Sur olaylarında zarar gören aileler için toplanan yardıma katılan 11 yaşındaki Ebru'nun hikayesi ;
.
Her fırsatta bunu anlatmaya çalışıyorum. En küçüğümüz bile dünyayı değiştirebiliriz. Ebru bize insan olmanın ne demek olduğunu 3 satır yazıyla ve sadece 1 TL ile gösterdi.
Bunun hepimize örnek olmasını ve ders çıkartmamızı dileyen benden başka insanlar olduğunu da görmek isterim.
Video Akilah/Azra Kohen'in Fi-Çi adlı kitaplarından düzenlendiği için bazı kısımları roman ile alakalı. Videoyu izledikten sonra İNSANLIK nerede diye sordum. Masumiyetimizi kaybedeli çok oldu sanırım.
Aslında bu koca bir ders.. herkes için ama anlayabilirmiyiz.. işte orada şüpheliyim cünkü kendi gözlerimiz dışında başkasının nasıl düşündügünü ne gördügünü umursamayan bir millet olduk çıktık
Bir insanın yüreği büyükse verdiği paranın miktarı değil o parayı ne zorluklar içinde vermiştir odur önemli olan. Zenginin verdiği milyonlardan, fakirin verdiği bir lira çok daha kıymetlidir... çünkü o, elindekinin hepsini verir zengin sadece fazlalığını...
Keşke yüreklerimiz Ebru kadar büyük olsa. Para biriktirip ev, araba alma derdinde olduğumuz sürece maddi olarak büyür yüreklerimizi küçültmeye devam edeceğiz.
Lütfen cümleyi bir daha okuyun. Sabah kelimesi gazete markası değil, günün erken bir vaktini belirtmek üzere kullanılmıştır. Sabah kelimesinin 2 anlamı olması ve bu cümlede birbirine yakın şekilde düşünülmesi sadece basit bir tesadüften ibarettir. Eminim ki cümleyi bir daha okursanız benim haklı olduğumu ve sizin "Sabah Gazetesini" düşünerek yanıldığınızı fark edeceksinizdir.
Haber değil etkileyici olan. 11 yaşında bir çocuğun yüreği etkileyici.
En İyi Cevaplar