Hangisi daha büyük bir liderdir sizce. Birisi Osmanlı'nın yıkılmasını 33 sene geciktirmiş. Birisi Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur hangisi daha iyi bir lider?
Cevabın nedir?
+1 yılİkisi de Türk milletine büyük hizmetler etmiş 2 lider. Abdulhamit yıkılmakta olan bir devleti güç bela ayakta tutmuştur. Atatürk te yıkılmış ve tükenmis devleti düşmanlardan arındırarak yeniden diriltmiştir.
Yıkılmakta olan bir binayımı tutmak daha zordur yoksa yıkılmıs bir binadan tekrar bina inşa etmek mi?
Ben 2. Seçenek diyorum. Bu yüzden ATATÜRK14 Yorumla
Soran+1 yılYıkılmakta olan bir binayi tutmak zordur. Malzemen varsa (Türk milletinin imanı ve vatanseverliği) yine bir devlet kurarsin. Şimdiye kadar 16 devlet kurmusuz devlet kurmakta sorun yok olan önemli olan nesilden nesile aktarmak
- +1 yıl
Verdigin cevaptan amlasiliyor ki tarih bilgin sıg ve yuzeysel
Soran+1 yılYa kardeşim adamın zihniyeti ittihad ve terakki zihniyeti ve bu zihniyet bize siyonistler tarafından ihrac oldu ve ulkeyi bunlar karıştırdı onlarin yolundan giden adamı niye destekliyim
En İyi Cevaplar
Böyle bir karşılaştırma beyinin yanmasına neden olur.
1- Dönemler farklı.
2- Devletler askeri, siyasi, ekonomik yönden farklılıklar teşkil etmekte.
3- Yaptıkları işler bile birbirlerinden dağlar kadar farklı.
Şimdi ben sana soruyorum, aklın mı çalışmıyor yoksa okuma yazman mı yok?310 Yorumla
Soran+1 yılSiyasi liderler sadece hizmetleriyle değil dünya gorusleriyle de kıyaslanır. Bu ülkenin kaderini degistiren iki insan kim yaşasaydi ülke daha iyi bir konumda olurdu yanacak beynin yansin cehennemde bedenin yanmasindan iyidir
Soran+1 yılUlan yaw he hangisi daha iyi dedik istersen kim daha uzağa işiyor diye kıyasla
Soran+1 yılBen kiyaslayim mi birisi cumhuriyeti kurmuş ve ittihat terakki zihniyetinde ülkeyi seriattan çıkarmış ülkeye laiklik adı altinda batililasma adı altinda degerlerini silmis bir asker birisi ümmeti için herseyini ortaya koymuş serefsizlere ve hainlere zekasiyla inanciyla kök söktürmüs bir evliya anladin mi
Soran+1 yılKemalist ve topraklari fiilen olmasada beyni düşmanlar tarafindan işgal edilmiş ve dahi Neyzen Tevfik gibi müptezel bir adamın sokak ağzı laflarını bana igneleyici söz olarak kullanarak beni bozacağını sanan bir adamla konuşuyorum. Bize gerici derler size deh demek için gerinizdeyiz. Hadi selametle..
- +1 yıl
bu mu sokak ağzı? bu kaç kıtalık bir şiir bir bilgin var mı? ayrıca o deh meselesi gayet sokak ağzı. ama şunu iyi bil abdülhamit de bizimdir atatürk de, oğuz kağan da bizimdir, yavuz sultan selim de. sinin gibi mahalle ağzıyla tarih yazıp, ortalıkta göstermelik irticacı olarak dolanmam canım.
Soran+1 yılBen göstermelik irticaci değilim çünkü irticaci değilim. Atatürk bizim değil demedik zaten kendisi Ulu Hakan in açmış olduğu okullarda yetişmiş bir asker ancak. Kendisi şeriatı silerek ülkeyi birleştiren en önemli unsur olan ümmetçilik anlayışını zayiflatti. Kendisi milliyetcilikten ziyade ırkçıydı. Bugunku bölünme sebeplerimiz cumhuriyetin zayif karnindan dolayi. Getirdigi sistem kötü degil ama bize uygun degildi
- +1 yıl
Hangisi daha iyi liderdir diyor zaman aklı etkiliyorsa dediğin doğrudur fakat herkes biliyor çoğu osmanlı padişahları atatürkten daha iyi bir liderdi. atatürk düşmanlığım yok allaha sukur ataturk gibi biri yonetmis
ayrıca aklı çalısmayanın okuma yazması da oldugunu dusunmuyorum
+1 yıl2. abdülhamit elidnen geleni yapmıştır ama o dönemde artık otorite yoktu askerler bile padişahın emrinde dğeildi ve fermanlarla kanuni esasiyle filan poadişahın yetkileri sınırlandırıldı bence yersiz bir kıyaslama olmıuş ama ülkenin çoğu aynı şeyi düşünüo bunu bilmemelerine bağlıorum atatürke de saygım sonsuzdur
84 Yorumla
Soran+1 yılNasıl 33 sene tahtta kalabildi? Neden kızıl sultan dendi bu adama?
- +1 yıl
bilmem bilio musun ama abdulhamit tehditlere mağruz kalmıştır su, kast girişimleri olmuştur hep ve otorite zayıfladığı için bir padişah gibi korunamamıştır sürekli birilerini onu yönlendirmek için baskılamıştır. yani abdulhamit gerçek bir padişah olamamıştır. o dönemi apodişah olarak değil halkın devlet insanlarının tutumu oalrak değerlendirmek bana daha doğru geliyo
Soran+1 yılAbdulhamit mesrutiye ve kanuni esasiyi mecburen kabul etti ancak ayıya dayi dedi köprüyü geçene kadar uzun süre oyaladı. Dış politikada müthiş bir denge kurdu. İstibdat dönemi diye baskıcı olduğu iddia edildi ancak böyle vatan hainlerinin cirit attığı bir dönem de bu kaçınılmazdı.
İkiside büyük bir önderdir, illa seçim yapmamız gerekiyorsa Atatürk derim.
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden Atatürk?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
33Cevap
Kardeşim, Mustafa Kemal kod adlı şahıs lider değildir! Mustafa Kemal kod adlı şahıs, var olan mükemmel bir sistemi onarmak değil, yıkıp sapıklaşmış bir sistem getirmiştir; bunun adına da Türkiye Cumhuriyeti denilmiştir.
Sultan 2. Abdülhamid Han'ı ise Alman imparator Bismark'ın söylediği şu sözler ile anlatmak kafidir: "Dünya da 100 gram akıl varsa; bunun 90 gramı Sultan 2. Abdülhamid Han da, 5 gramı bende, geri kalan 5 gramı ise diğer devlet liderlerindedir."
Vesselam.151 Yorumla- +1 yıl
Onu Napolyon Atatürk'e demiştir aw
+1 yılGök Sultan Ulu Hakan Cennet Mekan İslam Halifesi AbdülHamid Han Hz. <3 <3
140 YorumlaAbdulhamid Han ile Ataturk Devri farklidir. Abdulhamid'in siyaseti, osmanlinin batisini farkli yerlerde ertelemistir. Siyasi ve Hilafet olarak cok iyi siyaset yapmistir. Abdulhamid'in siyasi taktikleri olmasaydi, Ataturk'un vatan kurtarmasina gerek kalmazdi. ;)
50 Yorumla
+1 yılAbdülHamid Han Tabikide <3 <3
140 Yorumla- Gündem konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılkardeşim sen koskoca osmanlı toprakları ile cumhuriyet yönetimini kıyaslayamazsın tabiikkk abdülhamit bunu diğer devletleri o dönemdeiki abdülhamitin yönetim sistemini nasıl başarılı bulduklarını açıkladığnı görebilirsinb
80 Yorumla Bu saçma soru için çok düşündün mü? Abdülhamit yanlışıyla dogrusuyla Osmanlıyı kurtarmaya çalıştı Atatürk yıkılmış Osmanlıdan yeni bir devlet meydana getirdi ikisini kıyaslaman tarih bilginin ne kadar az ve ne derece Provakatör oldugunu gösterir
28 Yorumla
Soran+1 yılBu benim tarih bilgimin azlığını göstermez. Her siyasetçi birbiriyle kıyaslanabilir. Atatürkle Hitleri de kıyaslayabilirdim. Sen soruya cevap ver.
Soran+1 yılBoş teneke gibi ses çıkarmandansa böylesi daha iyi
Soran+1 yılSanalda kemik yok aç kalırsın ben diyeyim
Soran+1 yılBen ipini tutanim sanalda kemik yok olsada vermem cok ses cikariyosun sikayet var
+1 yıl2. Abdülhamid Han tabiki. Diğer tarafa da hiç girmemem en iyisi
100 YorumlaGeciktirse nolcak sonuç yıkıldı kurtarıcı kim Mustafa Kemal ülkeyi kuran Mustafa Kemal halkın oyuyla gelen kim mustafa kemal banadan oğula grçen kim abdulhamid her türlü Büyük lider MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ❤
46 Yorumla
Soran+1 yılMustafa kemal oyla geldi diyorsun da zaten sadece CHP vardi tek partiliydi o dönem.
Soran+1 yılYahu mustafa kemal dediginiz diktatör siyasetcimiydi askerdi ülkenin butun degerlerini sildi atti seriati kaldırdı kafir duzenine geçti batinin tüm kötü yanlarini aldi. Dunyada laiklikle yonetilen kac tane ulke var hangileri süper güç olmus din din deyip durdunuz kudurdunuz
Soran+1 yılBoyle hurafelere inanmaya devam edin siz beyinsizler bir ulkeyi isgalden kurtarmak sadece toprak bütünlüğünü saglamak degildir kültür ve degerleri korumaktir sozde ulkeyi kurtardi
+1 yılMustafa Kemal Atatürk hakkinda birsey demeye gerek duymuyorum ama Abdülhamid konusuna gelirsek.
Hos konusayim. Bircok hatasi olan, bircok hata yapmis olan bir Padisha.01 Yorumla
Soran+1 yılNelerdi yanlışları?
+1 yılBence bu EİG olmalı.
33 sene. Geciktirmese m. Kemal ülke olmayacağı için bu ülkeyi de kuramaz dı :)50 Yorumla- Gündem konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılBismark der ki; dünya daki bütün siyasi aklın %90 Abdülhamid te ,%5 i bende, %5 i diğer siyasilerdedir. Atatürk bölgesel lider gibi birşey Churchill Atatürk 'ten çok daha akıllidir.
33 Yorumla
Soran+1 yılBismark kendisine %5 verebiliyorsa kibirli bir gafildir
- +1 yıl
Günümüz modern Alman sisteminin kurucusudur.
Soran+1 yılOlabilir bu onlari gafil ve kibirlilikten alıkoymaz :)
+1 yılBu soruyu soranin zekasindan şüphe ederim.
Açık ve net bir şekilde hem de...
Nedenini de gel içerde anlatayım.
Ks, kaldıramiyor gerçekleri...06 Yorumla
Soran+1 yılKaldırır korkma söyle burda görüşlerimizi açıkça paylaşabiliriz zekamdan şüphe etmene gerek yok bu bisey değiştirmez beni boşver
- +1 yıl
Ben uzun süredir Ks'deyim.
Çapıni da, neyi kaldiracagini iyi biliyorum.
O yüzden hiç lüzumu yok
Soran+1 yılBen 4 senedir burdayim bisey olmaz ks kaldirirsa problem yok usluba dikkat et sikayet etmezler
- +1 yıl
Bu bir üslup meselesi değil.
Gerçeği kabul edemeyenlerin tahammülsüzlük meselesi. Neyse...
Soran+1 yılGerçek ne ki kabullenemeyelim?
- +1 yıl
Hadi çocuğum hadi.
Kendine başka yerde eğlence ara...
Ülkeye lider yetiştirmek gibi bir görevi de üstlenmiş olan okullarda hangisinin büstü , heykeli , gençliğe hitabesi var ordan pay biç... Atatürk aşığı olmaya gerek yok bunu anlamak için azcık tarih bilgisi bile yeter.
00 Yorumla2. Abdülhamid han taibki. 33 yıl boyunca 5 milyon metrekareyi korumak her liderin işi değildir.
80 YorumlaBiri padişah oğlu padişah. Biri halk oğlu devrimci.
10 YorumlaGündem konusunda 1,8b cevap paylaştı. Anneni mi daha çok seviyorsun babanı mi cümlesi kadar saçma bir soru bence.
06 Yorumla
Soran+1 yılBu iki lider anne veya baba olamaz
Soran+1 yılYa sev hobi olarak yine sev ama kim agir basar söyle ve nedeni ne olur?
Soran+1 yılHalkı örgütlemek kolay bir şey bugün Apo piçi de yapabiliyor bunu. Atatürk un meziyetleri bundan daha fazla olmalı
+1 yılABDULHAMİT HAN tabiki... ondan sonra da UZUN ADAM...
36 Yorumla
Soran+1 yılNeden abdulhamit?
- +1 yıl
Sormana gerek yok. Bu kisi Osmanli hakkinda birsey bilmiyor. Facebookta okuduklari ile konusuyor.
Uzun adam dedi gercekten ya... - +1 yıl
@MaviEgeDeniz noldu ln her seçim her seçim kuyruk acısı var dimi.. ne biliyosan buyur anlat bakalım tartışalım sen kime oy veriyon mesela
- +1 yıl
"Yaptigimiz istatikler gösteriyor ki, egitim seviyesi arttikca hedef aldigimiz kitle daraliyor"
- AKPnin kendisi.
Tartismaya gerek duymuyorum. 50% ile hala bu kadar gurur duyormusun bilmiyor, gercek dedigimi anlamadigin icin hala gurur duyorsundur. - +1 yıl
@MaviEgeDeniz bu muydu bütün bildigin bende seni birşey zannettim ya neyse iyi geceler :D sabaha kadar burda eleştir akp yii bende senin oy verdigin partinin binlerce kötü taraflarını söylerim sıkıntı yok.. bu durumda sende g*t olursun yanii... tartışmaya gerek yok herkesin hür iradesi seçim milletin..
Soran+1 yıl@MaviEgeDeniz Okumak cahilliği alır ama eşeklik baki kalır. Kimseyi yargilamana tartışmana gerek yok.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiri kan dökülmesin diye koltuğunu bırakacak kadar, diğeri koltuk için milletini (!) aldatacak kadar vatanperver. Sen kıyas et.
10 Yorumla
+1 yılM kemal kimdir ya :D hahahahah Tabiki ABDÜLHAMİT HAN.
34 Yorumla- +1 yıl
Padisha Bati ile isbirligi yapip, Osmanli parcalanirken ses cikarmazken, Düsmani ülkeden kovan kisidir Mustafa Kemal Atatürk.
Bosver yeni seyler ögrenmek icin gec degil daha :) - +1 yıl
@MaviEgeDeniz Az ötede oynar mısınızzzz
Soran+1 yılPadisah isbirligi mi yapmış hangi kitapta yazıyor bu söylersen gerçekten okumak isterim
- +1 yıl
Ne kitabı dostum asıl koyun bunlar aslında saçma sapan şeylere inanıp dinsiz imansız adamlara tapmayı bir halt sanıyorlar. Gülüyoruz, şaşırmıyoruz😂
+1 yılAtatürk ü katlar kardeşim çok büyük adamdır keşke onun yanında da Atatürk kadar vatansever olsaymış belki bugün Türk toprakları şimdikinin 2 katı olurdu
00 YorumlaHer nerede yasiyor ve yasatılıyorsan bilmem anlatabildim mi!😂
00 YorumlaBiz Atatürk'le Napolyon'u, Fatih'i karşılaştırıyoruz. Sen bize Atatürk mü, Abdulhamit mi diyorsun.
00 YorumlaAtatürk tabi vatan haini kızıl sultanı secmem İngiliz donanmasına sığınır İngiliz kuklası.
01 Yorumla- +1 yıl
Kes lan vatan haini
+1 yılCennet Mekan Sultan AbdülHamid Han <3 <3
11 Yorumla
Soran+1 yılBu soru nasıl hortladı
+1 yılKarşılaştırılamaz biçimde 2. Abdülhamit Han
50 Yorumla
+1 yılMustafa kemal ataturk
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden M. Kemal
- +1 yıl
Hepimize birey olma sansi verdi hepimiz yonetimin kulu olmaktan ciktik soy isimlerimiz kendi soz haklarimiz oldu
Gündem konusunda 2,7b cevap paylaştı. Mustafa Kemal Atatürk.
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Gündem konusunda 592 cevap paylaştı. Cennet mekan Abdülhamit han :D
40 YorumlaAbdülhamit Tabikide
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkarşılaştırmaktan vazgeçseniz bir sonucu yok
02 Yorumla
Soran+1 yılKazanan olmayacak ama kim bu ülkeye büyük hizmet etti merak edilen o?
+1 yılII. AbdülHamid Tabikide
10 YorumlaAtatürk bir dahi kıyas bile kabul etmez.
20 Yorumla
+1 yılAbdülhamid
20 Yorumla
+1 yılikisi bibirinden beter
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden birader ne kötülüklerini gördün?
+1 yılAbdülhamid tabikide.
30 Yorumla3 de biririn de kıymetli enver paşada dahil
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılM. Kemal
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden M. Kemal?
+1 yılAtatürk tabiki <3
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden Atatürk?
+1 yılM. Kemal Atatürk
00 YorumlaAtatürk
00 Yorumla
+1 yılİskender Pala
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2. Abdülhamid