Şimdi mısıra gitsem ben 100 TL yi mısır parasına dönüştürsem 527 lira Mısır parasımı alacağım? : D:D:D:D: anlamıyorum şu Kur işlerinde şu ablanıza bir öreti verin : D:D:D:D:
nasıl oluyor bu işler :d
Şimdi Türk lirası Mısır poundun dan değerli mi arkadaşlar?
sadece kac para yapiyor olarak bakmamak lazim. buradaki 100 lira orada 527 adi artik ne ise ondan yapabilir ama esas nokta o parayla ne alabilecegindir. yani burada 100 liraya ne kadar alim gucun var orada 527x e ne kadar alim gucun oluyor ona bakmak lazim. bazi ulkelerde 400 dolar bir aileyi bir ay idare ederken bizde asgari ucrete denk gelen 400 dolar aileyi gecindiremiyo. paranin degeri direkt bu orandan anlasilmiyor sonuc olarak.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
ya şimdi benim hesabım şöyle :D ben Türkiyeden 100 TL ye bir eşya-Mal aldım aynı şeyi 100 pounda mısırda alsam bana geri mısır parasında 427 lira kalmıyor mu şimdi :/ :// :D :D:D: tamam ben biraz cahilim ama :D anlatsana
Paranın değerli olup olmaması o rakamla ölçülmüyor mesela japon yeni cok değerlidir ama 1 türk lirasıyla daha fazla alabilirsin. Değeri herhangi bir ekonomik krizde hangisinin daha az etkilendiği.