Hayatımıza girdiğinden beri yenilikçi hareketleriyle alternatif sahnenin en heyecan verici isimlerinden biri, marjinal tavrını ana akım medyaya dahi kabul ettirerek genç müzisyenler için umut kaynağı olan Athena, Türkiye’de yapmaya kimselerin kolay kolay cesaret edemeyeceği, oldukça renkli ve hüzünlü bir klip ile karşımıza çıktı.
Athena'nın LGBTİ haklarını cesurca savunarak yaptığı son klibi hakkında ne düşünüyorsunuz? Şarkının klibi:
Athena'nın LGBTİ haklarını cesurca savunarak yaptığı son klibi ses getirdi, sizin klibe bakış açınız nedir?
Zaten kimsenin ses ettiği yok! Aksi gibi sahip çıkan çok. İşin üzücü tarafı toplumun ahlakını bozan ne olursa olsun kimseden ses çıkmıyor. Sadece LGBT için söylemiyorum. Diziler, müzikler ve filmler yüzünden yeni nesil morondan farksız bir nesil yetişiyor. Ahlak ve etik yoksunu vatandaş sayımız giderek artıyor. Özenti, ahlaksız ve alaycı bir nesil ortaya çıkıyor. Bu durum şu an için komik gelebilir ama yıllar geçtikçe etrafımız çapsız özentilerle dolacak ve bu hiç iyi olmayacak! Şimdiye kadar LGBT konularına yazmak istemedim. Lakin şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Toplumumuzun değerleri giderek bozuluyor. LGBT ve LGBT'ye sahip çıkan herkes toplumun bozulmasını körüklüyor. Ülkemizde LGBT yürüyüşü rahatça yapıldı. Bu gerçeği duyarlı arkadaşlar lütfen görmemezlikten gelmesinler. Kimse burada duyarlıyım triplerine girmesin! Bana göre eşcinsellik bir hastalık değil toplumun çoğunluğunu oluşturan heteroseksüellik gibi bir yönelimdir. Ben bunun farkındayım fakat bu konularda çıplaklık ve sapkınlığın tavan yapması gerçek sorunu oluşturuyor. En son LGBT yürüyüşünü çeşitli kaynaklardan, tüm yönleriyle izlerseniz ne dediği anlarsınız.
Allah'ın lanetlediği bir şeyi "Elhamdülillah müslümanım" diyen bir adam böyle hoş göstermeye kalkışmaz. Şimdi kalkıp bana "yobaz, çomar, gerikafalı, cahil vs" diyeceksiniz muhtemelen. İnanın hiç umrumda değil... Benim dinimde benim inancımda kadının erkeğe benzemesi, erkeğin kadına benzemesi ve üstelik hemcinsle ilişki yaşamak gibu sapkınca bir durumun yeri yok.
Doğru ama senin buna müdahale etme dövme öldürme kınama gibi haklarında yok. Sana doğru yanlış yorumu yap denmiyor zaten bırak insanlar istediği hayatı yaşasın günahsa onların günahı deniyor
Yenibirnick inanmadığın şey hakkında benimle tartışmaya kalkma. Bu, sana da bana da bir katkı sağlamaz... Cheekystaff ben zaten bu insanları dövelim, öldürelim falan demiyorum. Ben sadece normalleştirilmesine karşıyım...
Saçma bence. Erkek, neden kadın şeyleri giyip, kadın gibi olmak istesin ki? Sapıklık, sapkınlık sadece. Çünkü, insanın beyni var, kontrol edebiliyor her şeyi. Yani böyle yanlış yollara sapmaması gerekiyor bir kişinin. Ben misal normal birisiyim şu an, istesem gay olabilirim. Travesti olabilirim. Ama niye? Kadınlar karşı cinsim, onlardan hoşlanmam gerek. Doğanın kuralı budur. O yüzden sapıtmıyorum. Demek ki bak, kendin belirliyorsun bu işi. Bunlar da sapkın insanlar ki, böyle sapıkça şeyler yapıyorlar. Yani kadın kadındır, erkek erkektir. Yobaz, geri kafalı birisi değilim. Ama kendi istekleri dışında olduğuna inandıramaz kimse beni. Doğuştan böyle doğmaz kimse... Ergenliğe kadar cinsel dürtü yok zaten. Ergenlikte cinsel şeylerini fark edince, sapıtmaya başlıyor, psikolôjik sorundur bu...
Beni ilgilendirmez milletin tercihi. Herkes nasil hissediyorsa oyle takılsın. Bunu elestirmek gercekten kimsenin hakki değil. Sarkıya dönecek olursak bence prim amaclı. Madem farkindalik yaratmaya yonelik bir sarki cakarmaya calistilar. Tek onemli konu bumuydu yani. Dunya da bir suru katliam haksizlik vs var. Kuresel isinma gibi onemli bir sorun ve sirf bir grup haysiyetsiz insan toplulugunun sirf zevki icin can veren hayvanlar var. Disarida bir suru evsiz insan var. Ac cocuklar var. Bumuydu yani en onemli sorunumuz.
Kesinlikle çok yerinde bir yorum. Burdaki gereksiz insanlarda alkış tutuyor. Adamlar böyle gereksizler tebrik etsinde konuşulup gündemde övülsünler diye böyle şeyler yapıyorlar. Yani amaç farklılık yaratmak. İşin komiğide insanların bunu samimi bulup çok önemliymiş gibi yorum yapmaları.
@__Duru---_-_ dediģim gibi zerre miskali umrumda degil milletin tercihi. Bu tarz konulari konusmanin ırkçılık yapmaktan farkı yok. Konuya gelirsek elalemin grupları yoksullugu savasları vs konu alir sirf millet farkinda olsun diye. Bizimkiler de nasil daha cok kazaniriz pesindeler
İzlemedim izleyemiyorum Şu an , ama zaten athena cok inovatif ve açık fikirli bir grup. Bütün 21. yüzyıl ülkelerinin ihtiyacı olan.. Biliyorum, şimdi bile çok fazla kişi hakaret etti bu şarkıya, bu soruda pek çok kişi zıtlaştı bu klibe ait fikirle. Ama böyle böyle en azından alışıcağımızı düşünüyorum.. Arkadaşlar, bunlar temel insan hakları. Sevmek, yemek, uyumak, nefes almak.. Canlı hakları diyelim hatta. Beni değil emreyi öptüğü için kimseye nefret kusamayız. Ben mustafanın değil de banunun elini tuttuğum için öldürülmemeliyim.. Bunlar gerçekten insanları üzen, kıran, hak edilmeyen gövde gösterileri diye düşünüyorum.. Zaten tanıdığım pek çok homofobik, bazı ideolojiler yüzünden öyle. Ruhu antihümanist olmasından ziyade.. İşte bütün bunları böyle yorumlarla, böyle şarkılarla, böyle filmlerle bir şekilde normlarımıza, insaniyete hoşgörü algımıza endeksleyebiliceğimizi düşünüyorum. Ve son bir sözüm var, hani eşcinselliği yerme sebebi İslam olan kesim için.. İslam hoşgörünün diniydi arkadaşlar:) Unutmayalım.. Çelişmeyelim birşeylerle.. En başta insan olabilmek için, insanları sevmek gerekiyor çünkü.
Bu klibi izleyene kadar hatta bu klibin sonunu izleyene kadar şöyle düşünürdüm:Eşcinsellik olabilir ama gözümüze soka soka yaşamamalılar. Az önce kendimi sorguladım da eğer heteroseksüel bir kız sevgilisiyle sokak ortasında öpüşebiliyorsa-dine ve bizim toplumumuza göre yanlış-bir lgbt üyesi bunu neden yapamasın? İkisi de dine ve toplumumuza göre yanlış sonuçta. Eskiden şöyle derdim:"Heteroseksüel bir kızın öpüşmesi bile dine göre ve topluma göre yanlışken bu işin lgbt üyeleri tarafından yapılması çok daha rahatsızlık verici olur, saygısızlık bu."Oysa şimdi bunun saygısızlık olmadığını düşünüyorum çünkü kimse bir topluma göre yaşamak zorunda değil, bir dine sahip olmak zorunda da değil ve bir dine sahip olsa da sadece o kişi hesap verecek yaptıklarından. Toplum yüzünden yaşayamadıkları için insanlar neden pişman olsunlar ki? Toplum onların hesabını veremez, toplum onlara istediklerini yapabilecekleri yeni bir hayat da veremez ve her zaman için uyulması gereken kurallar evrensel ahlak kurallarıdır. Din bireyseldir. Evrensel ahlak kurallarına göre toplum içinde sevişmek saygısızlıktır ama öpüşmek değildir. Neden böyle olduğunu anlamak düşünebilen bir insan için zor değil sanırım. Eskiden lgbt üyelerinin bu klipteki gibi giyinmesi bana yine onların kendilerini bizim gözümüze soktuğunu düşündürtü. Ama şimdi düşünüyorum da heteroseksüel bir kız istediğini giyebilme özgürlüğüne sahipse lgbt üyesi de istediğini giyebilir. Giyinmemek saygısızlıktır ama ne giydiğinden sadece Allah'a hesap vermek zorundasın. Bana göre lgbt üyesi olanlar doğuştan da sonradan da bu yönelime sahip olabilirler. Doğuştan sahip olabilirler ve bunun en büyük örneği çift organla yaratılabiliyor olmaları. Hormon testi yapılarak yönelimi anlaşılıyor ve ona göre tek organla hayatlarına devam ediyorlar. Bazılarında tek organ oluyor ama hormonları sahip oldukları organla uyuşmuyor ve bunda da asıl cinsiyetleri anlaşılmış oluyor. Bence bu insanları İslam dini lanetlemiş olamaz.
Gelelim sonradan olanlara ya da doğuştan farklı bir cinsiyette hissetseler de hormonlarından anlaşılmayanlara. Böyle insanlar için Lut kavminden yola çıkarak lanetlendikleri söyleniyor ama ben bunun hepsi için olduğunu sanmıyorum. Bence önemli olan gerçekten değişebilmek için bütün yolları aramış olmak. Bütün yollar arandıysa ama hala daha aynı şeyler hissediliyorsa ve cinsel ilişkiye de girilmemişse lanetleneceklerini düşünmüyorum. Böyle insanlarla görüşmemiz de söyleniyor ama ben, cinsel ilişkiye girmemiş bir lgbt üyesiyle görüşmenin yani nefsine hakim olabilen lgbt üyesiyle görüşmenin din tarafından yanlış karşılanmayacağını düşünüyorum.
Kimle görüştüğümün hesabını ben vereceğim ve o gün geldiğinde lgbt üyesi birini arkadaş olarak sevdiğimi söylediğimde sorun çıkacağını sanmıyorum yine de Allah ondan daha fazla merhamet etmemem gerektiğini söyledi diyelim, o zaman da bence insanları ayıran birinden ve her şeyi biliyormuş gibi ahkam kesenlerden daha ağır bir ceza alacağımı düşünmüyorum.
Tek bir hayatımız var bırakın isteyen istediği gibi hissederek ve giyinerek yaşasın. Buna karşıysanız bence "Equilibrium" filmi izleyin ve bana "Bir lgbt üyesi gibi hissetmektense hissetmemenin daha iyi olduğunu söyleyin."Bunu söyleyebiliyorsanız zaten birçok şey için geç kalınmış demektir, mesela insanlığı öğretmek gibi, en azından size.
Bence çok iyi olmuş. Kalp kırmadıkça, başkasına zarar vermedikce, alçakça davranıp yalan söylemedikce, başka bir insana fiziksel veya ruhsal zarar vermedikce, renk, ırk, dil, din, cinsel seçim, cinsiyet ayrımı yapmaksızın herkes eşittir. Yaptığı eğer yanlış bir şeyse bunu yargılayacak olan bizler değil yüce Allah'tır bunun altına yorum yapan bağnaz insanlar da çok komik. Onlar her şeyi doğru yaparlar, kusursuzdurlar bu insanlar da dinsiz kötü iğrenç insanlardır. Allah yolunda olan bir insan saygı nedir onu da bilmeli. Gunahsa da onun günahı sen önce kendi yaptıklarına bak
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bunun normal bir şeymiş gibi her yerde konuşulması ülkenin zıvanadan çıkıp batıya benzediğinin kanıtıdır. Ha bu olay yüzyıllardır vardır. Osmanlıda da vardı. Ama kimse bunu normal göstermiyordu. kadının kendini erkek erkeğin de kadın hissetmesi hormonlarla alakalıdır. demek ki o bireyler karşı cinsin hormonunu normalden daha çok taşıyor diye cinsiyet değiştirecek ya da farklı bir kimlikle yaşamasına da gerek yok. tedavisi olmuyor mu? olmasın kardeşim olmasın. doğuştan kolu bacağı olmayan gözü kör olan organ yetersizliği olan ve nice hastalıkla doğan insanlar var bu dünya. Onların imtihanı değil ağır olan onlarınki nefislerine yenik düşme. Allah en BÜYÜKTÜR. O en doğru kararı verecek olandır.
böyle şeyleri normalleştirmeye çalışmak ne demek? bu doğuştan gelen bir rahatsızlık ise tedavisi var, yok sonradan olmaysa neyin kafasını yaşıyorlar? resmen helak olacak kavimler zamanında yaşanmış bu. lgbt yi desteklemiyorum sonuna kadarda karşıyım lakin bu onlara zarar verilmesinide hoş karşıladığım anlamına gelmez. lgbt ye laf edene kadar tecavüzcülere karşı çıkın diiyenler var yahu zaten kimse tecavüzü desstekleyip lgbt ye karşı çıkalım haydi demiyorki. o tecavüzcüler ayrı kişiliksiz bu lgbt üyeleri ayrı bir sapkınlık tamamen sapkınlık yoldan çıkmışlık ayrıca artık çok baydılar kendilerine saygı gösterilmesini isterken başkalarına saygısızlık yapıyorlar ve gözümüze soka soka yaşamaya çalışıyorlar, yanlış
Boş ver, lâf anlatamazsın. :D Yani hâlâ doğuştan olduğunu ve asla tedavi edilemeyeceğini söyleyenler var. :D Ne anlatacaksın ki böylelerine. Sapkınlık sadece...
Ayrıca bunları destekleyenlerin çoğu kendini marjinal zannedip buna katılıyorlar. Yok ya yok cidden insanlık namına ilim bilim adına gel konuşalım desen tek kelime bilmezler ama lgbt deyince akar sular duruyor hepsi yoldan çıkmış ya başka bir açıklaması yok tamamen yüzyılın özenti modası
Athena'yı çok severim bu şarkıda güzel bir şarkı. Yanlız klip yani bilemedim kötü bir yorum yapmak istemiyorum ama ben travestilerin durumunu anlayamıyorum açıkçası, yani gay olmak doğuştan olabilir ve rahatsız olmam çünkü onlar cidden bir şeyler hissediyorlar yani ben bu insanları anlamıyorum neden bir erkek kadın gibi giyinip erkeklerle ilişki yaşamak istesinki? Yani bana sadece cinsellikle ilgiliymiş gibi geliyo zaten hani hiç gerçek hayatta görmedim ama filmlerde vs gördüğüm hep aşırı giyinen seksi olmaya çalışanlar bunların cinsellikten başka bir amacı olduğunu düşünmüyorum, bu yüzden çok rahatsız oluyorum, gerçektede görsem rahatsız olucağıma eminim.
Böyle şeylere duyarlı olmaları hoşuma gitti nasıl down sendromu doğuştan gelen değiştirilmeyecek bir şeyse bu hormonal bozukluklarda öyledir. Down sendromlu biriyle dalga geçsen herkes kendi seçimi olmadığını söyler seni linç eder ama konu lgbt olunca türkiyedeki topluma bunu anlatmak zor. Umarım kısa sürede biz müslümanız bizim ülkemizde böyle şeyler olamaz demekten vazgeçip gerçeği görürler. Athenayı en iyi şekilde bunu anlatmaya çalıştığı için saygım sonsuz zaten severdim grubu. Madem müslümansınız bu insanlara sırf farklılar diye yapılan bu zulmlere sessiz kalmazsınız. Masum insanlar zarar görmemeli
Hayatımda bir kere bile namaz kılmadım şimdide ön yargılı oldun demek 😀 ya da öyle herkes düşünür sağlıklı erkek ve kadının aklından illa ki geçer ama ben gidipde ruj sürüp rimel çekip topuklu ayakkabıyla meydanda bağırarak demiyorum 😀
Bende zaten kılıyorsun demedim öyleymişsin gibi davranıp milleti yargılıyorsun dedim kimse mükemmel değil mükemmel olmak zorundada değil yanlış anlaşılmasın namaz kılana mükemmel demiyorum ben inançlı biri değilim
Misafiriniz oldum kusura bakmayın. Bir taraf belirli insan haklarını savunmaya çalışıyo fakat karşı tarafa empoze etmek gibi durum söz konusu.(LGBTY savunabilirsin hiçbir problem yok) Diğer taraf ise kendi görüşünün okuduğu kitaplar ile daha üstün olduğunu savunur gibi tavır takınıyo...(Görüş senin görüşün yargılayamam) Geç LGBTY ona daha sıra gelmedi. Önce iletişimin savaş olmadığını irdelememiz lazım. Yarattığınız diyalogda kimsenin haklı çıkmasına gerek yok...
Dünyada şu an savunulacak o kadar şey var iken, ulan yanınızda insanlar ölüyor be Suriyede, vatan bölünme eşiğinden döndü, sırasımı lan LGBTnin?
Siz neden kaybediyosunuz biliyormusunuz... Çünkü yani başınızda olan Ermeniler bile kliplerinde 1915-i canlandırıyor, "Soykırımı" tebliğ ediyor akıllara zorla sokuyor, algı yapıyor. Eminim haberiniz yoktur Ermeni lobisi destekleri ile Hollywood çapında "1915 soykırımı"-nı anlatan bir film çekecekler.
Siz hiç şeyapmayın ya, bu kadar boktan çıkıp hala bokun içindeyseniz, anlamı yok. LGBT-nize soxayım.
İlginç, farklı olmuş. Pek beğenmedim ama beğenmeme sebebim gey olmaları değil aynı şeyi kadın yapsa yine beğenmezdim çünkü ahlak yok videoda. Nasıl desem... Evet birine karşı (bu hemcinsinde olabilir) birtakım duygular besleyebilirsin ama bu bu denli cinsel içerikli olursa o duygu olmaz başka bir şey olur. Disko mu artık her neyse orada birileriyle yiyişip, insanlara vücudunu sergileyip, aşırı majyaj yaparsan elbette garip karşılarım. Lgbt karşıtı değilim, olmadım bundan sonra da olacağımı sanmıyorum ama dediğim gibi duygusal yönden olursa anti olmam onun dışında iğrenç geliyor.
Ve ayrıca klibin sonu çok gerçekçi ve unutulmaz olmuş.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben çok beğendim. Athena zaten yıllardır en sevdiğim gruptur şimdi daha da sevdim. Mllet eleştirmiş normalleştirme çabası diye. Onlaarın da anlatmaya çalıştığı şey bu. Bu zaten normal bir durum ama normal değilmiş gibi davranıyolar. Cahillikten başka bir şey değil. Bu durumun doğuştan geldiğini bilmeyip tercih sanıyolar bik bik ötüyolar.
Ben her zaman demişimdir bizim ülkede herkesin hayatına karışma durumu var...
Sanane kardeşim isteyen istediğini yapsın.. Hesap sorulurken ne sana onun yaptığını neden ona senin yaptığını sormayacaklar gidin hayatınızı yaşayın... Herkes cennetlik gibi milletten bahsediyor..
Athena cesur olduğunu bir kez daha gösterdi böyle bir ülkede gelebilecek tepkileri azımsanmayacak kadar olan İNSANLARI kollayarak gösterdi..
Ya ben escinsel değilim ama bence normal neden normal olmasın doğuştan gelen bir özellik bu yani erkek diye illa bayanlardan hoslanacak diye bir şey yok veya kadın diye de erkeklere ilgi duymak zorunda değil diyelim ki doğduğundan beri böyle değil e yine tercih meselesi kim ne karışır kimsenin hakkı yok dini boyutuna bakarsakta her koyun kendi bacağından asılır yani yine kimseyi ilgilendirmez
Ülkede hiç bir sorun yok bir tek lgbt kaldı. Aç gezen çocukların hali önemli değil zaten. İşsiz gezen gençler de ölsün. E zaten yetim yavrular da sokakta geziyor. En acıklı lgbt. Haklısınız.
Cesurca bir hareket. Fakat lgbti haklarını ne denli savunuyor olduğu tartışılır. Evet klip travestilerin yaşadığı zorlukları ve gördükleri şiddete dikkat çekiyor, bu da bir şey ama verdiği herhangi bir iyi mesaj yok. Bir sevgi masajı, onlar da bizim gibi sıradan insanlar, önce insan olmayı öğrenin mesajı yok.
Bu insanların yanında birilerinin yer aldığını görmek güzel. kimse herhangi birini sırf cinsel tercihleri yüzünden yargılayamaz, dövemez, tecavüz edip öldüremez. kimsenin buna hakkı yok. ve gerçekten Athena'yı tebrik etmek gerekir.
Eşcinselliği ben Güneşi Gördüm filminde daha iyi anladım. Bunun tercih değil yapısında olduğunu gördüm. Filmin finalini de buraya ekleyeyim. Hiç kimse kendi görüşünü başkalarının görüşünün üzerine tutmaya hakkı yok. Herkes herkese saygı duymak zorunda.
Böyle şeyleri normalleştirme çabası falan diyen olmuş. Bunun için bir çabaya gerek yok bu normal bir durum zaten. başarılı buldum ben. Hayatın gerçekleri olduğunu biraz da olsa görüp anlar belki bazıları. O değilde yakında yasaklanmasından korkuyorum
Klip çok anlamlı olmuş gerçekten. Helal olsun demek gerek. Ama yakında tepkiler başlar insanlara bir şeyler aşılıyor kaldırılsın falan fistan. Türkiye burası..
Evet, erkek aslanlar da birbiriyle ilişkiye girer. Sadece aslanlar değil hayvanlar aleminin pek çok üyesinde görülen bir durum bu. Sadece çok yaygın değil. Bu konuda araştırma yaparsanız karşınıza çıkacaktır.
Athena lgbtli klip yapmış farkındalık yaratmış vırt zırt bize ne lgbt ile athena aynı zaten gereksiz insanlar bu memleketin daha büyük sorunları var gençler işsiz terör var Suriyede savaş var Türkiye bu savaşın içinde yarınlar karanlık oturun bunları düşünüp kafa yorun tabi o kapasite varsa
Gökhan'ın yaptığı şey, bugün camiye gidip yarın geneleve gitmekle aynı şey. İnsanların haklarına saygı duymak başka, bunları reklam yapıp zaten özenmeye meyilli olan gençliğe gizliden gizliye 'böyle olmaktan korkmayın' demek başka. Yazık.
Ben athena gurubunu sevsemde yaptıklarını doğru bulmuyorum ikili oynuyorlar. Önce gidiyor her yerine dövme yaptırıyor içki içiyor ve bilmediğimiz nice şeyler (ben saygı duyarım kendi hayati) ardından çıkıp tv ye söyle müslümanım böyle müslümanım benim dedem hafız gibi cumlelerle çıkıyor eee simdide lut kavimine olanlar ortada iken madem bu kadar dinine bagimlisin sormazlar mi kardeşim sen ne ayaksın?
Comarsin tabi ki normal olmayınca ne oluyor. Size niye batıyor. Zaten azinliktalar diye nefret ediyorsun. Işte biz de o sebeple koruyoruz. Bu ülkede herkes eşit. Dini kurallarinizi zorla dayatamazsiniz. Sizin zorla başörtünuZ açılırken en çok lgbti bireyler sizi destekledi. Çünkü haksızlığa ve zorbaliga ugramanin ne demek olduğunu biliyorlardı.
hahaaha bir dur bu sakin hele ne oluyor ben nefret ediyorum demedim, doğru bulmuyorum tasvip etmiyorum dedim, ne bu şiddet bu celal? keserim asarım gibi bir tehtidim de olmadı ben doğru bulmuyorum bu benim şahsi düşüncem kardeşim var mı itirazın. her koyun kendi bacağından asılır beni ilgilendirmez, cinsel tercihinden dolayı kimseden nefret falan da edemem asamam kesemem yani benden korumana gerek yok. katledilmesi doğru değil ama biraz testi su meselesi...
herkes birşey ler der bunun doğrusu nedir herkes kendine göre haklı medeni insan hakları vs. bu ne ileri görüşlülük tür ne de medeniyettir, bu tam anlamıyla sapkinliktir. ben buna sadece geçmiş kavimlerin yasantilarin dan örnek vereceğim ( lütfen kavmi; semum halkı) İtalyanca pompei kenti. çokta uzun olmasin. acun, Gökhan, murat mustafa ceceli gitti nokta.
Kimse kusura bakmasinda bu ulkede en cok dislanan LGBTI bireyleri gelip sapik yazanlar, profillerinde ayet paylasip ozelden rahatsiz edenlerin olmasida sasirtici, gidin once cocuk tecavuzculerini elestirin sonra masum insanlar hakkinda konusursunuz
Savunmaları konusunda sıkıntı yok da... Böyle uç şeylerle destek olmak isteyenler bana niyeyse itici geliyor. Desteğini ver gitsin yani... Atıyorum bir engelliye destek için tekerlekli sandalyeye oturmak gibi bu... Sahte!
aynen öyle sanki dünyada en olması gereken en normal şey bu, neyini koruyup savunuyorlar anlamıyorum... bir ezikleri oynamalar bir itilen kakılan modları Allahım sanki bir bunlar cinayete kurban gidiyor, bir bunlar baskı görüp intihar ediyor.
"Özendirici" diyorsun da, eşcinsellik özenilerek olunacak bir şey değil. Kimse "Aa ne kadar özendim" diyerek eşcinsel olmaz. Bu doğuştan gelir. Bu klipler sadece var olanın açığa çıkmasına yardımcı olur.
@selerorin işte o var olanlar bunlardan cesaret bulup ortaya çıkmasın belki zamanla dogru yolu bulacaktır kişi bunlara bakıp aa gayet normal bişey o zaman bende yapayım demesin Allahım kimseyi sapıtmasın evlatlarımızı gençlerimizi korusun
Var olan ortaya çıkmasın, herkesten gizlesin, içine atsın ve bir gün olmadığı biri gibi davranmaya daha fazla dayanamayıp intihar etsin. Böylesi çok daha iyi :)
birileri saygı duysa da duymasa da Lgbt bireyleri var olmaya devam edecek. Ben oyle bir seçimi yasamayi istemezdım. bazı durumlar elde olamayabılıyor biri de cıkıp klibinde yer vermıs cok mu saygı saygı..
bence cesaret isteyen bir konu hakkında klip çekmiş ve oldukça başarılı. bir bakımdan çektikleri zorluklar hakkında kısa film gibi olmuş. ama şarkı cok kotu duyulmuyo ve manasız olmus. ya da klibi izlemeye dalmisken farkedilmiyo. ama tebrik ederim süper olmus 👏👏👏
@cunta bunda ozendirilmiyecek birsey yok bu bir onlarin dogasinda olan birsey yani benim erkeklerden hoslanmam gibi yani kimse hadi boyle oluyim demez ozendirelecek birsey yok bunda
Bu adam umre görevini yapmış imanında bir adamdı, lit kavminden tut birçok hadis ve ayette yasaklanan bir durumu teşhir edecek bir klip çekmiş ve telefonumda bu adamın neredeyse 2000 yılındaki şarkıları bile vardı neyse artık dinlemeyiz.
Ülkemizde böyle bir klip çekmeye cesareti olan birisinin varlığı umut verici. Şarkıyı ve klibi sanatsal açıdan pek beğendiğimi söyleyemem. Ama klip taşıdığı anlam bakımından gayet güzel. Tebrik ediyorum.
Çok kaliteli müzik/Klip gerçekten bayıldım... Klip ayrı-Sözler ayrı anlam veriyor helal olsun... Takribi 10 kere falan dinledim ama ritimler falan önceden farklı bir grup yapmıştı gibi
Ya açıkçası klibi beğenmedim ama sadece klibi beğenmedim. Homofobik değilim kim nasıl isterse o şekilde yaşamalı hayatını her şeyden önce insan olduğu için insan gibi yaşamalı. Onca dert varken kimin kimi ☠️'Tiği bence kimseyi ilgilendirmemeli.
Namaza başladı diye haber yapsınlar, ay kılıyorum ama bunlar reklam yapılacak şeyler degil de. sonra lgbt destekler klip cek. Muhafazakarıda bagla kendine marjinalide. Bol bol satsın albumun, piyasanı genişlet. Ulkede herkes çakal olmuş.
Her Müslüman sizin gibi anlayışsız değil. Bu dindeki bir çelişki de olabilir. Sadece din değil vicdanımız da var. Iyi bir insan neden bu insanların buna yöneldiğini neden dislandiklarini merak eder araştırır. Onların da haklı sebepleri olduğunu görmek zor değil. Internette bir sürü bilgi var. Psikologların bir sürü kitabı var cinsellikle ilgili şeylerin bedensel alt yapısı var bunu anlamak istemiyorsunuz. Dininizin arkasına sığınıyor sunuz
Ne alakası var. Dindeki kuralı herkes bilir. Bir de karşı tarafın dünyasında ne yaşanıyor. Neden bunlar oluyor hiç merak ettin mi? Ben dindar bir insanken üstelik eşcinsel olmadığım halde günlerce bu konuyu araştırdım. Unutma hicbirsey sebepsiz değildir
@Lgbtikoruma ben aksini söylemedim. Her insan eşcinsel olabilir. Dindar birinde de bu eğilim olabilir. Çok yönlü sebepleri var. Doğdum böyle oldum, tamam kabul edin beni böyle denilecek birşey hiç değil. Dedenin dedesinin yediği kimyasallı meyveye kadar gidip dayanabilir bu sebepler. Genleri biyolojik yapıyı etkileyen, bozan kaç etken var dünyada? milyonlarca sayabilirim. Evet bir sebebi var ve sadece senin doğumundan ibaret değil. Eşcinsel olmana sebep olan etkenler 5 göbek öncene dayanabilir.
@cheekystaff bu hormonlarla alakalı bir rahatsızlıktır kesin bir tedavisi var mı bilemem ama onların yaptığı kesinlikle doğru bir şey değildir. Allah tarafından lanetlenmiştir. Bir de insalar iyice bu lgbti yi göz önünde tutmaya çalışıyor. bu ne saçmalık onlarca çocuk ölüyü napalım? onlarca çocuk hastalıklı doğuyo napalım? onlarca insan açlıktan soğuktan ölüyo napalım? ama nefislerine sahip olamayıp zevk için hemcinsleriyle bir olan cinsiyet değiştiren insanlara aaa bu onların hakkı deniliyor yazıklar olsun!!!
@asdfghklş ne dolmuşsun sen öyle. Şekerinimi aldılar elinden nedir. Sakin ol önce.
Sonra olayın sadece hastalık olmadığını herşeyin Hormonal ya da özenti olmadığını biraz araştır öğren. O şokla biraz daha dinlen bir sindir. Sonrada konunun ölen çocuklarla açlıkla onla bunla bir alakası olmadığını farket. bir soluklan konuşalım gene.
@cheekystaff Ya kardeşim neyin kavgası bu? Eşcinsellik normal olsa iki cins insan yaratılmazdı. En önemlisi eşcinsellik normal olsa Allah bir kavmi helak etmezdi. NOKTA
O sona nokta yazınca ne oluyor bide anlasam :) nyse madem bu kadar sabit fikirlsin zaten konuşmanın manası yok.. At gözlüklerini bir gün çıkarırsan eğer çaldır kapat ben seni ararım sana yazmasın. :)
Toplumsal çıldırıklık, o toplumun bazı sanatçılarına da bulaşmış olabilir.
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Yıllarca Teoman'a ait olduğu zannedilen ve esasen Orhan Atasoy'a ait olan Gemiler şarkısı geldi aklıma. Kendisi 2009 yılında amerikada öldü. Onun klibi çok eskiden bu konuları işlemişdi. İşte orjinal gemiler klibi.
artık herkesin yaşamak istediği hayatı yaşamasına izin verilmesi ve bunun da normalleştirilmesi gerekiyor yoksa insanla bu kaosun içine sürüklenip gidiyor
Tebrik ediyorum onları ve iyi yapmışlar bu duruma yobazlıkla bakanlar için süper yahu bunlar insan arkadaşım sadece özel hayatlarında ki değişimlerinden dolayı bu insanlara düşman gözüyle bakamazsınız günahsa onların günahı bu dünyada çok şerefsiz var onlara düşman gözüyle bakın en azından neden bakıyorsun deyince şerefsiz dersin
İnsanların tercihleri beni ilgilendirmez ama ben bu durumu desteklemiyorum yani savunulması gereken bir şey olarak görmüyorum ama insanların tercihleri yüzünden hakaret dayak hatta öldürülmesini de doğru bulmuyorum
Hidayet versin ne demek biliyo musun? Resmen aşağılayıcı bir yaklaşım. Neden herkes senin dinine gelsin. Dine inanmak hidayetle olmaz. Aklına mantığına yatarsa inanırsın. Ayrıca karşı olduğun olay biyolojik bir olay. Onu öyle yaratan allahin suçlu. Ben dini senden iyi bilirim ama bu çelişkiyi merak ettim ve bu insanlara haksızlık edildiğini gördüm. Sırf dininden vazgeçemediği için dergahlara katılan lgbti bireyler var. Onları oralarda da dışladilar. Aç biraz röportaj izle insanları anla.
@Lgbtikoruma senin gibi dar beyinliler anlayamaz sen istedigini savun. ama hepimiz ölecez bu dunyayi istediginiz gibi yasayin oebedi hayatiniz cehennem olacak
Klibin adından da anlaşılacağı üzere "166547 x 0 = 0" Bu normal değil ve normal karşılamıyoruz. İstediğiniz kadar klip yapın bu millet bunu ancak uzaya çıkarsak kabul eder ki onu da yapamayız 😆😆😆
Klip etkileyici ama şarkının sozleri ayrı vurucu dinlerken çok başka hissettiriyor çok güzel olmuş zaten sanatsa yapılan bunları ifade etmeli diğerleri dinlenmiyor çöp bence
kimseyi kınamıyorum, kimileri doğuştan, kimileri sonradan olma. ama böyle bir seye destek vermesini saçma buluyorum. Lut kavmi gibi helakmi olalım anasını satim.
Korkma Tanrı kendine inanan herkesi (komple ortadogu Müslüman Arap ülkeleri) Amerika bombalarken bile galeyana gelmedi. 3-5 lgbti birey için şimşekler yollamaz.
En İyi Cevaplar