• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Gündem

"gökten indiği sanılan kitaplar" sözü hakkında ne düşünüyorsunuz, mustafa kemal söylemiştir?

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
30
Yapay Zekaya Sor
https://www.tbmm.gov.tr/tarihce/ataturk_konusma/5d3yy.htm

"gökten indiği sanılan kitaplar" sözü hakkında ne düşünüyorsunuz, mustafa kemal söylemiştir?
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• drknt01
    drknt01 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30
    +1 yıl

Birincisi, Kur’an’ı Kerim, İncil, Tevrat, Zebur “Gökten” inmemiştir (= Kur'an, Allah tarafından, Cebrail ile indirilmiştir. Gökten indirdi diye bir şey yoktur. Gökten indiğine inanılan kitaplar sahte kitaplardır. Dünyada 4.000 fazla din vardır bir çoğu gökten indirildiğine inanılan kitaplarla devam eder. Evrensel dinler değildirler.

İkincisi; ilham gökten ya da gaipten alınmaz hayattan alınır zaten. Tanrılardan ya da Allah’dan ilham diye bir şey yoktur. Allah’tan ilham aldım demek onu görmek, onu tanımak, onu nasıl olduğunu bilmek demektir. İnsan hayattan ilham alır.

Üçüncüsü; yav. Atatürk, Kur'an'ı Kerim, İncil, Zebur vs. derse derdi hatta ülkeyi ateist bile yapacak gücü vardı. Neyden korkacak adam? Haçlı seferlerinden mi? Adam zaten 7 düvelle savaşmış.

Döndüncüsü; Dindar bir annenin oğlu ve Kur'an'ı Kerim'i herkesin anlaması için Türkçe'ye çevirmiş bir kişi. Yani anlaşılmak istenen ile yapılanlar tezatlık olduğunu bile mi fark edemiyorsunuz? Adam kimse anlamasın derdi çevirtmezdi. Hatta çoğaltmasını yasaklardı. Bu gücü yoktu mu diyorsunuz? ((= Adam ölün dese ölecek 20 milyon insan vardı. Kimse Laz, Kürt, Sünni, Alevi, Cerkez demiyordu ki o dönemde. Osmanlı gibi büyük bir imparatorluğun insanı zaten ayrımcılık yapamazdı hele hele bir bu imparatorluk Türklerin ise...

Son olarak; Bir şey tasarladığınız zaman, bir şey üretmeye çalıştığınız zaman, çok önemli bir şey icat edeceğiniz zaman size bir ilham gelebilir (resim, doğa, biblo, renk vs) ve bir ilham kaynağınız vardır. Bu kaynak cennet, cehennem, Allah, melek, şeytan, cin, ruh, Sırat Köprüsü olmaz. Bir köprü yapıldığında ve bu mükemmel olsa da “Sırat Köprüsü’nden ilham aldık denmez. Çünkü o köprü görülmeden ilham alınmaz.

3
    6 Yorumla
    • exorcistt
      exorcistt
      +1 yıl

çok güzel açıklamışsında bunları iddaa eden arkadaşların sorunu zaten okumamaları. sadece senin gibi düşünen insanlar okur bunu diğerleri okumadan saçma sapan bilgiler üretmeye devam eder

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Birincisi:
      Kuran’ın “birden” bir “kitap” halinde indirilmesi ile 23 yılda peyder pey indirilmesi arasında bu açıdan bir fark yoktur. Burada kavramlar üzerinden tartışma yapmıyoruz… Şayet öyle olsaydı, bir yazarın; “ben bir kitap yazdım” demesi mümkün olmazdı. Zira yazar önce sayfalara yazmıştır, akabinde bir takım işlemlerden geçtikten sonra matbaada basılır, ciltlenir vs.

Bir yazarın, “ben sayfalar yazdım” sonra “onları kitap halinde sattık” dediği duyulmuş mudur? Biraz ciddi olmakta fayda var.

Bu söylediklerimizi Kuran-ı Kerim de teyid etmektedir:

Ankebut Suresi
      47 – “(Resulüm!) İşte sana (önceki kitapları tasdik eden) bu kitabı indirdik. Onun için, kendilerine kitap verdiklerimiz ona iman ediyorlar. Şunlardan da ona iman eden nice kimseler vardır. Ayetlerimizi ancak kâfirler bile bile inkâr eder.”

Yorumla
    • drknt01
      drknt01
      +1 yıl

@exorcistt gerçek bu ülkede çok cahil var eğitim çok zayıf

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bakara Suresi
      185 – “O Ramazan ayı ki, insanları irşad için, hak ile batılı ayıracak olan, hidayet rehberi ve deliller halinde bulunan Kur’ân onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya şahit olursa onda oruç tutsun. Kim de hasta, yahut yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diler zorluk dilemez. Sayıyı tamamlamanızı, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah’ı tekbir etmenizi ister. Umulur ki şükredersiniz.”

Tefsircilerin çoğundan vârid olan rivayetlere göre Kur’ân Ramazan ayının kadir gecesi denen mübarek bir gecesinde dünya semasına, Beyt-i Mamur’a bir defada indirilmiş, sonra yirmi üç senede tedricen, parça parça yeryüzüne indirilmiştir. Demek ki Kur’ân’ın gerçekleri, yeryüzüne inişinden önce kâinat âleminde ve yeryüzüne en yakın olan gökte bir Ramazan gecesi toptan tecelli etmiş ve yeryüzüne inişi onu takib etmiştir.”

Yorumla
    • drknt01
      drknt01
      +1 yıl

kardeşim Kur'an gökten inmez :D bak açıkladım durumu okusana

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

kuran indirilmiştir
      sen oku yazdıklarımı ben kanıtladım

Yorumla

En İyi Cevaplar

• duygusaldelikanli
    duygusaldelikanli Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 61%
    +1 yıl

Evet demiştir. Atatürk ateisttir de bunu herkes bilir. Ama kişilerin dini tercihi ile devlet işlerinin ayrışması gerektiğini söyleyen bir insanı dini tercihinden dolayı yargılamaya çalışmak ironiktir. Adam zaten diyor "Biz bu inançları ülke yönetiminden uzak tutacağız, bilim ve teknolojiye ağırlık vereceğiz."

Ayrıca "gökten indiği sanılan kitapların dogmalar" tabirine de katılıyorum. Dünyada milyonlarca insan masallara hala inanıyor. Ayın ikiye bölündüğüne, ölünün diriltildiğine, sopaların yılana dönüştüğüne, Nuh'un gemisine ve daha binlerce masala hala inanıyorlar.

Gelişmiş ülkelerde genelde buna inananlar eleştirilirken bizim ülkemizde inanmayanlar eleştiriliyor. Hayret doğrusu.

2
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

insanların dinlerine saygılı olmalı

Yorumla
    • Marjinalmen
      Marjinalmen
      +1 yıl

@duygusaldelikanli Sizin gibi insanları gördükçe mutlu oluyorum cehennemin odunları artıyor :)

Yorumla
    • duygusaldelikanli
      duygusaldelikanli
      +1 yıl

@Marjinalmen knk cehennem doğalgaza geçmiştir ya

Yorumla
  • mimarkiz61
    mimarkiz61 Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Tamam işte gökten indiği sanılıyor. Yani kesin bişey yok gözüyle gören kulagıyla duyan yok gökten indiğini. Peygamber diyor ki bunu Allah emretti. Yani böyle bişey varsa da peygamber duyuyor sadece. Sana mantıklı gelir dersin evet doğrudur ben inanıyorum, mantıksız gelir dersin ben inanmıyorum.

3
    8 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

surelerde yazıyor indiği

Yorumla
    • mimarkiz61
      mimarkiz61
      +1 yıl

İyi de bu sadece inananlar için bir anlam ifade ediyor. İnanmayan biri için anlam ifade etmiyor. Sanılan demesi bu yüzden. Yüzde yüz bir şey yok.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

saygı duymalı

Yorumla
    • mimarkiz61
      mimarkiz61
      +1 yıl

Atatürk inanmıyor demedim çarpıtma. Onu kendisi bilir. Ben genel anlamda konuştum. Sen gökten indiğini kulağınla duymadın sadece mantığına yattı peygamberin sözüne güvendin ve inandın. Sanılan demesinin sebebi bu. Doğru oldugunu sanıyorsun kabul ediyorsun ve inanıyorsun. Bu kadar basit. Kimsenin saygısızlık yaptıgı yok. Git tepkini bakara makara diye dalga geçen eski bakanlara göster

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

peygamber söylemiyor
      kuranda yazıyor

Yorumla
    • mimarkiz61
      mimarkiz61
      +1 yıl

Kuranı peygamber bildiriyot sonuçta. Bana böyle bir ayet geldi diyor. Kuran peygamberin Allahtan geldiğini söylediği ayetlerden oluşmuş. Peygamberin tebliğ ettiği şeylere inananlar Müslüman olmuş. İnananlar için Kuran Allahın sözüdür tebliğ eden peygamberdir. Peygambere güvenenler bu ayetlerin Allahtan geldiğine inanmışlar.

Yorumla
    • mimarkiz61
      mimarkiz61
      +1 yıl

Ben cahilim tek akıllı sensin arkadaşım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

o kadar şeyi bir insan bilemez o devirde

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

4

Cevap

15

Cevap

• MuhammedAli76
    MuhammedAli76 Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl
    Gündem konusunda 570 cevap paylaştı.

Dinsiz olduğu ve din düşmanı olduğu açıkça bellidir. Sevmiyorum, sevenleri anlamıyorum.

4
    10 Yorumla
    • theseusis
      theseusis
      +1 yıl

Şu an bu site de olmuyordun adin da belki o mübarak insanin adi degildi bir dusunsene seni yabanci güclerden kurtalanlara nasil nefret edersin

Yorumla
    • mardia
      mardia
      +1 yıl

@theseusis bak birader mustafa kemalin sevdiğim yönleri var. Ama kalkıpta vay efendim o olmasaydı olmazdık gibi salakça laflar etme.. Mustafa kemalin savaşlarını objektif bir şekilde araştırırsan aslında beş para etmeyen bir komutan olduğunu anlarsın. Tarihi Kemalistlerin dilinden değil objektifçe araştır. 1. Dünya savaşından Almanlarla beraber mağlup çıktık Almanlar 2. Dünya savaşında süper güçken biz atatürkün enkazlarında açlıktan oluyorduk. O savaşta herkes canını dişine taktı ve yunanistan'ı yendi. Bak yunanistan diyorum. Çğnkü yedi düvele dedikleri sadece yunanistan. Çanakkale savaşlarında savunma yapılmasına rağmen düşmanın 8 misli kayıp veren bir atatürk var. Adın şu bu olacaktı diye saçmalayacağına biraz kafandaki tezeği kullan.. Atatürk olmasaydı belkide şuanda çok daha büyük ve güçlü bir ülke olurdu.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

@mardia adamsın

Yorumla
    • theseusis
      theseusis
      +1 yıl

@mardia Allah islah etsin sizleri ne diyeyim

Yorumla
    • theseusis
      theseusis
      +1 yıl

@mardia baban mı savaşti kim bilir kimin belgeleriyle konusuyorsun agiz yapmayin bana

Yorumla
    • drknt01
      drknt01
      +1 yıl

hepiniz şu an evinizde rahat oturuyorsanız ATATÜRK sayesinde

Yorumla
    • theseusis
      theseusis
      +1 yıl

@drknt01 öncelikle Allahin sayesin de Atatürk vesile oldu şu an ezanlar okunuyorsa sehitlerimizin ve komutanlarimizin sayesine gazi mustafa kemal pasayi unutmamak lazim Allah hepsinden razi olsun

Yorumla
    • Marjinalmen
      Marjinalmen
      +1 yıl

@mardia Adamsın kardeşim duygularımı dile getirmişsin resmen

Yorumla
    • drknt01
      drknt01
      +1 yıl

@theseusis tabi öyle bu ezan okunuyorsa onun çabalarının sayesinde sefer Allahın zafer bizimdir

Yorumla
    • OnrKN
      OnrKN
      +1 yıl

@theseusis Allahın dinine savaş açanlara sözun yok mu

Yorumla
  • theseusis
    theseusis Takip Et
    Xper 3 Yaş: 35
    +1 yıl

Montaj olacagi hic akliniza gelmiyo mu ecdadinizi kötüleyen yabanci kuvvetler nede guzel kandiriyor sizleri yaziklar olsun bu paylasimi yapanlara

2
    2 Yorumla
    • İbrzgr7
      İbrzgr7
      +1 yıl

montaj diyor ya araştır birader boş tepsiyi sallamk kolaydır adamı put haline döndürmüş çoğu kemalist en ufak laf kondurmuyor ya

Yorumla
    • OnrKN
      OnrKN
      +1 yıl

nesi montaj konusmanın tum kayıtları yazılı olarak meclis tutanaklarında sabittri bunu en koyu kemalist bile ınkar etmez

Yorumla
  • İbrzgr7
    İbrzgr7 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Kendinisini sevmiyorum din düşmanlığından ve müslümanlara yaptıklarından

2
    0 Yorumla
  • Lyudogoretsli
    Lyudogoretsli Takip Et
    Xper 7 Yaş: 40
    +1 yıl

bunu rte yapsa hemen montaj dersiniz mq... iki yuzlusunuz

4
    4 Yorumla
    • İbrzgr7
      İbrzgr7
      +1 yıl

Rte bunu yapsaydı atatürke vermedpimz gibi onada destek vermezdik aslanım

Yorumla
    • Lyudogoretsli
      Lyudogoretsli
      +1 yıl

@İbrzgr7 sen vermesen nolcak zamanında deden saf tuttu bu ulke icin.. atanı inkar eden biri ... sana sabaha kadar sayarım niye oy vermemem gerektigi için burda da... anlamıcak kapasiten var bence... o yuzden burda kesiyorum.. istersen sen devam et..

Yorumla
    • İbrzgr7
      İbrzgr7
      +1 yıl

Beyinlerimiz savaşsın isterdim ama görüyorum ki silahsızsın seni kaale almamın bir anlamı yok.

Yorumla
    • Lyudogoretsli
      Lyudogoretsli
      +1 yıl

@İbrzgr7 ben sana diyecegimi dedim.. sen dedeni bile inkar ediyosan.. bişi demiyorum zaten...

Yorumla
  • Hezeyan_Kaan
    Hezeyan_Kaan Takip Et
    Bilge Yaş: 46 , eic 51%
    +1 yıl

her ne kadar olay carpıtılsada Gazi paşa doğru söylemiştir.

3
    0 Yorumla
  • clark_kent
    clark_kent Takip Et
    Guru Yaş: 28
    +1 yıl

Mustafa Kemal Atatürk materyalisttir. Yani ateist diyebiliriz. Keşke böyle olmasaydı onu daha çok sevebilirdim. Ama saygım sonsuz.

1
    1 Yorumla
    • clark_kent
      clark_kent
      +1 yıl

@Marjinalmen Pardon da kötü bir şey söylediğimi düşünmüyorum.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

O dönemler Atatürk bir siyasetciydi. Böyle konuşması belkide birlik olmak için tek yoldu. ya da birilerine böyle görünmek zorundaydı. Yoksa böyle konuşup camileri ve hiç bir inançlı kimseyi sağ bırakmazdı.

2
    3 Yorumla
    • Marjinalmen
      Marjinalmen
      +1 yıl

Zaten binlerce hocayı astırdı şapka kılık kıyafetden dolayı ve ezanları da türkçeleştirdi bir şey bilmeden yorum yapma araştır

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Marjinalmen ezanları Türkçeleştiren Atatürk mü buda güzelmiş

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@İbrzgr7 bak bakalım hangi dönemde bunlar yapılmış?

Yorumla
  • yasince35izmir
    yasince35izmir Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45
    +1 yıl

o yarım bir konuşma aslı farklıdır amaç türk lüğü övmek dir allah ve dinine küfür değildir

2
    0 Yorumla
  • Arvind
    Arvind Takip Et
    Yoda Yaş: 38
    +1 yıl

Ateist olduğuna delildir.

4
    0 Yorumla
  • MecnunGenc
    MecnunGenc Takip Et
    Guru Yaş: 27
    +1 yıl

Atam yine doğruları söylüyor.

4
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

nesi doğru

Yorumla
  • oyuncutr
    oyuncutr Takip Et
    Xper 5 Yaş: 47
    +1 yıl

çook doğru söylemiş bakınız yeni Türkiye

3
    0 Yorumla
  • asdfzxc
    asdfzxc Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl

Karalama kampanyasımı yapıyorsun şekerim

3
    0 Yorumla
  • Gururlu_basketçi
    Gururlu_basketçi Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl
    Gündem konusunda 624 cevap paylaştı.

Gokten indigini soyleyen dinler var.

1
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

kuranı aç oku
      indirilmiştir diyor

Yorumla
    • Gururlu_basketçi
      Gururlu_basketçi
      +1 yıl

Yanlis anlamisin kanka cumlemi bir daha oku

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

islamda kuranın indiğini söylüyor
      yani inkar etti bunu

Yorumla
    • Gururlu_basketçi
      Gururlu_basketçi
      +1 yıl

Knkacim onu demedim ben😂

Yorumla
  • mardia
    mardia Takip Et
    Bilge Yaş: 37 , eic 37%
    +1 yıl

Doğru demiş

5
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

niye

Yorumla
    • mardia
      mardia
      +1 yıl

Kuranda tevrat'ta zeburda incilde gökten vahiy yoluyla indi. Aksini inkar eden Allahı da inkar eder..

Yorumla
    • Marjinalmen
      Marjinalmen
      +1 yıl

Evet öyle zaten yani burada gökten indiği sanılan deniliyor "sanılan" inanmadığının apacık ateist olduğunun kanıtı

Yorumla
    • mardia
      mardia
      +1 yıl

Ateist olduğunun daha binlerce kanıtı var.. Ateizmi bir yana İslam düşmanı.. Hemde gelmiş geçmiş en büyük İslam düşmanlarından biri.

Yorumla
    • Marjinalmen
      Marjinalmen
      +1 yıl

Aynen öyle de sende bu düşüncedemisin kardeşim? Birde doğru demiş yazmışsın da ondan soruyorum?

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Atamız ne söylemişse doğru söylemiştir.

7
    8 Yorumla
    • Gururlu_basketçi
      Gururlu_basketçi
      +1 yıl

Boyle diyonuz sonra cahiller Ataturke tapiyonuz saniyor demeyin soyle😂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Gururlu_basketçi onlar biz ne desek bir şey uyduracaklar. adamlarda riyakarlığın bin türü var. Adamlar şu anda yüksek anlayışlarından dolayı Atatürk ismine tahammül etmiyorlar. Güçleri yetmediği için tahammül ediyorlar. Durum bundan ibaret

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Gururlu_basketçi onların ne dediğinin ya da ne düşündüğünün hiç bir önemi yok

Yorumla
    • Gururlu_basketçi
      Gururlu_basketçi
      +1 yıl

Aynen

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@OnrKN Atatürk Devletimizin kurucusudur. Türk Milletinin Başıdır. Onu sevmeyen Türk değildir. Türk düşmanıdır

Yorumla
    • OnrKN
      OnrKN
      +1 yıl

@Gururlu_basketçi bağlama gibi fantezim yok ama hoşlanıyorsan oda olur

Yorumla
    • Gururlu_basketçi
      Gururlu_basketçi
      +1 yıl

@OnrKN ozelden mesaj atma lutfen zavallim

Yorumla
    • OnrKN
      OnrKN
      +1 yıl

@Gururlu_basketçi adamı yorumlarla bunalttık ta özelden yazdımı burda da yazdım zaten

Yorumla
  • bayanakrepp
    bayanakrepp Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Doğru söylüyor

4
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

nasıl doğru

Yorumla
  • bayramvan
    bayramvan Takip Et
    Guru Yaş: 53
    +1 yıl

gökten indi dediği kuran mı

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

tevraz zebur incil kuran

Yorumla
    • bayramvan
      bayramvan
      +1 yıl

o kuran olmasa hangimiz cennete gidecez ki

Yorumla
  • Disorder
    Disorder Takip Et
    Yoda Yaş: 29
    +1 yıl

#derintarih

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Doğru söylüyor

3
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

neyi doğru

Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > "gökten indiği sanılan kitaplar" sözü hakkında ne düşünüyorsunuz, mustafa kemal söylemiştir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Gökten indiği sanılan kitaplar söylemi hakkında ne düşünüyorsunuz? 6 cevap verildi
Edebiyat, İçten Olmayan, Gereksiz, Boş Sözler, Süslü Sözler Değildir! Edebiyat Sizce Nedir? 19 cevap verildi
İncil kurgusal bir kitap mıdır sizce? 15 cevap verildi
"Bir kitabı asla kapağına göre değerlendirme" sözü size neyi çağrıştırıyor? 8 cevap verildi
Simyacı kitabı ile ilgili görüşleriniz nelerdir? 14 cevap verildi
Donkişot kitabı hakkında fikir ve görüşleriniz neler? 3 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sırf iyi anlaşıyorsun diye sevgili olur muydun?
  • Dans etmek yaşlanmayı önler mi?
  • Hadise mi daha güzel yoksa Aleyna Tilki mi?
  • Size bir iyi bir kötü davranan o burç hangisi?
  • Külden doğan ateşe mi aittir?
  • Ben dengesiz biriyim galiba ama beni seven böyle sevsin tamam mı?
  • An'da kalmak istediğiniz bir zaman var mı?
  • Ne kadar sakarsınız?
  • Sonunda kimseden beklentinizin olmadığı o evreye gelebildiniz mi? ?
  • Poğaça sever misiniz, en çok hangi içli poğaçayı seversiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