Peki bu adam kiminle evlenicek?
mobil.hurriyet.com.tr/tecavuz-edilen-kedi-kurtarilamadi-40280467

Bu yanlış arkadaşlar tecavüzle ilgili konularda ülkemiz neden böyle neden ya
Tecavüze yeltenen tecavüz eden kansız pislikler bu ülkede cezasını bile çekmiyor yok tahrik edici giyinmiş kız yok makyajı varmış yok o saatte ne işi varmış yok o yok bu sanki müstahak sana dercesine bir algı var sistemde sokağa çıktığımda, okula giderken kullandığım toplu taşımalarda bile gördüğüm, okuduğum haberlerden dolayı herkese potansiyel tacizci gözüyle bakıyorum bu yanlış belki biliyorum ama elimde değil yani ister istemez kalabalık toplu taşımalarda falan tedirgin oluyorum işte bu tedirginliği yaşamamın sebebide bu ülkede adalet olmaması resmen tacizcilere tecavüzcülere ceza verirken bile yok şu indirimi bu indirimi tanınması, yaptığı şeyin cezasını çekmemesinden yaşıyorum zaten
Okuduğum ayrintinin gerçek olmDigina inanmak istiyorum 😑
Zira düşünülen birsey ise ben yaşamak istemiyorum ya, olmek ve bu igrencligi düşünenler ile ayni oksijeni solumak istemiyorum 😡😡
Onaylandi hersey heryer yıkılıyor siz yenimi duyuyorsunuz yapmayın
Malesef yeni duyuyorum, gündemi 2 gündür takip edemiyorum haberlerden 😕 tv açmaya fırsatım olmuyor ne yazık ki
Bak insanı geçtik, kediye tecavüz var. Şimdi kedi de mi tahrik etti? Olmayacak işler. Şu pislik zihniyettekiler burada da vardır. Gelip diyorlar: ''Kısa giymeseydi, düzgün giyinseydi'' gibi laflar. Hayvanlar ne giyiyor? Tahrikmiymiş mesele? İşte anlamaz öyle pislik insanlar. Erkekteki zihniyet mesele. Kadın çıplak bile dolaşsa, bakmayacak adamlar var... Bunu başarabilirsek herkes olarak, tüm herkes o zaman musmutlu olur dünya. Tabii ki olmayacak bu. Her şey var dünyada. Katil, hırsız, uyuşturucu kaçakçısı vesaire. Bunlar hep olacak, yoksa dünyadaki sistem bozulur...
İyiler ve kötüler meselesi. Yapacak bir şey yok bu konuda.
Tecavüz edilen evlenmeyi kabul etmiyorsa? İçeride çıkabiliyor mu yinede? Çok aptalca bir yasaymış, düzenlemeymiş. Bunu yapanlar, okumuşlar mı okullarda hukuku gerçekten? Yoksa vicdansız pislikler mi bu tür şeyleri yürürlüğe koyan?
Ha okullarda okurken böyle öğretiliyorsa, bilemem... Yani dersleri görmek lazım. Millette gördüğünü uygular, adalet olmaz sonra.
Düşünecek ne var ki insan olan herkes buna tepki gösterir benim tahminimce bu durum yarın olay olup bu konu değişecek böyle birşey kabul edilemez ama efendim işte kız isterse falan filan boyle birseyin aması olmaz kesinlikle düzelmesi gerekir
Twitter de hastag bir numara ama twitter yavaslatiliyor
Cevap
37Cevap
İkide bir osmanlı adaletinden yani şeriattan bahsedip duran akp zihniyeti ve yandaşları osmanlı zamanında tecavüzcülere napılıyordu bir araştırın. Bunun neresinden bakarsan bak şrfsizlik akıyor..
Bir bakanınızda hayvan tecavüzcülerine indirim yapılmalı demiş siz şakamısınız bu halk ırzınıza zorla geçsin mi istiyorsunuz akpliler? Resmen kışkırtıyorsunuz halkı? Esadın yolundan mı gidiyorsunuz? Yoksa tayyip akp sunsun bende reddedip kendimi yüceltirim mi diyor? Herşeyiniz oyun herşeyiniz saçma Allah kim bunu destekliyorsa belasını versin.
Açık bir şey söyleyeyim size,
*tecavüze uğrayan kişi 18 yaşından küçükse, bu kızı tecavüzcüyle evlendiren ailesi, izin veren de hakimdir.
*tecavüze uğrayan kişi 18 yaşından büyükse, bu kadının tecavüzcüyle evlenmesini hiçbir güç sağlayamaz, kendi rızası dışında.
Benim duyduğum vakalarda, kızı tecavüzcüyle evlendiren genelde ailesi oluyor ''aman namusum gitti'' diye. O yüzden yasalar ne kadar eleştiriliyorsa, aileler de o kadar eleştirilmeli.
Ve herkes bilsin ki, 18 yaşından küçük bir kızı, ailesi dışında kimse zorla nikahına A-LA-MAZ! Yasalar önünde böyledir. O yüzden adalet sistemi çöktüyse, ailelerin şu saçma ve iğrenç namus anlayışı daha da çökmüş. Sonuçta bunu talep eden aileler.
@Pluvia23 Toplum bunu normalleştiremez. Senin çocuğun Allah korusun tecavüze uğrasa, böyle bir yasa var diye böyle bir şeye kalkışır mısın? Asla.
@Pluvia23 Söylemek istediğim şey, hukukun suçlu olduğu kadar ailelerin de suçlu olduğuydu. Senin dediğin gibi hukukun yasakladığı her şeyden toplum uzaklaşsaydı, ne taciz kalırdı ne tecavüz.
@Pluvia23 Halk bunlara tepki göstermiyor, halk malesef İstanbul'dan ibaret değil. Bizim burada tepki gösterdiğimiz kadına şiddet bile doğuda gelenek halini almış durumda.
Ztn sadece İstanbul'da tepki gosterilmiyor bircok sehirde tepkiler var bu olaylara. Bir kere dogudaki kultur cok farkli devlet baba boyle her seye izin verirse dogunun hicbir sekilde önüne gecilmez ki ztn dogunun bircok sorunu varken su yasanin yapilma mantığı ne? Dogu mu yasalara ayak uyduracak yasalar mi doğuya
@Pluvia23 yasadan ne anladığını bana bir söyler misin Allah aşkına?
https://i.hizliresim.com/VPpj7Z.jpg
Bak burda açıkça yaziyor bayan gizli
@Pluvia23 Sen ne anladın onu söyle bana. Yazanı sormadım.
Saka misin onu bir okur musun gorusunu gizliden paylasan hanimefendi açık bir dille ifade edilen bir seyin neyini anlatayim aciklayayim cinsel istismar suçunda mağdur ile suclunun evlenmesi halinde suclu hakkında verilen kararin açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine yol acan bir duzenleme iste acik acik yaziyor neyi savunuyorsun
@Pluvia23 bak hele bak savunuyorsun diyor. yahu yavrucum sen daha beni cümlemi anlamamışsın, yasayı nasıl anlayacaksın?
orada bahsedilen suç,
1. sadece 15 yaşını doldurmuş kızlara karşı işlenen suçlardır.
2. 16/11/2016'ya kadar olan suçları kapsar, yani gelecekte kullanılamaz.
önce bunları bir anla. anladın mı? diğer kısma geçiyorum.
Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde HİÇBİR İNSAN, KENDİ RIZASI DIŞINDA EV-LEN-Dİ-Rİ-LE-MEZ. Bu kanundur, bunu geçici yasalarla falan yok edemezsin.
İstisnai durumlarda ne yapılır, onu da açıklayayım: Ailenin izni istenir, çocuğun izni istenir, hakimin kararı istenir. Bu üçünden biri sağlanmazsa nikah gerçekleşmez. Bu kadar basit.
Yani yavrucum orada diyor ki, çocuğunuz 16/11/2016'dan önce cinsel saldırıya uğradıysa ve cinsel saldırıya uğradığında 15 yaşından büyükse, hukuken mağdurla saldırganın evlendirilmesini TALEP EDEBİLİRSİNİZ. Çocuk da kabul ederse ve hakim de onaylarsa, evlilik gerçekleşir. Yoksa evlilik falan YOK. Kapiş?
*benim
Bunu savunuyor musun cidden 15 yaşını doldurmusmus cocuktan bahsettigimizin fakindasindir umarim tek kelimeyle iğrenç cocugun gozunu korkutarak zaten evlendirebilirsin tecavuzcusuyle bizde bundan bahsediyoruz hukumet resmen cocuklari tecavuzcusuyle evlendirmenin yolunu aciyor anliyosunda niye idrak edemiyosun madem
@Pluvia23 hala savunuyor musun diyorsun yav. ben sana ne anlatabilirim ki?
O zaman neyin zıtlığını yapıyorsun resmen hükümeti masun cikarmak icin binbir takla attin kendi rizasi olmadan alamazmis bk alamaz tecavuzcu yirtmak icin evlenir hatta sirf evlenmek icin bunu yapabilir ailelerin yaptigi bu yasayi masum cikarmiyor yasa varsa insanlar bundan yararlanir gizli bayan
@Pluvia23 Tecavüzcü kendi kendine evlenemez, kızın, ailenin ve hakimin de rızası zorunlu diyorum. Sen beni anladığına emin misin?
Kizim sn neyin kafasini yasiyosun yemin ederim zaman kaybindan baska bir sey degilsin tecavuzcu hapse girmemek icin aileyi her turlu ikna edebilir boyle bir sey ailenin kararina birakilmamali ailede cocugu her sekilde ikna edebilir bunlar tamamsa hakim zaten onaylar devlet cocuk evliliklerin onunu acmis diyorum yarim saattir idrak edebildigine emin misin sen ikide bir anladin mi diye soruyosun boyle bir yasaya niye ihtiyac duymuslar onu bir dusun sen
@Pluvia23 Neden ihtiyaç duymuş olabileceklerini açıkladım zaten yukarıda. Öteki yandan, çocuk değil herhangi bir yetişkin de tehditle vs. ikna edilebilir. Bunun önüne geçmenin tek yolu, kişinin etkilenmemiş iradesiyle verdiği kararı anlayabilmek. Bunu anlayacak insanlar, psikiyatrist vs. eksiği yoksa, yasada geçen şey zaten her zaman vardı; sen Allah korusun tecavüze uğrasan da şikayetçi olmasan, zaten evlenebiliyordun. Yani şimdikinden pek farkı yok yasanın. Bunu demeye çalışıyorum.
Ama cocuk evliliklerini onayliyor bu olmamali yasayi her turlu yanlis buluyorum ben dedigin gibi yetiskiler icin degil cocuk yasta evlenip resmi nikah kiyamayan bireyler hapis cezasi cekmemesi icin dusunulmus onerge cocuk yasta evliligi onaylamış oluyor tabi tecavuzculerde olabiliyor iclerinde
@Pluvia23 Sana çok açık bir şey diyeyim mi, şu yaptığın yorum yemin ediyorum içimi ferahlattı. Gerçekten anlayabilmişsin ve samimi olarak diyorum ki çok sevindim. Lütfen beni biraz bekle, durumu aydınlatmak için bir Bence yazıyorum. Sevgilerimle,
@Pluvia23 gizli oldum, gizli olma dediğini, bence'yi yazdıktan sonra gördüm, üzgünüm. keyifli okumalar dilerim www.kizlarsoruyor.com/.../a79979-yeni-cikan-yasa-gercekten-tecavuzu-mesrulastiriyor-mu
Canlar; kadınlar namus kavramını kendi sorumluluğu yaptılar, erkeklerde namus aramadılar, zenginse yakışıklıysa tamam dediler, bence bu durumda olmalarının sebebi kadınlardır. Bakire olmayan kadınlar evlenemezken, sex'in ırzına geçmiş erkekler , aşk adamı oluyor bu ülkede evlenilip çocuk yapıyorlar o adamlardan. Kadınlara söyleceğim şu ki , para'ya maddiyata önem vermesinler karaktere önem versinler, erkeklerden de namus kriteri arasınlar, geçmişinde kimle yatmış kimle kalkmış araştırıp baskı kursunlar erkeklere, o zaman erkekler kadınlardan bekaret sormaya bile cesaret edemez. Çünkü asıl bakir olmayan erkek iken kadınlara hesap sorulmasının sebebi yine kadınlardır.
