Kahrolsun tombik parmaklar !
Alperenci , ülkücü ve Türkçü'ler arasındaki bariz farkları kendi cümlelerinizle açıklayabilir misiniz?
Kahrolsun tombik parmaklar !

Hepsi türklüğü ve allaha inanmayı savunur
Yaptığın semboldeki değişim ırkçılığa girer şöyle birşey ülkücü türkçü alperenci diye gösterdiğin kişileri ırkçı olarak tanımlıyorsunuz ama amaç türklüğü yükselmektir siyasetçiler farklı yerlere çekiyor zaten Türklük dünyada en büyük millettir tamam herkes eşittir ama dünyaya geldiğinde gelişim bilgilenme öğrenme gibi şeyleri kendimiz yaparız Türkler en gelişmiş insanlardır kürtler komünist ler dalga geçer kafa kesiyorlar 16 devlet kurmuşlar yav hehe falan diye bunlar gerçek ama millet kafasından uydurmuyor Türk haricinde 16 devlet kuran bir millet varmı? Yok + şöyle bişeyde var herke soyunu araştırınca öğrenir kurt milliyetçi Hareket Partisi nin sembolü değil türklerin sembolü git Kazakistan Kırgızistan Türkmenistan Özbekistan gibi ülkelerde kullanılıyor ordadamı milliyetçi Hareket Partisi var, + Rusyada bile türk soylu insanlar kullanıyor + kurtun anlamı ilk Türk devleti kurulurken atamız Oğuz Han (Oğuz Kağan, Oğuz Khan, Mete Han) hepsi aynı kişidir bu kişi bir kurtun ona eşlik etmesiyle türklüğü kurmuştur gökten ve yerden ona kadın gelmiştir ve soyumuz öyle çoğalmıştır bunları yaşayıpta kürdü amerikanı ingilizi kendimizle aynı kefeye koymak saçmalıktır bunları yaptığımız için ırkçı diyolar
turk islam dedin mi olayin ruhuniyeti degisir... turkun yaninda turk olmayan muslumanlarida almis olursunuz.. ustelik bu dusunce 20 inci yuzyilda sona ermisken ve ideolojik olarak araplarin uluslasmasi... iranlilarin uluslamasi hep turklere karsi olmusken bu nitelik ve nicelik olarak imkansiz bir kuram bu sahsi dusuncemdir... ustelik turkiye nin daha onceki rejimlerinde bu fikir ve ruhaniyet kalmadigi icin cumhuriyet ve ulus devlet modeli ortaya cikarmis tarihi bir gercek vardir... turk islam dusuncesi ustelik 19 yuzyia dayanan bir dusunce akimiyken turkculuk kapgan kaganla baslayan butun turklerin bir budun halinde... bagimsiz... kutlug bir ruhta birlesen sadece turkun egemenliginde turklerin ayak bastigi ve tug diktigi acundaki heryerde turkluk icin yasamaktir.. amac ve uruk hep turkluk icindir... bence turklerin yoluda budur... inanc kisilerin kendi icinde yasacagi ruhani bir olay olarak gorur turkculer... din birliginden ziyade ulusal birliktir... yani nir nevi uhrevi degil sekulerdir...
muhtesem olanlar..(!) hep gayriturkler olmustur turkluk tek bir ruhdan olusan atalarin goklerdeki kutlug ruhuna ulgene inanmaktir... turkler bu tinden uzaklastiginda hep yamanlik edenler turku tuguna basmis.. bugunde farkli ideolojilerde olmasi turklerin muhtesemliginin bir degerini birakmiyor... iktisadi olarak.. politik olarak hatta sosyal olarak turk olmak cok zor... bugun turkler finansal merkezlerin borclu kolesi.. iktisadi reel piyasalarda yabanci tuzel kisiliklere asgari ucretlerle calisan memluk... sosyal hayatta sesi kesilmis bir dilsiz... ataturkun ne devletciligi ne de milliyetciligi yok sayilmis turk turkiyesinde ve asyasinda hapsedilmistir...
