Azerbaycanlıların hepsi dostumuz mudur?

Elbette ki bizim gerçek dostumuz olan, bizi kardeş olarak gören, bize can-ı gönülden yardım eden Azerbaycanlı kardeşlerimiz var, onlardan Allah razı olsun, onları tenzih ederim. Ama az önce sosyal medyada yorumları okurken, Azerbaycanlı olduğunu iddia eden birisi şunları yazmıştı: "Türkiye'deyken bunların hiçbirini söyleyemiyordum ama şimdi söylüyorum. Ben bir Azeri'yim. Azerbaycan hiçbir zaman Türklüğü benimsemedi, Türklük umrumuzda değil. Bizim Şah İsmail'imiz, sizin 2. Beyazıt'ınızı tutsak etti. Biz Safevi İmparatorluğu'yken Osmanlı'yı kılıçtan geçirmiştik. Ben, Osmanlı'yı sevmiyorum ve sevmek zorunda değilim. Ermeniler bile sizden daha iyidir. Sizin gibi deyyuslardan ve yılanlardan din öğrenecek değilim. Biz olmasak, İsrail, size saldırır. Buradaki Azerbaycanlılar, siz Türklere katıla katıla gülüyorlar. Bizim dış politikamız, sizin dış politikanızdan daha iyi. Siz, Socar'ı protesto edin ama biz, İsrail'e petrol vermeye devam edeceğiz. İsrail, vadedilmiş topraklardan asla vazgeçmedi, yakında Türkiye'ye de uğrayacak. Türkiye'ye gittiğimde Trabzon'u ve Giresun'u ziyaret ettim. Bu toprakların, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet tarafından işgalle ve soykırımla alındığını öğrendim. Siz Türkler, topraklarınızda yaşayan azınlıklara saygısızca davranıp, soykırım yapıp, asimile etmişsiniz. Sizi Allah'a havale ediyorum." Aynı böyle yazmış. Ben, bunları okuyunca çok şaşırdım ve çok sinirlendim. Bir Azerbaycanlı, Türkiye hakkında nasıl böyle konuşabilir? Siz, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Azerbaycanlıların hepsi dostumuz mudur?