Cok mu zor boyle olmak? Hayır değil. Sülalenin cogu kapalı ve Atatürkcüyüz cumhuriyetciyiz. Lütfen her kapalıyı Atatürk düsmanı saymayalım. Cok rahatsız oluyoruz.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşı kapalı olman eyvallah, Cumhuriyetçi olmana da bir şey demiyorum çünkü İslamda şu yönetim şeklini uygula diye kesin bir şey yok ama şer'i hükümleri uygulamak koşuluyla... M. Kemali seviyor olmanı ise yadırgıyorum. Hiç mi tarih okumadın (Sana okullarda anlatılan masallardan bahsetmiyorum tarih derken). Burda Kemalistler sana vay be kıza bak hem kapalı ama ataturk ü da seviyor şeklinde seni tebrik felan ediyorlar bu da sana hoş geliyor ama M. Kemali sevmiyorum demenin bile neredeyse suç olduğu bu ülkede karşıma çıkmasını istemediğim kişi profilindesin. Ayrıca sana Fatih Sultan Mehmed Han'ın Ayasofya Vakfiyesini okumanı tavsiye ediyorum. Tartışmaya açığım insan gibi yorumlar yapın küfür edip seviyesizlik yapmayın.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbelgelerlegercektarih.com/.../ Yok mezarı yıkılmaktan kurtarmış mış. Eğer gerçekten korkmuyorsan gerçekleri görmekten bu linke bak. Soran kardeş.
Soran+1 yılBen hic bir sekilde burdaki helal olsun soyle boyle diyenlere sevindigim ya da hosuma gittigim soylenemez. Toplumdaki o algi kirilsin. Ataturkcuyum sucsa bu suc. Nesi suc be? Ulkeyi kurtaran adami desteklemek mi suc oldu? Bu benim gorusum saygi duyarsin o da senin gorusun saygi duyarim. Gercekelri goruyorum gayette medeni biriyim. Ve bu da boyle olacak.
Cevap sahibi+1 yılÜlkeyi kurtaran kişi? Şimdi sen gir G. Afrika da da Mandela'yı kurtarıcı olarak görüyorlar. Ama Mandela'nın da heykeli Buckhingham Sarayının önündeki o parkta özel parkta. Sayılı kişilerden İngiliz'ler istediği Ada'mı kurtarıcı olarak yuttururlar. Peki neden İngiliz'ler Erbakan'ı veya RTE'yi veya Özal'ı hep düşman edindiler. En büyük problem M. Kemal İ bu ülkeyi kurdu. İ ve bu ülkeyi kurtardı olarak görmek. Bu ülkeyi yıkanlar kurdu. Bütün kurumlarını ele geçirdiler stratejik makamlara adamlarını koydular. Senin savunduğun kişi de o kişi işte. Eğer gerçekten öğrenmek isteseniz kaynak bol biraz da bu kişiyi kötüleyen kaynaklara bak önyargılı olma. Sana saygı duyarım ama görüşüne saygı duymuyorum. Çünkü yanlış görüş. Belgeleriyle kanıtlarıyla tartışmaya açığım yeter ki Ada'm gibi evet deyin.
Soran+1 yılBen neyin doğru neyin yanlış olduğunu gayet iyi görüyorum. Beynimi kirletecek sahte bilgilere ihtiyacım yok. Tesekkurler
Cevap sahibi+1 yılTamam kapalı hanım CHP li bacı abla hanım efendi :D sen herşeyi çok iyi biliyorsun hey Allah'ım Ya Rabbim Ya Resulallah :D senin beynin zaten yeteri kadar yıkanmış :S Neyse en azından Müslüman olduğun için hayırlı günler.
En İyi Cevaplar
+1 yılKadının başını örtmesi, tamamen dini vecibeler doğrultusunda olmalıdır, bunu yapan kişinin de neden başını kapattığını unutmadan inandığı değerler doğrultusunda davranması gerektiğini düşünen birisiyim.
Bunun yanında siyasi görüşü, aile yaşantısı vs olgular ise tamamen kendi tercihleridir.
Lakin başındaki örtü üzerinden acitasyon, siyaset yapmak isterse, onun da karşısındayım.
Maalesef bunu yapan o kadar çok kişi var ki, sizin gibi düşünen yaşayan insanları da kendi kefelerine dahil ederek toplumda gizliden ayrımcılığa sebep oluyorlar.
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle ya baş örtüsünü kullaniyorlar sinir oluyorum.
+1 yılAtatürk düşmanları asla böyle bir gerçeği kabul etmezler :D
Onlara göre kapalılar onlardandır (kim olduklarını herkes biliyor) kapalılar Atatürk'ü sevemez !!
Eğer gerçekten böyleysen helal olsun !!
İşte beyin bedava da kullanmak gerek !!11 Yorumla
Soran+1 yılAklın varsa doğruyu yanlısı ayırt edebiliyorsan Atatürkcü olursun. Bu yazıyı da ondam yazdim ne onlar her kapaliyi onlardan gorsun ne de baska biri bizi o partiden gormesin yani.
benim yadırgadığım tek şey özgürlükten bahseden insanların başkalarının özgürlüklerine saldırmalarıdır. bunu heryere çekebilirsiniz. kimsenin kimsenin inancına sosyal statüsüne başındakine ya da kıçındakine karışmaya hakkı yok.
23 Yorumla
Soran+1 yılCanim ben oyle dusunmuyorum. yani dedigin insanlar gibi. Isteyen mini etekte giyer sortta giyer asla ayiplayip kotu dusunmem. Benim kardeslerim acik mesela ben kapaliyim. Asla baskalarinin hayatini sorgulamam. Ben nasil kapali giyiniyorsam o da acik giyebilir. Herkesin gorusune saygiliyim.
Soran+1 yılAynen goruyorum bende oylelerini ve onlara ne herkes istedigini yapar burası Türkiye
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
42Cevap
Atatürk'ün annesi de tesettürlüydü Arkadaşlar Atatürk dindar bir ailenin evladıdır, giyim kuşam dini yozlaştıran sarıklılara, cüppelilere halkı yozlaştırmasın diye yapılmıştı... Tesettürlu olup Atatürkçü ve Türk olması benim ilk şartımdır inançlı olması da çok hoşuma gider..
521 Yorumla
Soran+1 yılAynen Atatürk ü dinsiz diye gostermeye calısıyorlar ve onu destekleyen tutanları da. Hic bir alaka gormuyorum.
- +1 yıl
Kuranı Elmalılı Hamdi yazıra tercüme ettiren, Mason localarını kapatan, Dinsiz bir toplum yok olmaya mahkumdur diyen,
Atatürk'tür.. Atatürk'ten daha dindar olduğunu sananlar din tüccarlarıdır.. Allah için değil halk için oy için Kürsüde besmele çekiyor şov yapıyor riya işliyorlar.. Ben bu insanları ciddiye almıyorum cahillere koyunlara kaval çalan çoban bunlar
Soran+1 yılAynen oyle. Hatta Peygamberimizin mezarını yıkmak isteyenlere güzel bir sözü de vardı hatırlayamadim simdi ( ya Kabe icin ya da Peygamberimizin mezari icin )
Soran+1 yılAynen. Kendini Peygamberimizle kiyaslamiyor bile. Ama son zamanlarda oyle biri cıktı kendini peygamber ilan etmedigi kaldi.
- +1 yıl
Kesin öyledir. Kesin o yüzden yapmıştır. Halkı yozlaştırmasınmış mış.
- +1 yıl
Peygamber efendimizin (S. a. v) in mezarı olayı tamamen yalan tamamen uydurma. ULan böyle bir yalana Nasıl inanıyorsunuz.
belgelerlegercektarih.com/.../ Bu linke bak. Karşılığında sen de bana link at ben de ona bakayım. Tartışalım. - +1 yıl
@Bildiğimkadarıyla Kadir Mısırlıoğlu ruh hastasıdır onun arkasından giderek sen de akıl sağlığın bozuk olduğunu belli ediyorsun.. Baban deden kuyruk acısı çekiyor bu yaşta sen tanımadan düşmanlık yapıyordun kendi bilgin yok internette muhalif olanların yazdıklarını yazıyorsun..19 yaşındasın biraz büyü boyundan yaşından büyük konuları insanları sorgulama cüretini göstermen küstahça... Atatürk'e saygı duyacağına alçaklık yapıp sataşman haşnliğini ortaya koyuyor.. Nedir bu nefretin.. Dedeni mi Öldürdü çanakkalede
- +1 yıl
19 yaşında değilim bir kere orada yazan şeye inanma. Kuyruk acısı olan sensin akıl ve ruh sağlığı bozuk olan da sensin benim dedem Çanakkale de savaştı bu ezanlar susmasın diye ama senin atan sanki biz dünyalık için savaşıyormuşuz gibi gitti bizim herşeyimizi değiştirdi. Dilimizi dinimizi kıyafetlerimizi herşeyimizi değiştirdi. Bizi dış görünüş olarak gavurdan farksız bıraktı. Ben sana bunları uzun uzun anlatmayacağım ama eğer kendine güveniyorsan ve de İstanbul da oturuyorsan güzel bir tartışma ortamı oluşturalım belgelerle kanıtlarla konuşalım.
- +1 yıl
@Bildiğimkadarıyla Senin hayatın yalan olmuş sana her şeyin gerçeğini anlatsam yaşın ömrün yetmez yarı yaşına gelmişsin boş ver benim Atam Türk burası Türkiye ben Türküm Deden çanakkalede savaşmadı deden azınlıktı senin asker kaçağıydı kendini kandırma Türk adıyla devlet kurulmasını hazmedemiyorsunuz hala acısı var kuyruk acısı.. Sen ilk soyunu öğren Türklerin gölgesinde yaşayıp Atalarımıza hakaret edemezsin
- +1 yıl
Sen kendini kaldırıyorsun korkasın. Şu attığım linke bile bakmadığına eminim. Madem kendine çok güveniyorsun söyle bana bir kitap onu okuyayım ben de sana bir kitap söylüyüm sen de onu olu. Hemen kaçıyorsun. Hemen kaçma gel tartışalım. Ben sana Türk değilsin demiyorum. Ama sen merak etme ben Ata'larımı ceddimi çok iyi biliyorum benim tarihim 90 yıldan ibaret değil. Ama senin tarihin 90 yıldan ibaret.
- +1 yıl
İşte senin seviyen bu malesef eğer adam olsan benim teklifime evet derdin. Herkes kendine Nasıl hitap edilirse öyle konuşur. Tamam kardeşim hadi sana hayırlı geceler kitap tavsiyelerimi de yarın yazacağım. Dediğin kitapları da ölürüm ama sen de adam gibi benim dediğim kitapları okursan.
- +1 yıl
@Bildiğimkadarıyla neden hep muhalif yerden bakıyorsun demek ki sevmiyorsun sana gerçeği göstersem yine sevmeyeceksin bahanelerin olacak senin kuyruk acın var... Şimdi rahatsın kafana sarık bağla şalvar giy takke tak kafana istediğini yap sen yanımda olsan seni eğitirdim zehirlemişler seni Devşirme olduğun belli... Dunyayı dize getirmiş bir dehayı senin gibi bir ucube karalayamaz... Sen kendi karanlığında boğulacaksın... Bu kadar Allah kuran diyorsun Dini benden iyi mi biliyorsun ben Namaz kılıyorum kuran biliyorum bana dindarlık numarasıyla Atalarımızı kotulemene izin vermem haddin değil... Avrupaya hayran ol komünistlerin ateistlerin kitaplarını oku p*rno seyret gel Gölgesinde yaşadığın Türklerin arasına hakaret et sen bu curfeti küstahlığı nerden buluyorsun başka işin mi yok... Ülkeyi kurtarmak için hayatı savaşlarla geçmiş bir komutana sen namus borçlusun hayat borçlusun be sen dindar olsan bu kadar şey borçlu olduğun bir insanı lideri karalamaya çalışmazsın..
- +1 yıl
Hahahah senin bu dediğine ancak gülerim ben. Git atanın Kocatepe de çekindiği resmin hikayesine de bak. Eminim hayatı Osmanlı devletini kurtarmak için geçmiştir eminim ahahah. Ben neyini kötüleyeceğim lan bide bana namaz kılıyorum şöyle yapıyorum böyle yapıyorum deme yapıyorsan Allah için yap. Senin çoğu yorumuna tavrına hareketlerine baktım sen bağnazsın. Ben sana Ada'm akıllı gel tartışalım diyorum sen bana evet demek yerine yok şöylesin yok böylesin diyorsun sen önce bir cesur ol. Ben senin atana hiçbirşeyi borçlu değilim. G. Afrikaya Mandela'yı yutturdular bize de Kemali. İngiliz'ler Ahhhh hep bunu yapıyorlar. Allah'a hesabını ver o zaman madem dindarsın Allah'ın kanununu bu ülkeden silen Allah'ın dinini bu ülkeden silen laikliği bu ülkeye sokan kişi ye muhabbet beslemenin de hesabını ver.
- +1 yıl
@Bildiğimkadarıyla Ulan hıyarto Bura benim ülkem Türklerin ülkesi ben Türk olarak memnunum senin işin yok mu senin kadar cahil birine denk gelmedim sen harbi anlamda cahilsin senin bildiğin birşey varsa oda hiçbir şey bilmediğin... Ben cumhuriyeti seviyorum Herkes dinini yaşıyor herkes rahat sana batan ne var beğenmiyorsan git arabistans Türk gölgesinde yaşamak zoruna gidiyorsa defolup gidersin sevmediğin bir ulusun tarihi ecdadından nefret ediyorsan defol git
- +1 yıl
Önce ağzını topla. Asıl cahil olan sensin işin gücün iftira atmak. Benim cumhuriyete veya başka bir rejime lafım yok ama şer'i hükümleri uygulamak zorundasın madem o kadar bilgiliydi atan cumhuriyetle birlikte neden şer'i hükümleri uygulamadı. Allah'ın adaletiyle hükmetmeyen den daha zalim kim vardır. Hani Kuran okuyordun ya bilirsin belki. Defolup gitmesi gereken sensin benim ATA'larım buraları fethetti Zaman'ında ama eğer çok meraklıysan iZmire gidin orda kimse size karışmaz.
- +1 yıl
@Bildiğimkadarıyla Fransız ihtilaliyle ortaya çıkan milliyetçilik akımı Osmanlıyı da avrupayı da yıktı... Her azınlık devlet kurmak için saldırıya geçti.. Türkler de kendi yurdunu savunmak için azınlıklarla Araplarla çerkezlerle, Rumlarla Ruslarla, Fransızlarla ştslyanlarla ingilizlerle, Kürtlerle savaştı ve bu topraklarda Bir ulus devleti soy devleti kurdu... Haliyle Osmanlı Devşirme bir devletti Türklere ihanet eden azınlıklar tasfiye edilmesi olası ihanetleri engellemek için Devlet Türklerin eline geçti.. Goksultan Abdülhamit hanın ittihat ve terakkicileri Abdulhamitin yetiştirdiği askerler Enver, Mustafa kemal, kazım Karabekir, gibi adamları Anadoludaki bu azınlık şhanetlerini fark ettiği için Türk direnişi ve Uyanışı için çalışmalara başladı... Her desteği verdi... Bugünkü Türkiye Abdülhamit hanın Yatırımlarıyla olmuştur... Türk soylu bir devlet onun aklı öngörüsü sayesinde kuruldu... Atatürk Enver paşa kazım Karabekir hep Abdulhamitin Özel adamlarıydı özel yetiştirmişti..
- +1 yıl
@Bildiğimkadarıyla Osmanlının yıkılacağını anladığı için bu İttihat ve terakkicileri yurdun 4 tarafına gönderdi ve Azınlıkların isyanlarına karşı gelmeleri için mücadele etti... Abdulhamiti Tahttan düşürenler azınlıklardır Osmanlıyı yıkan azınlıklardır... Abdulhamitin Padişahlık mührünü fermanını almak için geldiklerinde Abdülhamit onlara bakmış ki Ermeni, Sırp, Çerkez, rum, Arnavut, ... Yahu içinizde hiç Türk yok mu ona teslim edeyim saltanat Mührünü demiştir... Yani anlayacağın Osmanlıyı azınlıklar ele geçirince İngilizlerin desteğiyle Ülkeyi yıkılmaya götürdüler... Abdülhamitin yetiştirdiği bu ittihatçılar Türkleri uyandırdı bilgilendirdi ve Kurtuluş savaşına kadar gidecek bir düzine savaşlar yaptılar ülkeyi kurtarmak ve Türk devleti kurmak için...
- +1 yıl
Fransız İhtilali bütün dünyayı etkiledi herkes kendi devletini kurmaya çalıştı. Orda problem yok. Ama madem atan dediğin gibi çok harika bir adam çünkü herşeyi değiştirdi komple kültürümüzü değiştirdi madem bu kadar güçlü bir adamdı parçalanmayı engelleseydi. Afrika da Arabistan'da topraklarımızın hepsini kaybettik kala kala şimdiki Türkiye kaldı. Cennnetmekan Abdülhamid Han onları gönderdi. Zaten Onun referansıyla insanlar ona inandı. Yarın tartışmaya devam edelim. Hayırlı geceler
- +1 yıl
@Bildiğimkadarıyla Devşirmelerin azınlıkların yönettiği Osmanlıyı tasfiye edip Savaşlarda yok ettirilen Anadoluda fakir düşmüş Türkleri Boyunduruktan hizmetkarlıktan kurtarmıştır.. Osmanlı dağıldığında Anadolunun nüfusu 4milyondu... Hesap et Türklerin Ne çileler çektiğini... Cumhuriyet sayesinde Rahatladık geliştik Nüfusumuz arttı güçlendik Osmanlıcılık Milliyetçilik akımından sonra bitti artık imkânsızdır... Artık Türklerin Turanı var Irkının Ülküsü var
aşırı solcu tarih hocamızdan sonra bende atatürkçüydüm sonra birkaç inkalabını ayrıntı ile düşünüp tarttım ve ondan sonra müslüman kesime edilen haksızlıkları düşününce atatürke saygım bile kalmadı malesef :( herkes kendi özgür iradesine göre değerlendirmeli sana göre öyle olabilir bana göre değil o kadar dindar da sayılmam akpcide sayılmam siyasetle atatürkçülüğü dini eşit tuttuğunuzdan düzgün bir siyaset yok ülkede iktidar desen iktidar değil muhalefet desek muhalefet değil hepsi boş ama unutma 50-60 sene en az olarak tesettürlü bayanlar sırf tesettür takmaya çalıştığı için eğitimini yerine getiremedi memurluk yapamadım yaptı isede başını açtı sözde laik olan her inanca saygısı olan insanların başkalarının inançlarını engellemisi ne kadar demokratik bir tutum tartışılır 2 kere düşün tesettürlü hanım tayyib i sevmem ama size tesettürü getiren o alansa atatürk :(
02 Yorumla
Soran+1 yılAtatürk ün zamaninda şartlar onu gerektiriyordu oyle yapti. Eminim yasasaydi hic bir ogrencinin oyle seyler yasamasini istemezdi. Veya kuralsa da kurallara uymak zorundasın. Bende chp oyumu verdim ama illa chp liyim demiyorum mhp zaten bitmis akpye de vermem. Ataturkcuyum sadece bu yani
Atatürkün din dusmani oldugu falan yok zaten. Mustafa Kemal Fetullah Gulen gibi soysuzlara dusmandi. Tebrik ediyorum ailenizi.
21 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler.
benim bir sürü arkadaşım var senin gibi
zaten cumhuriyeti kuran düşmanları kovan nenelerimizde böyledi11 Yorumla
Soran+1 yılAynen öylee
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kapalı olmak tercihtir..
Geri kalan düşünceler kişiliğinle alakalı
Bu arada cani gönülden tebrik ederim48 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim
- +1 yıl
Nickin ile resim tam ahenk içinde oluyor..
Felsefi konuştuğunda ilgi ve hayranlık çekiyorsun ve Karşındaki rakibin resimi görünce dumura uğruyor ciddiyetini ve konsantresini kaybediyor.. Bence Sen Gerçekten Bu işi biliyorsun ben de Atalarımızın resmini koyacağım ve Jampol diye nick koyacam
+1 yılhiç alakası yok kapalı olmak tesettürlü olmak zaten dinimizce farzdır
26 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama malesef son yıllarda öyle oluyor.
- +1 yıl
yanlış anlama ama kapalılar sağ parti olarak toplumda gözüküyor sol parti genelde geniş oldukları için kurunun yanında yaş da yanıyor
Soran+1 yılAynen o yuzden oyle dusunmeyin kapali olup o sag partiden nefret eden cok kadin gordum. Kesin bu o partilidir diye dusunupte kadinin kufur saydirdigini bile gordum yani
- +1 yıl
ben öyle düşünmüyorum kii zaten ama işte yapcak bir şey yok işiniz zor ;)
Soran+1 yılAynen ☺
- +1 yıl
:) ;)
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok iyisinn👍 Siyasi görüsü din ile bağdaştırıyo bizim milletimiz hemen her şeyi kalıplaştırıyolar oysa kapalı olmakta kişinin kendi görüşü. Hiç alakası yok dinle siyasetin
12 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle oyle. Atatürk kü yaptıklarını severim ve savunurum her yerde. Kapalıyım evet ama beynim degil
Cevap sahibi+1 yılboyle olması gerekiyor tebrik ettim çok :))
Gerçek müslümanlar atatürk düşmanı değil bu ülkede. Müslümanlığı kafasına göre yaşayan cahiller sürüsü düşman. Merak etme biz kimseyi karıştırmıyoruz.
23 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Atatürk e laf soyleyip dindarız diye gecinenler her seyi yapiyor
- +1 yıl
Gerçek Müslüman lar M. Kemale bir gram muhabbet beslemez. Yaptığı şeyler ortada açıklamaya gerek yok. Herkes biliyor zaten. Soran kişi sana da ayrı bir uyuz oldum Allah sana hidayet versin. Git Kemalist abilerinin yanına seni bir güzel övsünler.
Soran+1 yıl@Bildiğimkadarıyla hahaha sizin sıkıntınız ne? Siz herseyi yapani destekleyip oy veriyorsaniz bende bu ülkeyi kurtaran adami sevebilirim, saygi duyabilirim bu kadar basit. Kafam kapali beynim degil. Kapaliyim diye yalan yanlis seyler yapanlarin yaninda olacaj degilim. Siz belli bir cemaattensiniz sanirim hepiniz agzinda ayni sozler ayni laflar?
+1 yılatatürkcü olmak için din düşmanı ya da dinci olmak için atatürk düşmanı olma zorunluluğu yok aklı mantığı olan her insan senin de yaptığın gibi ikisini bir yaşıyabilir
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama gordugun gibi anormal karsilayanlar var.
- +1 yıl
insan anormal olunca düşünceleri de anormal oluyo işte
Soran+1 yılKesinlikle
+1 yılAtaturkculerin cogu Ataturku sadece kullanir sevmezler ki ilgilenmezler bile.
11 Yorumla
Soran+1 yılBiz oyle degiliz.
Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Neden olmasın önemli olan zihniyettir, görüştür. Zaten bu da sizin ilerici, aydın bir aile olduğunuzu gösterir :)33 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle. Ailede kimse kimseye kapan diye baskı yapmaz ben kendim istedigim icin kapandim. Ama herkes birbirine saygilidir. 7 den 70 e boyleyiz biz yani Ataturkcu 😊 teyzelerimin telefonlarinda bile Ataturk un resimleri vardir marşlar vardir onlarda kapali
Cevap sahibi+1 yılBaskı olmaması da güzel bak :)
Soran+1 yılAynen kimse kimseye baskı yapmaz herkesin kararina saygi vardir bizim ailede ☺
- Para & Ekonomi konusunda 796 cevap paylaştı.
+1 yılOlunabilir tabii. Ama kapanmak siyasi bişeye dönüştü iyice.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet malesef.
+1 yılTesettür ile siyasi görüşü bağdaştıranlar utansın zaten...
11 Yorumla
Soran+1 yılDinle siyaseti karıştıranlar, dini kullananlar...
+1 yılinanmazlar:d chp mitinglerinde başı kapalı kızlarda var ama görmüyorlar işte kalp gözleri körelmiş diyelim
50 YorumlaTesettürlü olabilirsin
Atatürkçü olabilirsin
Hiç biri olmayadabilirsin
Bunlar tercihtir...
Sana tavsiyem ya git tarih oku, Ya git dinini oku.
Atatürkçü olma baskısını o kadar hissetmişsinki üzüldüm sana13 Yorumla
Soran+1 yılHic bir sekilde hissetmedim bana kimse sen Atatürkçü olacaksında demedi. Ben ne tapiyorum ne de götünün kılıyım diyorum. Sadece seviyorum, saygım var ve izinde yürüyorum. Soruyu açmamdaki amacimda kimse bizi sag partiden mensup gormesinler Ataturk dusmani oldugumu sanmasınlar diye.
Soran+1 yılDegilim bu da beni ilgilendirir
Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. İsteyen istediği olabilir kalıplara uymak zorunda değil kimse
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin ecdadını sırf sarık taktığı için şapka takmadığı asan bir mahluku gelip burada bana savunamazsın... başörtülüysen kimin yanında olduğuna dikkat edeceksin... din düşmanlarının yanında dini savunman yanlış...
213 Yorumla
Soran+1 yılDin dusmani dedigin adam TBMM yi duayla açan adamdir. Hz. Muhammed icin dedigi guzel sozleri falan okumadin mi kardes?
Cevap sahibi+1 yılSen onları gerçekmi sandın ben onları okudum hepsi düzmece siyasetin bir parçası Kuran-ı Kerim için söylediklerini duymadın galiba bu kendi sesinde... https://www. youtube. com/watch? v=lZ-KajhkqMU
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yılSende burada yazılanlara inandın yani bence çok safsın benim elimde sağlam deliller olmasa ben kesinlikle Atatürke bu hakareti yapmam ama Atatürk kanıtlanmış belgeli bir masondur... Dinimize okadar büyük zarar verdiki 80 yoldır daha onun kalıntılarını tamir etmeye çalışıyoruz... ama insan neyi severse onu savunur diyeceksin ben dinimi seviyorum din düşmanlerı ilede işim olmaz... öyle tesettürlüyüm cumhuriyetçiyim atatürkçüyüm ayaklarını geçeceksin cumhuriyetçilerin tesettürlülere neler çektirdiğini görmemek için kör olmak lazım.
Soran+1 yılYa en buyuk enkazi yıkımı suanda yasıyoruz. Kimse korkudan sokaga cikamiyor her yerde patlama katliam. Hergun askerler, polisler sehit ediliyor. Bu haliyle mutlu musunuz? Yoksa size dokunmayan yılan bin mi yaşasın?
Cevap sahibi+1 yılNe alakası var terör Dünyanın heryerinde var ayrıca Meyve veren ağaç taşlanır.. bugünde Brükselde iki patlama oldu 26 ölü var sadece Türkiyede olan bir olay değil...
Soran+1 yılPardon meyve mi veriyor biz göremedik bir türlü. Birçok ülkeyi düsman ettiler ülkemize.. agac kokten çürüyor hepiniz görüyorsunuz ama istikrar sürsün diyorsunuz. Istikrar da sürmüyor anlamadim gitti
Cevap sahibi+1 yılSen uyumaya devam et ozaman 10 yıl önceki Türkiyeyi ne çabuk unuttunuz...
Soran+1 yılUyudugum falan da yok 10 yil oncesi beni ilgilendirmez ben Atatürkten bahsediyorum. He ssk kuyrugunu dersen gecen sene secimden once yok yere 1500 tl borc yazip sabahin 5 bucugunda sildirmeye gitmistim sogukta disarda sira bekledim yani. Hala da beklemeye devam ediyoruz yani degisen hic birsey yok.. 2 kopru 2 yol var o da devletin zaten gorevi. Kopru yol yapti diye oy verecej degilim. Şehidime kelle diyen, sehit babasına karaktersiz diyen bir insani ben tutmam oy da vermem.
Cevap sahibi+1 yılSen hangi iki havaalanı iki köprüden bahsediyorsun Türkiye yeniden inşa edildi 10 yılda siz ne kadar körleşmişsiniz ayrıca ben burada siyaset yapmıyorum gördüklerimi söylüyorum siyasetide sevmem ama hakedeninde hakkını yemem... Madem Atatürkten bahsediyordun konuyu neden bombalara getirdin... konuyu değiştiren sensin..
Soran+1 yılSadece yol kopru goruyoruz baska ne var
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk te din düşmanı değil zaten insanlar neden birbirlerine zıt olarak görüyor anlamıyorum
23 Yorumla
Soran+1 yılSon yillarda oyle oldu malesef. Etnik kökenler, inanclar ayrı tutuluyor.
Cevap sahibi+1 yılBöyle olmasından nefret ediyorum
Soran+1 yılAynen
+1 yılVar mı böyle cahil düşünceler? Tabiki de var ve varolmaya devam edecekler.
10 Yorumla
+1 yılBuna cehalet denir tezatlarin adami olmussunuz ikisi de birden oluyosa ikisinden birine cok bagli degilsindir
03 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka?
- +1 yıl
İşte alakayi bile kuramiyosun git gercekten tarihte olanlara bak dine en cok zareri kim vermiş nasil vermiş. Olanlari Ataturk geldi dusmani yendi diye öğrenmiş gibisin..
Soran+1 yılTamam canım senin baskanın bir numara on numara tamam oldu mu? Cehalet donemini yasiyoruz zaten daha da yasayacagiz belli. Neyse bu benim gorusum benim dusuncelerim. Kimseyi ilgilendirmez.
+1 yılBununla ilgili aziz besinin bir lafı vardır tam hatırlamıyorum ama hem dindarım Atatürk cuyum diyen kendisini kandirmanin gibi bişi söylemiş bir ona bak bence
03 Yorumla
Soran+1 yılAtatürk gayet dindar bir insandi. Biraz bak bakalim araştır
- +1 yıl
Ben araştırdım yeterince canım merak etme
Aslında beni çok ilgilendirmiyor Atatürk düşmanı falan değilim ama nryin ne olduğu bilinmeli
YouTube den Atatürk son meclis konuşmasına bak din ile ilgili anlarsın nasıl dindar oldugunu
Soran+1 yılBende biliyorum nasil dindar oldugunu. Peygamberimiz ile ilgili soyledigi sozlere falan da bak. Meclisi acarken ki resmine bak mesela
+1 yılLa bir get Atatürkün islama ne kadar zarar verdiğini arastirmani tavsiye ederim Google amcaya sor
01 Yorumla
Soran+1 yılTayyip amcan kadar zarar vermemistir ama
+1 yılÖnemli olan senin kararların başkası ne düşünürse düşünsün önemli değil
10 Yorumla
+1 yılAtatürkçü ayrıdır Atatürk'ün yolunda olmak farklıdır.
10 Yorumla
+1 yıldinle bir devlet biçimini savunman apayrı.
biz buna laiklik diyoruz.
hayır değil.
ama akılcı olmak gerek.01 Yorumla
Soran+1 yılAynen ama dinle siyaset ayrı olmalı karıştırılmamali bence
İnsanın inancına, görüşüne saygı göstermek gerekir tabiki
10 Yorumla
+1 yılhelal olsun dıyorum :)
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler 😊
rte ci değilsen bizdensiz anladınmı ;)
34 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle degilim.
Soran+1 yılTesekkur ederim canim 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yıltesettürlü değilsin sadece 1 gr lık aklın ile tesettürlü kızları küçümsemeye çalışan bir trollsun
41 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle trol falan degilim. Atatürkcü olup kapali olamaz miyim? Kapali kizlari kotulemek ne alaka kotu birsey soylemedim ayrica.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen muslumanligi tesetturden ibaret sanmissin ne yazik...
02 Yorumla
Soran+1 yılAlakasi yok.
Cevap sahibi+1 yılCok alakasi var muslumanin onderi bellidir peygamberimiz dir yonetim sekli bellidir Allah in emrettigi seriattir onun haricindekileri kabul etmez bence siz muslumanligi iyi bir ogrenin derim saygilar.
Gizli Üye(36-45)+1 yılkapalı olman guzel farz olan ıbadet onemlı dınıne kıtabına peygamberıne ne kadar bağlı olduğun
10 Yorumlasen ne olduğunun veya ne istediğinin farkında değilsin bence
02 Yorumla
Soran+1 yılGayet farkindayim
Gizli Üye(36-45)+1 yıltesettürlü olup şeriatı savunmuyorsan imanında bir eksiklik var demektir
03 Yorumla
Soran+1 yılBir kadın olarak niye seriati savunayim Atatürk ün sayesinde kadinlar deger gördü ilk haklar bize geldi. Seriatı asla savunmam. Erkegin gitsin kuma getirsin ses cikarma, calisma evde otur, okuma, soz hakkin yok hic bir degerin yok niye bunu savunayim.
Cevap sahibi+1 yılBen seni çok iyi anladım.
Soran+1 yılIyi o zaman
Ben anormal bir şey göremedim.
12 Yorumla
Soran+1 yılAnormal gorenler var
Gizli Üye(30-35)+1 yılyürü git yağ çekme :D neden kapalısın? kapalı olmak nedemek? kapalı olupta her haltı yemek nedemek
01 Yorumla
Soran+1 yılBen yemiyorum yiyenlere soyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılHem tesettürlü hem laik İlginç senin kafan karışmış
05 Yorumla
Soran+1 yılYok doğdum doğalı boyleyim boylede olucak kafam gayet iyi
Cevap sahibi+1 yılLaiklik ile din arasında bir uçurum var ikisi birlikte ne biliyim ilginç
Soran+1 yılDinine bagli olmak aciklikla veya kapalilikla da alakasi yok. Gayette olucak seyler normal de yani. Sag partiyi tutmuyorsam dinsiz oldugum soylenemez.
Cevap sahibi+1 yılSağ partiyi tutmuyorsun dinsizsin demedim ki
Soran+1 yılOyle algilaniyor ya
Para & Ekonomi konusunda 2,7b cevap paylaştı. İlginç. Demek ki adam gibi insanlarsınız.
10 Yorumla
+1 yılpardon cumhuriyetçi ne demek? chp li mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılChp li demek degil Cumhuriyetle yönetimi destekleyen cumhuriyeti seven demek
- +1 yıl
Haaa tm anladim.. ... teşekkür
+1 yılSacma sapan on yargılar işte
10 Yorumla
+1 yılOlabilir ne var bunda
10 Yorumla
+1 yılBenim başörtülü bacılarım ihihihih
01 Yorumla
Soran+1 yılOnlardan degilim ya ☺
Kesinlikle.
40 Yorumla
+1 yılchpli misin
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet
o kadar nadirsiniz ki...
01 Yorumla
Soran+1 yılVarız ama çok şükür
+1 yılsupersın..
22 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim
- +1 yıl
rica ederim..
Helal sana.
10 Yorumla
+1 yılSen kocaman bir yalancıdan başka bişey değilsin
01 Yorumla
Soran+1 yılAhaha yalan falan degil boyle seyleri gormek istemediginiz icin yalanci diyorsunuz
+1 yılNapalım şimdi bizene?
00 Yorumlachpliler kapalıları sevmiyormuş.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende chp liyim
Helal sana kiz.
10 Yorumla
+1 yılmantıklı
10 Yorumla
+1 yılEvet aynen bizde :)
10 YorumlaMükemmelsiniz :)
10 YorumlaHayırlısı olsun
10 Yorumlabanane kanks
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÜçünden birisini eksik yasa yanlış yapıyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılGayet dogru yoldayim
Devamını Gör(42)
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım