Bütün dünya dediğin dünyayi, parselleyen ve eğitim sistemini, ders kitaplarıni hazırlayıp çocukluktan zihinlere enjekte eden İngilizler... Mısır, Arap dünyası, Afrika Kıtası, Endonezya, Hindistan, Avustralya, Yeni Zelanda, Amerika, Kanada... Buralar hep onların egemenliğinde inşa edilmiş devletler/zihniyetler... Gördüğün gibi geriye bir şey de kalmadı nerdeyse, dünya haritasında. O zaman bütün dünya demek yerine sadece ingilizler'in gözünde böyle demek daha dogru olmaz mı? Demekki, Müslümanlarin hakim olduğu coğrafyalarda ingilizin menfaatine gelen çok önemli bir iş yapmış olmalı ki, övgü dolu sözler söylemişler. Ya Müslüman Türkler'in işine gelmeyen işler yaptıysa? ... Bu ihtimali hiç düşündün mu?
Kardeşim ne yaptı müslümanlara bende bunu anlamıyorum. Din ibadet özgürlüğü Atatürk zamanında engellendi mi hayır şu an zorunlumu tutuluyor dinsizlik? Peki Atatürk ve bu vatanı kurtaran askerlerimiz olmasaydı? Müslümanların dahil kimsenin bu durumdan hoşnut olacağını düşünmüyorum. Bu vatanı kurtarmak için uğraşan insanlarımızı bize nasip ettiği için Allaha şükürlerde ediyorum
Çocuğum, kendine ayrılan yere yaz fikirlerini. Ne yapıp ne ettiğini de, Okuldaki zihin xiken kitaplarin dışına çıkarsan görürsün... Ayasofya'yi ben mi müzeye çevirdim, hilafeti ben mi kaldırdım, ezanı 18 sene boyunca ben mi yasakladim, ingilizin alfabesini bu millete ben mi dayattim... Biraz oku oku...
Saygı Duymak başka bir şey Tapmak Başka bir şey Geçmişten günümüze Türklerin çağ açıp çağ kapatmasına vesile olan bir çok başarılı lider gelmiştir ayrıca Müslümanlar için Peygamber Efendimiz Kutsaldır ve Allah'u Tealanın istemesiyle ve izniyle bir çok başarıya övgüye nail olacak işler yapmıştır buna rağmen bütün bu kişiler yok sayılırken hatta bazı kişiler tarafından hakarete uğrarken ya da yanlış bilgilerle basitleştirilirken Sadece Atatürk'e övgüler yağdırılıp Kutsanmışcasına taparcasına sahiplenmek işte bu başka bir şeydir ve Müslümanlar buna karşıdır.
Sen Putlaştırmıyorsun ya da Putlaştırmadığını sanıyorsundur ayrıca senin putlaştırmaman bu Ülkede Atatürkün Putlaştırılmadığı gerçeğini örtemez Örnek 1 https://www.youtube.com/watch?v=IKSuVqoBIVI Örnek 2 https://www.youtube.com/watch?v=_saX7wBeQcI Yapılanları tarafsızca bir bak Heykel önünde saygı duruşu heykele yapılanları hakaret olarak algılama Atatürke her hangi bir kötü söz söyletmeme suç sayılması Ülkemizde Allaha ve Peygambere hakaret edildiğinde Düşünce ve inanç özgürlüğü sayılırken Atatürke hakaret vatan hainliği sayılıyordu ve sayanlar hala var Sorduğun sorudaki açıklamalara bak insanlar kabul etmesede hareketleri ile ne kadar putlaştırdığı aşikar şekilde gözüküyor
bunlara bakıp bizim gibi normal insanlara genelleme yapmayın sahsen orda ben olsaydım dağıtırdım orayı serefsizler hem Allaha şirk hemde tarihi lideri lekeliyorlar
Dünya saygı duyuyor o ayrı mesele. Tamam Atatürk Atatürk diyorsunuz unutmuyoruz diyorsunuz izinde gidiyoruz diyorsunuz o kadar Anıtkabire gittim bir tane elinde yasin Suresi okuyan Atatürke dua okuyan insan görmedim neden? BÖYLE izinden giderim seni unutmam vs bunları geçin sizin amacınız Recep Tayyip Erdoğan'a olan nefretiniz yüzünden atıp tutmak. BEN Türk değilim dışarıdan baktığım zaman çok komik geliyor. YOKSA siz Atatürk severler müslüman değilmisin iz? BİR müslüman vefat ettiğinde onu adı anıldığı an dualar ve namazlar kılınır bunu da böyle bilin.
@sezginkara nerde kuran okuyan gördün? Resmini çekip sosyal paylaşım sitelerinde paylaşaydın görseydik. tayyip değil bir kere Sayın Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda Türkiye Cumhur başbakanı yani sizin seçilmiş Cumhur başbakanınız saygı duymak mecburiyetindesinn.
Geriye kalan herşeyi Atatürk e borçuyuz demek;Çanakkale de Kore de Kıbrıs ta Dersim de Kıbrıs ta... Vatan uğruna yıllarca eşlerini çocuklarını görmeden savaşan binlerce şehidimize haksızlık değil mi?
Yabancı ülkeler türk dedin mi eskiden atatürkü bbilirdi şimdi arapları biliyorlar eskiden de o doğudaki köylü halk almanyaya gittiğinde böyle çok kültürlü çok sevecen insanlar beklemişler ama aradıklarını bulamamışlar tabiki bu yüzden almanya bizi sevmez =D =D
maalesef okuyan bir toplum değiliz adam 90 yıl önceden bunu görmüş ve nutuk u yazmış herkesin ama ben türküm diyen müslümanı ataisti kim varsa bir kez okuması gereken ve hatta dizisi çekilmesi gereken bir kitap okudukça tüylerin diken diken olur allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ruhuna fatiha okuduğum yegane insan
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türküm, doğruyum, çalışkanım. İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir.
Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene !
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
atatürkü sevmiyorum. Bu millet islam için savaştı onun için mücadele verdi. atatürk yok oydu yok buydu diye diye uzaklaştırdı. Şimdiki gençliğin haline bak islamdan eser kaldı mı? Ecdadın kemikleri sızlıyordur sırf vatan kurtarmakla olmuyormuş demek. Ayrıca kaç yüz bin kişi göğüs göğüse verdi o savaşta sanki atatürk cephede tek savaşmış gibi konuşmasanız bir de.
Öyle bir şey ima eden olmadı inanki şu sözleri ben ilkokuldan beri duyuyorum nasıl anlamak istiyorsanız öyle duyuyor ve görüyorsunuz askerlerimize yön veren bir milleti kurtarmak için çabalayan bir lidere saygıyı çok görmüyorsunuzdur umarım !
Tabi canım ima etmiyorsunuz :D Ben 16 yaşına kadar kemalist yetiştim. Her kitabın baş sayfası atatürk, okullar atatürk büstü kaynıyor, derslikler atatürk ora atatürk bura atatürk yeter yahu. Bir insana bu kadar taciz olmaz sanki atatürkü sevmek zorundaymışız tutmak zorundaymışız gibi bir diretme. Bu millet bunlardan sıyrılmalı. Biz atatürkü tanıdığımız kadar Peygamber Efendimiz (s. a. v)'i tanıyor muyuz? onu sormak lazım önce
Onun içinde her şey yapılmakta tarih dersi varsa din derside var ve zorunlu :) Hangimiz gitmedik dinimizi öğrenmek için o kurslara lütfen tek taraflı bakma
Ya biraz objektif baksan beni anlarsın. atatürk tacizi kadar yoğun taciz bu millete her daim yapıldı. atatürk bunun başını çekti çünkü yaptıkları unutulsun, değiştirilsin istemedi. O da sinsi zeki. Zeki ama sinsi bir liderdi. Yaptıklarının hep bir akla yatkın amacı vardı ve hala bu durumdaysak bize yazık.
Ne kadar objektif olursam olayım senin gibi düşünmüyorum Atatürkü anlatmak duyurmak taciz olarak görülmemelidir aynı şey din içinde geçerlidir sen dinini benimsiyorsan vatanını Atatürkü ve ona yoldaşlık eden askerleride benimsemelisin. İyi günler
Asker olarak atatürke saygım sonsuz ona asla kimse laf edemez ben devlet adamı olarak yaptığı çoğu eylemi asla kabullenemiyorum. Bu savaşmış ecdada saygısızlık bence. Sen atatürke saygı diyorsun ya bunu da düşün. atatürkü gözümüzün içine soktukları kadar dinimizi bize göstermediler. 1 ders din kültürü ve ahlak bilgisi dersi aldık diye islamı mı öğrendik sanıyorsun :) İyi günler.
Mustafa Kemal gibi bir lider asla gelmez diyemem. Ama kimse Mustafa Kemal gibi olmaz. Zira ülkemizde kahramandan çok hırsızlar sevilip sayılıyor. Ah Atam ah kahrından ölürdü eğer yaşasaydı şu günlerde. Kazandırdığı toprak cumhuriyet ve devrimlerin önemi kimse bilmedi bilemiyor
Atatürk sevgisi azaldığı kesin çünkü öyle bir zamanda yaşıyoruz bunu tahmin eden Atamız'da "Sözlerim ileri ki zamanlarda bilime ters düşerse bilimi seçin" demiş.
1- önyargıdan ötürü anlamıyorlar 2- zeka yetersizliği nedeniyle anlayamıyorlar 3- tarihte, hain dedeleri ve akrabaları şanlı türk milleti tarafından katledilmiş 4- hayalleri arap poposu, gerçekler M. Kemal Atatürk.
ben TÜRK doğdum TÜEK olmaktan da gurur duyarım ama senın Atatürk'ünü sevmiyorum dıye bu benı kansız yapmaz. TÜRK'lerin bası da sonu da o değil. O olmasa da olurduk. Hadi bir engel at da bana :) sen ne kadar sereflısın gorelım
Sence niye? Niye kimse fatiha 2. murada saygı duymuyor da Atatürk 'e? Çünkü onların istediklerini yaptı. Bu yüzden batılılar ona minnettarlığını sunuyorlar
Tamamda kardeşim islam devlete karışmaz eyvallah devlet neden islama karışıyor türkçe ezan klık kyafet kanunu şapka giymek istemeyenleri astığı olmuş rezalet
Çünkü sevmiyorum, biraz bilginiz olsa kendisinin Müslümanlara yaptığı haksızlığı anlardın. Ayrıca herşeyi Atatürke değil, orada savaşan şehitlerimize de borçluyuz bunu böyle bilin!!!
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Bütün dünya Mustafa Kemal Atatürk'ü dünya lideri diye görüp saygı duyarken bazı Türkler neden saygı bile duymaz?
En İyi Cevaplar