarla evlenmeye ikna edilmedigine dair net bir olguya ulasirsa hakim bu davada suclunun yargilanmasinda bu olaylari goz onunde bulundurup aradaki sevgiyi goz onunde bulundurup bir ceza veriyo ki hicbir kizin evlenmeyi kabul edecegini sanmiyorum bana kalsa bu serefsizler asilsin ama bu yeni oneri kabul edilsede bosuna gelicek kizlarin bir baski altinda olmadigi surece bu serefsizler le evleneceklerini sanmiyorum en iyi oneri idami getirilmesi olurdu onlari topragada gommiceksin yem fabrikalarinda isliceksin hayvanlara vericeksin. Kizlarin hep yanindayim bu konuda sizin isiniz cokzor bu korkularla sokakta dolanmak anlamak mumkun degil sizi allah sizden uzak tutsun bu lnsan musfettelerini
:) son defa yorum yapacam umarım anlaşılır ve umarım dediğimi yanlış anlamazsın anlarsanda özur. şimdi dıyelım sen 17 yaşındasın senın sevdıgın erkek 19 yaşında severek isteyerek kendı kararınızla cinsel ilişki yaşadınız şimdiki yasalarımız diyorkı hayır gönul razası ıle cinsel ilişki yaşamış olsanız bile erkek 18 yaşını doldurdugu kız ıse 18 yaşından küçük oldugu için erkek suçludur ceza alacak bugun cıkarılan yasa ise diyorkı hayır ikisi bir kendı rızaları ıle bir cinsel ılişki yaşamış şayet ortada zor kulanma tehdıt yoksa ikisinin evlenmesınde veya cinsel ilişki yaşamasında bir sakınca yoktur kız tarafınında magdur duruma dusmemesı ıcın şayet kızında rızası varsa evlenmelerı durumunda erkek hapıs cezası almayacaktır. yoksa önune gelene tecavuz et sonra evlen cezadan kurtul dıye bişey yok
Zaten Orada Yazıyor Diyor ki Zorlama Şiddet hile Olmadan Birbirini İsteyen Diyor Bu 11 Yaşında Çocuğun 50 Yaşında Adamla Evleneceği Anlamına Gelmiyor. 17 Yaşında Kız Kendi İsteğiyle 19 Yaşında Sevgilisiyle Beraber Oluyor Ama Çocuk Buyuk Olduğu İçin Tecavüz Sayılıyor Kanun Bundan Bahsediyor. Benim Anladığım Bu Bundan Ötesini Hiçbir İnsan Oğlu Kabul Edemez Etmez Zaten
@Yalniz_Men 17 yaşında kızın aklı kesmiyor akıl olmaz, enişte tecavüz eder, bilmemem ne akraba ne eder. Ablasının kocasıyla yatar her şey olur gazeteden okuyorum her gün. Yani sonrada baskı yapılır aile tarafından
@charlie Zaten Kanunda Diyor ki Zorlama Şiddet Kandırma Olmazsa diyor Niye Anlamak İstemiyorsunuz Yapmayın Ya Hayatımda 1 Defa AKP YE oy Vermedim Ama Görüyorum ki Oy Verenler Düşmanlık Ediyor Anlamadan Dinlemeden
@Yalniz_Men 17 yaşında bir kız ve Ya erkek kişiliğine oturuşmamış henüz, kötü dönem o yaş aralığı. Sürekli korunmaları gerekiyor ebeveyinler tarafından
@Yalniz_Men ben İsveçteyim 16 yaşında bir kızı erkekle yatan görmedim 18 yaşından aşağı kıza yaklaşmaya korkar erkekler. Tanıştığı zaman ilk yaşını sorarlar. Çünki az yaşlı cinsel istismarı diye bişey var
Allah belalarını versin bu nasıl bir şey? Nasıl bir insanlık suçu, nasıl bir iğrençlik? Çocuk istismarı bir insanlık suçudur! Annesi kızına gülü bile elletmiyor elleri acımasın diye, hasta olduğunda saatlerce başında bekliyor, hayatını adıyor ve şerefsizin biri annesinin o dokunmaya koyamadığı kızına tecavüz ediyor? Ve devlet de kızı tecavüzcüyle evlendiriliyor ayıca 12 yaşında evlenilir mi hiç? Çocuk gelin olmaya sevk ediliyoruz resmen!!!
bu nasıl bir zihniyet anlamış değilim. ordaki olay namus falan değil ki o çocuğun daha oyun çağında elinden alınan benliğinin darma duman olan psikolojisinin içine s*çılan hayatının hesabını kim verecek? kalkmışlar kız ortada kalmasın hesabı evlendirecekler. daha tecavüzün, pedofilinin önünü açar bu düzenleme farkında değil mi bunlar!
eksileyen arkadaşın fikri ne tam olarak anlamış değilim. sanırım tecavüz olayına sıcak bakıyor ki savunduğum görüş hoşuna gitmedi. bu arada bu yasa tasarısı meclisten geçti mi? geçmedi mi? ortada bir sürü haber dönüyor ama net bir bilgi yok.
Ya haberi okudugumdan beri titriyorum. Bu resmen teşviktir. Ne kadar saçma bir şey ya. Kaç aydır güya idam gelecek idam gelecek diye kandiriyorlar milleti bunu nasıl bir gecede çıkarıp onayliyorlar? Bu partinin bu zihiyetinin artık kadınların üstünden elini çekmesi lazım. Yeter yani.
Hz. Muhammed (S. A. V.) "Müslüman, elinden dilinden belinden ehil olunan kimsedir" demişti... Kendinizi yetiştirin, etrafınızdakileri bilinçlendirin. Herkes kendi kapısının önünü süpürürse, sokağı da süpürecek birileri çıkar elbet. Yeter ki elimizi taşın altına koyalım.
30 yaşındaki adamın 12 yaşındaki bir çocukla evlendirme düşüncesi kadar iğrenç bir düşünce olabilir mi? Hiçbir şeyden haberi olmayan o masum çocuk kabul etse ne olur etmese ne olur! bunları sizler nasıl kabul ediceksiniz anlamış değilim. O çocuğun psikolojisi, ailesi hiç mi düşünülmez? Bu bunu yapabilicek insanları teşvik etmekten başka bir şey olamaz!
aileye para verip, kızı tehdit edip zorla evlenecekler, o kız nasıl bakacak her gün o o... ç... nun suratına? belki birlikte yaşatmayacaklar ama o zaman adalet nasıl yerini bulacak? idam idam diye gazladılar milleti bu p. çleri hapse bile girmekten kurtarmanın yollarına bakıyorlar. kendileri de adalete tecavüz ettiler diye mi bu çaba
Ertelenmesin direk iptal edilsin. Caydırıcı cezalar beklerken adamlara teşvik yapıyorlar resmen Yazık son günlerde ayyuka çıkan olaylar bu kadarsa gizli kalanlar Ne kadardır Bende bu tecavüzcüleri hapistaneye atmakta mükafat en ağır işlerde çalıştıracaksın işe yarasınlar yan gelip yatmasınlar hem memlekete faydaları olur pis sapıkların 😡😡
Bekir bozdağın açıklamasıda rezilliğin başka boyutu bknz: Düzenleme; sadece evlenmiş; ama yaş şartı nedeniyle nikah yapamamış olanların, resmî nikahla evlenmeleri halinde uygulanacaktır. Nikah yoka evlendiği nasıl anlasılıcak? Hadi onu geçtim bu şekilde cocuk yastakı kızlara evlılıgı ya da tecavüzü mesrulastırmıycak mı?
Tecavüz eden erkeklerin malzemeleri kesilip müsait bir yerine sokulsun. Tecavüz eden kişiye iyi hal veren hakim ve bunu yasal gösteren bütün herkese zenciler tarafından tecavüz uygulansın ve bu kişiler halkın içerisine çıkarılıp eli ayağı bağlı bir şekilde bekletilsin.
Bu nasıl bir pislikliktir. Ya bu nasıl bişeydir ya. Milletin vekilleri değil ki bunlar mk kafasızları Bence tecavüzcüye tecavüz edilmeli özgecan arslanı da mı hatırlamıyor bu hükümet. Şimdi onun katilleri gibilerini koruyacak bu hükümet insanlar da bir yarabbi şükür çeker. Bu hükümet yaptı ya herkez doğru kabuş eder şimdi 😡
bir de bu adi şerefsizlere kürek tutuyolar işte bunlar yazık ya çok yazık! Adam zaten uçkurunun derdinde paçasını kurtarmanın derdinde bir de böyle bir yasa kabul edilirse vay bizim devletimizin milletimizin aklına. Tecavüzcülerin yerinin idam masası olması gerekir nikah masası değil !!!
Agzima bir cok sey geliyorda susuyorum kendimi onlar gibi düşüremem.. Ama hiç iyi değil hem de hiç ! Nasil sakin kalicam bilmiyorum kötü oldu zaten pardon ama allah korusun biri gelip tecavuz etse zaten sen o adami istemezsin igrenirsin kafayi yersin bide gidip onunla mi evlenecek ne diyim biraz akil mantik. Mesela adamin biri bir kizi begense ama kiz onu istemese adam sirf benimle evlensin diye tecavüz edebilir nasil bir zihniyet anlamiyorum anlayamiyorum...
Cinsel istismar hukuki bir terimdir. Mağdur 18 yaş altındaysa dokunma içeren her eylem cinsel istismar (yani 18 yaş altı çocuğa tecavüz terimi kullanılmaz.) sözlü olanlarda cinsel tacizdir.
@ririririri tesekkurler bilgi icin ewt muhakkak : )
o halde 18 yas altinda ise cocuk degil cocugun ailesi bizzat cinsel istismar icin mahkemeye basvurabilir ve goruldugu gibi yasalar tamamen dava acana olanak sagliyor...
yahu evlenip ewlenmemeye birakildi ise is evlenmiyor diyecekler ve hukuki isler direk isleyecek ,, bu onu tamamen acilmis bir sistem
Saçmalık böyle bir şey olamaz. Bunları cidden düşündülermi? Adam 3.5 yaşında ki kıza tecavüz etti. ya da yeni doğmuş bebeğe ne yani evlendireceklermi? ya da bir genç kıza? Evliyken bile zorla ilişki tecavüz sayılıyorken bunlar kalkmış. Evlendirince normal cinsel ilişki sayılıyor diye. Yok böyle bir şey ya.
zaten ne sacma yasa varsa turkiyede cikariyolar hangi siyasi kafa bu gorusu onayliyosa Allaha havale laaan nasl bisey bu nedemek tecavuzcusuyle evlncek o sahsn psikolojisi hayati ve cocuklari uzerinde brakcagi etki hicmi dusunulmuyo Allahtn herkesin akli varda...
başlarm ben byle işe rezilliklerini nedn kzn boynuna doluyolar ki bu ne yaa uçkuruna sahip ckamayan p. ezevenkler yznden kzlarn hayatı kararyo nasl bir midedir ya bu nasl byle bir seyi dilleri syleyeblrler oh ne ala dünya kardeşim luk yap sonrada helalim diye al koynuna !!! onabaklrsa bizde tecavzclern hadım edilmesni istyrz neden kabul edlmyo !!#
Bakin bunu yanlis yerlere itelemeyin akp felan diyip suclama yapmayin bu durum tam olarak tacizcinin madurla evlenmesi demek madurun gonlu olup onla evlenmesi yani onu seviyor olmasiyla olacak onun disinda tacizci herzaman idam edilmesi gerek direk sucludur bence eger kizin gonlu yoksa muebbetekadar hapis yer ama gonlu varda evlenmek isterse bu dusurulebilir belkide yok sayilip para cezasiyla kurtulabilir burda tek yanlis tacizcinin oldurulu cesedini kopeklere atilmdigi.
bu yasa sana mantıklı geliyorsa ozaman senin kızın 12 yaşına gelince baba ben bu amcayla evlenmek istiyorum beni çok güzel sevdi deyince kesip sesini otur ozaman. çünkü bu yasaya en ufak bir mantıklı yaklaşımda bulunan kesin bunu yaşayacaktır.
ya şimdi şöyle bişi var kıza adam 14 15 yaşında tecavüz ediyor ailesine kız söylüyor zorla evlendiriyor kız dayak yiyor hakaret ediliyor sonra yine tecavüz sonrasında çocuğu oluyor böyle yasa olmaz
2. madde adam 40 yaşına gelmiş içkici kumarcı alan olmamış kimse beğnmemiş gidip kız çocuğuna tecavüz edecek onunla evlenecek cezası olmayacak yok bir öyle dünya
Ulan neye dönüşüyoruz. Tecavuze uğradığı için tecavuzcusuyle teselli edilmeye çalışan kadinlar.. ve toplumun yapıtaşı onlar. Bu kadar basit bu kadar mi ucuzlar? Zihinyetine sictiklarm kendi karilari kizlari teavuze ugramiyor diye mi bu kadar rahatlar. İran oluyoruz simdiye kadar bu onergeyi sunanlari destekleyenler simdiden sonra da akillanmazlar mi? Musluman ulkesiyiz ha nerde bir din varsa nerde inanc varsa orda sömürü istismar vardır. Tecavüz insanlik suçudur. Karşılığı en ağırı olmalıdır.
Bırak yahu. Adam göz göre tecavücden serbest kalırken bu yasayı kullamaz mı dıyorsun? Tecavuz edılen cocuk rızam var dedıgı anda evlenebılecek. Zaten korkmus istısmar edılmiş cocuk ne istersen onu soyler. Türkıye burası 'kızım kirlendi kimse almaz' dıye infaz edenlerin ülkesi!!
Ben dinledim boz... Yi Carpitma yok kilif bulubma var Vay dugune gidilmis kiz evlenmis kiz hamile kalmis tecavuzcude hapis yapisteymis anasi agliyormus
Eeeeeeeee Boz... Acimis eeeer Yasa cikmis boyle cok adam varmis
Ulan tecavuzu ozendirmeyin
Ulan ne guzel kiz be... Yasida daha 15 ohhh tecavuz etsem hamile biraksam ohhh hem mis gibi kizi aliyom hemde kiz hamile mike mike verecekker nasi olsa evlenince yurtiyom yasim 46 kizin yasi 16bisey olmuyo diyen her sapik kizlari hamule biraksin
akp hükümeti cahil cehalet hükümeti örümcek kafalı insan bozmaları kendi çocuklarının başına böyle bir durum gelse tepkileri daha agır olurdu emin olun bunlar degilmi bizim koyun insanımızı 15 sene ayakta uyutup oyunu bir çuval kömüre satan sormak lazım o bedava geçinenlere vicdanınız rahatmı diye..
Yuh ya cidden ülkede yakında kadınlar köle olarak satilmaya da başlar tasmali köpekten farkımız kalmaz dur demezsek bu ne ya ne bu yönetim Atatürkçü gençlere ne oldu Atatürk yobaz bir ülke mi isterdi kendi özgürlüğümüz kendi elimizde kendi yonetimimizi ona gore secmemiz lazim ne demisler kılavuzu karga olanin burnu b. ktan kurtulmaz kadınlar olarak dur dememiz lazim tabi anlayana..
En İyi Cevaplar