Azerbaycan tek taraflı dost mu?

Hep dostuz diyoruz fakat anlamlandıramadığım bazı şeyler var.
*Neden tek taraflı vize kalkıyor? Azerbaycan neden bize vize uyguluyor? Türkiye tarafından Azerbaycan vatandaşlarına vize uygulanmıyor.
*Azerbaycan kanallarda Türkçe yayın yapmayı yasakladı ve bunu bir kültürel yozlaşma olarak tanımladı. Neden? Hani kardeş ülkeydik. Dilimiz size yozlaşma olarak geliyorsa neden tanıdığım tüm azeriler Türkiye lehçesi ile konuşabiliyor.
*Biz ermeni sorununda onlar için Ermenistan ile sınırımızı kapattık. Bu elbetteki bize ekonomik açıdan çok büyük zarar verecek. Fakat Azerbaycan'ın Türkiye'nin dış sorunlarında ona yardımcı olduğunu düşünmüyorum. Mesela Rusya ile ilişkileri çok iyi. Neden bir arabuluculuk yapmıyor ya da Rusya'ya rest çekip Türkiye haklı diyemiyor. Neden KKTC'ni tanımıyor mesela?
*Biz neden bunları sorgulamıyoruz peki? Biz bence bugüne kadar Azerbaycan için pek çok şey yaptık en başta sınırlarımızı kapattık. Hocali Katliamını kınadık. Fakat onlar bir vize bile kaldırmıyorlar? Evet ermeni soykırımını tanımıyorlar bu konuda haklarını yiyemem. Fakat neden her şey tek taraflı kalıyor merak ediyorum açıkçası.
Azerbaycan tek taraflı dost mu?
Cevapla