Arkadaslar kıbrıs baris harekati icin bir cok sehit verdik ve kibrisli bircok sivilde yasamini yitirdi. kibrisi buyuk bir katliamdan kurtardik buna ragmen neden rum sevgisi ve turkiye dusmanligi var
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılben kıbrıslıyım istersen sana sebebini açıklayayım.
türkiye bizi tanıdığını söylüyor ama spor müsabakalarına davet bile etmiyor.
türk askeri şu an adadaki iki bölgeyi elinde tutuyor ve biri kıbrıslı türklerin diğeri kıbrıslı rumların savaş zamanı bıraktığı bölgeler. iki bölgeyi de boşaltıp insanlara geri vermiyor. türkiyeye yolladığımız adanın en kaliteli narenciye ürünleri gemilerde bekletilip kabul edilmiyor. malımızı bile satın almıyorsunuz. türkiye eğitim sistemimize karışıyor ve kıbrısta ilk defa imam hatip lisesi alt yapısında bir lise açıldı. geçen günlerde ise kıbrısta koordinasyon ofisi kurup başına türkiyeden dindar birini getirmek istediler ve bizim ahmaklar da bunu kabul etti. açılacak olan koordinasyon ofisi spor ve gençlik etkinliklerine karışabilecek bizim bakanlığımızı yok sayacak (böyle bişey olabilir mi sence?) türkiyeden kıbrısa çok sayıda suçlu insan geliyor gelirken uyuşturucudan kara paraya herşeyi getiriryorlar. gelen yabancılar genç kızları taciz ediyor. sürekli ingiliz piçi ya da rum köpeği diye küfür ediyorsunuz. bize gram saygınız yok sizi nasıl sevelim? türkiyenin şu an bize yolladığı nüfus yerli kıbrılı türk nüfusunun kat kat üstünde. bu da bizim kendimizi yönetme hakkımızı elimizden alıyor. amaçlarını iyi biliyoruz ama kıbrıs ne türkiyenin ne de yunanistanın olmadı ve hiçbir zaman da olmayacak. kıbrıs kıbrıslılarındır. bizi birbirimize düşüren de yunansitan ve türkiyedir. yunanistan adayı kendine bağlamak istedi siz de baktınız ada elinizden gidiyor hemen çıkarma yaptınız. bizi birbirimize düşüren büyük devletlerdi kısacası. ama gördük ki sizden hayır yok. bu yüzden o barış inadına gelecek. ve inadına birleşik kıbrıs yeniden kurulacak. şehitlere her zaman için saygımız var saygı duymadığımızı sanma. ama bizi dünya tanımıyor ve tek tanıyan türkiye iken onun da bizi her anlamda hor görüp aşağılayıp (besleme demiştiniz) kontrol etmeye çalışması canımıza tak etti. daha söyleyecek çok şey var yine de bu kadarla da olsa umarım anlarsın.1118 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldip not düşmek isterim bize iyi davranan herkese iyi ve saygılıyız. türkiyeli kürt kıbrıslı diye ayırım yapmıyoruz. ama gelir de başımıza kakar gibi her dakika sizi kurtardık ama nankörlük ettiniz derseniz elbette ki buna sinirleniriz. son olarak türkiye adaya para yollıuyor belki bunu da soracaksın ben sen sormadan söyleyeyim. benim üye olduğum sendika türkiye artık para yollamasın diyor. yollamasın ki biz balığımızı kendimiz tutalım. biz paranızı istemiyoruz yollamayın diyoruz. ama türkiye halen yolluyor çünkü biliyor ki biz kendimiz balık tutmaya başlarsak çok ileriye gideceğiz gelişeceğiz. istediği an şimdi olduğu gibi adaya müdahale edemeyecekler. sırf bu gücü elinde bulundurmak için bizi kendine bağlıyor türkiye. gelen su projesi mesela evet büyük bir proje ama buna da karşıyız. istemiyoruz suyunuzu dedik. ama ille yolladılar neden mi? çünkü onu çok yüksek fiyata satacaklar (şuanda 2.50 tl üzerinden satılması planlanıyor) ve bizleri iyice kendilerine mahkum edecekler.
- +1 yıl
Orda kac turk ekmek bicagiyla kesildi biz ekonomik krizle bogusurken cikarma yaptik cikarma yapmadigimizi var sayarsak turkiyeye gocucektiniz rum yonetimi nufus oranini dusurun dedi sizde kabul ettiniz sinirlari siz actiniz kumarhanelerde oyle ve fuhus oranida 2010 a yapilan yardimlari yazdim nankor olmayi iyi biseye baglama ve buyuzden azerbaycan sizi bir devlet olarak tanimadi
- +1 yıl
Kac yilda gelisiceksiniz siz kendinizi israille karistirdiniz heralde kac milyar dolariniz var madem kendi kendinizi gelistiriceksiniz ozaman turkiye kaynakli bu siteden cikin kendi sitenizi olusturun bu ulkenin orda sehitleri var o toprakta kanlari var seve seve olmazsa gerisini biliyosun zaten bir cikarma daha yapariz
Cevap sahibi+1 yıltanımanıza ihtiyacımız yok. biz şu an zaten AB vatandaşıyız çünkü kıbrıs cumhuriyeti kimliklerimiz var. siz bence kendinize bakın. türkiye çevresinde tek bir dost ülke bile bırakmadı. neyse konuya dönelim. bak seni ciddiye alıp kibarlıkla anlatıyorum sen de anlayışlı ol biraz anlamaya çalış tek istediğim bu. 74te çıkarma olduğu zamanları anlatırken babam şöyle derdi. evet bir grup rum türklere savaş açmıştı ama aynı zamanda bu savaş çıkaran rumlarla barış isteyen rumlar da çatışıyordu. yani türkiye adaya geldiğinde olaylar durulacağı için bunu barış yanlısı rumlar da istedi. nitekim öyle oldu ve olaylar duruldu. çıkarma yapmasanız ne olurduk bilmiyorum. şehitlere her zaman saygılıyız inan ki kıbrıslı rum ve türk çok insanımızı kaybettik ve hepsi için üzülüyoruz. ancak bir yerde unutmak gerek bunları. ve biz ayakta durabilmek için türkiyeye bize artık yardım etme diyoruz. türkiye ise halen yardıma devam ediyor. keşke bu bir yerde son bulsa ve biz de kendi yolumuza bakabilsek
Cevap sahibi+1 yılbu arada kumarhanelere ve gazinolara kendi vatandaşımızın girmesi yasak bunu bilmiyorsun deme bana. yani kumar için gelenlerin hepsi türkiyeden ya da başka ülkeden. ve tüm o otellerin kumarhanelerin sahibi de türkiyeli yatırımcılar. örnek istersen artemis kaya otel bu oteli araştır. hülya avşarın eski kocası vardı adını unuttum o otelin sahibi bu adam mesela. bizim kendimizin sahip olduğu bir otel, büyük bir işletme, fabrika hiçbirşeyimiz yok.
Cevap sahibi+1 yıltürksün diyorsun da, senin gibi diyenler keşke biraz devlet bahçelinin söylemlerini dinlese, ülkenin başındaki şahıs için dediklerini dinlese. chp hdp mhp liderleri hepsi birden aynı şeyleri söylüyor ama ulan acaba doğru mu bu olanlar, bu ortaya çıkan ses kayıtları, bu tecavüz olayları, bu ayakkabı kutularındaki paralar gerçek mi demiyorsunuz. bir kere bile demediniz. atatürk yaşasaydı türkiyenin bu halini görüp kahrolurdu. türkseniz ülkenize sahip çıkın karanlığa gömülmeyin. bizi de karanlığa çekiyorsunuz ister istemez. türkseniz adam gibi ülkenize sahip çıkın. ak partiden ülkeye hayır yok. önce kendinizi kurtarın sonra kıbrısın derdine düşersiniz. ülkeniz bölünüyor kardeşlik barış elden gidiyor farkına varın. bu felaketlerden en az hasarla tez zamanda kurtulmanız dileğiyle. inşallah biz de o çukura sürüklenmeden kurtulabiliriz.
