Otel değerlendirme sitesinde kendilerini eleştiren müşterilerine komik sert cevaplar veren Marmaris'teki otel hakkında ne düşünüyorsunuz? Müşteri her zaman haklı mıdır? Marmaris'te bir otel, dünyanın en büyük otel değerlendirme sitelerinden birinde yorum yapan müşterilerine verdikleri yanıtları okuyunca bu soruyu bir daha düşüneceksiniz. Otel görevlileri, haklarında yapılan yorumlara öyle ilginç yanıtlar veriyor! Sizce müşteriler mi haklı otel mi?
İnternette otellerini eleştiren müşterilerine komik sert cevaplar veren Marmaris'teki otel hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bayramdan önceki hafta Antalya Side de 5 yıldızlı bir otelde kaldım. Otele gitmeden Booking. com dan otellere ve fiyatlara bakarım bilmediğim bir otelse oteli bulur bakar ondan sonra Booking. com üzerinden rezervasyon yaparım. Normalde resepsiyon da 450 tl dedikleri otel siteden alınca 250-300 tl oluyor. Otel görevlisi 10 tl bile indirim yapmıyor. Her neyse ben Sidede bahsettiğim otele akşam geç vakitlerde gittim önceden boking fiyatını bildiğim için oteli buldum resepsiyona fiyat sordum her zamanki gibi bolingden baya bir fazla söyledi fiyatı bende görevliye boking fiyatını söyledim tamam abi uğraşma bokingle ben sana aynı fiyattan yapayım dedi bende kabul ettim giriş işlemlerimizi yaptırdım 270 tl para vermem lazım cüzdanımda bozuk yok 400 verdim para üstü bekliyorum adam demez mi depozito alıyoruz ben sinirlendim kaçıyor muyuz ben depozito filan vermem dedim adamla biraz münakaşa ettim adam tamam o zaman mini barı boşaltırım dedi bende hiç bir otelde minibar kullanmam normalde çünkü mini bar kazık amaçlı var otellerde 0,30 kuruşluk su 11-12 TL dir. Tamam boşalt ne yaparsan yap dedim. Normalde otelden soğudum kalmak istemiyorum ama yol gelmişim Yorgun'um ve saat geç olmuş otelin konumu da fena değil hadi neyse dedim kabul ettim herşeyi. Odaya çıktım adamlar gerçekten boşaltmış minibarı toplasan 30 liralık kola vs. Vardır minibarlarda. Sonra restoranta indim iki kişiyiz yemek söyledik iki duble rakı ortaya bir kebap ortaya salata birkaç ufak meze. Yedik hesap istedik 350 tl 😂 hayırdır ya bu ne dedim hesap dökümü getir bakalım dedim adamlar 350 tl denkleştirmek için masadaki kürdana kadar herşeyi yazmış rakı içerken suyun paralı olduğunu orada gördüm 16 litre su yazmış suya karşılık 120 tl yazmış çüş dedim başka birşey diyemedim...
bu yorumları yapan otelden ne hayır beklenirki? gelen kötü yorumları eleştirmek yerine, "duyduğunuz rahatsızlıktan dolayı tarafımızca özürü bir borç biliriz. sizlere her daim en iyi hizmetleri sunmak için, tarafınızdan iletilen şikayetleri değerlendiriyor, oluşan aksiliklikleri gidermeye çalışıyoruz. bizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, keyifli tatiller dileriz." şeklinde cevaplar vermek kaliteden ödün vermeyen bir hizmet anlayışını benimsemeyi gösterir. alman mühendis Robert Bosch unda dediği gibi, "insanların güvenini kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim."...
En azindan geri donus yapip herkese ayri ayri cevap vermis , ayrica ilk basta reklamin kotusu diye dusundum ama komik bir taraf goremeyince reklamin kotusu bile degil gercekten cvp yazmis. Benim anladigim fiyati uygun biyer ve ister pis olsun ister temiz gercekten cok pis oldugunu dusundugum bir otelde kalcagim parayi cadira verir cadirda kalirim hicte yorum yapmam. onceden parasi verildiyse de internetten birsey alirken ya da rezerve ederken 40kere dusunmek lazim niye ucuz diye bnce
'Türk iş adamları 15. yüzyıldaki cenovalı tüccarlardan bile daha geri şu anda. Dil bilmezler (Bu abimiz kendi dilini bile bilmiyor), iletişimleri kopuktur, yol yordam bilmezler)' - İlber Ortaylı.
Adam haklı işte gene. Bu zihniyette adamlar otel işletiyor.
Herife bak, ya da kadına, ne arsızmış. Beğenmediniz ise kalmayın diyor bir de utanmaz. "Müşteri her zaman haklıdır" bazen bu söz işletmeyi zor duruma sokabilir ancak bundan ak bir alınla kurtulabilmek için kıvrak bir zekaya ve pratik deneyimlere sahip olmak gerek. Bu arkadaşa ancak "çirkef" denebilir...
butun hepsinin yaptıgı taktik bu. degerlendirmeleri internetten değil yaşamış insanlardan ogrenmek daha guzel. cevap verenlerde kalitesiz insanlar. paralarını aldıkları musterilere bu şekilde davranmak ne derece doğru. Müşteri her zaman haklıdır. eksiğini düzeltmeye bakacaklar laf yarışı yerine
ben bir otelciyim tek bir tane kötü yorum yazılmış olsa otelciden yana olurdum ama herkes kötü yorum yazmış bize bazen kıl adam çıkıyor öğle bookinge yazıyolar yorumu bizde cevabımızı yapıştırıyoruz ama bize genelde iyi yorum yazarlar nadiren kıl adamlar köyü yorum yazar bune herkes kötü yorum yazmış
Bugün gördüm bu haberi, "müşteri her zaman haklıdır" sözünü kabul etmeyen biriyim. Lakin otel sahibinin yazım şekli ve üslubuna bakarsak, otelin de ne tür bir cins olduğu çok bariz. Haklılar bence müşteriler.
ahahhahh çok iyi yaaa. Yaa Türk milleti işte. Hayatinda sorsan kaç kere tatile gitti ya da otelde içtiği portakal suyunu evinden eksik etmiyor mu acaba? ahhh ahahhh İki tarafta hatali ama yapacak bir sey yok. Guzel paylasim tebrikler
Müşteri haklı diye birşey YOK. Veriyorsunuz saçma sapan fikirleri adamlara sonra bizim başımızın etini yiyorlar karşısında olsam kafa göz dalacağım adama bey efendi, mağdurmuş numarası yapıyorum. Otel sonuna kadar HAKLI!
Müşteriler haklıdır büyük ihtimalle, adamın cevaplarını okuyunca:) Türkiye burası, her şey beklenir:) Komikti ama çok da şaşırmadım desem yeridir:) -Gecen bol olsun.-
haksız yere eleştirmezler bence yaa yanii cevap veren iş yeri sahibide algı yönetimi yapmış yani oraya gidecek adamın onun bu cevabı ile kafası karışacak
çalıştığım otelde misafirler 1000 tl ücret ödüyor, artık beğenip beğenmemek onlara kalmış birşey. bir defa gelip sonra paranın hakkını vermediğini düşünenler ile parasını iyi bulanlar farklı tabi ki.
ciddiyetsizlik ve amatörlük. Bunların büyük otel olduklarını sanmıyorum. Apart veya hostel falandır. Müşteri ne söylerse söylesin bu tarz uslupla cevap verilmez.
Hizmet sektöründe tüm işletmeciler, hakaret olmadığı sürece eleştiriye açık olmalıdırlar. İşletmeleri ayakta tutan öz sermayesi değil, müşteriler olduğu için, çalışanların asıl patronu müşterilerdir.
Bende ekşi sözlükten geliyorum. Galiba bahsi geçen aynı otel. Tabi ki müşteri haklıdır. Sonuçta oraya tatil yapmaya geliyor ve her türlü değerlendirmede bulunabilir.
müşteri belli bir noktada eleştirmeye hakkı varda işletmeyi kötülemek iyi birşey değildir bu eleştiri değil otelin çalışanlarını hizmetini karalamadır otel haklı
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > İnternette otellerini eleştiren müşterilerine komik sert cevaplar veren Marmaris'teki otel hakkında ne düşünüyorsunuz?
En İyi Cevaplar