Tam bir utanç sarmalın içinde devinip duruyoruz. İnsanlık bu kadar kirlendiğini görülmemiş bir şey, acep nerelere sürükleniyoruz bilemiyorum ama utanç duyuyorum (bu Yasayı düzenleyen) yaratıklarla aynı yerde bulunmaktan ve nefes almaktan utanıyorum! reziller ahlaksızlar, sizler iğreçsiniz iğrenç!
Zaten 4 bin tecavüzcüyü serbest bırakacak lanet hükümet, ben şunu anladım sizede tavsiyem, olurki oyle pis bir olaya denk geldiniz, oldurun piççi arkadasım işte cezayı kendin ver hukuku, inşallah oyle piççliklerle karşılaşmayız, artık erkekte korkuyor bayanda
Ben anlam veremiyorum cidden veremiyorum. Abi sen surekli 15 Temmuz ile övünüyorsun halk ile gurur duyuyosun ama halkına tecavuz ettirmeye çalişiyosun. Mermi yediniz bunu da yersiniz alin bakalim şunu evlendirelim biz sizi deyip resmen erkek organini kendileri tutup tecavuz ettiriyorlar. Şimdi düşünelim tecavuzcüler mecliste kiravat takıp o şekile de mi bürünüyorlar acaba?
düşünemiyorlar mı acaba. istismara uğramış çocuğu ailesi istismarcısıyla evlendirecek bu sefer daha 13 yaşında, bu olayı birde hayatı boyunca yaşamak zorunda kalırsa sevmediği biriyle bunun vebaline nasıl girilir. Bu konuyu saptırma değil ki. Bunu düşünemiyormu yasayı çıkaranlar
hayır öyle bir saçmalık mi? böyle kişileri ömür boyu ceza veya idam edilmesi lazım bir iki kişi asılirsa böyle olaylar bir daha olmaz ama Türkiye'de nerde o tam tersi terlik attı die silah die kullanıldı adam öldürüyor 6 ay sonra serbest
Artık Erkekler Sevdikleri Kızlara Açılmak Yerine Tecavüz Edecekler.. Kısa Yoldan Evlilik Oh Mis.. Bu Kadar Saçma Bir Sistem Ve Ülke Olamaz Arkadaş
Ya 6 aylik bebeğe tecavuz edildi ise
Ya Keske Şu Soruyu Sormasaydın.. Bak Namussuz Haysiyetsiz Adi Kişiliksiz Herifin Biri Aşşagıda Bazıları Hak Ediyor Demiş Agız Bozmamak Mümkünmü
Bozma yine de
Eyvallah..
İnsanlar neden idrak özürlü?
1. tasarı
2. si zorla evlen diye bir ifade yok.
Evlenme olursa, tecavüzcunun cezası askiya alınıyor. Allah aşkına nasıl ve nerenizle okuyorsunuz siz yazılanları?
Ha zaten çok normal bir tasarı bu değil mi? Tasarının (!) Hangi mantikla ortaya atıldığını söyler misin çok merak ettim cidden
yemin ederken elimi arkadan kilitlerim ve ayaklarimi yerden kaldiririm 😶 boyle sacma sey mi olur cinsel organlari alinmali ama 2. defa ayni sey yaptiginda
Mahjoup sana yazmadım kardeş.
evli bir adam tecavüz etse o nasıl evlenecek? işte ilerde ona da kılıf uydurulur ve çok eşlilik o şekilde getirilir.
Tayyipe oy atıp namaz kılan insanlardan ne beklersinki dolar desen uçtu.
ben öldürürdüm açık açık da söylüyorum, ne evlenmesi?
tecavüz eden butun soysuz itler için idam gelmeli lan illaki sizlerinde mi başına gelsin ki o acıyı anlayısnz turkiyede adalet yok usta
Bir kadin tecavuz etse zorla beni sahsen istemezdim sacmalik yani. Erkekleri bilinclestirmek yerine boyle yasalara gerek yok. Caydirici ceza olarak hadim edilme gelsin bak yapabilir mi o zaman
O kızın psikolojisi evlilikle mi duzeliyormus? O şerroyu hergun gördükçe iyice darma duman olur...
Sevmedigim bir insan (Tecavüzcüle) ile evlenmek istemezdim.. bir kez tecavüz eden hep eder
Evlenmek istersen zaten zorla evlenmiş olmassinki dimi
yakinda isyan cikacak bak gorursunuz ben Şu an cok ayarim bu duruma 😠😠😠
O yasayı çıkaranında yasanın onaylanması için imza atanındaaaa taaaaaaaaaaa a..
Bu yasayi edenlerin karisina kizina tecavuz edilseydi akillari basina gelirdi
Allah erkegi kadina sahip ciksin diye guclu kuvvetli kildi taciz etsin diye degil 🙄
Zahmet edip okusaydınız böyle boş yapmazdınız, böyle cahil insanlarla yaşamak çok boktan.
Tasarı da her harükarda gereksiz ve karşıyım geçmiş için bile olsa desteklemiyorum.
bir nevi tecavüzün önünü açmak bu yazıkki ne yazık:(((
adamlar evlenemedikleri icin tecavuz ediyolar saniyolar heralde...
benim merak ettigim tecavüz eden evliyse nolcak o zaman da iki üç evlilik yapmayi mi yasalaştircaklar..
Aaa bilemedim ki canım
gene bu konu yaw kasıtlımı yapıyorsunuz yoksa gerçekten cahilliktenmi
ülkemizde adalet ya suna bak
Tecavüzcüsünün başını kesen nevine dönüşürüm
Niye istiyim ki kim ister
Kimse istemez
Demii
Tecavüzcü birisine eşim diyemem
Olmaz diceksin !
@MinyonHatuun Ne Diyon Mk?
@unlimitedlife Aynen 😂
Komikmisin?
@PhantomRex böyle bir. konuda komiklik?
@MinyonHatuun Kızlarla İtişemem Hobim değil Kusura Bakma.
Tamam sensin
@PhantomRex git sorumdan ergen 18lik
@unlimitedlife sen. ne saçmalıyorsun ya gece gece?
Ya saçmalamam bile senin konuşmalarından mantıklı uzatma istersen
Bu yasayı destekleyenler umarım tecavuze ugrar.
Dinciler böyle istiyor
yasa yapıcılar..
onların zihniyetine tüküreyim..
Tecavüzcümün sülalesine tecavüz ederim.
Bu habere inanasım gelmedi nedense.
Olur olur araplaşmaya başlayınca böyle oluyor
Kedi de mi evlenecekmiş acaba
İdam isteriz dedik mi yobaz oluyoruz
Tecavuzculer sayesinde başkan olcak tip...
gündemi nerenizle takip ediyorsunuz
istemezdim
Iyice cozuttular
Hayır evlenmem.
ister akpliler.
Hayatta evlenmezdim
Aaa olmaz öyle şey hapisler dolu evlenmen gerek
Hayirr evlenmezdim.
sinir bozucu
scoprta okumuştum
Twitter yikiliyor ama yavaşladı bu yüzden
hayır tabiki