1923-2002.
Akp’den önce memleketimiz haçlılar tarafından yönetiliyordu, ahalimiz patates dinindendi. Hamdolsun ki, seçimi Akp kazandı.
*
2003.
Camiler ibadete açıldı. Akp’den önceki dönemde camiler ahır yapılmıştı, namaz kılacak yer yoktu.
*
2004.
İmam hatip liseleri açıldı. Akp’den önce memlekette imam olmak yasaktı. İlla din adamı olmak isteyen, Heybeliada ruhban okuluna gidiyordu. Henüz türgev yurtları açılmamıştı, zavallı çocuklarımız manastırlarda barınıyordu, rahibeler tarafından büyütülüyordu.
*
2005.
Diyanet işleri başkanlığı kuruldu. Akp’den önce din işlerimiz Fener Rum Patrikhanesi’ne bağlıydı, bilahare, AB’ye uyum çerçevesinde Vatikan’a bağlanmıştı. Bu ayıba son verildi.
*
2006.
Ramazan bayramı kutlanmaya başlandı. Akp’den önce böyle bir bayram yoktu. Ramazandan sonra ne yapacağımızı bilemezdik. Kimimiz kurban keserdi, kimimiz yılbaşı ağacı dikerdi, kimimiz hıdrellez geldi diye ateşten atlardı, kimimiz paskalya yumurtası boyardı. Bir türlü işin içinden çıkamazdık. İmdadımıza asrın liderimiz yetişti. “Bakıyorsunuz, bayramın adını değiştirdiler, ne oldu bayramın adı, tatil oldu, olmaz öyle, bu bayram dört dörtlük Ramazan bayramıdır, buna kültürel erozyon denir, değerlerimizin erozyona uğramasına fırsat vermemeliyiz, inkıraza götürür” dedi.
*
2007.
Tarihimizde ilk defa dindar cumhurbaşkanı seçildi. Akp’den önceki cumhurbaşkanları dinsizdi, bazıları putperestti, Özal taocuydu.
*
2008.
Anadolu çocuklarının üniversiteye giriş yasağı kaldırıldı. Akp’den önce sadece elit, tuzu kuru, kaymak tabakanın çocukları girebiliyordu. Ben mesela, ODTÜ elektrik elektroniği kazanmıştım ama, babam Arşidük olmadığı için kaydımı yapmamışlardı. Annesi Kontes olanları puanı tutmasa bile alıyorlardı. Ailende Lord varsa, yüksek lisans yapabiliyordun, yatay geçiş için Barones akraba yeterliydi. Bahar şenliği filan avam’dı, devrim stadında Ascot yarışları yapılırdı, kantinde petrus satılıyordu. Monako prensesi Caroline, İspanya kralı Felipe, York dükü William, Paris Hilton11 Yorumla- +1 yıl
hepsi sığmadı. Yılmaz Özdil.
www.sozcu.com.tr/.../
En İyi Cevaplar
Şimdi bakın çok ilginç, 1700 lü yıllarda da din istismar edilirdi.
Düşünebiliyor musunuz? Taa 1700 lü yıllarda
Hem dini kullanma bu işin fıtratında var
Dini istismar dediğin Nasıl bir şey?
https://i.hizliresim.com/bJyrnj.jpg
https://i.hizliresim.com/3YA7mp.jpg
https://i.hizliresim.com/gZXq7N.jpg
Din istismarı Böyle bir şey mi? Daha tamamlanmamış Kur an ın ele alınıp mitinglerde tarafsız olduğuna namusu ve şerefi üzerine yemin bir Cumhurbaşkanı tarafından kendi girmeyeceği seçimde bir parti ye oy istemek için meydanlarda elinde sallaması mı? Valla o din istismarı ise bunlardan iyi yapan yok. Her seçimden önce kameralar karşısında kur an okuyup namaz kılmakta üstlerine yok. Sonuç mu?
https://i.hizliresim.com/65m9g9.jpg
Sonuç bu54 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence öyle birşey yapılıyorsa oda fetoşçulardır kimse kusura bakmasın ayrica dinin oldugu yerde olumsuz birsey oldugunu dusunuyorsan bana gore dinsizsindir bunun baska aciklamasi yok he birde madem din istismari var neden musluman olmayanlardan da oy verenler var? Demekki oy verilmesinin farkli sebepleeri var siz memnuniyetsiz ve özenti insanlarsiniz daha siz kendiulkenizin cumhurbaskanina saygisizlik yaparken baska ulkelerin Türkiyeye saygı duymasını bekliyorsunuz kendi ulkenizi yerin dibine bu kadar yerin dibine sokucaksaniz gidin de herkes huzira kavussun herseyi gectim hadi sizin dusunceniz saygi duydum peki siz kendini modern sanip saygidan yoksun insanlar sirf sizinle ayni dusuncede degil baskalarina cahil deme hakkini nereden buluyorsunuz? Bence baskalarindan once kendiniz degistiriin.
00 Yorumla
Gündem konusunda 583 cevap paylaştı. Farkındayım ki oy vermedim
60 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
+1 yılevet akp din istismarı yapıyor ve bu din istismarına hergün şahit oluyorum. ölen madenciler için bile kader diyen bir zihniyet tarafından yönetilmek istemiyorum, madenlerde çalışan işçilerin güvenliği için gerekli önlemlerin alınmaması ve aldırtılmaması ve olası bir kazada ölürlerse de verirsiniz ellerine 3-5 kuruş denilmesi ve iş kanununun buna göre yazılması hükümetin aldığı vergiyle (rüşvetle) doğru orantılıdır. devlete laf yok devletimiz ebediyyen payidar kalacak ancak hükümetler çok *pne. ülke yönetmekte bişey yokki soruyorum size hanginiz *bnelik bilmiyor?
10 Yorumla
+1 yıldin istismarını geçtim din tüccarlığı ile din bezirgânlığı yapıyor kim ne derse desin gidin Bursa da oturuyorum kurban ve ramazan bayramlarında millet hiç bir alışveriş yapmıyordu ama nedense yılbaşında o kadar alışveriş yapıyorlardı ki ben şaştım millet dine uyum sağlayacağına millet iyice Hristiyanlaştı
20 Yorumla
+1 yılO fotoğrafta denen söze şartlı katılıyorum. İstismar, "içinden gelmemesine" rağmen, "işine geldiği" için kullanılabilen şeylere denir. Davanın beyin kısmında bu sıkıntı yok ama kaymak kısmına çöreklenen sonradan türemelerin etkisiyle bu algı oluştuğu da bir gerçek. Çünkü güç komünisti kapitalist, dindarı ise dinidar yapar. Dinin en önemli boyutu kişinin zor duruma düşerken gösterdiği tavırda gözüküyor sanılır. Ama hayır. Varlıkta ne tepki vereceğimiz önemli çoğu zaman.
14 Yıllık bir iktidardan bahsediyoruz ama içi doldurulmamış bir "dindar nesil" tanımıyla karşı karşıyayız. Ve böyle gözüküyor ki içi doldurulamamış tanımlamalar, boşluğa sürüklüyor insanları. Türkiye dindarlaştırılmış bir ülke olmadı. Elinde imkan varken ve buna zemin hazırlanabilmişken o tohumun atılmadığını düşünüyorum.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayir dusunmuyorum. Ama şu an senin şarlatanlik yaptigini dusunuyorum. Sen ve senin gibiler sadece çesit olsun diye varsiniz. Varliginiz bu kadar yani ne aci.. senin dil uzattigin insan ise amaci hedefleri olan hatta el acip dua etmen gereken bir insan. Bu yaptigini haketmeyen bir insan bundan çok eminim. Senin bu yaptigin, nankorlukten baska birsey degil. Kotu dusuncelerini kendine sakla bari. Sen eksisin o arti. Sen yoksun o var. Sen hiçsin... sadece debeleniyorsun. Turkiye aldi basini gidiyor. bir durupta ne debeleniyorum demiyorsun. Daha yazacak cok sey var da burasi yeri degil
00 Yorumlahıc suphesız... durum ortada cevaplamaya gerek var mı kartalıce
32 Yorumla
Soran+1 yılHala savunanlar varmış öğrenmiş olduk. 😊
Kesinlikle istismar yapıyor
İnsanların inançlarını kullanıp güç kazanıyor ve toplum bunu görmüyor :(60 Yorumla
+1 yıldüşünüyorum dinin çok yanlış kullanıldığınıda düşünüyorum işte bu yüzden laiklik korunmalı sen dini devlet işine katarsan 2-3 siyasetcinin maskarası olur
40 Yorumla
+1 yılEvet dûşünüyorum.
Nicklerimiz nekadarda birbirine benziyor😂32 Yorumla
Soran+1 yılAhahaha 1 tane daha var ama bizden 😂😂😂 aramıza hoş geldin 😄
- +1 yıl
Ahahah çok güzel😂😂
+1 yılDin istismarı adnan menderes döneminde bile bu kadar çirkinleşmemişti
71 Yorumla- +1 yıl
Akepenin insanlığa yaptığı en büyük katkı din kavramının, şarlatanların elinde neler yapabileceğini göstermesi oldu. 'Hacı hocadan' zarar gelmez söyleminin içinin boş olduğu anlaşıldı. Din konusu çok büyük kesimler tarafından mercek altına alındı ve şüphe ön plana çıktı. Bu durumun kaymağını insanlık uzun vadede mutlaka yiyecektir. Din ile aldatanların, Allah ile kandıranların suratına Maun suresini çarpacak; dini şiir ve boş muhabbetten kurtaracak kadar Kuran bilgisi olan nesilleri de yetiştiririz umarım. Bunun için ön şart Türkçe Kuran ve Türkçe ibadet
Dindar geçinen ama aslında dinin emirlerini uygulamayan bir siyasi oluşumdur akp. Misal insanlar içki içmesin diye içkiyi yasaklamak yerine zam yapmak dindarlık değil yobazlıktır. Meydanlarda dinci, yasamaya gelince laik oluyorlar. Bu yobazlıktır.
Fakat ben yine de din düşmanları gibi akp karşıtı olamam. Çünkü hiç olmazsa AKP'nin mensup olduğu bir dini var. CHP nin nesi var? CHP bu ülkede İslamı yok etmek için kurulmuştu. Veya MHP nin misyonu nedir diye soralım, yine çıkmazdayız.10 YorumlaNe iş yaparsanız yapın dini konuları bu işe karıştıyorsanız, din istismarı yapıyorsunuz demektir. Din ve milliyet gibi konular insanları yönlendirmek için yüz yıllardır istismar ediliyor. Yeni bir durum değil aslonda
10 YorumlaDin ve sevlet işlerini birbirinden ayırmak nedir diye sorsan cevap veremicek bir insan topluluguna yapıyor desen hayır dicek yapmıyor dıcek Zaten bosuna plomige gırmeye gerek yok cunku kör olan bırıne belkı mavıyı anlatabılırsın ama cahile kesınlıkle birsey anlatamazsın ve artık bunların yuzunden hukum gıymek isdemıyorum cekıp gıdıyorum...
10 YorumlaDindar olmakla dinci olmak arasında fark var zaten. Dini gerçek manada yaşayıp uygulayan kişi dindardır, istismar edip menfaat sağlayan kişi dincidir.
20 YorumlaBen en çok türbana ''hayır'' deyip sçeim zamanı çarşaflı bayanlarla görüşen Chp'nin ne istismarı yapmaya çalıştığını sorguluyorum söyler misin ne düşünüyorsun bu konuda
02 Yorumla
Soran+1 yılChp'nin ne zaman türbana karşıyız dediğini söyler misin?
Düşünüyorum hatta düünmek fazla öyle zaten. d Bunu herkes biliyor
10 YorumlaGündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. müslüman adam neden siyasete dini karıştırsın ki? mitinglerinde belli değil mi yaptıkları.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSon dönemdeki olaylara
Kadına şiddet cınsel istismar taciz tecavüz hırsızlık yolsuzluk yalan bakarsan eğer eski dönemlere göre arttığını görürsün. Gerçek dini yaşamış olsak bunlar olmazdı.20 Yorumlaİlişkiye girilebilecek akraba listesini bekliyorum ben, ondan sonra bir karara varacağım :D
Arsız sapıklar.04 Yorumla
SoranYanlış soruya yorum yaptın sanırım.
+1 yılyok siz aleviler asıl sunni düşmanlığı ile tayyip beye düşmanlığı bırakın
04 Yorumla
Soran+1 yılAlevi olduğumu nerden biliyorsun?
- +1 yıl
önemli mi hayır nedir bu sunni düşmanlığınız durun insanca yaşayalım
Soran+1 yılBen ayrım yapmam.
- +1 yıl
nasıl yapmıyorsun din islam başka dert yok mu bu ülkede sizin mesela başka kullanacağınız arguman nedir nerelisin sen nerenin alevisisin alevleirn de ne sitedieği belli değil hangi aleviliğe mensupsunuz
+1 yılAllahuakbar ile söylenen her şeye inanır ve benimser akpliler. cahillik hat safada
30 Yorumla- Gündem konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılEvet kesinlikle ama bazı şeylerini de taktir etmeden edemiyorum.
00 Yorumla kesinlikle düşünüyorum
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBütün partiler bir şeyin istismarını yapıyor bence. Chp Atatürkçülüğün, Mhp Milliyetçiliğin. Hdp Kürtçülüğün Akp'de dinin. O yüzden sıkıntı yok bence. :/
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBütün siyasi partiler sırtımızdan trilyonlarca lira rant kazanıp vurgun yapıyor ama ne hikmetse görüşmü herkes eskilemiş. :) :-)
Bir ülke'de etkinlik catlama varsa, kesinlikle hayir istismar etmiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir inancı olmayanların olsada dinin gereklerini uygulamayanların sayısı bir hayli arttı.
Tekrar okuyun saydıklarınızı.00 Yorumla
+1 yılDin tüccarı ıbıneler.
20 Yorumla- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle din ticareti yapıyorlar.
20 Yorumla Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ne alaka.
Ben müslümanım ve hepsi arttı.
Bence sorun sende.
Çekemeyenler konuşuyor işte211 Yorumla
Soran+1 yılBunu neye dayanarak söylüyorsun?
Soran+1 yılHepsi arttı diyorsan ve biz bunu göremiyorsak ben senin akp'ye oy verdiğin için böyle söylediğini düşünürüm ve zaten hiç bir akp'linin yeri geldiğinde objektif davranması beklenemez. Üzgünüm koyunsunuz.
Soran+1 yılEvet konuşmamanı tavsiye ederim çünkü akpnin savunulacak hiçbir yönü kalmadı.
- +1 yıl
@soran ben chpliyim ve akplileri savunmak gibi olmasım ama akplilere öyle dememelisin onlarında kendine ait fikirleri var sen hangi partilisin bilmem ama bigün inşallah akpnin yıkılışını beraber izliyecegiz
@Scre4m eksilenme rekoru kırmışsın tebrik ederim :D sırf arkadaşım olduğun için artıladım yoksa hayatta artılamazdım - +1 yıl
- +1 yıl
@Şirinbebekk sağcıyımıdr. artık ulkede sol dıye bısey kalmadı. bu senede kurdu şahlandırdım ama yanlış politika yuzunden teröristlerin gerisinde kaldık.
- +1 yıl
- +1 yıl
@Şirinbebekk takım tutar gibi parti tutma. Adamlar geleceğini belirliyorlar.
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılDin allah ile kul arasında halkla cumhurbaşkanı arasında değil 😀
00 Yorumla
+1 yılDüşünmeme gerek yok %100 böyle çünkü.
41 Yorumla
+1 yılHissetmekten öteye geçmedi mi
20 Yorumla- Gündem konusunda 636 cevap paylaştı.
+1 yılbunu 15 senedir anlamayan sefillere sormak lazım?
31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılakp hakkında düşünmüyorum
10 Yorumla
+1 yılistismar yanında az kalır , suyunu sıkıp içti bile
10 YorumlaKatılıyorum burdan hpsnn ya.
10 Yorumlaen son ne zaman peygamber ilan edildi erdogan?
20 Yorumlaevet.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet en büyük kozları bu.
20 Yorumla
+1 yılEvet yapıyor
50 YorumlaEvet kesinlikle
20 YorumlaEvet tabi ki
50 YorumlaKesinlikle düşünmüyorum.
20 Yorumla
+1 yılFazlasiyle canım...
10 Yorumla- Gündem konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılKısmen Avrupalı olmuşuz desene
00 Yorumla
+1 yılEvet.
20 Yorumla
+1 yılSiydetle ilgilenmıorm
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDüşünüyorum
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılakpli deilim ama alakası bile yok
00 Yorumla
+1 yılTabiki
10 YorumlaDüşünmüyoruz
00 Yorumla
+1 yılelbette
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhemde çok
10 Yorumla
+1 yılhayır
10 Yorumla
+1 yılhayır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır düşünmüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHayır düşünmüyorum.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar