Erdoğan'ın hatası deyip durmayın adam mı düşürdü Türk lirasının değerini ekonomiden anlamayan Erdoğan yaptı diyor
Amerika ticarette Türkiye'ye özel indirimler falan uyguluyor diğer ülkelere kıyasla daha çok ama TL niye böyle oldu?
Erdoğan'ın hatası deyip durmayın adam mı düşürdü Türk lirasının değerini ekonomiden anlamayan Erdoğan yaptı diyor
Amerika ticarette Türkiye'ye özel indirimler falan uyguluyor diğer ülkelere kıyasla daha çok ama TL niye böyle oldu?
Sen konuyu hiç anlamamışsın birde gelip burada Erdoğan’ı savunuyorsun. Ekonomiden anlamadığın o kadar belli ki, anlayacağından hiç ümidim yok basitçe anlatmaya çalışayım.
Üreteceksin, ihraç edeceksin ülkeye döviz girecek
Turizm ile ülkeye döviz girmesini sağlayacaksın.
Piyasa döviz azlığı dövizin değerini arttırır, ama üretip döviz kazanırsan piyasada o kadar çok döviz olur ki paran döviz karşısında değersizleşmez.
Arz-Talep meselesi yani.
Şimdi düşün Türkiye ne üretiyor (Bu arada montajlamak üretmek değildir) Türkiye’de tarım bitirildi, hayvancılık bitirildi, turizm bitirildi, sanayi bitirildi. Tüm bunlara sebep senin inandığın dış güçler değil, mevcut hükümetin yanlış politikaları, liyakatsizlik. Temel eğitim ile oynarak kendi istedikleri profilde ahlaksız cahil ve köylü kurnazı tipler yetiştiriyorlar, zaten ülkede zamanında her türlü pisliği yemiş bir ayağım çukura girince Allah kitap diyen her şeytana sarılan bir güruh vardı onlar azaldıkça da yenilerini yetiştiriyorlar. Ülkeye çöl farelerini doldurarak tüm sitemi bozdular, önüne gelen çöl faresine vatandaşlık verip yerlerini garantilemeye çalıştıkları için pasaportumuz çöpten farksız hale geldi. Daha saymakla bitmeyen bir sürü yanlış politikanın sonuçları bugün yaşadığımız her şey ve bunun Erdoğan’la ne alakası var diyorsunuz, doğru onunla alakası yok 25 yıldır ülkeyi babam yönetiyor hep onun yüzünden.
La bi yürü git ben ne diyorum sen ne diyorsun bu kadar mı iq yoksunuz
İşte memlekette böyle insansı maymun kadar zekâ seviyesi olmayan kişiler sayesinde Erdoğan daha çok kazanır. Bunlar oy pusulasında bile oy verdikleri partiyi nasıl doğru seçebilmiş o bile büyük başarı bunlar için.
Umut, bir para biriminin değeri tek bir kişiye ya da tek bir karara bağlı olmaz 💸 Mesele enflasyon, faiz politikası, cari açık, dış borç yapısı ve yatırımcı güveni gibi birçok faktörün birleşimi. Türkiye’de uzun süre yüksek enflasyon ve düşük faiz politikası uygulandı, bu da TL üzerindeki baskıyı artırdı 📉 Küresel olarak doların güçlenmesi de etkili oldu 🌍 Ekonomide güven ve istikrar en kritik unsur. Doğru analizle bakarsan resmi daha net görürsün 💪
Cevap
7Cevap
Ekonomik politika yanlışlığı olarak ifade ederim.
Gümrük ile tarifeler TL değerini değil cari açık kısmıyla ilgilidir. 😀
Ekonomiden anlamadığın için yazarak zaman kaybetmicem
üretim yok herşeyde dışa bağımlısın döviz girişi az
Sen bu soruyu sor diye kanka
adam ekonomistim demedi mi o yapmadı ben yaptım
Üretmez isen değeri kalmaz paranın
Dış güçler
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?