Türkçüler İslamcı değil
Ülkücüler Türk-İslam birliğini savunuyor
Alperenler şeriatçı
Evet😂
teşekkür ederim ❤️
Alperen'ler bir nevi Osmanlı Türkçüler Türk iştee :)) ülkücülük Türk islam saçmalığı
Cevap
16Cevap
Aslında güzel özetlemişsin Türkçülük için Türklük demişsin doğru Ülkücülük Türk-İslam oda doğru. Yani bir ülkücü için önce İslam gelir sonra Türklüğü gelir ve bir Ülkücü kesinlikle ırkçı olamaz düşüncesiyle ters düşer Müslüman hamuruyla yoğrulmuş Türkler denebilir ülkücüler için sadece Alperenlerde biraz eksik var aslında Alperenlerde Ülkücüdür görüşleride yeminleride çok benzerdir Alperenlikte Türklük yoktur diyemeyiz ancak aynı Ülkücüler gibi önce İslam gelir ayı görüş gibi gösterilmelerinin sebebi ozamanki ldierlerinin ters düşmesi yoksa Yazıcıoğluda ülkücüdür hemde sağlam ülkücüdür Türk-İslam ülküsündedir. Alperenler konusunda doğru ancak eksik bilgi vermişsin diğerleri doğru dediğim gibi alpeenlikte ülkücülükle çok benzerdir Türklük vardır.
Yok Ülkücülerde Türklük önde değildir. Rahmetli Türkeş seninde paylaştığın bozkurt işaretinde uzun parmağı İslam kısa parmağı Türklük göstermesi ile görüşünü açıkca belirtmiştir. Hatta Türklük bedenimiz İslamiyet ruhumuzdur sözüde bunu açıkca belirtiyor diye düşünüyorum hatta İslam şuuruyla yetişmemiş bir bireyin memleketine faydalı olması mümkün değildir diyede bir sözü var :) Ancak alperenler daha islami gösterilir yani komik ama anlaşılması için Ülkücülükte %51 İslam %49 Türklük ise Alperenlikte %60 İslam %40 Türklüktür bunun gibi yoksa Ülkücülüktede önce İslam gelir ama gerçek ülkücülükten bahsediyorum zamane ülkücülerinden değil :)
Bizde yalan yok neyse o :) Bu soruyu zamane filan dedim diye sorduysan ben Türkeş zamanından kalmalardanım emret akşam namazını karabağda kılalım başbuğum diyen ülkücülerden ya da Mustafalar ölür Allah davası ölmez milliyetçilik yaşar diyen ülkücülerdenim ben :)
babana saygım sonsuzda çokda geçmiş olsun ülkücü abimizede nedenini tam anlamadım bunu söylemenin he baban Türklük önce gelir sözünü çürüttüm diyeyse yaşla alakalı değil bu durum Türkeş ve başlattığı bu görüş ideoloji akım ne dersen de İslam öncedir hatta Müslüman olmayan Türkleri ceset olarak kabul etmiştir bu bağlamda önce Türklük gelemez herhalde ama Türklüğümüzd eçok çok önemlidir bizim içinde Alperenler içinde babana selam lar saygılar yanlış anlaşılma olmasın.
Kimin benim kafatasçı olduğumumu? babanın kendisinin kafatasçı olduğunumu?
Babanın kararlarıdır saygı duyarım :) Ama bizzat kendi ağzından duyduğum bizim milliyetçiliğimizde ırkçılığa yer yoktur sözleri var yani rahmetli Türkeş'in ırkçı olmadığı ortada ki Atsız ile görüşlerinin ayrı düşme sebebide ortada ve çok karışık Ülkücüler ile Türkçülerin istenmeyen şeyler yaşadığıda zamanında aşikar Türkeş derken savunduğu ideolojiden bahsediyorum yanlış olmasın.
