Sonra değilim diyince rahatladım biraz
Kürtler neden HDP ye oy veriyor?
Sonra değilim diyince rahatladım biraz
Ulan ha HDP ye oy vermişsin ha AKP ye. Farkı var mı?
15 yıl önce PKK mı kalmıştı? Yooo. Örgüt "resmen" dağıldığını ilan etmişti hatta.
Şimdi?
PKK "her gün" şehit alıyor. Televizyonlarda yayın yasağı var sürekli. Geçen CumBaş açıklıyor o bölgeleri yeniden yurdumuza katmak için çalışıyormuşmuş. Ulan ne zaman çıktı yurt olmaktan diye soran var mı? PKK hayaldi, AKP sayesinde gerçek oldu...
Yani ha sevgilin, ha sen. İkiniz de aynı boksunuz. O yüzden sevgilini eleştirme. Bir dahaki seçimlerde sen HDP ye ver, o AKP ye versin. Fantazi olur. Azıcık pozisyon değiştirin. Bakarsın renk gelir...
İkinizde benim gözümde pkk lısınız. Sevgilim pkk lı veya hdp li olsa herkesden önce ipini ben çekerim. Vatan sevgisi öyle sizin laylaylom aşklarına benzemez.
Senin gözünde öyleyiz ama vatanımı seviyorum merak etme ama sevgilim kürt diye de ayrılacak değilim.
Sevgilin açık açık pkk lıyım teröristim demiş buna rağmen beni severmisin diye sana sormuş sende evet severim demişsin. Yemişim böyle vatan sevgisini. Şunu bil hdp ye oy veren her ne olursa olsun asla ve asla bu ülke için yarsrlı birisi değildir cahil olma.
ayrıca yarın evlensen bile eşin seni terk edebilir ama bu vatan kimseyi terk etmez. madem sevgilin seni seviyor o bıraksın teröristliği. kişi sevgisi vatan sevgisinin önüne geçmiş yazık. umarım pişman olmazsın. kürt sevme demiyorum sev ama terörist olmayan kürdü sev
Amedlilerin %95 pkkli kendiside büyük ihtimal öyledir senden gizliyordur ona iyice bağlanıp birakamayasin diye.
Türkler akpye neden oy veriyorsa kürtlerde hdpye oy veriyor niye olaya objektif olarak değil de Türk olarak bakıyorsunuz?
Büyük ihtimal dedim %95 dedim genelleme yapmadım @servandgn
Türkler akp ye mi oy veriyor? Çok talihsiz bir açıklama.
Türk kelimesinin anlamını eski anlamıyla alırsak zaten akpye oy veren Türk olmaktan çıkar. Açık ve net.
Ha zaten akp li bakanlar "akp sayesinde türk olmaktan kurtulduk" diye yorumları falan da var da... Oralara girmeyeceğim hiç. Konu derin...
hdpye vermiyosun ama akpye veriyosun? ikisi arasında fark yok kanımca...
AKP den başka bir parti yok adam akıllı.
bu ülkenin başına ATATÜRK'ten başka ADAM gelemedi. K*çınızdan ampul uydurmayın.
kalkmış bana adam akıllı partiden bahsediyosun
Mrscokbilen ARALARINDA FARK OLMADIGI İÇİNMİ SELEHATTİN DEMİRTAŞ AKP HUKÜMETİ HAPİSE ATTIRDI YEMİŞİM SENİN ZİHNİYETİNİ BOŞ YAPMA AVRUPANIN KÖPEĞİ
Cevap
39Cevap
Kürtler hdp ye eskisi kadar oy vermiyor ortalama kürtlerden aldıkları oy 3 milyon iken bizim sözümüz meclisten dışarı salak türklerden aldıkları oy 5 milyon kadar..
Yurtdışınıda sayarsak 25-30 milyon civarı potansiyel oy kullanabilecek kürt var ama onlarda artık bu hak savunma yalanına inanmıyor bizşahsen daha çok inanıyoruz kürtlere nazaran..
Zaten bu kadar kürdün oyunu alsa birde buna türk oyları eklense hdp %40-45 ile akp gibi tek başına iktidar olurdu %10 larda sürünmezdi meclise girme hesapları yapmazlardı..
Kürtlük bir ırk değildir, Kürt Irkı diye birşey yoktur.. bu yüzden ırkçılık yapan taraf hep biz oluyoruz bunu böyle bilin
Kürtlük etnik kökendir.
kürtler kendilerini bir irk ilan etmiş lakin araştırmalar tam tersini gösteriyor.
ermeni , arap , gurcistan ve asya da ki bir kaç devlet ile oluşmuş bir etnik kökendir.
ayrıca bir milletin millet veyahutta irk olması için kendine has dili , gelenekleri ve tarihi olmalıdır.
tarih demişken , kürdün birine \" atanız kim lan sizin , tarihiniz ne\" demiştim agresif tavırla ve aldığım cevabı aynen aktarıyorum.
\"kardeş bizim atalarımızdan biri büyük iskender \" dedi. hani annesi yunanistanlı ve dünyanın %70 ini ele geçiren iskerder.
neyse konuyu uzatmadan diller ve geleneklere getireceğim , bildiğiniz gibi kürtlerin dilleri gibi gelenekleri de türkler\'den alınmıştır , geçtiğimiz günlerde ki ergenekon (nevruz) bayramı örneklerden biri , dili desen %60 ı türkçe ee o zaman \" abe seveyim böyle ırkı \" demek geçiyor içimden.
hdp nin barış partisi, kardeşlik partisi olduğunu sanan gereksizler var halen.. Pkk'nın yan sanayisi hdp zaten, o da yetmezmiş gibi pyd çktı bir de. hdp^nin başındaki pislik bir zamanlar dağda askere kurşun sıkıyordu bunlar mı barış yanlısı? hdpyi destekleyenlerin hepsi pkk yancısı ve bu ülkeyi bölmeye çalışan hainlerden oluşuyor. Gidin bunu 5 yaşındaki çocuğa anlatın hainler gerçi çocuk bile inanmaz bunlara.
Siyasette terimler tersiyle kullanılır.
Barış, savaş demektir. Kardeşlik ise kalleşlik ve kayırmacılık.
Bunu diğer söylem ve partilere de uyarlarsın. Hangisine uyarlasan, cuk oturur...
Örn: Milliyetçi hareket p. de haraket olsaydı, cumhuriyet halk partisinde halk olsaydı (diğerleri de var da yerim dardı, yazamadım) zaten işler bu noktaya da gelmezdi...
Yanlis anlasilmasin sana sevgilini karalayip uzulmenk istemem ama hdpye oy vermek irade gucsuzlugudur kandirilmistir ve boyle insanlarin ileride evlat yetistirebilmesi islerinin yolunda gitmesini bekleme
Her hdp oy veren pkk degil ama pkk senin gibi dusmanda degiller simdi benim cok yakin bir arkadssm var sirnakli cocuk dugn remlerini bir gosterdi sok oldum halaydakilerin hepsi terorst sandim 😄 ama onlarin yerel kiyafetiymis ayrica diyo ki amcacocgm dagda ona dusman diyemem kendide askeri seviyo falan karisik tabii asiri olan o cocuklari da yok degil ben dusunc o cocuktan uzak dur 😄😄 illaki. problem olur oluyoda cok gordum
Ben Kürt olsam bende Hdp'ye oy atardım tamam Pkkya bağlantısı var ama HDP'lilere bakıyorum sürekli Kürtlerin haklarını savuunuyorlar eğer Hdp olmasaydı onları savunacak kimse kalmazdı diye düşünüyor olabilirler.
Çok kürt tanıyorum pkk ile alakaları yok hdpye oy atıp pkklı olmadığını iddia edenler mal biraz
Snytax yapılması gereken açıklamayı yapmış. Ayrıca sevglisiniz birbirinizi seviyorsunuz anladığım kadarıyla aranıza bu tür siyaset işlerini sokmayın konuşacak bir sürü konu var. ben kendi en yakın arkadaşlarımla bile konlara girmem bence sizde girmeyin.
Abim sordu nereli diye bende söyledim o da o HDP ye veriyodur pkk lidir kesin dedi ertesi gün sordum işte dün yani. Pişman oldum sonra
abin milliyetçi galiba ama unutmasınki o parti o oyları oradan değil batıdan aldı
ama sen boşver genede bu konuların aranızı soğutmasına izin verme
Bacım ilişki durumunu mu yorumlayacağız yoksa insanlar neden hdp ye oy veriyor onu mu allasen?
Ikisinide yorumla gitsin abi
Sevgilin de muhtemelen akp için benzer düşüncelere sahip. E haksız sayılmaz.
bu ülke senin gibi insanların yüzünden gelişmiyor
o kadar aşağılıksınız ki pkk lı g*tü yalıyorsunuz
tipik malum parti zihniyeti
Bence bir kisim kürtler bile hdp nin bu kadar alcak türkiye düsmani olabiliceklerini tahmin edemediler. pkk dan kurtuluruz diye hdp ye sarildilar' hdp de pkk nin maşasi oldugunu cok gecmeden belli etti.
Bende diyarbakırlı bir kürdüm hdpe oy atmıyorum atan da PKKlıdır
halkının özgürlüğünü istemenin neresi kötü olabilir? sen orta asyadaki kıbrıstaki türke devlet isteyince doğru da kürt devlet isteyince kötü mü böyle angutça bir düşünce tarzı olamaz
kürt devlet istemelerine gerek yok türkiye hepimizin
bundan önce OSMANLI idi. tabiki şu anki isim sizin için görünüşte sıkıntı olabilir ama isimlere takılmamak lazım. önemli olan kardeşlik. türkiyenin ismi başka bişey olsa ne olacak yani, o zaman lazlarda lazistan istesin. zazalar zazazistan istesin vs. Türkiye kozmopolit bir ülke herkes bişey istese bölünürüz. ayrıca kürtlerın çoğunluğu istemiyor terörist grup istiyor amaç kürdistan gibi görünsede aslında ermenistan istiyorlar oyuna gelmeyin o kadarını söyleyim
ne hakkı acaba apaçık devlet kuralım diyorsunuz. Osmanlıdada yoktu Osmanlı başlı başına bir devletti.
daha kendi tarihinizi bilmiyorsunuz cahiller sonra kürde akıl vermeye kalkıyorsunuz tr.wikipedia.org/.../Kürdistan @prestigess
kürdistan ayrı bir devletmi o zaman. osmanlının dediği o bölgede kürt çok olduğu için kürdistan demişler ayrı bir devlet olarak düşünme. bağımsızlık yok heryer Osmanlının kürdistan denilinci devlet algılıyorsunuz , utanmasan devlet kurduk diceksin. bu cümle senin attığın lınkten kürtlerın yaşadığı bölge dıyor bağımsızlık yok ortada Osmanlı İmparatorluğu döneminde "Kürdistan", Kürtlerin yaşadığı bölgeyi nitelendirmek için resmî düzeyde kullanılıyordu.
eyalette bağımsızmı amerikada eyalet iç işleri serbest dışarıda devlete bağlı. bağımsızlık olacakmış devlet kurmak bağımsız olmak öyle basit değil. 3 5 terörist istiyor diye. ayrıca tarih bilgini de gördük wikipedia dan. sen her söylenileni devlet olarak algılamışsın. ayrıca bize laf atıyorsun tarih bilmiyorlar diye bazılarımız olabilir bizim tarihimiz o kadar doluki milletimiz karıştırıyor artık. kolay değil dünyaya hükmetmek. önemli olan sen biraz bahset. kürtler içinde her söylenileni devlet olarak algılama onların tek devleti TÜRKİYE teröristler kabullenmesede
yani Türkiye kürtlere zulüm ediyor kürtler özgür değil öylemi. aynı okulda okuyoruz aynı bursu alıyoruz memur olabiliyorlar milletvekili doç. prof olabiliyorlar kürtçe kanal var doğuda hastane üniversite havaalanı var ve daha bır çok şey saymadığım. daha sıkıntı oluyorsa geçmiş olsun. kürtler asıl pkk dan hdp den kurtulamazsa o zaman işte esaret başlar
Her Kürt; PKK'lıdır veya PKK sempatizanıdır, HDP'ye oy veren herkeste doğrudan veya dolaylı olarak PKK'ya sempati duymaktadır. Kulağına küpe olsun.
HDPye oy veriyorsa zaten pkk yandaşı neyine pkk değilmiş
Diyarbakır terörist bilinmiş aksi için bu şerefsiz ne yapmış?
tebrik ederim güzel ülkemizi pkklıya satmışsın. ne denebilirki
kürtler hala atadır kandır vs kanıyorlar.
daha yeni dank etti çoğuna hdp nin onları öldürdüğü
o kadar insan içerisinde gidip fistanlılara vurulmak
herhalde gönül ota da konar botadanın tabiri olsa gerek
Cunku hicbir parti dogru duzgun bunlarin arkasinda durmadi.
Ak partide lafta
Suriyeliler icin dukkanlara tabelalara arapca yazdiran bir iktidar.
Kendi insani icin bisey yapmaz.
Bende HDP liyim kürdüm aklından neler geçiyor sor istersen tek tek cevap veririm sana.
Neden Hüdapar değil de Hdp? Kürtler islamcıdır. İslamcı Kürt partisi Hüdapar (Hizbullah) varken neden İslamla alakası olmayan Hdp?
O nasil iş lan? orus. u'yum ama kimseye vermiyorum demen qibi
bak kardeş senin sevgilin kendini terörist gibi goruyorsa onun ta gelmişini geçmısını skyim + senınde kafana koyim ampul oldu florasan hala gıdıonuz ona verıyonuz aferın canım
hdpli kürtler haindir... bende kütdüm akpye verırım sonuna kadar
Adıyamanlı Urfalı Elazığlı falan mısın?
Sen AKP ye neden veriyorsan onlarda o amaçla.
Herkesin partilerden beklentisi farklı , o yüzden siyasi şeylerle yaklaşmak yanlış insanlara. Kişiliğine bakıp hareket edeceksin
Neden mi cunku saniyorlar ki hdp kurtleri savunuyor ve destekliyor ama asli da öyle degil...
Hdpye oy veren pkkalıdır kesinlikle atıyor ayrıl bak ondan.
Hdp eşittir pkk. O yüzden sana tavsiyem uzak dur ondan. Yolu belli.
İkiniz de aynı boksunuz. Bence yiyebilirsiniz birbirinizi.
Diyarbakırlılar terörist damgası yemesinin sebebi PKK ve HDP ve diğer türevleridir.
Ondan ayrılmazsan yazıklar olsun. Derim
Müslümanlar neden akp ye o veriyor asıl soru bu olmalıydı
İSLAMCI BİR PARTİ OLDUGU İÇİN.
@MehmeTReis_200 gerçek islam bunlarsa vay halimize
Gerçekten enteresan bir düşünce İslamı destekliyen tek parti AKP ideolojisi bile İslamcılık nasıl boyle bır kaanattesin anlamadım?
@MehmeTReis_200 ben islamda hak yeme diye birsey duymadim. Feto olmadigi halde isinden olan milyonlarin hakkini yedi
EE KARDEŞİM FETOCU OLMADIGI HALDE HAPSE ATILANLAR MESLEGİNDEN MEN EDİLENLER YA FETOCUYSA ÖYLE DÜŞÜN? BUNU SEN BİLEMEZSİN MİLYONLAR DİYORSUN HÖST ORDA DUR NE MİLYONU? NEYDEN BAHSEDİYORSUN BİRAZ DAHA ABARTTA TRİLİYONLAR DE İSTERSEN? SENİN İSTEDİGİN PARTİLERE KALIRSA İNSANLARIN BAŞINDA BAŞ ÖRTÜ KALMAZ MERAK ETME. BUNLARIN ÖRNEKLERİ VAR ESKİLERE DÖNERSEN
detayı okumadım ama kürtlerin hakkını mecliste savunan tek parti hdp oylar hdp ye
Pkkli biraksin bu ayaklari oda biliyo senden gizliyo evine apo posteri asarsinarrtik
Askerin polisin ölümünü hafif görenin katli helaldir. Dograyabilirsin.
Hdp ye oy verenler ahlak yoksunudur
Türkler, Kürtler, Hdp, Akp, Chp, Mhp vs Ve insanlar hepinizin canı cehenneme
AYRIL sevgilin teröristin teki kardeşim.
seni denemiş Belli pkklı işte.
Sevgilini ahırda. eşşekle bastınmı hiç
Hdp ye oy veriyorsa pkklıdır Cuttt.
Adam olsa pkkliyim bile demez serefsiz
Bu sekilde yapamazsiniz ayrilin
Bende nefret ediyorum.
Hdp akillarini yikiyor
adi ustu kurt iste kurde oy vercek tabi
Türkler neden mhp ye oy veriyor Bunu da merak et
çünkü mağdur edebiyatına düşkünler
Beyin olmadigi icin
Oman tanrem