Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntülerine her rastladığımızda gözlerimiz doluyor. Gerek Cumhuriyet Bayramı’nda gerekse 10 Kasım’da hep bir yanımız boş kalıyor. Onu özlemle ve sevgiyle anıyoruz. Birkaç yıl önce ise Atatürk’e benzerliğiyle dikkat çeken biri girdi hayatımıza; Göksel Kaya. Kaya’yı ilk kez gören herkesin Atatürk’e benzerliği karşısında tüyleri diken diken oldu. Ancak son zamanlarda “Atatürk’e benzeyen adam”, yaptıklarıyla özellikle sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu. Detaylara birlikte bakalım. 55 yaşındaki Kaya’nın “Atatürk’e benzeyen adam” olarak ünlenmesinin başlangıcı ise şöyle;
Kaya, bir gün metroda bir adamın kendisine çok dikkatli baktığını fark etti ve adama “Hayırdır?” diye sordu. Adam ise Kaya’ya “Aşığım sana!” yanıtını verdi. Göksel Kaya durumu önce anlamadı, adam ise daha sonra kendisine “Yanlış anlama, Gazi Mustafa Kemal’e aşığım” dedi ve Göksel Kaya’yı ofisine davet etti. Tabii ardından Kaya, dizi ve film teklifleri almaya başladı. Böylece “Atatürk’e benzeyen adam” olarak ünlendi.
Göksel Kaya birkaç yıldır her özel günde gördüğümüz isimlerden biri haline geldi. Ancak bu durum o kadar abartılı bir hal aldı ki, insanların ona karşı olan sempatisi yavaş yavaş antipatiye dönüşmeye başladı
29 Ekim’de Hatay’da Zeybek oynamasından, sokakta kendine paşa diyenlere itiraz etmemesi, asker üniformasıyla dolaşması ve daha birçok görüntü sosyal medyada paylaşıldıPaylaşılan görüntüleri insanların “rahatsız edici” bulmasının nedeni ise, Göksel Kaya’nın “Atatürk’e benzeyen adam” gibi değil de Atatürk gibi davranmasıydı.
Atatürk'e benzeyen Göksel Kaya sizce Atatürk'ü kullanarak prim mi yapıyor?
Adam bence prim yapmıyor, ona prim yaptırılıyor. Durduk yere böyle zeybek oynayıp, at üstünde gitmiyor davet ediliyor, teklif ediliyor oda kabul ediyor gidiyor.
İşte ona o daveti yapan, onu bu gibi gösterilerde kullanan belediyeler, partiler ve yöneticiler atatürkü kullanarak prim yapıyorlar.
Bu şahsın Davranışları Atamızın aziz hatırasına zarar veriyor, Buna atam atam diye söz söyleyenler fotoğraf çektirenler, hürmet gösterenler hayırdır sizin derdiniz ne , ne içiyorsunuz da kafa yapıyor bu kadar, oto boka söz söyleyenler buna neden susuyor
Evet ve onu İzmir sokaklarında asker üniforması giymiş halde atla dolaşırken görmek istemiyoruz bazı geri zelalılar ona paşam diye sesleniyor bu saygısızlıktır oda ben paşa değilim demiyor Atatürk üzerinden prim yapıyor sen kim Atatürk kim sevgiyi suistimal ediyor
Soru mu bu allah aşkına. Atatürkle alakası olmayan adamı gelip atatürk diye meydanda paşamız diye en önde gezdiriyolar. Bu türk halkı adam olmaz. Bu o adamdan çok halkın suçu. Bu kadar ilahlaştıracak ne var.
Bu lavuk atatürke benzediği için halk resmen buna tapıyor hiç benzemiyor bu lavuğa dur demeleri lazım ben atatürkçüyüm bu lavuğun atatürkü taklit etmesinden nefret ediyorum lavuğu savunanında ben... Bazı söylemler duydum kadınlarla yatıp kalkmalar gece kulüpleri lavuk atatürkü kullanarak hayatını yaşıyor
Evet kullaniyor ama sadece bu değil ki? Gazateci yazar kılıfında 6 bin tl kitap satanlar baş kullanıcı, istirmarci. Kim ben atatürkçüyüm derse mutlaka oradan uzaklaş.
Başlarda andırıyordu ama şu an adama olan antipatiden kimse benzetemiyor bile. Ipin ucunu kaçırdı, birinin dur demesi lazım. İşin en kötü yanı insanların buna çanak tutması...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya tamam Atamıza çok benziyor da bizim Türkler bir yerden sonra cılkını çıkarıyor hakikaten. Bu adama çok yüz verdiler
Herkes herkesin üzerinden prim yapıyor bu ülkede. Ve aydın kesim de neyin ne olduğunu zaten biliyor. Çok da takılmamak lazım. Bu haberleri yazmasan, ben bilmezdim-duymazdım-görmezdim bile.
En İyi Cevaplar