Bugün 1 mayıs.
Kapitalizm bence emeği hiçe sayan bir sistem. Sizin düşünceleriniz neler?
Kapitalizm bence emeği hiçe sayan bir sistem. Sizin düşünceleriniz neler?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi doğdukları ülkelerde bile terkedilen , dünya siyaset biliminde artık fosil rejimler olarak nitelendirilen doktrinlerin hala çene yorduğunu görmek üzücü.
Aranızda bunu göze alabilen var mı ve bu kapitalizm vahşeti mi girişim mi sizce?
Dünya işverenler ve işçilerin olduğu bir hak meydanı artık değildir.
Fikirlerinle işini kurarsın ekmeğini kendin kazanır büyütürsün ya da ölmiş fikrinin fikirleri ile uğraşır aydınlanırsın , sonra erdim ben mezun da oldum koltuk lazım " bir yerimi sığdırmam " için dersin ama , dayı amca tanıdık muhabbeti ile geçebildiğin o koltuğu nedense bir türlü doldurmaz " bir yerin " ...
Çünki hazıra oturmaktır bu , hiç bir gelişiminden haberin olmaz ve geliştirmeyi de beceremez arpalıkta dolaşır durursun batırana kadar...
Alın bu çocuğa devrim yapın , kârını azaltın el koyun taburelere, malına ortak olun, gık derse demir yumruk kaldırıp korkutun...
kapitalizm olduğu sürece işçi ezilmeye mahkum olacaktır ,
kapitalizm insanların kanını sömüren buna pararel olarak devlet olan ülkelerde kapitalist düzenle ülkeyi yönetmişlerdir hala da yönetiyorlar..
mesela türkiye.
Doğaya en uygun sistem.
Yine de daha yumuşatılması gerektiğini her daim savunurum. Patronların karı azaltılarak işçilere de sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak imkanlar verilmeli. İş saatleri daha insani hale gelmeli, çalışma koşulları biraz daha işçi lehine olmalı. Yoksa hakikaten bu sistem çökecek. İnsanlar gittikçe bilinçli olmaya başlıyor ve ''bu alemin enayisi ben miyim'' moduna giriyorlar. Hakkını alamayacağını düşünen insan üretmeyi kesiyor, hem tembelleşiyor hem de sinsi bir kurnazlık geliştiriyor. Bu sinsiler toplumda bu denli çoğalırsa elbette bir noktada bir devrim başlayacaktır.
Hayat...
Cevap
14Cevap
Artık kaçınılmaz bir durum.
Her şeyimizin içinde kapitalizm var.
Aklınıza ne geliyorsa, hepsinin içinde o var.
Ölümüzün cenazesini gömerken tuttuğumuz işçilerde bile...
Emeği hiçe saymayan mevcut bir sistem söyle. Komünizm mi, hiç sanmıyorum...
İslam'i usüllere göre kısmı hariç kesinlikle katılıyorum
Bu insanın doğasına aykırı olan bir sistemdir. İnsan köpek gibi değildir. Boynundan bağlayıp sahip olmaazsın. Kapitalizm yıkılmalıdır
iyi bir şey değil ama şu an hakim olan bir sistem bunun yok olacağını da sanmıyorum
Evet, aynen öyle ama yapacak birşey yok dünya kapitalizm ile idare ediliyor..
Kapitalizme karşıyım falan demem abi çalışan hakkını alıyor. Fakirim diyip eşitliği savunacağına aklını kullanıp çalışırsan daha fazla kazanırsın
değilim
kapitalizm, 50 kuruşa içtiğin suyu 1 tl ye işetmektir.
öyle zaten 50 kuruşa su alıp 1 tl ye iseten sistem kapitalist sistemdir donuna kadar alır
Hiç bitmeyecek olan, günümüzün altın kuralı olan sistem
kapitalizm özgür kölelik ideolejılerın hıç bırı ınsanlığa hızmet etmez çünki hepsınde karmaşa var
amerikada oldugunu biliyorum sadece.
bugün 1 mayıs kapitalizme f*ck you diyorum
özgür kölelik sistemi
aynı fikirdeyim
Bomboş meydnlar
Katılıyorum.
Kahrolsun kapitalizm
kötü bir durum.
Herkes köle
Kapitalizm iyidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar