Cevremdeki her kürt akpye oy veriyor, Akpli kürtler özellikle cevap verebilir.
CHP ye oy veren kürt var mı?
CHP ye oy veren kürt var mı?
1. Kürtlerin yüzde sekseni Muhafazakâr-Sünni'dir. AKP de güya Muhafazakâr bir parti olduğundan Şafii Kürtler arasındaki oy dağılımı AKP-HDP arasında gidip gelir.
2. Bir ikinci grup da Alevi Kürtlerdir. Alevilerin yüzde yetmiş beş küsürü CHP'lidir. Yüzde sekiz küsür MHP, yüzde yedi küsür BDP ve yüzde altı küsür AKP... Alevi Kürtler de CHP-HDP arasında gidip gelir. Eskiden hemen hemen tüm Alevi Kürtler CHP'liydi fakat yeni nesil HDP'ye oy atıyor.
3. Ölümüne CHP'liyim. Her biji Atatürk!
İnadına Sol;
İnadına CHP!
@AlmaHatun Tabii lan ne sandın 😎😎...
@AlmaHatun Yahu yaşasın Atatürk diyorum ne diyorum? :D
@AlmaHatun Hayır. Herhangi bir dilde belirtmek ile Türkçe belirtmek arasında herhangi bir fark yoktur. Türkçe konuşan Apocular da "Yaşasın Öcalan" diyor. Şimdi senin düşüncenden yola çıkarak "Yaşasın Atatürk" demek de saygısızlık sayılacak. Sözde değil özde Atatürkçü olalım ;) Vesselam.
@AlmaHatun Hayır. Sen ne demek istediğimi anladın fakat işine gelmedi bence. Demem o ki,"Yaşasın Öcalan" diyen bir zihniyrt de var Türkiye'de. Şimdi senin mantığına göre "Yaşasın Atatürk" demek de Apoculuğu çağrıştırıyor."Her biji Atatürk" ile "Yaşasın Atatürk" arasında bir fark yoktur demeye çalışıyorum. Kasıt Atatürk sevgisi ise "Long live Atatürk" de aynıdır "Yaşasın Atatürk" de "Her biji Atatürk" de. Diller değişince anlamlar, manalar;kasıtlar değişmez. Atatürk ile aynı kefeye konacak bir "lider" olamaz Türkiye'de.
Aslında işime gelmedi değil. Atatürk'ün harf inkılabı ve Türkleştirme politikasını uzun uzadıya yazıp buna rağmen senin Kürtçe bir söylemle Atatürkü anmanı eleştreicektim. Sonra vazgeçtim. Bugün çok yorgunum. Sitedeki tüm yobazlarla kavga ettim galiba. Kocaman bir haklısın diyip susacağım. Cidden sabrım kalmadı.
@AlmaHatun
1) Yanlışın var. Harf İnklabı ile bir ilgisi yoktur bunun. Zira Harf İnklabı'nda hedef dili değil alfabeyi değiştirmekti.
2) Türkleştirme Politikası, evet buraya bağlayabilirsin işte. Bizzat koyu bir Atatürkçü olarak söylerim ki Atatürk bu konuda kesinlikle yanlış yaptı. Bunun en büyük ispatı bugünkü çözülemeyen Kürt Sorunu ve PKK terörüdür. Kürt Sorunu'nun temelleri, her zaman keskin bir şekilde söylerim ki, Atatürk döneminde atılmıştır. Atatürk hatalıydı, yanlış yaptı. Fakat bu yanlışı evrensel küme dışında değil,"Atatürk ve İcraatları" kümesinde değerlendiriyoruz. Demem o ki hiçkimse hatasız değildir. Fakat bir adam vardır 100 doğruya bir yanlış, bir adam vardır 100 yanlışa bir doğru. Dediğimi anlatabildim umarım.
3) Atatürk'ün hatalarını gizlemek değil, onu bie bütün halinde gerçekçi bir bakış açısıyla benimsemek Atatürkçülüktür. Yani "Vay efendim sen nasıl Atatürkçüsün PKK'lı Kürdo seni!" şeklinde bir cevap alacağımı tahmin ettiğimden ekledim bunu. Her zaman derim, sözde değil özde Atatürkçülük bize lazım olan. Sözde Solcu ve sözde Atatürkçüden çok var memlekette. Fakat her düşüncede samimi olmak esastır. Yani sana ithafen değil alınma, genele ithafen diyorum:Davada falso yapmak, her konuda zik zak çizmek samimi adama yakışmaz, ne gerçek ise savunuruz;bundan dolayı Atatürkçüyüz işte.
4) Sorun değil ben beklerim. :D İstediğin zaman hazırım tartışmaya :D. Ben de her gün Akçomarlar, kafakesici ve kafatasçılar, bölücüler ve Emperyalist uşaklarıyla uğraşıyorum, anlıyorum seni.
@AlmaHatun Haklı olduğum beyanında bulunmadım özetle. İstediğin zaman cevap verebilirsin sorun değil.
@AlmaHatun Estağfurullah öyle bir şey iddia etmiyorum daha. :)
@AlmaHatun Pehh... :)
Lan mq kızı ne konuşuyorsun boyle diyincede turk askeri sivil halka kufur etti oluyor mq sucsuz yere baska insanlara kufur etmeyin mq s. g
ben ona kufur etmedim anlayan anladı erkek olduğunu biliyorum
Benim tanıdığım kürt arkadaşlarım da mhp'ye veriyor.
Cevap
13Cevap
Ben bir Turk olarak Hdp ye nasil oy veriyorsam bir kurt de Akp ye oy verebilir.
Ulağğn gel CHP'ye ver abi. :D Hem profil resmine bakacak olursak tam bir koyu CHP'li gibi duruyorsun. :D
Chp Statukocu, duzen partisi:)
Yahu abi sataşma yok ama ya :D Ben de HDP Emperyalist taşeronu bir parti desem uygun olur mu?
Hdp li degilim Hdp ye oy verdim sadece. mevcut duzenin disinda bir parti en azindan. Bu parti de Lgbt bireyleri, Ermeniler vs yer bulabiliyorsa oyumu veririm.
akp ye verecek tabi müslümanlık ön planda oldugu için bu
tayyip sürekli kürt kardeşlerim diyor türk kardeşlerim demiyor o yüzdende olabilir
Ben Chp'ye oy veriyorum kürt degilim ama diyarbakırlıyım
Allah'ına kurban!
@SolcuDelikanlı Eyvallah Mustafa Kemal'in Askerleriyiz
hizmet vs alakası yok gençliğe hitabeyi andımızı kaldırdığı için bu kadar tabelalar vardı yıkılır sökülürken millet alkış tuttuyordu
Cünkü kürtlerin egitim durumu daha düsük.
evet ben chp ye veriyorum
Vaay Allah'ına kurban o zaman. Diyarbakırlısın herhalde. Diyarbakır bizim Güneydoğu'daki kalemizdi bir zamanlar. Hey gidi günler be...
evet diyarbakirliyim, bakma millet sempatizm duyoyor ama. korkuyor vermekten :( yanlis tanitmislar cunku
CHP'den mi korkuyorlar? Bu PKK'lılardan mı yoksa?
chp ye oy verenler yerliler hdp
ye ise verenler ise sonradan goc edenler. hem goc edenlerden cekiniyorlar hemde chpden cunku chp yi yanlis tanitmislar valla elimden geleni yapiyorum ama gel gorki 1 2 bin kisiyle olacak is degil
Vaay adamsın sen abi ya. CHP Kürt Sorunu için HDP'den dahi çok çalışıyor. HDP sağa sola saldırıp Emperyalizm altında masumları katlederek devrim yapmaktan bahsediyor, AKP ise Kürt Sorunu ile uzaktan yakından ilgili değil, yalnızca günü kurtarıyor. Yahu adamlar bir "Kürt Sorunu'na Çözüm" hazırlamış, yemin ediyorum sorunla harbiden başa çıkabilecek tek parti CHP. Fakat bizim muhterem "Yetmez ama Evet"çi ırkdaşlarımıza laf anlatılmıyor :D
Sen CHP Gençlik Kolları'nda falan mısın abi?
yok degilim ama gel buraya bak burdaki chp kollarinda olanlar hdp ye oy veriyorlar hem menfaat için kaliyor. dusun partinin tvsini alip goturmuslerdi cok zoruma gitti gidip tartistim adamlar tamamiyle almis orayı. ama haklısın chp hem. kurtleri hemde gercek müslümanları koruyor
Yahu adı üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi. ;)
:) :)
sonuçta doğuyu peşkeş çekenler akp olduğu için
Onlara en iyi bakan akp ak neden olsun
Akpye? asdf
Akpye doğuda çok oy cikti
Çok sukur biliyoruz , ilk önce 'ye kelimesini ayırmayı. Güzel Türkçemiz de Asdf kelimesinin bulunmadığını öğren Kardeş..
İkimizde ayni b. okun farklı renkleriyiz , yapicak bir şey yok
Jsjsjjdjjdkdkkdijrjr
Vardır elbet 😀
Dinsiz olanları veriyor.
"Herhangi bir kimse, din kardeşine "Ey kafir!" derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner." (Müslim, 1/319)
@SolcuDelikanlı Geç bunları... Levent YÜKSEL:)
Sanane?
Bir engel atayim de gör
At bakalım bekliyorum 😂☺️
Abi zekaya bak ya gizli olarak beni engelleyebileceğini zannediyor.
Beyin pırıl pırıl ilk günkü gibi sanki hiç kullanılmamış maşaallah
Doğru tektir
Vardır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar