- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAtaturku ilahlastiran bir kesim var evet. Bir kismi ataturku bilmiyor ve garip bir model ilahlasiyor. Ben ise ataturku bilerek onu ilahlastiriyorum yani baştan diyeyim ben de iflah olmam.
Insanlar ataturku niye ilahlastiriyorlar... çünkü okuyun, okuyun daha da okuyun. Çok garip bir adam bu. Çok güçlü bir karakter ve fizyonomi. Ettiği laflar çok büyük bir birikim. Başardığı işler, yaptığı dönüşüm çok büyük. Insan hayranlık duyuyor... hayir daha da öte. Ben kendisini gördüğümde tüylerim diken diken oluyor.
Sorulara gelince
1- kimse kimsenin kalbini bilemez. Fakat ben araştırdığım kadarı ile tersine dik başlı, bu yüzden yıllarca terfi alamamış, son derece sinirli, avrupaya seyahat ettiği her seferde benim ülkemde niye bunlar yok diye hayiflanan, yalnız, kendi fırsatını her daim kendi yaratan, fırsat bulduğunda hayalindeki devrimi gerçekleştiren adam görüyorum. Bunun başkasının emri olduğuna kanıtı karşı taraf sunmalıdır.
2- var. Pamuk gibi bir adam değil. Çok sinirli mesela, iki karakteri var. Ama yaptıklarına çok iyi sebepler gösterdiğinden ikna oluveriyorum. Ettiği laflar büyük bir zeka ve birikim göstergesi. Ben kendi adıma zeki ve entelektüel insanlara aç olduğumdan bu halini gördüğümde yumuşuyorum. Bu adam fransız devrimini de çalışmış, Napolyonu analiz etmiş. Bunları görünce duyduğum saygıdan şu fikre kapılıyorum " büyük liderlerin hatalarını bulmaktansa, bu hata ona o anda neden doğru geldi diye araştırmalı"
3- hayır değil. Ülkenin kurucusu sonuçta. Parada kim olmalı ki?
4- çünkü biz su an T. C. insaniyiz. Hali ile bu ülkenin kurucusu daha ondedir. Ileride t. c. yıkılsa ve mesela X devleti kurulsa o zaman da Atatürk önemini yitirir ve kurtarıcı Y kişisi öne çıkar.32 Yorumla- +1 yıl
Parada ben hiçbir siyasi karakterin olmaması gerektiğinin düşüncesindeyim. Eline sağlık. Emek dolu bir görüş olmuş. Fikirlerine saygım var. Teşekkür ederim.
- +1 yıl
O da bir düşünce...
Begenmenize sevindim, ben de teşekkür ederim.
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle hatasız kul olmaz bunu bir belirtelim elbette ki hataları olmuştur. Atatürk yeri geldiğinde emirleri uygulayan kişi de olmuştur buna diyecek bir şeyim yok ancak Atatürk'ün üstün zekası idealist yapısı da göz ardı edilemez. Onun sorunlar karşısında verdiği mücadeleyi çabayı kimse hiçe sayamaz. Her resmi makamda fotoğrafının olması ise ona olan minnetimizi saygımızı göstermek içindir. Ancak evet sana katılıyorum bu kadar fazla olması kimileri için ilahlaştırma olarak da algılanabilir. Yani bizi bilmeyen geçmişimizi Atamızı bilmeyen biri gelse şu ülkeye der bu adam kim her yerde heykeli var put gibi. Bu yönden haklısın çünkü onun gibi saygı duyulması gereken bir çok kişi vardır. Bazen saygı duymak sevmek abartılabiliyor.
10 Yorumla
1- Atatürk aldığı emri uygulasaydı Osman Gazi soyundan gelenlerin emri gereği Samsun'a çıktığında kışkırtıcılık yapmaz, halkın silahını toplar ve direnişi engellerdi.
Atatürk emirle gitti emre itaatsizlik etti.
2- "Atatürk olsa böyle şöyle olurdu" ne demek istedigini anlamadım. Ancak Atatürk'ü görmenin ne demek olduğunu bilmediğin de aşikar. Fikirler soyuttur. Biz Mustafa Kemal Atatürk deyince derdimiz bir birey değil eylemleridir.
Şöyle bir örnek ile bitireyim, AB için tasma takip kapıya baglayamazlardi.
Neden mi?
BM'ye nasıl girdiğimiz cevaptır.
3- Değil. Bu kararı çıkaran bizzat Adnan Menderes'tir yine.
Atatürk'ün yasasına bakmak istiyorsan, ölümünden sonra çıkan paraları incele;
encrypted-tbn3.gstatic.com/images
4- Büyük Selçuklu ya da Osmanlı değil yaşadığım topraklar. İkisinin de kuruluşunda anti emperyalist devrimden söz edemeyiz. Bir bağımsızlık savaşı ile dogmamislardir. Tarihimizdirler.
Severiz. Saygı gösteririz.
Ancak, "Türkiye Cumhuriyeti" baz alınırsa Atatürk ile karşılaştırılamazlar.
Alp Arslan 11. Yüzyılda Osman Gazi 14. Yüzyılda ölüyor.
Türkiye Cumhuriyeti ise 6 asır sonra kuruluyor.
Sevilir, saygı gösterilir.
Ancak etkisizdir.23 Yorumla- +1 yıl
1- Atatürk'ün ne emir aldığını kimse net olarak bilemez, kimse emin olamaz. Ben Atatürk emir uyguladı demiyorum. Sadece Atatürk'ü tanımadan etmeden koşulsuz şartsız "savunan" insanlara bir şeyi savunmak için birebir gözle görmek, netliğinden emin olmak gerek mesajı veriyorum. Devlet yönetimleri tiyatrolardan ibarettir. Emir ile samsuna gidip emre itaatsizlik yapması da aslında emir gereği uygulanan bir tiyatro olabilir. Kimse hayır tiyatro değil veya emir yok diyemez. Kimse emin olamaz bundan. Emin olan hayalperest dusuncelere sahip bir bireydir.
2- Atatürk hakkında hiçbir şey bilmeyen kişilerin kulaktan dolma bilgiler ile Atatürk olsa ülke şu an böyle olurdu demesinden bahsediyorum. Tarih farklı, dönem ve düşünceler farklı. Kimse Atatürk olsa böyle olurdu dememeli. Bunu saçma buluyorum.
3- Ataturk kendisi koydu demiyorum zaten benim savaşım Atatürk ile değil, onu ilahlaştıranlar ile.
4 - Saygı duyuyorum. - +1 yıl
1- Atatürk ün ne emir aldığını bilmesen Samsun'a nasıl çıktığını anlayamazsın.
Yani tiyatro demen gerçekten artık hem seviyesizlesir hem de komiklesir. Ortaya senin çıkardığın hiçbir şey yok, yok diyorsun emre uymaması da emre uyduğunu gösteriyor, ölüm emri de, rütbelerinin alınması da, hilafet ordusu da Vs Vs..
Yani tarihi böyle çarpıtarak tiyatro diyerek konuşamayız. Komik oluyor.
Koşulsuz şartsız diye bir şey yok, bu Kemalizme aykırı başta. Hadi kemalist demiyorsun dinine aykiri. Onun da onemi yok, sen bireysin, akla manyiga aykiri !
Oku sorgula. Kayıtsız şartsız dediğin kesim bilgisizler ise.
2- tarih dönem şartlar..
Katılıyorum. Ancak bağımsızlık ideolojisi değişmez.
Ancak sen de zaten kulaktan dolma yorumlara saldırıyorsun. Bir şey demem.
3 ilahlastirildigini hep söylüyorsunuz ama ben gerçekten göremedim. - +1 yıl
Örneğin şu ilahlatırmaktır.
+Fatih Sultan Mehmed Han benim atamdır.
- Atatürk varken fatih de kim pis yobaz?
Bu nedir bilir misin? Bu Atatürk'ten başka kimsenin sevilmemesi gerektiğini düşünmektir. Atatürk'ten başkalarının (da) sevilmesi bu insanlara domunmakta. Şirk koşmak olarak görüyorlar bu durumu.
Tanrı inancında tanrı harici birilerine daha şükretmek, başka birine minnet duymak veya başkasını tanrıdan üstün tutmak şirk koşmaktır.
İşte bu durum ilahlaştırmaktır.
Ne yazik ki ilahlastiriliyor ki bu durumu kendisininde isticegini dusunmuyorum, sorulara gelince emirleri uygulayan birisi pek sanmiyroum dusunsenize o donem boyle halki toplayan bir ararya getiren mucadele ruhunu arttiran bir lider olmasa diger ulkeler icin isgal daha kolay olmaz miydi sonucta her yeri ele gecireceksin yani bu pek mantikli degil, bu konuda katiliyorum hatasiz gostermek sacmalik cunku hatalari var buyuk ya da kucuk hatalari vardir, her yerde olmasinin bir sorun olucagini sanmiyorum cunku kurucu liderlerin her ulkede biyle her yerde olmasi dogaldir bu gelismis ulkelerde dahil boyledir, cunku su an yasadigimiz ulkeyi kuran o digerlerininkiler devam etseydi onlar icin ayni seyler oldu ve bu konu ilk devletlere ve her turk devleti kuranalara kadar gider, ve bence heosinin de ayri onemleri vardir
26 Yorumla- +1 yıl
Atatürk olmasa işgal daha kolay olurdu evet ama zaten dış devletlerin amacı Türkiye'yi işgak etmek değildi. Çünkü onlar da çok iyi biliyorlardı Türk milletinin esaret altında yaşamayacağını ve o toprakları onlara bırakmayacağını.
İşgalciler isteseler Atatürk'e engel olabilirlerdi. Bütün ülke işgal altındayken Atatürk'ün elini kolunu sallayarak halkı örgütlemesi de biraz kuşkulu.
Yani demem o ki bir ülkeyi idare edemeyeceksen, senin işine gelecek bir lider seçersin. Libya'da da olduğu gibi. Bu seçimden Atatürk'ün haberi var mı yok mu bilemem ama Padişahlık ile yönetilen bir ülkede Atatürk ilkokuldayken bu ülkenin başına geçeceğim diyorsa, burada bazı hayaller ararım ben.
Babadan oğula geçdn bir taht var iken ben bu ülkenin başına geçeceğim demek garip hayalleri bünyesinde barındırıyor gibi. Yine de ne düşmanım ne dost. Görmediğim, tanımadığım adam hakkında ön yargılı olamam. - +1 yıl
Isgal konusu disindakilere katilabilriim cunku o donemde yasamadik ve kusku, tereddutler tam analmiyla giderilemez yine de benim acimdan pek mumkun gorunmuyor, isgal konusunda ise isgal etseler onlar icin cok daha iyi durumdu, ve esaret altinda bir yasam olmazdi cunku yapicakalri iki sey var ya asimile etmek ya da tumden yok etmek
- +1 yıl
Bu dediğin şeyleri işgalcilerin yapması olanaksızdı. İtilaf kuvvetlerinin ülkelerinde isyanlar başlamıştı. Halk başarısızlıklar, uzun süren savaş ve ekonomi düşüklüğü sebebi ile zaten yeterince gergindi ve Osmanlıyı işgak edebilme gibi bir lüksleri (o dönem için) yoktu. Ekonomileri buna yetmezdi. Ama bak şimdi Lozan'a vs. Türkiye onlar için tehdit olmaktan uzun süre çıktı. Zaten istekleri de tehditi ortadan kaldırmaktı.
Ben devlet işlerinin asla halka gösterildiği gibi yürümediğini çok iyi biliyorum. Devlet işleri göze sokarak yapılmaz. Göze sokulanın arkasında daima gizli işler döner. Bu ülke de göze sokula sokula kuruldu. Bu düşüncedeyim. - +1 yıl
Bilmeyen halkın siyaset yapması zaten beni asıl rahatsız eden durum. Teşekkür ederim hoş sohbetin için.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yılSoruları sırasıyla cevap vereceğim.
1- Eğer dediğin gibi sadece emirleri uyguluyor olsa Hilafet ordusu (Osmanlı) ile savaş yaşanmaz ve idam emri çıkmazdı.
2- Tabi ki oda bir insan ve kendine göre hataları elbet oldu. Hangimizin olmadı ki? Bana göre ilk hatası ülkenin daha toteliter yönetilmesi gerekiyordu en azından bir süre daha.
3- Bu uygulama 2. Mahmut ile gelmiştir (Devlet dairelerinde ve para da padişahın resmi) öncesinde sadece büst şeklinde profilden Padişahların kabartmaları olurdu.) Çok az millet bu kadar büyük savaşlardan sonra bu denli büyük bir başarı kazanabilmiştir ki milletimiz kısa süre içerisinde yaşananları unutmaya çok meyilli bu nedenle yapılmış olabileceğini düşünüyorum heykellerin ki hemen hepsi başkaları tarafından yapılıyor bir nevi sevgi göstergesi olarak.
4-Bu sorunda çok haklısın hepsi bizim atamızdır ancak senin sorun üzerine bende aynı şeyi Osmanlı dışında tarihi olmadığını düşünenlere sorabilirim çünkü ondan öncesinde de büyük bir milletiz ve neden Attila'ya, Bilge Kağan'a, Alp Er Tunga'ya aynı hassasiyeti göstermiyorlar?
Son olarak ilahlaştırma demişsin ben kimsenin Atatürk'e secde edip ondan istekte bulunanı görmedim ya da Allah'ım der gibi Atatürk'üm diye seslenip dua edeni de duymadım. Gösterilen saygı ve minneti ilahlaştırma olarak görmek çok yanlış. Kaldı ki ülkemizde şöyle bir görüntü var;
i.sozcu.com.tr/.../secde.jpg21 Yorumla- +1 yıl
Görüntü mide bulandırıcı ancak shop veya başka bir iş olduğunu düşünüyorum. En aptal insan bile bunu yapmaması gerektiğini çok iyi bilir çünkü.
Ben para uygulamasını kimin getirdiğini veya Atatürk'ün yapıp yapmadığını savunmadım benim demek istediğim şu an öyle bir şey olmaması gerektiği. Ancak paralardan Atatürk kalkarsa Türkiye'nin ayağa kalkacağı da bir gerçek.
Biraz dağınık cevaplıyorum ancak rüya içinde rüya durumları vardır. Aynı şekildr senaryo içinde senaryo durumları da vardır. Her şey bir senaryodan ibaret de olabilirdi. Ben kesinlikle Atatürk emir aldı demiyorum. Sadece garantisi yokken bu denli ölümüne savunmak saçma diyorum. Her insan için geçerli bu durum.
Saygı içerisindeki görüşün için teşekkür ederim. Memnuniyet duydum.
1- Atatürk gücünü direk Türk Milleti'nden alır. bu yüzden zaten kimseden emir almasına gerek yok. aldığına dair ispat olması lazım zeki dostum almadığına değil. senin uzaylılar tarafından kontrol edilmediğine ispatın var mı?
2- Bana göre hainlere merhametli davranmış. belki onun yaptığı doğrudur ama yerinde ben olsam çok daha sert davranırdım.
3- Değil
4- Alparslan'ı Osman Gazi'yi sevmediğimiz nereden çıktı? Sadece bunlar da değil bütün dirayetli Türk Liderlerini çok seviyoruz. Bütün Türkler büyük Atalarını sever34 Yorumla- +1 yıl
1- Koşulsuz şartsız "savunmak" için önce hakkında emin olmak gerekir. Şu an sen de koşulsuz şartsız savunuyorsun. Hatadır bu.
2- Düşüncene saygım var. Derdim hatasız olarak görenler ile.
3- Peki ilahlaştırmak değil de saygı ise nerede bu diğer atalarımız? Onlar da olmalıydı o vakit.
4- Ben ilahlaştıranlar hakkında konuşuyorum Atatürkçülere dediğim bir söz yok. - +1 yıl
1- bunu neye istinaden yazdın anlamadım. İngiltere Fransa Yunanistan İtalya Ermenistan Kürtler ve Araplar savaşın sonunda Atatürk ün istediği konumlara çekilmiştir. tek eksiğimiz Kerkük ve Musul dur. nedeninin de kimler olduğu belli
2- Hatasız diye bir şey yok zaten dünya da. En zeki Türk liderleri bile zehirlenerek öldürüldü yeniçeriler tarafından infaz edildi koca devletleri idare edip kendilerini koruyamadılar... herkesin hataları var.
3- Ben onu araştırdım siyasi veya askeri kimliği olanları paraların üzerine koymak istemiyorlar. Sanatçılar mimarlar şairler bilim adamları falan koymak istiyorlar. fakat büyük Türk Liderleri hatıra paralarının Arkasına konuluyor Timur Osman Gazi falan.
- +1 yıl
1- Biz de itilaf devletlerinin istediği konuma çekildik sorun burada. Adamların amacı zaten bizi işgal etmek değil, tehdit olmaktan çıkarmaktı ve başardılar da. İtilaf devletleri kendi ülkesindeki savaş durumu dolayısı ile ortaya çıkan iç karışıklıklar, ayaklanmalar ve ekonomik sallantılar ile uğraşırken osmanlıyı işgal edemez, ancak tehdit olmaktan çıkarabilirlerdi. Bu da oldu yani.
Ayrıca günümüzde pkknın bu denli rahat olması veya genel olarak bakarsak sınırlarımızın güvensiz olmasının en buyuk sebebi de sınırlarımızın duzluklerden degil de dağdan taştan tepeden geçmesidir. Adamlar bunu bile ayarlamışlar. Eğer sınıtlarımız 1 km ileride olsa pkk barınamazdı buralarda. Bu da zamanında tem polisi olan babamın bana öğrettiği bir gerçektir.
3- Paramız euro gibi olsa cok daha guzel olurdu bundan eminim. Buyuk bir Turk bayragi ve arkasina Turkiye'nin guzellikleri konmali. Siyasi hicbir kisi konmamali.
Tesekkur ederim saygi icerisindeki konuşma için. - +1 yıl
yunanlılar polatlıya kadar gelmiş. doğuda kürtlerle ermenilerin saldırmadıkları köy kalmamış bütün güney italyan ve fransız elinde İstanbul'da ingiliz donanması. padişah ve ingiliz subayları yemeklere katılıyor. işgal olması için daha ne lazım anlamadım ki Ankaranın merkezi bile Atatürk ten önce işgal altındaydı.
öyle bir gerçeği bende duydum. ama Atatürk ün aklındaki sınır bu değildi ve değiştirmeyi planlıyordu bu yüzden buna meclis evet demiştir diye tahmin ediyorum.
bizim bir önceki emisyonda öyle zaten önemli binalar var
sanırım üç önceki emisyonda da doğal güzellikler vardı ülkenin. her seride başka zenginliklerimiz sunuluyor
+1 yılÖncelikle hiçbir siyasi görüşe bağlı değilim veya desteklemiyorum. Benimde cidden Atatürke bir garezim yok ama bu ilahlaştıran kesim yüzünden ilgimi çekmiyor atatürk. İnsanlar hep bir kötü suçlu arama peşinde, bu ister Erdoğan olsun ister Atatürk.
Nasıl ki mesela bir insan ile tanışırız sen kötü dersin ben iyi veya tersi. Bana doğru gelen sana yanlış gelir. İşte atatürkün de mesela yanlışları daha ağır basıyor bende. Misal şapka kanununa uymayan 8 rizeliyi idam etmesi? Bu bir sebep olamaz insan canına kıymaya. Ha ama bu devirde bir devlet adamı bunu yapsa: herkes ayaklanır.21 Yorumla- +1 yıl
İnkilap zaten zorla yapılan yenilik demek. Tdk'da da bu boyleydi bu yıla kadar. Yeni değiştirmişler.. Özgürlük gercekten Ataturk ile geldiyse istedigi gibi giyinme, kapanma ozgurlugu nerede diye soruyor insan.
+1 yılŞu an Türkiye Cumhuriyetiyiz ve bu sebeple bu ülkenin kurucusunun para üzerine ve diğer devlet dairelerinde olması gayet normal. Osmanlı Devleti'ne devam ediyor olsaydık elbette Osman Gazi resimleri olurdu.
''Atatürk'ü babamdan daha çok seviyorum'' gibi cümleler kuranları da ben sevmiyorum. Böyle kendi canından daha çok sevenlerin Atatürk hakkında bile pek bilgisi olmadığı gözlemleniyor.21 Yorumla- +1 yıl
Birinci paragrafına maalesef katilmiyorum. Her yere konmasi sacmalik. Bu ulkeyi Ataturk tek basina kurmadi. Turk bayragi yeterli bana kalirsa oarada ve devlet dairelerinde. Paranin Turk bayragi baskili olmasi çok hoş olurdu.
İkinci paragrafina ise sonuna kadar katiliyorum. Zerre bilgisi olmayanlar bayagi konusuyor bu sekilde. Az once bir soruda gorus okudum en uyi lider kimdi diye bir soruya arkadasin teki doneme gore degisir, Ataturk bu devirde nasil yonetirdi bilemeyiz yazmis ve altina kizin birisi Ataturk olsa bu devre ayak uydurur iyi yonetirdi falan yazmis. Bu cahillige sinirlenip bu soruyu sordum.
Gorus icin tesekkur ederim.
+1 yıl1-Vahdettin öyle bir emir verecek biri değil. Zaten kendisi de söylüyor iyi bir yönetici olmadığını. Ayrıca Atatürk kaybetseydi, bizi soykırıma uğratabilirlerdi. Vahdettin bu riski ve sorumluluğu kaldıracak biri değil. Aslında adamın tek suçu bu riski almamak, tedbirli korkaklık o kadar suç olmamalı diye düşünüyorum.
2-Ben zaten Atatürkçü değilim, ama saygı duyarım.
3-Öyledir.
4-Türkiye Cumhuriyetinde yaşadığımız için.16 Yorumla- +1 yıl
Türkiye Cumhuriyetinde yaşamamız tarihimize sevgi ve saygı göstermemize engel değil.
- +1 yıl
Bu biraz ideolojik bir şey. Atatürk'ün ideolojisi ile Alparslan ve Osman Gazi'ninki arasında dağlar kadar fark var. Zaten Latin alfabesine geçişin en önemli sebeplerinden biri, geçmiş ile bağın koparılmak istenmesindendi.
- +1 yıl
Geçmişini iyi bil ki geleceğine sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini şaşırmayasın. - Anonim.
- +1 yıl
Ben savunmuyorum zaten. Sadece mantığını söylüyorum. Eğer bir Kemalist olsaydım bana mantıklı gelirdi ama.
- +1 yıl
Niye diye sorarsan Atatürk'ün şu sözüne gönderme yapardım:"hayatta en hakiki mürşit ilimdir"Geçmiş değil derdim.
- +1 yıl
Anladım kardeşim teşkkür ederim güzel yorumların için.
+1 yılAtaturkun faydasindan çok hatasi var ki zaten. Ataturku sevmeyenler bu ataturku ilahlastiranlar yuzunden sevmiyor zaten. Kurtulus savasi halkin etkiye tepkisiydi ataturkun baslattigi bir durum degildi. Birde soyle bir algi var osmanli dinci yobaz vs gibi. Ulan fatih istanbulu aldiginda Constantinople halkina herkes ozgur kimsenin diline dinine karisilmayacak herkes ozgurce yasiyacak dedi. Hala günümüze kadar uladan yuzlerce tarihi kilise sinagog var bu ulkede
31 Yorumla- +1 yıl
Evet işte bir görüşe de yorum yaptım bu konuyu. Demek istediğim tam da bu idi. Atatürk'ü sevmeyenlerin büyük çoğunluğu bu kör cahil konuşan, koşulsuz şartsız bağlanan kişiler yüzünden. Normalde Atatürk'ü seven insanı bile ondan soğuturlar.
Fatih konusuna gelince de. Fatih Sultan Mehmed Han'ı seviyorum diyenlerin karşısına Ataturk olmasa boyle siyle olurdu diye baslayan sozler ile cikan insanlari da bogasim geliyor.
Ataturk'u hayatlarinda oyle bir yere koymuslar ki Ataturk'ten baskasini (da) seven şirk koşmuş oluyor onlarin gozunde. Birisi sadece Ataturk'u sevmeli onlarin gozunde. İste buna ilahlastirmak diyorum ben.
1. Atatürk emir uygulamadi, emirlere karsi geldi. Atatürk Emirleri uygulasaydi, Milli Mücadele baslamazdi, Emperyalist isgalcilara karsi Direnen Türk Vatandaslari durdururdu cünkü emir budu.
2. Hatasi olmadigini idda eden yok zaten. Ama gecmiste izledigi Politikayi, düsüncelerini ve yaptiklarina bakarsak, bugün yasasaydi izleyecegi yolu tahmin edebiliyorsun. Örnek olarak Atatürk altinda bir Fetullah Gülen Devlete adamlarini sokamadan Taksim Meydaninda sallanirdi, zamaninda Atatürk bunlarida yapti zaten.
3. Hayir degil, benzer seyler Amerikada'da var.
4. Onlar cünkü Türkiyeyi kurmadi.01 Yorumla- +1 yıl
Türkiye'yi kurmadı diye saygıyıhak, sevgiyi etmiyorlar mı? Onlar olmasaydı da Türkiye asla oluşamayacaktı. Son maddene sinirlendim açıkçası ama teşekkür ederim yine de.
O olmasaydi ermeni çocuğu olurdun diyerek bu ülkenin vatansever dedelerini ninelerini kurtuluş savaşı gazilerini göz ardi eden sanki o olmasa bu insanlar ecnebiye namuslarini dinlerini vatanlarini peşkeş çekecekmiscesine ve bunda mubalagaya gidenler var. Bu ülkede Mustafa kemali dehasını dünyaya kanıtlamış peygamber mazhari almis bir lider bir komutan Fatih Sultan Mehmedden üstün görenler var abicim onu haşa hatadan munezzeh tutan önce Allah derim sonra atatürk diyen insanlar var umarim cevap yeterli olmuştur abi
00 Yorumlamelih tek bir şey söylicem ve herşeye cevap olucak atatürk yerli üretime sonuna kadar destek ve önem vermiş bir isimdi türk halkına sonuna kadar güveniyodu ve yerli malınada en az cumhuriyet kadar önem veriyodu bugün böyle bişeye rastladığını söyleyebilirmisin bana?
13 Yorumla- +1 yıl
Ben Atatürk'ün yaptıklarını yargılamıyorum Yunus abi. Onu ilah gibi gösterenleri yargılıyorum.
- +1 yıl
Güzelmiş abi 😃
+1 yıl2) İlla ki hataları vardır. O da insan sonuçta.
3) Türkiye Cumhuriyeti nin kurucusu oldugu icin parada resmi ve büstü var. Seni niye rahatsiz ediyor anlamiyorum. Abd kurucusun da para da resmi var makamda tablosu falan var. Her ülke yapar bunu
4) Osman bey ve alparslan ı geçtim 10 larca kahraman Türk liderleri var. Kimse buna birsey demiyor. Ama insanların son kurtariciya cok daha fazla önem vermeleri olagan bir durum degil mi sence de13 Yorumla- +1 yıl
3- Amerika vatandaşı olsam bu durum da beni rahatsız ederdi. İnsanlara tapılmasını sevmem. Bu benim gozumde tapmaktir. Bana kalirsa hicbir parada insan resmi olmamali. Hangi insan olursa olsun bu. Peygamber bile olsa parada yer almamali.
4- Son kurtariciya baglilik daha fazla diyorsun tamam eyvallah da oyle bir baglaniyor ki bazi insanlar, Fatih Sultan Mehmed'i seviyorum diyenlere yobaz, Ataturkun askerliyiz falan gibi cevaplar veriliyor. Ataturku seviyorum deyip Ataturkun atalarina saygi duymuyorlar, taraf alıyorlar hemen.
Sorun tam da burada basliyor. Onlarin gozunde Ataturkten baskasi asla olamaz. - +1 yıl
Fatih te Atatürk te bizim. Fatih kim Atatürk varken falan diyenler ellerinde bira ne avrupalı olmuş ne Türk olmuş yozlaşmış insanlar.
- +1 yıl
Helal olsun sana. Bu soruyu sorarken çok tepki alacagimi dusunmustum ancak görüşler cidden hoşnut edici, saygi içerisinde. Tesekkur ederim.
1. soru atatürk emirleri uygulayan biri olsaydı padişahların git anadoluda yunanlılara düşmana karşı ayaklananlardan silahlarını alınması emrini uygulardı lakin atatürk bunun yerine gidip anadoluda yeni bir ayaklanma başlattı.
2. soru Atatürkü görmedik elbet her insanın hatası olur lakin bu güne kadar yaptıkları ortada olduğu için rahatça bunu söyleyebiliriz.
3. soru Atatürkün heryerde heykelinin ve resminin olması onu ilahlaştırmak değil saygı göstergesidir ona köpeklik yapmamaktır.
4. Her türkçü Türk başbuğlarına aynı saygıyı gösterir lakin Atatürk biraz daha ağır basıyor çünkü üstünde yaşadığımız Cumhuriyeti Atatürk kurdu00 Yorumla
+1 yılZamaninda kanunlastirmis bunlari kendisi. ataturku koruma kanunu bile var. hakaret eden vs.. Suc islemis oluyo
38 Yorumla- +1 yıl
Çok abartılıyor. Aşırı derecede..
- +1 yıl
@exorcistt bilmiyorum. farketmez kimin cikardigi
- +1 yıl
@exorcistt sen biraz buyude sonra bilmislik yap
- +1 yıl
@ToniMo orda o kanunu ataturk cikardi diye bir sey mi yaziyo.
Bizde buna bakar kör diyoruz
- Para & Ekonomi konusunda 352 cevap paylaştı.
+1 yılHatasız insan yoktur hataları oldu ama bana göre yaptığı onca şey göz ardı edilemez her şeyden önce Türkçülüğü yeter canım Atamın..
50 Yorumla
+1 yılAtatürk yoktan bir ülke var etti ben tarihte Atatürk'ün şu hatası yüzünden söyle oldu diye bişeye rasthelmedim varsa sen söyle? Ülkeyi kıran kişi kim ise tabiki her resmi masamda onun sıkıntı ve bayrağı olacak bu ilahlastirma değil minnet. şu an onun kurduğu cumhuriyete onun anayasası içinde yasiyorsk tabiki başka biri olmaz
55 Yorumla- +1 yıl
Tek eksilediğim görüş bu olacak.
- +1 yıl
Atatürk'ü ilahlastiriyorlar Evet demediğim içindir. Eksileyebilirsin sorun değil
- +1 yıl
Aşağı yorumları okursan düşüncemin aksini iddia eden ancak saygılı olan herkese +1 verdim. Senin şu "Atatürk yoktan bir ülke var etti" sözün bizzat ilahlaştırmak olduğu için karşında duruyorum.
- +1 yıl
Cumhuriyetten sonra ülkenin birden bire ilerlemesini konumunu kast ediyorum ben. Neyse boşuna ellerimi yormayacagim sen ne düşünürsen düşün
+1 yılbütün dünya şahittir benim atam fatihtir!! fethi mübinin hamili fatih muhammed han dır
43 Yorumla- +1 yıl
Fatih Sultan Mehmed Han'ı sevdiğin için diğerlerini yok sayman da hoş değil.
- +1 yıl
Sevmeye mecbur degilim. Ama saygi duyuyorum.
- +1 yıl
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ancak bizim Kanunimiz, Yavuzumuz, Attilamız, Alparslanımız, Çağrıbeyimiz, Melikşahımız, Bilge Kağanımız, Oğuz Kağanımız da var. Demek istediğim bu.
Hemde nasıl varya biaralar kızarken allah yapmayın yeter derdim bende seviyorum ama abartmasınlar.
10 Yorumla
+1 yılIstanbuluda tek basına fatih fethetti demi o zamn bu atarurkndusmanlarındaki iki yuzlu assaglık kompleksınn kaynagı ne acaba ananızı kurtarmış olması mı alparslan bir vatan kurtarmadıncunki baska biyerden gelip bıraya yerleşti ananızı işgalden fransz inglız yunan s ikinden kırtarmadı
00 Yorumla
1 yılAtatürkü ilah olarak değil ülkemizi bizi tüm halkı lurtaran bir kahraman olarak görüyoruz senin bahsetiğin kişilerin bir kahramanlığı var mı? Biz Allah'a inanıyoruz Atatürkte Allah'a ibadet edenlerdendi. Atatürkte hatalar yapardı ama Atatürk kahramandı o ülkeyi kurtarmak yüksek zeka ve dsli cesareti ister ki şu an arasanda öyşe kahraman bulmak münküm değil pek o kahraman olduğu için bizi zorluktan eşit bir ülkeye getirdiği için minetarız
00 Yorumla
+1 yılBir şeyi savunmak onu ilahlastirmak mi oluyor şimdide başka yöneticiler ilahlastiriliyor elinde kuran milleti çarpan birçok insan var onların köpeği oluyorsunuz ama özgürlük veren adam mı batıyor. ❤Atatürkü sevmeyen iki kitap okumamış dangalaklardir net.
00 Yorumla
+1 yılolmasaydın olmazdıkcılar var bıde sankı annesini ırkını kendı secmıs gibi
10 YorumlaAtatürk'ü ilahlaştırıyor diyenlerin recep tayyip'i tanrı yerine koyması...
20 Yorumla
+1 yılEvet katılıyorum sana.
21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler dostum.
+1 yıl"Atasını bilmeyen it peşinde gezer" Yahya "Atasını bilmeyen it peşinde gezer" O yüzden ilkokuldan beri ezberletilen yalanları bırakıp gerçek tarih okumaları yapmak gerekir. Bu konuda güzel bir başlangıç olabilir.
00 Yorumlachpnin atatürkle ilgisi yok tamamen pkk pyd deaş feto örgütlerine girdi partiyede alıyor
00 YorumlaBanane Atatürkten ya olmuş gitmiş adam şimdiye bakın siz
11 Yorumla- +1 yıl
Şimdiye bakarak soruldu zaten soru.
+1 yılEvet ole yapiyopar ama sevmiyorm onu
50 Yorumla
+1 yılheykelleri yapıldığına göre ilahlaştırılıyor demektir.
00 Yorumla
+1 yılTabii ki de ilahlaştırma yok iyki böyle bi liderimiz var
00 Yorumla
+1 yılEvet bir topluluk tarafından ilahlaştırılıyor.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 570 cevap paylaştı.
+1 yılİlahlaştıran kesim büyük.
#AntiKemalist10 Yorumla
+1 yılÇOK HAKLISIN KARDEŞİM
00 Yorumla
+1 yılFazlasıyla hem de..
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem