Gizli Üye(25-29)+1 yılCami dediğin nedir? Kur'anda yazıyor mu cami yapın, ibadetinizi orda yapın diye? Bana bir tane ayet göster bakalım.
İbadetin yeri mekanı olmaz bacım.
Kadınla beraber ibadet diyorsun. Bana Kur'andan bir tek ayet göster, kadın ve erkek aynı ortamda ibadet edemez diye.
5 vakit diyorsun namazı, bana bir tane 5 vakit diye belirten bir ayet göster.
Ben inceledim 3 vakit namaz yazıyor.
Alevi ya da sünni bunlar önemli değil bacım, önemli olan Kur'anı anlayarak okumak ve Kur'an yolunda olmaktır.
Eğer biz Kur'an da olmayan şeyleri, sanki orda yazıyor gibi davranırsak ve bunu insanları iletirsel işte o zaman şirke batarız.
Ne Kur'an da olmayan şeyi sanki orda yazıyormuş gibi insanları ve kendimizi kandıralım, ne de Kur'anda yazan şeyleri yok sayalım. Çünkü her ikiside şirktir ki şirk en büyük günahtır, cehennemden çıkamaz şirke batan.
Ve en önemliside geleneklerimizi, adetlerimizi din yapmayalım, bu en feci şirktir çünkü. Kur'an ı anlayalım ve onun dışına çıkmayalım.
Kulaktan dolma şeylerle gelen uydurulmuş dini değil, Kur'an da ki dini yaşayalım63 Yorumla
Soran+1 yılİslam Kuran'dan ibaret değil ki. Kuran'da ayet var zekatı verin diye. Zekatın verilmesi gereken farz miktarı hadislerde yazar. Kuran'da yatsı namazı kılın der ama yatsı namazının 4 rekat farz olduğu hadislerde yazar. Sen hadisleri devre dışı bırakırsan dinimiz dayanaksız kalır
Soran+1 yılHangi ayette 3 vakit namaz emrediliyor? Şiiler 3 vakit namaz kılıyor onlarda kendi hadis kitaplarını dayanak gösteriyor
Cevap sahibi+1 yılSen bana "İslam Kuran'dan ibaret değil" dedin ya
daha benim senle konuşacağım hiçbirşey yok artık.
Sen şirke batmışsın kardeşim.
Allah ıslah etsin seni.
Ayrıca %80 ı uydurma hadis oldugu tüm gerçek islam bilginleri tarafından kabul edilen hadisleri, Kur'andan önde ya da eş değer tuttun.
Bırak %80 ı uydurma olanları, kalan %20 lik gerçek hadis kısmında kalanları bile Kur'anla eş değer bile tutamazdın.
Allah seni ıslak etsin ve Kur''an yoluna getirsin inşallah.
Gerçekten çok üzüldüm bu haline kardeşim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenim sevgilim de alevi. ama hz ali den uzaklar baya. mesela hz ali nin peygamberimizin amcasının oğlu olduğunu ve peygamberimizin kızı ile evlendiğini bilmiyor ben söyleyince çok şaşırmıştı. evet namaz kılmıyorlar. hatta abdest almasını bile bilmiyor. ve ablası bunların gereksiz olduğunu söyledi. cenazeleri yatağa yatırarak kıyafetlerini giydirerek ve yanlarına en değerli eşyalarını koyarak gömüyorlar mesela. o zamandan beri ayrılmayı düşünüyorum ama askerde. asker olduğu için şu an ayrılamam oralarda psikolojisini bozmak istemiyorum. dönmesini bekliyorum. yani yapı görüş olarak onlar daha çok bu eski gök tanrı şamanizm falan o yöndeler
21 Yorumla
Soran+1 yılAskerde ise daha dikkatli davran tabi sonra intihar ediyorlar oralarda
Gizli Üye(30-35)+1 yılGarip durum şimdi sana kusarlar burda fena halde.
Kimsenin inancını yargılamak kimseye düşmez ama fena yerden yakalamışsınız
O zaman HZ ALinin mi veli nin mi yolunda olduklarına onlar katar verecek.
Oruç tutanları namaz kılanları bundan istisna tutuyorum elbette çok harika dostlarım var onlar da şaşkın. 90 li yıllara kadar cemevi ayrı ibadethane yoktu almanyadakilerin ve ordaki ekolün belkş de Alman devletinin etkisi bu bana öyle geliyor.03 Yorumla
Soran+1 yılKötü insanlar demiyorum zaten ama inançlarında bir uyumsuzluk var. Hz. Alinin eşi Hz. Fatıma çarşaflıydı. Alevi birisi çıkıp çarşaf geri kafalılık dediği zaman çelişki oluşuyor bunları belirttiğim zaman kötü insan oluyorum halbuki amacım hakaret etmeden düşüncelerimi söylemek
Cevap sahibi+1 yılNeyse deme alınganlık ediyorlar. Bazı doğrular her yerde söylenmez göze parmak sokulmaz
Soran+1 yılSende haklısın
Bende Aleviyim Hz. Ali izinde olmaktanda memnunum cemevi var evet Ehlibeyt felan çok ayrı şeyler ben namazımı kılarım orucumu tutarım her şehrin alevisi aynı olmuyor bütün alevileri aynı keseye koyduğunuz için zaten sünniler kötü buluyor bunu nasılki sünnilerinde kötüsü varsa alevininde kötüsü var ama bu iyisi olmadığı anlamına gelmez
111 Yorumla
Soran+1 yılTüm Aleviler kötü demiyoruz insanları inançlarına göre kötülemeyiz biz sadece tutarsızlığı söylüyoruz. Sünnileşen Aleviler 5 vakit namaz kılıyor onları biliyorum
- +1 yıl
Bütün Trabzonda bir tane Alevi, köyü var. O da horon tepmez. Bil diye söylüyorum. Biz namaz kılanı bizden kabul etmiyoruz. Alevi Namaz kılıyorsa. Ömeri, osmanı, bekiride halife kabul etmiyorsa şii oluyor. Yok Namaz kılıyorum 4 hak biliyorum diyorsa onada sünni diyoruz. mevzu bu
- +1 yıl
senin kime ne dediğin beni hiç mi hiç alakadar etmez anladınmı Trabzon akçaabata gel eskiköy alevileri nasıl olur diye sor olmadı eskiköye gel ben horon oynarım karşında ben cemevinde semahta ederim camide namazda kılarım oruçta tutarım bu Allah la benim aramda olan bişe senin bu tür insana ne dediğin beni hiç ilgilendirmez beni benden iyi tanıyomuş gibi konuşup sinir ediyon daha fazla bişe yazma düşüncen fikrin sana kalsın.
- +1 yıl
Namaz kılan Hilafet mevzusunda Hz Aliyi halife olrak kabul ediyor diğer üç halifeyi kabul etmiyorsa ona şii diyoruz. o artık Alevilikten çıkmıştır. Namaz kılıyor 4 halife de hak diyorsa ona da sünni diyoruz. Yani namaz kılanlar Alevilikten çıkmış oluyor. Bizle bir alakası yok. Alevilikte kendine kuralları olan sabit ibadet şekli olan bir inançtır. esnek değildir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
+1 yılHayır Aleviler de namaz var. Aleviler içlerinde 2 ye ayrılıyo. Gerçek Aleviler bizim gibi tek farkları oruç tutma şekilleri ve ibadetleri namazda kılıyorlar Allah'a da inanıyorlar. Bde diğerleri var onlar zaten çok başka ne namazı kabul ediyorlar ne başka şeyi çok Alevi arkadasım var ordan biliyorum bide eksi sevgilim öyleydi çok araştırdım o yüzden 😂
02 Yorumla
Soran+1 yılSünnileşen Aleviler senin dediklerin. Bundan sonrası Gerçek Alevilik bu değil muhabbetini döner :)
- +1 yıl
Alevilerin ibadethanesi Cami değildir Cem evidir. Aleviler Cem Evinde İbadet eder. Türkiye'de 5000 Civarında Cem Evi Mevcuttur. Aleviler Sünni mezheplere mensup değildir. Yani Peygamber efendimizin vefatından sonra ömeri osmanı, bekiri halife olarak kabul etmez. Peygamber efendimizin vefatından sonra Hz Aliyi Halife olarak kabul eder. Açıkcası Camiye giden kişiye Alevi denmez. Eğer Alevi Birisi Camiye gidiyorsa o da Sünni olmaz. O Alevi Alevilikten çıkmış Şiileşmiş olur.
Bende Caferiyim bazı Alevilerde caferiyiz diyorlar tam olarak anlamadığım bişe bizde de namaz da biraz fark var neyse ne önemsiz kuran var kardeşim kuran yol gösterimiz pusulamız bizi doğru yolu göster Kuran'da mezhep yok böyle bişe de mezhepler kulaktan dolma bilgi gibi geliyor bana kulaktan kulağa oyunu gibi kim ne görüp ne uyguladıysa ona inanılıyor
02 Yorumla
Soran+1 yılAleviler zaten Hz. Alinin masumluğu günahsızlığı inancını Caferilerden almış Caferilik Alevilikten daha eski bir mezhep. elbette önemli olan Kur'ana uymak
- +1 yıl
Ya diyorum ya net bilgim yok zaten mezhep olayı saçma he mantığa bakarsan Şafi mezhepi en mantıklısı bana göre ama gerek yok insanlar ayrılaşmaya özel olmaya alışmış hep bir farklılık peşinde ayni ülke de olursun kendi memleketini der buralıyım farklı olur aynı din olur bu sefer mezhep abi bir ayrılmayın ya hepimiz biriz fark gerek yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılinsan olmayanların olduğu bir yerde yaşadığımız kesin. Adam diyor ki Ey Alevi Hz Ali Camide Öldürülmüş niye namaz kılmıyorsun niye Camiye gitmiyorsun diyor. Sana ne ulan benim inancımdan. benim doğrularımdan. yanlışsa benim yanlışım doğruysa benim doğrum. Beni yargılamak benim hakkımda hüküm vermek sana Mı kalmış. Ben kendi inancımı sana mı onaylatacağım. sen benim inancımın onay makamı mısın? Yahu ne cahil , ne anlayışsız, ne ilkel, ne saygısız insanlar var şu dünyada. Adamların insanlıktan haberi yok.
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTürkiyede hiç bir alanda eşitlik yok. Aleviler ve şiiler için açık olan bir tane bile imam hatip lisesi yok. Eşitlik ilkesine aykırı. Aleviler ve şiilerden de vergi alınıyor. ama onlara sorulmadan sünni imam hatip okulları açıyorlar. oradaki hocaların maaşlarıda Alevilerden, şiilerden toplanan vergilerle ödeniyor. Ondan sonrada biz hakka hukuka inanıyoruz diyorlar. alenen kul hakkı yeniyor. hayır bunla yetinseler iyi. birde utanmadan, sıkılmadan bizim inancımızı kendi inançlarına göre sorguya çekim hüküm veriyorlar. Hatta bu sitede alevilikle ilgili soru soran yorum yapanaların bazılarına bakıyorum da Ellerinden gelse şeriat mahkemesi kurup orada bizi yargılayıp mahkum edecekler ya da suriye'deki kafamızı kesip ciğerimizi, kalbimizi çıkarıp yiyecekler. o kadar ilkel canlılar var bu ülkede. Adamların zerre kadar insanlıkla alakası yok
benim annem alevi 5 vakit namazınıda kılıyor orucunuda tutuyor kuranınıda okuyor hz. aliyede ayrı bir sevgisi var diğer bütün sahabelere göre inanmıyan olursa misafir edebilirim :D :D
09 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel :)
- +1 yıl
@Sonaslan annem şii filan değil dostum burası suriye iranda değil zaten :D ulan insan annesinin ne olduğunu bilmezmi ulvi annem alevi babam sunni olduğu için kaçarak evlendiler hatta eski mahallemde de komşumuz aleviydi kızları oruç tutuyordu bu kişinin kendisiyle alakalı alevilik sunnilikle alakalı değil en çok namaz kılmayanlarda sunniler zaten :D
- +1 yıl
kardeşim Alevilerin vakit namzlarını kılmaz. sizden öğrenmiştir. camiye gitmez. şiilikle alevilik arasındaki en temel fark. ben alevi olarak camiye gider cuma namazı kılarsam şii oluyorum. ama camiye gitmez cem evine gidersem Aleviyim olay bu. senin namz kılıyorsa o artık Alevi değil. Yani bizden değil. O şii. Mevzu bu kadar basit.
- +1 yıl
@Sonaslan sen aleviliğin ne olduğunu bilmediğin için böyle boş boş konuşuyorsun alevilikte cem evi yoktur ilk alevilik ilk halife olarak hz. ali görüp diyerlerine uymayan insanlardan oluşmuşlardır anladınmı onlar ilk halife alinin olması gerekiyor düşüncesiyle aliye odaklanmıştır ve bu böyle gelmiştir alevilik böyle oluşmuştur şii mii hikaye ilk ve geröek aleviler namazda kılardı oruçta tutardı
- +1 yıl
Namaz kılan Hilafet mevzusunda Hz Aliyi halife olrak kabul ediyor diğer üç halifeyi kabul etmiyorsa ona şii diyoruz. o artık Alevilikten çıkmıştır. Namaz kılıyor 4 halife de hak diyorsa ona da sünni diyoruz. Yani namaz kılanlar Alevilikten çıkmış oluyor. Bizle bir alakası yok
+1 yılBurdaki yorumlarda sana su sekilde elestiriler gelmis sanki sen 5 vakit kiliyormusun vs vs. Birseyin gunah oldugunu bile bile yaparsan gunahkar olursun, fakat birseyin dogrulugunu inkar edersen dinden cikarsin. Bu farki ayirt edebilmek gerek.
11 Yorumla
Soran+1 yılAnca öyle eleştirebilirler şaşırmamak lazım
Gizli Üye(30-35)+1 yılSunni olup, gotkılı olacağıma, alevi olup şerefimle yaşarım !
Ben sünniyim ama alevi olmaya karar verdim. Çünkü hepsi aydın insanlar, sünniler ise genelde şirke bulaşmış, çok cahil insanlar70 Yorumlaanadolu aleviliğinin hz ali ile ilgisi biraz zayıf geleneksel ve dinsel olarak. daha başka etmenler var
214 Yorumla
Soran+1 yılŞiiler sanki çok daha bilgili Hz. Ali konusunda
- +1 yıl
bu alevilerin bilgisizliğinden değil yanlız. alevilerin geleneksel hafızaları diğerlerinden daha yüksektir. anadolu alevilerinin büyük çoğunluğu türkmendir ve türk şaman geleneklerini hala yaşarlar. islam ve orta asya türk geleneklerinin sentezi anadolu aleviliğinin omurgasıdır
Soran+1 yılAnladım
- +1 yıl
benim sevgilim de alevi. tahtacı türkmeni. ama hz ali den uzaklar baya. mesela hz ali nin peygamberimizin amcasının oğlu olduğunu ve peygamberimizin kızı ile evlendiğini bilmiyor ben söyleyince çok şaşırmıştı. evet namaz kılmıyorlar. hatta abdest almasını bile bilmiyor. ve ablası bunların gereksiz olduğunu söyledi. cenazeleri yatağa yatırarak kıyafetlerini giydirerek ve yanlarına en değerli eşyalarını koyarak gömüyorlar mesela. çok farklı çok garip örf adetleri var. hıdrellezi mezarlıkta kurban keserek mezarlıkta yemek yiyerek cem yaparak kutluyorlar. ölülerin de onlarla beraber olduklarına inanıyorlarmış. o zamandan beri ayrılmayı düşünüyorum ama askerde. asker olduğu için şu an ayrılamam oralarda psikolojisini bozmak istemiyorum. dönmesini bekliyorum. yani yapı görüş olarak onlar daha çok bu eski gök tanrı şamanizm falan o yöndeler
- +1 yıl
@yalnızmilena bazı yerlerde eşyayla gömme devam ediyomuş aynen. ama yer yer değişiyo mesela bazıları camiye gidip namaz da kılıyo. bence bu yüzden ayrılma
- +1 yıl
mesele uyum. o farklılıklara uyabileceğimi sanmıyorum. buradaki türkmenler anormal derecede içki içiyor. onlarda dem miş. ben hayatımda içki içmedim. onların düğünleri dernekleri bizimkinden çok farklı. evlenelim desek düğün nasıl olacak mesela? çocuk olsa hangi kültüre göre yetişecek? abdest almasını bilmiyor. aileden görmemiş olabilir ama öğrenmek de istemiyor. abdest dahi almayan biriyle nasıl evleneyim?
- +1 yıl
@yalnızmilena Tahtacı Türkmenleri Türkmen özelliklerin aşırı derecede koruyorlar. anlattıklarında doğruluk payı var. Aleviler vakit namazlarını kılmaz camiye gitmez. vakit namazını kılıp camiye gidene de şii denir
- +1 yıl
doğruluk payı mı? ailelerini tanıdım kendi gördüklerim bunlar ve emin ol bunun daha fazlası da var.
- +1 yıl
Namaz kılan Hilafet mevzusunda Hz Aliyi halife olrak kabul ediyor diğer üç halifeyi kabul etmiyorsa ona şii diyoruz. o artık Alevilikten çıkmıştır. Namaz kılıyor 4 halife de hak diyorsa ona da sünni diyoruz. Yani namaz kılanlar Alevilikten çıkmış oluyor. Bizle bir alakası yok
- +1 yıl
bu dediklerin nufus olarak çok alan azdır. esasen tokatta çok az mevcuttur. birde bir kaç köy ordu da taraflarında vardır. bunlar zamanında takiye yapmak zorunda kaldıkları için böyle olmuş. Ben Tokatlılarla karşılaşmıştım. bunlarda bizdeki gibi pirlik dedelik kurumu yok. bunlarda muharrem orucuda yok. sunni camilerine gidiyorlar. ramazanda 30 gün oruç tutoyorlar. esasında Alevi değiller. zaten şu anda Bunların istanbula gelenlerinin bir kısmı ya Orjinal Aleviliğe kaymış bir kısmıda tamamen sünnleşmiştir. Kafaları çok karışık Alevi olmadıklarını İstanbul'da Alevileri görünce anladılar.
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet alevilerinde namaz kılması gerekir ama o dönemin insanları böyle saçma bir karar alıp ibadet şeklini değiştirmişler. Sen bunu burada sorgulamadan önce kendine sordun mu? Sen ya da baban annen kardeşlerin 5 vakit namaz kılıyor musunuz? 30 gün oruç tutuyor musunuz? Bunları yapmadığınız halde utanmıyor musunuz başkalarını yargılamaya? kaç aleviyle konuştun bizde namaz yok dedi de burada ahkam kesiyorsun?
00 YorumlaInaan olsun da kalani onemli degil ister 127 ekran samsung tv ye tapsim ister mandalinaya. Dini gorusden ziyade bizi ileri tasicak insanlikdir
10 Yorumla
+1 yılHerkesin ibadeti kendine değil mi. Bunu sorgulamak senin neyine?
32 Yorumla
Soran+1 yılMerak etmek ve öğrenmek suç değil ben hakaret etmiyorum kimseye
- +1 yıl
Alevileri sorguluyosun cem evini sorguluyosun? Git alevi dedelerine sor. Burda 10 kişi farklı şey söyleyrcrk hangisine inanacaksın
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayir onun yolunda ilerlemiyolar. Ben hz Ali'ye kurban olurum. Ama hz Osman'a da kurban olurum.
21 Yorumla
Soran+1 yılHalifeleri ayırmak doğru değil katılıyorum
+1 yılBizi ilgilendirmez ben kendime bakarım açıkçası herkes kendinden sorumlu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni alevi düşmanı yezit kız seni. Biz Kerbela nın acısını yüz yıllardır içinde hisseden insanlarız. Hz ali nin yolundan ayrılmayız. o allahın aslanıdır. ibadetlerimizi de cami de değil cemevin de yaparız.
15 Yorumla
Soran+1 yılKimseye düşman değilim ve alevilere 1 kere bile kötü söz söyledim. Nefret ettiğiniz Yezid ise İstanbula fetih düzenleyen ilk İslam ordusunun komutanıdır
Soran+1 yılPardon söylemedim yazacaktım hizli yazmısım
Cevap sahibi+1 yılBen zaten alevi değilim ki. benim işim gücüm espri ve şakadır. ben yeri gelir Mason olurum, yeri gelir satanist olurum, yeri gelir komünist olurum , yeri gelir filozof olurum, yeri gelir darwinist olurum, yeri gelir hırıstiyan ve yahudi olurum. hatta yeri gelir yalandan f gay oldum ama bunu çok inandırıcı yaparım çünkü yüzde yüz gerçek ve doğru bilgileri yazarım. Herkes de inanır. mesela sizler gibi. ben ehli sünnetim. bu arada yeri gelir mafya ve istihbarat da olabilirim. Bazen polis olurum. Osoruya göre değişir
Cevap sahibi+1 yılO soruya göre değişir.
+1 yılyav gece gece, isteyen istediği şekilde ibadet edebilir kuranda şu şekilde bir bina yapıp şu hareketleri yapın şeklinde bir şey belirtmiyor, namaz da rükudur secdedir, alevilerde secde ediyor cemlerde
013 Yorumla
Soran+1 yılSahih hadislere göre konuşuyoruz
- +1 yıl
dinin kaynağı allahtır gönderdiği kurandır, başka şeyleri ona ortak koşmayı bırakın, hadis ne? peygamberden 200 yıl sonra yazılmış uyduruk şeyler
- +1 yıl
hadis arap gelenek ve görenekleridir görenek o sahih hadislerde namaz kılarken önünüzden kadın köpek eşek geçerse namazınız bozulurda yazıyor, kadının aklı ve dini yarımdır da yazıyor
Soran+1 yılKur'anda ne diyor? Zekatı verin. Peki ne kadar zekat verileceği belirtiliyor mu? Hayır. Bu nerede yazıyor? Sahih hadislerde yazıyor. Hadissiz Kur'anı anlamak imkansız anlamıyorsunuz
- +1 yıl
şu kadar verin demediğine göre istediğin gönlünden geçen kadar hayır yapabilirsin birisine
- +1 yıl
Allah size ayetleri açıklıyor; Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Nur Suresi, 18)
- +1 yıl
İşte Biz onu (Kur'an'ı) apaçık ayetler olarak indirdik; şüphesiz Allah, dilediğini hidayete yöneltir. (Hac Suresi, 16)
- +1 yıl
Allah'tan başka bir hakem mi arayayım? Oysa O, size kitabı açıklanmış olarak indirmiştir. Kendilerine kitap verdiklerimiz, bunun gerçekten Rabbinden hak olarak indirilmiş olduğunu bilmektedirler. Şu halde, sakın kuşkuya kapılanlardan olma. (En'am Suresi, 114)
Soran+1 yılHadislere gerek olmasa , Allah Kur'anı Kabenin tepesine indirirdi herkes okusun derdi. Kur'anı açıklayanda aynı zamanda peygamber efendimizdir. Kur'anı iyi biliyorsan bahsedeceğim ayetleri bilirsin Peygambere itaat edin sözlerine itaat edin. Bu ayet neden var? Sadece Sahabeye seslenmiyor tüm insanlığa sesleniyor. Peygamber sözleri Kur'anda yazar mı hayır bunlarda sahih hadislerde
- +1 yıl
Kendilerine okunan bir Kitap'ı sana indirmiş olmamız onlara yetmiyor mu? Bunda, inanan topluluk için rahmet ve ibret vardır.
hangi ayet o peygambere itaat edin yazıyor? ben yalnızca allaha itaat ederim - +1 yıl
sunnilik şiilik bir dindir onların da mezhepleri vardır hanefi hanbeli vsvsvs kutsal kitaplarıda hadis kitaplarıdır
Soran+1 yılMuhammed suresi 33. ayet; "Ey iman edenler! Allah'a itaat edin, Peygamber'e itaat edin. İşlerinizi boşa çıkarmayın."
Daha söylenecek söz var mı?- +1 yıl
peygamber şu an yaşıyor mu? o hadislerde peygamber öldükten 200 yıl sonra yazılmış şeylerdir onun sözleri olduğunu nereden bileyim, buhari gibi adamlar yazmış, ayetleride çarpıtmayın ayet allaha uyun peygambere uyun sözünü dinleyin diyor, peygamberin tek görevide allahın mesajını iletmekti
+1 yılNe Hz. Ali hakkında ne de aleviler hakkında bilgin var :/
114 Yorumla- +1 yıl
Hz Aliyi Sevmek Alevilikse bende Aleviyim diye tuhaf bir cümle ortalıkta sürekli çevriliyor. Sanki Aleviler Hz Aliyi bir putu seviyormuş gibi gösteriliyor. Aleviler Hz Aliyi Hz Muhammedin Amcasının Oğlu Olduğu İçin Ve Onun Vefatından sonra Onun Halifesi olarak Hz Aliyi kabul ettikleri için Hz Aliye Hürmet ederler. Aleviler Ömeri, Osmanı. Ebu Bekir Halife Kabul etmezler. Suniler Hz Aliyi Dört hak halifeden dördüncüsü olarak kabul eder ve saygı gösterirler. Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.
- +1 yıl
@007mert Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.
- +1 yıl
Alevilerin ibadethanesi Cami değildir Cem evidir. Aleviler Cem Evinde İbadet eder. Türkiye'de 5000 Civarında Cem Evi Mevcuttur. Aleviler Sünni mezheplere mensup değildir. Yani Peygamber efendimizin vefatından sonra ömeri osmanı, bekiri halife olarak kabul etmez. Peygamber efendimizin vefatından sonra Hz Aliyi Halife olarak kabul eder. Açıkcası Camiye giden kişiye Alevi denmez. Eğer Alevi Birisi Camiye gidiyorsa o da Sünni olmaz. O Alevi Alevilikten çıkmış Şiileşmiş olur.
- +1 yıl
@007mert Alevilerin ibadethanesi Cami değildir Cem evidir. Aleviler Cem Evinde İbadet eder. Türkiye'de 5000 Civarında Cem Evi Mevcuttur. Aleviler Sünni mezheplere mensup değildir. Yani Peygamber efendimizin vefatından sonra ömeri osmanı, bekiri halife olarak kabul etmez. Peygamber efendimizin vefatından sonra Hz Aliyi Halife olarak kabul eder. Açıkcası Camiye giden kişiye Alevi denmez. Eğer Alevi Birisi Camiye gidiyorsa o da Sünni olmaz. O Alevi Alevilikten çıkmış Şiileşmiş olur. Namaz kılan Hilafet mevzusunda Hz Aliyi halife olarak kabul ediyor diğer üç halifeyi kabul etmiyorsa ona Şii diyoruz. O artık Alevilikten çıkmıştır. Namaz kılıyor 4 halife de hak diyorsa ona da Sünni diyoruz. Yani namaz kılanlar Alevilikten çıkmış oluyor. Bizle bir alakası yok. Alevilikte kendine kuralları olan sabit ibadet şekli olan bir inançtır. Aslını İnkar Eden Haramzadedir.
- +1 yıl
Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.
