önyargı yapmadan önce beni bir dinleyin. arkadaşlar azerilerin çoğunlğu ermenistanla savaşmaktan korkmuyor. ben ermeniler güçlü demiyorum teke tek savaşsalar azerbaycan yener ama ermenistanın arkasında güçlü devletler var, Bu devletler sırf türkiyeyi savaşa çekmek için ermenilere destek olucak. benim sinir olduğum konu şu azeriler kendi devletleri dışındaki devletlere güveniyor. savaşa girsek tr bize yardım edicek pakistan arkamızda natoyla görüştük vsvs. planlarında hep 2. bir güç söz konusu. neden hiçbir zaman objektif olmuyor bu ülke? neden hiçbir zaman biz yeneriz savaşırız demiyor? neden bizi de sürükleme peşindeler? devletiimiz şu an zaten bir sürü şeyle mücadele ediyor. yok mülteciler yok pkk yok canlı bombalar bir de azerileri mi katıcaz başımıza? azerbaycan tek başına güçlü bir devlet değil niye bunu hesaba katmayıp hep bizi katıyorlar? tamam kardeşimiz ona lafım yok ama her planlarında biz de varız. bu bize yük değil de ne? biz canlı bombayla pkk yla işidli canlı bombalarla uğraşırken bir kere bile dedik mi azeriler arkamızda diye? bakın tekrar söylüyorum onlar yine kardeşimiz ama böyle olmamalılar zaten son zamanlarda vermişler kendilerine gazı. azerinin gücü azerinin gücü diye dolduruyorlar kendilerini
Cevabın nedir?
+1 yılTrans Anadolu Projesi (TANAP) Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük enerji hattı projesidir, hem Azerbaycan hem Türkiye' ye ciddi ekonomik getirileri olan bir projeden bahsediyoruz çok fazla ayrıntıya girmeyeceğim ama vereceğim mesajı alabilmeniz için biraz anlatmam gerek. Bu proje sadece iki soydaş ülkenin istediği ekonomik bir faaliyet değil Avrupa' lı batılı ülkelerinde yakından takip ettiği ve desteklediği bir projedir. Çünkü bu ortaklık sayesinde Avrupa hem daha ucuza doğal gaz alabilecek hemde Rusya'ya olan bağlılıkları azalacak. Sence Rusya böyle bir projeyi destekler mi? Cumhurbaşkanı ile görüşmeden hemen sonra Ankara da ard arda bombalı terör eylemleri gerçekleşti ardından da Ermenistan-Azerbaycan arası soğuk rüzgarlar fırtınaya dönüştü. Amaç bu projeyi engellemek yani yine Türkiye' nin gelişimini engellemek gibi bir amaç var dolaylı yoldan. Biraz politik ve stratejik düşünün herşey göründüğü kadar basit olmuyor,
Azeriler olayına gelince onlar bizim soydamisiz aynı kanı taşıyoruz ülkelerimiz farklı olabilir ama ırklarimiz aynı Türk' ün Türk'ten başka dostu yoktur sözüne sonuna kadar katılan birisiyim. Dünya' nın her neresinde olursa olsun bir Turk'ün canı, toprağı , vatanı, namusu tehlikedeyse orada ölmeye hazırım. Ben Türkiye Türk uyum ama Azerbaycani da yurdum olarak görüyorum. Ve biz Türkler için vatan NAMUS demektir.!20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Resmi olarak nerde Azerbaycan "Türkiye bizim arkamızda, o yüzden savaşacağız" gibisinden birşey dedi? Biz zaten kendi gücümüzle birkaç köyü geri aldık. Eğer savaş devam etseydi, yine de bizden alınan toprakları geri alacağımıza inanıyorum. Türkiye, Pakistan, Türkmenistan gibi ülkeler savaş çıkarsa Azerbaycanın arkasında olacaklarını belirttikleri için milletimiz bunu sosyal ağlarda dile getiriyor. Ama askeri açıdan daha çok manevi açıdan önemli gördüğümüz için. Yük konusuna gelince, ne zaman size yük olduk? Allaha şükür doğal gazımız, petrolümüz, devletimize gerekli olan hemen hemen her şeyimiz var. Ayrıca, savaş çıkarsa, ermenilere Rusya destek verir, o zaman ABD de devreye girecek, çünkü Rusyaya gıcık oluyor. Hem Rusyanın Kafkasyada yerini sabitlemesini istemez. O yüzden durumlar biraz karışık.
53 Yorumla- +1 yıl
Beyinsiz abla bunlar abla aldırma sen.. Şu kadarını bilmen yeter. Ümmetçiler Azerbaycan Türklerinin en büyük düşmanıdırlar. ermenilerden bile daha çok nefret ederler sizden.
- +1 yıl
ben Azeri Türklerini candan öte can görüyorum..
başkasını bilmem..
başkalarının fikirleri de umrumda olmaz..
1. Ermenistanın arkasında hangi güçlü devletler var? Rusya mı? Rusya kendi ülkesini nasıl koparlayacağını bilemiyor. Ermenistana nasıl yardım etsin. Başka ülke varsa söyle
2. Azerbaycan hiçbir zaman biz su devlete güveniyoruz diye savaşa girmiyor. Bu devletler ile Azerbaycan antlaşma yaparıyor. Yani bir savaş olması durumunda %100 yardım etmeliler o ülkeler. Ayrıca Azerbaycan antlaşma yapmasın mı hicbir ülke ile.
3. Azerbaycan bizi sürükleme peşinde değil. Hatta bize yardım etmeyin deseler bile Türkiye olarak yardıma gideriz.
4. Azerbaycan kendi başına çok güclü bir ülke şu an okuma yazma oranı çok güçlü belki savunma sanayisi çok çok güçlü olmayabilir ama her türlü diplomatik iş birligi ile savaşı kazanacak ülke yöneticileri var.
5. Azerbaycan halkı bize çok yardım etti. Yardımlarını bilmiyorsan bu senin ayıbın.
6. Tabiki azerbaycan gücü diye kendilerini motive edecekler. Biz nasıl Her Türk Asker Doğar, En Büyük Asker Bizim Asker diyorsak kendimizi motive ediyorsak onlarda motive edecek.
Son olarak diplomatik iş birligi olmayan ülkelere asla güvenmez zaten merak etme sen onlar senden daha çok düsünüyorlar70 Yorumla
Daha 20 sene evvel bir Sovyet ülkesi olan, anadilleri gibi Rusça bilen, bir çoğu Rus bozması olan Azerbaycan vatandaşları, nasıl oldu da Türkiye'yi ve Türk'leri kendilerine kardeş edindiler onu da halen kavrayabilmiş değilim. Zira onlar, Yavuz Sultan Selim'in değil, Şah İsmail'in yanında olmuş ve halen Yavuz'a hain deyip, Şah İsmail'i kahraman ilan etmiş insan topluluklarıdır. Azerbaycan gibi kendilerine Türk diyen tüm devletler de birleşseler, Türkiye'nin yarısı dahi edemeyeceklerini bildiklerinden, Türk'lerin sömürgersi altına girerek kendilerini garanti altına alma girişimdeler. Çünkü onlar buna alıştılar, 20 senedir bağımsızlardı onu da başaramayacaklarını anlamış olmalılar. Türkiye'nin zaten destek verme gibi bir lüksü olamaz, biz bir NATO ülkesiyiz. Bizim girdiğimiz savaş, dünya savaşı olur ancak. Basit bir ülke değiliz ki, çıkarlarımızı hiçe sayarak gidip kafamıza göre saldıralım. Yakında mantıklı düşünmeye başlayacaklarını ümit ediyorum...
318 Yorumla
Soran+1 yılyok ya yok düşünemezler bunlar kadar ezik bir millet yok hep şu arkamızda bu arkamızda diye diye bitiricekler kendilerini. ben anlamadım ki ne oluyor nelerine güveniyorlar. hayır bazn dyorum o çok istedikleri savaşa girip görsünler dünya kaç bucakmış da bizi de çekiyorlar zorla biz etkilenicez
- +1 yıl
Net104gr, yazdıklarınıza dikkat edin. Siz kim oluyorsunuz da bir millete rus bozması diyorsunuz? Osmanlı döneminde bazılarınızın kanı karıştı, belki de siz de onlardan birisiniz. Genelleme yapmayı da bırakın, ben Azerbaycanlı olarak Şah İsmaili günahım kadar sevmem. Türkiyeyi sömürmeye gelince, buna ihtiyacımız yok ki. Hem ne zaman sömürdük ispat edin bakalım. Bu aralar Türkiyenin durumu bizimkinden kötü, iç savaş, PKK, terörler... Tabii ki bu durum beni üzüyor. Ama sizin gibilerin kalkıp Türklerin sömürgesi altına girdiğimizi söylemeniz komik. Türkiye önce bir kendi durumunu düzeltsin. Umarım en yakında düzelir.
- +1 yıl
@lady_baku Türkiye'de yaşayıp, batılı bozması olanlar olduğu gibi, Azerbaycan'da da Rus bozması olanlar mevcut. Hepsi demedim, hepsi denemez zaten. Öz Türk kanı taşıyan, hakiki Türk ruhunu taşıyanlar mevcut. Ben Şah İsmail'in izinden gidip, Türkiye hayranı olanlardan söz ettim, çarpıtmayın.
- +1 yıl
Sizin bahsettiğiniz "bozma"lar çoğunlukla annesi rus olanlar. Ama onlar sizi kardeş olarak görmüyorlar, aksine çoğu Türkieyeden ve türklerden nefret ediyorlar. Türkiyeyi kardeş edinenler saf türkler. Önce bunu ayırt etmeniz gerekiyor.
Ha bir de rusçayı anadilleri gibi biliyorlar yazmışsınız, bunda kötü olan ne? Yabancı dil bilmek çok güzel birşey, hele rus dili gibi dünyanın birçok ülkesinde konuşulan ve anlaşılan, internette bir sürü faydalı paylaşımlar olan bir dili bilmekten utanmıyorum. Böyle düşünmeniz bana saçma geliyor. Rusya düşmanımızdır, onların dilini bilmemiz hislerimizi değiştirmez. - +1 yıl
@lady_baku Burada konu Rusça'nın faydası değil, sizin onu doğuştan öğrenecek kadar onları içinize almanızdır. Osmanlı döneminde birilerinin kanının karışması için, o bölgenin Azerbaycan'da olduğu gibi Sovyet toprağı olması gerekiyordu. Aksine Osmanlı döneminde, tüm dünya ırkları Türk bayrağı altında yaşadığından, onların kanı Türk kanıyla şereflenmiştir. Sovyet bayrağı altında kalıp, onların kanıyla bozulmamıştır. Türkiye'nin sömrügesi altına girdiniz demedim, girmeye çalışıyor, her fırsatta itaatkar davranışlar gösteriyorsunuz, bu bağımsızlığa terstir. Türkiye'nin durumu dediğin gibi yeterince 'bozuk' iken, 83 senesinden beri mütemadiyen şehit haberleri gelmesine rağmen yakınlık göstermeyip, bugün Azeri'ler şehit düştüğünde destek beklemeniz abestir. Biz bugün Amerika ve Avrupa ile de resmi olarak kardeş ülkeleriz ve derin ittifakız. Kardeşlik başkadır, ülke çıkarları başka, karıştırmayın.
- +1 yıl
Bir kanın bozulması onun başka kanla karışması ile olur. Bizim insanların toplam yüzde beş kadarı anca rusla evlenmiştir. O yüzden kanımız saf hamdolsun. Şeref dediğimiz şey kanla olmuyor, kişilikle ilgili bir kavram. Sanki tüm Türkiye türkleri veya diğer türk milletleri (biz de dahil) şerefli mi ki kanımızla başkalarını şereflendiriyoruz. Bu düşünce sizin ne kadar ırkçı olduğunuzu gösteriyor. Size itaatkar davranıyormuşuz, bunu neye dayanarak söylüyorsunuz acaba? Bazı noktalarda devletlerimizin kararları aynı oluyor, çünkü hemen hemen aynı düşmanlara ve siyasi görüşlere sahipiz. Bunu Türkiyeye itaat olarak algılamanız komik.
Bizim silah, asker vs bakımından Türkiyeden umduğumuz birşey yok. Kardeş ülke olarak devletiniz bize manevi destekte bulundu, biz de bunun için teşekkür ettik. Bunu bu kadar büyütmeyin ya.
Avrupa ve Amerikanın resmi olarak kardeşi misiniz? )) Arkanızı döndüğünüz anda bıçağı sırtınıza saplarlar. Kardeşmişler. - +1 yıl
- +1 yıl
@Emin29 Azeri'ler kardeşimizdir, kendilerini severiz, bizim tıpkı Avrupa ve Amerika ile kurduğumuz derin ittifakta olduğu gibi onlarla da derin ittifakımız mevcuttur. Hatta daha ötesi mevcuttur. Bugün Türkiye vatandaşı Azerbaycan sınırlarında dilediği gibi özgürce, yabancılık çekmeden yaşayabilir. Keza aynı şekilde, Azeri vatandaşları da Türkiye'de yaşayabilir. Bizim birbirimize düşmanlığımız yoktur. Hal böyleyken kim koyacak bize? Haddine mi?
- +1 yıl
Azeriler Ermenistan'la tek savaşan giremezler çünkü arkalarında Rusya var. Şimdi azerilerin de doğal olarak ek güce ihtiyacı vardır. Anlamadığım şu. Biz neden kendi ırkımızdan olan milleti dışlıyoruz?
- +1 yıl
Öncelikle sana sovmemem için kendimi zor tutdum iyi ki de sovmedim senin gibi şerefden anlamayan birine ne küfür edersen et iltifat gelir. Ikincisi biz hiç değilse rus işğalında kalip rus bozması olduk siz hayatiniz boyu işgal gormeye gormeye neden arapdan bozma oldunuz? Kanına tükürdüğün şerefsizi
- +1 yıl
Seni anlıyorum, Sovyeti kendinle kıyaslıyorsun, zavallı kürtler, o kadar kürt var Ulkede ama bir tane bile kürt okulu yok! En azından kürtlerin çok olduğu yerlerde. Zavallılara okulda ne mutlu türküm diyene dedirtiyorsunuz. Ama sovyet Zamanı bize hiç kimse Ne mutlu rusum dedirtmedi. Ve biz Azərbaycanlı olduğumuzu biliyorduk, ve bunu söylemeğe ne utanmıyorduk ne de korkmuyorduk. Ne de kimse bizi sizin kürtleri hor gördüyünüz kadar hor görmedi. 1 rus okulu vardıysa, 2 Azərbaycan okulu vardı. Kim hangisini tercih ediyorsa ordada okuyordu. Baku hariç hiç bir şehirdə insanlar rusca bilseler bile kendi aralarında rusca konuşmuyordu. Evet, millet olarak türk milleti olduğumuzu unutdurmuştular ama bize Rus damğası da vurulmamıştı, Azərbaycanlı diyorduk kendimize. Rus alfabesi kullanıyorduk, ama kitaplar kendi dilimizdeydi. Gel ki, Sen şimdi ozgur ülkesin nato ülkesisin, ama kullandığın alfabe Latın alfabesi!!! O kadar cahil insanlar var ki içinizde, Latın alfabesini türk alfabesi sanıyor. Rus alfabesi kullananlara ve ya kullanmış olanlara laf edərsiniz ama ne farkı var ha latın ha kiril? Sen kendine bak! Belli değil türk musun Yunan mısın? Sultanlarınız bile rus cariyelerle karışık kan taşıyordu. Konu siz olunca gururla Sultanla rus cariyekerinin aşkını gösteren diziler çekiyorsunuz! Sen bizim derdimize kalma! Sizler ruslarla karışınca, Biz sovyet devrinde bile ruslarla evlenmeye kötü bakıyorduk, rus bozması mı olduk şimdi? 1)
- +1 yıl
2) güclü olup naptınız ki bize? Bir kere Nuri Paşa geldi oda kendi sınırlarında güçlü Ermənistan olmasın diye. Hala da minnetinizden oturamıyoruz. Neriman Atatürke kilolarla altın yollayınca zaten öyle olmalı Hepimiz türküz, ama konu biz olunca minnət minnet minnet! İrəvan alındı, Zəngəzur alındı, Borçalı alındı, Azerbaycan ikiye ayrıldı, Karabağ savaşı, Karabağ savaşında yerli halkı çıkarmak için 4 helikopter istediler onu vermeyen devletsiniz! Biz sizden ne yardımı bekleyeceğiz? Var 3-5 saf, Allah onların gözlərini açsın. Onları boş ver! Ama onların öyle düşünmesine, yardım beklemesine sebep Azərbaycan değil, Senin erdoğanın, savaş çıkarsa Azerbeycanlı kardeslerimizin yanındayız diyen Türkiyeniz! Düne kadar Yavuz sultan Şah İsmayılın karısını öyle yaptı diyerek, yavuzun namussuzluğunu ve şerefsizliğini kahramanlık gibi gören, gurur duyan (hatta hala da duyuyorsunuz bir cogunuz) Türkiyə de bizi Nasıl kardeş olarak Görmeye başladı Benimde aklim onu kavramıyor! Yoksa bizim petrol ve gazımız çok mu tatlı gelmeye başladı?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
32Cevap
+1 yılSen bu yazıyı yazarken nerden biliyorsun söylediklerinin dogru oldugunu? Bizim kardeşimiz derken dogudaki halkın içerisinde azeri göçmenleri yer almaktadır eminimki ülkenin farklı noktalarında azeri kökenli vatandaşlarda var. Ve onlar bu savaşa destek olacaklar sen veya başkaları istemese , bu yazdıgın gibi yanlış yapmacık düşünseler bile.
Azerbeycan bize her konuda destek olmuştur ve olmayada devam edecektir. Bu ülkede eylemlerde hayatını kaybedenler için üzülen tek millet azerilerdir. Rusya konusunda v. s v. s yine bize destek olmuşlardır. Yani senin düşündügün gibi bişey yok ortada ermenilerle savaşmalarının sebebini ögren bence. Yapmacık yapmacık kardeşimiz falan da deme komik oluyor..20 Yorumla- Gündem konusunda 352 cevap paylaştı.
+1 yılAynen ya her savaşa giren bize bakıyor biz savaşa girsek bize kimse bakmaz ki bakmasında zaten azeriler savaş olayını çocuk oyuncağı sanmış galiba böyle durumlarda olabildiğince yapıcı olmak gerekir yok bizim arkamızda Türkiye var yok şu ülke var bu ülke var bedavadan ülkemiz elden gidiyor haberi yok patlamalar şehitlerimiz yeterince acımız var kimsenin haberi yok bu topraklar ne zorluklar ile alındı unutmuşlar galiba bizim bayrağımız TÜRK milletinin yaşadıklarının simgesidir marşımızda aynı şekilde. Ayrıca zaten bizi yeterince dibe çekmek istiyorlar bide fevri düşünenler ile uğraşmak çok zor olur biraz mantık ya.
03 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
siz bizimle olsaydiniz bizim yanimizda olsadiniz adimiz ruslarla degil sizlerle anilirdi ne bekliyorsun daha yeni yeni alisiyoruz sizlere
+1 yılTeyze sen git kocana yemek yap altın gününe git kitabını oku çayını iç temizlik yap kadın halinle siyaset konuşma.
Ermenistan sivil Azeri köylerini bombaladığı için Azerbaycan karşılık verdi anlayacağın savaşı ermeniler başlattı ki zaten azerbaycan ermenistana girmedi ermeni serefsizleri tarafından işgal edilmiş topraklarını geri alıyorlar o kadar.93 Yorumla
Soran+1 yılteyze değilim bu bir, iki konuyu anlamamışsın ben mağdur olduklarını biliyorum ermenistanıda sevmem benim sorum neden kendi ayakkları üstünde durmak yerine hep tr arkamızda türliye yardım eder diye kendilerini teselli ediyorlar? yük değilde ne bu. bıraksınlar biz açıklama yapalım biz arknızdayız demeden bunlar ötüyor tr arkamızda diye. ayrıca yemeğim de ocakta yaptım merak etme :P :D
- +1 yıl
1 haftadır savaş var yüzlerce ermeninin anasını miktiler bunu Türkiye sayesinde mi yaptılar? bizim sayemizde mi yaptılar zannediyorsun? Azerbaycanlılar Türkiyenin yardım etmeyeceğini senden daha iyi biliyor çünkü ülkede çok fazla ümmetçi norospu çocuğu var özal gibi tayyip gibi. ümmetçiler ne zaman Türk'e el uzatmışta şimdi de uzatacak? Azerbaycan yalnız kendi gücüyle dövüşüyor. ermeni başbakanı da zaten kendisi söyledi azerbaycan son 3 günde modern silahlarının olduğunu gösterdi diye.
+1 yılYarısına kadar okudum yazini şu an dünyada tek başina savaşa girebilcek hiçbir ülke yok daikkatini çekeyim hep 3lü 5li koalisyonlar mevcut zaten TEK OLURSAN ZATEN YOK OLURSUN Her ülkenin dostu destekçisi var Bunları saymaya gerek yok şimdi Azerilere gelince Karabag zaten onlarındı ermeniler işgal etti ve kendi topraklarından azerileri üstlerine çekiyorlar Azeri olabilirler ama onlarda türk yani toprak namus kavramı onlar içinde geçerli herseyden önce allaha güvendiklerine eminm sonra bize ve müslüman ülkelere güveniyorlar çünkü Ermeni diyince zaten ihanet ve zalimlik söz konusu böyle zalimlige ve ihanete hiçbir türk azeri veya aandolu türkü kim olursa olsun boyun EGMEZ.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYıllardan beri toprakları işgal altında. Onlarca sivil halkı katlettiler bunu bir araştır. Azerbaycan Türkiye'nin desteğine muhtaç değil fakat Türkiye yeri geldiğinde yardımın en iyisini yapar. Onlar da bize aynı şekilde yardım etmeye hazır.
Ermenistan'ın toprak faaliyetini araştır. Bu işin sonu sadece Azerbaycan'a değil Türkiye'ye de dokunuyor. Türkiye her zaman Azeri kardeşlerimiz bizim yanımızda biz de onların yanındayız demiştir. Azıcık gündemi takip et. Ha mümkünse cahilliğini git evlilik programı izleyerek unutmaya devam et.40 Yorumla
+1 yılbizim ülkemiz onların ükesi diye bir şey yoktur 2 ülke tek milletiz onların acısı bizim acımız kederi bizim kederimizdir soysuz ermeniler hocalıda hamile kadınlara tecavüz edip karınlarını kesmişlerdi karabağ da soykırım yaptılar ve Azebaycan topraklarını aldılar o topraklar Azerbaycan Türklerinindir! Azebaycan kendi olan toprağı geri alıyor bizim ülkemizde sorun var zaten onlarda bizi savaşa çekiyor demek nasıl bir söylemdir bizi rusya tehdit ettiğinde arkamızda başta Azerbaycan olmak üzere diğer Türk devletlerinden başka kimse durmadı Azerbaycanın her zaman arkasındayız Allah yardımcıları olsun. senin gibilere inat her zamanda yanlarında olmaya devam edeceğiz!
42 Yorumla- +1 yıl
mükemmel !
Seni yazdıklarından dolayı kınıyorum.
1- Azeri'ler değil, Azerbaycan Türkleri.
2- Bizim iki elimiz kanda da olsa yardım edeceğiz, etmemiz gerekiyor.
3- Türkiye kolay lokma değil. Kolay lokma olsa Rusya geçen krizde hoppada saldırırdı.
4- Lütfen bu ülkeyi terket. Senin gibilerin Türk'üm demesinden utanıyoruz.73 Yorumla
Soran+1 yıltürkiye kolay lokma demedim ki , sen hiçbişey anlamamışsın yazdıklarımdan
- +1 yıl
soran lan ermeni ezik def ol
+1 yılAzerbaycan gucsuz bir ulke degil bolgenin guclu ulkelerinden biri.. turkiyeden yardimda istemediler.. turkiye suriyeye giremeyen bir ulke kalkipta ermenistana hayatta girmez en azindan 5-10 yil icerisinde giremez.. topyekun bir savas olucagini sanmiyorum karabagi aldilar 1-2 hafta daha karsilikli kayiplar devam eder sonra biter diye dusunuyorum..
30 YorumlaSis nasıl bir insansınız lan? Siz bilyormuzunuz AZERBAYCANda nasil seviliyorsunuz, siz biliyormuzunuz biz ATATÜRK diyince hep ayağa kalkiyoruz, siz biliyormusunuz biz KEMAL SUNALın sesini asla dublaj etmiyoruz, nasil sevildiyinizi biliyormusunuz? Utanın lan utanın Bizim ulkede ən kucukden ən buyuye kadar herkes TURK dilini biliyor peki sizin kaciniz AZERI dilini biliyinə? Biz KARDEŞIZ KARDEŞ ve siz bizim abimiz gibisiniz pkk-a falan hepsi bahane bir abinın nekadar sorğunu olursa olsun her zaman kardesine yardım olur və bence bu soruyu şoran gercek bir TÜRK diyil gir soyunu araştır!!!
30 Yorumla
+1 yılKim deyir turklere guvenirik eksine turkler deyir biz sizin arxanizdayiq. cox sukur oz gucumuz oz silahimiz oz qehremanlarimiz var. Mubariz kimi ogullarimiz var. Mubariz ermenileri bicerken arkasinda turkmu vardi. sacma bir dusunce bizim arkamizda Allah var
40 Yorumla
+1 yılAzerbaycan demek Türkiye demek Türkiye demek Azerbaycan demek sen neyin kafasını yaşıyorsun? Azerbaycanlı kardeşlerimiz bugüne kadar hiç bir yardımını eksik etmedi bizden biz niye yardım etmiyelim? Hem "Azeri" değil Azerbaycan Türkü burda'da yanlışın var. Azerbaycanlılar Türk olduğuna göre hiç kimseden yardım beklemez kendi işini kendi halleder.
#ÜlkücüMilitan30 Yorumla
+1 yılsiz boyle dusunmeye devam edin pkk ne bileyim siyasetle filan bizde rusyayla birleselim zaten rusya istermi ki turk devletleri birlessin hayir genel olarak amerika rusya israil hep sizi boyle seylerle oyalaya dursun. tek gecelik operasyonla koklerini bitirin pkk nin acimiyicaksin
11 Yorumla- +1 yıl
bizde lise 11 de bitiyor 10 ve 11 sinifda 2 yillik rutbeli askerler lisede askerlik dersleri veriyolar ciddiyim kizlar ve erkekler asker formasi giyip oyle katiliyoruz derse silah kullanma dusmandan saklanma bicak kullanma acil yardim yaraliya mudahile ulkenin cografi konumunu geciyoruz
Ülkede bombalar patlamasının sebebi zaten bu ülkenin bir çok yükü kaldırıyor olması ve başka ülkelerinde Türkiye ye guvenmeleri.. Bu çok bariz bir uluslararası ilişkiler kuralı, bir ülke çevresine hakim olmaya başlarsa güçleniyor demektir, bu da başka ülkelerin hakimiyet alanını kısıtlayıcağı için tepki çeker..
00 Yorumlainançları var bunu hiç düşündünmü sen ölürsek sehit oluruz diyorlar ama sen inanç nedir anlasaydın bu kadar uzun yazmazdın herşey silah değildir iman itikat önemli yürek önemli kurtuluş savaşında neyimiz vardı ki kazandık sadece inancımız imanımız vardı allaha güvendik
30 Yorumlahmm senin turk olmadıgın çok belli ki kim oldugunda belli açıkcası bir kaç ay öncesine kadar rusya ya kafa tutup etrafta ego tatmini yapanlar siz değil miydiniz hiç birsey olmaz korkunun ecele faydası yok bu bir zaten bölgesel çatışmalarla ilerleyen bir 3. dünya savası yasanıyor sizler sadece uzaktan izleyip boş yorum yapmayı bırakın
20 YorumlaSen canın yansa kime gidersin babana :D ya da bana bişe olmaz babam var dersin örnek yanlıs alama azariler türkiyeyi babaları gibi görüyor ve ermenistan onların topraklarına girmişlerdir savaşmıyolar topraklarını geri alıyolar
03 Yorumla
Soran+1 yıltamam babaası gibi görmesin işte. niye görüyor niye öznelleşmiyorlar biraz da kendi ayaklarınız üstünde dursunlar hep türkiye arkamızda tr yardım etcek diye teselli etmesinler kendilerini, haksız myıım allah aşkına ya
Ermeni şerefsizlerinden korkmalarına gerek yok... İhtiyaç olursa seve seve gönüllü asker olarak gidecek ben gibi binlerce insan var... Biz bir ermeni öldürüldü diye, sokaklarda ermeniyiz diye gezen vatansızlardan değiliz... Ermeniler korksun, Azeri kardeşlerimiz değil...
20 YorumlaKesinlikle katılıyorum adamım! Hatta geçen gün bir Azeri arkadaşı uyardım, daha biz kendi askerimizin can güvenliğini sağlayamazken Nasıl size destek olacağız diye. Tayyip amcamın destek videosunu yayınlamış kendisi. Bizim herşeyimiz laf dedim.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCunku Azerbeycan bizin kardes ulkemizdir, ayni tarihten gelmisiz biz! Ruslarin kiskirtigi ermenilere meydanimi birakcagiz
Biz biriz szerbaycan ve digerleri.
Pkk dedigin kiskirtilis bir ermeni oyunudur zira biz ermenilerin uluslararasi sahtekarligini ve hilelerini cok iyi biriz.
Azerbaycandaki olay uluslararasi oynanan oyunun bir parcasi!
Ortadogu da savasin oldugu bolgeler israil in yai yahudilerin vadedilmis topraklari! Ve bu cogrfyada lider ve guclu olan tek ulke Turkiye!00 YorumlaYazdıklarını okumadım ama ermenistan azerbeycana ait bir bölgeyi dağlık karabağı yani yıllardır işgal altında tutuyor. Sonuç olarak haksız bunu göz önünde bulundur. İşgal ederken ordaki masum bebekleri bile öldürdüler internete yaz resimleri var.
10 Yorumla
+1 yılAzerbaycan Türk diyarıdır onlara yardım etmek bizim namus borcumuzdur. Atalarımız bir, bize en yakın Türk devleti azerbaycandır. Senin küçük kardeşin kavga etse sen yardım etmez misin?
10 Yorumla
+1 yılBen Osmanlı Zamanı Bizle Savaşan Ve şah Ismailin Yanında Duran rus fışkırması Azerpiclerini değil Osmanlı Yensin Diye Kendi Topraklarını Feda Edip Osmanlı Himayesi Altına Hiçbir Karşılıksız giren Ermenistanı severim Türkler Zeki Millet Olsa Ermenileri destekler her bir fırsat buldukça gelip arkamızdan vuran rus fışkırması azerpiclerini değil 🇹🇷❤️🇦🇲
İnsanlar tarihe herşeyi söyletebilirler çünkü ölüler konuşmaz00 Yorumlaöncelikle ben bir polis özel harekat tim şefi olarak söylüyorum biz bir millet iki devletiz sen sev ve ya sevme bizi ilgilendirmiyor biz dostlarımıza yardım ederiz onlar da bize yardım ediyor turan birliğiyiz biz birbirimizi kollarız onlar yardım etmeyin dese bile biz yardıma gideriz kardeşiz biz kardeş ben ve tim personellerimiz çok fazla azerbaycanlı kardeşimizi kurtardık ben ilk defa o kadar mutlu oldum sanki kendi kardeşimi annemi babamı kurtarmış gibiydim onlar bizim canımız kardeşimiz
00 Yorumlasana şurdan 2 cift soz soylerdim ama erkekligime sgdramiyorum kendinizi ne zann ediyorsunuz siz? siz varsinz diye topraklarimiz icinmi savaşmycaz be neyin kafasini yaşiyorsun sen? gizli hanfendi
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılonlarda zor durumda kalıyor ve mecbur katmak zorundalar en azından sözlü olarak desteğimiz var, bize dokunursanız savunucularımız var demek oluyor bu. Mantıken bizde orda olsak türkiye var derdik. Bu işler böyle yürüyor...
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılayrıca azerbaycan direk olarak bizi katmadı bu işe ve kardeşlerimiz zor durumdayken susmak yerine savaşmayı tercih ederim öyle şey mi olur ya
savaş dediğin şey oyun değil kimin daha güçlü olduğunu asla bilemezsin çünkü iki tarafın komutanlarının zekalarını karşılaştırmanın bir imkanı yok
00 Yorumla
+1 yılAzerilerin tr nin gucune ihtiyaci yok ve biz tr nin yardimin beklemiyoruz.
38 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Catismir
- +1 yıl
azeriler kaşınmıştır bence zira onlarında ermenilerden aşağı kalır yanı yok tr düşmanlığında. kendi aranızda azerice ne konuşuyonuz allah bilir..
- +1 yıl
@Koenigsegx ne diyosun. Farkindamisin
+1 yılbacım cocugu şimdi oturup ağlıyorsundur dimi karabağı aldık diye )
10 Yorumlaçünki namus meselesi okullarda askerlik dersi geciyolar
00 YorumlaSen rusya neden mudahil olmadi saniyorsunki ara bulmak icin cirpiniyor bakma kimse ermenistana yardim etmez
10 YorumlaYüreğine güveniyorlar var mı ötesi? Sonuçta Türk soyu. Bknz 18 Mart 1918 ;) ;) ;)
00 Yorumla
+1 yılKarabag Azerbaycanin, bu savas degil. Yalnizca Azerbaycan harb ameliyyati yapiyor, ordu yetistiriyor.
10 Yorumla
+1 yılValla doğru diyorsun da kardeş kardeştir. Suriye falan kardeş değil bana göre ama onlar isterse ben onlar için de savaşırım. Arap değiller çünkü.
00 Yorumla
+1 yılBenim annemde azeri annem de bu olaya çok sinirleniyor ama hepsi aynı fikirde değil
13 Yorumla- +1 yıl
turk ihtiyacmiz yok
+1 yılkimse kimseye güvenmez savaşa girerken..
bunu bir öğrenelim..10 YorumlaAzerbaycan Türkiyeyi savasamk cekmeye calisiyo sacmaliyorsun bence. Adamlar bizim her zaman destekcimiz bunu cogu kisi bilir bos konusuyosun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTurkiye yarim etmeyecek ermenistanin yaninda yer alicak
02 Yorumla
Soran+1 yılermenistanın yanında yer almaz da yardım etmeyeceği ap açık ortada. kınama gelir sadece
Cevap sahibi+1 yılErmenistani destekleyecek bunu hatirla sadece. Birisi demisti dersin sonra.
Bakalim gorelim...
@Foşikbirsen saldırrrrr yavrum bende geliyorum şimdi ekmek alıcam sen başla
00 YorumlaPeki biz neyimize güveniyoruz? Daha Egemen olduğumuz doğudaki kentlere girmekten aciziz.
10 Yorumla
+1 yılSana ne.. sen git torunlarinla ilgilen teyzecim.
30 Yorumlaturk kahpesi severim ha seni ata turkun pici
12 Yorumla- +1 yıl
Konusma la rus fışkırması
+1 yılSana ne.
24 Yorumla
Soran+1 yılne sana ne nasıl bana ne sende azerisin kesin
- +1 yıl
Azeri değil ilk önce Azerbaycan türkü diyeceksin, sonra neden filistine suriyeye ya da herhngi bir arap ülkesinin yanında olunca sesiniz çıkmıyoda kandaşımıza gardşımızın yanınd olunca zıplıyosunuz siz arap seviciler, azerbaycan tabi bize güvenecek gardaşız çünkü ermenistanın zoru tek azerbaycanlamı asıl dertleri türkiye ile ya boş boş konuşmayın allah aşkına
Soran+1 yıl@Mr_willing ne arap sevicisi ya öyle bişeymi dedik
- +1 yıl
turkiye kendine yarari yok ac turk
+1 yılSana katılıyorum biz ülkemize deger verelim
00 Yorumlasana ne :D
10 Yorumla
+1 yılSana ne mk
10 Yorumla
Devamını Gör(30)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı