atasının , memleketinin kurucusunun değerini bilmeyen sadece bizim milletimiz sanırım. bir tutturma cinsi var osmanlı osmanlı diye. atatürk cumhuriyeti kurarken osmanlının başarılarını reddetmedi ki. kaldı ki cumhuriyet kurulurken ortada adam akıllı osmanlı toprağı kalmamıştı. Atatürk öndereliğinde bizim yurttaşlarımız memleketi devletlerin himayelerinin altından kurtardı. bizler Atatürk sayesinde egemenlik açlığı nedir bilmeyiz. bir diğer konu atatürkün din mevzusu. hadi sizin istediğiniz olsun diyelim ki atatürk dinsiz. atatürk ateistin önde gideni, mason yahudi... heeer ne istiyosanız o olsun. birde içkisi var tabi. bunu saymazsam alınırsınız. peki şimdi size bir soru sormak istiyorum: diyelimki siz denizde açılırken boğuluyorsunuz. sizi elinizden tutup kurtaran adamdan dinsiz ve alkolik diye nefret eder miydiniz. o sığ görüşlerinizle sevmeyebilirsiniz. ama lütfen saygı duyun. Bu resimlerde şurada kalsın. milletin dini sizi çok ilgilendiriyor size çok batıyor ya.
Kardeşim objektif bakın olaylara, sevmeyen neden sevmiyor? Seven neden seviyor? Bunu araştırmak gerek. Sevenler ülkeyi çok üst düzey bir şekilde savaş bilinciyle kurtardığı ve yenilikler getirdiği için seviyor. Sevmeyen ise Atatürk'ün dini görüşünü beğenmiyor. Şapka için Trabzon ve Rize'nin savaşta kullanılmayan bombalar tarafından bombalanmasına kızıyor. İnsan hangisini kendisine daha yakın görüyor ise onu kabulleniyor. Hatasız hiçbir insan yok. Ben objektif olarak baktığımda Atatürk'ün ülkesi için yaptıklarını beğeniyorum. (Bazı dini konular hariç). Ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptıkları da göz ardı edilemez. Ve şunu belirtmek isterim ki , ismet inönü ile Atatürk dost değildir ! Atatürk vefat ettiğinde onlar küstü ve ismet inönü başa geçince Atatürk'ün fotoğraflarını indirip kendisininkini asmış, para üzerine Atatürk'ün resmini kaldırıp kendi resmini basmıştır :) Tarafsız olun gerçekleri göreceksiniz. Atatürk'ün modernleşme yoluna koyduğu yolu Erdoğan ilerletmekte. Hiçbir taraf göz ardı edilemez...
Mustafa Kemal'i sevmezler, çünkü bunlar İstanbul işgâl altındayken İngilizlere domalan adamlardı. Bugün de NATOya ABD'ye domalan İslâmcılığın pozisyonu gene aynıdır. Bu ülkede İslâmcılık, her zaman cemaat ve tarikatlar üzerinden emperyalizmin yerel kuvvetleri olmuşlardır.
Siz bakmayın bunların Batı'ya düşman gözükmelerine. IŞİD ve benzeri cihatçılar da güya Batı karşıtı ama bütün hamleleri emperyalizmin bölgeye yerleşmesini sağlamaktadır. Türkiye! deki İslâmcılar da öyle.
Çok açık değil mi Cemaatlerde hacı hoca taşşşşağı öpenlerin ülkeyi ne hâle getirdiği?
@patates8 @exabyte01 Arkadaşlar, iddiam şu. Bütün cemaat ve tarikatlar, istihbarat örgütleri tarafından bir şekilde yedekte tutulan ajan örgütlerdir.
Dünkü, devlet içinde "derin" dediğimiz ülkücü-mafya-gladyo bozuntularının yerine bunlar getirildi. Siz kediciklerle falan, onca soytarılıkla, cübbelilerin falan bu kadar yurtdışında o kadar kitap basıp satması, her gün TVlara çıkması mümkün mü?
Çok seviyorum. Fakat seven arkadaşları da uyarmayi kendime görev biliyorum. Aşağılamakla bu iş yürümez. Atatürk kendi halkını vay comarlar vay cahiller diye aşağılamamıştır. Insanları bir şeye mecbur bırakarak, hakaret ederek Atatürkü de lekeleyen var. Ne olur yapmasınlar.
Yapıcı dillerle konuşmak lazımdır. Bugün Atatürkü en başta sözde atatürkçü ve kemalistlerin elinden kurtarmak lazımdır.
Sırf bu sebepten dolayı atatürk hakkında yaklaşık 20 bölümlük biyografik bence hazırlıyorum. Buradakileri de mimledim hepinizi davet edeceğim.
Din kişinin tanrıyla kendi arasında olan bir şeydir başkasına gösterilirse bu gerçek din olmaz bence. Son yaptığın açıklama bana pek hoş gelmedi ama şunu söyleyebilirim insanları dinine, cinsiyetine, ırkına göre ayırmaktan kaynaklanıyor bütün sorunlar. İyi ve kötü insanlar vardır. Atatürk bize sevr antlaşmasını kabul ettirmedi ve biz de sömürge olmaktan kurtulduk. Atatürk tarihle ilgili pek çok çalışma yapılmasına öncülük etmiştir. O olmasaydı osmanlı hakkında da bu kadar bilgi sahibi olamazdık zaten
Haklısın... Her ne olursa Olsun Yaptıklarını için saygı duymak ama kötü icraatleri içinde eleştirmek te gerekli
Biz Saygı ve eleştiri yapmayı beceremediğimiz için bu durumlara düşüyoruz...
Yani Atatürk'te eleştirlebilir olmalı Saygı kuralları dahilinde
Mesela Ben Yaptıkları için Saygı Duyarım ama Yaptığı bir kaç icraatleri sevmem eleştiririm...
1. Kılık kıyafet kanunu (Kanun Güzel ama Savaştan çıkmış bir ülke vatandaşlarına Zorunlu olması e uymayanların asılması) 2- Tevhidi tedrisat kanunu (Dini İslam Olan Bir mileltin bir kanunla Bütün Dini Bilgileri öğrenmesinin önünün kapatılması öğrenen ve öğretenlerin ya hapse atılması ya da asılması) 3- Çok çeşitli fabrikalar yapılabilecekken Tekel ve içki Fabrikaları açılması (Bugün Bu milletin sigara ve içki alışkanlığının önü açılmıştır.) bunlar sadece bir kaç sebeb...
Şimdi ben bu eleştirileri yaptım diye benim görüşüme saygı duyuyorsanız Siz Gerçekten Atatürkçü ve Demokratiksiniz.. İçten içe küfrediyorsanız Atatürk'e Küfredenler le Aynı Sınıftasınız hiç ayırmayın birbirinizi...
Yalan yanlış her nereden okudunsa bir de inandığın , dahası savunduğun haller bunlar. 1- Kılık kıyafet için kimsenin asıldığı olmadı , yok böyle bir durum. Dokunaklı bir masal, hemen de yutar bizim Tarih dersinden sınıfta kalmış ama oturup şeyh dizinde öğrenmişlerimiz. 2-Dini bilgilerin öğrenileceği yerler diye peşinden koşulan tarikatler kapatıldı. Din işleri devletin içinden alınıp diyanet işlerine verildi , bunların altına da imam hatip yetiştiren okullar açıldı. Tarikatlerin nasıl şirk ve musibet yuvası olduğu da son olaylarda bariz zaten. 3- Çok çeşitli fabrikalar yapıldı , uzun bir listesi var
Bir kaç " sebeb " değil ; sebep... Kelimelerde bile arabi vurgu yapabilmek için anadilini eğip bükmeye gerek yok ; davudi durmuyor aksine Türkçe ses uyum kuralına uymadığı gibi duyanın kulağını tırmalıyor.
Teşbih yolu ile gizli hakaret de aranızda moda işlerden ve ilim sahibi (!) olunduğunu gösteriyor ama , gözden kaçırsanız da aslında " bilim " sahibi olunmadığını da gösteriyor
@Katsuro Bu tarz sorularda gelen ve bir konuya işaret eden " araştır " kelimesini kullananlar neden önerdiği konuyu iyi biliyor da anlatamıyor diye defalarca düşündüm , bir cevap bulamadım. Üstüne bir de " bize öğretilen " ile " size öğretilen " tarih nasıl bir fark içeriyor ve siz ne gibi daha bir gerçeklikte Nirvana'ya hangi uluslararası geçerlikte bir akademide ulaştırıldınız asıl onu hiç anlamak mümkün değil.
Bize öğretilen tarih referans doludur , araştırılması için. Gider o ref edilene bakarsın, bunun usulü budur.
Bahsettiğin Hamidiye ya da Abdulhamit zıırhlısı 'nın , donanmada veya tek başına hareketle Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de bir çok başarısı vardır. Bu da Varna başarısıdır.. Okuyabilene :
https://varna.info.bg/1912.htm Bulgarca'dır.. Araştır derken sen neyi kasdettin , bu soruda ne anlamı vardı onu da anlayan varsa söylesin.
@Katsuro Kafada kalıplar falan yok , konu Atatürk dahi olsa bir çok açıdan bakılır , bunun da usulü akademiktir , medrese ulemalarının dizinin dibinde diktasyon dinleyip biat etmek değildir. Bu yüzden Abdulhamit zırhlısı dedin , ben de sana yabancı bir citasyon gösterdim ve sordum, neyi işaret ettin de araştır dedin diye , hatta soru ile alakasını nasıl kurduğunu da açıklamanı bekledim.
Kafalarda kalıp yok , bir çok yerden okuyan bir doğruya sonunda ulaşıyor ve bir görüş sahibi oluyor. Doğru ; rafine bir sonuçla edinilen görüş gerçekten kırılmaz ve yıkılmaz da... Yine de senin anlatacakların için de sonsuz yorum hakkı var Ks içinde , yeter ki değiştirilemez citasyon ile getir. Atatürk'ün doğrusu Türk Milleti'ne oldu bu önemli , yanlışları da kendine oldu , onun hesabı da bizi ilgilendirmiyor. Peygamber değil ki dosdoğru olabilirsin... Ya da bilimsellik arayanı ikna edilemeyeceklerle uğraşmasan da olur...
Yarın sabah camilerin şerefelerinden ezanı dinleyin... dinsiz olmak başkadır, dini olanın dinini tahrip ve tahrif etmek başkadır Kemal Paşa'nın Türk Tarih Kurumuna yolladığı mektubu ortadadır, İzmir mitingi ortadadır, meclis konuşmaları ortadadır, karadenizde bir vilayet vardır bu vilayetteki insanların ekseriyeti şapka giymek istemedikleri için bu vilayet gemilerce bombalanmıştır, Erzurum'da Şallı Bacı bizzat Kemal Paşa'nın emriyle çarşafını çıkarmadıģı sebebiyle asılmıştır 5816 numaralı kanunu incele bakalım tarihte hangi devlet bir zatı kanun hükmüyle korur ve bir sürü tafsilatından en basiti şudur temyiz mahkemesinin içtihatı mevcuttur ve derki; İMA YOLUYLA DAHİ MUSTAFA KEMAL'İN TENKİT EDİLMESİ SUÇTUR, Haşa Allah mıdır, peygamber midir, ki tenkit dahi edemiyorsun ve dahi tenkitini imakar yolla bile dile getiremiyorsun, ondan farklı düşünemiyor sevdiğini sevmeye, saydığını saymaya kelimenin tam manasıyla mecbur bırakılıyorsun ve buna LAİK sistem ismini verip ekliyorsun, din ve devlet işleri birbirinden ayrı idare olunur. Bunun günümüze kadar gelen T. C devleti tarihi süresince tatbikide aşikarane şu minvaldedir; din devlete karışamaz ( eyvallah katılıyorum haklı ve doğru bir hükümdür) fakat bu devlet neredeyse her dönemde dine karışmıştır. Yalandır iftiradır diyen arkadaşlar mesaj kutum açık saygı ve edep ölçüsü dahilinde yapılacak her tartışmaya varım. Hayırlı günler dilerim genç arkadaşım.
O insanlar kışkırtılmış kişilerdir veyahut yabancı ülkelerin bizim aramıza attığı yemler. Ben Osmanlıyım ve Türküm. Bu vatan topraklarını geliştirmek için canı pahasına vatanın başında duran ülke liderleri benim için birdir çünkü hepsi aynı vatanı savunmuşlardır. FATİH SULTAN MEHMET Han ile Mareşal MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bu iki lideri karşı karşıya getirenler bu vatandan değildir diye düşünüyorum veyahut cahilliği vardır kışkırtılmıştır. Oysa ki biz biriz liderlerimizi karşılaştırmak büyük bir hata... İki liderde büyük başarılar elde etmiş ve vatana kültürler kazandırmıştır. Birliği beraberliği bozmaya çalışanlara susmalarını söylemeniz en büyük girişim olacaktır.
Ya güldürmeyin. Atatürk'ün dinine ve kendisine edilen lafların, iftiraların hepsi hazımsızlıktan. Ki Atatürk de bir fani. Ama lider vasfı olan ve vasfını hatalarıyla, kusurlarıyla yerine getiren bir adamdı. Ülkemize yaptığı bu kadar şeyden sonra, ki yapmasa bile kimse kimsenin özel hayatına dil uzatamaz. İlla eleştirecekseniz siyasi, askeri konulardaki veya ülkemiz için verdiği kritik kararlar üzerinde eleştiri yapın. Doğru bulduğu ideolojilerin doğruluğu hakkında eleştiri yapın. Ha Atatürk'ü ben eleştiriyor muyum? Tabii ki ben de eleştiriyorum. Hiç kimse mükemmel değil. Ama her şey saygı çerçevesinde. Dilinizin kemiğine hakim olun.
çünkü insanlar cahil, cahilliği geçtim cahil özgüveni denen bir şey var. tekiyle tartışıyoruz adam bana istanbul'un fethinden sonra feodalizm bitti diyor. 1453'den sonra bitmiş avrupa'da feodalizm. şimdi böyle bir cahilliğe ne diyebilirsin ki?
cahil insanlar yeniliğe açık olmazlar. belkide bu yüzden din onlara çok yakışıyor. çünkü din biraz düşünme beyin gerektirmiyor herşey çok net ve yargılanamaz. fakat siyasette işler böyle değil.
kesinlikle öyle. mesela Atatürk'e sirozdan öldü derler ama mehmet akif ersoy'da sirozdan ölmüştür. Biraz aç araştır ya. Yakaladıkları en küçük bilgileri bile bir şeyleri çarpıtmak için harcıyorlar.
Cahil kesimin kendi dusunceleri olmadigi icin ancak oyle dini kullanan tiplere taparlar maalesef. Ataturku yuceltiyorsunuz deyip o kisiye peygamber muamelesi yapanlar da kendileridir.
Tamamen bilinçsizlik. Her konu için aynı düşünüyorum. Atatürk ün yaptıkları başarısı kaçınılmaz bir gerçek ama Atatürk tek başına yapmış gibi davranan insanlara kızıyorum. Bu insanların fikri Atatürk ün suçu değil 💁🏻 İnsanlara göre oluşturursan değer yargılarını onlara göre sever onlara göre nefret edersiniz.
Meyve veren ağaç taşlanır. oyle ınsanları kaile bile almam. tarih belli sonuç belli. Zeka herseyden önce gelir. o ınsan zeki olmasaydı yonetmeseydi bugün buralarda belkide olamazdık. Kimse 4 4 luk olamaz. safsata yapanlar onunden yesın...
Bizim ülke kral gibi ihtişamlı cennet gibi bir ülke. bazı yoboz kesim çıkıyo onların yüzünden ulkemizi aşağılıyorlar. ya da kendileri aşağılıyor. Eksileyenler ve bunun gibiler beğenmiyosa zorla tutan yok kimseyi. Ama maalesef ki boş laf ve safsatalar Sen bu kafayla evine bakmayı bil de boşver ülkenin tarıhının trajedisinı onu zamanında düşünen dusunmus
Atatürk'e karşı düşmanca tavır takınılmasını da sevmiyorum tanrılaştırılmasını da. Ne yazık ki ülkemizde uçlarda fanatizm var, kimse dengeyi bulamıyor.
Ataturk olmasa şu an burada hepsinin bacisi anasi ya baskasinin altinda olacakti ya da olecekti, bunu bilmiyolar. Ulke yi kurtaran adam gibi adam ATATURK
atatürk bir peygamber değildi. elbette kusurları var. her siyasetçinin kusurları olur. ama çıkıpta atatüke küfür ettiğin zaman sınırı aşmış olursun. dediğim gibi sevme. saygı duy.
sen ne diyorsun kardeşim? atatürk ingiliz himayesinden kurtardı giden onca toprak cumhuriyet kurulmadan önderlik edilmeden korunabilir miydi? atatürkte çıkın çıplak gezin demedi. içinden gelen kapansın içinden gelen dinini yaşasın dedi. şimdi soruyorum sana batan nedir kardeşim?
O yüzden mi hocaları astı. O yüzdenmi osmanlıcayı kaldırdı. Neden peki musul kerkük ingilizlere verildi. Kazanılmış bir savaştan neden yenikmiş gibi çıkıldı. İngilizlere niye peşkeş çekildi bu yerler. Neden boğazlardan geçen gemilerden ücret alınmıyor veya müdahale yetkisi yok.
antlaşmanın koşulları oydu. bir anlaşmayı öldürebilmek veya oluşturabilmek için hem kendi yararına hemde karşı tarafın yararına maddeler koyman gerekiyor. boğazlardan para alınmamasıda öyle bişey. ayroca ona bakarsan tayyipte bütün köprüleri sattı ve bizden para alıyor. bizim vergilerimizle yapıldığı halde. bu kadar dar bakmayın herşeye. biraz nutuk okursan herşeyin cevabını alırsın. biraz kurana mola ver ve hayatın diğer gerçekleriyle de ilgilen
Zorlama yüzünden yani insanlara küçüklükten beri Atatürk sevgisi zorla asilanmaya calisiliyor bunun sonucu olarak da insan karşıt tepki geliştiriyor psikolojik olarak
hahaha hayır neyini dayattılar sana? küçükken cumhuriyetini kuran adamın adını soyadını anasını babasını öğrendin. bu mudur dayatma? dostum artık atatürk o kadar fazla aşılanmıyor merak etme. ve ülkede atatürk düşmanlığı artık çok fazla, bence başka bir bahane bul kendini savunmak için
Kendimi savunmuyorum burada görüşümü belirttim zira dikkat edersen seviyorum ya da sevmiyorum demedim. İkincisi dayatma konusuna şu açıdan bak istersen ilkokul çoocuklarını soğukta ya da sıcakta saatlerce ayakta bekletip bayram kutlaması yaptırırsan her yere atatürk büstü koyup o büstün önünde sakız çiğnedi diye birilerine ceza verirsen Atatürk ilkelerine bağlı kalınmıyor diye sürekli darbe yaparsan olur. Haklısın bunlar bu ülkede yaşanmadı bu ülkede dayatma olmadı hiç değil mi :D senin gözlerin sadece son yıllara bakıyor bir geçmişe bak bakalım ne göreceksin yaşın küçük biraz oku büyü benimle öyle tartış tamam mı küçüğüm...
Senin şu seviyesiz yorumunu okurken düşündüğüm tek şey vardı. Oda "kişi kendinden bilir işi" sözü. Neyin yalakalığı be kardeşim? Neyin kafasındasınız acaba?
@Benbilemenkoo ben bu dünyada kimse için yalaklik yapmadım sizin gibi kendi fikirleriniz beyinleriniz olmadığı için devamli olarak birilerinin arkasına saklamaya mahkumsunuz siz
Sen neye dayanarak bunları yazıyorsun be gizlenmişsin üstüne bide gelmiş boşa atıyorsun. Ben Atatürk ün seviyorsam, vefat etmiş adama nasıl yalakalık yapayım. Kimin arkasına sığınayım. Az düşün be kardeşim. Çok şükür ki Allah çok güzel düşünebileceğimiz beyinler bahşetmiş bize ama tabi kullanmak sana kalmış.
Bu arada sizin gibiler bir insanı bu kadar yuceltip tapacak hale getirdiğini ayrıca nefret ediyorum bu ülkede Atatürk kadar bir fatihin Yavuz'un adı geçmedi kitaplarda yıllarca ezbetilmedi hayatı yaşantısı okuduğu kitapları. Bu ülkeyi yalnızca Atatürk kurtarmadı istiklal savaslarinda şehit olan on binlerce imanli mehmetcigimizi konuşmadıniz bu adam kadar.!!
Tapmak mi? Ya hala şu sevimsiz lafların ile karşımdasın. Benim o mehmetciklerimizi unuttuğumu ya da sadece Atatürk ün bu ülkeyi nelerden kurtardığını söylediğim yok. Asıl bunu sen göremiyorsun. Takmışsın Atatürk'e. Sanki adam hiç bişey yapmamış gibi karşımda ben ona tapıyorum gibi yorumlarda bulunuyorsun. Nerde okudun bilmiyorum ama ben gayette herkes ne yaptıysa kitaplarımızı gördüm. Asıl şimdiki kitaplara bakılmalı bence.
@Benbilemenkoo bak kitaplara bak ilk sayfasından son sayfasına kadar Atatürk le yıkaniyor beyinler ardından gelen nesillerde has ataları olan Osmanlıları Selçukluları yok sayıyor gerici zihniyet diyorlar bir ülkenin aslını kaybetmesi için ilk olarak ne yaparsın biliyor musun önce dilini sonra tarihini sonra kılık kıyafetini değiştirir sonrada dinini yok sayarsin adı İnkılap olur ülkenin din alimlerini astirirsin adı laiklik olur soruyorum size Osmanlı 600 yıl boyunca laiklik kavramının l sini bilmeden nasil tüm inanctan milletleri birarada tutmayı başarabilmis? Laiklik başımıza geldiğinden beri ülkede bir düzen tuttu mu? Konuya gelince ideolojileri bile birbiriyle çatışan birinin bu kadar konusulmasina anlam vermek saçma. Bu arda ataturku seviyorsunuz örnek alıyorsunuz onun sözde demokrasi anlayışını sizde benimseyin burada ataturku sevmeyenlere de siz saygı duyunki ilahiniz olmadığına inanalım
Hala aynı şeye devam ediyorsun. Tapmak ilah olarak görmek falan filan. Komik. Eğer sen yorumunu saygı çerçevesinde içinde yapsaydın zaten sana saygı duyardım. Malesef yorumunda o saygıyı göremiyorum ki sana istediğin saygıyı gostereyim
Biz bugün T. C. olduğumuz için Osmanli olmadığımız için Atatürk, Osmanlı padişahlarından daha önde yer alıyor. Ileride T. C. değil de başka ülke olursa yeni kişi öne geçer elbet. Osmanlıda da Selçuklu öncesi anlatılmazdı, eh her zaman yakın tarih ön plandadır.
Osmanlı ile günümüzü de karşılaştırmayın. O zamanlar milliyetçilik yoktu. Milliyetçilik akımı Osmanlı da o farklı dinden insanları tutamadı. Doneme göre değerlendirmek gerekir.
Atatürkün yaptıkları din karşıtı diye değil aslında... o batı felsefesi ile yetişmiş bir gençti. Arkadaşları da öyle. O dönem askerlerin hep bir devrim aşkı olmuştur. Amaçları kafalarındaki muasır seviyeye çıkmak. Kimseyi aşağılamak değil.
Umarım daha yapıcı olmuştur. Birbirimize saygı göstermek önemli.
Ilk paragrafima neden katılmadınız? Mesela hangi ülke, yakın tarihi dururken uzağa odaklanır? Bugün Ataturkun önde olmasının en temel nedeni bu demişim, turkiyeyi onun kurması. Sizce bu doğru tespit değil mi yani?
Önemli olan karşı çıkmak değil, fikirleri tartışmaktır. O yüzden lütfen yanlış anlamayın.
@SanalProfil o ülke bu ulke beni ilgilendirmiyor benim ülkemin tarihinde 600 yıllık bir imparatorluğun imanli padisahlari bu ülkede din adamlarını alimlerini idam eden ülkenin dinini hiçe sayan dilini değiştiren zorla kılık kıyafeti millete dayatan birinden daha az konuşulamaz.
@SanalProfil Atatürk'u sevmiyorum onun bu kadar abartilmasina değer bir şey göremiyorum bu benim görüşüm kimse karışmaz. Sizde bir Atatürkçü olarak demokrasiyi savunuyorsaniz kimsenin görüşünü yargilayıp değiştirmeye çalışmayın sözüm size değil tüm yorumculara
Öyle bir şey yapmam.. kisisel olarak atatürke hakaret edilmesi beni kırsa da herkesin kendi fikridir.
Fakat ben size sadece bir gerçekten bahsetmistim. Ister 600 yıl ister 2000. Her ülke önce yakın tarihini görür. Döneme göre tekrar şekil alır. Bunda benim görüşüm onun görüşü diye ayrım yapamayız. Durum apaçık budur.
Fakat bunun dışında sevip sevmemeniz sizin fikrinizdir. Yine de bana her zaman yaşanılan ülkenin kurucusuna olan nefret acayip geliyor. Bu durum öyle kutuplaşmaya neden oldu ki, sonumuz iyi değil. Sizin de kavgaya tutuştuğunuzu gördüğümden yazmak istedim.
@SanalProfil kavgaya tutusmak değildi amacım ama ne yazikki bende ülkemde şunu görüyorum ki insanların kendi goruslerini söylemesi çok zor çünkü herkes sürekli saldırı modunda bu durumun nedeni apaçık ortada ki insanlara bu kadar hayran olursaniz ona karşı yapılan ufacık bir eleştiri bile sizi çılgına çevirebilir. Ve burdan yine çıkardığım bir ders daha var o da su her ne zaman bu konu hakkında bir tartışmaya şahit olsam Atatürkçülerin çok çirkin ve saygısız davranışları işte bu nedenle de bu zihniyetteki insanlardan nefret etme yoluna gidiyorum..
Bu sefer sizi haklı bulduğumu söylemek istiyorum. Bir laf vardır "düşüncelerinize katılmıyorum ama onları ifade etme hakkınız için canımı veririm" bunu içselleştiremedik.
Salt atatürk degil her konuda kutuplaşma çok büyük ve karşı tarafı anlamak yerinde küçümsemek iyice yayılır oldu. Fakat bakın bunu fark etmişsiniz. Öyleyse buna engel olmak da demokrasiye olan borcumuzdur. Siz kendi adınıza üzerinize düşeni yapın, yapalım. Yapıcı dil ile konuşalım. Ülkecek en çok buna ihtiyacımız var. Atatürkü sevenler onu kutsal noktaya almışsa, eleştiriler de buna uygun olmalı öyleyse. Araya atlamayı sevmem ama bunun için atladım. Önemli olan sadece birlik ve anlayıştır.
Umarım niyetimi anlamışsınızdır. Sohbetiniz için tesekkur ederim.. iyi geceler : )
En İyi Cevaplar