Abdullah Çatlı reisi sever misiniz?
(Saygı çerçevesinde yorumlar lütfen.)

CIA'in köpeklerinden daha ne kadar kahraman yaratmaya devam edeceksiniz merak ediyorum.
Faşist mafya bozuntusu Çatlı, "Hocaefendi" Fethullah Gülen gibi zübükleri adam yapıp tepemize çıakrdığınız yetmedi mi?
Türlü çeşit Türk sağı bu ülkeye en çok zarar veren şeydir.
Çatlı ' yı diğer milliyetçilerin aksine sevmem.
Yalnız sağcılar da " bu ülkeye en zararlı Türk solu " diyor.
@AdillDevrimci
İşte fark burada ortaya çıkıyor. Türkiye'de sol hiç bir zaman tek başına iktidar olamadı. Sola en yakın diyebileceğimiz, devletçi, kalkınmacı, emperyalist devletlere mesafeli dönem de zaten Atatürk dönemiydi.
DP'den beri İslâmcısından kazma milliyetçisine, merkezinden liberal olanına kadar Türk sağı bu ülkeyi ABD ve AB gibi emperyalist projelerin bölge bekçisi haline getirip, tüm ekonomik eğilimlerimizi belirleyen, emekçimizi açlık sınırında yaşamaya mahkûm hâle getiren bir sistemi dayattı bize.
Darbeler, terör gibi olağanüstü durumları saymıyorum bile.
Çatlı' yı suçladığınız kontragerilla örgütkenmesinde yalnızca sağcılar yok. Sağ ve soldan da olan Amerikaya bağlı bir örgütlenme.
Tam tersi DP iktidarlığında Türkiye daha çok refaha kavuşmadı mı? Özel sektöre daha fazla destek verildi. Tabi sen sosyalistlik adı altında devlet emperyalizminin yanındaysan bilemem.
@AdillDevrimci
DP döneminde, Cumhuriyet dönemindeki bütün kalkınmacı, sanayileşme atılımları bir kenara bırakıldı. ABD'nin Marshall yardımlarıyla "siz Avrupaya tahıl üretin başka da bişiy yapmayın" dendi. Yani "özel sektör" dediğin de ciğeri beş para etmez toprak sahipleriydi.
Sosyalizm, devlet garantisi altında herkese iş sağlamak zorundadır, varlık nedeni budur. Senin özel sektör dediğin şey de, hödüğün teki cebini doldursun diye büyük baş hayvan gibi halkının çalıştırmaya mahkum etmektir.
Hem Türkçü/milliyetçi geçinip, hem de aynı Türk işçilerinin sefalet ieçrisinde köpek gibi çalıştırılmasına ses çıkarmamak arasında nasıl bir bağ var merak ederim hep.
Cumhuriyetin ilk yılların da da özel sektöre önem verilmiştir
. Dp döneminde tarımda makineleşme , sanayileşme de ön plandadır.
Sosyalizmi tartışmak istemiyorum açıkçası.
Ben de hem sosyalist geçinip ABD ' ye karşıyım diyip Rusya destekçisi olanları anlamıyorum doğrusu.
@AdillDevrimci
Cumhuriyetin ilk yıllarında özel sektörü bırak liberalizmin suç sayılması gerektiği üzerine tartışmalar yapılıyordu.
DP dönemindeki sermaye yatırımlarının kaynağı Amerikan Marshal yardımlarıdır. Nedenini de söyledim, emperyalizmin dayattığı küresel işbölümünü yerleştirmek için (Türkiye tahıl üretsin, Batı Almanya araba yapsın gibi).
Rusya, bu ülkede darbe yapmaya kalkışmadı, İslâmcılığı "anti-komünizm" adına para basıp desteklemedi, gemimizi batırmadı, askerlerimizin kafasına çuval geçirmedi, ülkeyi parçalamak için örgüt desteklemedi, Dünya Bankasından adamını bakan yapıp neo-liberalizmin önünüğ açmadı. Kısacası Rusya'nın Türk halkına karşı hiç bir olumsuz tavrı, eylemi olmadı. Dolayısıyla, ABD emperyalizmine karşı ittifak yapılmasında hiç bir sakınca yoktur.
Bazı insanlar dünyaya gerekliyken, dünya gereksizlerle doldu kaldı.
Sevilmez mi reis
"kurt saldırmaya karar vermişse ne sürüyü hesaba katar ne de çobanı."
Cevap
5Cevap
Türk devletinin derin yapısının çok aktif olduğu dönemlerde hep sevilen insanlar çıkmıştır ortaya. Ne zaman ki derin devleti siyonizm devre dışı bıraktı , o zaman reisler havlu attı.
Çatlı resitir vatan sevdasıyla yanıp yutuşmuş bu vatan için önemli hizmetleri bulunmuştur
Abdullah ÇATLI yı sevmem , hele ki sedat PEKER gibi mafya bozuntularını hiç sevmem , ona da bazı dangalak ülkücüler reis diyor... ALLAH akıl fikir versin. amin...
NATO Tasmalı, sözde milliyetçi.
Hayır
cakma kabadayi :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar