kabaca tabir ile kendi ırkı dışındakileri insan yerine koymayanlara ırkçı denir. en basit örnek amerika'da siyahi vatandaşlara karşı yapılan büyük saygısızlıklardır. sanki onlar renklerini kendi seçtiler... ırkçılık tavrı bana göre olmaması gereken birşeydir. ırkçılık adı altında insanları kışkırtarak onları kendi çatısı altında toplamaya çalışarak başka ırka mensup olanlara karşı büyük ayıp ediyorlar. ne olmuş yani herkes bir arada yaşasa? amerikaya git türk düşmanı vardır, yunanistana git türk düşmanı vardır, türkiyedeyiz avrupai düşmanlık vardır. mutlaka belli bir kesimin ırkçılık damarları var. fakat niye? geçmişten gelen bir nefreti hala muhafaza ederek sadece kendilerine yazık ediyorlar. şimdi beni seven bana saygı duyan benimle dosthane ilişkiler kuran bir israil vatandaşını ben öldüreyim mi? bu insanlıkmıdır? 100 yunanistanlı beni sevmedi beni dışladı diye bütün yunanistan mı beni dışlıyor zannediyoruz biz? öyle bir alkı var bizde. şimdi eğri oturup doğru konuşalım. bir grubun yaptığını bütün ülkeye yıkan yarım beyinli insanlar var. sanıyorlar ki bir grubun yaptığı şeyleri bütün ülke yapıyor. üzücü. ben kimseye karşı ırkçı değilim. olanlarıda sevmiyorum. ne o benim yanımda olur ne ben onun yanında olurum.
Irkcilik bir insani ırkına gore yargilamak ya da bir irki ustun gormektir ki bu islamda yasaklanmistir.
Türk olayina gelirsek. Türk olmak ırk din dil unssurlarina dayanmaz. Ataturkle birlikte bu topraklar icinde yasayan ve kendini turk hisseden herkes turktur anlayisi gelmistir.
Milliyetçilik ile ırkçılığı karıştırmamayı öğrenelim öğretelim ilk adım olarak hediyemiz olsun.
Her milliyetçi ırkçı değildir.
Irkçılık kaba tabirle diğer kendisi gibi olmayanı yaftalayan ya da dışlayan ya da hakir gören dünyanın faydasız insanlarıdır.
Irkçı değilim futbolda ırkçılık skandallarından nefret ederim ben siyah değilim o da beyaz değil ne olmuş? Dünya'nın yörüngesi mi değişti beyaz ya da siyah olmakla kadın ya da erkek olmakla.
Benim hayatım benim için ne kadar değerli ise aynı gezegeni paylaştığım her hayat değerlidir.
Aslında türk ırkçısı olamazsın. Türk milliyetçisi olursun. Irkçılık ile milliyetçilik aynı değildir. Dünya üzerinde 4 tane tanımlanmış ırk vardır (Kafkasyalı, Siyahi, Çekik gözlü, Aborjin) ve bunların alt ırkları vardır. Türk bir ırk değil milliyettir. Irkçı olmak demek beyaz ırkçısı, siyah ırkçısı ya da asyalı ırkçısı olmak demek.
Yani dünyanin %25 i aborjin soylu oluyo senin demene göre:) türk en büyük irktir macarlar bulgarlar bile türk soylu iken nasil oluyorda türk ırk değil millet deiyebiliyosun
@Harzemşah16 Aborjinler %25 değil, ırklar eşit dağılıyor demedim ben. Aborjinler çok küçük bir kısmı oluştururlar. Avustralya, pasifik yerlileri ve güney hindistanlılar aborjin ırkından oluyorlar. Irkın ne kadar büyük olduğunla alakası yok. Günümüz bulgarları türk değil slavdır, türk olan bulgarlar zamanında bulgaristanı fethedenlerdir fakat onlar kendi fethettikleri slavlar arasında eriyip gittiler. Macarlar da türk değil türkler ile akraba. Türkler bir millettir, batılı türkler Kafkas ırklı, doğulu türkler ise Asyalı ve Kafkas karışımı olurlar. Irk ile Milliyet bir değildir.
Macarla nasil oluyorda türk olmuyo macar milliyetçi partisi %16 oy aldı turancı bir partidir ve kendilerini attilanin torunu olarak bilirler peki attila kim hun türkü... kısaca macarlar hun türkü dolayisiyla türktür (hungary) macarcada ural altay dil ailesinden gelir moğollar türk kökenli değil desen buna katilirim ama macarlarda bulgarlarda türk soyludur zamanla hristiyan baskin nüfus dokayisiyla asimile olanlar var ama çoğu türktür
@Harzemşah16 Hun türkü diye bir şey yok. Tarihi bulandırmayın. Hunlar bir millet değil bir milletler konfederasyonudur. Bu konfederasyonun elitleri türklerdir. Attila'da türktür fakat Hunlar %100 türk değildi. Hatta avrupa hun devletinde hun imparatorluğunda türklerden çok cermenler yaşardı hun imparatorluğunun de facto dili cermenceydi (eski alman aksanı) Macarlar da muhtemelen bu konfederasyonda yer edinmişlerdir, fakat Macarların dili türk dil ailesine mensup değil. Macarların macar ovasına gelişi 10. yüzyıla gider. O zamanlar yaşantıları sebebi ile bizans tarafından türk olarak adlandırılmışlardır fakat kendilerine hiçbir zaman türk dememişler konuştukları dil de türkçe değil. Türkler ile akraba bir kavimler fakat türk değiller. Turancılık türkçülüğü de kapsayan daha geniş bir ideolojidir. Ben turancı macarlarla da konuştum turancı finlerle de konuştum hemde epey çok. Adamlar bizi kardeş olarak görüyor fakat kendilerine türk denince sinirleniyorlar biz türk değiliz diyorlar.
Tek cevap var= asimilasyon macarlar türklük benliğini ve şuurunu kaybetmişlerdir dini asimilasyon ırki bir değişime neden olmuş ama mesela gökoğuzlar yani gagavuzlar hristiyan olmasinina rağmen asimile olmadilar çunku bir atada yaşadilae karişmadilar macarlarla osmanli defalarca savaşmis adamlar zaten türküm demez doğal ama tarih yalan söylemez
@Harzemşah16 Ya biraderim adamların dili zaten bir kere Fin-Ugor dil ailesinden. Türki dillerden değil. Türkçe ya da bir Türk lehçesi konuşmayanlar Türk değildir. Bilimsel olarak da tarihi olarak da türk denmez kendilerine. Zamanında türklerle yan yana yaşarayarak bizim adetlerimizi almışlar göçebelik ve tengrizmi almışlar bizden ama türk değiller. Gabor Vona da türk olduklarını söylemiyor sadece akrabayız diyorlar türklerle. Turan demek türk demek değil. Turan demek türk ve türklerin akraba kavimleri demek. Turancılığı bulanlar bile finler, türklere turancılığı ve türk milliyetçiliğini yayanlar macarlar, ilk turanist partiyi bulanlar ve iktidara taşıyanlar macarlar, ama hiçbiri biz türküz demiyorlar. Siz adamlara türk dedikçe tam tersi soğutuyorsunuz çünkü adamlar türk değiller ve anti-patik kaçıyor bu tarz konuşmalar.
Türkiyede bile türk kòkenli bir ton sosyalist görüslü insan var hangisi türk olduğunu %100 kabul ediyo macarlar niye kabul etsinki sonuçta din irktan daha baskin geldiği zman diliminde yaşamiş bu insanlar van gabor türk olduğunu kabul ediyo ve diyoki biz turklere karş olsak kendi aslimizi inkar ederiz ve ayrica macaristan dünyada ilk türk enstütusünu kurmuş bir ülke hocali soykirimindada ermenistana karşi çikmiştir ama bugün sokaktaki macarların %80 i türkleri barbar olarak görür ve turkluģu kabul etmez tipki dini sebeplerden dolayı asimile olan türkmen aleviler gibi aleviler dini korkulsrdan dolayı zmaanla kürtleşmişdir din 1789 dan önce ırka göre çok daha baskindi
@Harzemşah16 Hayır işte anlamıyorsun sen bunu. Gabor Vona diyor ki biz türklere düşman olsak aslımıza düşman oluruz. Adam biz türküz demiyor ya demeyin böyle şeyler adamlar türkçe bile konuşmuyor. Kızılderililere de türk denirdi eskiden. Türkçe konuşmayanlar türk değildir bilimsel olarak böyle izah edilir. Akrabadır dersin ama türk demek yanlış. Moğolların bile türk olma ihtimali macarların türk olma ihtimalinden fazla çünkü moğollar hem türklerle daha uzun süre vakit geçirmiş hem de dilleri bize daha yakın.
Adamların türk olmaması bize düşman oldukları anlamına gelmiyor. Türk değiller fakat akrabalar. Macarlara türk demek fransızlara alman demek gibi. Kendileri bunun gayet farkındalar ama siz farkında değilsiniz.
Irkçı değilim, ırkçılığın hiçbir halini de sevmem. Türk ırkçısı nedir kim bunu böyle ayırmış ne gerek varmış harbiden saçmalamış. Bilmek de istemem ama her şeyden biraz bilmek gerek. *-* Kendinizi milletlerden soyutlamaya ne gerek var anlamıyorum.. "Türk ırkçısı" aman ne ka hoş. Saygılar hanfendi. :d
" Bir halkın, bir grup insanın diğer halk ya da insanlardan farklı olmakla kalmayıp, aynı zamanda diğerlerinden fiziksel, entelektüel ya da ahlâki bakımdan daha iyi, daha güçlü, daha yüksek ya da daha yaratıcı olduğunu, bu üstünlüğün atalardan miras alınmış olan biyolojik farklılıklardan kaynaklandığını savunan anlayış. "
Irkçılık iyi değildir lâkin milliyetçilik esas olmalıdır.
kürt diye bir ırk yoktur , olara yapılan en ağır şiddet, işkence , sevmeme , küfür hakaret ırkçılığa girmez onlar ırk olmadıkları gibi neereden geldikleride belli değildir , ırkçılık türklerin rusları sevememesi gibi vs. olur.
insan olmadıktan sonra Türk olmuşuz ne çıkar kız. sıyrılın bu tarz düşüncelerden. ırkçılıkta gurur duyulacak bir yan arama, yok çünkü.. olaya biyolojik bakıyorsan da, ki bakmıyorsun tahminimce, ırkçılığı bilim de desteklemiyor artık.
Müslüman müslümana ırkçılık yapamaz türk ile kürt ile çerkez ile laz ile abazanı ile arnavutu vs hepimiz kardeşiz ırk ile değil islam çatısı altında birleşmeliyiz saygılar..
Yarısı yurusu olmaz ☺ ne yani herşey düzelince ırkçılık bitecekmi? Zaten bittiği için hep başa sardık. Tıpkı Uhud dağında bittigini düşünüp inen okçular gibi 😉
En İyi Cevaplar