Cevap sahibi+1 yıl@bedbaht1 senin yorumunu arada kaçırmışım. biz de türküz ve elbette ki size daha yakınız ancak bizi cezalandırır gibi davranışlarda bulunursa türkiye bu da size karşı antipati oluşmasını sağlar. azerbaycanın sizi kontrol etmeye çalıştığını düşün. size yasaklar koyuyor sizin bakanlıklarınıza karışıyor. şimdi kardeşimiz dediğiniz o ülke böyle yapsa sevebilir misiniz? türkiye bize şu an aynen böyle yapıyor. ama insanlar suçlu değildir elbet. baştaki siyasetçilerdir en büyük suçlular..
Cevap sahibi+1 yılbiz neden gelişemiyoruz biliyor musun bak bunu bile bilmiyorsun. tüm dünya şuanda türkiyeyi adayı işgal eden güç olarak tanıyor. adanın kuzey tarafı türkiye tarafından işgal altında görünüyor. hangi devleti işgal etti dersen savaşlardan önce kurulmuş olan ortak kıbrıs cumhuriyeti vardı. şu an türkiye o devleti işgal etmiş topraklarına el koymuş görünüyor. biz de o işgal bölgesinde bir ülke kurduğumuz için tanınmıyoruz. tanınmıyoruz demek kimse ile ticaret yapamayız demektir. bize gelen turist bile önce ingiltereden almanyadan türkiyeye gelir, ondan sonra kıbrısa iner uçakla. türkiye elini çekerse biz barış anlaşması imzalayacağız ve eskiden olduğu gibi ortak cumhuriyeti kuracağız. bunu kurmamız demek türkiyeye sırt çevirmek değil. ama size öyle olacakmış gibi lanse etmeyi pek seviyor politikacılarınız.
Cevap sahibi+1 yılinternetim yüzünden yazdıklarını geç görüyorum neyse bu kadar şey yazdım sanırım düşüncelerim bellidir ve aradıığın cevabı da vermişimdir. gerisi size kalmış. vicdanınızın rahat olacağı şeyler yapın. önce ülkenizi kurtarmaya çalışın başka bişey demiyorum. sürekli bildirim geliyordur kusura bakma iyi geceler dilerim.
- +1 yıl
En dusuk maasiniz 10 bintl senin begenmedigin turkiye daes pyd ypg pkk almanya amerika israil bu ulkelerle ugrasiyo her bir gencimiz 20 yasinda askere gidiyor kuzey kibris dahil turkiye hudutlarini gece gunduz koruyor hangi kibrislinin oglu askere gidip genc yasta sehit oldu kibrisin hangi yerinde bombalar patladi siz turkiyeyi anlicak kapasite ve zekaya sahip degilsiniz turkiyeyi anlicak kibrislilar ordaki katliama tanik olan insanlardir ve bu insanlarinda sayilari gitgide azalmakta
Cevap sahibi+1 yılsizin cumhurbaşkanınız kendi oğullarını yollasın önce çatışmaların içine sonra bize laf edersin. en düşük maaşımız diyorsun da şu an öğretmen maaşı 1900 tl bizde, sizde bile daha yüksek diye biliyorum ben. ayrıca ekmek yoğurt gazete su gibi temel ihtiyaçlarımız çok pahalı. doğal gaz yok ısınmamız hep elektrikle oluyor. cahilsin gerçekten hiçbişey bilmiyorsun nasıl kör etmişler sizi. gencecik insanların çatışmada ölmesiyle gurur duyuyorsun da biz rahatız diye laf ediyorsun. normal olan barış içince yaşamak ama sizi bombalara da alıştırdı bu hükümet. diyecek bişeyim yok ya size. adam akıllı oturup düşünebilen insan zaten doğruyu bulur. hadi eyvallah.
Cevap sahibi+1 yıl@Nbghmk evet geçebiliyoruz. evet kıbrıs cumhuriyeti pasaport ve kimligimiz var. ayrıca kktc kimliklerimiz de var.
- +1 yıl
Görüşlerinize saygı duyuyorum bizim açığımızı söylediniz güzel rumlarla birleşmek istiyoruz diyorsunuz ama tek diyeceğim zaten Kıbrıs türklerinse ingizler bizden kiraladı vermedi bizim hakkımızı zaten sizin görüşünüzde yunan ve türk çatışması yüzünden kıbrısımız böyle dediniz ama rumlar size ağır şeyler yaptoğı gibi tr müdahale etti zaten ada gidecekmiş ondan değil ada zaten bizden çıkmıştı biz Türk ve İslam dan dolayı girdik inankı rumlara orada katliam yapılsaydı girmezdik 2. side dedeleriniz bizi çok sever sizler ise rumlarla birleşmek istiyorsunuz olabilir ama inşallah gene arkanızda vurmasın ha vurarsa biz gene size elimizi uzatırız siz bizim kardaşlarımızsınız 3. Para olayı ise tr parasını çektiği gibi Kıbrıs gider ama sizin fikriniz saygı duyar ve yorumunuz için teşekkür ederim kardaşım
- +1 yıl
Ahahhaha biz olmasak şuanda sizde olmazdınız boş yapmışsın:)
En İyi Cevaplar
+1 yılAsimile olmasıyla alakalı biraz. Yaşlılar sevmez mesela gençler sever rum gavurlarini. Bilmiyorlar çünkü o zamanlarda neler oldu diye
12 Yorumla- +1 yıl
İnternetten iktidarla alakalı yapılan anketlere bak. 40 yaş üzeri ve altı olarak 2 ye ayrılıyor
+1 yılbir kısmında ger. çekten var hatta bir keresinde "işgalci Türkiye kıbrıstan defol" tarzı pankartlarla yürüyenler olmuştu. aslında sadece bunları Rumlara teslim edip götlerine demir çubuk sokmalarını izleyerek sorunu çözsek iyi olur
70 Yorumla
kanka ben kıbrıslı kimi tanıdıysam hepsinin bir kaç tahtası eksik kafasında lan canım tanıdığım bütün kıbrıslılar. acaba hepsi mi öyle diye düşünmüyor değilim arada :D ama bilemem tabi bu benim gözlemlerim :D
53 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
10Cevap
Ben Kıbrıslıyım ve anlatayım.
1) Kültürlerimiz, yaşam tarzımız, alışganlıklarımız hiç uyuşmaz. Tam zıtız. Biz İngilizlerin kültürlerinden de almışık hatta. Yani arada çok fark var. Neyden bahseddiğimi daha da açıklamaycam, anladığınızı düşünürüm.
2) Bizim ganımızda katillik, soygunculuk, bıçaklamacılık, tecavüzcülük, hiç sokakda gız görmemiş gibi bakmak yokdur kardeşim. Bizler temiz insanlarık. Ne dersanız deyin ama ben hiçbir zaman bir Kıbrıs'lının yok adam öldürmesini, yok tecavüz etmesini duymadım. Ganımızda yokdur. Şimdi sizde var mı... Bazılarınızda var , bazılarınızda yok. Yani esgiden Kıbrıs da sadece Kıbrıslılar varken ne güzel yaşardık, temizce , sakince. Şimdi Kıbrıs ın yarısı Türkiyeli. Yani ben sokağa çıkdığımda ancak 2 hade daş patlasın 3 dane Kıbrıs lı görürüm. Gerisi hep Türkiyelidir Türklerin. Yani insan isdemez mi gendi memleketlisini görmek, isder. Sizda isdersiniz. Yani biz sizi isdemeyik diye bişey yok ama siz Kıbrıs da Kıbrıslılardan daha fazlasınız nerdeysa. Yani bizler iş bulmakda zorlanırık artık. Nasıl ki Türkiye ye Suriyeliler, Afganlar basdı burası da öyle gibi oldu artık. Kıbrıs Kıbrıslıların mı yoksa Türkiyelilerin mi diye düşünmeye başlaycayık artık. Neysa konuya geri dönelim, biz artık sokaklarda KADIN olarak yürüyemiyoruk. Hiçbir Kıbrıslı bir kadına yan gözle bile bakmaz. Tamam beğenir eder olabilir ama tecavüz asla etmez ya da o tarz şeyler. Ama sizde öyle mi? Bence değil.
3) Biz Kıbrıslı Türkler olarak gendi malımızı gendimiz üretmek isderik ama Türkiye der ki yok işde biz vereceyik, sizin bu fabrikalarınızı kapadalım zaten biz size ne gerekirsa yardım edeceyik, göndereceyik falan filan. Ama biz bunu isdemeyik. Eğer biz genidmiz üretsek ve satsak çook daha karlıydık. Ama bunu bildikleri için buna izin vermezler. Kii bizda nasıl gendi ülkemiz için başgasından izin alırsak yani neysa...
Evet daha başga konular da var da elim yoruldu. İlk yazdığım text silindi yanlışlıla sildim onçin tekrar yazdım. İnş anlatabildim ve inş anladınız👍42 Yorumla- +1 yıl
Kültür uymuyor derken Türkiye'nin kendi içinde bile farklar bulunur mesale ege bölgesi ic Anadolu'dan farklıdır
Gündem konusunda 5,3b cevap paylaştı. Kıbrıslılar haklı.. Orada çok kaldım ve neden sevmediklerini iyi biliyorum. Zaten medeni dünya da seven tek bir devlet yoktur bizi.
37 Yorumla
+1 yılKardaşım umarım sizin düşünceniz olan birleşme umarım olur ve rumlarla birlikte kalkınırsınız İNŞALLAH ARAŞTIRDIM VE HAKLI OLDUNUZ KONULAR VAR BİZİM BU BAZI OÇLARIN SİZİ HOR GÖRMESİNE BENDE AYAR OLDUM İNŞALLAH İSTEDİĞİNİZ OLUR BELKİ DE BİZİM HAKSIZ SİZİN HAKLI OLDUMUZU ya da BİZ HAKLI SİZ HAKSIZ OLDUMUZU GÖRÜRÜZ AMA BENİM GÖRÜŞÜM ELİN GAVURUNA GÜVEN OLUNMAZDAN YANA
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılihanet etmek onların çok hoşuna gidiyor. Ölüm yaklaşınca bizi severler kurtulunca türkiye karışmasın olur
80 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir kıbrıslı olarak söyleyim. kötü ve tehlikeli davranışlar, çok rahat bir türkiyeliden çıkabilir. Kötülük görebilirsin yani sonuçta milyon tane çeşit insan var illa ki birileri çıkacak tehlikeli olan. birde bizi küçük görüp üstümüzde her türlü terbiyesiz aşağılayıcı tutumları sergileyebileceğini sanıyorlar, oysaki kıbrıslıların bir çoğu gerek insanlığı gerek zihniyetiyle çok daha üstün durumdadır.
10 Yorumla
+1 yılÖyle bişey yok boş boş konuşup ortalığı karıştırmayın
11 Yorumla
+1 yılBen Kıbrıs'ta okuyorum bu çok karışık bir durum hem haklılar hem haksizlar
26 Yorumla- +1 yıl
Türkiyenin burayı elinde tutup kendisine muhtac edebilmek için buranin gelismesini istememesi, harekatta bazı askerlerin yanlis davranışları ve buralilarin ingiltereyi güçlü görüp sirtlarini güçlü bir devlete dayama dusuncesi
- +1 yıl
1998: hibe 19 milyon tl, kredi 29 milyon 300 bin tl, toplam 48 milyon 300 bin tl.
1999: hibe 41 milyon 300 bin 100 tl, krediler 27 milyon 267 bin 300 tl, toplam 68 milyon 567 bin 400 tl.
2000: hibe 57 milyon 275 bin tl, kredi 84 milyon 825 bin tl, toplam 142 milyon 100 bin tl.
2001: hibe 82 milyon 535 bin tl, kredi 164 bin 335 bin 838 tl, toplam 246 milyon 870 bin 838 tl.
2002: hibe 150 milyon 418 bin, kredi 248 milyon 581 bin 933 tl, teşvik kredisi 26 milyon tl, toplam 424 milyon 999 bin 933 tl.
2003: hibe 118 milyon 930 bin tl, kredi, 298 milyon 824 bin 826 tl, teşvik kredisi 14 milyon 300 bin tl, toplam 432 milyon 54 bin 826 tl.
2004: hibe 164 milyon 838 bin 264 tl, kredi 151 milyon 753 bin 414 tl, teşvik kredisi 28 milyon 765 bin 820 tl, toplam 345 milyon 357 bin 498 tl.
2005: hibe 220 milyon 180 bin 79 tl, kredi 293 milyon 757 bin 290 tl, teşvik kredisi 2 milyon 172 bin 767 tl, toplam 516 milyon 110 bin 135 tl.
- +1 yıl
2006: hibe 298 milyon 866 bin 44 tl, kredi 304 milyon 43 bin 913 tl, teşvik kredisi 24 milyon 671 bin 173 tl, toplam 627 milyon 581 bin 129 tl.
2007: hibe 278 milyon 365 bin 584 tl, kredi 272 milyon 352 bin 187, teşvik kredisi 13 milyon 838 bin 283 tl, toplam 564 milyon 556 bin 54 tl.
2008: hibe 297 milyon 356 bin 142 tl, kredi 432 milyon 737 bin 309 tl, teşvik kredisi 20 milyon 207 bin 71 tl, toplam 750 milyon 300 bin 523 tl.
2009: hibe 270 milyon 90 bin 955 tl, kredi 658 milyon 599 bin 317 tl, toplam 928 milyon 690 bin 272 tl.
2010: (bütçe ve devirler toplamı) hibeler 421 milyon 763 bin 986 tl, kredi 636 milyon 371 bin 265 tl, teşvik kredisi 37 milyon 952 bin 200 tl, toplam 1 milyar 96 milyon 87 bin 450 tl. Elimde 2010 kadar kayir var muhtac birakmak bumu - +1 yıl
Burda iş kurma cok az çünkü ambargo var ve Türkiye elde tutabilmek için buraya bu paralarin çok daha fazlasını vermek ZORUNDA ve buranin gelişmesini engellemek zorunda
+1 yılHakir görüldükleri duygusunun ya da bunu destekleyen politikaların olmasına karşı ortaya çıkan bir tepki bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkıbrısa gitmene gerek yok bu ülkede yaşayıpta sevmeyenlerde var çok görmüyorum artık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGidip tekrar isgal edecen turkiye cumhuriyetine baglican tamamen. Kktc bitecek.
30 YorumlaInsan annesini sevmezmi.. Oraya biz bakiyoruz nasil olur bu !!
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNankörlük tabi bütün kıbrıslılar için söylemiyorum bazıları
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkültür uymuyor
22 Yorumla- +1 yıl
Kim demiş türkiyeyi hiç gezdinmi ona bakarsan Türkiye'nin egesiyle yunanistan birleşmesi gerekli egenin iki tarafı çok fazla şey paylaşıyor
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım