İnsanın yüreği büyükse çöl kadar, o yüreğin vahası nedir? Nedir senin vahan? Bana hayal gelen ne orda? İnsan bir gönüle girince en çok istediği şey nedir?
Bir el ki yanağıma şefkatle dokunan,
Bir el ki düştüğümde beni kaldıran,
Bir el ki ağladığımda sırtımı sıvazlayan,
Bir el ki elimi tuttuğunda bana çölleri unutturan,
Bir el ki o yüreğin nefesi olan,
Ve bir çift göz ve tatlı söz
Eksiği var fazlası yok.
Kadınım işte beklenti çok :D
:)))) artık hepsi olmasada birazını bulsanda kaçırma :D
bir bardak su değil dediğim kuyu benimki :) zemzem kuyusu :)
;))))
Gülümsedim😊
Sen benim hayalimi koymuşsun fotoda:)
Yüreğimin büyüklüğü sadede sol yumruğum kadar
fiziki büyüklük müdürki önemli olan? madde de değil işimiz manada :)
efsanelerin mistik kahramanları olur :)
:)) yok olmadı işte:)
Ama o vaha gibi bir foto vardı hayalimde, işte deve. Zeytin ağacı falan. Sonra bir gün buldum orayı. Arabistan yarımadasında varmış. Umman'ın Yemene yakın sınır bir yerinde Salalah diye bir yermiş orası. bir gün sanki karşıma çıktı ki, burası sadece hayal değil, bu dünyada var diye. Bende bir gün giderim diye aklımda tuttum.
zeytin mi hurma mı? gidersin :) gitmek istedikten sonra insan herşeyi bırakır. bugun cem karacadan ben bir ceviz ağacıyım gülhane parkında şarkısını dinlerken nazım himketin şiiri bu onun hikayesini okudum yüzbin kulakla yüzbin gözle yüzbin göülle özlüyorum memleketimi diyordu aslında ben ben olarak değil bir ceviz ağacı olarak bile olsam gelsem gülhane parkına ve memleketimde olsam diyordu. insan özlem duyduğu şeye bir şekilde kavuşuyor yaşarken olmasada ölünce kavuşuyor :)
Ben çok istedim, çok uğraştım, ama bir türlü kismet olmadı, aksine daha Kuzeye gittim İsveçe. Hayalimin tam tersi:)
Ama geçen yıl çoçuklar vardı gel İrana dediler burada sana öyle yer buluruz, bir müddet kalır, kalbini sakinleştirirsin dediler. Yani bir türlü olmadı. Ama yaşlanınca olsa bile bir gün gidicem
yüreğinin sıcaklığıyla soğukları eritmeye gitmişşin :) sen çöllerin sıcaklığına gidemezsende çöl sıcaklığı soğuk yerlere götürmüşşün
portakal hurma ve zeytin hepsdi farklı iklimlerin ağacı :)
işlerini yemen tarafına göre ayarla bence :) giderken banada haber ver :) görünüşe göre 80 günde devri alem yapıyorsun :) bir paspartü ye ihtiyacın olabilir :)
:)) tamam.
Aslında bir zaman Yemene gitmek istedim, özellikle de Adeni görmek istiyordum. Sonralar imkan olmadı ve hangi Arap ülkesine gidicem dediysem, savaş koptu. Yemen'de de hulusiler in savaşı var biliyorsun.
Çoçuklutandı bu Arap ülkelerine sırasıyla seyahet etme arzum. Ama karıştı oralar teker teker
ben geçen ssene niyet ettim mısır a tur dağına ordan bir arkadaşımda vardı ama işid oraları aldığı için kaldı bu senede arkadaşım yine davet etti ama bu seferde ben gidmiyorum :) kısmet
Ben 18 yaşımda küçüklükten arzum olan Mısır'a gitmek istedim okumaya, mümkün olmadı, aynı yılı Suudi Arabistan Kabül etti evraklarımı, ama bu sefer bekar olduğum için Ya kardeş, ya babanla gel, ya da burada evleneceksen gel şartı koşuldu gidemedim. Ondan Sonra İraka olsun dedim. İraka evraklarım hazır oldu, onaylandı, savaş çıktı İrakta. Sonralar durgunluk oldu, yıllar öncede tekrar Mısır dedim savaş, Tunus dedim savaş, Libya'ya bir şirketle anlaştım girmek için savaş, Cezayir olsun ne yapalım dedim savaş zaten oradan başladı. En son Suriye yakın dedim oraya barı gideyim, orada savaş koptu. Şimdi Ürdün ve Lübnandakılar bana : Lütfen buraya gelmeyi arzu etme, savaş istemiyoruz diyorlar şaka karışık:))
2 yıl önce bir Mısırlı gazeteçi arkadaşım vardı, biletini ben alıyorum, Mısır'a gel, hayallerindeki yerleri gez İsgenderiye falan dedi, tamam düşünürüm dedim. Kalp krizi geçirmiş, şimdi haber alamıyorum, yaşıyor mu diye. Geçenlerde oğluna yazdım baban sağ mı diye. Mesajımda filtirleme kutusuna düştüğü için oğlu okumadı henüz
:))) maşallah diyeceğimde :) neysee bir kitap okumuştum ordaki kadına benzettim seni şu an :) zaman çarkı
seninle olan yazışmalarımı tekrar gözden geçirmek istiyorum ben :)
mesaj atayım dedim sana diyor dikkat mesaj atanı istila ediyolar doğrumu?
zaman çarkı diye bir kitap vardı ordaki kadın ölmüyordu yaşıyordu herşeyi görüyordu heryere gitmek istiyordu her tarafa gittiğini düşünerek söyledim onu.
ilk bakışta bu geldi aklıma tanımadan kimseye benzetmem ben kimseyi birisine benzeyen kişi başkasıyla aynı olandır. başkasıyla aynı olan sa eğer bir kişi özgün değildir. o zaman tanıştığın sevdiğin kişinin o başka kişiden farkı yoktur.
dış hayat değil insanın iç hayatı önemli fikri düşüncesi yaşamı yaşamına kattıkları ilgilendikleri çıkarsamaları
kısacası fikir önemli bedenen fiziken kıyafet olarak bakarsak çoğu kişi aynı bir kalptan çıkmış gibi bize lazım olan akıl ve gönül dünyası bunu insan kendine göre şekillendirir. bu soruda biraz bunun gibi
Öyle senin dediğin gibi olmak için, toplumun özelliklede toplumdakı kadınların özgürlüğü, eğtimi ve terbiyesi şart. Yoksa bir kelimeyi ezberleyip aynı şeyi kendine düstur edinen ve sorduğunda onu söyleyen bir birine benzer bir sürü insan var. Özgür düşünce tarzı oluşturmayan , aynı düşünen insanlarımız çok.
Mesela bir kadını kırbaçlarlar meydanda, öbür kişiler rahatça onu telefonuna çeker, öbürleri bakar rahatça ve o kırbaç vuranların düşüncesinde ve yanındadırlar. Ama ben o toplumun içinde kendimi göremiyorum, yani öyle bir sahne görsem piskolojik tramva alır ve aylarca kendime gelemezdim.
Kitle dediğimiz toplum çoğunlukla aynı düşünceye ve hayata sahip.
lee bon diye bir arkadaş var bu her toplum da bir kitlenin olduğunu bu kitlenin sadece güdülmek için olduğunu söyler.
bu olacaktır özgün insanlar yön verirler hayata.
kadınların özgürlüğünü yine kadınlar kısıtlıyor aslında
anne kız erkek çocuğu arasında ayrım yaparak başlıyor bu duruma.
bunun için ilk başta ahlak ve eğitim gerek insanın nasılki vucud midesinin gıfaya ihtiyacı varsa
aklı midesin de
kulak midesinin de
göz midesininde gıdaya ihtiyacı var.
bunlarıda fast food tarzıu besinlerle beslersek ortaya obez insanlar çıkacak
obez sağlıklız
sağlıksız görüntü
sağlıksı işitilenler
sağlıksız duyulanlar
ve neticesinde dilden dökülen sağlıksız sözler.
insanlarin ulasamadiklari hersey hayalidir... örneğin bu benim için telefonsa senin icin arabadir digeri icin motordur. sakat bir insan saglikli olmayı ister, hasta biri iyilesmek ister.. kisacasi insanin isteyipte ulasamadigi herşey bir vaha dir...
insanların ulaşmak istedikleri herşey hayaldir...
tamam ikimizde ayni şeyi söylüyoruz.. benim demek istediğimde o zaten sen farkli yerden bakiyosun
eee :)
sen ılaşamadıkları diyorsun ulaşamamışlar hayal kalmış
bende ulaşmak istedikleri diyorum yani ona dopru ilerliyorlar ve ulaşacaklar
ya tamam da bu göreceli kavram ki Şu an ... tamam o zmn ben cok zengin olmayi istiyorum villalarim katlarım holdingleri m olsun istiyorum bu benim gönlümün sahrasi mesela... ya da benim kolumu kestiler tekrar kolumun gelmesini istiyorum, doktorlar bana portatif mekanii bir kol yaptilar ama eskisi gibi olur mu? kastettigim bu yani.. göreceli bir kavram herkes için bu değişir demek istiyorum, kendinde gördüğün eksik veya ihtiyacin olan bir eksiğin aslinda senin gönül vaha n...
tamam doğrudur :)
teşekkürler hocam :)
saygılar :)
estağfurullah hocam :) saygilar bizden 😊😊
Ölüm.
bak ne yazıyor kitapta aklıma geldi yazmak itiyorum sana
hayatımıza girmiş ve orada suçlu ilan edilmeden çıkmayı başarmış kaç kişi var? bu kadar çok suçlunun hayatımızda birikmesi bizi kuşkulandırmıyor muydu? bunca suçlunun ancak bir hapishanede bir araya geleceğini hiç düşünmüyormuyduk?
Kim yazdıysa güzel edebiyat parçalamış. Ancak temeli yok boş sallamış. En azından benim gibi askerliğini ceza evinden biri yazsaydı daha gerçekçi olurdu. Bin küsür mahkumdan sadece bir tanesinin kader mahkumu buldum. Kalanların alayı pişman olmak bir yana dursun yapığı şeyin haklılığını savunur durumda. Buna tecavüzcüler de dahil. İçeri giren kimse bu tip edebiyatlar parçalayıp Allahım ben ne yaptım böyle pişmanım demiyor. Girenler genellikle şöyle diyor: '' Acaba buradan nasıl kaçarım? Kuledeki askerler uyuya kalırsa şu duvardan zıplayabilir miyim? Acaba hasta numarası yapıp hastaneden mi kaçsam? Kendimi mutfağa attırsam ekmekçinin arabasıyla kaçabilir miyim? İkizimi görüşe çağırsam ve görüş sırasında yer değişsek acaba elktronik turnike den göz taraması yaparak geçebilir miyim?
Bu gönül işe alakalı bir surum ahmet altan yazıyor
Bence Ahmet altan askerliğini ceza evinde yapmalıydı :( oradaki durum hiç öyle Dilber Ayın programında acındırdığı gibi değil.
;))) askerde cezaevine girmek iyi birşey değill
Yanlış anladın askeri ceza evinde değildim. Mahkum da değildim. Ceza evinde askerlik yaptım.
Alakası yok ama yeri gelmişken söyleyeyim. Hani milletin dilinde bir türkü var ya tecavüzden girmişsen işini bitirirler felan. Hepsi hikaye. Hayata dönüş operasyonundan sonra devlet hapishanelerdeki denetimini arttırmış. her koridorda bir kamera var. Üstelik avrupa birliğine uyum yasaları kapsamında mahkumlara bir sürü hak tanınmış. Düşün ki beyinsizin teki bir baltaya sap olamamış elli tane torpil bulup zorla gardiyan olabilmiş. Ayda ikibin iki yüz tl maaş alıyor. Şimdi bu adam tecavüzcüye bir tokat atsa ve kameraya yakalansa mesleğinden olur. Kimse böyle bir şeyi göze almadığı için kimse tecavüzcülere dokunmuyor. Zaten tüm koğuşlar aynı suçtan yatanlarla dolduruluyor. Filmlerde kaldı o 60 kişilik koğuşta tecavüzcüyü şişleme olayları.
Cevap
9Cevap
Baktığın yer değil gördüğün ya da görmek istediğindir vaha... Baktığın pencere ne denli büyükse umut oranı o denli yüksek...
küçük pencerelerde büyülk umutlara açılmaz mı?
tünel karanlık diye uzaktan gördüğümüz o ince ışığa yaklaştıkça büyümeyecekmi umudumuz?
evet :)
benim hayalim şöyle küçük bir müstakil evim olucak yeşil bir yerde bir kaç hayvanım da olabilir tavuk filan önünde bahçem 😊 huzur dolu bir eşim daha ne isterim ki. ikinci hayalim ise dünyayı dolaşmak bir orada bkr burada 😊dil öğrenmek , yabancı insanlarla fotoğraf çekmek dost olmak 😊
baktım kalacak evim yok gezerim diyorsun :)=
Evet 😊😊 aslında bir kosede küçük bir evim olsun isterim her daim. Dunyayi gezerken insan bazende dinlenmek ister bende oraya çekilip dinlenmek isterdim😊😊
güzel bir istek herkes gezmek ister ama gezmek te sıkıcıdır insan bir yere bir şeye ait olmak ister her zaman onun olmak onda olmak onunla olmak ister aidiyet ister
sence benm hayalimde bir aidiyet yok mu?
birincisinde var ikincisinde yok
ikinci hayalim ile birinci hayalim bir bütün zsten 😊aynı ev mustakil ev ama dünyayi gezmek yeni insanlarla tanışmak hepsi br arada😊
tamam o zaman :)
ah gönül neler istemez.
sevsin ister
gelsin ister
gülsün ister
bitiremez isteye isteye.
ama işte hepsi hayal
bize kalansa kırıklıkları.
peh 👎
nasıl bir karamsar tablo çizdin sen
Mutluluğun resminide çiz abidin
Çiz sonra lugatına girer
Benden yardım al
belkide devamlılık korkusuzca egemenliğinin devamlılığıdır değişmeyen çöldeki akan tek su olmaktır.. (belkide)
belkide
Bir gönüle girmek nasiptir, Orada kalmak ise marifet diye çok güzel bir söz söyler Serdar Tuncer
güzel söylemiş
O çölde yalnız olmadığına güvenmek istiyor
Sevildiğinden emin olmak istiyor
Sevdiğinden emindir zaten
Sevildiğinden emin olmak zordur
gönül kapısının dışarda tokmağı yoktur o ancak içerden açılır eğer o kapı açılmışşa seni davet ettiği içindir...
Otobüs durağında vapur bekleme yeter dayı
:)) tamam
ulan nasıl bir soru sordun yorum yapamıyorum kusura bakma
ahaha :) neden :)
aga zor değil aslında bilmediğindendir bence düşün
Son sorunu seçtim, gönüle girdikten sonra gönülde kalıcı olabilmek mesele.
gönülde kalıcı olmak için ne yapmak lazım? insan gönül evini sağlam temellere oturtmazsa sağlam olur mu sence?
hımmm oda var ama denetimsiz yapı yaptırmayacaksın arsa senin
ortak kullanıma açanlar var tabi rekabete yönelik işler bunlar :D
o zaman kurtulacaksınnn
Dil, sevilmek ister.. Severken bencildir, görmek ister, duymak ister.. Çöl aldatıcıdır serap ellerinden kayar gider..
serap görmek istersen elinden kayar ama gönlünden kaydırma gördüğünü serap diye gönülden kayan umut olursa ne dile gelmez artık o mutluluk..
Yoruldum patron, umut tükendi..
yüreğim çöl ben deveyim o yüzden vahalara ihtiyacım yok.
senin kuyulara ihtiyacın var sen, n durum daha vahim
Benim yüreğim tam aksi, okyanus gibi. Yüzme bilene derinlerde inciler, mercanlar var. Yüzme bilmeyene akıntıya kapılıp ölüm var.
tekin olmayan yüreklerde kimse gezmez gezende tesadüf belki amerikayı bulur ama orada kızılderililer çıkar
Varsın tekin olmasın yüreğim, en azından çorak çöl değil.
çöl çorak değil ki? çöl de okyanustaki balıklar kadar kum taneleri var. çölde bulduğun herkes dost aslında sen gibi ben gibi.
en degerli şey çölde var değerli ve aranan ve herkesin elde edemediği onu elde eden çölün en değerlisi oluyor
Ne deyim ki, bahtsiz bedevi misali dikkat et çorak çöllü gönüllere.
bahtsız olursan balinaya yem olursun okyanusta :D
Balinalar leş yemez ;)
mezarlıkmı senin yüreğin? here geleni hapis edip öldürüyormusun orda?
Dedim ya yüzme bilmeyenlere ölüm var diye. Henüz yüzebileni görmedim.
okyanusta neden yüzmeyle uğraşayım :) alırım bir sefine gezerim :D
Iyi gez.
bana kolay gelsin :))) https://www.youtube.com/watch?v=NEJ6wrcmdns
o yüreğin vahası huzur dur. hayal gelen ise o huzurun hep sonsuz a kadar sürmesini istememizdir. en çok bunu isteriz. o an huzurun hic bitmemesini.
nedir huzursuz eden insanı?
evet sende haklısın az insan çok huzur :)
yooo kısmen haklısın :)
yanlışta bile haklılık vardır :)
:)))) neyde ısrar edersin
pisliksiniz yemöin ederim :)
tamam tamnam işin içine hediye sokmasaydın iyiyidi :D
:))))
Girebildiğin gönül memleketindir diye bir söz vardı, aklıma o geldi.
güzel cümleee
En cok sadık olmasını ıster durust olmasını ıster
insan neyse karşısındaki de öyledir aslında eğer severse
İnsan sevmek güvenmek ister.. Değer görmek ister..
ister ama istedi, ğini elde etmek için birşeyler de yapması gerek mi?
Gerekir evet karşılıklı sevgi saygı zaten
güzel :)
Benim yüreğim çöl de su aramak gibi bir şey...
sana kuyu açacak bir kişi gerek yüreğinde gül yetiştirecek
Ya onu da istemiyorsam?
kapa dükkanı sen kapa kapoa
hak ettiği gibi bir değer görmesi
kimin ne hakettiği neye göre belirleniir?
yaptıklarına gore, fedakarlıklarına göre bazen de hatalarına gore
tek taraflı olurmu birşey?
bazıları tek taraflı olur
gönlündekini benden saklamaki gönlümde olanı bilesin demiş şair...
bazıları imkansız olduğunu bile bile neden soylesin
imkansız birşey yoktur.
vardır. son peygamberimizinin ardından başka bir peygamber gelebilir mi buda dünyevi birşey imkansizlar vardir
gelmeyecek gelmesi sona erdiği için gelmeyecek gelmesi imkansız olduğu için değil.
imkânsızlık vardır hayatta
imkansız dediğin şey senin kendine çektiğin sınırdır
seni sevmeyen birinin kalbine koy kendini bakalım
bazı sınırlar aşılamaz
beni sevmeyen birinin ne kalbine girerim ne kalbimi açarım beni sevmeyene yaptığım özlem ve sevgi beni sevene hakarettir.
seni seven herkesi sen seviyormusun
ben beni sevenleri severim çünkü kalp kalbe karşıdır sevmek insanın fıtratında vardır.
bana karşı güzel duygular besleyen insanlara karşı muhabbet beslemek güzel birşey .
bu biraz ayran gonulluluktur. bir zamanda seni çok seven bir kaç kişi olur onların hepsini de mi seversin
sevgili manasında soruyorsan eğer sevdiğim kişiyi bırakmak için sevmem ben...
Evet sevgililik maksadinda söylemişti.
insan o manada sevemez kimseyi
eğer birini sevip bırakırsa yüreğindeki sevgi kesesindeki sevgi azalacaktır
bu daha sonrakine haksızlıktır aslında.
zaten o birini bırakması için yüreğindeki sevgi kesesinin tamamen boş olması gerekmez mi sonrakiler için tekrar dolmaya baslamazmi zaten senin sevgi kesesinde hala birşeyler kaldıysa dediği gibi haksızlık olur diğer kişiye.
insanın kesesinde sevgi her zaman varda bir o kadarda başka taraftan gelince kaynaşıır o sevgi bir olur ama o sevgi giderse o gönülde senin eskiden olduğu kadar sevgin olmayacak azalacak çünkü giden birazda kendi için alacak ama o alanda k, i sevgin eriyecek birmüddet sonra
sevgi kesesinden kastim karşındaki insana verdiğin sevgiyi dolduran sevgi kesesi zaten doğuştan vardır sevgi ben sadece bir kişi için kastettim
tamam bende
sevdiğim insanların gülüşü
güzel
orada misafir olmadığını anlasın yeter...
ooo güzel :) 3 günden fazla kalan misafir değildir zaten. 3 5 günlük aşklar sanırım bundan ibaret
evet :D
:))) misafir alma :)
aldim bikere ev sahibi oldu cikti...
hay maşallah :D
tabi kabullenmiyoda ev sahibi oldugunu orasi ayri
heee o ayrı :)
evet :D apayri
ayro gayrımız yokde sen ona :)
baskasini seviyomus beyfendi :)
camı aç biraz hava al gel sende hava al de vur kıçına tekmeyi düşşün camdan bundan sonra havanı alırsın de :)
hahaha keskeee
:))))
Sorunu cevaplamayi gercekten istedim ama anlamadim hic😊
:) neresini anlamadın tam olarak :)
insanın yüreği yani gönlü ya da kalbi çöl kadar büyükse. onun vahası yani çöldeki yerleşim yeri oturma alanı mahalle köy şehir vs vs ) nedir. senin vahan nedir? uçsuz bucaksız bu çölde senin gönlünde olmasını istediğin önemli şey nedir? yüreğinde ne olmasını istersin? nasıl bir şehir kurulmasını istersin yüreğine gibi gibi
her zaman beklerim cevabını :Ç)
Ooo oldu buu
TAbi neden olmasınn
Tekrar oku tekrar cevapla o zaman
takibe alırsan beni sana bildirim gelir
Hayatın tümü bir yanılsama
? neden öyle olsun ki
Bilmiyom
hımm bence birşeyleri bilmek için harekete geç ya da sor
mecnun düşmedi o çöle daha😂
:))) heyy tülbetlii diye mi bağıracaksın sende çölde olsan mecnun gibi:)
https://www.youtube.com/watch?v=g0iq6nOuTDI
Değer ""' saygı """"
Bu arada sorun harikaaa..
teşekkür ederim :) değer ve saygıya layıksınız her daim efendim:)
Teşekkürler efendim.. sizde öyle..
estafurullah efendim:D
Bir yudum sevgi
şükür nimeti ziyadeleştirir:)
🙂😃
sevmek sevilmektir
yapıyormusun
sevi, yormusun
allah mübarek etsin ayırmasın hiç :) eşinizin öğretmenler gününü kutlayın oda sizinkini kutlasın siz birbirinizin hocasısınız bundan sonra
Huzur
huzur adası
Sevgisizlik
sevgisizlik mi? neden yalıtılmışşın
Anlamadım
neden sevgisizsin neden sevgiden yalıttın kendini
Bilmem bende bilmiyorum
kime soralım
O vahada sonsuz cenneti bulmak
sonsuz cennet hımmm
kazanmak gerek önce
iman etmek sevmeye