Genelde Türkler Kürtleri fazla sevmiyor.
Sizce bunun nedenu nedir?
Genelde Türkler Kürtleri fazla sevmiyor.
Sizce bunun nedenu nedir?
Yani şahsen Kürtlerin diline kültürüne tarihine her şeyine saygı duyan biriyim zamanında devletin Kürtleri yok saymasını dillerini kültürlerini yok saymasına da karşı çıkan biriyim ama Kürtlerin önemli bir kısmı hakikaten anlaşılması zor insanlar ya çok kibirliler ulaşımcı değiller hep üstümü taslıyorlar iş yerlerinde bir sorun olsa çözüm odaklı düşünmüyorlar Sen 3-4 adım atarsın bir adım da sen at dersin yoksa benim ayağıma geldi ben yerimde dururum diyen yani o tarz insanlar iş yerinden sorun yaşadığım da hep Kürtlerdi biriyle sorun yaşarsın dalaşırsın dışarıya davet ediyorlar dışarıda da üç beş tane kardeşi kuzeni olur falan o yüzden Kürtler pek öyle iletişim kurabileceğimiz insanlar değiller bu arada 20 yıldır Kürtlerin içindeyim ama durum bu yoksa benim milliyete karşı bir düşüncem yok
Neden acaba ülkeyi bölmeye çalışan insanları dağa çıkıp asker ve sivil halka saldıran insanlar var niye sevelim sevmek bir sebep yok maalesef çoğu eğitimsiz konuşurken bile fark ediyorsun Bi garipler.
Son sözü benim söylememe izin vermeden bitirebileceğini düşünmedin değil mi Büşra? Bu raddeden itibaren beni dinliyorsun:
Senle ilk karşılaştığımız zaman sadece halini hatrını sorduğumda bile bunun konusu açıldığı zaman hayatında kalmamı isteyen ve birşeylerin düzeltilmesi için ortak karar alan kişi hatırlarsan sen oldun. Ben sana sadece hal hatır sorma amaçlı ve yaşadıklarımızın hatrı olduğunu bildiğimden yazdım. Sana direkt olarak geri dönmek adına ilk adımı atmak için değildi. Sen, hayatında kalmamı istedikten sonra ben bir şeyleri düşündüm ve ondan sonra "Çabalamaya değer." dedim kendime. Ama görünen o ki sen hem bana bu konuda dümdüz yalan söylemişsin hem de "O kadar beni yarı yolda bırakıp gidersin." dedin. Ama bak: Giden sen oldun. Demek ki neymiş Büşra? Kimsenin sadakatine ve niyetine ön yargıyla yaklaşmayacakmışsın, değil mi? Bir insan çok sevdiği zaman her şeyi tolere edince, demek ki iyi niyetimiz böyle suistimal ediliyormuş. Onu anlamış oldum. Şimdi bana gelip de sakın geçmişin hesabını verme. Geçmişte olan hiç bir zaman önemli değildi. Sen sadece yaşananları kendi kafanda kurup takıntı yaptın. Asıl önemli olan bugün ne olduğu idi ve bugün, sen tüm bu saydığım sebeplerden dolayı tamamıyla haksızsın.
Sonuçta Büşra, sadece 11-12 gün boyunca peşinden koşarak bile sana ilgimi ve sadakatimi, senin geçmişte bile bana vermiş olduğun ilgiden daha iyi kanıtlamayı başarmış biri olarak şunu söylüyorum ki ben sana dibine kadar sözümü tuttum.
Bu yüzden gerçek şu ki bu ilişkiyi ben bitirmedim.
Sen kendi ellerinle bitirdin. 🙂
Bu sana engellemenden sonraki ilk ve son mesaj girişimimdi. Umarım bir daha senin için bu kadar çabalayıp kıymet bilen bir erkek bulursun (ki ben bir kızın hayatım boyunca 11-12 gün peşinden koşmuş bir erkek Türkiye sınırları içerisinde pek görmedim. Sana o konuda kolay gelsin.). Üstüne mesaj atmaya da çalışma; çünkü bu mesajdan sonra hiç bir mesajı görmemiş ve bu hesaptan çıkışımı kalıcı olarak yapmış olucam. Hayatında başarılar dilerim.
Cevap
8Cevap
ben severim insan olsun yeter
Sence neden? Batıdan birinin dogu ya taynı çıkınca helallik isteyip gidiyor dogu dan birinin batı ya tayını çıkınca güle oynaya gidiyor sence kim kimi sevmiyor? hadi onu geçtim ögretmen asker polis öldüren özerklik istiyen baş kaldıran kimler söyle kim kimi sevmiyor?
Yaşam tarzları ve felsefeleri çok farklı olduğundan her iki tarafında içinde bir gram da olsa bir nefret vardır.
Kürtlerle bir problemim yok severimde
Devletini, vatanını sevmeyen yedi göbek türküm dese gözümde hiçtir
Aslında biz de kürt Türk sorunu yok bunu yapan kendini batılı sayan zeki kültürlüyüm diye gezen batı özentileri bak bu pkk denen kendi kanından olanları vuran bir örgüt
Hep vardı bu sorun
Hep yoktu
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. Ayrıca Türkler kürtleri sevmez demek doğru değil. Ben bu genellemeyi kabul etmiyorum.
E sevmiyorsunuz ama hep kin kusuyorsunuz kürdüm denince bile hep bi nefret hep bi hakaret yok sarı torba yok kükürt yok ülkesiz (türkiye bizimde ülkemiz bizimde hakkımız var sadece Türk değiliz) hep bi zorbalama ne hakkınız var bizde insan değil miyiz genelleme kabul etmiyorum diyosunda çoğunuz öyle değilmisiniz yalan mı
@Bilnmez_yy ne hakkınız var sizin bi söylesene
@havaryubro türkiye için atalarımız mücadele ettiyse bizimde hakkımız vardır türkiyede ha eğer öyle olmadıysa haklı olurdunuz kürtleri istemeyerek ama eğer çok birilerini kovmak istiyorsan ülkeleri olduğu halde buraları işgal eden afganları falan kovabilirsin saygılar :)
Olmasaydı*
Turkler Kurtleri seviyor. Onun bunun cocuklari Kurtleri sevmez
Kürtleri değil. Bazı kürtleri. Kurunun yanında yanan yaşlar işte.
genelleme yanlış. ben seviyorum çok sevdiğim kürt arkadaşlarım var. doğu illerinde de çalıştım hiç kötülük görmedim
Irkçılar ayrım yapanlar mide bulandırıcı
Kesinlikle nefret ediyorum öyle insan müsveddelerinden hep bi düşünüyorum acaba türk olsaydım öyle kansızca faşizm yaparmıydım diye
Gericiler. Yakışıklısı bile PKK’lı. Konu suriyeliler olsa bu soruyu soracak mıydın hayur
Birsuru kürt arkadasim vardi
yo seviyom daha sadık oluyolar en azindan erkolari
Kaç tanesinin elinden geçtin de tecrübeli konuştun
cümlenin anlami cok baska yerlere cikiyor bi ağzından bi de klavyenden cikanlara dikkat et bundan cok darbe yersin
uza simdi gorusumden
Dedi 30 yaş ustunun zevkle takip ettiği küçük canım neyse vakit kaybisin bol nudelu geceler sana
Özele neden geleyim senle tiksindim bi kere 50cc seni
of senle mi ugrascam abi bi git basimdan
Aferin fıstığım umarım güzel bı hayatın olur iyi geceler
senin de yakisikli abim öptüm ellerinden iyi geceler dilerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?