- +1 yıl
Bize göre peygamber efendimizin ilk cem ibadetide şudur:
Kirklar: Bilinen Kırklar Meclisi ve Cemi, Aleviliğin temel ibadeti olan Cem’in kaynağıdır. Kırklar meclisi, zamanı mekanı belirli olmayan içinde Hz. Ali’nin de olduğu, Muhammed’in sonradan katıldığı bir ulular meclisi, Geleneksel Alevi kaynaklarında bu olay Miraç Gecesine bağlanarak anlatılır. Kırk kişinin katıldığına inanılan bu meclisteki ibadette yaklaşık yarı yarıya kadın erkek bulunmuştur. Aleviler Kırklar ve 40’lar meclisinin inanç ve sosyolojik boyutlu bir ulular topluluğu meclisi olduğuna inanır.
- +1 yıl
Alevilerde oruç mevzsuda şu şekilidedir:
Alevilikte farz oruç, Muharrem Ayında tutulur. Muharrem aynı zamanda Kerbela şehitleri nezdinde tarihteki tüm mazlumlar için yas tutma ayıdır. Muharrem orucu dışında farz olmamakla birlikte Masum- u pak ve Hızır orucu da vardır. Alevilikte, bir ay süreyle tutulan Ramazan orucu yoktur. Dişi Sığır Bölümü 185. ayet gereği Ramazan ayında dolunay süresince üç gün oruç tutmak farz- ı kifâyedir. Dileyen bu orucu tutar. Tutmayana herhangi bir sorumluluk yoktur.
Ben insanlıklarına bakarım. Sorması ayıp biz sünniler peki gerçekten doğru yoldamıyız? Ben bir tane bile kendini patlatan alevi görmedim.
34 Yorumla
Soran+1 yılKendini patlatanlar bizim Sünni Halefi çizgimizde değil , onlar Vahhabi Selefi
Soran+1 yılTek tipleştirmedim hatta dikkat edersen aleviliği radikal olarak savunanlar diye belli kesimi ayırarak söyledim
- Para & Ekonomi konusunda 812 cevap paylaştı.
+1 yılbabacım bence dinler yalan. şuanlık düşüncem bu yönde
10 Yorumla
+1 yılVelev ki bu dediklerini yapmıyoruz. Iyide sanane ki bundan? Sorgulamak sana mı düştü hayırdır?
24 Yorumla
Soran+1 yılSize hakaret etmiyorum. Saygı içerisinde soru soruyorum
- +1 yıl
Hakaret etmemiş halin bu ise hakaret etsen ne olacaktı acaba.
Soran+1 yılHakaret içeren bir cümlemi gösterirseniz sevinirim. uyumsuz olan şeyleri yazdım sadece
- +1 yıl
Kime ve neye göre olumsuz? Ha sen dört dörtlük yaşıyorsun dini öyle mi pardon :)
+1 yılOlanlar vardır mutlaka Hangimiz dört dörtlük ki? :)
00 Yorumla
+1 yılİlgilenmiyorum kimsenin inancıyla
00 YorumlaHerkes kendi yolunda, boşver sen
00 YorumlaAlisiz alevillik diye bisey uydurdu avrupa
01 Yorumla- +1 yıl
Hz Aliyi Sevmek Alevilikse bende Aleviyim diye tuhaf bir cümle ortalıkta sürekli çevriliyor. Sanki Aleviler Hz Aliyi bir putu seviyormuş gibi gösteriliyor. Aleviler Hz Aliyi Hz Muhammedin Amcasının Oğlu Olduğu İçin Ve Onun Vefatından sonra Onun Halifesi olarak Hz Aliyi kabul ettikleri için Hz Aliye Hürmet ederler. Aleviler Ömeri, Osmanı. Ebu Bekir Halife Kabul etmezler. Suniler Hz Aliyi Dört hak halifeden dördüncüsü olarak kabul eder ve saygı gösterirler. Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.
Bunu onlara sormak lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbla bla bla bir bitmediniz
10 YorumlaAlevilere sormak lazım
00 Yorumla
+1 yılHayir sapitttilar
20 Yorumla
+1 yılHiç sanmıyorum 😂
02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Yetiş ya ali
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet öyle
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım