Yarabbim, bize, her ırktan milletime ve bekasına, mutluluk, huzur ve güven nasip eyle..
Ben islami kanunlara göre yaşamak mı zorundayım?
Yarabbim, bize, her ırktan milletime ve bekasına, mutluluk, huzur ve güven nasip eyle..
Ne Tanrı'ya inanırım ne Islam'in gerçekligine. Ben sadece insana inanirim. Türkiye'desin diye bunlara inanmak zorunda degilsin. Hiçbirimiz degiliz. Bu bizi hala insan yapıyor sonucta. Ama Tr de düsüncelerini disa vururken dikkat etmek zorundasın. Adamı linç bile ederler bunlar. İçinde yasa, üzgünüm ama buna mecburuz. Ben Fransa da yasiyorum burdaki arkadaslarimla hiçbir zaman din hakkinda konusmadik. Kimse kimseyi inancindan dolayı arkadas secmiyor sonucta. Ama Tr de yargilanacagimdan eminim. Çok fazla yargilanan arkadasim var cünkü. Senin bir inancın varsa bunun pesinden git elbette. Ona göre yasamak istemiyorsan bu senin günahin kim karisabilir? Sonucta inanan insanlarda dini gerektigi gibi yasamiyor.
@defol17 Ahaha basladik yine al iste. Seninle bu konuyu burada tartismayacagim. Bu iki üc kelimeyle tartisilacak bir konu degil. Tüm inaniçsizlara bu klasik soruyu sormaktan da vazgecin. Cünkü bizler en cok dini ve bu konulara arastiran kisileriz. Ben sana sordugun bu soruyu burada iki kelimeyle nasil aciklayim?
@defol17 Sakin kalmak artik benim için hiç zor degil. Hep sizin gibilerle karsilasiyorum sonucta. Sen benim cevabimi anlamayip hala bu soruyu soruyorsan bu senin beyin yasini ve anlayis seviyeni gosterir. Ve ben senin gibi bebek beyinlerle yazisarak kendimi yoracak kadar aptal degilim ne yazik ki. Dinini yasa, diger insanlara karisma. Seni giren cikan yok sonucta degil mi?
Seni islama davet ediyorum
@defol17 canım defol
O kadar karışık anlatmasan iyiydi.
Sakin ol gaza gelme ben de askerin kafası kesildi sanmıştım doğru değilmiş.
Şimdi idam gelemez ülke kaldırmaz İslami kanun dediğin şu an bu topraklarda yok Arabistan' a da gitmezsin olur biter. Ülkeler kendi iç işlerini önce kendileri halletmeli biz kendi iç işlerimize dikkat edelim.
Provokasyonlar çok daha da şiddetlenebilir. İslamcı kesim şuraya saldırdı şunu yaptı ya da laik kesim şunu yaptı diye haberler olaylar yaşanılabilir bu birkaç yıllık süreçte beklenen şeyler bunlar.
Türkiye'de şeriat gelecek diyenlere son yıllarda toplumsal yozlaşmanın arttığını hatırlat konu kapanır.
Kesinlik islamiyette zorlama yoktur. Her Müslüman bunu bilir. ( ama uygulamaz oayri bir konu) sana özetle şunu soyleyim asıl sorun insanlarda, sen bunu islamiyete baglayamazsin bu büyük bir hata olur.
Peki sorun neden insanlarda; kuran dan önceki 3 kitap insanlar tarafından oynanmış kurallar kendi istekleri doğrultusunda duzenlenmistir. Ama Allah tarafında son kitaba bu yapamamislar. Allah bize kuranı uymamizi belirtmiş. Onu ne güzel bir dindirki ki incili zeburu tevrati yoksaymamistir. 4 kitapta haktır. Ama bir kitap orijinaldir. Eğer ki değiştirilmemiş olsaydı. Hepsi aynı şeyi anlatır olurdu. Allah aynı Allah başka bir tanrı yok ama ibadet bicimi yanlış. Sorun insanlarda..
İngiltere ve Almanda bir sürü müslüman türk yaşıyor ve orada kimse kimsenin inancı ve dinini sorgulamıyor. Herkes istediği gini hür inançla yaşıyor. Türkiye niye bunu yapmıyor? Niye?
Biz bu kadar millet olarak birbirimizden tiksiniyoruz ve nefret ediyoruz. Atatürk ile ilgili bişi söylendiğimi taşa tapa tutuyorlar ama Taksimde Atatürk heykellerinin yanında boy gösteriyorlar. O zaman gerçek düşüncesini söylemiyor. Şeriat istiyor içinden ama Atatürk diyor.
Öyle birşey yok ataturku sevende var sevmiyende muslumanda var yahudide. Bir sürü kilise var kimse birşey demiyor. Bir kaç densizin hareketini topluma baglayamazsin. Ve sanmaki Avrupa ülkeleri muslamanlari seviyor. Öyle bir şeyde yok yolun duserse bir gün Avrupa da öyle mi yoksa farklı mı. Yeni iyi davranan Müslümanlardır. Biz kötü olsaydın şuana dek bir alevi birakmazdik. Hepsini oldururduk. Böyle birşey yapiyormuyuz. Hayır onların dusuncelerine uymamak onlarla arkadaşlık yapmama ya da onlari dışlamak anlamına gelmez.
Yarın birgün yapmayacağınızın garantisi yok. Lideriniz ben şeriat getirmek istiyorum. Şeri kanunları ve şeriat yasalarını getirmek istiyorum ama bunlar bize engel. önümüze bir engel. bunları kaldırın. çıkın dışarı vurun öldürün bunları, bunlar dinsiz kafirler dediği zaman çıkıp alevileri kesip öldürmeyeceğiniz ne malum. biz bu korkuyla mı yaşayacağız?
Biz Cumhuriyetçilerde isteseydik, şeriatçıları dincileri partileşmesini engellerdik deseydi, hoşuna gider miydi?
Siz bu konuda çok yanlış anliyorsunuz. Ben ornek verdim. Diyeceğim o ki ne seriatciyim nede akpli nasıl her goruse saygı duyuyorsamda kendi fikrim benim için daha önemli halklarin kardeşliğine inanıyorum. Her ne kadar HDP ini sevmeyenler olsa da HDP tüm halkları kapsıyor ama kimsenin bundan haberi yok. Ülkemizde çok cahil insanlar var insanları dışlayan goruslerine saygı gostermeyen ler bir sürü.. yinede diyorum en kötüsü yine din açısından Avrupa dan iyidir gidip gormen lazım..
Peki ben gâvur kanunlarına göre yaşamaya mecbur muyum? "Müslümanım" diyorsan evet, İslâm Hukukuna göre yaşamaya mecbursun. Fakat rahat ol, şu anda İslâmî bir idarede olmadığımız için kimse seni buna zorlayamaz. İslâm Hukukunda bunu sadece devlet yapabilir. Yok eğer "Ben Müslüman değilim" diyorsan yine rahat ol; İslâm Hukuku, Müslüman olanlar için cârîdir. Gayrimüslime İslâm Hukuku tatbik edilemez. Çünkü Kuran'da "Dinde zorlama yoktur." ayetiyle bu men edilmiştir.
Yine Kuran'da Hucurat Suresi 10. ayette Allah inananları kardeş ilân ediyor. Buna mukabil peygamber efendimiz "Küfür tek millettir." diyor. Bu iki emri dikkate almayan "Ben Müslümanım" demesin.
Tamam güzel yazmışsın. Ama Allah inanmak, tek Müslüman olmak değildir. Benim kocam Musevi ve bende Musevi dinine geçtim ve ALLAH'ın senin inandığın gibi tek olduğuna inanıyorum. Ama sen Atatürk'ün ilkelerine ve inkilaplarına, hukukuna ve kanunlarına göre yaşamak zorunda değilsin. Bende Şeriatçı ve Cihatçı ilkelere, yasalarına ve kanunlarına göre yaşamak zorunda değilim.
İşte Tekbir ile idamı getirirse bu halk, şeriatı ve padişahı da ister ve yapılır. İşte o zaman hiç endişen olmasın, biz şeriat inkilaplarına göre yaşarız. Bir mollanın 6. karısı olarak 10 çocuk veririm. Kocamı da herhalde öldürürler. Herkes namaz kılar. Kılmayanın ayaklarını keserler.
Neyse, daha fazla konuşmak istemiyorum. Zira sağlıklı düşünebildiğin kanısında değilim. Birinci yorumunda yazdıklarımı onaylarken, bu yorumunda çark ettin. Eğer gayrimüslimsen, İslâm Hukuku seni Müslüman gibi yaşamaya zorlamaz. Osmanlı da İslâm Hukukunu tatbik etmiştir ama sadece Müslüman olana. Gayrimüslim kendi hukukuna tâbîdir. Osmanlı çok hukuklu bir devletti. Bugün İngiltere'de dahi 6 kadar şeriat mahkemesi var. Benim bunu Türkiye'de talep etmem dahi suç.
İslâm Hukukunda evlilikte 4 eşe kadar "izin" vardır, emir değil. Bunun da belli başlı şartları olur. Fakat Kuran'da tek eşlilik tavsiye edilir. Ayrıca namaz kılmamanın ayak kesmek gibi bir cezası yokturyoktur. Bilmiyorsun, bari biliyormuş gibi iftira atma.
Biz gâvur kanunlarına göre yaşamaya mecbur muyuz diyoruz ama gavur malı teknoloji kullanıyoruz. Vestel teknolojisi bile kabını değiştirip, galaxy yi biz ürettik dedi. Sesli güldüm.
Biz ürettik. O telefonu.. Ancak 5000 yılında o da şeriat yerine bilim çağı olursa, yoksa mümkün değil.
İman ettiğiniz Kemalist rejim, laiklik kisvesi altında milletin kılık-kıyafetiyle uğraşmak yerine bilim ve teknolojiye yönelseydi de kendi teknolojisini geliştirseydi ya? Yıl olmuş 2016, hâlâ insanların kılık-kıyafetine "çağ dışı" diye hakaretler yağdıran geri kafalı yobazlar var.
Benim dinim "İlim, Çin'de de olsa gidip alınız." ve "İki günü birbirine eşit olan ziyandadır." sözleriyle sürekli çalışmayı, ilme yönelmeyi, ilerlemeyi emrederken, Kemalist dikatorya elinden geleni ardına koymayarak milleti dinsizleştirme çabasına girdi. Şimdi kalkıp "Gâvur malı teknoloji kullanıyoruz." diye ağlamaya hakkı yok.
Atatürk olmasaydı, sen zaten müslüman olmayacaktın. Hristiyan olacaktın. Müslüman olanları padişah diye dediğiniz vadeddin ni neyse kimse ingilizlerin milleti kurşuna dizdiler. Atatürk bunlardan Türk milleti kurtardı, Atatürk arapçayı Türkçeye çevirdi ama dindardı. Ateist değildi. Arapçayı çok iyi bilirdi. Yazardı. Osmanlı paşasıydı ve sonunda imparatorluğu ingilizler yıktı. Atatürkte kendi Cumhuriyetini kurdu. olay bu! diktatörlük yapmış olabilir. ama Cumhuriyeti kurmuş adam, karşı olanı da asmış. Ama bugün hala mecvut Cumhuriyet var.
O olmasaydı da ben şu an Müslümandım. Zaten o, içimizden çıktığı için tüm o inkılapları yapma şansı buldu. İngiliz işgali altındayken bile bu topraklarda ezanlar susmadı. Fakat o iş başına geldikten sonra 1932'den 1950'ye kadar 18 sene boyunca ezan diye Türkçe şarkı dinlettiler millete. Sultan Vahdettin Han, "O olmasaydı" dediğin adamı, milli mücadeleyi başlatması için vazifelendirerek Anadolu'ya gönderen adamdır. Genelkurmayın Harp Tarihi Vesikaları yayınına bakanlar bunu görür. Din cahili olduğunuz kadar tarihin de cahilisiniz.
Cevap
36Cevap
Yurt dışına çık ırkcılık nedır ayrım nedir gör , dogu türkistana git yapılanı gör , fransaya git ırkcılık nasıl bir gör , ingiltereye git ırkcılık nasıl bir gör amerikada ırk catısmalarını hiç duymamıs olman ne yazık bizim içimize alevı sunnı o bu su fitneyi sokan kim bir araştır sonra eleştirini yap neyse gelelim şeye türkiye cumhurıyetle yönetılen bir ülke ancak müslüman ülkesidir dini islamdir şimdi gelelim diger soruna inned dine indallahil islam (Allah katında din islamdır) biz 4 kitaba inanıyoruz ancak şuana kadar kuran ı kerim haric hepsi degğiştirildi ondan onların uydurmus oldugu kıtaplara ınanmıyoruz
değiştirilmiş olması bizi ilgilendirmez. Sonuçta 4 kitap gelmiş mi? Bunları Allah indirmiş mi?
4 Din oluşmuş mu? Sevmek, Saymak ve Kabul etmek dini zorunluluktur. Hepsini kardeş kabul edeceksin. Diğer türlü Allah yolu olmuyor. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi günleri yaşarken, Taksimde festival olurken, sen bu ülkenin tek dini Müslüman diyemezsin. Dersen demokrasiye gölge düşürmüş oluyorsun.
Dünyanın her yerinde ırkçılık var. Ama Türkiye de olmasını istemiyoruz. Örnek ülke olalım diyoruz ama ne oluyor? Tekbir Allahu ekber diyerek karşı görüşlü CHPli HDPli insanlara saldırıyorlar. Darbeden kurtulduk diye sevinen gençler bunu içki ile kutluyor diye baltalarla saldırıyorlar. Bunlar demokrasiye gölge düşüren olaylardır.
Nasıl ilgilendirmez 4 kitap gelmiş ben sana okudugum ayette uydurmadım aç şehudullahu suresini oku anlamını gelelim şuna şimdi yahudiler müslümanlara neler yaptı neler nekadar müslüman öldururlerse cennette o kadar köleleri olduklarına inanıyor şimdi benım buna saygı duymam mı gerekıyormus güldürme allah aşkına yavurlara islamı anlatırsın kitabına küfür eder eger sen hala onla arkadaslık edersen sen günaha girmiş olursun allah ın gönderdigi kuran ı kerime inanmayanla arkadaslıgın olamaz Arkadaşım demokrosıyle yonetılıyor diye ülkenin dinini demi değiştirceksiniz saygı saygı diye ülkeyi yozlastırmaya nıye calısıyorsunuz Türkler zaten ırkcı bir millet degıl genel olarak ama ırkını sevmek vatanını mılletını bayranı sevmek ırkcılık degıldır ırkcılık yapan türklerede sor nıye ırkcılık yaptıgınında sebebı mutlaka ya türklerin düşmanıdır ya da savaslarda türklere ihanet edenlerdir şimdi gelelim diger dedine sokaklara gittim daha kimseyi bu chplı dıye doven halk görmedım
Eger varsa vardır bir bok yemişligi niyemi çünki İzmir ezan okunmasın diye müezzini dövduler ben buna saygı göstermem cogu chplı hemen işi siyasete döktü ve karsı twetler attı hak ettıler vatandas durduk yere bırsey yapmaz emın ol hdp katmıyorum onlar zaten terör örgütü
Bazen hayalime diyorum ki, Zaman Makinesi ile git. Atatürk'e bugün daha Cumhuriyeti kurmadan önce anlat, olayları izlet. Rezilliği göster. Kurduğun ülkeyi şeriatçılar basmış olduğunu göster, darbeci hain domuzları, özellikle Kenan Evren Pisliğini göster, sonra dedi ki al sana Türkiye Cumhuriyeti, bak gör paşam ne halde, senin kurduğun bu Cumhuriyet ne halde, bak bak bak gör, ne halde.. Belki o zaman vazgeçerdi. Avrupa'ya gidip hayatını yaşardı.
sen şeriatla yönetilen ülke görmemişssin bu kadar yorumlardan bunu cıkarmıssın ayrıca tebrik ederim seni Bende aynı zaman makinesiyle fatih sultan mehmedın yanına gitsem istanbulu göstersem istanbulu yavurlar geri almıs diye tekrar savaş acardı derimve susarım
OOOO sen 600 yıl önceye gittin. Atatürk 1920 de kaldı. Fatih ne ara, oraya kadar gelecek. Birinci kez bilimden zerre dahi bişi anlamadığın belli.. Ben diyorum ki, Atatürke resimli videolu anlatım yaparım. Sen kalkıp Fatihi günümüze getirirsek, getirdiğinde İstanbul yabancıların elinde olmuş olur. Fatih de seni orada keser. :D
Biraz yazdıgımı anlamaya çalışsan daha ıyı olurdu fatıhın yanına gitsem ona ıstanbulu göstersem dedım ıstanbula ben degıl kendısı gelmek ıstıcek oldugunuda anlardın diğer dedigine cevabım ise ha zaman makınesını icat etttin sadece atturk dönemıne mı gıdıyormus vay be senın zaman makınen oraya kadar gıdebılır bu hayaldır bunu bılım dıye de senın söylemen ilginc
Dinde ayrımcılık yoktur burası doğru. Kimse müslüman olmak zorunda da değil ama yaşadığın yerin toplum kurallarına da uymak zorundasın ki bunlarım birçoğu ahlak kuralları çerçevesinde toplanır. Ahlak kurallarının ise amacı, başkalarının haklarının gasbedilmemesidir elbete. Bir de inanmamakla b. k atmayı birbirine karıştırıyor insanlar. Yoksa kimse inanmak zorunda değil, zira bu kişi ile yaratıcısı arasında birşeydir.
Böyle konuşma. Milletin şu günlerde gözü dönmüş. Herkese vatan haini, dinsiz, laik, kemalist gibi şeyler söyleyip, yok yere olay çıkartıyorlar. Boşver bunlar geçecek. Birgün bir bakacaksın ki, CHP seçimi kazanmış ve ülkeye 1. sınıf demokrasi gelmiş.
Sana sonuna kadar katılıyorum ve bu tanımladığın sürü psikolojisi, bu ülke farklı görüşlere açık değil, alışılmış kurallar, düşünceler herkes aynı şeyi kabul etmek zorunda, farklı bişey düşünen susturulur, saygı duyulmaz.
Bu neden bilmiyorum ama en gelişmemiş ülkelerinde hepsi müslüman ülkeler.
Çünkü okumaya karşılar, Bilime karşılar, Eğitime karşılar. Yat Kalk Allah Allah.. Bir şeyde elde etmiyorlar. Bir tane kafasız, belli ki şeriatçı, ben gâvur kanunlarına göre yaşamaya mecbur muyum? diyor. Ya geri kafalııı bahhnaz elinde kullandığın teknoloji gavur malı...
Kara cahil olmayı seviyorlar. Düşünmüyorlar çünkü gerek duymuyorlar. Beyinsiz olmak mutlu ediyor. Okumadan araştırmak sorgulamak zor geliyor. Kadın kadın kadın, sabahtan akşama kadar kadın kadın kadın şöyle olsun, şöyle giyinsin.
ablacım sen bize ön ayak olsana ne ürettin boş laf dışında mesela söz senin emrinde ücretsiz çalışıcam ne ürettin millet üretmedi sen yaptın allah aşkına ya tam bir tatlı su solcususun başka bişi değil gördün dimi milleti darbe gününde ne kadr cesurdu geziciler gibi suya tomaya gaza değil skorsy mermisine g3 mermisine tank atesine snipera karşı dimdikti sizin ağaçcılara hiç benzemiyorlardı siz anca arada ses çıkarırsınız kuru gürültüsünüz
@HasicTearCont Benzetme yapma. Yanlış yapıyorsun. Geziciler kadar sizde cesurdunuz. Hepimiz birimiz için oradaydık. Unutma, gezi olaylarında köprüler polisler tarafından kuşatılmıştı ama milyonlarca halk taksime girdi. Çünkü hakimiyet her zaman milletindir.
Karıştırma, işte bahsettiğim cahillik bu!
yaşım 20 inşaat okuyacağım serefimle üreticeğim müslüman türk milletinin hizmetine sunacağım bina köprü yol... yapıcam bunu kemalistte kullanacak ateistte ama kimseyi aşalamayağım yaşın kaç olmuş ama beynin gelişmemiş ablam senin
Başı kapalı diye çekmediği eziyet kalmayan insanlardan haberin var mı? Sırf başı kapalı diye okuyamayan, devlet dairesinde çalışamayan insanları biliyor musun? Sana şimdiye kadar kim dedi ki senin başın açık eteğin kısa çalışamazsın diye? Hala ne bu islam fobisi. Doğru düzgün bilmeden bu islam fobisi olanlardan duyduğun bilgilerle yorum yapıyorsun. İşin aslını öğren önce.
kimse intikam almıyor ki nereden çıkarıyorsunuz bunları?
ayrıca benim atatürkle ilgili bir problemim yok gayette saygım vardır
hakiki şeriatın ne olduğunu biliyor musun bu iranda gördüklerin değil
aynen biliyormuşsun. tartışmıcam böyle dar görüşlü biriyle
ay gotmün kenarı seni yallah arabistana hadi ama gotün yemez
Bana bir tane adam gibi mantıklı düşünen mevlana gibi alim gösterin o zaman şeriatı kabul edip boyun eğmezsem en şrfsiz ben olayım..
Şeriat şu zamanda ülkeyi yok edecek en etkili yöntemdir bunu Allah ta biliyor.
Dediklerimi çok azı kavrar zaten iyi günler.
Dinsel ırkçılık kadar tehlikeli bir şey yoktur bir söz vardır Eğer bir devleti yıkmak istiyorsan dini kendi cikarın için kullanıcaksın
Biz CHPli Atatürkçüler hâla buradayız ama artık dilimizde tüy bittiği için pek cevap veriyoruz Çünkü ANlamıyorlar...
Kimse sana karışmıyor zaten herkes özgür bir şekilde yaşıyor senin özgürlüğün bir vatandaşa ya da topluma zarar vermeye başladıysa bu ülkemizin değerleriyle etik uyuşmuyorsa senin özgürlüğün o zaman kısıtlanır
Yorumlarını okudum Engin çağdaş insanlar demişsin şimdi kolay bir şekilde tasvir yapalım bir bayansın anne olduğunu sayalım bir binada otur binada Alman İngiliz herkes otursun herkes etrafına saygılı olduğu sürece sıkıntılı bir bina yapısı okur mu akşam olunca gürültü ses patırtı yok herkes birbirine saygılı bir şekilde yaşıyor biz buna o binada huzur ve mutluluk var diyebilirmiyiz? Şimdi d cam edelim başta niye anne var saydığımıza gelelim sen gece çocuğunu uyutmaya çalışıyorsun eşin işden gelmiş Ailesiyle huzurlu bir akşam geçirmek istiyor üst binada gene herkes var İngiliz Alman Fransız akşam üst kattaki komşun yüksek sesle müzik dinliyor bağırış çağırmışlar ama bu her gece siz ne yaparsınız o insanı ilk uyarırsınız baktınız devam ediyor yönetim uyarır hala devam ediyor mahkemeye dava açılır ve o kişi mahkeme kararıyla binadan atılır ve siz gene aynı şekilde huzurlu yaşarsınız bu sizin özgürlük ilkleri içindedir be özgür hissedersiniz kafanız rahat şimdi aşağıda isimler saymışsın
Bundan bir kaç gün önce o vatan haini komutanlar bu ülkenin en iyi askeri komutanlarıydı değil mi şimdi soruyorum sana sen o Aydın'ların ter temiz olduğuna inanıyormusun eğer inanıyorum diyorsan eski bin başı barış dedebağın kahraman gerçek askerin o gece yaptıklarını anlatıığı 36 dklık röportaj videosu var bir izle sonra o aydın dediğin insanları bir daha tartışalım
İlk söylediğin şeyi okudum ve doğruydu ama biliyorsun ki, yanlışlar doğruları hep götürür. En son yazdığın yazı yanlıştı. Aydınları, Güzelim çağdaş insanları, yazarları, gazetecileri çünkü hepsi aydın ve atatürkçü insanlardır.
Bunu alıp hain darbeci pis fetonun askeri terörist askerleri tarafından tanklarla insanların üstünden geçmiş acımasız terörist dinci pis domuzlarla karıştırıyorsan, sana diyeceğim birşey yok artık.
Konuyu dinden başlattın alakasız şekilde mezhep ve siyasi görüşle devam ettirdin.. Bilmiyorum hangisine karşı çıktın, anlaşılamadın. Dünyanın her yerinde belli oranda ırkçılık ve kendi dininden olanları kayırma vardır. O çok modern Avrupa Topluluğu bu yüzden kriterleri yarım yamalak yapsa da Balkan ülkelerin alıyor ve Müslüman olduğu için Türkiyeyi almıyor... Ayrıca siyasi düşüncelerin çatıştığı pek çok ülke var. Örneğin: ABDde Cumhuriyetler ile Demokratlar hiç anlaşamaz...
Adamlar Başkanlığa geçeceği zaman İncile el basıyor, burada Kurana el basılsa yer yerinden oynar... Azıcık mantıklı konuşun.. Kaldı ki yukarıdakilerin hiçbirine de cevap veremedin.
Yazdıklarına bakılırsa
Ne tevratı ne zeburu ne incili ve nede kur'anı bilmiyorsun.
Birde görüş yazmışsın
Sana TEK cevabım
Havaya suya kılıç çekilmez...
Afiyetler olsun.
Dünyanın tüm güzellikleri şan ve şöhreti senin olsun. milyarca dolar'ında olsun. Hayatın boyunca üzüleceğin tek günün olmasın. Ömrün uzuun ve sıhhatin hep yerinde olsun.
şimdi idam istemiyorum atatürkçüler falan asılcak demişsin de onlarda sınırlarını bilsinler ben atatürke değil atatürkçülere karşıyım mesela ve o 4 kitap şeyi o 4 kitap ta değişti onlar allaha falan inanmıyolar hz isa ya inanıyolar
cumhuriyet iyiki geldi sanki sırf gözü karalığınız yüzünden savaştaki o kadar askerin emeklerini atatürke mal edicek kadar m*lsızınız
halifeliği kaldırıyor modern olmak bağbında bir şapka için o kadar insanın kafasını kestiren adama ben saygı duymam orda ölen kan döken insanlara saygım sonsuzdur ama savaşta durduğu yerde en korunaklı yer
zaten şu chp li insanlar sadece dırdır ediyo sorun buluyo ama çözümünü getirmiyor bir kendini beğenmiş haller insanları küçümsemeler ayrıca islamda zorlama yok bana kara cahil diyene bak
Böyle bir şey islam'da da yok zaten. şimdiki islama öncülük eden alim dedikleri adamlar düzenbaz olunca onların yetiştirdiği kitlelerin de sığır olması kadar doğal bir şey olamaz.
Bu kadar konuşmana gerek yoktu. Kimsenin hayatına kimse karışamaz. İstediğin gibi yaşayabilirsin kimseye bir zarar vermediğin sürece.
iDAM istiyorlar. yarın gazeteciler, yazarlar, çizerler, fatih portakal, ne nice aydın ve çağdaş insanlar ve özellikle Atatürkçiler asıldığı zaman yine diyecek misin kimse zarar görmesin, özgürce demokratikçe yaşasın. desen ne olacak, seni dinleyecekler mi? Farkında değilsin ya da sende bizi sevmiyorsun.
Kabeye girişi yasaklayan suudi hukumeti degil Allah tir. Haram bolgesi diye gecer. Orada hic bir canliya da zarar verilemez. Tek bir ot bile koparsan cezasi var
Giremez yasak. Müslüman olmayan kimse giremez.
Ateşe dayanikliysan dilediğin gibi yaşa. ... insan başı boş birakilacaginimi zannediyor. .
gözlerim kanadı o nasıl uzun şey öyle kör oldum mutlu musun?
ciddiye almadığım için yazdım bunu turkiye bir islam ülkesi nasıl yaşanması gerkiyorsaöyle yaşanacak size saygımız var eyv ama ramazanda ulu orta içip yemek yerseniz benim saygı çervemi sabrımı taşırırsınız özgür ülke sen tut ben tumıyacağım diyemessin mesela anladın?
bak mesela altta okudum sen yazmışşın siyah çarşaf falan ulan mini kot etek normal ise o neden anormal ban bunu bir açıkla hadi kocana sor bakalım hangisi ona daha çekici geliyor başkasına bakması hoşunamı gidiyor başka insanların kadınların cinsel olarak arzulama isteği halgisinde geliyor bu güzel bişey mi bir sor bakalım
evet bildin leğeni adresinize yollıyacağız hanımefendi. Sessizce yaşamaya devam edin işte niye kasıyorsunuz İzmir neyine yetmiyor mesela
İslami kural kime göre şimdi? Herkes kafasına göre takılıyor. Kimse kuran da yazıyor demesin. yazabilir ama okuduğundan ne anladığına bağlı her şey. İslamcı yobaz zihniyet ortada sonuçta. Tek yok laiklik. Allah ile kulun arasına kimse giremez.
Bizi çekemiyorlar çünkü herkes bize karşı insanlar saygı sevgi çerçevesinde olsa başkalarına saygı duyarız biz de ama bu devirde saygı gösterdiğin kişi arkandan vuruyor bu yüzden bizde kurallar böyle
belirli kişiler demokratikçe kurallar koymalıdır. Orta doğu politikası olarak değil. Bu ülkede hepimiz fetoyu hainini lanetledik ve demokrasi dedik. Cumhuriyet dedik. Atatürk dedik. Fatih Sultan Mehmet dedik. Birbirimize saygı gösterdik ve bu böyle gitmeli ve senin özgürlüğün başladığı yerde benim özgürlüğümün bitmesi gerekir.
zorun ne seninki git puta tap istersen sana bu ülkede kim nedicek pamuk takılana kadar herşey serbest
Sen neyin kafasini yaşiyon neyi savunduğun bile belli değil sana biri dayatmami yapiyo ne yapi bilmm bisi diyorsun sadece islami seymi var ayir mis işte git kendine gore olan yerde takl
istemiyorsan isteme git neyi yaşarsan yaşa
İslam'da zorlama yok naparsan yap
Tanrı iyi biri değil ve gerçekte hep kötü adamlar kazandığı için filmlerde iyiler kaybetmiyor... :(
İslam osmanliyi coketmekle kalmadı şimdi de Atatürk ün kurduğu Türkiye yide cokertecek. Ortadoğu neden geri kaldı sanıyorsunuz. En iyisi oturup düşünmek gerçeği anlarsın birazda araştırma yap
:D sen dini cok yanlıs anlamıssın :D ama munakasahya gırmıycem kı ben degıl sen delı oluyosun :D kı bu da sana yeter :D begenemıyosan defolur gıdersın ufaklık :D
:D ama su an uyuz olan sensın :D cunku kafan calısmıyor :D musluman sın demı bı de? :D ay yazık :D beyınsız daha dınının geregını bılmıyosun muhalefet edıyosun :D
Senle aynı fikirdeyim ama kime ne anlatıcan hemen başlarlar allah kitap diye inanmadığını söylediğin kitaptan birsürü örnek verirler mesela
Musluman ulke burasi bunlara katlanman lazim bazi seylere tabiki kendince takil ama sabir et
Yok yaşamak zorunda değilsin. Fakat ahrette de cennete girmek zorunda değilsin
değilim. Öyle bir yer varsa, iyi insanlar inanmasa bile girer. İnanın oraya inanmadan da girenler olacak. Sizde orada vah efendim, ben şunu yaptım bunu yaptın diyerek yine oraya da şeriat getirmek için uğraşacaksınız. Rahat huzur yok. Bence biz Atatürkçüler bu gezegenden gidelim, herkes ne halli varsa görsün.
Hayr değilsin istediğinin altına gir. Ne olcak aaaamm senin belletirsin tarla senin elletirsin
Terbiye?
Cokkk atesli bir sevismeye ihtiyaci var bu kizin.. o zaman gecer:))))
Tabiki. bulundugun ulkenin kanunlari seriat ise uycan. kanun sonuçta
Okumadım ama; İzmirli misin? :d
Istemiyorsan gidersin istedigin yere zorla tutmuyoruz
Ne halin varsa gör sana bir şey izah etmeye değmez
yobaz bir devlette normal dediklerin
nasıl yaşamak istiyorsan öyle yap
Hala İslam'a mı inanıyorsun 😂?
geldi ergen ateist bu varya beyler islam dışındaki bütün dinlere saygılıdır sadece islamı çökertmeye çalışır :D
@HasicTearCont Ateist değilim ki 😂Sitenin en çok tanınan 4 Satanistinden biriyim 😈
peki bir ara adam olmayı unutma herşey olmuşsun boş geçme :D
@HasicTearCont ama ne güzel, şeytanın bol olsun.
tatlı su solcusu hanım abla inanmıyorsan altını deşme kaybedersin hep kaybettiğiniz gibi özgürlükle ahlaksızlığı ayırt edemeyen beyinlere artık parmağımı klavyeye bile götürmek istemiyorum yetr da!
@HasicTearCont Ayy Laz 😱
trollük seziyorum :D
@HasicTearCont Troll değilim bundan önce 4 hesabım olmuştu bu son hesabım
Demokrasiden bana ne ben despotum 😂
İslami kanunlara göre yaşamak zorunda değilsin😊
Al sana istediğin cevap şimdi mutlu oldun mu😊?
benim dinim bana.. senin dinin sana...
israile git orda yaşa o zaman.
Komik görünüyordu okumadım.
değilsin yaşama
iyide ben seni desteklemek için yazdım :)
Aynb
zorunda değilsin
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar