Araştırıcam ne kadar doğru ne kadar yanlış. Kaynakta gösterin eğer varsa. Youtube videosuda olabilir ama sağlam destekli olucak
Cevabın nedir?
Atatürk hakkında araştırma yapıyorsan , denenleri topla ve bu üniversite tezi ile karşılaştır , al sana sağlam ve dünya bilimi kurallarına göre hazırlanmış , kabul edilmiş tarafsız ve dünya ölçeğinde referansları ya da citationları olan kaynak.
Bakma sen lagara lugara edip laf soyleyip kacan , papağan misali aynı suçlamaları isnatları atanların hazırladığı ama tezgahlarını bozan videolar dağıtan 10 dakikalık kafalara , okuyacaksan temelden bilimsel oku.
www.atam.gov.tr/.../ataturkun-dini-yonu-ve-din-egitimine-bakisi28 Yorumla- +1 yıl
can dündarün belgesinde öyle şeyler varki maalsef açıklanamaz gerçekler
- +1 yıl
Bahsettiğimiz kişi gaztecei yazar solcu ve koyu atatürkçü yazılarının veya filminin yanlış çıkma ihtimali % 10u geçmez
- +1 yıl
Öyle bişey yok işte. Neye dayandırdığı önemli. İstediği kadar solcu atatürkçü olsun yaptığı şeyin bilimselliğe uygun olması lazım.
Solcular çok mu biliyor Atatürk'ü? Kaçta kaçı adam gibi ciddi araştırma yapıyor? - +1 yıl
Olmadığını kantılsana bana video veya kaynakça göstererek?
- +1 yıl
Duygusallaştırmak ayrı şey bir bilgi sunmak ve video göstermek ayrı şey konuyu saptırmayalım
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılMesela günümüzde milletin başına bela olmuş din bezirganı yobazların eğitim kurumlarını, tekkelerini falan kapatıp halkı onlardan kurtarmaya çalışmak yerine topunun köküne kibrit suyu dökseymiş çok büyük iş yaparmış.
Ama heralde onların da zamanla eğitilip orta çağ zihniyetinden kurtarılabileceklerini düşündü.93 Yorumla- +1 yıl
Başka... Araştırmak istiyorum tek tek
- +1 yıl
Aç araştır o zaman. Niye gelip burada soruyorsun?
Tek tavsiyem var, Kadir Mısıroğlu gibi şarlatanlara itibar etme. Edeceksen adam gibi tarih biliminde yetkin kişilerin çalışmalarını incele. Mümkünse çok uluslu yaklaş, hem türk, hem yabancı kaynaklara bir bak. Tek taraflı şema oluşturma.
+1 yılAslında mantıklı bir soru. Bir Atatürkçü olarak mantık tarafına bakıyorum. Araştır bakalım. Ama olumsuzlukları alkolü içkisi vs bunlarla çıkmasın kimse karşımıza. O bizim Atamız önderimiz kurucumuz iyi ki onun gibi bir öndere sahip olduk keşke ölümsüz olsaydı.
012 Yorumla- +1 yıl
Yaptığın şey onu putlaştırmak oluyor ama işte yapma gözünü seviyim abla.
- +1 yıl
Atatürk'ü sözüm ona sizin deyimimizle "putlaştırmak" neden bu kadar dokunuyor? Anlam veremiyorum.
- +1 yıl
Atatürk'ü putlaştırmakla milleti itham edenler padişahların sevişmesine bile karşı çıkıp 'Onlar evliyaydı' falan diyor.
- +1 yıl
Tövbe estağfirullah ateist misin? İnançsız mısın önce bunu bileyim sonra konuşalım abla
- +1 yıl
Yahu bunun inançla ne alakası var. Devlet ve din işlerini birbirine karıştıra karıştıra bu hale getirdiniz zaten. Ne diye hala klişeleşmiş laflar ediyorsunuz yok putlaştırdınız yok bilmem ne. Senin amacın sorun için güzel soru dediğime pişman etme beni. Araştır bak gör.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Hep aynı tırıvırı zaten. Sıkıldım bu cehaletten
- +1 yıl
Elbette insan hata yapar ama siz padidaşlara heramci diyorsunuz insanlar savaştayken keyif çatarlardı diyorsunuz ayn şey değil
- +1 yıl
Putlaştırmak ne demek ya blmiyorsun ya da ciddi eksiklik var sende neyse iyi geceler
- +1 yıl
İyi de? Adamların haremi onar tane çocuğu yok mu? Kimse de laf etmiyor aslında, bence hiçbir sorun yok padişahın geceleri seks yapmasından normal bişey? Ama size batıyor bu, padişahın eğlenen, gülen, keyifli vakit geçiren, kimilerinin alkol aldığı düşüncesi sizin kafanızdaki padişah fantezisiyle alakasız, ters düşüyor bu yüzden reddediyorsunuz.
Bu tür şeyleri kabullenmeyip bir de kendinize ters imajdaki Atatürk'e saldırmak için bahane aramanız iki yüzlülüğün dik alası oluyor.
Bırak haremi, o cengaver, kodumu oturtan 4. Murat'ın çeşitli kapatmalarıyla vakit geçirmek için yaptırdığı köşk bile var. - +1 yıl
Bence sen iyi niyetli değilsin. Klişelerle yaşamaya dvam et hatta bu ülkede değil Arabistanda falan yaşa dicem sana.
- +1 yıl
Atatürk gerçekten iyi biri olsaydı koruma kanunu olmazdı
- +1 yıl
Sirf su yazdigina cevap verebilmek icin uye oldum ya nekadar geri kafalı yobazsiniz ya adam adam gibi seni uyarmis tapmaya girio demis sen direk yallah arabistana bu bir irkcilikdir hep birlikde bunu yaziosunuz bu kelimedarciginizin nekadar kisitli oldugunu gosteriyor biraz ozgun olun once dusunun sonra yorum yapin keske olumsuz olsaydida dinimizce yanlis bir kelime hickimse ölümsüz olamaz Hz. Peygamberimiz bile olamamisken n sacmaliosun hadi banada arabistan de din zoruna gidio galiba ama aramayacaksiniz dinimizi somuremeyeceksiniz aciorum sizin gibilere
Gizli Üye(25-29)+1 yılDersim katliamini yapmasi. Youtube da gerekli belgeseller ve kaynaklar var tabii. Ama bu yine de bu ulkeye demokrasiyi esitligi getirmedigi anlamina gelmez. Hayirdir neden sonrdun boyle bir soru ki?
14 Yorumla- +1 yıl
Araştırıcam bildiğim birkaç birşey var.
- +1 yıl
Dersim Olaylari bu ülkenin geregiydi !
Baytar Nuri Dersimi ve Seyit Riza`nin ingilizlere yazdigi mektuplar dahi ortaya cikti.
Kaldi ki Kars isyanindan tut Kocgiri isyanina.. Her isyanda bas gösteren isimlerdir bunlar !
Cevap sahibi+1 yıl@benistiyorduj olsun yine de her savas bir katliamdir. Bu orada masum insanlarim olmedigi anlamina gelmez. Ne olursa olsun yazik o insanlara. Allah korusu ailemizin orada oldugunu dusun. Hemde bir gunahlari yokken. Cidden yazik :(
- +1 yıl
@benistiyorduj insanlarin ölmesi bu ulkenin geregi haklisin
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
18Cevap
+1 yılMustafa kemal in en büyük hatası sen ve senin gibi düşünen gençlere güvenip büyük bir özveriyle Fedakarlıkla kurduğu cumhuriyet i emanet etmesidir sen ve senin zihniyetinde olanlar Suriye de Filistin de yaşamalı belki o zaman Mustafa Kemal in kıymetini anlarsınız
64 Yorumla- +1 yıl
Cevap yok sana. Ben provoke amaçlı sormadım varsa araştırıcam dedim
- +1 yıl
Al bunuda araştır işte
- +1 yıl
Provoke amaçlı sormadında o yüzden mi kötü yorum yapanlara gülücük dağıtıyor Atatürkçü düşüncelere çıkışıyorsun. Amacın besbelli.
- +1 yıl
atatürkçüler ekarşı çıkmıyorum atatürkün hiçbir kötülüğü yokmuş gibi davrananlara karşı çıkıyorum hiçbir şey denmicem hakkında
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGörüp görebileceğin tüm olumsuz yorumların nedeni saltanarı kaldırmasıdır. Yani Osmanlıyı bitirmesi yüzünden. Yoksa Osmanlı İmparatorluğunda bile kimler padişah olmadı ki? Biraz tarih okuyan Deli İbrahim'i bilir mesela. Ama bize tarih kitaplarında hep Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman gibi hükümdarlarımızın başarısı okutuldu taa ki Cumhuriyet dönemine kadar. Evet dünyada görüşmemiş padişahlarımız oldu bu doğru ama kötülerde oldu. İçki içen ama çok başarılı padişahlarımız da oldu. Atatürkün kişisel özelliği hakkında yorum yapılabilir. Sonuçta adam peygamber değil. Bence bakılması gereken komutanlık vasıfları ve neden ülkenin düzenini değiştirme ihtiyacı duyduğu.
02 Yorumla- +1 yıl
En önemlisi neden dini bastıra bastıra kaldırmaya çalıştığı
Cevap sahibi+1 yılOsmanlı tarihinini okuduysan Osmanlı 17. yüzyıldan sonra duraklama dönemine girer. Bunun başlıca nedeni medreselerde o dönemlerde bilim derslerinin yerini ağırlıklı olarak din derslerinin alması ve artık bilimin tamamen kenara atılmasıdır. Bu dönemden sonra Osmanlı toprak kaybetmeye başlamış ve zamanla giderek dünyaya bağımlı hale gelmeye başlamıştır. En sonunda 3 kıtaya hakim olan imparatorluk sadece anadolu bölgesi civarlarına kadar gerilemiştir. Bunu bir Osmanlı paşasıyken gören ve sürekli arkadaşlarıyla birlikte bu konularda sohbet eden Atatürk tek çarenin batının sistemine benzer bir sistem kurmak olduğu kanaatine varmıştır. Yaptığı herşey iyiliğimiz içindi ben onun birilerine çalıştığına ve kötü niyeti olduğuna asla inanmıyorum.
Meselâ Kuran-ı Kerim'i neden Türkçeye çevirtmek istediğini Kâzım Karabekir'e şöyle ifade etmiştir:
-Arap oğlunun (bu peygamberimiz oluyor.) yavelerini (saçmalıklar) Türkçeye çevirttireceğim ve böyle okutacağım. Ta ki Türk gençleri budalalık edip, aldanmakta devam etmesinler.
Kâzım Karabekir / Paşaların Kavgası s. 158014 Yorumla- +1 yıl
Bunu bilmiyordum
- +1 yıl
Türk Tarih Kurumuna yazdığı mektupta da ayetten "safsata" olarak bahseder. İlgili görsel:
www.google.com.tr/search - +1 yıl
Adam haklı aslında. Kendisinin din hakkındaki fikirleri bir olumsuzluk değildir.
En azından millete dinini anlayarak okuma imkanı sunmuş. - +1 yıl
Ben tarihteki şahsiyetleri ve hadisatı değerlendirirken İslâm vechesinden bakarım. Yani ölçüm İslâm'dır. Dolayısıyla İslâm'a karşı olan herkese kaşıyım. Babam da olsa karşıyım, dedem de olsa karşıyım, M. Kemal de olsa karşıyım. Bu, dini anlayarak okuma fırsatı değildir. Zaten medreselerde detaylı bir şekilde bu eğitim veriliyordu. Bugün, medresenin ne demek olduğunu bilmeyenlerin medreseye karşı çıkması da ayrı bir facia zaten. @Ragnar_Lodbrok
- +1 yıl
LA milletin kaçta kaçı okuma öğreniyordu da medrese eğitimi diyorsun sen?
Ondan sonra size dogmatik şeylere inanan geri kafalı yobazlar denince bozuluyorsunuz.
Dünya'nın ölçüsü İslam veya herhangi bir din değildir. Elin ateist Norveç'ine bak, bir de kendi İslam aleminin haline bak.
Biraz kafanızı kaldırıp gerçek Dünya'ya dönün l*n . Benim sizden bir beklentim yok aslında umrumda değilsiniz de, bizi de aşağı çekiyorsunuz ısrarla. - +1 yıl
1. Lanlı lunlu konuşma. Bir laf söylerim, altından kalkamazsın.
2. Önceki görüşümde dediğim gibi; dönem hakkında sağdan-soldan duyduğun ya da okul kitaplarından öğrendiğin saçma sapan uydurma bilgilerle hüküm veriyorsun. Medreseler, zannettiğin gibi korkutucu yerler değil.
3. Sen bilimsel çalışma yaptın da gelip ben mi engel oldum?
4. İslâm terakkî dinidir. Efendimizin "iki günü birbirine eşit olan ziyandadır" ve "İlim Çin'de de olsa gidip alın." sözleri, Müslümanlar için bir ölçü/miyardır. Prensip değil, uygulamayan kabahatlidir.
5. Ben bir Müslümanım ve değerlendirdiğim her şeyi İslâm'la mîzân ederim. Senin ya da Dünyanın neyi ölçü aldığı beni alakadar etmez.
@Ragnar_Lodbrok - +1 yıl
İslam Dünya'nın bilimde en ileri bölgesine geldi. Zamanla bilim konusunda bölge geriledi, tam da İslam coğrafyaya egemen olmuşken.
Ayrıca tavrın senin gerçek Dünya'dan kopuk olduğunu gösteriyor. - +1 yıl
Bilâkis. Ben, gerçek dünya dediğin şeyin tam ortasında bulunan bir ferdim. Neden bu duruma düştüğümüzü anlatabilmem için ya karşılıklı oturmamız lazım ya da sayfalar dolduracak uzunlukta yazı yazmam lazım. Şu an yazmak için vaktim yok. Fakat dinlemek isteyen için her zaman kapım açık. @Ragnar_Lodbrok
- +1 yıl
Yok ben hayatının merkezine edebi açıdan Lord of the Rings ile aynı kategoride bir kitabı koyan insanlarla fazla uzun muhabbet etmiyorum. Sıkıcı oluyor, anlatıyorsun anlatıyorsun, adam ne duyarsa duysun o dogmatik, önyargılara dayalı 1400 senelik argümanların etrafında dönüp duruyor.
- +1 yıl
Peygamberimin "küfür tek millettir." sözünü bir kere daha teyit ettiğin için teşekkür ederim. Ben, 1400 yıl önce söylediği söz, hâlâ cârî olan bir peygamberin izinden gidiyorum. Siz bildiğinizi okumaya devam edin. Daha doğrusu bildiğinizi zannettiğinizi. @Ragnar_Lodbrok
- +1 yıl
Aslinda buyuk bir palavranin pesinden gidiyorsun.
- +1 yıl
O gün seni bulup "sana söylemiştim." diyeceğim. @Ragnar_Lodbrok
- +1 yıl
Adam hakli mk, olumsuz birsey yok burda hakkaten sacmalik o kitapta yazanlar.
- +1 yıl
Tekrardan yazayim dedim
+1 yıl“Atatürk dini, Milli Mücadele yıllarında siyaseten kullandı. “Kanun-i Esasi’miz Kur’an’dır. Allah’ın emirlerine uymadığımız için geri kaldık” dedi.”
“Meclis’i öyle bir İslâmi gösterişle açtı ki, Atatürk’e göre çok muhafazakâr olan Karabekir “bu kadarı fazla” dedi. Bunu, ahaliyi kazanmak için yaptı.”
“Milli Mücadele’den sonra ise laiklik yolunda ilerledi. “Biz gökten indiği zannedilen kitaplara göre değil, hayatın gerçeğine göre politika yapıyoruz” dedi.”25 Yorumla- +1 yıl
Dedikkeri doğrumu sence
- +1 yıl
eger meclisi oyle acmasaydı milli mücadele için birlik sağlanmayacaktı Türkiye olamıyacaktı
- +1 yıl
Milli Mücadele’den sonra ise laiklik yolunda ilerledi. Zaten “anayasamız Kur’an’dır” diyerek laiklik olur mu? Olmaz. O zaman da, “Biz gökten indiği zannedilen kitaplara göre değil, hayatın gerçeklerine göre politika yapıyoruz” dedi. 1937’de Meclis’i açış konuşmasında, “tabiat insanı yarattı” dedi. Ama şu var! Atatürk’ün orada öyle, burada böyle söyleyen biri gibi görünmesi beni rahatsız eder.
- +1 yıl
Birlik sağlamanın yolu dövbe haşa dini inkar etmek midir? Laflarını seçin düşünün biraz. Bir kelime ile kafair oalbilirsiniz
- +1 yıl
Adam ülkeyi ortaçağ yobaz müslüman zihniyetinden kurtarmak istedi aslında. Dinin devlete karışması gerikafalılıktır istediğiniz kadar tövba haşa diyin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi yazacağım ks kaldıracak şu koruma kanunu bir kalksa bütün pislikler ortaya çıkacak sana sadece şunu söyleceğim sence koruma kanunu neden var madem Atatürk iyi biri madem kahraman madem hepimiz bunu biliyoruz o zaman neden koruma kanunu var neyi saklamaya çalışıyorlar neden eleştirme yasağı var demek ki saklamak istedikleri bişeyler var gizli gerçekler var sadece koruma kanununun olması bile yeter
11 Yorumla- +1 yıl
"Bunu biliyorum birkaç şeyde öğrendim de işte
+1 yılneye göre olumu neye göre olumsuz ölçü nedir
öyleya bir ölçü olmalı kimine göre olumlu olan kimine göre olumsuz olur010 Yorumla- +1 yıl
Genel olarak olumsuz.
- +1 yıl
filistin cephesinde çok kötü bir komutanlık ettiğinden askeri organize edememiş ve bozguna uğrayarak
cepheyi terk etmiştir askerini orada bırakıp kaçmıştır.belgelerlegercektarih.com/.../
baştada söylediğim gibi belgeleri araştırmak senden ben bu belgelerin gerçek olduğundan adım gibi eminim - +1 yıl
Çanakkalede öyle anlatıldığı gibi çok büyük başarıları yoktur çünkü bu cephede 100 lerce albaydan sadece biriydi
o günkü rütbesi herşeyi açıklamaya yetiyor belgeye dahi gerek yok cephe komutanı alman baş komutan enver paşadır bir başarı varsa bunların başarısıdır - +1 yıl
yanlış anlaşılmasın tekrarlayayım cephe komutanı alman bir general baş komutan enver paşa dir atatürke gelene kadar 100 lece komutan vardır
- +1 yıl
vahdetine ihanet etmiştir çünkü onu anadoluya gönderen padişahtır kendisine ona yardım edilmesi için ferman yazmış tam yetkiyle donatmış zamanın en iyi gemisini tahsis etmiş yüklü miktarda para vermiştir belgeleri nette çeşitli yerlerde yayınlandı çok kolay ulaşa bilirsin paranın faturası ferman hepsi
- +1 yıl
dini siyasete alet etmiştir mili mucadele esnasında sürekli hilafet ve saltanatı kuranı kurtarmak için savaştıklarını söylemiş 1923 de lozan sonrası hilafeti kaldırmış saltanatı kaldırmış kuran kerim öğrenilmesini üzerinde taşımasını bulundurmasını yasaklamıştır
bunlarla ilgili kaynağa gerek görmuyorum hilafet saltan malum övünerek kaldırıldığı söylenir kuranın yasak edildiğine dair sayısız belgeler vardır nette google ye yazmak yeterlidir - +1 yıl
harf inkılabını yapmıştır çünkü yeni kurduğu düzeni iyi göstere bilmek için eskiyi kötülemesi gerekiyordu eski ise 600 yılık devasal arşivleriyle tarihiyle resmen bir sanat eseriydi alfebeyi değişerek bukadar şeyi imaha etmeye gerek kalmıyor hepsi okunamaz hale geliyor ayrıca kuran dili olan arapça harfleri de değiştirilerek kuranla türkçenin bağını kaporıyordu oysa dilimizin bir çok kelimesi arap kökenlidir bu değişiklikle kuranıda türkçeye çevirerek tamamen ortadan kaldırmaya uğraşmışsada başarılı olamamıştır
kazım kara bekirin sorusu üzerine KURANI TÜRKEYE TERCÜME EDECEĞİMKİ ÇÖL BEDEVİSİ ARAP YAVŞAĞININ PEŞİNDEN BU MİLLET SALAKLIK EDİP GİTMESİN. yavşak dediği hz. peyganberimizdir. kaynak kazım karabekir paşanın hatıraları
osmanlıcanın zor öğrenildiği koca bir yalandır.
tek amaç eskiyi silmek ve islamla bu miletin bağını koparmaktır. - +1 yıl
kılık kıyafat yani şapka inkılabı fransa adına yapıldı
çünkü fransızlar işgal döneminde iki çok istemişlerdir kadınların başlarını açmasını en sonda iki kadının başını zorla açmaya kalkmışlar sütçü imam karşılık vererek engel olmuş ve böylece kin başlamıştır
daha sonra atatürk eliyle başörtüsünü yasaklamış ve tüm miletin kadınlarının başını açmıştır ha öyle bu yasağı 2000 lerdeki gibi komuda sanmayın sokağa kandınlar başı kapalı çıkamaz erkekler şapka takmadan çıkamaz şeklindedir ki bunun kanıtı erzurumda şalcı bacı lakaplı kadını başörtüsü sattığı gerekçesiyle idam etmişlerdir buradan anlaşılıyorki satmak bulundurmak dahı yasaktır
bizzat benim dedemde içinde olmak üzere korkuç sayıda insanı katletmiş rize ve trabzon hamidiye kışlası tarafından bambalanmıştır bununlada kalmayıp hakında idam kararı verilen birinin öldüğünü öğrendiklerinde mezardan çıkarıp asmışlardır. - +1 yıl
"Allah'ın indirdiğiyle hükmetmeyenler, kafirlerin ta kendileridir" (Maide, 44) böyle yüzlerce yoruma yer bırakmayan ve içinde medeni kanun ticari hukuk ceza hukuku olan bir kitabın (kuran) muhatapları müslümanların büyük çoğunlukta yaşadıkları ülkede anayasası kuranı kaldırıp yerine içviçre almanya fransadan tercüme edilmiş kanunlar getirmiştir laikliğide ekleyerek müslüman bir millete dinsiz devte kurmuştur. kanıta gerek yok rejim ortada
- +1 yıl
bunları araştır yarın devam ederim kaldıracak olursalar boşa gitmesin
Adam tüm hayatını yalnız, savaşlarda geçirmiş. Ama pardon sigara içiyooo..
34 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten varsa söyleyin araştırıcam doğruluğunu?
- +1 yıl
Yav hiçmi hatası yok hepmi doğru şeyler yaptı?
- +1 yıl
cok seyler bilioruz onlarda bilio sende biliosn onlar normal karsiladigi icin goz yumuo biz ise ölümun arkasindan konusmak dogru degil diye
Ես չեմ սիրում... (sevmiyorum ) yazarım ama ks kaldırıyor kendimi yoramam
30 YorumlaYok. Ne hata yaptıysa beni ilgilendirmez ben hayat arkadaşı veya ailesi değilim kendisine yapmıştır hataları ama bu ülkeyi bana vaat ettiyse o zaman benim gözümde liderdir geriside fasa fiso
12 Yorumla- +1 yıl
Ya sana öyle gösteriliyorsa
ıcımızdekı soysuzların dedesını nınesını asmadıgı ıcın kızıyorum ona tek olumsuzluğu bu...
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden olumsuzlukları sizin umrunuzda? Neden dinini , hareketlerini , ailesini onunu bununu sorgulamak istiyorsun ki?
21 Yorumla- +1 yıl
Genel sordum araştırıcam gerçek mi değil mi diye? Her şey olabilir
+1 yılKonuya bile giremeden 2000 karakterlik yazma hakkim bitecek. yorulmaya degmez
01 Yorumla- +1 yıl
:D :d
+1 yılDersime onu kararı olmaksızın girilmiyeceği için suçludur kendisi.
011 Yorumla- +1 yıl
Dersim`de yasanan her sey vatan savunmasinin geregidir !
Kocgiri isyanindan tutun kars isyanlarina !
Nuri Dersimi ile Seyit Riza`nin Ingiltereye yazdiklari mektup ortadadir ! - +1 yıl
- +1 yıl
Polisimiz şehit olmadımı savcımız şehit olmadımı gezi yüzünden? beni istiyordu?
- +1 yıl
O mektupun Seyit rıza tarafından yazılmadığı gün gibi ortada idi onun imzasının kullanıldığı ve bazı bilgi kirliliğine rağmen suriyeli biri tarafından yazıldığı zaten Seyit Rıza'nın ailesinden kalanlarının verdiği bilgiye göre kendisinin ifade edicek kadar Türkçesi yok olduğu belirtilmiştir. Ancak bazı solcu ve kemalistler bunu anlamamakta ısrar ediyor. Evet Mustafa Kemal iyi bir adamdı ama kendi halkınıda devlet için seve seve öldürebilecek biriydi.
- +1 yıl
- +1 yıl
Asılsız tarihi bu kadar inandırıcı bulmanız kemalizmden kaynaklanıyor olsa gerek. Nuri Dersimi büyük bir kürt idelogudur. Devlet diye diye nerede baş kaldıran var başını ezdiniz. Ama size elbette kızmıyoruz Osmanlıdan miras aldınız bunu. Neyseki artık tarih bu düşüncelerden uzak. Şimdi farklı bir düşünce ile mücadele etsekte sizin ki kadar kanlı olucak mı onada zaman karar vericek.
- +1 yıl
Baytar Nuri Dersimi kürtcüdür !
Kürt irkcisidir !
Kocgiri Isyani`nin temel hedefi neydi?
+1 yılNe ogrenirsen öğren şunu unutma hata iş yapılan yerde olur yatılan yerde değil. Herkez eleştirilebilir sonuçta peygamber değil ama vatan için birileri seyrederken canını ortaya koyan ve sahsina bir lira miras birakmayan birine saygı duymak gerek
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılElbet birgün beni unutturmaya çalışanlar olacaktır, ama türk gençliği buna izin vermeyecektir.
-M. Kemal ATATÜRK
- inşaALLAH gerçekten bir gün gerçek TÜRK evlatları belirirde bu sözü gerçek olur01 Yorumla- +1 yıl
Oda biliyor nasıl biti olduğunu tabi
herkezın olumsuz yanı vardır paşayla bunu kısıtlamayın neden illa mustafa kemal ataturk yani
14 Yorumla- +1 yıl
Çünkü tövbe haşa tanrılaştırılıyor
- +1 yıl
Niye o zaman atatürkün ismini ağzımıza aldığımızda vatan haini oluyoruz?
- Gündem konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılArkadaş birşey bulamazsın, Atatürk'ü koruma kanunu var, hatası olmayan neden korunmalı bilinmez ama
01 Yorumla- +1 yıl
Cevapsız... Cevap versem linç girişimi olcak.
Gizli Üye(36-45)+1 yılyou tube videosu ilen kanıt olmaz orada ne kadar hainler var onlar mı kanıt olacak!
03 Yorumla- +1 yıl
Ne yazdım sonra sağlam destek dimi? Okuma yazman yok mu
Cevap sahibi+1 yılsağlam destek!!!
illa olumsuz birşeyler bulacağın bul bakalım!- +1 yıl
sizde mükemmel kusursuz bir insan gibi davranıyorsunuz bunu inkar etme
Gizli Üye(30-35)+1 yıleşcinsel, alkolik, ateist ve mason.
213 Yorumla- +1 yıl
Kaynak?
Cevap sahibi+1 yılhepsi internette mevcut, hiçbirini uydurmadım hepsine bakabilirsin.
- +1 yıl
Escinsel mi ahksgsj
- +1 yıl
Tamam o zaman ama söyleyen de önemli birisi söylemişse
Cevap sahibi+1 yılevet ismet inönü ile öpüşürken resmi var bakın internete
- +1 yıl
l*n biri escinsel diyo biri bacısıyla ilişkiye girmiş diyo tövbe tövbe baska iftiranız var mı ölü adamın arkasından
Cevap sahibi+1 yılya mal mısınız internetten bakın yalan mı söylücem çok zor değil google a girmek
- +1 yıl
İşte insan salak olunca. Bre embesil, bir insan nasıl hem ateist hem mason olabilir acaba?
Cevap sahibi+1 yılaman çok siz çok biliyorsunuz
- +1 yıl
- +1 yıl
Gönlüm kırgın benden pek farkın yok gibi
Gizli Üye(36-45)+1 yılBeton kemal youtube. 2 saat sonuna kadar izledim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürkün doğrularını yazsak çok daha kısa olur
13 Yorumla- +1 yıl
Çok ciddi yanlışlarını yazsın
Cevap sahibi+1 yılbak abi bize okullarda şişirilerek öğretilen bir kaç doğru dışında doğrusu yok Türk milletine savaş sonunda yabancı ülkelerin yapmak istedikleri herşeyi Atatürk yapmıs
- +1 yıl
:D :D :D
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026