Herkes günlük hayatta bunlar hakkında atıp tutuyor. Ulusalcı milliyetçi farkı nedir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Herkes günlük hayatta bunlar hakkında atıp tutuyor. Ulusalcı milliyetçi farkı nedir?

Selamlar,
Herkesin inandığı değerler farklı olduğu için toplumda kabul gören farklı ideolojiler bulunuyor. Bizim toplumumuzda ise Türkçülük, Ulusalcılık, Turancılık gibi farklı akımlar bulunuyor. Bu akımların benimsenen ideolojilerine göre aralarında çeşitli farklar bulunuyor. Örneğin; Türkçülük turancılık farkı için kısaca şöyle diyebiliriz. Türkçülük, milliyetçilik ve ülkücülük Türk milletinin birliğini ve kimliğini korumayı amaçlarken, turancılık Türklerin tarih boyunca yaşadıkları bölgeleri birleştirme hedefine odaklanır.

Ulusalcılık milliyetçilik farkı, bu iki ideolojinin odaklanma perspektiflerine göre değişiyor. Ulusalcılık, ulus devletin güçlendirilmesi ve toplum refahını ön planda tutar. Milli çıkarlar ve hukukun üstünlüğü bu ideolojide öne çıkar. Milliyetçilik ise milli kimlik üzerinde durarak milletin birliğine odaklanır.
Ülkücü: müslüman değilsen Türk'de olsan hiçsin bknz."Türklük beden, islamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden; ceset olur." başbuğ olarak Türkeş'i görürler.
Türkçü: Türkizm, Pan-Türkizm: Türksen dinin mezhebin bizi ilgilendirmez, bizim için her şey Türk ırkıdır. Daha çok Oğuz boylarının birliğini baz alır başbuğumuz Atatürk'tür, yolbaşçımız N. Atsız der.
Alperenler: İslamcı tutumları daha ağır basar, başbuğ terimi kullanmaz en önemli fikir adamları Muhsin Yazıcıoğlu'dur.
Ulusalcı: Yereldir sadece Türkiye Türklerini savunurlar. bir lider kavramı yoktur fakat Atatürk'ü önder kabul ederler. Türkiyecilik esastır.
Turancılık: Uzak ülkü olsa da; tüm dünya Türklerini ve akraba toplulukları tek çatı altında birleştirmeyi hedef alır din, mezhep gözetmez.
Osmanlıcılık: Osmanlı İmparatorluğu içindeki bütün ulusları ve unsurları Osmanlılık ruhu içinde birleştirmeyi amaçlar.
Milliyetçi: Kavramdır, yukarıdakilerin hepsi bu kategoriye girer
''türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. ben görmesem bile dünyaya gözlerimi onun rüyaları içinde kapayacağım. türk birliğine inanıyorum onu görüyorum, yarının tarihi yeni fasıllarını türk birliği ile açacak dünya sükunun bu fasıllar içinde bulacaktır. türklüğün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak. güneş ne demek ufuk ne demek o zaman görülecek. hayatta yegane varlığım türk olarak doğmamdır'' K. Atatürk
Türkçülük 1880 yılında Azarbeycan da başlatılan harekettir
Milliyetçilik ait olduğu ülkenin varlığının sürdürülmesi ve yüceltilmesini savunur
Ülkücülük Gerçekte olmayan ama düşüncede tasarlanan düşünsel bir kavram
Turancılık Türklerin tek vatan tek bayrak altında toplanmayı amaçlar
Birde Atatürk milliyetçiliği vardır ki Milletine karşı sevgi saygı güveni içerir ve milli irade ile Tam bağımsızlığı içerir
Türkçü: Hepimiz Türk'üz.
Milliyetçi: Hepimiz Türkiye'de yaşıyoruz.
Turancı: Orta Asya'dakileri de unutmamak lazım.
Ülkücü: Hepimiz Türk'üz iyi güzel de, Müslüman'ız aynı zamanda.
yanlış tanımlama.
Bravo @Capacitor !
@notdip bakın ben parti olarak AKP yi destekliyorum ama hemen ülkücüyüm yani hem AKP destekliyorum hamde ülkeme vatanıma bayrağıma bağlıyım
Cevap
6Cevap
Ülkücü: Türk-İslam birliğini hedefler. Tüklere ve dinine düşman olan kendisininde düşmanıdır. Başbuğu Alparslan Türkeş (candır can)
Türkçü: Sadece Türkler dostudur. Irkçıdır. ırkının düşmanı kendisininde düşmanıdır.
Milliyetçi: Bulunduğu vatanın düşmanlarını düşman olarak görür.
Turancı: Tüm türkleri tek çatı altında toplama hedefi.
Şahsen ben Ülkücüyüm vatanıma ve dinime uzak olan bendende uzak olsun. ülkücülere cahil derler, türkçülere akıllı derler bunu söyleyenlerde chp ve mhpli olup chp zihniyetliler. Irkçıda akıl ne arar. çok kitap okuyorlarmış. Okudukları kitaplar hep aynı ırkçılık kitapları.
Türkçü leri yargılamak sana kalmadı. Alparslan Türkeş in davasından nasıl döndüğünü söyletme şimdi bana. Çok şey biliyormuş gibi konuşma.
Turancılık bütün türkleri birleştirmeyi amaçlayan hilafet sistemine benzeyen bir akım. Milliyetçilik türkçülüğün daha yumuşak halidir yönetimde yabsncı uyruklu olabilir, vatanına bağlılıktır ama milliyetçiyim deyip ırkçılık yapan insan da çok var bu yanlış isimlemdirmekten kaynaklanır birbirine çok yakın kavramlardır çok da şey etmeyin. En iyisi milliyetçilik dozunda hiçbirşeyi abartmamak gerekir.
turancılık dünyadaki bütün türkler için, türkçülük sadece türkler için, milliyetçilik hem türke hemde yabancı olmasına reğemen kendini türk gibi gören türk milliyetini seven biri için kullanıılır diye biliyorum
Türkçülük ile milliyetçilik aynı şeydir kendi milletinin çıkarlarını savunmak ve çıkarları için çalışmak
Turancılık Turan Birliği Federasyonunun kurulmasını isteyenlerdir
Ülkücülük ise hem Türkçülük hemde İslamcılıkdır ayrıyeten ülkü hedef demek ülkücüde hedefi gerçekleştiren kişi deme
abicim hemen zafer p. yazıp üye oluyosun onlar sana anlatıyor haha
Ülkenin geldiği getirildiği son duruma bak anlarsın hepsinin ne olduğunu.
Hiçbir fark yoktur. Hepsinin kökü kurusun.
Bunlardan hangisi kafatascı acep
Hepsi.
Turkculuk > tutancilik >milliyetcilik > ulkuculuk
Ülkücülük boş bir şeydir. Bilmesen de olur
=faşistlik.
çok az var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?