Dediğim gibi Türk-İslam ülküsü yani Ülkücülük ideolojisi hakkında konuşuyorum Türkeşin başlattığı ülkücülük ideolojisinde kafatasçılığa yer olmadığı ortada hatta ülkücü yeminine bakılması bile yeter bunu anlamak için dediğim gibi öyle olsaydı Atsız ile görüş ayrılığına düşmez ki fazla yazmıyorum Türkçülerle Ülkücüler arasında hiç istenmeyen olaylar yaşanmazdı.
O dönemi yaşayan abilerimiz çok çevremde ama sen bilirsin ben verilerle konuşuyorum :) babaya selam hayırlı akşamlar.
şu an cafedeyim ama istiyorsan eve geçince pcden Türkeşin sözlerini de videolu olarak ararım oysaki yazdığım şeyler herkesçe bilinen şeylerdi. Ülkücülük ırkçılığı savunur tezini savunuyorsan ilk türkçü seni gördüm ki böyle birşeyin uzaktan yakından alakası yok ülkücülükle Kanımız aksada zafer islamın diyende ülkücülerdir şaşırttın beni :)
Birde rahmetli Erbakan hoca İslam davasının önde gelenlerindendir kendisi Türkeş aynı safta yer almış ve oy istemiştir kafatasçı biri İslam için oy istemez sanıyorum ama yinede atarım zahmet olmaz :)
https://www.youtube.com/watch?v=RnjJJMEUmfc
Türkeş bizim milliyetçiliğimiz ırkçılığı reddeder.
https://www.youtube.com/watch?v=4Cu6ye9iIPw
Ülkücülük nedir
https://www.youtube.com/watch?v=szcFIB8C5XI
Türkeş'in Erbakan hocaya oy istemesi ve irleşmesi dolayısıyla islam davasında birleşme
https://www.youtube.com/watch?v=XVEWECAU1Yo
Türkeş Nizam-ı alem davasını anlatırken
https://www.youtube.com/watch?v=wGFEuIR8LLg
Başbuğ Türkeş yolumuz Allah yoludur.
https://www.youtube.com/watch?v=a87In-e2OAY
Türkmen beyi Bahçeli, Yürümezsek hak yolda erimezsek hak yolda çürümezsek hak yolda gök girsin kızıl çıksın.
https://www.youtube.com/watch?v=H0n7NEVwqUA
Musin reis ortak paydamız İslam üst kimliğimiz Türklüktür başka kimliğimiz yoktur. Özellikle alperenlikte Türklük yok diyenler izlesin.
www.frmtr.com/.../...ik-davasindaki-savunmasi.html
Bu savunmada İslamdan bahsetmiyor.
Ayrıca attığın videonun çok çok öncelerine dayanıyor.
Ben sana delilleri videoları teker teker attım hepsi kanıtlı kanlı canlı videolardır hala kabul etmemekte ısrar ediyorsan senin bileceğin iş ayrıca benim attığım yani ülkücülük davasından önceki yılları kastetmedim ben ülkücülük görüşünden bahsettim Türkeş o yıllarda ülkücü değildi zaten Mhp kaç yılında kuruldu? Atsız ile nasıl ayrıldı niye ayrıldı görüş ayrılılığına düştü benim için Ülkücülük davasından sonrakiler önemlidir öncesinde her insan hata yapabilir önemli olan hatadan dönmek ve hak davaya hizmet etmektir sen ırkçısın örnek veriyorum bu davadan dönüp ülkücülük davasına girip müslüman olursan hayırmı dicez tabiki kabul edicez ben ülkücülükten bahsediyorum sen öncesinden ve hepsinin delilini attım he bunun yanında Türkeşin Türkçüleride çekmek için talihsiz açıklaması yok mu oda var ve niketim başarılıda olmuştur Türkçülerde mhp oy veren kitle çok zeki adamdı sonuçta ben verileri sundum hatta Türkçülerle Ülkücüleri yine delilleriyle anlatan videoda vardabazı yerlerine katılmadımatmdm
Tamam işte aynı şeyleri konuşuyoruz attığım videoları belki izlemdin bile Türkeş Mhp kurulmadan önceki yıllarını tartışmıyoruzki hatta istiyorsan ona dair videoda atim ama Mhp kurulduktan ve Ülkücülük yoluna girdikten sonrası önemli benim için Atsız'dan ayrılmasıda zaten normal yani anlamayacak birşey yok Devlet Bahçeli bile hak davayı dillendiriyor Türkeş'i ve Yazıcıoğlunu söylemeye gerek yok Ülkücülük görüşü yani Mhp ortaya çıkmadan önceki yıllar Ülkücülük düşüncesini bağlamaz o yıllar bana görede hata yıllarıydı gençti toydu sonradan hak davaya ülkücülük davasına kısacası Allah davasına girmiştir.
Ben daha fazlasını bekliyordum yine ılıman ve irkaçtane Ülkücülükte önce İslam sonra Türklük diyen yorumlarda var onlarıda beklemiyordum yine varmış bunlarıda bile öbür yorumların daha fazlasınıda bekliyordum ama yine az geldi sen yorumlara bakıp inanmak istediğine inanabilirsin ben delillerle konuşuyorum ayrıca dediğim gbi Türkeşin Türkçüleri partiye çekmek için talihsiz bir açıklamasıda var ama zeki adamdı belirtitm zaten Türkçüleride partiye çekti ayriyette Türkçülerle Ülkücüler arasında yaşananların videosuda var Türkçüler Ülkücülere İslamcı Ülkücüler ise Türkçüler olarak adlandırıyor ama videoda Türkçülerle Ülkücüleri düşman gösterdiği için katılmadığım noktalar var onlardan dolayı atmadım o konularıda biliyorum ve zamen ülkücülerine bakarsan yazdıkları az bile ılıman yazmışlar ben olsam daha fazlasını yazardım ülkücüler hakkında.
Birde canlı delil görmek isteynleri ocakçılıkta bu yok diyenleri Beyoğlu Mhp teşkilatına veya kasımpaşada alperen ülkücü karışık yazıhaneye veya kadıköy ülkü ocaklarına birlikte gidelim habersiz bakalım Ocak reisi veya ocakta olanlar napıyor hiç azımsanmayacak kadar Kur'an okuyan Namaz kılan vaktindeyse veya İslam ve Türklük hakkında muhabbet eden gençler veya büyük abilerimizi göreceğiz ancak bu ocaktan ocağa değişir kimisi çok bozuldu dediğim gibi ben olsam elinde bira şişesi karıya kıza laf atan 3-5 kişi arka yapmak isteyn ülkücü geçinenlere daha fazlasını söylerdim.
Cumhuriyet döneminde Türklük adına ilk siyasi yapılanmayı Büyük Türk Başbuğ Alparslan Türkeş Milliyetçi Hareket Partisini kurarak başlatmıştır. -ve Basbuğ'un bir sözü var; Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur. İslam ve Türklük biz Türklerde bir bütündür çünkü ırkımız Osmanlıdan önce çok eski tarihlerde İslamiyeti benimsemiş. tanımış ve kabullenmiştir. Türkeş bu işin Cumhuriyetimiz deki ilk kumandanı olması nedeniyle ne dese doğrudur. Yolumuz Türk ve İslam ülküsü Cumhuriyet'in kurucusu önderimiz Ulu Önder Atatürk'tür. Türklük İslamiyet ve önderlerimiz haricinde hiç bir eke taviz yok. Bir kin beslemedikten sonra sadece Türk olan da bizimdir, Ben Müslümanım diyen de bizimdir. O kadar..
Hem Muslumanlik hemde Turklugu benimsemiş olanlardan bahsediyorum. Harici bir eke taviz yok davamizda dedim
Sen yazdığımi tam anlayamamıştım bence bir daha oku. Söylemediğim şey hakkında neden diretiyorsun ki kan kardeşim. Sadece Turk'üm diyen de bizimdir. İsterse Arap olsun ben Musluman'ım desin yine bizimdir. Yeter ki kin gütmesin. Biz bu davanın bekcileriyiz. Bence sen de sana kin gütmeyen saygı duyana sende kin gütme
İslamiyeti çatışma noktasına getiren bölen de, Türkleri ayırıp bölen de bu nokta zaten.
Biz ortak paydalar da birleşiriz. Önemli olan ortak bir noktamızın olması Begüm. Burada gerçek Ülkücü arama
Ben teşekkür ederim hükümdar kadın~
Biliyorum 😊
Türk Malı 😊
TM.
Alperenci icin onemli olan tek sey islamdir. Ulkucu hem islama hem Turkluge onem verir ama milliyetcilik yonu baskindir. Turkcu sadece irka yani Turkluge onem verir. Farkli dinlerden kandaslarini dislamaz
@mimarkiz61 cevabı çok güzel. siz de zaten benzerini yazmışsınız.
Teşekkürler :)
Yazdıkların doğru
Bu arada ben Türkçülüğü çok doğru bulmuyorum. Bence bir adam hainse ırkının, dilinin, dininin önemi yok
sağolasın
En Güçlü Silah FİKİR
En Güçlü Fikir TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ'dir. Türkçülük var olsun :)
Ülkücü geleneğinin ust yansımasında yani ocak başkanı vs İslam yoktur, hatta rivayete göre Muhsin Yazıcıoğlu da üst kesimde İslam olgusu olmadığı için, daha İslamcı bir parti kurmuş ve Türklük davasından da vazgeçmemiştir.
Alperenler BBP nin
Ülkücüler MHP nin gençlik kollarıdır
Ülkücü Türktür zaten İslamı kullanması Türk dindarları kandırmak içindir. Alperenci İslama hizmet eden Türk demektir bu yüzden Muhsin Yazıcıoğlu Türkeşle arasını açtı kavgalar etti en sonunda baktı Türkeş İslam yerine türklük peşinde terketti onu.
evet ben ülkücüleri severim ama alperenciler daha samimi geliyor. Zamanında birbirlerine o kadar düşman olmuşlar ki mekanlarını basmışlar. Özellikle ülkücüler alperencileri sevmezdi davalarını böldüklerini düşünüyorlar. Çünkü ülkücü için bulgar macar hazar yahudisi türk gördüğü için değerli öyle bir hayal. Alperenci için Tüm Müslüman Türk ülkeleri ve İslam dünyası ülkeleri değerli.
Bu konuda cok cahilmisim bilemedim ki
Tesekkur ediyorum cok kibarsiniz cidden ilgi alanim degil alperen ve ulkucuyu bir bilirdim
Muhsin yazicioglunu bilirim bbp den duzgun bir siyasetciydi Allah rahmet etsin. Anladigim kadariyla erbakan ile erdogan gibi bir durum olmus ulkuculerde
Evet oyle olmus maalesef
Bir de İslamla araları olmayan bir kesim çıktı ortaya.
Asuri, Babil, Fenike, Kartaca uygarlıklarının beşiği, hatta Sümer ve Elam'ın doğduğu yer olan çoğrafyanın şimdilerde Araplaşmış olması ilginç.
Türklerle Araplar arasındaki benzerlikler de düşündürücü, muhtemelen bu yüzden birbirlerimizi sevmiyoruz :)
Bir Lübnan'lı ile Türk arasındaki benzerlikler, bir Lübnanlı ile Suudi arasındakinden veya bir Türk ile bir Kazak arasındaki benzerlikten daha fazla.
Hangi Türkleri Türkler'den sayarsın bilinmez.
Ama o bahsettğin diğer Türkler, adına Çuvaş, Gagauz, Alay, Tatar, Kırım Tatarı, Kırgız, Özbek, Türkmen, Uygur, Tuva veya başka birşey de, tümden Moğollarla, Çinlilerle, Ruslarla, Acemlerle, Araplarla, Çerkeslerle, Litvanyalılarla, Ural halklarıyla karışmış durumdalar. Bu hem kültürel, hem etnik, hem de lingustik bir karışma.
Ayrıca bugün yaşayan Türkler'in 100 sene önceki Türkler'le alakası bile yok. 100 sene sonra da Türk kavramı insanların kafasında başka bir şeyler cağrıştıracak.
Sıkıntı yok, eğer Atalarım Fenikeliyse, o resminde kullandığı Orhun yazıtlarındaki harfleri icat eden milletti, eğer Atalarım İrani ise, ki en azından baba tarafımdan öyle olduğunu biliyorum (Haplogrup testi yaptırdım), bu harfleri Fenikeliler'den öğrenip Türkler'e öğreten milletti.
Güzel, Azerbaycanlılar bizden daha mı Türk oluyor sence?
Türkiye ismini biz icat etmedik, batılılar bizim için icat etti.
Azerbaycan'a gelirsek, ülkenin ismi bile Türkmen yerleşiminden önce orada yaşayan İrani bir halktan gelme. Babek Hürremdin'i ulusal bir kahraman olarak gören bir millet, kültürlerinde ve hatta fiziki görünüşlerindeki İran etkisi ortada.
Evet öyle, komik bir durum yok. Batı dillerinde ülke ve yer isimleri -ia -ya ile biter (misal Kapadokya, Armenya, Slovenya, Russya, Romanya etc.)
Anadolu bir Türk yerleşimi olunca bu topraklara, Türk toprakları, Türkiya veya Türkiye demişler. İsmini kendi dilimizde biz koysaydık, Türkistan, Türkeli, Türk Yeri yapabilirdik ama İlginç bir şekilde Anadolu'ya girince kendimize Romalı demeyi tercih ettik (Rum Selçukluları).
Türklük tek... gayet açık hemde
Açıklamışsın zaten 😄
Evet
Türkçü için asıl olan ırkıdır.
Ülkücü için önce İslam sonra ırkı gelir.
Alperenciler için İslamiyet herşeyin üstündedir
@Agn0stikHarun bu arkadaşın bir yerleri yemedi engelledi işte bunlar böyle anca kancıklıktan anlarlar
O lavuğa ayar oldum
Tek gelin diyen it zamanında Ülkücü Şehit Ertuğrul Dursun Özkuzu'yu ellerini ayaklarını bağlayıp ağır işkenceler ederek şehit edilen yetmeyip 3 kattan aşağı atan itlerinn tohumu
Yemin olsun !
Alperenci değil alperenler bunları sadece Türklük ve sadece islam oalarak değil alperenler islamı daha ön planda tutuyor türkçülerde sadece türk ırkını var zannediyor türkçüler yanlış en iyisi ülkücü olmak
Türklük en iyisidir !!!
bence ülkücülük ideoloji o. luğudur
O sizin yapacağınız şeydir Koç
türkçülük bambaşka bişey islam bambaşka birşey tabi dediğin gibi komunizmde de bikaç sıkıntı var ama zamanla çözülür diye düşünüyorum
ben islamı derinden kavramış biriyim islamda türkçülüğün t'si bile yok
Ne dediğini ikimizde anlamadık
@NightBlue11 dediğim gibi ülkücüde beyin yok anlamaz
Sen ve senin gibilerin işidir or*spuluk onun bunun altına yatmasını sizden iyi bilen olamaz sen ve senin gibiler ancak klavye delikanlılığı yapar şu yukarda kurduğun cümleyi yüzüme karşı söyleyemeyeceğini ikimizde biliyoruz komünistlik adı altında her haltı yiyen sizlersiniz bana beyinsiz diyeceğine savunduğun şeyin ne kadar doğru olduğunu düşün ama düşünemezsin düşünmek için beyin gerek o da sende yok olsa zaten stalini che savunacağına ceddini savurdun
Ama ceddininde Türk olduğuna dair şüphelerim var
@NightBlue11 baya zoruna gitmiş :D bana kıçın tırsar diyeceğine tek gelmeyi öğrenin önce :D :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar