Benim kendi görüşüm olunamaz. Aziz nesin'in dediği gibi ' Muhafazar'ım ve Atatürkçüyüm diyen ya aptaldır ya da yalancıdır'.
olunur
olunamaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Muhafazakarım. Aşırı değil ama islam benim için çok önemli ve elhamdulillah müslümanım. Dini vazifelerimi elimden geldiği kadar yapmaya çalışan biriyim. Ailem hem muhafazakar hemde atatürkçü. Atatürke tapmak değil, ona saygı duymak, onun sayesinde kazandığımız bu özgürlükten dolayı ona minettar olmak asıl mesele. Onu ve ideolojisini anlamaya çalışmak. Başı örtü meselesini vs. doğru bulmuyorum mesela. Eleştirilcek tarafları var. Ama bu ona karşı duyduğum saygıyı yok etmez. Başarılı bir Adamdı, Yardım sever bir adamdı ve türk kimliğini taşıyan biri olarak ona saygı duymamak alçaklık olur. Ben tarihime saygı duyan biriyim. Kimsenin dini durumunu sorgulayıp değerlendirmek bana düşmez. Bu benim müslümanlığıma yakışmaz zaten. Ben kendime bakarım. bilip bilmeden konuşan ve hemen dolduruşa gelen insanlarada tahamül edemiyorum.
Dine bağlılıksa eğer ben hem dinime bağlıyım, dinimin gereklerini yerine getirmeye çalışırım. Hem de Atatürk’ün görüşlerine, insanlığına, bilgisine hayranımdır. Onun da defalarca Kuran-ı Kerim’i hatmettiğini bilin lütfen. Çoğu kişi okumamıştır bile. Bilime olan düşkünlüğü ve bilgisi dini de kapsar.
Gerçek olmadığı bilinen ve sürekli değiştirilen bu söz yok onun yok bunun gibi fırınlayıp sunuluyor. Gerçek olup olmadığı bile meçhul bu sözü destekleyen ahmakları, yürekleri tebrik ederim..
Dinini kurtaran adamı sevmeyen müslüman, ülkesini kurtaran adamı sevmeyen Türk olamaz.
İlber Ortaylı der ki ; Cahilden değil, Yarı cahilden korkun. Bilakis cahil cahilliğini kabul eder, yarı cahil bildiğini zann ettiği mesele de cahilleri de peşinden sürükler.
Elbette bu dediklerinin birçoğunun yanlış olduğunu biliyoruz , bilakis Mustafa Kemalin gerek meclis kayıtları (kendi sesi) ile , gerekse birçok yazısında dini inanclardan doğma diye bahsetmiştir ve çağdaşlaşma adına bütün bunlardan arınılması gerektiğini savunmuştur.
Devlet işine din işini karıştırmamak gerektiği (ki din karışınca ne olduğu konusunda ülkemizin hali ortada. Öngörülülük diyoruz buna) ile dinsiz olmayı nasıl aynı şey gibi görebiliyorsunuz diyeceğim. Bu da tanımlama eksikliklerinden kaynaklanıyor bence.
Bakın mesele devlet işlerine din karıştırmamak değil. Sanırım yanlış anladınız, Mustafa Kemal'in bizzat şahsi ses kayıtları var ve bunların birçoğuna tek bir tık yaparak ulaşabiliyorsunuz. Birçok ses kaydında dini inançları ve kutsal kitapları doğma diye tanımlayıp, bunlardan arınılması gerektiğini savunuyor. Kısacası kendisi inanmadığını açıkca dile getiriyor, Bir kişiyi olduğundan farklı göstermeye çalışıp , başkalarına sevdiremezsiniz. Bu şekilde Mustafa kemali sevdirmeye çalışmanın hicbir getirisi yoktur , bilakis sadece onu olduğundan farklı tanıtıyorsunuz.
Yapmayın. Yapmayın. Yapmayın... Her türden tarihçilerin kitaplarını, tutulan tüm günlüklerden ulaşabildiklerine ulaşıp okumuş, tüm müzelerdeki kaynakları inceleyerek gezmiş biri olarak konuşuyorum. Vakt-i zamanında Meb bakanın bir konuşmasını dinlemiştim. Çok doğru bir konuşmaydı. Sonra yayınlarda sadece kırpılıp verilen konuşmaları görünce şok olmuştum. Konuşmayı dinlemesem kişiden nefret edecektim. Yansıtıldığı kadar görüyorsunuz emin olun. Daha dün düşmanlığa sevk edildiniz. Bugün O’nu kullanarak oy toplama derdindeydiler. Kanmayın. Ben bu cümleyi yineleyeceğim.
Dinini kurtaran adamı sevmeyen Müslüman, ülkesini kurtaran adamı sevmeyen Türk olamaz
İyi günler. Umarım doğru düşüncelere kavuşursunuz.
Muhafazakar değil mütedeyyin demek daha doğru.
Muhafazakar, muhafaza eden demek.. Sahip olduğu ideolojiyi de muhafaza edene muhafazakar denir..
Ama bir kişi mütedeyyin olup, aynı zamanda dini hassasiyetlerine savaş açan, taciz eden birini savunamaz, kendiyle çelişir..
Ben mütedeyyin bir cumhuriyetçiyim..
Cumhuriyeti sakın Atatürk'ten sanmayın..
Çünkü dört büyük halifenin seçimi ve yönetim biçimi cumhuriyettir ve dördü de Reis-i Cumhurdur!
#Vesselam
Haklısınız. Genellikle halk arasında muhafazakar= dindar olarak görüldüğü için, tanımlara pek özen göstermedim. K. bakmayın
Dinimizde kul yargılamak yoktur Allah a mahsustur sadece , bu ülkede ezan okunuyorsa Atatürk ve silah arkadaşlarının elbet büyük payı vardır dedelerimizle beraber bunu da unutmamak gerekir. Sevmiyorsan da dile getirmezsin en azından hiç görmediğin birinden nefret etmek ne kadar doğru dinimizce?
Her goruse acik birisiyim tabi kanitlarla desteklendigi surece. Tabi ki ataturk'un ve takipcilerinin de dindar kesime pek cok sistematik baski uyguladigi gercektir. Konu sevip sevmemek degil, sadece birtakim kisilerin gozunu acmak. Cok dindar olup ataturkun kabeyi yikilmaktan kurtardigi iddiasina inananlar var hem de 2018'de.
Cevap
7Cevap
Kimsenin görüşünü benimsemek zorunda değilsin. sende bireysin ve kendine göre bir görüşün olabilir
Elbette ama her görüş kendi özgün içeriğine sahiptir ve bu iki görüş birbiriyle birçok konu da çelişiyor
Onların çelişkisine ortak oluyorsun. işin özüne inelim. bir türk din dil ırk ayrımı yapmaksızın üstünde toprağı seven koruyan ve seveni koruyanı sevip benimseyendir.
abi bir sorum olacak lütfen bakarmısın? abi ben askeri sevk işlemimi gerceklestiremiyorum sence neden boyle yazıyodur Sistemde kayıtlı sevk bilginiz bulunmamaktadır. Lütfen en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz. ?
Muhafazakarlığın din ile bir ilgisi yok. Eski geleneklere bağlı demek
Bazıları olabiliyor. Seviyorum öylelerini koyu bir kemalist olarak.
Olunamaz
Olurum diyen ya gerizekalıı ya da kendini kandırıyor
Orta yolu bulmak lazım
Olunmaz doğru bir söz
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar