Niyetim eleştiri almak degil. Merak ediyorum sadece neden pkk? Neden apo?
Cevabın nedir?
+1 yılŞöyle bir rakam vereyim PKK'nin ölümüne sebep olduğu insan sayısı sivillerle ve güvenlik görevlileriyle toplam 11.000 devletin orda öldürdüğü insan sayısı PKK kurulmadan önce 17.500 ve örgüt kurulduktan sonra 40.000 civarındadır yani Kürtlerden 57.500 kişi öldürüldü. Bunları bilmeden tek taraflı konuşmak vatanseverlik falan değil cehalettir.
PKK kurulana kadar doğudaki halka katliamlar işkenceler uygulandı. PKK kurulduktan sonra insanlar silahlanıp dağa gittiler ve kuru kuruya ölmek yerine biz de karşı koyabiliriz artık diye özgüven kazandılar. Bu yüzden bölge halkı için PKK kurtarıcıdır.
Bunların haricinde Kürtler İngilizler Fransızlar gibi yabancı bir halktır bu nedenle de ülke kurmak da dahil olmak üzere her türlü ulusal hakka sahiptirler. Ama PKK ideolojik olarak ulus devlete karşıdır. Özgür ve gönüllü bir birlikte yaşamı inşa etmeye çalışır. PKK ideolojisi radikal demokratik ve sosyalist bir toplumu hedefler.
Abdullah Öcalan'a gelirsek gerçekten özellikle İmralı Zindanı'nda tutsak edildiği süre içerisinde kendini çok geliştirdiğini düşünüyorum. Bu süreçte kaleme aldığı Demokratik Ulus ve Demokratik Modernite çözümlemeleri toplumun her türlü yarasına derman içermektedir. Alevinin de kadının da her türlü dışlanan kesimin de doğanın da sorunlarına çözüm önerilerini bu çözümlemelerde sunmuştur. Abdullah Öcalan'ın milyonda biri düşünme ve analiz etme yeteneğine sahip olmayan insanların ona laf söylemesi kendilerini komik duruma düşünüyor.1032 Yorumla- +1 yıl
Pkk mı birlikte yaşamı inşa etmeye calısıyor? :D birlikte yaşam inşa eden bir örgütün neden bayragı olur? Neden bir bölgeyi kürdistan diye ayrım yaparak isimlendirir?
Öcalanın milyonda biri düşünme ve analiz etme yetenegi olan sana sorarım bu soruları. - +1 yıl
özerklik diye tüm dünyada uygulanan bir sistemi araştırmanı öneririm. adigey cumhuriyetleri uygur cumhuriyetleri örnek olabilir bu konuda.
- +1 yıl
apo teröristinin milyonda biri düsünme ve analiz yetenegi yok bende soruma adam gibi cevap ver sunu arastır bunu arastır değil.
- +1 yıl
her özerk yönetimin kendine ait bayrağı marşı ve meclisi vardır. farklı ulusların birlikte yaşamasının en güzel yöntemidir
- +1 yıl
Ozerklige sence şu an gerek var mi? Dagdan gelen birinin cumhurbaskani adayi oldugu bir ulkede
- +1 yıl
ülkenin en acil ihtiyacı belki de. dengeli kalkınma ve doğudaki insanı insan yerine koyduğunu gösterme açısından. kürdü kürt olarak tanımak lazım türkleştirmeye çalışmak kardeşlik olmaz faşizm olur
- +1 yıl
Kurdu kim turk yapmaya calisiyor? Ne mutlu turkum diyene demek ben turkum demk degil ayrica kimse sana iatiklal marsi okutamaz okulda susarsin olurbiter
- +1 yıl
Sen kendini turkiye cumhuriyetinin bir parcasi olarak lendini goruyor musun?
- +1 yıl
öyle birşey olmaz yarın birgün kürdistandan andımız diye bir zımbırtı çıksa ki mümkün değil buna ilk ben yine karşı çıkarım. ne mutlu türküm diyene demek ötekileri aşağı görmektir. bir de sen neden mutlusun ki? 800 lira asgari ücret aldığın halde saçma sapan milliyetçi gazlamalarla hedef saptırmaya çalışıyorlar ki insanlar kendi için bir talepte bulunmasın. hak arayan kürtle uğraşmak yerine siz de hayatınızı daha iyi kılmak için mücadele verin
- +1 yıl
Dogudaki insan hastaneye gittiginde kurtsun bir seni muayene etmeyiz mi deniyor? Insan yerine koymak neir ac biraz dagdan gelen terorist cumhurbaskani adayi oluyor hala soyledigin seye bak
- +1 yıl
şu anki tc'nin parçası olarak görmüyorum ama özerkliği tanırsa ve kürtleri kürt olarak kabullenirse tabi ki o devletin parçası olmaktan gocunmam hiçbir kürt de ayrılma heveslisi değil sadece kürt ulusunun tarihe karışmamasını istiyorlar
- +1 yıl
istiklal marşı kalktı andımızda kalktı diyelim, Türkiye cumhuriyetinin adınıda degistirelim mi?
- +1 yıl
T. C de sadece yabancı ırk olarak Kürtler yaşıyor heralde özerklik talep eden onlar sadece ne mutlu türküm cümleside sadece kürtlere dokunuyor
- +1 yıl
Sen hangi ilde yaşıyorsun?
- +1 yıl
kürtler bilinçli ve çoklar ve de en önemli ayrıntı binlerce yıldır bu topraklarda yaşıyorlar. ben izmirdeyim
- +1 yıl
Bu topraklar dedigin güneydogu
- +1 yıl
neden gitmeyeyim ki buralara gelmemiz kendi isteğimizle olmadı zaten köyleri zorla boşalttı devlet kimileri de iş olmadığı için
- +1 yıl
Pkk destekcisi olan herkez gider mi sence?
- +1 yıl
Senin soylesigine gore herkez batiya silah zoruyla gonderuldi sende dahil
- +1 yıl
Hepinizin kafasina silah dayadilar gidin batiya diye
- +1 yıl
herkes diye bir garanti kimse veremez ama ekonomik imkanlar da sunulursa örneğin hayvancılık teşviki falan gibi çoğunluk döner. gelenlerin hepsi ya zorunlu göç yani köy yakma falandır ya da işsizliktendir
- +1 yıl
işin gerçegi alayınız yine burada kalacaksınız
- +1 yıl
kalanlar da olabilir ama çoğunluk döner kimse gurbette yaşama heveslisi değildir heralde?
- +1 yıl
Sen izmirde neden yaşıyorsun?
- +1 yıl
ne iş yapıyorsun?
- +1 yıl
öğrenci olduğum için.
- +1 yıl
hevesli değilsin mademki gurbede
- +1 yıl
puanımın tuttuğu en yüksek bölüme gittim herkesin yaptığı gibi. şimdiki düşüncelerim o zaman tam anlamıyla olsaydı dicle üniversitesini yazardım zaten
- +1 yıl
sana neden bu kadar dert oldu anlamadım
- +1 yıl
burada da örgütlenmemiz sağlam ya gerek yok ;;)))
- +1 yıl
Fazla canım bir düşünce argumanlarının bir kaynağı yok Aponun kendini geliştirme tezinde ziyadesiyle yalan olduğu aponun killanmis olduğu maddelerin seninde kullandiğina katınıdır ufak bir araştırmayla Kokanin yan etkilerinin Apo picinde mevcut olduğunu anlabilirsin devlete iftira atmak kadar Alçakça bir fikri savunmak kadar alçaklık yokdur pkk dan bugun siyasi kimliğini almadan önce kurulduğunda Belli bir Kendilerine Apocular diyerek harket ediyorlar öldürüldü dediğini kürtler çoğunlukla Avrupanın savaş esiri dediği Türkiye cumhuriyetinin Askerini Öğretmenini Polisini Öldüren insanlar Devletin öldürdü dediğiniz insanların bir çoğu katil di tıpkı diyarbakır ceza evindeki * gibi Pkk ve apo sempatizanın tekisin tarafsız yorummus adam apo * peygamber ilan etcekdi az daha konussaydı ama tabii koko kafası 😉 bir daha devlete iftira atmadan önce kaynak belir ya sempatizanı
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılpkk zamanında doğudaki hizbullah tehtidine karşı oluşturulmuş bir yapılanmaydı kenan evren darbesi öncesi. aslında içinde bulunanların çoğu aşırı solcu, darbe sonrası turgut özal dönemi ve sonrasında başka bir kimliğe büründü, gittikçe kurtarıcı gibi görülmeye başlandı, tabi değil, ama gelde bunu anlat, hem doğuda uygulanan yanlış politikalar, hem pkknın doğuda sürdürdüğü kürt terörü üzerinden siyaset, para, uyuşturucu ve kaçakcılık vs. Bunun birçok sebebi var aslında katılanların birçoğu kişisel sebeblerden katılıyor, tabi birde pkkya destek veren aşiretler var vs. Yani konu aslında baya derin birkaç cümle ile açıklanacak bir şey değil.
00 Yorumla
+1 yılNeden genelleme yapıyosun en sevmedğim şey biliyomusun Erzurum kürdüyüm ama asla ne ailemde var ne sülalemde nede bizim köyde var apo köpeğini destekleyen gıcık oluyrm yok kürtler apocu bok apocu ne kalın kafalısınız her kürdü aynı zannediyosunz bir insana 40 kere deli dersniz deli oluyomş yaa sırf olcağm varsa sizin yüzünzden olurum Gerizakalı bidaha genelleme yapma sinirlerimi bozma
43 Yorumla- +1 yıl
pkk olmasa kürtçe şarkı bile dinleyemiyor olacaktın bunun farkında mısın?
- +1 yıl
ne alaka ya ne saçmalıyosun sen tövbe yaa kürtçe şarkılar pkk üstünemi yapılmış tabi ki hayır :)) varsada pkklı bokkoların kendi uydurdukları şarkılardır hem ben dinlemediğim sürece sıkıntı yok ayrıca kürtçe sadece halay dinnliyom varsa 2 -3 tane nadiren oda :)
+1 yılBu soru tıpkı Türkiye neden RTE' yi destekliyor gibi bir şey olmuş. Ne kadar ezilirsen ezil, senin üzerinden prim yapan birini baş tacı eder her türlü de desteklersin benim memleketimde, evet çok saçma.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
47Cevap
Şimdi gelelim kuru fasulyenin neden kuru oldugunu konusmaya
Neden mi çünkü kürtlerin tek gercek hayat sigortası PKK dir.
Bunu oramdan buramdan uydurmuyorum bu ne kadar kimilerinin işine gelmesede bu böyledir tabi bunun sebepleri de vardır bana göre en büyük sebep şudur
yıllardır baskılar işkenceler asimilasyon yöntemleri inkar ve imha stratejileri aklına gelebilecek her türlü kötülüğe maruz kalmış bir halk düşün o halk ki diyarbakır cezaevinde nevala kasabada halepcede dersimde roboskide katlıamlar görmüş bir halk ın tek umudu ten sıgınacagı yer PKK olmustur. Ha peki PKK bunun içinmi vardır orasını bilemem belkide asıl amacı o değildir orası tartısılır ama bu Kürtlerin PKK yı desteklediği gerçeğini ortadan kaldırmaz bir nevi sığınma aracı diyede düşünebilirsin cünkü caresizdir kürt halkı başka yapacagı bir şey yoktur.31 Yorumla
+1 yılOsmanli döneminde kürtler kendi özgür iradelerini hicbir yasaklama asimilasyon baski olmadan dilediği gibi yasayabiliyodu ve o bölgede tarihi kaynaklara bakiniz kürdistan diye geçer, fakat cumhuriyet kurulduktan sonraki tekci zihniyet bütün farkliliklari inanclari , ırkları , dilleri yok saydi baski ve siddet uygulayip katliamlar yapti , bunun neticesinde şiddet şiddeti doğurdu ve bugune kadar geldi , çözüm empati duygusunu geliştirip başka halklarında var olduğunun reailetsini görüp dünyada bu gibi olaylarin nasil çözümlendiğine dair bircok örnek mevcut bu örneklerden esinlenerek bir çözüm geliştirilebilinir
00 YorumlaEmpati kuralım. Türkler bağımsızlık için çinlileri avrupalıları yendi kahramandılar. ermenileri katleti tehcir kanunu cıktı ermeniler Türkler soykırım yaptı dediler. Iskoçlar ingilizleri yendi bağımsız oldular ama İngilizler once vatan haini dedi bunlara. Kürtler Anadolu'nun bağımsızlığı için Bizans'a karşı Türklere destek verdi Türkler'den once bu topraklarda vardılar. Ama kürtler vatan haini. Bizanslılar'a gore Türklerde işgalci mi oluyor ya da Türkler Avrupa'ya girince işgalcimi oluyordu.
22 YorumlaPKK olmasaydi simdi kürt diye bisey olmazdi, smdi hicbiyrrde kurtce konusamazdk, Ahmet kaya kurtce sarki ckarcm dedgi icn linç edildi, destkldgi icin sürgün edldi. PKK bizim bagmszlgmzdr, olmsydi smdi biz özgür olamazdk, merak ediyorsan git kürt tarihini oku...
62 Yorumla- +1 yıl
O kadar körsün ki git sen öğren önce kürt tarihini. Bizim bu ülkede kimseyi zorla tuttuğumuz yok beğenmeyen varsa defolur gider o şerefsiz barzani size devlet kurdu işte madem davanızda bu kadar samimisiniz defolun gidin kendi devletiniz için çalışın artık. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
+1 yılDışlandıkları için, çare gördükleri için, kendilerini yalnız hissettikleri için. Kürtler pkk yı Devletin geçmişteki hatalı politikaları sebebiyle destekler. Sen nasıl Filistin, çeçenistan, doğu türkistan gibi ülkelere destek verirsen onlarda insan olarak yapmaları gerekeni yapar. Ama çok şükür artık devletimiz doğru politikalar uyguluyor ve terör kendi kendini imha edcek. Herkez kürtlerinde insan olduğunu unutmasın. Ben kürt değilim ama onları haklı görüyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHerşeyi varklık nedenleriyle birlikte düşünmek gerekir. Kürt değilim, ama Kürtlere karşı yapılan, insanlık dışı uygulamalara, baskı, asimilasyon ve katliamlara karşıyım. Önemli olan insan olabilmektir, insan olabilmekte, kendini başkalarının yerine koymayı gerektirir. Bu nedenle, herkes birazcık kendisini Kürtler'in yerine koyarsa, onların içinde bulunduğu durumu daha iyi anlar.
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞimdi kızılderililere, siyahlara yapılanları kişilerle mi belirleyeceğiz? Milyonlarca insan, senden mi ibaret, adam olsan, a. k diye bir şey yazmazdın. Kendini dünyanın merkezine koymuşsun, aptal aptal konuşup duruyorsun. Kardeş, dünya senin etrafındamı dönüyor? Bu şuna benziyor, vaktiyle bu ülkede darbe yapan bir faşist gereral aynen şöyle diyor:" Bu ülkede gözaltına alınanların,%10 unun işkenceden ölmüş olması, işkence olduğu anlamına gelmez" diyor. Onun mantalitesi ve zeka seviyesi ne ise, senin de o. İşin üzücü tarafı, ben Kürt değilim, Kürt siyaseti içerisinde yer alan bir insanda değilim. Ama, bu ülke kurulduğundan bu yana, yasaklanan ve konuşana para ve hapis cezası olan dildir Kürtçe. Bundan haberin var mı? Devletin bir zamanlar böyle uygulaması olduğundan, peki Kürtçenin bir dönem yasaklanmış olduğundan haberin var mı? Dünyadan haberin yok, ama kendini dünyanın merkezine koyuyorsun. Daha çok küçüksün, civcivsin.
+1 yılbatı insanı doğuyu tv lerden öğreniyor, herşey güllük gülistanlık sanıyor, bir gidin görün oraları, pkk veya apo yu savunmuyorum ama karşı tarafa cahil veya aptal diyen insanlar şunu bilmeli ki "KİMSE BİLE BİLE YANLIŞI SEÇMEZ"... bu tüm insanlar için geçerli bir kuraldır canım
00 Yorumlabir tükr bir sürü türkçe kurum ve kişiyi destekleyebiliyo ama kürt bir insan millyetci olunca dinden uzak destekleyeceği tek bir kurum pkk tek kişi de öcalan oluyo öcalan babası arap annesi türk olmasına rağmen tek kelime kürtçe bilmemesin e rağmen aslında ünv e kdr ülkücü görüşte olmasına rağmen
00 YorumlaTürkler nasıl silahlı kuvvetleri kendilerini koruyan ordu olarak görüyorlarsa, Kürtlerin çoğu da pkk'yi kendilerini koruyan bir güç olarak görüyor. O coğrafyada neler yaşanmış, siyasi tarih ile paralel bir şekilde bunları araştırman gerekiyor; uzun mevzu ama kısaca açıklamak gerekirse, bana göre bu durumun temelinde T. C'nin Kürtleri eşit yurttaşlar olarak tanımaması yatıyor.
33 Yorumla- +1 yıl
Sen kendini ne zamana kadar Kürt kimliğinle tanıtabiliyordun? Kürtçe konuşmanın bile yasak olduğu bir ülkeden bahsediyoruz. Baban ve deden anadilde eğitim alabilmişler mi? Batının herhangi bir yerinde rahat rahat dillerini konuşabilmişler mi (son 5-6 yıldan önce, gerçi bugün bile rahat edemezsin) Senin baban deden asimile olmaya ses çıkartmamış olabilirler, belki devlete işbirlikçiliği bile yapmış olabilirler, insanlara cezaevlerinde işkenceler yapılırken... 100 yıllık Kürt meselesini baban ve deden üzerinden mi değerlendireceğim, T. C'nin Kürt halkına çektirdikleri ortada. Bana göre Kürt meselesinin en özet hali Ahmet Kaya'dır. Ahmet Kaya neden linç edildi, neden zorunlu sürgün yaşadı? Bir Kürt olarak nasıl açıklıyorsun bu en bilindik örneği, haydi bakalım anlat diyarbakırlı seni.
+1 yılpkk'nın çoğu sünnetsiz dağda namaz ile dalga geçiyorlar. ateist komünist bir örgüt pkk Allahsız hepsi ve önemli kısmı gerçekte Kürt değil Ermeni. sünnetsiz olmaları buna kanıt. selahattin demirtaş vs. hiç Kürte benziyormu çoğu hdp milletvekili kürte benzemez ermeniye benzerler. dikkat edin. kürt kardeşlerim oyuna gelmeyin.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe mezapotamyada vardınız ne uydurduğunuz 5.000 yıllık kürt tarihinde.
hatta kürt halkı diye birşeyde yoktur. uydurmadır.
ermeniler kendilerine faydası olmayan hırsız uğursuz hain kişileri sürgün etmiştir. aynı keza iranda. 1700lü yılların sonunda irandan gelenlere zaza, ermenistandan gelenlere kürt denmiştir. yani işin özü siz anadolu topraklarına girdiğinizde benim atalarım 500. kuruluş yıldönümünü kutluyordu.
uydurmayın adamı hasta etmeyin.13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılve bize 1071 de geldiniz diyen cahillere hatırlatırım. Bizler malazgirtle anadoluya EN SON girdik.
- +1 yıl
Skmn ucu. Sana birkaç gram beyin almak lazım. Beyin sizlıklikten geberiyorsun
- +1 yıl
La ya biz dip durma siz kimsinz bu topraklari bizim atalarimiz kazandi adam gibi kurt. olsan kardes. der bagrima basarim ama size ancak kalles diip kafaniza sikmak gerekli
apo da kurt ve onlar da onların tek dayanağı gı göruyor her halde ama benım sevgılım de kurt apoyu desteklmeıyor Allahtan biz neden destekledıgımız olan partıyı desteklıyorsak nelerıne ınanıyorsak onlarına ona göre bıseylerı var dme kı
00 Yorumla
+1 yılher kurt teror orgutunu desteklemıyor soruda hata var. sorunu su sekılde sorasan detaylı cevap vermeye deger bulurdum ( neden insanlar teror orgutunu pkk yı desteklıyor ) gibi
01 Yorumla
Soran+1 yılAmacım onu öğrenmek değil çünkü neden cogunluk olarak kürtlerin destekledigini ogrenmek istiyorum. Kürtlerin lideri apo denilen bir kavramin neden oldugunu merak ediyorum. Insanlar olarak sorsaydim benim icin soru farklı bir konumda olurdu. Yine de tesekkur ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürtlere yapılan haksızlıklar ve bu haksızlıklarda devletin ısrarcı davranması. Terör örgütü fakat bu örgüt olmasaydı, şu an Kürtler gıdım gıdım aldıkları haklarına bile sahip olamazlardı. Doğruya doğru.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen doğuda yaşa nereye destek vereceğini sana sormadan söylerler, sende tıpış tıpış yaşarsın, cumhuriyetten beri orada kanayan yaralar oldu çok büyük sıkıntılar oldu.. Sonrasında rusyanın desteği ile pkk kuruldu.. Bu Türkiye'nin batıya ve natoya girmesinin bir bedeli olarak Rusya tarafından ödettirilmek istenmiştir.. Bütün kürtleri aynı kefeye koymamak lazım Türkiye devleti için canını malını veren insanlar var..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSana bazi örnekler vereyin öğrenci yurdu sınavında birinci oldum almadılar okulun en iyi basketbol oynayan lardan dim takıma almadılar işe girdim çıkardılar liseye ilk gittiğim gün sırf kürt oldugun icin 15 kişi beni linç etmeye kalktilar. Amcam polislik kazandı resmen kurtten polis olmaz dediler daha bunlar en basit leri yani benim şahsi yaşadiklarim daha varda burada yazmakla olma... sen olsan yerimde ya da yerimizde napardin
18 Yorumla- +1 yıl
bütün bu yazdıklarını nerede yaşadın? hangi yıllarda?
Cevap sahibi+1 yılK. maras elbistanda 2002 ye kadar ve hala var burada yazmakla olmaz uzun hikaye cevrende olgun bir kürt vardır sor sana anlatsın 2002 de istanbula geldim cok değil geçen hafta sirf kürt olduğum için iki musterim beni bıraktı benim sivem konuşmam biraz düzgün kürt olduğum belli olmuyor ya bir sürü şey var... bunların hepsini bir kenara birak bugüne kadar 40 bin pkk li öldü basit bir konu olsa bu kadar insan bile bile ölüme gidermi
- +1 yıl
30000de turk askeri sehit oldu, bunlari bigecmiste uygulanan seylerin intikami pesinde kosmanin anlami var mi?
Cevap sahibi+1 yılAnlayamazsin kardesim merak etmen konusman tartışma yapman güzel senden bir ricam var internetten araştır kürt katliam lari olarak iyice incele empati kur unutma pkk nin icinde giresunlu trabzonlu tekirdag li ve gecen hafta gazetelerde gormussun dur Antalyalı kirmizi fularli kız da katıldı bunuda netten araştır ahmet kayayı da bilirsin bos yere ne olduğunu da biliyorsun sonra birazda din çerçevesinde bak hak nedir kurandan kendin oku burdan bişey ogrenemezsin araştır. .. ha bide 7.000 otuz bin değil resmi kaynaklara bak bütün bunları arastirdiktan sonra empati kur... akıllı bir insans benziyor sun. En azından tartışıyor sun ha ben pkk li degilim ama senin askerin sana göre onun askeri ona göre her milletin askeri kendine göre sehittir ama sehitluk çok farkli bunuda kuranda öğren. .
- +1 yıl
Usta anlayamazsin diyorsun ya ben balkan turkuyum ailem bgaristandan 89 yilinda zorunlu goc etmisler insan bulgar tanklariyla ezilmis isimleri degistirilmis dinlerini yasamalari engellenmis. ben bugun gidipte hicbir bulgara kufretmiyorum intikam pesinde kosmuyorum ama internete bakiyorum sosyalistlerin alayi yok kemalist piclerdiye sovmeler milliyetciyim bn benim futbol takimimda turkte kurtte lazda oynasa avrupada derece yaptigi zaman sevinirim buzl yuzden sosyalist arkadaslar bana fasist diyorlar ben takimimla gurur duyamiyacak miyim? Doguda zamaninda devletin isleigi butun suclara karsiyim kurtcede konusun sarkida yapin adet geleneklerinizide devam etrin ama bana gelip 20 30 yil once olan seyler hala yasaniyormus gibi gelmeyin dagdan gelen biri cumhurbaskani adayi olabiliyorsa ki kesinlikle karsiyim buna bu ulke şu an kurtler icin elindrn gelenin fazlasini yapiyor demektir ikide bir gri donmenin anlami yok ortaliktaki akma che lerden gina geldi
- +1 yıl
Ornek vermek gerekirse bak enternasyonalist diye bir ark var yukarda adam cakma xhe kendini kahraman saniyor zavalli oysaki insan gibi gelse dilimizi konusmamiz yasaklanmis dese bu konida haklisinin diyecem ama bugun hicbir sorun yokken hala pkk destekci
- +1 yıl
Si olmanin intikam pesinde kosmanin eziis insanlatiz frlsefesi yapmanin hicbir anlami yok tum bunlari yapacagina bana deki biz kendi ulkemizi kurmak istiyoz acik acik olsun botsin yoksa kusra bakmayin ama gunumuz turkiyesinde pkk desteilerini sevmiyorum
- +1 yıl
Simd soruyorum sana gunumuz turkiyesinde ozgurce kurt kimliginle yasiyabiliyor musun?
Milliyetçilikten ileri geliyor. Sen nasıl Türkleri kendine daha yakın görüyorsun onlar da nasıl bir Kürt olursa olsun kendilerine yakın görüyorlar. O yüzden sevmiyorum milliyetçiliği.
11 Yorumla- +1 yıl
pkk'nin milliyetçilikle alakası yoktur milliyetçiliğe karşı ortaya çıkmış bir örgütün milliyetçilik yaptığını söylemek abes olur. bugün pkk içinde duran kalkan gibi mustafa karasu gibi türkler yönetim kadrosundadır gerillaların içinde bir sürü türk çerkes arap vardır. bilmeden iftira etmek hoş değil
+1 yılAbi herkes gotum den bir bok uyduruyor pkk lider duzeyi ermenidir ve bazi askerleride birsuru pkk lesinde hac isareti bulunmaktadir sirtinda gouslerinde he kurt de coktur ama lider sinifi ermenidri bn ayrimcilik yapmior kurtler kardesimz pkk kallestir ama kurtler uyanin ermenilerin bizden kuyruk acisi var sizi kulaniolar kimse kurtleri ne atti nede istememzlik yapmadi
10 Yorumla
+1 yılGuneydoguda devlet o kadar koy yaktı o kadar faili mecul insan öldürdü ve biokadar insani köyünden surgun eden. şimdide batita kürtlere bakış açısı bu denli olduğu surece PKK yi destekler. kalkıp TSK yi destekleyecek değil ya. ve biji
22 Yorumla- +1 yıl
Doğru benide inandirmislar . cumartesi annelerini bilirsin belki o analar daha evlatlarını mezarını bilmiyor. biraz araştır bence 13 yaşındaki bir çocuğa 12 kursun sikilirmi? Ve bir anne 12 yaşındaki kızının parçalarını toplamak insanlık mi ve buna benzer nice devlet terörü sen o hayatin içinde olsan sende desteklerin. gecen ay polis cem evinde bir genci vurdu ve diğeri polis 15 yaşındaki çocuğa kafasını ses bombası attı bunlar ney biraz gözünüzü açın tabi işinize gelmiyor. batıda eylem olur polis iki gaz bombası atar isyan edersiniz polis doğuda gerçek mermi kullanıyordu araştır biraz türk medyası hangi haberi doğru veriyor ki?
zayıf noktalarından vuruyorlar çünkü. Ezilmişlik dışlanmışlık hissi verip vatan bayrak sevdası adı altında yiyip içtikleri barındıkları vatanlarına hainlik ediyorlar.
02 Yorumla- +1 yıl
cahilliğinde bir sınırı var, sen onu bile zorluyorsun :))
Gizli Üye(30-35)+1 yılHepsi desteklemez önce bunu bilmek lazım. Türkiyede çok sayıda vatansever Kürt de mevcut. Ama destekleyenlerden de nefret ederiz halbuki apo devrim uğruna 30 bin insanımızı katlexen bir bebek katilidir.
11 Yorumla- +1 yıl
9 yaşındaki kızlara babasının önünde babasını konuşturmak için tecavüz eden askerleri mi destekleselerdi?
80 darbecilerini ve diyabakır ceza evini araştırırsan anlarsın neden desteklediğini.. pkknın döllendiği dönemdir.. sağsolsun kenan evrenin türkiyeye hediyesidir..
10 YorumlaBöyle bir genelleme yapmak hem doğru değil hem hoş değil..
Bu ülkeyi bu milleti bu bayrağı gerçekten çok çok seven kürtlerde tanıyorum..
pkkyı destekleyen kürtlere gelirsek onlar siyonizmin maşası vatan haini soysuzlar..10 YorumlaBir çoğu desteklemiyor yanlış bilgi bununla birlikte seçim dönemlerinde kırsal kesşmde baskı da yapılıyor oy verecekleri parti ile ilgili vanlı arkadaşım var baskıyı oradan biliyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılSenin çevrenin cogu desteklemiyor herhalde. Ben kimi gorsem ne kadar bilgili kültürlü olsa da bu konuda sabit ve at gozlugu takmis durumdalar tabii kültürlü olan kısmı az bir kısmı orasi ayrı
- +1 yıl
İnsanlar her halta şnanıyor bunun temelinde ben eski kürtleri dışarıda bırakan siyaseti görüyorum bununşa birlikte bu soru kendi mantıklımgördüğümüz dışındaki partilerin destekçileri içinde sorulabilir o zman vulduğun cevap neyse buda aynı cevaba ulaşacaktır. ne dersen kandırılıyorlar veya sığ düşünüyorlar vs.
Soran+1 yılTeşekkürler :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılHepsi desteklemiyor sürü psikolojisi nasıl bizde bir koyun (tayyip) akpyi yönetiyor ve partisine koyun topluyor ve diğer bütün koyunlar onun yaptığını yapıyorlarsa kürtlerdede bir tane koyun (apo) pkkyı destekliyor ve diğer bazı koyunlarda onun peşinden gidiyor
10 YorumlaPkk olmasa idi, şu an Kürt kelimesi yer almazdı şu soruda.
32 Yorumla
+1 yılÇoğu desteklemiyor o çevreyi biliyorum; var zorla destekleyen aile zoru ya da gerçekten vatan haini olan.
Ama çoğu kürt desteklemez..10 YorumlaAile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı. her kürt desteklemez. Genelde yediği tabağa s*canlar destekliyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleskiden ezilenleri bir nebze anlarım da günümüzde hala pkk diyen haindir
şu an her türlü kuruma girebiliyorlar10 Yorumla
+1 yıleğitim ve kişisel gelişim eksikliği, yanlış yönlendirme saptırılma.. aynı şekilde bizim içinde geçerli bu.. vatanım dünya, dinim insanlık olana dek hiç değişmeyecek.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKürtler değil, en azından hepsi değil objektif bakmak gerekli. Benim çok kürt arkadaşlarım vardı pkkya karşı olan veya kürdistanın kurulmasını istemeyip de Türk bayrağına laf ettirmeyen. Türk'üm bu arada:D
20 Yorumladesteklemeyen nefret eden kürt arkadaşım var. genellemeyin bence...
00 Yorumlabiri apo mu dedi :D buyrun benim o abdullah ama genelde kısaltılmışını söylüyolar nden se :D
00 Yorumla
+1 yılBenim bu konuda yorum yapmam yasak.
Her ne hikmetse ben bu konuda yorum yapınca yorumlarım siliniyor :)))01 Yorumla
Soran+1 yılTakmislarsa sana demek ki :D :D
Kesinlike desteklemiyorum ama biz nasıl kurtuluş mücadelesi verirken analarımız bile destek veriyorsa onlar da öyle görüyor... Her kürt desteklemiyor, bende melezim mesela
00 Yorumla
+1 yıldüzgün sor şu soruyu her kürt pkklı mı simdi ben pkklımı oluyorum destekleyenler zaten pkk destek olmayan türk veya kürt ayrımı iyi yap
12 Yorumla
Soran+1 yılYa arkadasim ciddiyetini takinmis olsaydin sorulara verdiğim cevaplarda amacimin ne oldugunu anlardin. Benim bir seyin ayrimini yaptigim yok. Sana pkkli diyen de yok
- +1 yıl
sana soruyu düzgün sor dedim hadi iyi günler
Pkk ya da başka örgütler olsun , tek ırk desteklemiyor bu tür örgütleri.
Örgüt kavramı ayrı birşeydir ırklarla bağdataştırılması doğru değil bence bu öyle kısa anlatılacak konular değil.20 Yorumla
+1 yılBence kürtler desteklemiyor sadece Türkleri sevmeyenler de destekliyor.
11 Yorumla- +1 yıl
en iyi arkadaşlarım sevgilim türktür ama ben de aynı düşüncedeyim?
Aile & Toplum konusunda 435 cevap paylaştı. devlet el uzatıyor yakıp yıkan kim türküz kürt düşmanı değiliz biz kürt kökenli vatandaş Tekirdağ geldi ev yaptı iş kurdu da yapma deyen mi oldu
10 Yorumla
+1 yılNasıl bizde Türk milliyetçiliği varsa onlarda da kürt milliyetçiliği o oluyor.
00 YorumlaKorkudan destekler. Pkk kürt değil ermeni kökenli bir örgüt
35 Yorumla- +1 yıl
ermeni örgütü değildir ama böyle bile olsa benim açımdan sorun teşkil etmez ırkçı olmadığım için. bir ırkçılığınızı kapatmak için farklı bir ırkçılığa başvurmanız zihniyetinizi açığa vuruyor ;)
Cunku bizim icin yani kurtler icin pkk damgasini yedikleri icin. Siz anlamazsiniz
10 Yorumlapeki neden destekle memeliler bunu sorup buna bir cevap bulmak daha akilane değil mi?
00 YorumlaPkk dan nefret ederim ama kürt olsam sanırım ben de kürdistan hayalleri kurardım.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürtlerin hepsi PKK lıdır gönülleri hep PKK yı destekler hepsinin bunu unutmayın
15 Yorumla
Soran+1 yılOyleymis bende öyle duydum. Cok az da olsa her kürt pkkyi desteklermis
Cevap sahibi+1 yılHepsi hepsi inan bana
Soran+1 yılAma neden yani merak ediyorum ölümü katliamı savunmak neden
- +1 yıl
doğru olması gereken bu
cünkü türk devleti bizi sevmiyor pkk dağda oldugu için türkler bize zulm etmiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPkk nın amacı kürdistanı kurmak kürtlerde destekliyor kendi ülkeleri olması için
00 Yorumlakürtlerin büyük bir kısmı desteklemez nerden çıkarıyon tüm kürtlerin desteklediklerini
02 Yorumla
Soran+1 yılKendileri oyle diyorlarrr yasadigim cevrede gördüğüm tüm kürtler pkk kurdistan sloganlari atıyor. Tabii ki dunya uzerinde ki tum Kürtler boyle dusunuyor demiyorum ama boyle bir detayi soru başlığına yazamazdim genel olarak soyledim istisnalari katmadan tabii
Gizli Üye(36-45)+1 yılPkk kürt haklarni almak icin ortaya ckms bir olusumdur
14 Yorumla
Soran+1 yılOnlarca katliami savunarak mi?
Cevap sahibi+1 yılBunu bikac cumle ile aciklayamayiz tarihi, sosyolojik ayni zamanda sosyo-kulturel bir konudur. Hangi donemlerden gelinmis neler olmus bunlari masaya yatrmadan anlayamayiz. Bu da burada bikac cumle ile konusulmaz. Saygilar.
Soran+1 yılTesekkurler
Kürtüm desteklemiyorum
20 Yorumla
+1 yılKandırıyorlar cahilleri ama hepsi değil tabi
42 Yorumla- +1 yıl
tıp okuyorum yeterli mi?
Burası siyeset meydanına dönmüş
10 Yorumla
+1 yılKürtler insandır; PKK lılar aşağılık leşler
40 YorumlaKürtüm ama pkkyi desteklemiyorum ve karşiyim.
31 Yorumla- +1 yıl
özerklik ve anadilde eğitim için ne düşünüyorsun?
Gizli Üye(36-45)+1 yılkafa yok işte ne yapsan boş
10 Yorumla
+1 yılbagımsızlık vaat ettikleri için
00 Yorumlaakıllı düşünemiyolar işte.
00 Yorumlagenelleme yapmayın hanım efndi hepsi bir degil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDestekleyen de var desteklemeyen de.
00 Yorumla
Devamını Gör(44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem