Şaka değil son dönemde o kadar Azeri ile tartıştım ki bu soruyu sorma gereği duydum. Üstelik bazen dinlemeden soyumuza ailemize kadar küfür ediyorlar.
Peki neden?
Peki neden?
Alakası yok çünki Türkiye düştüğünde ilk el uzatan millet biziz. Dolar yükselince millet Türkiyeye toplanıp doları tl yaptı. Yapılan iyilik unutulur bunu bilin iki üç Azerbaycanlı yanlış yaptıysa bunu yorumlayamazsın böyle. Karabağ konusuna gelirsek eğer siz dolar arttığında direk bransonu serberst bıraktınız neden ülke krize girecekti. Biz şimdi saldırsak 2 güne temizleriz tüm ermenistanı. Karşımıza Rusya çıkar diye yapamıyoruz siz yardım etseniz bile yeterli olmaz. Araştırmadan birşeyi boş yorum yapmayın.
Geliyorum az bekle
Nahçivan dan olan azeriler başkadır. Bizçok severler. Içlerinden ebulfeyz elçibey gibi insanlar çıkmıştır. Ama bakü ve civarındakiler biraz değişiktir. Genellikle rusça konuşurlar aralarında bile, türk dizilerin birbara Türkiye türkçesi ile yayınlanması yasaklanavcaktı. Ilham aliyev zora gelince hemen Türkiye ye karşı moskova ya gitmişti. Daülık karabağ meselesinde daha aktif olabilirlerdi, azerbaycan da sadece 7 milyon azeri var 14milyon azeri. iran da yaşar
Gerçekten o yüzden diyorsunuz yani. Teşekkür ederim. Ayrıca İran'da 25 milyon Azeri Türkü var diyorlar. Abartı oda herhalde :)
Siz türk soylu olmayan Azerbaycanlıya rastlamışsınız kardeşim. Burada lezgi, tat, talış, kürt, ingiloy, budug, avar ve başka kökenli çok insan var. Biz birlikte kardeşce yaşıyoruz ama, onlara türksün dendiyinde çıldırıyorlar. Çok basit çünki türk deyiller ve bunun asıl nedenini saklıyorlar... Ben şahsen türküm ve qurir duyuyorum. Üstelik damarından türk kanı akan azerbaycanlı türkü sevmeye bilmez... Aldanmayın lütfen o insanların dediklerine...
Ne ben, ne de tanıdıklarım böyle düşünmez. Hatta ay sonu ablam İstanbula gidecek, uzun bir süreliyine. Size denk gelenler pek türk canlısı deyilmiş
Cevap
7Cevap
Eskiden online strateji oyunu oynardım.. İttifakımın adı TÜRKİYE idi... Ciddiyim AZERİ adlı ittifaklar Türkiye Türklerine küfrederek bize saldırırdı :D Ama genelleme yapılmaz
De get.. ayni soydan geliyoruz neyine kufredecek...
Adam gibi dostumuz bir onlar kaldi onlara ds yapmadigimizi birakmadik yok sarkisyanla mac izleme yok ermenistana gitme. vb
Gördüklerimiz türkiye bizim babamızdır diyor ben sevdiklerini düşünüyorum.
İşte bana laf atanlarda bu psikoloji ile küfür ediyordu. Kendilerini daha büyük görüyordu. Hatta biraz bişey söyleyince Rusya lafları ediyorlar bizden büyük olduğunu söyleyip :)
Siz türk soylu olmayan Azerbaycanlıya rastlamışsınız kardeşim. Burada lezgi, tat, talış, kürt, ingiloy, budug, avar ve başka kökenli çok insan var. Biz birlikte kardeşce yaşıyoruz ama, onlara türksün dendiyinde çıldırıyorlar. Çok basit çünki türk deyiller ve bunun asıl nedenini saklıyorlar... Ben şahsen türküm ve qurir duyuyorum. Üstelik damarından türk kanı akan azerbaycanlı türkü sevmeye bilmez... Aldanmayın lütfen o insanların dediklerine... Böyle sorular da sorup kimsenin kafasını katıştırmayın
Azeriler kardeşimizdir be bizi çok severler. 3-4 tane tnyrm hiçbirinin bizimle sorunu yok. Hatta bzmkiler bir ezme çabasında. Konuşmaları ile dalga geçiyorlar falan
Lazını Kürdünü Çerkezini Doldurdunuz Sıra Tek Dostumuz Olan Azerileremi Sıra Geldi Çakal
Kardeşim ben yalan yere konu açmam. Demek ki doldum ki soru sorma gereği duydum. Youtube'da çok denk geldim.
Al Ozaman Bunada Denk Gel https://www.youtube.com/watch?v=JzNzQJ7b-lM
O videoların hepsini izledim zaten onları izleye izleye diğer videolara denk geldim. İlk olarak Muhteşem Yüzyıl videolarında. Çoğusu Osmanlıya aşırı antipati besliyor. Tabi sitede konuştuklarımdan bahsediyorum.
Türkiye için ölecek bir Azərbaycan Türkü olarak söylüyorum: Dediklerinin hepsi hata. Bir tek Osmanlı dışında. Evet Osmanlı'ya antipatik olanlar var çünkü bizim devletlerede siz antipatik davranıyorsunuz. Şah Tahmasb bizim milli değerimiz muhteşem yüzyılda ise onu ve babası Şah İsmail'i küçük düşürme çabaları var.
Azerbaycan'lı o. Birkaç tanesi sevmiyorsa hepsi öyle mi?
Sevmeseler şarkılarını dinlemez, kanallarını izlemez, Türkiye türkçesi ile de konuşamazdılar.
Azerielrin çoğunluğu Maalesef şii lerden oluşuyo zaten Azeri kelimesi galiba Ateşe tapanlar manasına geliyor bu da irandaki mecusilere ithafen verilmiştir yani böyle biliyom ben
Bu yüzden bize azeri diyenleri sevmeyiz biz. Biz azeri değiliz Stalin hıyarı bunu bize yamadı. 1934'e kadar biz herkes tarafından Türk diye bilinirdik. Sonra azeri atıldı ortaya. Azeri seninde dediğin gibi bir inanç milliyet değil. Biz müslüman Türkleriz. Çoğumuz Alevi'yiz şiiler farslar. Tabi bunu bilmedikleri için kendini şia sanan çok Azərbaycanlı var.
benim de Azeri tanidiklarim var aksine turkceyi bile benden iyi biliyolar :D
Benimde iyi arkadaşım var Azeri ama sitelerde çok denk geldim. Özellikle Rusları övüp bana çatmaları yok muydu zoruma gitti.
her milletin kendini begenmis tipleri var tabi de bana hic denk gelmedi
Eye sen ne dıydıx dıydıx danisirsan mal di bu. hamimiz türküh hamdolsun boyxler ne deyir tek millet iki ne mutlu Türküm diyene.
peyser
Ikk defa boyle birsey duydum. Biz kardes ulke degilmiydik?
Öyleyiz tabii ama arada olur öyle düşünenler. Heryerin iyisi de vardır kötüsü de ama genel olarak sizi çok seviyoruz siz kardeşlerimizsiniz dinlemeyin kötü şeyler söyleyenleri. İçleri fesat öylelerinin.
Siz türk soylu olmayan Azerbaycanlıya rastlamışsınız kardeşim. Burada lezgi, tat, talış, kürt, ingiloy, budug, avar ve başka kökenli çok insan var. Biz birlikte kardeşce yaşıyoruz ama, onlara türksün dendiyinde çıldırıyorlar. Çok basit çünki türk deyiller ve bunun asıl nedenini saklıyorlar... Ben şahsen türküm ve qurir duyuyorum. Üstelik damarından türk kanı akan azerbaycanlı türkü sevmeye bilmez... Aldanmayın lütfen o insanların dediklerine...
genel konusmayin arkadasim ya
Kim seviyor ki?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar