Yetişkinlik zırhının altında saklı kalan o çocuksu yanın sana neler söylüyor? Ona kulak veriyor musun? "İçimdeki çocuk" şeklinde başlayan cümlelerini bekliyoruz!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! "İçimdeki çocuk" şeklinde başlayan bir cümle kurabilir misin?
İçimdeki çocuk eski gunleri özlemle anilan eski günleri özledi... icindeki cocuk bir o kadar özlem dolu gecmise... ah o eski bayramlar diyor icimdeki cocuk... icimdeki cocuk parklarda bir rlinden annesinin diger elinden babasinin tutmasini cilginlar gibi oyun oynadigimiz hic bir derdimiz acimiz olmadigi... en yakinlarimizi ailemizden birilerini kaybetmedigi herkes annesi babasi ve abisi yanındakenki o mutluluğu cok özledi... en yakinini kaybedip onun avisiyla onun yokluguyla yasamak icimdeki cocugu yipratti... belki de icimdeki cocuk hic buyumedi... kucuk yasta en sevdigimi kaybettigim icin... hep de ozleyecek hoc de o gunlerdeki gibi ilerde cok mutlu olabilicegimi sanmiyorum... neyse 23 Nisan kutlu olsun
İçimdeki çocuk; ne baskın karaktersin sen annem ya, kocaman kadın oldum hala neden bu kadar dışıma yansıyorsun? Bir karış topuklu giyip parmak uçlarım yanarken bile insanlar "ayy ne şirin olmuşsun" diyor bana senin yüzünden, yapma annem, yapma kuzum :/
Şaka bir yana içimdeki çocuk; kaçıp herkesten saklandığım yer, tüm kötülüklerden koruduğum hep iyiliğe alışkın bir bebek belki, bazende yaptığım hataların biletini kestiğim yaramaz bir velet..
Ama içimdeki çocuk her şartta "iyiki var" diyebildiğim sahip olduğum en güzel şey <3
İçimdeki çocuk geçmişe sövüyor, gelecekten habersiz. İçimdeki çocuk ölümden korkuyor, yaşamdan bıkmış. İçimdeki çocuk masum canı almış lider gibi lanetli, gülmeyi unutmuş. Çünkü içimdeki çocuk saflığını kaybetmiş. İçimdeki çocuk fazla karamsar... Dün için, bugün için ve en kötüsü gelecek için. Belki içimdeki çocuk bu karamsarlığı yok edemez ama geleceğin yetişkinleri, bugünün çocukları geleceği umutlarla doldurabilir. Çocuklara ve çocuk kalabilenlere... Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun.
İçimdeki Çocuk var bitane hiç büyümemiş salıncakta sallanmak isteyen saf temiz bir çocuk bazılarımız çocukluğunu adam gibi yaşamadılar özlemekle geçti çocukluğum hep biz hüzün hep bir mutsuzluk şu an var ya mutsuz olduğum günleri bile arar oldum 7-8 yaşlarını geriverin bana en azından saflığıma ve temizliğime sahip olayım :)
Teşekkür ederim Tüm Çocukların ve Benim Bayramım kutlu olsun :)
içimdeki çocuğu değil herkesin içindeki çocuğu dışarı çıkardım. nasıl mı? bir dün eşinden ayrılmış ablamı eşim ve çocuklarımla parka götürdüm. amacım ablamın stresli yaşamında bir çiçek açtırmaktı. salıncağa kaykaya bindim. zorla ablamı ve eşimi de kay kaya bindirdim. derken kendimizden geçtik ve içimizdeki çocuk bizi idare ediyordu. en son bir araya geldik vbe gördük ki parkta tüm çocuklar kenarda seyir halinde ve tüm ebeveynler salıncakta ya da kaykayda hatta tahtaravallide. . 80 yaşlarında bir ihtiyar adam salıncakta sallanmaya çalışırken bana dua etti. "Allah senden razı olsun. içimizdeki çocuğu canlandırdın"
Tertemiz bir candır "Çocuk" güzel insan... "Hayat" olgusunda var olan sistemin daha zedeleyemediği bir ışıktır "Çocuk" saflığın simgesidir onlar güzel insan... herşey gibi mucize olan insan'ın emeklediği, adım attığı karelerdir yaşam'ın mucizesine parlak gözlerle bakan bir güzelliktir "Çocuk" tertemiz kalplerle "Sevgi"yi aşılayandır "Çocuk" tüm solmuş sistemin aksine bir renktir "Çocuk" onlar güzel insan geleceğin bir baş yapıtıdır ve özünü bozmadan var etmek gerektir onları bu zedeli sistemde güzel insan...
Tekrar çocuk olup tek derdimin Freni patlak bisikletim olmasını istiyorum. Ya da tek ekonomik finansal sıkıntımın bakkaldan aldığım levazımattan artan paradan 50 kuruşluk çokonat gofret alsam acaba annem çakozlar mı diye endişe etmek olsun istiyorum. Ya da herkesin elinde tetris var benim niye yok Annneeee (Devlet Bahçeli) edasıyla babam veryansın etmek istiyorum. Yerine BKM acılan Mıstık Sinemasında 3 film üst üste baymak , ciğerlerime sigara dumanı yerine taze patlamış mısırın kokusunu çekmek , Frigoyu ısırdığımda kamaşam dişlerimin tuhaf hissini yaşamak istiyorum. Zengin... leri mahallede kapış yaptığında itiş kakış kaç kart toplayacağımı hesap etmek istiyorum. Genzime kaçan leblebi unundan sağ kaldıktan sonra 9 taş oynamak ve saklambaç oynayıp çamlak çömlek patlatmak istiyorum. 23 NİSAN KUTLU OLSUN.
İçimdeki çocuk hala çizgi filmin başlaması için aslanın kükremesini bekliyor, annesinin dünden kalan ekmekleri güvercinlere atması için küçük parçalara bölerek hazırlamasını bekliyor, iphonelardan ve ipadlerden habersiz sokaklarda güneş batıncaya kadar mahalle arkadaşlarıyla çeşitli oyunlar oynuyor. İçimdeki çocuk hala sadece yere düşünce ağlıyor, sonra ise yine arkadaşlarıyla koşmaya başlıyor. İçimizdeki çocuklar gibi dışımızdaki büyüklerin de masum ve temiz kalması dileklerimle 23 Nisan kutlu olsun :)
İçimdeki çocuk kırgın, üzgün ve kızgın... Çünkü, o çocuk gibi yüzlerce binlerce çocuğun istismar edilip acı çektiği bir yıl bu 2016 senesi... Eğer, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olacaksa bu yıl, ruhunda derin kesikler yarattığımız her çocuğu daha iyi sahiplenmeli ve diğerlerini de bundan korumalıyız. O çocuklara zarar verenleri savunan tüm ideoloji ve yönetimleri ise yerin yedi kat dibine sokmalıyız! İçimdeki çocuk kırgın, üzgün ve kızgın...
İçimde ki çocuk yok oluyor... Bayramını bile kutlayamıyor.. Çünkü o burda gülüp eğlenirken orda; az ötede şehit olan askerlerin, ölen sivillerin az daha ötede masum insanların, Müslümanların katledilince Ahı kalacak o eğlenince biliyor. İçi acıyor içimde ki çocuğun, Korkuyor. Ülkesi vatanı elden gidenleri gördü. Ama yeni yeni anlıyor o çocukların, insanların korkusunu. Çünkü kendi Ülkesi vatanı için endişeleniyor! Ecdadı geliyor aklına. Tarih kitaplarında ve çok yerlerde anlatılan.. Yeniden aynı olayları yaşamak istemiyor. Çünkü çocuk o daha nerden bilsin ki korkuyu! Ama öğreniyor. Sanırım içimde ki çocuk yavaş yavaş büyüyor..!
#icimdekiçocuk herzaman cocuk kalip enerjisini bana hep hissettiricek👭👬👫.#icimdekicocuk👉Dunyadaki yaşadigi son gune kadar iyiler olmesin diye , açlar doysun diye, hastalar şifa bulsun diye tum ictenligiyle dua edicek. ve ilk başta sehitlere.. #icimdekicocuk Sehit analarina sabir dileyecek.#icimdekicocuk lutfen bayramlarimiz bitmesin diye Allaha hep yalvaricak🙏.. #Bayragimizhicinmesin diye agıt yakicak hep.🖒👼💋🙇🙏. #sevgilerks
İçimdeki çocuk, onu hep kısıtladığım için bana küfrediyor. İçimdeki çocuk, çocukluğunu hiç yaşamadı. İçimdeki çocuk benim tek masum yanım. İçimdeki çocuk benim en neşeli yanım. İçimdeki çocuk benim çocuk olamayan acım. Özür dilerim içimdeki çocuk, 23 Nisanın kutlu olsun.
Ben içimdeki çocuğu asla öldürmedim. Hala çizgifilm izliyorum. Hala bebek bisküvisi yiyorum Hala oyuncak bebeklerden korkuyorum (chucky :DD) Hala çocukkken oynadığım oyunları oynuyorum çok mutluyum kariyerimdede başarılıyım. Ve mutluluğu arayanlar , çocukluğunuza dönün, mutluluğu orada bulacaksınız..
İçimde ki çocuğa ensar vakfı öğretmenleri, imam hatip öğretmen ve öğrencileri, muskacı, cinci hocalar, imamlar ve bilimum küt kafa-kırpık bıyıklı sapık dinci yobazlar tecavüz etti. Atatürk'ün Cumhuriyetini, onun devrimlerini ve onun göstermiş olduğu çağdaş uygarlık seviyesini hedef alan, yargısı bağımsız olan Türkiye Cumhuriyetini 14 yıldır özlüyorum.
aklım, düşüncelerim 70 yaşındaki bir insan gibi olsa da ''umudunu kaybetme, karamsarlıklara teslim olma, keder denizinde boğulma güneşli günler göreceksin, ıslanmaktan mutlu olduğun yaz yağmurlarının oluşturduğu, gökkuşağının altından geçebilme hayalleri kurduğun, her mevsimi ayrı ayrı sevdiğin yılların olacak ''diyor İÇİMDEKİ ÇOCUK..
İcimdeki cocuk var oldukca vede o cocuk vatanına bayragına milletine baglı oldugu sürece vede en önemlisi o cocuk Mustafa Kemalin askeri oldugu sürece ben o cocugu icimden hic öldürmeyecem Cumhuriyet vede Atatürk düşmanlarına inat o cocuk hep var olacak
Ne vatandaşlarınızı kafanıza göre adam edebildiniz ne cumhuriyetinizi kafanıza göre kurabildiniz ne de meclisinizi. Tek becerebildiğiniz şey içimizdeki çocuğun beynini kafanıza göre şekillendirmek oldu... Ben hariç... Millet Merihe yolculuk yapıyor siz hâla 1. Dünya Savaşı'nda yenilmenin ezikliğini yaşıyorsunuz... Get over man!
İçimdeki çocuk;yetişkinlerin hayallerini sınırlandırmaması gerektiğini , tüm suçların yok olabileceğini, , tüm hastalıkların iyileşebileceğini tüm kötülüklerin ortadan biz insanlar sayesinde kalkabileceğini ve dünyada imkansız diye birşeyi düşünmenin bile imkansız olmadığını söylüyor.
İçimdeki çocuk görüşü; çocuk olup masumca herşeyden habersizce ve hayata aldırmadan yaşamak... Çünkü bu hisle yaşamak, bence insanın hayatında en büyük saadet. Hayatımızda test etmişiz, bir çocuğa desen ki: " En mutlu halin nedir?" Diyecek ki: "Oyuncağımla masumca geçirdiğim vakittir. Ama bir büyük insana desen ki: " En mutsuz halin nedir? " Diyecek ki: " Dünya saltanatı da benim olsa yine mutsuzum." cevabını verecektir... O halde içimdeki çocuk , hayatımda en en lezzetli ve en saadetli kısımdır
İçimdeki çocuk diğer çocukların yanına gömüldü öldürdüler çocuklugumuzu herseyimizi katlettiler yeni nesilin yetiskinleri bize bunu yaptıgınız için sizi affetmiyceğiz! Keşke Mustafa Kemal Atatürk yeniden doğsaydı dünyaya öyle dokunuşlar yapardıki bütün çocuklar ona minnet duyardık gerçi halla ona minnettarız konuşamıycam daha fazla cocuklarımızın yaşadıkları acılar gözümün önüne geliyordu kahroluyorum. .
İçimdeki çocuğun heyecanını her zaman saklıyorum... O bana farklı bir enerji ve saflık veriyor... Çocukluk hissi beni her zaman mutlu ediyor ve güvende hissettiriyor... İçimdeki çocuğu korudukça olaylara ve kişilere çok daha önyargısız yaklaşıyorum... Çevremdeki insanlara da içlerindeki çocuğu muhafaza etmelerinin ne kadar kıymetli olduğunu anlatıyorum... O saf ve temiz çocukluğumu korumak için elimden geleni yapıyorum...
İçimdeki çocuğu görsem çok ağlarım, o yüzden hep içimde kalacak...
23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı Kutlu Olsun ve çocuklar hep mutlu olsun üzülmesin sevinsin adalet eşitlik şans kısmet huzur sağlık sıhhat onlarla olsun hep
İçimdeki çocuk da olmasa bu dünyanın kirine pasına, adaletsizliğine katlanabilmem mümkün değil. Kim ne derse desin sahip olmakla gurur duyduğum bu çocuğu asla kaybetmeyeceğim ve onunla yaşayıp yaşlanmak ve onunla ölmek istiyorum.
İçimdeki çocuk Git Şu Koltuğa Otur bir Daha Kalkma Koltuk Benim Diye Diye Ağla Baştakilerin Başına Bela Ol Sonra Dön Sayın Gereksiz Millet Vekilleri Niçin Bu Ulke İçin Faydalı Bişey Yapıp İstifa Etmiyonuz Diyo Basın Karsısında Ortalıgı Bir Birine Düsürürdüm Neyse 23 Nisanda Artık Cocuklar Tecavüze Degil Oyuna Sevgiye Gelecege Dönük Gelişimlere Maruz Kalsın Diyorum 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Cocuk Bayramını Kutluyorum Saygılarımla
İçimdeki çocuk Sinirli. İçimdeki çocuk hergün adını bile sonraki gün hatırlayamadığımız, bizim burada " İçimdeki cocuk " mahlasını kullanmamız için canını feda eden insanların hayatını söndüren şeref yoksunlarına sinirli. Allah şehitlerimizin yerini Cennet eylesin...
içimdeki çocuk; keşke hiç büyümeseydim diyor gerçekleri görmek acıtıyor çoğu zaman... günümüzde artık o eski bayramların tadı kalmasada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun!
"Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler. " [Nazım Hikmet]
İçimdeki çocuk: Tören sırasında beklerken aniden bastıran dolu yağışını unutma. Her ne kadar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları sadece okullara alınmış olsa da sen o son şanslı kişisin. Sakın unutma milli değerlerini. Öpüyorum seni içimde ki çocuk.
İçimdeki çocuk hala babasını uğurlamak için sabah erkenden kalkıp annesinden önce öpebilmek için yarışıyor.. Ve hala parkta tozu dumana katıp salıncaktan düşünce "Anne" diye ağlıyor..
İçimdeki çocuk, en son toprakla oynuyordu Ama benim pembe gözlüklerimi kırdılar, Herşey gri, göremiyorum , galiba o toprak kül oldu, umut mu ariyor küllerin arasinda? İçimdeki çocuk en son bir şarki mırıldaniyordu. Diyer çocuklarin haykırış ve çiğlıklari benim içimdeki çocuğun huzur ve bariş şarkısını bastırıyor.
İçimdeki çocuk saf Şimdiki çocuğa bazı kirli sular bulaşmış İçimdeki çocuk günü doya doya yaşardı Şimdiki çocuk yarını düşünmekten günü kaçırıyor İçimdeki çocuk insanları severdi Şimdiki çocuk herkese şüpheyle yaklaşıyor İçimdeki çocuk minnacık şeyle mutlu olurdu Şimdiki çocuk minnacık şeyle down oluyor ...
Içimdeki çocuk bile öldü benim... Savaşlarla sehitlerle acılarla öldü Keşke hep çocuk kalsaydım keşke hiç büyümeseydim. Küçükken sorarlardi ne olmak istersin diye büyüdüm ve cevap veriyorum keşke çocuk kalsaydım keşke mutlu olsaydim..
Ulusal egemenlik adı altında etnik katliamlara kurban giden , anne karnında süngülenen , nehirlere atılan , açlığa terkedilince ölü annesinin memesini emen , katliamların ardından anasız ve babasız kalıp örnek türk ailelerine verilip türk algısı ve kültürü asimilasyon edilen bütün çocukların bayramı kutlu olsun..
Eskiden ulus bilinci vardı ama satılık siyasetçiler sayesinde egemenlik yoktu. Bugün ise ulus bilinci de yok olmak üzere. Ülke durumu düzelmeden kutlama yapmak biraz saçma gibi.
@esmerhatunm neyse terbiyemi bozmayacağım.. çünkü bir çocuğun ruh halini bile anlayacak kapasiteniz yok.. Bir daha öyle salak falan dersen çok fena cevap alırsın.
@esmerhatunm her insan hata yapabilir beyfendi sonrada yaptigi yazim yanlisinin farkina varmistir diye umut ediyorum ama sizde biliyosunuzki burdaki yazdiklarimizda sonradan bir dizeltme yapamiyoruz
İçimdeki çocuk şimdiki çocuklardan daha şen, elinde balonlarla etrafta gezmek ve hediye olarak da büyüklerinden bir çanta dolusu çikolatalı gofret almak istiyor. 😊
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun. 🌜☆
içimdeki çocuk saklambaç oynadığım o köşeleri arıyor Bulutlara bakarak kurduğum hayalleri arıyor Saf aşkları ve o masum çocukluk arkadaslarımı arıyor içimdeki çocuk kaybettiğim sevdiklerimi arıyor içimdeki çocuk o eski kahkahaları arıyor...
İçimdeki çocuk bu siyah hayatta hala beyaz kalmayı becerdi, ruhum ve bedenim yaşlansa bile o hep çocuk kalacak ve bana bu güzel günleri hatirlamami sağlayacak. İyiki varsin icimdeki cocuk... 23 Nisan kutlu olsun 💕💕
içimdeki çocuk hiç büyümedi yani hep büyük gibi muamele gördü. yaşıtlarım bisikletle gezerken ben işten arta kalan zamanlarımda onları izlerdim. cebimdeki paramı anneme verir başımı okşamasıyla en mutlu çocuk ben olurdum
Icimdeki cocuk 23 nisanda stadyum a gidip gazetenin ustunde oturup cekirdek citleyerek simitciden aldigimiz simitle gosterileri izlemek istiyo bir de o yasasin 23 Nisan yazan balonlardan istiyo :) pamuk seker de olsa fena olmaz diyo :)
İçimde ki çocuk; Ben hâlâ buradayım diyor. Hayat seni ne kadar yorarsa yorsun, kimseye inancın, güvenin kalmasa bile bir şarkı ve ya bir çizgi film seni bana getiriyor ve yeniden sevgi tomurcukları yeşertiyor kalbinde...
İçimdeki çocuk hiç büyümesin. Büyümesin ki her bayram balkonuma yine Al Bayrağımı asayım o 23 Nisan sabahı bayrağımı elime alıp kutlamalara katılabileyim.
Orta okuldayken o tüm orta okulların tek bir meydanda buluşup yürüyüş düzenlemesini özledim be ne havamız olurdu ya bandolarla falan giderdik marşlar çalardık hey gidi günler hey :)
İcimdeki cocuk her 23 nisanda kraloyun da oyun oynamak istiyor. İcimdeki cocuk her 23 nisanda erik agaclarina tirmanmak istiyor. İcimdeki cocuk hala buyumedi. Ben buyumedim. Hala eski kucuk ben...
23 Nisan Bütün Çocuklara Mustafa Kemal Paşa'dan armağan olsun. Değerini bilin ve sonsuza dek bu değeri koruyun çocuklar. Bize bırakılmış bu değer bu miras herşeyden daha önemlidir.
İçimdeki çocuk, bugün tecavüze uğrayan, daha oyun yaşında evlendirilen, çocuğuyla birlikte çocukluğunu yaşayamayan, töre denip katledilen, mal gibi satılan, çocuk yaşta hayatın yükünü omuzlarımda taşıyan , günde 14 saat çalışıp ailesine bakan, hayatı hayalleri umutları elinden alınan , acaba babam yarın eve ekmek getirecek mi, acaba doğmamış olsam daha mı iyi olurdu diyen içimdeki çocuğun bayramı bugün. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı.
İçimde ki bu çocukluk atamdan armağan kalan sonsuzluk Cumhuriyetin kurucusu mustafa kemal atatürk Bıraktığı eserleri, dünyanın en güzel yeri Tek ordulu Türkiye, dedelerimizden kalan hediye
İçimdeki çocuk mutsuz çünkü gün geçtikçe ondan kalan hatıralar siliniyor. Ve içimdeki çocuk özlüyor eski günleri ip atlayan top oynayan hiçbir şeyin farkında olmayan o saf kızı...
içimdeki çocuğa sarılmak istiyorum ara sıra öyle ihtiyacı var ki dokunulup sevilmeye olmuyor yapamıyorum insan en çok birilerinin sevgi ve şefkatine ihtiyacı olduğunda zayıftır.
İçimdeki çocuğu ilk defa düşüncelerinde özgür bıraktım bugün. Başkalarından uzak özgürce kalbi çarpa çarpa yaşayacak bu defa. En masum en saf haliyle hesapsız kitapsız..:))
BEn şimdi isterdim çoçuk olayım çokk isterdim çocukluğuma dönmeyi! Ama malesef olmuyor böyle bişey. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun.! ve Çocuklar hep mutlu olsunlar!
Başımızdaki Hükümet çocukluğumuzu bırakmadı Tecavüz etti, öldürdü... Hala Çocuk Kalabilene Ülkesini seven herkesin Ukusal Egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun
En İyi Cevaplar