Kendisininde mağduru olduğu o katliamı gerçekleştiren o zaman ki halk ile son olaylarda etkin rol oynayan halkın mantalite olarak birbirinden çokta farklı olmaması, bu kadar zamanda toplumsal olarak kendimizi çağın gerekliliklerine uyduramıyor oluşumuz, yapılan böylesi eylemlerin belli kutsalları korumak için yapıldığı sanılsa da sonuçlarının hemen kendini göstermeyip bu ağır bedellerin direkt olarak bu kutsallara zarar vermesi ve bunun hala toplum farkedilememesi Anton Çehov'un sözünü akla getirir sürekli;"En tehlikeli insan tipi, az anlayan, çok inanandır."
Bu büyük milletin sokağa çıkma sebebi neye dayanırsa dayansın askeri darbeyi engellemiş olması nasıl ki su götürmez bir gerçek se vicdani duygulara yapılan darbede baş aktör olması da o derece acı bir gerçektir...
Çok doğru ve yerinde bir söz Aynen katılıyorum sadece bununla kalsa iyi Ataturkün türk milleti zekidir çalışkandır sözü kurtuluş mücadelesi için bir gaza getirmedir türk milletinin %60, ı cahildir demişti bir konuşmasında az bile söylemiş İbrahim zübükzade adlı filmde aziz nesinin eserinden esinlenerek sinemaya uyarlanmıştır.. O zamanlardan Erdoğanı oynamış resmen
Ön görüsü muhteşem bir tespit... Ne yazıkki aynen böyle oldu ve bu millet Din'i gerçekten yaşayanlardan değil Din'i her kötülüğe alet edenlerden hep çekti hala çekiyor ve çekmeye de devam edecek...
söz sözu doguruyor aslinda daha düne kadar dost olanlar bugun dusman daha duna kadar hizmet edenler bugun hain sonrq biz bekliyorduk ama bu kadarini degil dersin iste kil payi dönersin hayata
hiç görenle görmeyen bir olur mu? düşün bu adam bide ateist... ah bee onca inanan nolurdu şu ateist kadar ahlaklı olsaydı... bu yorumu atatürk yapmıştı seneler evvel
Bak bunu bir koyunlar anlayamadı =/ Mevzu da bu zaten 93 yılında söylenmiş bir söz Her hecesine kadar ortadayken bu nasıl görünmez ben bunu anlayamıyorum ya
bu günde olan bitenler içerisinde acık vede aşikar birçok şeyi göremeyen bir kitle var. İşin özü şu ki torunlar dedelerinin izlerinden gitmekteler vede gidecekler.
Sivasa gidip dolasip dolasip icecek bir yer bulamaz ve istanbula gider arkasina; Sivas cok bozulmus. O kadar bozulmus ki aksama kadar dolandim icecek bir yer bulamadim.
Yakmak isteselerdi digerleri gibi once kursunla vurulmus olurdu. Sonra birileri yakar halka atar size de yuttururdu. Git otopsi raporlarina bak kac kiso atestwn dumandan olmus
2 Temmuzda yaşanan olaylarla 15 Temmuzda yaşanan olaylar birbirinden farklı değil sadece içeriği farklı 2 Temmuzda cahil halk din elden gidiyor çağrısı yapılması üzerine iki gramlık aklı ile otelin önüne yığıldı, yığıldı diyorum çünkü toplandı ifadesi insanlar için kullanılır tek hücreliler için değil Bugunde aynı olay 15 temmuzda yaşandı
Şaka yaptık kız demişsin ama belki ironi yaptın ama hepsi gerçek o söylediklerinin otel yandı ama içindekiler yanarak ve boğularak ölmedi hepsini kurşunladılar içerde cehaletten aklı tesislerinin altına kaçmış yobaz tayfası yüzünden kimse silah seslerini duymadı. Koca otel yanıyor ve sadece aziz nesin kurtuluyor. Kimse bu nasıl oldu diye sormuyor. 33 kişi yanarak ve boğularak can verdi deniyor bitti 2 Temmuz darbe girişimine zemin hazırlamak için bir senaryo idi birileri darbe olsun istiyordu ama sadece Sivas ile sınırlı kaldı ülke geneline yayılamadı Maraş katliamı gibi darbe fitilini ateşleyen bir hadise olmadı Sivas katliamı Sivas ile sınırlı kaldı ülke geneline yayılamadı çünkü burda Alevi Sünni kavgası yoktu bu yaratılmaya çalışıldı bu sayede ülke genelinde bir iç karışıklık yaratmak ve amaç darbe yapmaktı ama muvaffak olamadılar. Kimbilir belkide 15 temmuzda bir darbe hareketi için bir senaryo idi ama sonuçsuz kaldı ikisininde Temmuz ayında olması tesadüf olmadığı kesin 😉
2 Temmuzdan sonra canlı bomba saldırıları başladı Sivasta ilk canlı bomba eylemi Sivasta gerçekleşti saat 11:30 çarşı polis karakolu hamile kadın kıyafeti ile kamuflaj olmuş üç kadın terörist karakol önünde pimi çekti üçü polis biri sivil olmak üzere 4 şehit ondan sonra çöp konteynerlerına bomba yerleştirmeye başladılar sonra eş zamanlı olarak Türkiyenin tamamına yayıldı umarım 15 temmuzdan sonrada canlı bomba eylemi olmaz çünkü insanlar uzun süre sokakta kalacağa benziyor siz siz olun evinizde oturun ne olur ne olmaz..
@NesliTükenmişErkek abicim ben sivas olaylarini o zaman ki vali sekreterinin kardesinden dinledim. O darbe olayinin alt yapisiydi halka maal edildi. Sivastaki aleviler olaya bilmayenler gibi yaklasmiyor. Ben bu olayi bilmeyenlerle dalga gecmek amacli paylasiyorum. Artik her seyde sivas diye atlamalarindan skildim.
34 yasindasin ve haberler medya digerleri olayi bagira bagira anlatti. Lakin bir kisim alevi ve bir kisim karsit insalar her seferinde bu olayi insanlari karistirmak icon ortaya atti ve halen atiyor. Insanlari kutuplastirmayi birakin. Yillarca sag sol kurt turk ten cektik sonra alevi sunniye getirler isi tutmayinca da simdi paralel akp ci diye ayriliyoruz.
Evet 34 yaşındayım. Ve öğrenmenin de yaşının olmadığını düşünüyorum. Velhasıl olayların senin anlattığın şekilde olduğuna dair belgeli deliller var mı? Sende kulaktan dolma bilgi edinmişsin belli ki. Elbette alevi kesim bu olayların unutulmaması için mücadele verecektir. Orada yakılarak ya da kurşunlanarak ölen insanlar aleviydi çünkü. Adamlar davalarında haklı.
Aynen öyle bende sıkıldım bu olayın sürekli gündeme gelmesinden olayı kaşıyıp durulmasından sadece Sivas için değil ülke içinde sıkıntı yaratıyor kesinlikle öyIe halende Sivasa mal ediliyor adımız yobaza çıktı sivaslı isen yobazsın
En İyi Cevaplar