Azeriler neden coştu? neylerine güveniyorlar?

önyargı yapmadan önce beni bir dinleyin. arkadaşlar azerilerin çoğunlğu ermenistanla savaşmaktan korkmuyor. ben ermeniler güçlü demiyorum teke tek savaşsalar azerbaycan yener ama ermenistanın arkasında güçlü devletler var, Bu devletler sırf türkiyeyi savaşa çekmek için ermenilere destek olucak. benim sinir olduğum konu şu azeriler kendi devletleri dışındaki devletlere güveniyor. savaşa girsek tr bize yardım edicek pakistan arkamızda natoyla görüştük vsvs. planlarında hep 2. bir güç söz konusu. neden hiçbir zaman objektif olmuyor bu ülke? neden hiçbir zaman biz yeneriz savaşırız demiyor? neden bizi de sürükleme peşindeler? devletiimiz şu an zaten bir sürü şeyle mücadele ediyor. yok mülteciler yok pkk yok canlı bombalar bir de azerileri mi katıcaz başımıza? azerbaycan tek başına güçlü bir devlet değil niye bunu hesaba katmayıp hep bizi katıyorlar? tamam kardeşimiz ona lafım yok ama her planlarında biz de varız. bu bize yük değil de ne? biz canlı bombayla pkk yla işidli canlı bombalarla uğraşırken bir kere bile dedik mi azeriler arkamızda diye? bakın tekrar söylüyorum onlar yine kardeşimiz ama böyle olmamalılar zaten son zamanlarda vermişler kendilerine gazı. azerinin gücü azerinin gücü diye dolduruyorlar kendilerini
Azeriler neden coştu? neylerine güveniyorlar?