+1 yılKastettiğin şeyi anladım. ancak sorunu hiç iyi niyetli bulmadım. eski zamanlarda bu söylediklerin yaşandı bu inkar edilemez ancak halen bazı eksikler olsa da şu an TRT kurdi başta olmak üzere bir çok yerel kanal açıldı ve hepsinde kürtçe den lazcaya gürcü dilinden zaza diline herkes kendi öz dilini konuşabiliyor şarkılar seslendirilebiliyor ama sizlerin davası çok başka sırf kürtçe eğitim veren okullar kürtçe tabelalar kürtçe marş ve en nihayetinde kendinize ait bir bayrak ve özerk bölge. Bir de ne tesadüftür ki ne mutlu Türküm diyene sözünden rahatsız olan bir laz çerkez gürcü ya da arnavuta hiç rastlamadım bugüne kadar sadece kürtleri ve ermenileri rahatsız ediyor bu söz nedense :\ bırakın artık bu mağdur edebiyatlarını aranızda tek tük sağlamları çıksa da herkes biliyor sizin kafanızın içinde neler döndüğünü
114 Yorumla
Soran+1 yılvicdanın varsa, "ne mutlu kürdüm" de bakıyım? ama demezsin. rahatsız olursun. ama kendine gelince, "rahatsız oluyolar ühühü"
ayrıca ben kürt değilim, vicdanlı bir insanım. bu aşağılıkça ayrımcılığını bırak. "ne mutlu erdemli onurlu bir insanım" diyene.- +1 yıl
Asıl bölücü ve ırkçı kafalar senin bu kafalar dostum.. lazı gürcüsü arnavutu çerkezi hep beraber özerk bölge ve ayrı dil istese orta da ülke diye bir şey kalmaz iç savaşa sürüklenir .. sonuçta Türkiye de yaşayan çoğu kişinin kökeni zaten bu milletlerden oluşuyor hiç birimiz orta asyadan göçmedik sonuçta misal bende arnavutum soy ağacıma göre genlerimde sadece yüzde 15 Türklük var.. O çok rahatsız olduğunuz ne mutlu Türküm diyene sözü aidiyeti birlik olmanın önemini belirten sembolik bir sözdür senin bu söylediğin Amerika da yaşayıp oranın dilinden marşından kültüründen rahatsız olan kendi ırkını sürekli ön plana koyan bir italyan alman fransız kökenli Abd vatandaşından farksız her şeyi geçtim bir zamanlar 2. sınıf insan muamelesi gören toplu taşımalara alınmayan siyahiler dahi kendini amerikan vatandaşı olarak görüp yaşadığı ülkeyi sahiplenirken senin düşüncende olan birisinin iyi niyetinden şüphe ederim zira bu düşünce yapısıyla hiç bir ülkede birlik beraberlik sağlanamaz
- +1 yıl
Kürt olup olmadığının da fazla önemi yok Türk kelimesi seni bu derece rahatsız ediyorsa düşünce yapında bir bozukluk var demektir
Soran+1 yılamerika bir kıta ismi olduğu için herkes rahatlıkla amerikanım diyor. milyonlarca farklı milletlerin birleşimi söz konusu ve liberalizm oturduğu için, herkes rahatlıkla istediğini konuşabiliyor, istediği dini seçebiliyor, devlet orada din işlerine karışmıyor, kimse kimseyi şucu bucu diye etiketlemiyor, kimse kimseyi hain/bölücü diye yaftalamıyor, birlik bu şekilde sağlanır.
sen burada kamunun parasıyla, vergisiyle Cami yaparsan Alevinin verdiği vergiye haksızlık edersin. bu ülkede yaşayan hristiyana haksızlık edersin. ateiste haksızlık edersin. sence bu şekilde mi birlik sağlanacak? ben de müslümanım ama Allah adaletli olun diyor.
toplum olarak "araplar haindir" diye bir algı var, yok desen de var. bu mardin ve hatayı ayrıştırmaz mı? türkçülük, ülkücülük diye saçma ideolojiler var bunun nesi doğru? hepimiz aynı etiz aynı kemiğiz, neden bu ideolojiler milyonlarca destek buluyor?
şimdi samimi ol. kim birlik ve beraberliği sağlamaya çalışıyor ben mi, sen mi?
Soran+1 yılişte senin kafa yapın bu, ya türk ya hiç. bu kafayla zaten şuradan şuraya ilerleyemiyoruz. yazık. düşünme yetini, vicdanını kaybetmişsin.
- +1 yıl
Amerikadaki liberal sistemin burda uygulanmasını bende isterim bu konuda sana katılıyorum ancak göçebe bir toplum olan bizler de böyle bir sistemin oturtulması imkansıza yakın gerek eğitim sistemimiz gerek toplum yapımız henüz buna çok hazırlıksız kaldı ki 19 yıldır siyasal islamcıların yönettiği bir ülkede zaten adaletten bahsetmek mantıksız olur.
Ancak tüm bunlar sorunsuz bir şekilde ülkemizde uygulanmış olsa dahi (ki dediğim gibi bunu bende isterdim) bu ülkenin milli kimliğinin ortadan kalkacağı anlamına gelmiyor seninde söylediğin gibi Amerika bir kıta ve asyalısından avrupalısına sayısız millete ev sahipliği yapan sonradan keşfedilmiş yeni bir yer ne var ki burda da kaçırdığın bir şey var oda isyan baş kaldırma ve ülke kimliğine saldırının basitçe vatan hainliğinin ABD dahil hiç bir yerde hoş karşılanmadığı.. Türkiye ise 4. yüzyıldan itibaren Hunların Anadoluya ayak basmasıyla süregelmiş ve yüzyıllardır Türkün vatanı olmuş sonrasında uğruna kanlar dökülmüş bu topraklarda senin gibi sözde humanist gerçekte Türkfobik kimliksizin teki çıkacak Ben TÜRK kimliğinin altında eziliyorum eşitlik nerede diyecek ve buna saygı duymamızı bekleyecek? Siz kendi kendinizi ötekeleştirip üzerine büyük bir pişkinlikle mağduru oynadığınız sürece bu Ülkede dışlanmaya mahkumsunuz!!
Özetle bizim kimseye düşmanlığımız ayrımcılığımız söz konusu değil bu topraklarda yaşayan herkes kardeşimizdir ırkı milleti kökenine göre muamele yapılmaz ancak Türkün adını silmeye kalkanı da bu topraklardan sileriz bu böyle biline!
Soran+1 yılherkes kardesimizdir yalanını tam tutturamıyorsun, içinde doldırduğun kini düşmanlığı gizleyemiyorsun. biraz daha ıkın.
- +1 yıl
O kinin hangimizde olduğu bence açık dostum her neyse bu arada kökenin nedir tam olarak yanlış anlama eleştirme amacıyla sormuyorum merak ettim sadece?
Soran+1 yılarapım ama bu tür şeyler övünülecek şeyler değildir. etikettir bunlar. aynı rengin farklı isimleridir. aynı kumaşa lcwakiki ve defacto demek gibidir. sen ben ikimizde etten kemikteniz. aynı dili paylaşıyoruz. ikimizde bir sofraya oturabiliyoruz. ama hayali bir etiket olan ırklar için üst ve alt kimlik oluşturmak, karşındakine zulüm etmektir. ben doğduğumdan belli "araplar haindir, ikinci dunya savaşında sırtımızdan vurfular" tarzı etiketlerle karşılaştım, ulan 100yıl önce olmuş bitmiş savaş yüzünden ben neden hain olayım? belliki bu ülkenin vatandaşıyım sen beni alt insan görürsen, asıl sen bana ihanet etmiş olmuyor musun?
Soran+1 yılayrıca türk kelimesi beni rahatsız etmiyor. benim dostlarım hep türk. türkler de kardeşimdir. asıl ince detayı kaçırıyorsun; benim sitemim "ırk dayatması" ve "üstün ırk, alt ırk" ayrımı.
- +1 yıl
@Kujan Tamam hocam sen aydınlat o zaman hep birlikte bilgilenelim.
1. Türk ismi sizi neden bu kadar rahatsız ediyor
2. Kürtlerin temel amacı ne?
3. Ortadoğunun içinde bulunduğu bu kaosun temel nedeni nedir?
4. Pkk ve çeşitli kolları hakkında ne düşünüyorsun davalarına-ideolojilerine bakış açın nedir?
5. Türk kimliğine sahip anadolu coğrafyası kurulması planlanan büyük kürdistan devletinin önünde bir engel mi?
- +1 yıl
Önyargısız bir şekilde seni anlamaya çalışacağım. Bekliyorum
- +1 yıl
Dostum çok güzel lafı oturtmuşsun çünkü doğrusu bu ben kürdüm ama ırkçı değilim ırkçılık yapanlara karşıyım ırklara değil
En İyi Cevaplar
1 . Türk ismi , milleti , dili bizi asla rahatsız etmiyor , 1980 'lere kadar Türkiye'de Kürtlerin varlığından bile şüphe ediliyordu , bunların edebiyati yok dili yok dağ Türkleri denilip hala bu tür düşüncelere sahip olan insanlar var. Onlar türk kelimesinden rahatsız değil siz Kürt kelimesinden rahatsız oluyorsunuz.
04 Yorumla- +1 yıl
2. Kürtlerin temel amacı şu özgür bir yaşama hakkı almak. Şimdi özgür yaşamıyorlar mi diyeceksin. Tarihe bak Kürtlere en basiti isimleri bile hediye olarak verilmedi binlerce insan öldü, Zilan , ağrı , dersim , Jitem , köyler ve daha niceleri. Kürtlerin amacı hakları , dili, yaşamına kavuşmak. Kürtçe öğrenmek ve Kürt olarak yaşamak.
- +1 yıl
Kürdistan denilen coğrafya içinde 50-60 milyondan fazla Kürt yaşıyor ve Kürtlere hala böyle bakılırsa Kürt toparaklari işgal edilmiş gibi gözükür ve bunun elinde sonunda olacağını olduğun zaman nasıl kurulduğunu gördükten sonra ne Araplara ne Türklere yardım edecek bir millet olmayacak çünkü o Kur'an da yazan İstanbul Hıristiyanlığın elline geçecek demesi , o zaman Kürtler bu savaşta olmayacak , başka ülkelere savaştığınız zaman olmayacaktır Araplar ihanet ettiği zaman olmayacaktır.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılbana sorsalar ben ne armut ne domates olmak isterdim, norveçli olmak isterdim orta doğu vatandaşı olmak isteyecek kadar enayi miyim
13 Yorumla
Soran+1 yılen güzel düşünce. katılıyorum.
- +1 yıl
valla ben de amcaya katılıyorum:D
https://www.youtube.com/watch?v=XDZpbMIqnnE
Soran+1 yılsesli güldüm. gayet entellektüel bir dayı. 😁
elinde fırsat varsa burda 5dk durma derim.
İnsanların toplumsal özelliklerini biyolojik, ırksal özelliklerine indirgeyerek bir ırkın başka ırklara üstün olduğunu öne süren öğretidir.
04 Yorumla
Soran+1 yılpeki yazıdaki ne oluyor niger?
Soran+1 yılbaskı mı sadece yoksa hastalıklı bir kişilik bpzukluğu mu?
+1 yılBu sorudan da anlıyoruz ki k#rtlere etnik temizlik şart oldu bu ülkede.
118 Yorumla
Soran+1 yılsenin gibi orspuları skmk şart. aptal kürt bile değilim beynini sktgm.
- +1 yıl
Madem türklerle ve türklükle bu kadar derdin var o zaman ne diye hala ismi TÜRKİYE olan bir ülkede yaşıyorsun soysuz orspu çocuğu !
Soran+1 yılsenin soyunu ben skym kaşar orspu. senin gibi orspuların hepsini skyim. SENİN SOYUNU GOTUNU SKYIM ZEVKE GELİRSİN, ŞEREF KAZANIRSIN ORTALIK KEVAŞESİ
- +1 yıl
Ortalık kevasesi kim belli pkk domuzu seni k#rt değilmiş yalanını s kyim kendin bile utaniyorsun aşağılık ırkından dağda eşek bulamayinca birbirinize kayarsiniz siz anca ermeni atmığı soysuz p. i. cc
Soran+1 yılaptal orspu arapım ben, ama ezilmişlerin hakkını savunacak kadar onurluyum. senin gibi ONURSUZ AŞAĞILIK KEVAŞELER ANLAMAZ HADİ KAYBOL SANA BU KADAR CEVAP YETER. NORMALDE KÖPEK HAVLAMALARINA HOŞT DER GECERİM, SANA BU KADAR KEMİK YETER canım kardeşim SENİ
Soran+1 yılcanım kardeşim değil, KVAŞE ORSPU OLACAKTI O. HADİ KAYBOL 3. SINIF ATMIK SENİ.
- +1 yıl
Sorundaki bütün yorumlarını okudum bahsettiğin ideoloji istediğin düzen pkk nın talep ettiği şeylerle birebir aynı bre orspu çocuğu bedevi beyinin pkk ideolojisiyle o kadar yıkanmış ki türke karşı olan kinini nefretini maskelyemiyorsun bile. a#rp ların TÜRK düşmanı olduğu bizi çekmediği zaten biliniyor asırlar boyu türk kültürünü yok etmek için çabalayan medeniyetten uzak vahşi bir irksiniz orta doğunun hali ortada dünyaya kan ve kaostan başka kattiginiz hiç bir şey yok küçük kiz çocuklarına ıslam adı altinda ganimet olarak el koyan yatağa atan pedofili zihniyet yine sizin ürününüz k#rt olmuşsun a#rap ya da e#rmeni olmuşsun gözümde hiç bir farkiniz yok hepinizin ortak noktası en başta TÜRK düşmanlığı olmak üzere arkadan vurma adam satma ve güçlü devletlerin kuklağını yapıp ellerinde oyuncak olmak
Soran+1 yılokumadım, hadi sektir şuradan orspu.
Soran+1 yıltipinde meymenet yok, en başta yüzünü görseydim hiç cevap vermezdim cehaletin tipinden belli oluyor zaten. yazdıklarımı hiç anlamamışsın.
- +1 yıl
Korktu gizlendi dememen için 😉 hadi git şimdi sübyancı bedevi seni
- +1 yıl
Bu alaya ismin açık bir şekilde katılarak şunları demek istiyorum nazlı milletine bu kadar bağlıyci olman taktir edilir derece ama milliyetçilik sen oldu dediğin gibi kabul etmez. Bak ben saf kan kürdüm Zagros dağlarından Rusya'ya İran'dan Türkiye'ye gelen bir kavmin çocuğuyum. Sana gerçek olanı o kadar çok anlatmak isterim ki , nitekim kafanda oluşan o lagam düşüncesinden kurtulduktan sonra
- +1 yıl
Ben Alparslan Türkeş'in , Kaddafi'nin, Qazi Muhammedin, Abdullah Öcalan'ın kitaplarını okudum sana şiddetle tavsiye ediyorum ve o zaman asıl olanın Ortadoğu olduğunu anlarsın , çok yazık ve küçük durumlardasiniz öyle bir kin ne nefret sarmış ki sizi sanki sizi yıllardır katletmiş , zulm etmiş koylerinizi yakmış , faili meçhul cinayetler işlemiş , vatanınizi işgal etmiştiz gibi safsaftalik ve boş konuşmaktan başka bir işiniz yok.
- +1 yıl
@Kujan Benim nefreim pkk li leslere her kurte değil bu bir. Bu son kısımda yazdıklarını hayretle okudum. Gerillalariniz köyleri yakmadi kadın çocuk seneden oldurmedi evlerden çocuk kaçırıp daha kaldırmadi yüzlerce kişinin içinde bombalı araçları patlatmadi yani? Ülkedeki biz alislasyon görmüşük demek ki vay be...
- +1 yıl
İşte bunu da bu yüzden yazdım , benim alanım psikiyatri ve dünyadaki tüm tarikatlari , örgütleri , cemaatleri incelerim. Ve sana da bu ülkenin karanlık geçmişiyle yüzleşmeni öneriyorum , egerki bir şey olmasını istiyorsan bunu bilmen gerekir. Son yazdıklarım gerilla dediğin kavramın neden olduğunu bilmen gerekir. Şuanda herşey yolunda , Kürtler ne baskı ne zulm görüyor diyenler 80 yıl 90 yil önce de aynısı yaptı hatta solcu tak gazetesi cumhuriyetin kuruluş yıllarında olan gazate bile ne yazdı. Çıkın su Türkiye kafasından inancınız , sevginiz ve aklınız varsa Kürt ve desteklediği grupları safiniza çekersiniz
- +1 yıl
Ulkecek alisilasyon görmüşük demek ki... cok kürt arkadaşım var bunlari bizzat yaşayan kundaktaki çocuğunu dahi pkk leslerine kurban vermiş. Ideolojiniz hakkında çok araştırma yaptım (tarafsız kaynaklardan) Sizin için etik diye bir kavram yok davaniz yönünde ilerlemek ve bu hedefe her ne olursa olsun ulaşmak var
- +1 yıl
O İstanbul bir gün Hıristiyanlığın elline geçtiğine hain Araplar sizin arkanızda durmayacak. Ortadoğu da gerçek Araplar lüks ve sefa içinde yaşarken araplasan devletler savaş ve kıtlık la ölüyor. Benim bir davam varsa ne bu Kurdistandir ne gerilladir benim davam Ortadoğu'nun demokrasisi ve istikrarlı yapisin içindir
- +1 yıl
Sen kadim bir kavmi , 800 bin kelime ve dünyada 9 dil bir dili , Hz. Nuhtan aziz Paula kadar olan bir ırkı , Zagros dan Toroslara binlerce insanı yok sayarsan görmesen ve inkar edersen hiç bir yere varacağımizi düşünmüyorum. Nitekim yeni Zelanda da 15 bin nüfuslu ülke var ve 25 bin nüfuslu , hatta en basiti Almanya'da Lüksemburg. Araplasan Suriyeliler , farslar, Cezayirliler bunların sizin kardeşiniz. filisitin halkı kardesiniz , Uygur Türkleri kardeşiniz ama biz değiliz , tarih tekrar eder.
+1 yılIrkçılık dünyanın en iğrenç yaratıklarının iğrenç düşüncesidir.
Kimse kimseden üstün ya da düşük değildir.00 Yorumlaİnsanın değiştiremeyeceği şeyler yüzünden nefret edilmesi, eleştirilmesi, dışlanması, sevilmemesi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMesela ABD de zenciler sevilmez TR de esmer kızlar pek sevilmez bunun gbi
02 Yorumla- +1 yıl
esmer kızlar sevilmiyor muymus dıjsjahf onlar da esmer erkeklerin kızları yani sevilmediklerini sanmıyorum
Soran+1 yıltrde kürtler seviliyor mu?
mantıklı düşünürsek ırkçılık gibi
01 Yorumla
Soran+1 yılsende pek yok o mantık, düşünme sen.
Gizli Üye(25-29)+1 yılLoading... taş yağmuru
08 Yorumla
Soran+1 yılbabaları gelsin,
Cevap sahibi+1 yılAydinlat bizi kanka. O ulvi algı seviyeni göster.
Cevap sahibi+1 yılTerbiyesizleşmenize gerek yoktu. Şurada bunu yazmanızi gerektirecek hicbir sey söylememişken sizin bu usluba girmeniz. Yazık.
Soran+1 yılyorumunu tekrar oku. yorumunu alaycı farkettim, eğer değilse yanlış anladım pardon.
Cevap sahibi+1 yılAsla alay amacım yok eğer yanlış anlaşıldıysam bende ozür dilerim. Bu siyeye sorunlarimdan uzaklaşip kafa dağıtmak icin giriyorum. Saat olmus altı, sigara alkon falanda kullanmayinca bu gibi yerler biraz o islevi gorüyor. Ben kırdıysam kusura bakma lütfen. Hep burada yazistiklarimla karşilıklı şakalaştım. Sende ciddiye almazsın zannettim ama oyle degilmiş.
Soran+1 yılerdemli ve onurlu davranışın için tebrik ederim. teşekkürler.
Soran+1 yılayrıca benim sana özür borcum var, senin yok. çünkü sen artniyetle birşey yazmamışsın. yanlış anlamak benim sorunum. özür dilerim. iyi geceler.
Cevap sahibi+1 yılYorumun tebessüm oluşturdu. İnsanlığa olan inancımı tazelledigin için teşekkür ederim. Güzel kalbin gibi iyi bir hayat diliyorum. 🙏
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat