Vaktiyle bir Atsız varmış, Varolsun!!! Sadece bu konuda değil her konuda oldukça haklı olan milliyetçiliği uç noktalarında yaşayan bir Ata'dır kendisi.
Milleti olan için değil yani... O zaman Ermeni soykırım tasarısına karşı çıkan Ermeniler intihar etsin, çünkü kendi milletinin vatandaşları içinde yaşayamazlar...
Ne alaka? Konuyla ve soruyla alakası ne bu yazdığının? Ermeni soykırımı var ya da yok demek bir milletin varlığını ya da yokluğunu sorgulaması anlamına mı geliyor?
@StConstantine O bir örnek canım kardeşim... Yahudi doğan bir çocuk bu seçimi kendisi mi yapıyor? Sen Türk doğmak için Allah'a rüşvet mi verdin? Her millete uyarla bunu... Seçemediğim şeyle niye övüneyim ben?
Bütün insanlar, "insan olan insanlar" bendendir. İnsan olana sahip çıkarım arkadaş, milleti nedir diye sormadan...
Size yurt dışındaki bir anımı anlatayım. Dil kursunda Ermeni bir arkadaşım oldu. Başka milletten arkadaşlara nasıl davrandıysam, ona da aynı davrandım, içten ve samimi... Ayrılırken bana şunları söyledi: -Biz, ebeveynlerimiz ve okullarımız tarafından Türk düşmanı olarak yetiştirildik. AMA senin gibi birkaç Türk arkadaşım oldu ve fikirlerim tamamen değişti...
Birader ne konuştuğunu gerçekten anlamıyorum övünme, suç , engelli , ne anlatıyorsun sen? Başlıkta ki konuyla nasıl bir bağlantısı var yazdığının? bir oku bakalım şurda Türk en üstün ırktır diğer ırklar ölsün diye yazan kimse var mı? Neyin üstünlüğünden bahsediyorsun sen? Yani direk olarak bir şeye itiraz etmeye odaklanmışsın ama itiraz ettiğin şey zaten ortada yok. Ermeni doğan ermenidir Türk doğan Türk'tür. Arap doğan Araptır. Konu hangisinin hangisinden üstün olduğu değildir. Konu kendini bir millet olarak görmeyen kendini bir millete mensup olarak göremeyenlerin Milli şuura sahip insanlara faşist damgası vurmasıdır. Evet Türk'üm gurur duyuyorum. Evet Türkçüyüm milliyetçiyim. Bununla da gurur duyuyorum ama benim Türk olmam bundan gurur duymam bütün diğer milletlerden nefret ettiğim anlamına gelmez. Diğer bütün milletlerin aşağılık olduğu anlamına da gelmez eğer bahsettiğin konu buysa şu an biz ondan bahsetmiyoruz...
@StConstantine Peki kardeşim. Müslüman mısın? Ben müslümanım. İslamiyetin neresinde milliyetçilik var? Bu konuda sahih bir hadis var mı? Kuran'da bir ayet var mı?
Bana göre milliyetçilik, ırkçılığın kitabına uydurulmuş halidir...
Bütün insanlar, "insan olan insanlar" bendendir. İnsan olana sahip çıkarım arkadaş, milleti nedir diye sormadan... Şu sözünün doğruluğunu tartışmam tartışılmasına da müsade etmem sonuna kadar haklısın. Ama eğer ki bütün dünya bu zihniyete bürünmezse haklılığın salaklığa döner. Çünkü sana düşman gözüyle bakana kardeş dersen salaksındır. Seni ezip geçmek isteyeni kucaklamaya kalkarsan salaksındır. Sana taş atana sen ekmek at sözü eskide kaldı. Ama yine de dediğin lafa katılıyorum. Bir insanın bir insana üstünlüğü ırkta dinde vs. değil yaptığı işlerde yaptığı hizmetlerde belli olur.
@StConstantine Adam bana düşman olarak yetiştirildi. Bana düşman gözüyle bakıyordu. Ancak kafası çalışıyordu ve içten içe de sorguluyordu. Benden düzgün muamele gördü ve fikirleri değişti. Salak mıyım hâlâ?
@StConstantine şimdi bu sözü ben söyleseydim bu şizofren ne diyor olurdu. nihal atsız söyleyince nihal atsız olur. ama atı alan üsküdarı geçiyor. biz sözlere odaklanalım dimi ama :)
Estağf. şizorfen vs. demeyelim ama sen söyleseydin bir anlamı olmazdı Atsız söyleyince oldu neden biliyormusun? Sen, ben, bizler klavye başında düşünüp düşünüp yazıyoruz Atsız yıllarını vermiş edebiyata. Cumhuriyet tarihinin en önemli edebiyatçılarından birisidir. İsminin daha çok siyasi olarak algılanmasının sebebi milliyetçilere faşist damgası vuran solcu geçinen asıl faşistleridir. Doğru bildiklerini savunduğu hakkının peşinden koştuğu için Üniversitelerden Liselere öğretmen olarak sürülmüş duruşundan ödün vermediği için 3-4 ayda bir okul değiştirmek zorunda kalmış çıkardığı dergiler cahillerin yanlışlarını gösterdiği için kapatılmış sürgünlerde gezmiş bu söylediği lafları öğrenebilmek yayabilmek için ömrünü harcamış biri söylediği için anlamlı oluyor yoksa hepimiz kıçımızdan laf uydurur edebiyat diye sanal ağlarda coşarız...
Valla bana yazdığınla sözünü biraz ''ti'' ye aldın gibi geldi. Ama emeğinin hakkını alıyor kısmına gelince bu ülkede vermediği emeğin kat kat fazlasını yiyen varken Atsız hiç bir şey alamadan gitti.